bonita
napsal(a):
oh...
ja jsem pako zese jsem si nepřečetla co jsem napsala holt jsem zbrklá a to mě jednou zabije
sapaska
napsal(a):
mají Paegase, ten je fakt celkem velký, ale aj ceny mají vyšší
jako autovia například, ale to mohu říct jenom z porovnání klasických vozíku (ne zvýšených, ani s vyšší užit.hm.)
- za stejnou cenu (vozík pro 2 koně): má autovia silnější překližku, polstrované bočné stěny, vyndavací dělící příčku a světlo ve vozíku
- ale když vy potřebujete vysoký vozík s vyšší užit.hm, tak to porovnat nevím, protože jich tak moc firem nevyrábí
woldemortik
napsal(a):
tak jsem holky zasezaložil téma doufám,že nebude vadit název
marti, u nas naokolo taky velky nikto nema, a co ked sa konochovi nieco nedaj Boze stalo, teraz zhanaj vozik, aby si letel 100km do Brna, inak to u nas nepojde, len kupit vlastny, auto mame dobre forda explorera, mame aj tazne na maximalne mozne povolene, tusim 4 tony(ale nechcem kecat), uz len ten vozik, aleze to je suma
sapaska
napsal(a):
jako autovia například, ale to mohu říct jenom z porovnání klasických vozíku (ne zvýšených, ani s vyšší užit.hm.)
- za stejnou cenu (vozík pro 2 koně): má autovia silnější překližku, polstrované bočné stěny, vyndavací dělící příčku a světlo ve vozíku
- ale když vy potřebujete vysoký vozík s vyšší užit.hm, tak to porovnat nevím, protože jich tak moc firem nevyrábí
Ahoj asi kde museli ošidit když dají za stejnou cenu vyšší konfort. Do Mara bych ja osobně nešla nešla cenově dostupné ale ta kvalita ?!?!?!
bonita
napsal(a):
marti, u nas naokolo taky velky nikto nema, a co ked sa konochovi nieco nedaj Boze stalo, teraz zhanaj vozik, aby si letel 100km do Brna, inak to u nas nepojde, len kupit vlastny, auto mame dobre forda explorera, mame aj tazne na maximalne mozne povolene, tusim 4 tony(ale nechcem kecat), uz len ten vozik, aleze to je suma
To jsi si asi spletla s objemem valce 4 l, koukni do techničáku pochubuju že by měl 4 t
dino
napsal(a):
Ahoj asi kde museli ošidit když dají za stejnou cenu vyšší konfort. Do Mara bych ja osobně nešla nešla cenově dostupné ale ta kvalita ?!?!?!
to nevím, kde co kdo ošidil, protože máš k dispozici parametry a nemáš skoro žádné recenze, jak se rozhodneš? (když nejsi molionář ) jak jsem psala, máme z Autovie, vozík (2 roky starý), 2 begánci jezdí téměř denně a to i po lesních cestách necestách a když nemůže auto, tak i za traktorem a (ťuk-ťuk) zatím se vůbec nic s ním nestalo
bonita
napsal(a):
este by sa mi pacil Ifor Williams, nejaky ojazdeny do max 150 000 s odpovedajucimi mierami, viem, ze nove su nehorazne drahe, ale su to kvalitne privesy
tak teda jednu na zasmiatie
bonita
napsal(a):
este by sa mi pacil Ifor Williams, nejaky ojazdeny do max 150 000 s odpovedajucimi mierami, viem, ze nove su nehorazne drahe, ale su to kvalitne privesy
ten by byl pro vás jak vyšitý (1 mezera)
http://www.pferde.de/ kleinanzeige.php?announcementId=17511
bonita
napsal(a):
ha ha to vies, ja si na kvalitu vykonanej prace potrpim aneb bez prace nie su kolace
tu este horlivy pracantaby ste podla horlivosti jeho prace videli, aky bol hladny
woldemortik
napsal(a):
to som tu zasa dala mega obrazoktak inak, nieco aj pre Sally
woldemortik
napsal(a):
vidis tu masku, co ma na hlave, tak dost dlhu doby sa prave etato maska s nami hrala na schovavanua to by si pozerala, kde vsade ju bol schopny "odlozit" az sa konecne naucil, ze ak ju ma, tak mu muchy nechodia do oci
woldemortik
napsal(a):
tak aj ja tu dam posledne fotos a hajde do sprchy a dokoncit vanocne pozdravy pribuznym a bliznym(uz mi z nich sibe) male mimi 1 den(nie moje)
woldemortik
napsal(a):
a scenario na dobru noc
bonita
napsal(a):
a scenario na dobru noc
zdravím, včera mě málem trefilo, přijela jsem za kobylou a ten můj chlapnic kolem koní neudělá, čekalo to na mě!
bonita
napsal(a):
a scenario na dobru noc
Na dobrou noc dobrý - aby se člověku o práci ještě i zdálo
Se shirama orat suchou zem asi dobrý, ale když je blátivo - ty rousy musí být mňam mňam
sabora

sally
napsal(a):
Na dobrou noc dobrý - aby se člověku o práci ještě i zdálo
Se shirama orat suchou zem asi dobrý, ale když je blátivo - ty rousy musí být mňam mňam
ahoj, martina má odpověď ještě ve starém "chladu"-
jinak s Kulíškem je docela sranda, mám ho teď na ustájení u známých, aby nebyl zatím doma sám, a ač je už 10měs. vykastrovaný, obšťastňuje tam ve výběhu včechy kobyly.......... no snad z toho nic nebude, paní by mě asi zabyla, mít plňasky našťouchnutý norikem :)))))))))))))))))
sabora

sabora
napsal(a):
ahoj, martina má odpověď ještě ve starém "chladu"-
jinak s Kulíškem je docela sranda, mám ho teď na ustájení u známých, aby nebyl zatím doma sám, a ač je už 10měs. vykastrovaný, obšťastňuje tam ve výběhu včechy kobyly.......... no snad z toho nic nebude, paní by mě asi zabyla, mít plňasky našťouchnutý norikem :)))))))))))))))))
týýýýýý v..........e !!! zabila s tvrdým y, to jsem kánooon!
sabora
napsal(a):
týýýýýý v..........e !!! zabila s tvrdým y, to jsem kánooon!
Ahoj, v klidu - jedna moje kamarádka mladšího data výroby dostala od ctitele SMS: Myluji Tě! - no to je teprv bomba. Těžko na to reagovat jinak než výbuchem smíchu.
Kulich má teda fajnovou barvu - hezké fotky na chladnokrevníkách.
Myslím, že funkční valach mezi kobylama je spíš plus, ne? Dobrý vyhledávač říjí.
sabora

sally
napsal(a):
Ahoj, v klidu - jedna moje kamarádka mladšího data výroby dostala od ctitele SMS: Myluji Tě! - no to je teprv bomba. Těžko na to reagovat jinak než výbuchem smíchu.
Kulich má teda fajnovou barvu - hezké fotky na chladnokrevníkách.
Myslím, že funkční valach mezi kobylama je spíš plus, ne? Dobrý vyhledávač říjí.
tak to je vážně origoš vyznání!!! no, asi ji miyluje fakt na tvrdo....
jo Kulich teď je zas úplně jinej, hodně stmavnul je spíš šimlík s dekou, jsem zvědavá na jaro. jo a taky na těch fotkách je začátkem května, teď náži minimálně o 100víc, hihi
sabora

sabora
napsal(a):
jo Kulich teď je zas úplně jinej, hodně stmavnul je spíš šimlík s dekou, jsem zvědavá na jaro. jo a taky na těch fotkách je začátkem května, teď náži minimálně o 100víc, hihi
no, tak ne asi náží, ale váží, když jsem u těch překlepaných překlepů---------
woldemortik
napsal(a):
Když už jste se skoro všichni nedávno pídili po váze svých drobečků:
lidi, jak řešíte odčervení?
Mě silně rozčilují pasty do 600 kg ( to má tak menší dvouletek) - neznáte něco, co by se vyrábělo ve větším formátu? Třeba 800-900 kg a tak...
Jasně, dám 600+200 z další, ale je to otravná záležitost - některé kobuše tuhle proceduru nijak zvlášť nemusí a jsem ráda, když bez větších cavyků do nich nacpu po jedné tubě - jít je otravovat hned zase s další se mi nelíbí.
Teď mám sice Panacur v litrovém balení - ůžasná věc: naberu do stříkačky, kolik potřebuju a ikdyž na dospělé kobyly musím jít stejně 2x, je to řídké a mnohem lépe (rychle) se to aplikuje. A co je rychle, to je jak známo v klidu...
Jenže až litrovku zlikviduju, musím obměnit - neznáte něco v podobném balení?
sabora
napsal(a):
Mně to zvíře mrňavý zatím moc víc neprobělilo od narození.
Má navíc jen dost prokvetlý nos ( neměl vůbec) a sem tam se objevují bílé chlupy i po těle. Jinak deka je pořád stejná:
sally
napsal(a):
Mě silně rozčilují pasty do 600 kg ( to má tak menší dvouletek) - neznáte něco, co by se vyrábělo ve větším formátu? Třeba 800-900 kg a tak...
Jasně, dám 600+200 z další, ale je to otravná záležitost - některé kobuše tuhle proceduru nijak zvlášť nemusí a jsem ráda, když bez větších cavyků do nich nacpu po jedné tubě - jít je otravovat hned zase s další se mi nelíbí.
Teď mám sice Panacur v litrovém balení - ůžasná věc: naberu do stříkačky, kolik potřebuju a ikdyž na dospělé kobyly musím jít stejně 2x, je to řídké a mnohem lépe (rychle) se to aplikuje. A co je rychle, to je jak známo v klidu...
Ve velkým znám zatím taky jenom Panacur, mi kupovali třílitrovku a bylo pro celý stádo a vyšlo to i dobře cenově. Jinak pasty na 600 kilo mě se...Koupit dvě a co se zbytkem. No naštěstí se asi budem o tu třetí dělit s Cípovou bráškou.
woldemortik
napsal(a):
ano Panacur je tekuty,a ja mam aj noromectin(urceny povodne na ovce) vo velkej flasi-ale pouzivala som ho na nohy. Ja to mam zatial dobre, z kazdeho kupujem po tri pasty, kobyle aj mlademu 1 a 1/2 pasty, ale chceli by sme este jednu kobylku, a to bude uz problem, bude mi polka ostavat
aluska
napsal(a):
nám taky píchal vet ivermectin do žíly, asi 3x 14 koní, nikdy se nic nestalo, i když jsem tu četla už dřív, že je to nebezpečné
Hledá se Lucinka, tak dávám fotky hned dvou vedle sebe
bonita
napsal(a):
ano Panacur je tekuty,a ja mam aj noromectin(urceny povodne na ovce) vo velkej flasi-ale pouzivala som ho na nohy. Ja to mam zatial dobre, z kazdeho kupujem po tri pasty, kobyle aj mlademu 1 a 1/2 pasty, ale chceli by sme este jednu kobylku, a to bude uz problem, bude mi polka ostavat
Bonita: a ten tekutý noromectin se nedá použít i na odčervení? Přece v tubě Noromectin odčervovač se prodává normálně...
sabora

sally
napsal(a):
Mně to zvíře mrňavý zatím moc víc neprobělilo od narození.
Má navíc jen dost prokvetlý nos ( neměl vůbec) a sem tam se objevují bílé chlupy i po těle. Jinak deka je pořád stejná:
on asi až zas tak světlý jak třeba Kulich asi nebude, když má tmavé nohy. Aspoň ti víc vynikne ta deka, to je nádherný..........
sabora
napsal(a):
on asi až zas tak světlý jak třeba Kulich asi nebude, když má tmavé nohy. Aspoň ti víc vynikne ta deka, to je nádherný..........
Rozdíl je v tom, že Kulich je pod tím bílým ryzák, kdežto náš prcek hnědák. Ta prokvetlost s tím nijak nesouvisí - buď se rozšíří málo, vůbec anebo hodně - jde to s věkem.
Chovatelka appaloos říkala, že se nikdy neví
Počkáme - dočkáme, uvidíme... jestli bude nějaká další změna při jarním línání
krizovatka
napsal(a):
To je škoda, ať ji najdete :-) Pravda, tohle jsou už babičky, ale nelado mi to, hledám minulost té světlé Lucinky
Díky...kolik to je, babičky ? Podle měřítek zdejších lidí mám doma taky babičku a dědečka...ale já říkám, že zrajou jak víno:-) Jinak Lucka, co hledá kamarád vypadá takhle (jako ročka):
smejdka
napsal(a):
Díky...kolik to je, babičky ? Podle měřítek zdejších lidí mám doma taky babičku a dědečka...ale já říkám, že zrajou jak víno:-) Jinak Lucka, co hledá kamarád vypadá takhle (jako ročka):
...a takhle ve třech letech...
smejdka
napsal(a):
...a takhle ve třech letech...
Té tmavší 21, té světlejší okolo 25 hodim sem nějakou zimní fotku (8.12. 07) teda fotograf ze mě asi nikdy nebude
krizovatka
napsal(a):
Té tmavší 21, té světlejší okolo 25 hodim sem nějakou zimní fotku (8.12. 07) teda fotograf ze mě asi nikdy nebude
Lucinka mladší, taky z 8.12.07 Letos je opět bahna požehnaně
krizovatka
napsal(a):
Lucinka mladší, taky z 8.12.07 Letos je opět bahna požehnaně
Když jste tady u toho hledání,neznáte někdo kobylku noričku Lindu??Měla by být u nějakého pana Filipi Zdeňka v Nasavrkách .Je to dcera naší kobči Lily a docela by mě zajímalo jaká je povahově.Lila je prostě bloncka bláznivá
woldemortik
napsal(a):
krizovatka () nemá ta kobyla zadní nohy na nakým stupínku připáda mi to tak pole zadních nehou nebo ta tak prohlá
Mno, takhle jsem jí koupila, čím je starší, tím se hřbet víc propadá. Bolesti nemá, jinak dostává chondroprotektiva a veteranaid. Pak ještě díky tomu ježečku, to vypadá o to prohnutěji. Zítra sem dám fotku jak vypadala, když jsem si ji pořídila. Spíš máme problém s LZ (byla propíchnutá a rána zanedbaná - ve spěnkovým kloubu) a píštělí mezi žuchvama (bohužel neřešitelný, pouze udržujeme čistý). Je to taková cácorka s babičkovskýma náladama a hlavně séfka hejna. Jinak zlatíčko
jmisak
napsal(a):
zdravím. Nebyla Lavina připuštěna Saporem? Viděl jsem po ní asi pekné hříbě. Teda spíš porádný kus koně.
nevím já jí ma teprva rok letos pordila po bospar2 hřebečka,ale možná gelnar připušetl sapomen.myslíš toho vraníka.lavina měla jen tři hříbata první umřelo.druhý je černej hřebec tak dva apůl roku a poslední je tmavej ryzák
woldemortik
napsal(a):
nevím já jí ma teprva rok letos pordila po bospar2 hřebečka,ale možná gelnar připušetl sapomen.myslíš toho vraníka.lavina měla jen tři hříbata první umřelo.druhý je černej hřebec tak dva apůl roku a poslední je tmavej ryzák
jo jo myslim toho vranika. Je to pekny kus koně. Skoda jen ze ho uznali pouze jako typ chladnokrevny. A je strasne bazlivy. Byli jsme ze ho koupime ale toto nas odradilo. A tyky cena za uplne nenauceneho kone z pastvin.
sally
napsal(a):
Equimax je na 700 kg, ale to našim těžkotonážníkům je i tak málo
jmisak
napsal(a):
jo jo myslim toho vranika. Je to pekny kus koně. Skoda jen ze ho uznali pouze jako typ chladnokrevny. A je strasne bazlivy. Byli jsme ze ho koupime ale toto nas odradilo. A tyky cena za uplne nenauceneho kone z pastvin.
tak to je pravda je to krásný koník koukáala jsem u na nej jazyk až na zem.nedávno jsem se o nem bavila s gelnarem.ma povahu po lavine.je to velký mazel,a šikula,ale nez si zvykne tak to chvylku trvá ke gelnarovy šel hned za mnou ne jen frknul a odešl pryč.prodal ho nekam do leopoldova a ten chlapík co ho koupila ho za 14 prodal dál ani nevím kam.odkad jsi ze znáš gelnara
woldemortik
napsal(a):
tak to je pravda je to krásný koník koukáala jsem u na nej jazyk až na zem.nedávno jsem se o nem bavila s gelnarem.ma povahu po lavine.je to velký mazel,a šikula,ale nez si zvykne tak to chvylku trvá ke gelnarovy šel hned za mnou ne jen frknul a odešl pryč.prodal ho nekam do leopoldova a ten chlapík co ho koupila ho za 14 prodal dál ani nevím kam.odkad jsi ze znáš gelnara
Jsem od Zlina. Shanim prave nejakeho vranika nebo cerneho hnedaka k nasemu do paru. Tady na morave nic neni tk jsme vyrazili do cech. Ten hrebec je ted kousek od Hlinska. Je ale strasne bazlivy. Myslim si ze to bude hodne dlouho trvat ho zpracovat.
krizovatka
napsal(a):
Mno, takhle jsem jí koupila, čím je starší, tím se hřbet víc propadá. Bolesti nemá, jinak dostává chondroprotektiva a veteranaid. Pak ještě díky tomu ježečku, to vypadá o to prohnutěji. Zítra sem dám fotku jak vypadala, když jsem si ji pořídila. Spíš máme problém s LZ (byla propíchnutá a rána zanedbaná - ve spěnkovým kloubu) a píštělí mezi žuchvama (bohužel neřešitelný, pouze udržujeme čistý). Je to taková cácorka s babičkovskýma náladama a hlavně séfka hejna. Jinak zlatíčko
Lucinka několik týdnů po přivezení
krizovatka
napsal(a):
Lucinka několik týdnů po přivezení
ještě poslední z té doby
krizovatka
napsal(a):
ještě poslední z té doby
poslední fotečka v ohradě u "obchodníka"
krizovatka
napsal(a):
poslední fotečka v ohradě u "obchodníka"
Ještě přidám Kačenku (SN), bohužel už nežije (ledviny). Ale taky zlatíčko. Dítě známé si jí vodil a kdykoliv k ní mohl, samože s dozorem. Měla jsem jí u nich dočasně ustájenou. Stýská se mi po ní.
krizovatka
napsal(a):
Je to ze Sobotky od toho člověka, pan Hanuš
Jasný,tak to je on,zaboha jsem si nemohla vzpomenout na jméno.Konbča se u vás pěkně spravila.Myslím ,že jsme tam byly zhruba tak ve stejný době,podle toho strakáče vedla.My tam byli ...před dvěma roky v létě.To tam měl ještě ve stáji úplně nádhernou 8letou fjordku,bohužel pro dítko nevhodnou,neobsedlou,neuměla nic.
jmisak
napsal(a):
Jsem od Zlina. Shanim prave nejakeho vranika nebo cerneho hnedaka k nasemu do paru. Tady na morave nic neni tk jsme vyrazili do cech. Ten hrebec je ted kousek od Hlinska. Je ale strasne bazlivy. Myslim si ze to bude hodne dlouho trvat ho zpracovat.
tedka tady prodávaly vraníka moc pěknej je to hřebec koukbni na minulou diskuzi tam to je.jj koník je to pěknej ,ale kone spatvy no máto neco dosebe,ale i ne.bogar je zatím její první hříbě které není vrané.bude spíše s neho tmavý ryzák,ale už začíná vypadat krásně.roste mu zadek.krk a náhherný nohy s robustnímy klouby a taky tunta po lavině.no uvidim co sneho bude
sara
napsal(a):
Jasný,tak to je on,zaboha jsem si nemohla vzpomenout na jméno.Konbča se u vás pěkně spravila.Myslím ,že jsme tam byly zhruba tak ve stejný době,podle toho strakáče vedla.My tam byli ...před dvěma roky v létě.To tam měl ještě ve stáji úplně nádhernou 8letou fjordku,bohužel pro dítko nevhodnou,neobsedlou,neuměla nic.
Ve finále jsem si od něj odvezla obě i tu strakatou, teda spíš jsem si jela pro Karolain a Lucinku (Bubču) jsem tam prostě nemohla nechat. Kupovala jsem je dohromady a je tomu víc jak šest, sedm let ... Karolain byla velkopolská kobyla a po schvácení předku, včetně parádní artrozy.
krizovatka
napsal(a):
Ve finále jsem si od něj odvezla obě i tu strakatou, teda spíš jsem si jela pro Karolain a Lucinku (Bubču) jsem tam prostě nemohla nechat. Kupovala jsem je dohromady a je tomu víc jak šest, sedm let ... Karolain byla velkopolská kobyla a po schvácení předku, včetně parádní artrozy.
aha tak to byla shoda barviček kolik máte vlastně koní??
sapaska
napsal(a):
to nevím, kde co kdo ošidil, protože máš k dispozici parametry a nemáš skoro žádné recenze, jak se rozhodneš? (když nejsi molionář ) jak jsem psala, máme z Autovie, vozík (2 roky starý), 2 begánci jezdí téměř denně a to i po lesních cestách necestách a když nemůže auto, tak i za traktorem a (ťuk-ťuk) zatím se vůbec nic s ním nestalo
ahoj vím že Maro je menší. Vím, že nesedí tak dobře na silnici a má i menší životnost. Vlastní zkušenost a zkušenosti sposty známých. Samodřejmě někomu stačí. Jen můj názor.
dino
napsal(a):
ahoj vím že Maro je menší. Vím, že nesedí tak dobře na silnici a má i menší životnost. Vlastní zkušenost a zkušenosti sposty známých. Samodřejmě někomu stačí. Jen můj názor.
přesně tak, to nám říkalo víc lidí, že to nejsou dobré vozíky, proto jsme koupili od Autovia (byl za stejnou cenu,s lepší výbavou), ne od Maro
woldemortik
napsal(a):
ahojky, tak ako sa dnes mame? My sme vcera skladali seno a prisla som domov ako zbita, a zaspala som, len si pamatam, ze mi moj drahy doniesol do postele veceru a potom som zachrnala zasa a zobudila som sa pred pol nocou a matozila do pol druhej rano
sabora

bonita
napsal(a):
ahojky, tak ako sa dnes mame? My sme vcera skladali seno a prisla som domov ako zbita, a zaspala som, len si pamatam, ze mi moj drahy doniesol do postele veceru a potom som zachrnala zasa a zobudila som sa pred pol nocou a matozila do pol druhej rano
jen s tím handlem se vrátím, odkud že, od Sobotky? to je odemně kousek. teď tady prodávaj kobylku typu chlad a nevim vlastně odkud to je.......
zdmalek
napsal(a):
linda u pana Filipiho je prisna ma od ni hřibě hřebecka letosni kobyla je dobře živena je silna
bonita no bude to odemne hnusný,ale jednu výhodu to má koníci mají co papat,ale to čumákování do dvou do rána to ti vůbec nezávidím někdy se mi to taky stane apak tady na faune straším do kolika do noci a nikdo mi neodepisuje.
tak se zase zítra chystám jezdit možná budou i fotky,ale to nevím jistě fotograf by byl,ale ta chut jí ven do toho mrazu už ne.
jinak tady klid sních a zima jak u vás.
jj sally stema balíkama jsem mu to řekla že ještě jednou a budu chtím fin.náhradu tak se netvářil moc valně divně se kroutil jsem mu to řekla za poškozený balík chc je 300 a prodej 500 no noc se mu to nelíbilo,ale nic jiného u nezbyde.jinak uvidí točo.
jsem se nějak zase po deší době rozepsala.byla jsem dneska kupovat dárky a nevedela co vůbec koupit no to víte já bych si nejradeji koupila po stromek sedlo od hauzra-vid alčo,lae 24tisíc nemám nazbyt.
jmisak
napsal(a):
Tak to jste mne pobavili.
Ryzka Lavina s ryzákem Saporem že by měla vraného hřebce?
Nezpochybňuju Lavinu jako matku ani vraníka jako syna - ale tatík 100% nemohl být ryzák - geneticky nemožné.
Ryzák s ryzákem dá ve 100% případů vždy jen ryzáka.
Nejspíš taťka nebude taťka
woldemortik
napsal(a):
bonita no bude to odemne hnusný,ale jednu výhodu to má koníci mají co papat,ale to čumákování do dvou do rána to ti vůbec nezávidím někdy se mi to taky stane apak tady na faune straším do kolika do noci a nikdo mi neodepisuje.
tak se zase zítra chystám jezdit možná budou i fotky,ale to nevím jistě fotograf by byl,ale ta chut jí ven do toho mrazu už ne.
jj sally stema balíkama jsem mu to řekla že ještě jednou a budu chtím fin.náhradu tak se netvářil moc valně divně se kroutil jsem mu to řekla za poškozený balík chc je 300 a prodej 500 no noc se mu to nelíbilo,ale nic jiného u nezbyde.jinak uvidí točo.
jsem se nějak zase po deší době rozepsala.byla jsem dneska kupovat dárky a nevedela co vůbec koupit no to víte já bych si nejradeji koupila po stromek sedlo od hauzra-vid alčo,lae 24tisíc nemám nazbyt.
To je jasné, nesmíš se nechat, jinak ti všichni začnou rajtovat po zádech. Znám to dobře.
Jo, taky bych věděla, co si přát k Vánocům - ale bude to muset zatím počkat na nějaké jiné Vánoce...
Odstávče vranku SN s dobrým původem... no mám se ještě načekat ( holt nedostatkový tovar)
woldemortik
napsal(a):
nevim jejejí první hríbě bylo taky vrané a bylo po hnedákovy.toho hřebce jsem videla jako měsíční hříbě. apak až po dvou letech.možná máš sally pravdu,že asi sapor nebude jeho tata
woldemortik
napsal(a):
nevim jejejí první hríbě bylo taky vrané a bylo po hnedákovy.toho hřebce jsem videla jako měsíční hříbě. apak až po dvou letech.možná máš sally pravdu,že asi sapor nebude jeho tata
tak jsm nejezdila ležím celý den mám horečky něco na mě leze a přítel to není
asi chřipka.je mi divně škoda ato jsem se zrovna tešíla.den na nic rozbyl se mi komp jo ten novej tk jsem si od táty půjčila noták.sedím v křesle koukám na petra pana a na noták na klíně.je tady zima,ale kamna burácej jak kdbyby měly bouchnout.mám zase zimnici.Koně jsou celej den u balíku je bogar z mendy lítaly ve sněhu.Koukala jsem na ně z kuchyně z okna mám krásnej výhled na ohradu.přes zimu si je dávám k baráku přes patevný sezonu jsou asi cca 300m d baráku na louce tak rozloha 4h.ale nemaj to vše najednou,ale pokusech,ješě by hířily bestie.lavina má břicho jak kdby měla mít další hříběto má stoho že dělá prd.jak tak koukám zae jsem se rozepsala tak zadreac bando a co zítra cse dělo napíšu nebojte.
sally jj to ne.jště to tak dám za balíky nehorazný peníze a budou mi to cozí zvířata dlabat.to mi scházelo.
ps připadám si jako Novohradský spravodaj
posílám foto belgika rákosového
woldemortik
napsal(a):
hmm, Marti, horucku ti vobec nezavidim, ja som chcela ist na vychadzku dnes tiez, ale rozmyslela som si to. Naposledy som bola pred dvoma tyzdnami v sedle a skoncila som s takymi bolestami v krizoch, ze som myslela, ze sk.pem od bolesti, uplne stary clovek, ti poviem...ono, bola som hrdinka skoro az doteraz a nenosila som tielko(prilis horkokrvna asi)a zle som doplatila
woldemortik
napsal(a):
zimna atmosfera
woldemortik
napsal(a):
tak jsm nejezdila ležím celý den mám horečky něco na mě leze a přítel to není
asi chřipka.je mi divně škoda ato jsem se zrovna tešíla.den na nic rozbyl se mi komp jo ten novej tk jsem si od táty půjčila noták.sedím v křesle koukám na petra pana a na noták na klíně.je tady zima,ale kamna burácej jak kdbyby měly bouchnout.mám zase zimnici.Koně jsou celej den u balíku je bogar z mendy lítaly ve sněhu.Koukala jsem na ně z kuchyně z okna mám krásnej výhled na ohradu.přes zimu si je dávám k baráku přes patevný sezonu jsou asi cca 300m d baráku na louce tak rozloha 4h.ale nemaj to vše najednou,ale pokusech,ješě by hířily bestie.lavina má břicho jak kdby měla mít další hříběto má stoho že dělá prd.jak tak koukám zae jsem se rozepsala tak zadreac bando a co zítra cse dělo napíšu nebojte.
sally jj to ne.jště to tak dám za balíky nehorazný peníze a budou mi to cozí zvířata dlabat.to mi scházelo.
ps připadám si jako Novohradský spravodaj
posílám foto belgika rákosového
Tak horečku dobře vylež.
Jinak s hnědákem Lavina vraníka klidně mít mohla, jen s ryzákem 100% nee.
Jsem měla taky rákosníky - noriky, než rákosí sežrali i s kořínky pažravci
bonita
napsal(a):
ha ha ako vidite, ja kone v tme nestratim, svietia mi naproti do dialkya zasa cumakujem dlho do noci...to asi ta kava o 10 vecer...
Jo, tví koně mají předpisová zdálky viditelná přední světla.
Zadní asi nee,co - ty mají jenom srnci
sally
napsal(a):
Jo, tví koně mají předpisová zdálky viditelná přední světla.
Zadní asi nee,co - ty mají jenom srnci
jak tak holky koukám máte stejné podmínky jako já tady na horách,už je mi trochu lépe dokonce jsem včera chytala i kachny do pytle.jśem podrapaná jako kdbych válčíla s kočkou. a jinak u vas
woldemortik
napsal(a):
jak tak holky koukám máte stejné podmínky jako já tady na horách,už je mi trochu lépe dokonce jsem včera chytala i kachny do pytle.jśem podrapaná jako kdbych válčíla s kočkou. a jinak u vas
No, tahle fotka je z loňska a ta hříběcí prdelka na ní je už drobátko větší.
U nás mrzne, vykouklo sluníčko, sněhu jen naprosto symbolický poprašek.
Koně chodí jako po....í po těch zmrazkách ve výběhu, to budou zase hezké otlaky. Ale aspoň ne oštípaná kopyta, máme cca týden vystrouháno.
Pidi Lindu jsem nebyla schopná včera večer přesvědčit, aby přes ty zmrazky dopajdala do stáje ( potřebuju na noc zavřít, když moc fouká - v průvanu zamrzá potrubí k napaječce), tak jsem ji za hřívu převedla za sebou.
Zlatý ponďa, ani ohlávku nepotřebuje
sally
napsal(a):
No, tahle fotka je z loňska a ta hříběcí prdelka na ní je už drobátko větší.
U nás mrzne, vykouklo sluníčko, sněhu jen naprosto symbolický poprašek.
Koně chodí jako po....í po těch zmrazkách ve výběhu, to budou zase hezké otlaky. Ale aspoň ne oštípaná kopyta, máme cca týden vystrouháno.
Pidi Lindu jsem nebyla schopná včera večer přesvědčit, aby přes ty zmrazky dopajdala do stáje ( potřebuju na noc zavřít, když moc fouká - v průvanu zamrzá potrubí k napaječce), tak jsem ji za hřívu převedla za sebou.
Zlatý ponďa, ani ohlávku nepotřebuje
já jsem byla včera dát nový balík knim lavina se hrnula k balíku,že přimáčkla přítele na káru u auta.ten zas delal nojo lavina je fakt lavina.maj na nohou zmrezky.tak se chystám vzýt nužky a ostříhat jim je,ale nevim jetly to bude dobre.
woldemortik
napsal(a):
já jsem byla včera dát nový balík knim lavina se hrnula k balíku,že přimáčkla přítele na káru u auta.ten zas delal nojo lavina je fakt lavina.maj na nohou zmrezky.tak se chystám vzýt nužky a ostříhat jim je,ale nevim jetly to bude dobre.
To já neřeším - jak odmrzne, opadá to. Naštěstí skoro žádné rousy nemáme, což mě těší. Načesané vymyté dlouhé rousy vypadají na show hezky, ale pro běžné nošení dost nepraktické. Prolezeme roštím v lese, nějaká ta kaluž a je po parádě - kdysi mi kámoška posílala fotku tinkera z výběhu ( loňská zima, všude bahno) - děs a hrůza.
Bohužel ji nemám uloženou..
sally
napsal(a):
To já neřeším - jak odmrzne, opadá to. Naštěstí skoro žádné rousy nemáme, což mě těší. Načesané vymyté dlouhé rousy vypadají na show hezky, ale pro běžné nošení dost nepraktické. Prolezeme roštím v lese, nějaká ta kaluž a je po parádě - kdysi mi kámoška posílala fotku tinkera z výběhu ( loňská zima, všude bahno) - děs a hrůza.
Bohužel ji nemám uloženou..
nevím,ale dokážu si to silně předcavyt
woldemortik
napsal(a):
nevím,ale dokážu si to silně předcavyt
Jo, bylo to hustý. Nešlo určit, zda je tinker černobílý nebo hnědobílý - bo byl naplácán bahnem hnědobéžově. Zapletené copánky hřívy byly bahnité provázky, nožky blátivé koule - prostě bomba
Asi se nechtěl lišit od těch jednobarevných kolegů..
sally
napsal(a):
Jo, bylo to hustý. Nešlo určit, zda je tinker černobílý nebo hnědobílý - bo byl naplácán bahnem hnědobéžově. Zapletené copánky hřívy byly bahnité provázky, nožky blátivé koule - prostě bomba
Asi se nechtěl lišit od těch jednobarevných kolegů..
se mu ani nevdim asi fakt nechtel vyčnívat.to znám taky.mendy se nenechává taky zahanbit.už vím přoč jsem nechtěla koně co má na sobě bílou strst
woldemortik
napsal(a):
co to, kto to? niekto si tu robi srandu z fedrovych bombarderov?
Dievcata,nie je to zasa az taka tragedia v blate, nejako sa im to same ocisti, len treba davat pozor na podlomy a "mites"(sposobuju skarede krvave rany na dolnej casti noh)
bonita
napsal(a):
co to, kto to? niekto si tu robi srandu z fedrovych bombarderov?
Dievcata,nie je to zasa az taka tragedia v blate, nejako sa im to same ocisti, len treba davat pozor na podlomy a "mites"(sposobuju skarede krvave rany na dolnej casti noh)
ne zasdna sranda jen jsme slavyly že nemáme koníky s rousany-fedramy
woldemortik
napsal(a):
bonita
napsal(a):
bonita nekde mm foto lavinych nohou po zime zitra je sem dam
bonita
napsal(a):
Marti a odstavovat kedy budes? moji vsetci znami uz miminka poodstavovali, dokonca dve shiratka uz oodcestovali z UK do Francuzska, zevraj cestu prekonali OK a novi majitelia su nadseni
to je foto s druhého snehu tedka nechumelí,ale sních tady máme.Odstavovat buda až na jaře.až bude vypálenej.bude hrada tak pujde tam nebo budou společně pak se vykastruje,ale to plánuji asi až tak za dva roky apůl
woldemortik
napsal(a):
to je foto s druhého snehu tedka nechumelí,ale sních tady máme.Odstavovat buda až na jaře.až bude vypálenej.bude hrada tak pujde tam nebo budou společně pak se vykastruje,ale to plánuji asi až tak za dva roky apůl
to si ho chces nechat? Myslela som, ze ho predas este ako zrebceka.
bonita
napsal(a):
To jsou krásné chlupaté nožky - hotové zimní papučky
Bělíš je něčím, aby nezažloutly?
To my máme skoro bosé nožky:
woldemortik
napsal(a):
Saly: niee, nicim nebielymi, ani savomono ked je kon na trave, tak ich ma ciste, na blate su blatove, ale len pokial to nezamrzne, potom to opada a najkrajsie su na snehu, to su este len bielej farby, nevidis, kde ich vlastne ma, ako to splyva so snehom
woldemortik
napsal(a):
Marti: no vsak uvidis, ako sa to vyvinie, my sme chceli tohtorocne zriebatko ponechat, ak by to bola kobylka, lebo bola od ineho zrebca, tak by sme mali dve nepribuzne kobylky na zrebca, ale bol to zrebcek, cize keby prezil, tak by musel ist uz v tomto case z domu. No a teraz to bude od naseho, tak si to nemozme ponechat ani tak ani tak
bonita
napsal(a):
Marti: no vsak uvidis, ako sa to vyvinie, my sme chceli tohtorocne zriebatko ponechat, ak by to bola kobylka, lebo bola od ineho zrebca, tak by sme mali dve nepribuzne kobylky na zrebca, ale bol to zrebcek, cize keby prezil, tak by musel ist uz v tomto case z domu. No a teraz to bude od naseho, tak si to nemozme ponechat ani tak ani tak
ja jsm si řekla nechám si max tři oně to bude muj stav,ale jak se znám nechám lavinu připustita bude malí mimi tak se zase zamiluju anedám ho no teda být to kluk tak jo,ale kbylku bych si asi nechala
bonita
napsal(a):
neboj, aj ja budem asi hotova, ak by nam teda prialo, a narodilo by sa zivotaschopne mimi, neviem, neviem, ako lahko ho pustim z ruk...jedine, ze by si ho kupil sused
bonita
napsal(a):
neboj, aj ja budem asi hotova, ak by nam teda prialo, a narodilo by sa zivotaschopne mimi, neviem, neviem, ako lahko ho pustim z ruk...jedine, ze by si ho kupil sused
A co hříbě vyměnit - za stejné kvality, ale nepříbuzné? Asi to nejde, moc shirů není zřejmě ani u vás, co?
Že by pak hřebčoun ty 2 kobylky měl a už by si pomalu skládal svůj harém
woldemortik
napsal(a):
no, vymenit by sa to dalo, ale u nas nie su ziadne mlade shiriky, jedine z Rakuska, ale tam tych ludi moc nepoznam a potom este z Nemecka, ale zasa cesta by bola draha, no vsak uvidime. Ha ha ha Harem, no on je chudacik pod silnym matriarchatom uz teraz, tak neviem, ako by sa tvaril, keby mal nad sebou zenske dve Asi by ho piclo
bonita
napsal(a):
no, vymenit by sa to dalo, ale u nas nie su ziadne mlade shiriky, jedine z Rakuska, ale tam tych ludi moc nepoznam a potom este z Nemecka, ale zasa cesta by bola draha, no vsak uvidime. Ha ha ha Harem, no on je chudacik pod silnym matriarchatom uz teraz, tak neviem, ako by sa tvaril, keby mal nad sebou zenske dve Asi by ho piclo
teraz som si vsimla, na tej fotke konika od teba Sally, ze tam mas svoj tien a vyzera to, ako keby ta siel konik preskumat
bonita
napsal(a):
teraz som si vsimla, na tej fotke konika od teba Sally, ze tam mas svoj tien a vyzera to, ako keby ta siel konik preskumat
tak damy ještě chvilku a jdeme na 15 kdo se toho ujme
bonita
napsal(a):
Jo Sandra - ta tak zkoumat, co kde najít k sežrání.
Můj stín má dozajista totálně na háku
Takové blbosti napadnou tak hermelínu Ságu - to je děsný průzkumník.
Od čeho každý jiný kůň uteče - ona jde čelně prověřit.
Nebojácnost je mi velmi sympatická vlastnost - ovšen v přírodě by ji sežral první levhart, kterého by šla takto prověřovat