majda
napsal(a):
Ahoj lidičky,mám doma valacha a hřebce oba jsou to kříženci hucula,takže tříčtvrteční koně.Tan malý je valach a větší je hřebec.Hřebce mám 8dní a furt se perou.Na procházkách mám valáška na volno a hřebce vedu,jak mile ¨se valach přiblíží tak ho hřebec napadne,poradte.Díky Majda
Také mám valacha a hřebce, hřebec je menší a přes to dominantní. Trvalo asi 2 mesíce, než jsem je mohla v klidu nechat spolu ve výběhu ...
I teď po jednom roce, co jsou spolu se po něm hřebec občas ožene. Hlavně když delší dobu nepracuje a má plno elánu, což je logické. Ani lidi na sebe nemají náladu pořád... natož koně. Chce to jen čas a práci a práci.
No a pokud ten hřebec není do chovu nebo hodně starý tak bych ho vykastrovala. Jsou s nimi zbytečné starosti ... Oddělené výběhy, při práci s koňmi je třeba je stále hlídat, být ve střehu ...
Lucka
luciusl
napsal(a):
Také mám valacha a hřebce, hřebec je menší a přes to dominantní. Trvalo asi 2 mesíce, než jsem je mohla v klidu nechat spolu ve výběhu ...
I teď po jednom roce, co jsou spolu se po něm hřebec občas ožene. Hlavně když delší dobu nepracuje a má plno elánu, což je logické. Ani lidi na sebe nemají náladu pořád... natož koně. Chce to jen čas a práci a práci.
No a pokud ten hřebec není do chovu nebo hodně starý tak bych ho vykastrovala. Jsou s nimi zbytečné starosti ... Oddělené výběhy, při práci s koňmi je třeba je stále hlídat, být ve střehu ...
Lucka
Mám 2 valachy,křížence a A1/1 hřebce,hřebec je v pohodě,ale jen do té doby když tam není kobyla,pak je občas prožene,ale jsou na sebe zvyklí.Takže nenám problém.Pokud ale nemáš koníka na připouštění,nebo pokud to není jirčák,tak bych kastrovala,je to bezpečnější a nebude agrasivní na valáška.
majda
napsal(a):
Ahoj lidičky,mám doma valacha a hřebce oba jsou to kříženci hucula,takže tříčtvrteční koně.Tan malý je valach a větší je hřebec.Hřebce mám 8dní a furt se perou.Na procházkách mám valáška na volno a hřebce vedu,jak mile ¨se valach přiblíží tak ho hřebec napadne,poradte.Díky Majda
ahoj, pokud se nenapadaj vyloženě do krve chce to dát jim čas, musí si ujasnit postavení, třebas i na pár dní přepažit výběh, aby si zvykli na pach, pak je pustit k sobě. Mám hřebce fjord x velš, je s valachem, v minulý stáji byl s dalšími třemi hřebci - vše bez problémů. pouze pokud měl ve výběhu březí kobušu nebo byl ve výběhu vedle kobyl byl na ostatní ostřejší, snažil si ženský hlídat ale je to opravdu charakter, proto je ještě hřebec. kastrace není nutná, pokud to nechceš mít prostě jednodušší, to záleží čistě na tobě a na chování hřebce. já se rozhodla nekastrovat, protože pro to mám podmínky bez problémů. tak ať se dobře daří a koníci si zvyknou