Mrkvová hůlka- výroba

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2008 10:52

Ahoj, vyráběli jste si někdo mrkvovou hůlku? Můžete sem dát fotky, prosím? Moc díky Nebo klidně i jiné věci, co jste sami vyráběli- vodítka na horsemanship, provazové otěže...

27.1.2008 19:17

gabrielle napsal(a):
Ahoj, vyráběli jste si někdo mrkvovou hůlku? Můžete sem dát fotky, prosím? Moc díky Nebo klidně i jiné věci, co jste sami vyráběli- vodítka na horsemanship, provazové otěže...

ahoj, no, mrkvovou hůlku jsem si jednou vyrobila s klacku a provázku, ale raději si koupila v obchodě :o) ale vyráběla jsem si 4m dlouhé parelli vodítko, vyšlo mě na 300 kč, konec s kousadlem je sice udělaný umprovizací ale účel splnuje stejně :o)

28.1.2008 07:56

nikootin napsal(a):
ahoj, no, mrkvovou hůlku jsem si jednou vyrobila s klacku a provázku, ale raději si koupila v obchodě :o) ale vyráběla jsem si 4m dlouhé parelli vodítko, vyšlo mě na 300 kč, konec s kousadlem je sice udělaný umprovizací ale účel splnuje stejně :o)

Co znamená to kousadlo na konci, můžete mi to někdo vysvětlit?

28.1.2008 10:03

klarcer napsal(a):
Co znamená to kousadlo na konci, můžete mi to někdo vysvětlit?

Kousadlo zanmená, že když s tím koníka plácneš, tak ho to štípne.........

28.1.2008 11:01

majda napsal(a):
Kousadlo zanmená, že když s tím koníka plácneš, tak ho to štípne.........

jj, a že fakt kousne, tata mě stím vzal po zadku, jauvaaa

28.1.2008 11:37

nikootin napsal(a):
jj, a že fakt kousne, tata mě stím vzal po zadku, jauvaaa

kup si lonžovací bič dělený mě stál cca 250 kč ,použij tu dolní část a přehod šlahoun z vršku dolu je tam očko z kovu které nasadíš na závit a přišroubuješ matkou a je hůlka hotová,kdyžtak mohu pořídit foto

28.1.2008 14:58

jurasek napsal(a):
kup si lonžovací bič dělený mě stál cca 250 kč ,použij tu dolní část a přehod šlahoun z vršku dolu je tam očko z kovu které nasadíš na závit a přišroubuješ matkou a je hůlka hotová,kdyžtak mohu pořídit foto

Za fotku bych byla moc ráda, díky

28.1.2008 20:52

gabrielle napsal(a):

Ahoj, no mrkvovku jsem taky vyráběla.. tedy takovou napodobeninu se starého krátkého lonžováku, který už byl párkrát zkracovaný tak jsem ho zkrátila na potřebnou délku a měla jsem mrkvovku.. jediná nevyhodá je tom, že to není tak pevný, proto jsem později volila normáýlní mrkvovku s obchodu, ale jinak na nějakou dobu vystačila holky s ním dělaj normálně, je to i lehčí, když je to z toho bambusu, ale není to tak tvrdý....

28.1.2008 20:57

berusenka napsal(a):
Ahoj, no mrkvovku jsem taky vyráběla.. tedy takovou napodobeninu se starého krátkého lonžováku, který už byl párkrát zkracovaný tak jsem ho zkrátila na potřebnou délku a měla jsem mrkvovku.. jediná nevyhodá je tom, že to není tak pevný, proto jsem později volila normáýlní mrkvovku s obchodu, ale jinak na nějakou dobu vystačila holky s ním dělaj normálně, je to i lehčí, když je to z toho bambusu, ale není to tak tvrdý....

osobně jsem nic takového nevyráběla...ale sama bych si to udělat zvládla...doporučila bych , pokud vám to přijde málo pevné...omotat celá lepkou - izolačkou. Tak jak to mají hokejisté na hokejkách

28.1.2008 21:37

sabina napsal(a):
osobně jsem nic takového nevyráběla...ale sama bych si to udělat zvládla...doporučila bych , pokud vám to přijde málo pevné...omotat celá lepkou - izolačkou. Tak jak to mají hokejisté na hokejkách

zítra sem hodím fotku

29.1.2008 10:19

jurasek napsal(a):
zítra sem hodím fotku

Ouška - čabraky

29.1.2008 21:37

evelin napsal(a):
Ouška - čabraky

takže slíbená hůlka ,doufám že bude vidět

29.1.2008 21:38

jurasek napsal(a):
takže slíbená hůlka ,doufám že bude vidět

vršek stou matičkou našroubovanou

29.1.2008 21:39

jurasek napsal(a):
vršek stou matičkou našroubovanou

29.1.2008 21:42

jurasek napsal(a):

tak snad něco je vidět

30.1.2008 08:32

jurasek napsal(a):
tak snad něco je vidět

taky jsem si vyrobila hůlku s lonžováku, pevnost mi příjde skoro totožná, akorát jsem to nedělala s půleného, ale klasického, který jsem v půlce přecvakla, konec olepila páskou. teď jen řeším, jak k tomu připevnit "string", aby to drželo...

31.1.2008 19:20

gabrielle napsal(a):

Taky přidávám svou vyrobenou mrkvačku. Je z bambusu, o trochu lehčí do ruky než originál, pevnost stejná. Poutko a rukojeť z nalepené kůže. Celkové náklady cca 120kč. Vypadá myslím slušně a slouží perfektně

31.1.2008 19:21

liala napsal(a):
Taky přidávám svou vyrobenou mrkvačku. Je z bambusu, o trochu lehčí do ruky než originál, pevnost stejná. Poutko a rukojeť z nalepené kůže. Celkové náklady cca 120kč. Vypadá myslím slušně a slouží perfektně

Ještě detail poutka...

31.1.2008 19:21

liala napsal(a):

A rukojeti...

31.1.2008 21:38

liala napsal(a):
A rukojeti...

lialo moce pěkná hůlka ,ale musím říct jednu větu od človíčka co se NHS věnuje a je vněm, můžu říct ,opravdu dobrá,bambuska dobrý do té doby než přijde krizová situace a hůlka se mi zlomí

31.1.2008 21:40

jurasek napsal(a):
lialo moce pěkná hůlka ,ale musím říct jednu větu od človíčka co se NHS věnuje a je vněm, můžu říct ,opravdu dobrá,bambuska dobrý do té doby než přijde krizová situace a hůlka se mi zlomí

vap : já bych to zkusila na vršku provrtat tenkým vrtáčkem a dát tam kroužek z kovu

1.2.2008 07:32

jurasek napsal(a):
vap : já bych to zkusila na vršku provrtat tenkým vrtáčkem a dát tam kroužek z kovu

taky jsem nad tím přemýšlela, ale manžel mi to včera už jaksi zašmodrchal, tak se na to musím jít kouknout, vyfotím to a hodím taktéž sem pro inspiraci dalším...

1.2.2008 10:33

jurasek napsal(a):

To je pravda, ale zlomit se může každá, i ta kupovaná (což se podařilo koníkovi jedné mé kamarádky), i ta z půlky lonžáku, která navíc pruží a podle mě není úplně nejlepší.

1.2.2008 10:40

liala napsal(a):
To je pravda, ale zlomit se může každá, i ta kupovaná (což se podařilo koníkovi jedné mé kamarádky), i ta z půlky lonžáku, která navíc pruží a podle mě není úplně nejlepší.

liala nahodou me se ta tvoje hodne libi a zkusim si taky neco takove udelat.

1.2.2008 10:44

sccary napsal(a):
liala nahodou me se ta tvoje hodne libi a zkusim si taky neco takove udelat.

Děkuju
Tak do toho, je to jednoduchý a za chvíli hotový Dej sem pak foto

1.2.2008 11:01

liala napsal(a):
Děkuju
Tak do toho, je to jednoduchý a za chvíli hotový Dej sem pak foto

jj dam

1.2.2008 12:12

sccary napsal(a):
jj dam

môžem sa spýtať aká je dlhá a aká by mala byť v priemere? takisto aký dlhý by mal byť ten string... ešte jedna blbá otázka: k čomu slúži, zatiaľ som ho všade videla iba omotaný okolo paličky

2.2.2008 15:36

liala napsal(a):

No, inspirovali jste mě (hlavně Liala ) a tak jsem kutila. Tohle z toho vzniklo. A pořizovací cena: velmi nízká String je zatím provizorní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík