Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2008 04:57

Náhodou jsem si všimla, že se na nemoderce řeší koně z Polska, no a u nás na stáji jich za ty roky, co tam jsem, bylo opravdu mraky... určitě najdu i nějaké fotky:o)

Tohle je jeden z mladých šlonských valachů.

4.2.2008 05:01

svatka napsal(a):
Náhodou jsem si všimla, že se na nemoderce řeší koně z Polska, no a u nás na stáji jich za ty roky, co tam jsem, bylo opravdu mraky... určitě najdu i nějaké fotky:o)

Druhý šlonsák

4.2.2008 05:03

svatka napsal(a):

Třetí.. tohle je starší kůň původního, těžšího typu.

4.2.2008 05:06

svatka napsal(a):
Třetí.. tohle je starší kůň původního, těžšího typu.

Třetí kůň podruhé-je celkově rámcově delší a těžší, než ti ostatní.

4.2.2008 05:10

svatka napsal(a):

Devítiletý teplokrevný valach, plemeno nevím, předpokládám, že velkopolák, ale rodokmen jsem neviděla. Velký a delšího rámce s dobrými, prostornými chody, tipovala bych ho na holštýnskou krev.

4.2.2008 05:11

svatka napsal(a):

čtvrtý šlonský valach

4.2.2008 05:18

svatka napsal(a):

polokrevná klisna, otec velkopolský, matka A 1/1

4.2.2008 05:28

svatka napsal(a):

Tohle byl skvely valach, puvod k nemu nebyl, ale totalne univerzalni kun - skakal (a dobre, dnes ho jezdi profik celkem vysoko a chvali si ho..)

4.2.2008 05:29

svatka napsal(a):
Tohle byl skvely valach, puvod k nemu nebyl, ale totalne univerzalni kun - skakal (a dobre, dnes ho jezdi profik celkem vysoko a chvali si ho..)

.. tahal kocar, v samote i v paru..

4.2.2008 05:29

svatka napsal(a):
.. tahal kocar, v samote i v paru..

..chodil i pod damskym sedlem..

4.2.2008 05:31

svatka napsal(a):

.. a hral ve filmech, bych ochotny skocit i pres ohen.. muzete ho videt treba v nove zdivocelce:)

4.2.2008 05:32

svatka napsal(a):

Tohle je dvoulety valach (vlastne tehdy snad jeste hrebec), velkopolak s hann. krvi..

4.2.2008 05:33

svatka napsal(a):
Tohle je dvoulety valach (vlastne tehdy snad jeste hrebec), velkopolak s hann. krvi..

ten samy

4.2.2008 05:33

svatka napsal(a):

A tohle take dvouletek, velkopol. po trakenovi myslim

4.2.2008 05:34

svatka napsal(a):
A tohle take dvouletek, velkopol. po trakenovi myslim

Taky on

4.2.2008 05:35

svatka napsal(a):

Jeste jsem nasla v pocitaci jednoho trileteho slonsaka..

4.2.2008 05:36

svatka napsal(a):
Jeste jsem nasla v pocitaci jednoho trileteho slonsaka..

jeste jednou on

4.2.2008 05:40

svatka napsal(a):

A vlastne jeste jednoho slonsaka bych vylovila, taky trochu tezsi typ.. byl zatahany, ale jezdce mel na sobe poprve.

4.2.2008 05:41

svatka napsal(a):
A vlastne jeste jednoho slonsaka bych vylovila, taky trochu tezsi typ.. byl zatahany, ale jezdce mel na sobe poprve.

netrefila jsem fotku, myslela jsem tuhle

4.2.2008 05:41

svatka napsal(a):

Meli jsme a stale jeste mame jich na staji mnohem vic, ale nemam vsechny na fotkach.

4.2.2008 21:01

svatka napsal(a):
Meli jsme a stale jeste mame jich na staji mnohem vic, ale nemam vsechny na fotkach.

To jsou jako koně z toho koňského trhu v Polsku?Tak to jsou teda fešáci, nevím proč ale myslela jsem si, že tam prodávají často nemocné, staré nebo povahově špatné koně. To mě asi zmátlo to slovo TRH. Jaké tam bývají ceny?jsou tam koně levnější než třeba u nás?

4.2.2008 21:16

svatka napsal(a):

...sou to fesaci

4.2.2008 21:37

svatka napsal(a):
netrefila jsem fotku, myslela jsem tuhle

bože ti jsou krásní a obzvlášť ten polotrakén, jsem na trakény a vše co má v sobě trakénskou krev ujetá ....uvažuju nad druhým koníkem (ale až v létě) potkat takového,bez velkých zlozvyků a s prostornými chody absolutně neváhám :D

4.2.2008 21:42

simbel napsal(a):
To jsou jako koně z toho koňského trhu v Polsku?Tak to jsou teda fešáci, nevím proč ale myslela jsem si, že tam prodávají často nemocné, staré nebo povahově špatné koně. To mě asi zmátlo to slovo TRH. Jaké tam bývají ceny?jsou tam koně levnější než třeba u nás?

No já co jsem slyšela přímo od handláka co v Polsku pravidelně nakupuje, tak neobsedlý koně do těch 3 let jsou tam s daleko lepšíma původama (mají totiž lepší přístup k německé krvi než v čechách) za dost málo peněz. Ale podotýkal že NEOBSEDLÝ. Poláci prý i pokud na tom koni jenom párkrát sedělo třeba děcko, už ty koně považujou za obsedlý a potom prý ty jejich ceny letí nahoru. Takhle to popisoval jeden týpek, co z tama koně svážel do Čech a prodával za minimálně 2x tolik. Ale je to už nějaký ten pátek, tak nevím jistě....

Taky není u nich prý takový zájem o koně starší 10-let, ty už prý totiž považují za staré a špatně prodejné. To mám osobní zážitek s jedním handlákem. Chtěli jsme vyměnit 10-letého valacha angloaraba s PP, perfektně přiježděný hodný, bohužel strašně malý takže u nás blbě prodejný (dospělej takovýho prcka nechce, pro děcko se zdál všem moc temperamentní a Poláci mají pro tyhle ani pony ani koně vlastní sportovní kategorii, proto jsme se obraceli do tamních končin s tím, že nám budou rvát za takové zvíře ruce). Nabízel nám za něj polák 3-letého syrového valacha s polovičním původem (a to bůh ví jestli, bylo to ňáke podezřelé), těžšího rámce (jakoby stříklý chlaďasem), pod sedlem dost syrový a odbojný. A chtěl aby jsme k tý výměněně ještě doplatili zhruba na naše 10 000,-Kč. To jsme zalapali po dechu (čekali jsme spíš, že by měl doplatit on) a s díky se dekovali. Poté nám bylo vysvětleno, že 10-letý kůň pro něj nemá moc cenu, neb se mu bude špatně prodávat dál, páč je starý....

Ale jinak z tama nemám jinou osobní zkušenost, tak jestli kecám, tak mě zabte.

5.2.2008 08:18

svatka napsal(a):

Můžu se zeptat, jak se koník jmenuje? Není to Flíček??? :-D

5.2.2008 09:03

radule napsal(a):
...sou to fesaci

No já jsem znala a obsedala tuto velkopolskou krasavici Balbínu. Koně z polska nebývají špatní jen nezvedají nohy a u některých koní kopyta zanedbávají. Tady s touto kobylkou nebyl problém, teď se pracuje s jiným podobně zbarveným velkopolským hřebečkem, který je taky bez fyzyckých i charakterových vad s prefektními chody.

5.2.2008 09:53

glissy napsal(a):
No já jsem znala a obsedala tuto velkopolskou krasavici Balbínu. Koně z polska nebývají špatní jen nezvedají nohy a u některých koní kopyta zanedbávají. Tady s touto kobylkou nebyl problém, teď se pracuje s jiným podobně zbarveným velkopolským hřebečkem, který je taky bez fyzyckých i charakterových vad s prefektními chody.

špatně sem to napsala, že poláci koním často nezvedají nohy a kopyta zanedbávají

5.2.2008 16:07

svatka napsal(a):

Někteří jsou z trhu, většinou ale majitelka nkupuje u soukromníků, co vím. Ceny.. nřeknu vám přesnou částu, ale vzhledem k tomu, že si vozí i 4-6 koní najednou, nebudou závratné. Kupuje většinou mladé koně (dvouleté nebo roční), janda má pravdu v tom, že ti jsou tam s výbornými původy za velmi levno, jakmile na koni někdo jednou seděl, už za něj chtějí mnohem víc. Viděla jsem odtamtud i nádherné, obrovské chladnokrevné koně, chovají je pohříchu dost na maso, ceny bývají dost často úměrné hmotnosti.
JInak co se týče charakteru, až na výjimku (zkažený kůň, agresivní při krmení, ale jinak obrovský pracant) jsou to velmi pracovití a hodní koně, kteří si povětšinou nezažili buď nic (zvedání nohou neznají..) , nebo naopak až moc (jak říká naše ustajovatelka, která tak jezdí nakupovat celé roky - "Poláci se s koňma neserou"). Obecně vzato, ročního, dvouletého, max. před třetím rokem bych koně odtamtud brala, staršího ne - jak kvůli ceně, která už se pak v součtu s dopravou nevyplatí, tak kvůli tomu, že bych se bála, co si přinese s sebou.

5.2.2008 16:08

cizluc napsal(a):
Můžu se zeptat, jak se koník jmenuje? Není to Flíček??? :-D

No jasně, Flek:o)

5.2.2008 16:16

svatka napsal(a):
No jasně, Flek:o)

Tak milej zlatej Flekatej stojí u nás... je to kůň, kterej se dneska nevidí. Takovýhle fešáci by se měli dělat i u nás. Neseděla jsem na něm, jezdí si ho majitel, ošetřovatel a občas Káťa, ale ta si ho nemůže vynachválit. Je to sice trochu ťuňťa čumivej... ale jinak super

Přidávám fotku z letního skákání s J. Jindrou u nás (v Korycanech)

5.2.2008 19:06

cizluc napsal(a):
Tak milej zlatej Flekatej stojí u nás... je to kůň, kterej se dneska nevidí. Takovýhle fešáci by se měli dělat i u nás. Neseděla jsem na něm, jezdí si ho majitel, ošetřovatel a občas Káťa, ale ta si ho nemůže vynachválit. Je to sice trochu ťuňťa čumivej... ale jinak super

Přidávám fotku z letního skákání s J. Jindrou u nás (v Korycanech)

Aha, tak to už se asi znovu prodal. Myslím, že na holčinu, co si ho kupovala, mohl být trochu moc velká bomba pod zadkem, tak se ani nedivim. Neměla bys prosím nějaké fotky v originálním rozlišení?:) svatulkap@seznam.cz

5.2.2008 19:08

svatka napsal(a):
Aha, tak to už se asi znovu prodal. Myslím, že na holčinu, co si ho kupovala, mohl být trochu moc velká bomba pod zadkem, tak se ani nedivim. Neměla bys prosím nějaké fotky v originálním rozlišení?:) svatulkap@seznam.cz

Mám jich spousta... v kvalitě na tisk. Pošlu... za pár minut je tam máš, když nebude zádrhel...

11.2.2008 03:14

svatka napsal(a):

Povedlo se mi vycvaknout dalšího, tříletek, moc hezký zvíře:)

11.2.2008 08:29

svatka napsal(a):
Někteří jsou z trhu, většinou ale majitelka nkupuje u soukromníků, co vím. Ceny.. nřeknu vám přesnou částu, ale vzhledem k tomu, že si vozí i 4-6 koní najednou, nebudou závratné. Kupuje většinou mladé koně (dvouleté nebo roční), janda má pravdu v tom, že ti jsou tam s výbornými původy za velmi levno, jakmile na koni někdo jednou seděl, už za něj chtějí mnohem víc. Viděla jsem odtamtud i nádherné, obrovské chladnokrevné koně, chovají je pohříchu dost na maso, ceny bývají dost často úměrné hmotnosti.
JInak co se týče charakteru, až na výjimku (zkažený kůň, agresivní při krmení, ale jinak obrovský pracant) jsou to velmi pracovití a hodní koně, kteří si povětšinou nezažili buď nic (zvedání nohou neznají..) , nebo naopak až moc (jak říká naše ustajovatelka, která tak jezdí nakupovat celé roky - "Poláci se s koňma neserou"). Obecně vzato, ročního, dvouletého, max. před třetím rokem bych koně odtamtud brala, staršího ne - jak kvůli ceně, která už se pak v součtu s dopravou nevyplatí, tak kvůli tomu, že bych se bála, co si přinese s sebou.

A jak je to tam s poníky, nevíš? Myslím ty větší nad 130 cm. Vyplatí se cenově?

Přidejte reakci

Přidat smajlík