gabrielle
napsal(a):
Už jsem opravdu zoufalá... Letos maturuju(zdravka) a přemýšlím, kam dál... Ráda bych hipoterapii, ale nevím, kde se to dá studovat. Jsem z Brna. Nebo poradíte alespoň něco jiného, co by třeba souviselo s koňmi? Díky
MU-fyzioterapie (popr. lekarstvi) a pak si udelas kurz hipoterapie a je z tebe hipoterapeut
Hipolog na hipoterapii- by mel byt cvicitel jezdectvi a kurz hipoterapie
Jinak co by jeste souviselo s konmi (spis zvirata obecne):
Veterina
zemedelka
gabrielle
napsal(a):
Už jsem opravdu zoufalá... Letos maturuju(zdravka) a přemýšlím, kam dál... Ráda bych hipoterapii, ale nevím, kde se to dá studovat. Jsem z Brna. Nebo poradíte alespoň něco jiného, co by třeba souviselo s koňmi? Díky
na Masarykově univerzitě, pedagogické fakultě obor pedagogika volného času je přímo předmět ,,hipoterapie,, co ale přímo obnáší a co se řeší a jestli z toho budeš něco mít netuším, chce to se spojit s někým kdyo tam studuje....
anarwen
napsal(a):
na Masarykově univerzitě, pedagogické fakultě obor pedagogika volného času je přímo předmět ,,hipoterapie,, co ale přímo obnáší a co se řeší a jestli z toho budeš něco mít netuším, chce to se spojit s někým kdyo tam studuje....
To jsme na tom stejně, já mám taky zdravku, taky jsem chtěla hipošku.Ale po těch bludech co nám tvrdili na kurzu a podmínkách pro práci s tím jsem to vzdala. Doporučuju udělat si fyzioterapeuta na VŠ a pak studium v Brně viz Epona. Ale aby mi někdo tvrdil, že dělá s koňma ( co jsou k hipoterapii) přirozenou komunikaci a ti koně jsou zadekovaní a okovaní na všechny 4 ať jde někam. A provozovat doma se to nevyplatí pokud nemáš slušné finance na začátek a provoz. Toť můj názor a rada.
kessidis
napsal(a):
To jsme na tom stejně, já mám taky zdravku, taky jsem chtěla hipošku.Ale po těch bludech co nám tvrdili na kurzu a podmínkách pro práci s tím jsem to vzdala. Doporučuju udělat si fyzioterapeuta na VŠ a pak studium v Brně viz Epona. Ale aby mi někdo tvrdil, že dělá s koňma ( co jsou k hipoterapii) přirozenou komunikaci a ti koně jsou zadekovaní a okovaní na všechny 4 ať jde někam. A provozovat doma se to nevyplatí pokud nemáš slušné finance na začátek a provoz. Toť můj názor a rada.
Jestli to jde v Brně jako denní studium to netuším ,ale dálkový kurz na hipoterapii (zaměřeno z pohledu fyzioterapeutického) se tam studovat dá. Dělá to známá, ale moc nadšená není - ta co to tam vede nemá moc času, prý jim to často odpadlo a celkově ta organizace byla prý dost slabá. Když už tak doporučuje poohlédnout se po něčem takovém spíš v Praze nebo jinde.
Jinak potom jsou i kurzy pedagogicko-psychologického ježdění projezdce i koně - po jejich absolvování se nedá pracovat s tělesně postiženými, ale třeba s alkoholiky, slepci, mentálně postiženýma apod. - prostě tam, kde není potřeba léčit tělo, ale duši....