Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2008 20:47

tak a arábci (51) jsou už senioři, důchod se jim blíží
beník

17.2.2008 20:48

avecaesar napsal(a):
beník

ještě, že je to tak dlouhověkké plemeno

17.2.2008 20:50

avecaesar napsal(a):
beník

do duchodu daleko, a pro nas mladi jeste dal, jestli se ho vubec dozijem s vyhlidkou tolika let prace....

Leni jsem z toho jelen, no tohle je rodokmen Siesty, maj na strankach napsano ze je to arabsky kun, u jinych maj budto arabsky kun, kdyz mamca byla plnokrevna, nebo kdyz mamca byla shagye nebo ct tak tam je shagya, tak nevim v jake knize je, az pojedu na besito schvalne se zeptam Aja mi to urco rada vysvetli

17.2.2008 20:55

klarusa napsal(a):
do duchodu daleko, a pro nas mladi jeste dal, jestli se ho vubec dozijem s vyhlidkou tolika let prace....

Leni jsem z toho jelen, no tohle je rodokmen Siesty, maj na strankach napsano ze je to arabsky kun, u jinych maj budto arabsky kun, kdyz mamca byla plnokrevna, nebo kdyz mamca byla shagye nebo ct tak tam je shagya, tak nevim v jake knize je, az pojedu na besito schvalne se zeptam Aja mi to urco rada vysvetli

No jak jsem koukala na jejich stránky, tak mi spíš připadá, že je to jejich interní označení, než že by to byla příslušnost k nějaké PK, ale můžu se mýlit. Může kůň s matkou CT do PK ShA? Kdo máte nastudováno ShA? Mi to přijde zvláštní...

Podle mého mínění, pokud ta kobča má min. 148 cm, tak může být zapsána do některé z PK Arabského koně.

17.2.2008 21:22

lesterka napsal(a):
No jak jsem koukala na jejich stránky, tak mi spíš připadá, že je to jejich interní označení, než že by to byla příslušnost k nějaké PK, ale můžu se mýlit. Může kůň s matkou CT do PK ShA? Kdo máte nastudováno ShA? Mi to přijde zvláštní...

Podle mého mínění, pokud ta kobča má min. 148 cm, tak může být zapsána do některé z PK Arabského koně.

te kobce jeste neni ani rok, takze merit nema cenu....ted obravdu 148 cm nedosahuje , a jestli do te vejsky vyrostla za ten mesic a neco co jsem ji nevidela, tak to bude peknej macek, a bude na ni moc jezdit i standa

17.2.2008 21:24

lesterka napsal(a):

Takže já to nastudováno nemám, ale mám dojem, že je to nějak takhle. Sh mají povoleny jen shagye nebo plnokrevné araby, nic jiného. A to plnokrevný může být max jeden prarodič, tedy max 25 % krve, ale to je opravdu tušení. Takže pokud je mix Shagya arab x plnokrevný arab nemůže být zapsán do shagyí (přirozeně ani k plnokrevným) a je zapsán jako arabský kůň. Pokud, ale tento kůň bude mít potomka s shagyí, tak ten už může být zapsán jako shagya, protože splní podmínku max25 % plnokrevné krve.

A já měla za to, že jako arabský kůň může být zapsán pkůň, který má jen arabskou krev, tedy pokud tam má třeba ČT nebo něco jiného už nemůže být zapsán do PK arabský kůň, tak jak to je a kdo tu knihu vede?

17.2.2008 21:27

luckai napsal(a):
Takže já to nastudováno nemám, ale mám dojem, že je to nějak takhle. Sh mají povoleny jen shagye nebo plnokrevné araby, nic jiného. A to plnokrevný může být max jeden prarodič, tedy max 25 % krve, ale to je opravdu tušení. Takže pokud je mix Shagya arab x plnokrevný arab nemůže být zapsán do shagyí (přirozeně ani k plnokrevným) a je zapsán jako arabský kůň. Pokud, ale tento kůň bude mít potomka s shagyí, tak ten už může být zapsán jako shagya, protože splní podmínku max25 % plnokrevné krve.

A já měla za to, že jako arabský kůň může být zapsán pkůň, který má jen arabskou krev, tedy pokud tam má třeba ČT nebo něco jiného už nemůže být zapsán do PK arabský kůň, tak jak to je a kdo tu knihu vede?

ale tohle ti přesně řekne ghajaryi, ta to má nastudované do detailů.

17.2.2008 21:44

luckai napsal(a):

Tu knihu vede asociace svazu chovatelů koní: http://www.aschk.cz/

Nemají tam napsáno co může být ten zbytek krve, takže předpokládám, že cokoliv. takže ShA, OR 1/1 a ten zbytek krve cokoliv. Takhle jsem to pochopila já. Ale pokud to chcete vědět přesně, tak bych jim písla maila, aby to objasnili.

17.2.2008 21:59

lesterka napsal(a):
Tu knihu vede asociace svazu chovatelů koní: http://www.aschk.cz/

Nemají tam napsáno co může být ten zbytek krve, takže předpokládám, že cokoliv. takže ShA, OR 1/1 a ten zbytek krve cokoliv. Takhle jsem to pochopila já. Ale pokud to chcete vědět přesně, tak bych jim písla maila, aby to objasnili.

boze to je bordel, schvalne se zeptam na besitu kam co pisou, jo a pak me napadlo jak tady je s tema centimetrama, jak to je kdy se zapisujou do te knihy? ja vim, ze se treba ve trech letech delaj ty zkousky ruzny pro CT, ale tak v knize nejak musi bejt zapsano uz predtim ne? protoze prece kdyz prodavas kone, tak budto ma rodokmen, a je nekde zaspany nebo nema ne? ono je to asi vice slozitejsi nez jsem to rekla ze? jak to je teda u hribat? protoze prece nevis jak vyrostou ze? kdyz pripustis licencovanym hrebcem kobylu, tak by jsi rodokmen mela mit ne? a tim padem i spadas do nejake knihy, akorat pak se zapise do ktere, podle tech vykonosti na tech zkouskach ne? teda u ct to tak nejak je ne? no u anglicaku ty maj prukaz, a je to hotovo ne? a pak akorat kone uchovnis

17.2.2008 22:02

klarusa napsal(a):
boze to je bordel, schvalne se zeptam na besitu kam co pisou, jo a pak me napadlo jak tady je s tema centimetrama, jak to je kdy se zapisujou do te knihy? ja vim, ze se treba ve trech letech delaj ty zkousky ruzny pro CT, ale tak v knize nejak musi bejt zapsano uz predtim ne? protoze prece kdyz prodavas kone, tak budto ma rodokmen, a je nekde zaspany nebo nema ne? ono je to asi vice slozitejsi nez jsem to rekla ze? jak to je teda u hribat? protoze prece nevis jak vyrostou ze? kdyz pripustis licencovanym hrebcem kobylu, tak by jsi rodokmen mela mit ne? a tim padem i spadas do nejake knihy, akorat pak se zapise do ktere, podle tech vykonosti na tech zkouskach ne? teda u ct to tak nejak je ne? no u anglicaku ty maj prukaz, a je to hotovo ne? a pak akorat kone uchovnis

Hříbě dostane PP, zapíšou se mu rodiče a náleží k plemeni Arabský kůň, ale nemůžeš na něm chovat. Když budeš chtít chovat, tak musíš splnit pravidla, které mají. V jejich případě je to hodnocení exteriéru. Takže podobně, jako u plnokrevných arabů.

17.2.2008 22:24

lesterka napsal(a):
Hříbě dostane PP, zapíšou se mu rodiče a náleží k plemeni Arabský kůň, ale nemůžeš na něm chovat. Když budeš chtít chovat, tak musíš splnit pravidla, které mají. V jejich případě je to hodnocení exteriéru. Takže podobně, jako u plnokrevných arabů.

ahaaa, takhle to je, a to je i u plnokrevnych? ze? a tam je jeste vystava, co vim

18.2.2008 08:41

avecaesar napsal(a):
beník

Klárko, sice taky nejsem shagyista, ale základní potuchu mám. Do PK shagya jdou zapsat jen hříbata ze shagya arabských klisen. Žádných jiných. Příliv krve arabského plnokrevníka je povolen, ale jen ze strany hřebce. Navíc musí kůň splňovat podmínku nam. 8 plnokrevných předků ve 4. generaci, takže pokud chceš pustit plnokrevného araba, nesmí mít sha klisna ve 3. generaci žádného plnokrevného araba, aby to vyšlo. Navíc plnokrevný arab to nemůže být jakýkoli, musí být uchovněný pro shagya.

Tak kobylka z besita je typický příklad toho, co se nevejde ani do plnokrevníka, ani do shagye, ale může být zapsána do PK arabského koně. Výška bývá napsaná v řádu plemenné knihy, kdy se měří - určitě ale při zápisu do PK, což je nejdříve ve 3 letech. Ale arabi mohou růst klidně do 7. Když jsem dělala diplomku, měřila jsem OX koně 5 let a víc.
ČT do shagya každopádně ne, pokud by tam ale bylo jen 25% krve ČT, mohla by být zapsána do pomocné PK arabského koně.

Lenkou s tou zprávou, co jsem ji uváděla, to klidně může být překlep, možná tam místo 4 mělo být 84, nebo tak něco - ono mi stejně vrtalo hlavou, že pro 4 koně může být schválená PK. Nevím, co je to "dostatečná populace", ale 4 koně asi ne.

Jinak ohledně dotazů na PK arabského koně - na Ing. Navrátila. Kdyby někdo potřeboval, číslo dodám po mailu.

Jestli máte na těch sranda závodech 16ti klimotrový okruh, tak klidně můžete udělat distančku podle modelu KP na 32 km. Jestli se vám ovšem chce do organizace další soutěže. S tou vám klidně pomůžu - kdy to teda pořádáte, abych neslibovala něco, co nemůžu splnit?

18.2.2008 08:51

ms napsal(a):
Klárko, sice taky nejsem shagyista, ale základní potuchu mám. Do PK shagya jdou zapsat jen hříbata ze shagya arabských klisen. Žádných jiných. Příliv krve arabského plnokrevníka je povolen, ale jen ze strany hřebce. Navíc musí kůň splňovat podmínku nam. 8 plnokrevných předků ve 4. generaci, takže pokud chceš pustit plnokrevného araba, nesmí mít sha klisna ve 3. generaci žádného plnokrevného araba, aby to vyšlo. Navíc plnokrevný arab to nemůže být jakýkoli, musí být uchovněný pro shagya.

Tak kobylka z besita je typický příklad toho, co se nevejde ani do plnokrevníka, ani do shagye, ale může být zapsána do PK arabského koně. Výška bývá napsaná v řádu plemenné knihy, kdy se měří - určitě ale při zápisu do PK, což je nejdříve ve 3 letech. Ale arabi mohou růst klidně do 7. Když jsem dělala diplomku, měřila jsem OX koně 5 let a víc.
ČT do shagya každopádně ne, pokud by tam ale bylo jen 25% krve ČT, mohla by být zapsána do pomocné PK arabského koně.

Lenkou s tou zprávou, co jsem ji uváděla, to klidně může být překlep, možná tam místo 4 mělo být 84, nebo tak něco - ono mi stejně vrtalo hlavou, že pro 4 koně může být schválená PK. Nevím, co je to "dostatečná populace", ale 4 koně asi ne.

Jinak ohledně dotazů na PK arabského koně - na Ing. Navrátila. Kdyby někdo potřeboval, číslo dodám po mailu.

Jestli máte na těch sranda závodech 16ti klimotrový okruh, tak klidně můžete udělat distančku podle modelu KP na 32 km. Jestli se vám ovšem chce do organizace další soutěže. S tou vám klidně pomůžu - kdy to teda pořádáte, abych neslibovala něco, co nemůžu splnit?

??? mělo tam být max. 8 předků... nevím, jak mi z toho vylezlo nam. - asi už jsem zralá na Bohnice

18.2.2008 10:08

ms napsal(a):

Tak jsem se dívala stránky Besita. Jak vidím, pěkný hřebeček, ale v našem seznamu hřebců pl.shagya arab není. Tak buď nezaplatili poplatek za plemeníka(v tom případě už déle) , ale pravděpodobně tento kůň tzv.připouští na černo. Ale nechci nikoho očerňovat, tak ještě doma mrknu do starších seznamů nebo napíšu Dlabolovi, zda licenci vůbec někdy měl, případně zda ji má pro letošní rok. Pokud ne, majitel tedy nemá ani jak vystavit připouštěcí lístek a hříbata by pak byla bez PP.

Podmínka pro zařazení do PK shagya araba pro klisny: plný 5 generační původ, maximálně 9 plnokrevných arabů ze 16 předků ve 4 generaci, Kvh nad 150cm ( bavíme se o PK ne o PPK - ta u sh.a. neexistuje), Ohol.nad 18,0, hodnocení exteriéru. A Paternita!!A to i u starších klisen, které mají třeba mrtvou matku a je bez paternity! - věc na hlavu postavená, neproveditelné...Do 7,0včetně bývají v PK, Nad 7,1 bývají zařazeni do HPK, nad 8,1 do E. Většinou, není pravidlem.
Podmínka zařazení do PK sh.a.pro hřebce: opět plný původ, max. 9 pln.ar.ve 4 generaci, KVH nad 154cm, Ohol.myslím nad 18,5, hodnocení exteriéru nad 7,1, a výkonostní zkoušky!! A opět Paternita!! Akceptovány bývají české ale také zahraniční, případě výjimečně i nadprůměrné výsledky v některé disciplíně ( drezura, zápřah - T, vytrvalost), případně může být hřebec uchovněn na základě rodokmenové výjimečnosti s podmíněnou licencí na 2 roky. .

Kamarád má klisnu, která má ze 16 předků 1 ČT, vše ostatní je shagya(10) nebo pln.arab(5), tato klisna je zapsaná jako ČT, v 1.PPK. Má Kvh 154cm, typem zcela sh.a. .

Prioritou je mít čisté plemeno, tedy pl.a.nebo sh.a., ale pokud se sh.a. připustí pln.a., potomek často překročí počet 9 pln.a.ve 4.generaci, je pak zapsán ,,pouze,, jako Arab, a osvědčení o původu vystavuje ASCHK. Ale existují i hřebci licentovaní na plemeno arab - např.Hasan - sha, není licentovám pro sh.a., ale pro Arab ano. .

Tak klári, pokud má ten hřebec na Besitu licenci na araby a klisnu uchovnili do stejné PK, jsou hříbata po něm Arabi, nebo správně - můžeš je uchovnit jako araby. Pokud licenci nemá, nemí co řešit. Mají jednostranný původ po matce. .

Zavolej si tam a zjisti si, zda je hjřebec uchovněn a na co a i zda má zaplacený poplatek na rok, kdy připustil matku tvého vybraného prcka. .

Snad jsem tu nenatlachala velkou zemákovicu. .

Pro Marinu ... na sranda závodech je okruh velký jak kdo chce, ...jen 1 kolo má 1600metrů - na dostihovce

18.2.2008 11:52

ghajariy napsal(a):
Tak jsem se dívala stránky Besita. Jak vidím, pěkný hřebeček, ale v našem seznamu hřebců pl.shagya arab není. Tak buď nezaplatili poplatek za plemeníka(v tom případě už déle) , ale pravděpodobně tento kůň tzv.připouští na černo. Ale nechci nikoho očerňovat, tak ještě doma mrknu do starších seznamů nebo napíšu Dlabolovi, zda licenci vůbec někdy měl, případně zda ji má pro letošní rok. Pokud ne, majitel tedy nemá ani jak vystavit připouštěcí lístek a hříbata by pak byla bez PP.

Podmínka pro zařazení do PK shagya araba pro klisny: plný 5 generační původ, maximálně 9 plnokrevných arabů ze 16 předků ve 4 generaci, Kvh nad 150cm ( bavíme se o PK ne o PPK - ta u sh.a. neexistuje), Ohol.nad 18,0, hodnocení exteriéru. A Paternita!!A to i u starších klisen, které mají třeba mrtvou matku a je bez paternity! - věc na hlavu postavená, neproveditelné...Do 7,0včetně bývají v PK, Nad 7,1 bývají zařazeni do HPK, nad 8,1 do E. Většinou, není pravidlem.
Podmínka zařazení do PK sh.a.pro hřebce: opět plný původ, max. 9 pln.ar.ve 4 generaci, KVH nad 154cm, Ohol.myslím nad 18,5, hodnocení exteriéru nad 7,1, a výkonostní zkoušky!! A opět Paternita!! Akceptovány bývají české ale také zahraniční, případě výjimečně i nadprůměrné výsledky v některé disciplíně ( drezura, zápřah - T, vytrvalost), případně může být hřebec uchovněn na základě rodokmenové výjimečnosti s podmíněnou licencí na 2 roky. .

Kamarád má klisnu, která má ze 16 předků 1 ČT, vše ostatní je shagya(10) nebo pln.arab(5), tato klisna je zapsaná jako ČT, v 1.PPK. Má Kvh 154cm, typem zcela sh.a. .

Prioritou je mít čisté plemeno, tedy pl.a.nebo sh.a., ale pokud se sh.a. připustí pln.a., potomek často překročí počet 9 pln.a.ve 4.generaci, je pak zapsán ,,pouze,, jako Arab, a osvědčení o původu vystavuje ASCHK. Ale existují i hřebci licentovaní na plemeno arab - např.Hasan - sha, není licentovám pro sh.a., ale pro Arab ano. .

Tak klári, pokud má ten hřebec na Besitu licenci na araby a klisnu uchovnili do stejné PK, jsou hříbata po něm Arabi, nebo správně - můžeš je uchovnit jako araby. Pokud licenci nemá, nemí co řešit. Mají jednostranný původ po matce. .

Zavolej si tam a zjisti si, zda je hjřebec uchovněn a na co a i zda má zaplacený poplatek na rok, kdy připustil matku tvého vybraného prcka. .

Snad jsem tu nenatlachala velkou zemákovicu. .

Pro Marinu ... na sranda závodech je okruh velký jak kdo chce, ...jen 1 kolo má 1600metrů - na dostihovce

Když se tady tak bavíme o arabech a shagyiích, nevíte prosím vás někdo, na kterých www stránkách je PK shagya-arabů?

18.2.2008 12:00

rebeks napsal(a):
Když se tady tak bavíme o arabech a shagyiích, nevíte prosím vás někdo, na kterých www stránkách je PK shagya-arabů?

PK shagya arabů na internetu? To jsi mne pobavila. O žádné nevím. Ale pokut má někdo tip, ráda se podívám. U nás je vše je ústně a když se podaří tak v psané formě. Vyšly 2 díly plem.knihy sh.a. - klisny a hřebci, mám doma oba, pokud něco potřebuješ, můžu mrknout ( mimichodem 1 díl stál kolem 700,-).
I pokud něco chceš po našem svazu, musíš to dát nejlíp rok dopředu a písemně. Nebo to dát na schůzi, bývá 2x za rok. Na maily neodpovídají, ale když napíšeš Dlabolovi dopis, tak vždy odepíše.

18.2.2008 12:08

ghajariy napsal(a):
PK shagya arabů na internetu? To jsi mne pobavila. O žádné nevím. Ale pokut má někdo tip, ráda se podívám. U nás je vše je ústně a když se podaří tak v psané formě. Vyšly 2 díly plem.knihy sh.a. - klisny a hřebci, mám doma oba, pokud něco potřebuješ, můžu mrknout ( mimichodem 1 díl stál kolem 700,-).
I pokud něco chceš po našem svazu, musíš to dát nejlíp rok dopředu a písemně. Nebo to dát na schůzi, bývá 2x za rok. Na maily neodpovídají, ale když napíšeš Dlabolovi dopis, tak vždy odepíše.

No tak to jsem trochu zklamaná, že pro shagye na netu nic není. Našla jsem akorát hřebce na připouštění. Chtěla jsem to spíš ze zajímavosti, protože si na jaře budu brát jednoho shagya hříbka, tak jsem chtěla trochu více propátrat předky a tak.

18.2.2008 13:15

ghajariy napsal(a):

Ghajariy, tak to je divny, no ale Aja mi rikala, ze Saddama chteli nejaky vlivny lidi, a ze kdyz neprodali, tak mu neco provedli, aby kdyz ho nemuzou oni byl soucasnym majitelum na nic, .... takze ze by jim zajistili, aby jim nedali dalsi pripousteci licenci.....schvalne se podivej, jestli v minulych letech ji mel, ja myslim, ze urcite, proc by jinak nabizeli pripousteni co? ikdyz ted, uz k nim kobyly nejezdej, protoze Saddamovi je 16 - °17 let, a vlastne prakticky porad je pastevne ustajen s kobylama, takze se tim vycerpava, takze pripousti jen ty jejich, ale prijdem mi to divny, ze pripoustej nelicentovanym.....ale mozny je vse, zeptam se

takze kdyz bude mit Siesta jen zapsanou matku a ne otce, muzu pak na ni chovat? nemuzu ze?

18.2.2008 13:28

klarusa napsal(a):
Ghajariy, tak to je divny, no ale Aja mi rikala, ze Saddama chteli nejaky vlivny lidi, a ze kdyz neprodali, tak mu neco provedli, aby kdyz ho nemuzou oni byl soucasnym majitelum na nic, .... takze ze by jim zajistili, aby jim nedali dalsi pripousteci licenci.....schvalne se podivej, jestli v minulych letech ji mel, ja myslim, ze urcite, proc by jinak nabizeli pripousteni co? ikdyz ted, uz k nim kobyly nejezdej, protoze Saddamovi je 16 - °17 let, a vlastne prakticky porad je pastevne ustajen s kobylama, takze se tim vycerpava, takze pripousti jen ty jejich, ale prijdem mi to divny, ze pripoustej nelicentovanym.....ale mozny je vse, zeptam se

takze kdyz bude mit Siesta jen zapsanou matku a ne otce, muzu pak na ni chovat? nemuzu ze?

Kopiruju z minulych arabasku:

dotaz pro Marinu, ale i pro jine vytrvalce

Datum: 11.2.2005 08:52:54
Autor: mar
Téma: znovu polar
Článek:
Sleva je na všechny modely. Web je www.polarczech.cz
Já bych doporučila: vysílač každopádně kódovaný (=4.300,- bez slevy), v nekódovaných se už nedají měnit baterie, takže z dlouhodobého hlediska je kódovaný vlastně levnější. Na stránce je najdete pod příslušenstvím. Přijímač buď ten úplně nejjednodušší = F1(=1.400,-), nebo pak složitější modely řady S. Funkce ostatních modelů pro koně nevyužijete. S 210 (=5.800,-)má slušnou paměť a funkci řízení intervalového tréninku, S 410 (=6.600,-) to samé, jen jde s pomocí mikrofonu napojit na počítač, S 610 (=8.800,-) a S 810 (=12.900,-) mají ještě lepší paměť a možnost napojení na počítač přes interface (potřeba dokoupit, =1.100,-).
Pro začátek naprosto stačí F1, pokud si pak budete chtít např. ukládat kompletní intervalové tréninky, abyste mohli srovnávat (čas trvání jednotlivého intervalu, průměrná a maximální tepová frekvence intervalu), nebo např. zjistit maximální tepovou frekvenci Vašeho koně, budete potřebovat složitější model.
To už je na Vás, jak myslíte, že funkce složitějších modelů využijete.
Já mám S 410 a spokojenost je veliká.
Mějte se, Marina

sem nejak listovala na netu ohledne toho polaru, chci napsat na channel a na vytrvalost.cz jestli nekdo prodava polar, co se mu vali ve skrince, ale jestli nenajdu, tak zvazuju co koupit.... Lada mi doporucila tyto dva

http://www.polarshop.cz/ store/goodsdetail.asp?strGoodsID=POLAR-FS1-H
http://www.polarshop.cz/ store/goodsdetail.asp?strGoodsID=POLAR-FS2H

18.2.2008 18:27

klarusa napsal(a):
Kopiruju z minulych arabasku:

dotaz pro Marinu, ale i pro jine vytrvalce

Datum: 11.2.2005 08:52:54
Autor: mar
Téma: znovu polar
Článek:
Sleva je na všechny modely. Web je www.polarczech.cz
Já bych doporučila: vysílač každopádně kódovaný (=4.300,- bez slevy), v nekódovaných se už nedají měnit baterie, takže z dlouhodobého hlediska je kódovaný vlastně levnější. Na stránce je najdete pod příslušenstvím. Přijímač buď ten úplně nejjednodušší = F1(=1.400,-), nebo pak složitější modely řady S. Funkce ostatních modelů pro koně nevyužijete. S 210 (=5.800,-)má slušnou paměť a funkci řízení intervalového tréninku, S 410 (=6.600,-) to samé, jen jde s pomocí mikrofonu napojit na počítač, S 610 (=8.800,-) a S 810 (=12.900,-) mají ještě lepší paměť a možnost napojení na počítač přes interface (potřeba dokoupit, =1.100,-).
Pro začátek naprosto stačí F1, pokud si pak budete chtít např. ukládat kompletní intervalové tréninky, abyste mohli srovnávat (čas trvání jednotlivého intervalu, průměrná a maximální tepová frekvence intervalu), nebo např. zjistit maximální tepovou frekvenci Vašeho koně, budete potřebovat složitější model.
To už je na Vás, jak myslíte, že funkce složitějších modelů využijete.
Já mám S 410 a spokojenost je veliká.
Mějte se, Marina

sem nejak listovala na netu ohledne toho polaru, chci napsat na channel a na vytrvalost.cz jestli nekdo prodava polar, co se mu vali ve skrince, ale jestli nenajdu, tak zvazuju co koupit.... Lada mi doporucila tyto dva

http://www.polarshop.cz/ store/goodsdetail.asp?strGoodsID=POLAR-FS1-H
http://www.polarshop.cz/ store/goodsdetail.asp?strGoodsID=POLAR-FS2H

jeeeeeeeeee, tak to se moc omlouvam, ze se s WAHO definici ceka na me, ale ted toho bylo fakt moc, tak snad bude ted volnejc, a muzu se na to vrhnout. mam akorat tu Pyramid society....prikladam, aby z toho nekdo udelal cestinarsky upraveny celek
je tam pak na konci anglicky definice plemene, na to si nejak netroufam, tam to neni o anglictine, ale o terminologii

Co je The Pyramid Society?

The Pyramid Society je světem proslulá díky věnování se těmto vzácným a ceněným koním jejichž pokrevní příbuznost lze vytopovat do pouště a Arábie, neboli pěti Mohamedovým klisnám.

Společnost byla založena v roce 1969 několika oddanými chovateli v Severní Americe, kteří chtěli chránit dědictví egyptského plnokrevného arabského koně. Inspirovaní vírou, chtěli zachovat egyptskou arabskou krev, která je historický zdroj jedinečných a cenných charakteristických rysů. Organizace podporuje chov egyptského plnokrevného arabského koně a používá jeho pokrevní příbuznosti, nebo vzdálené křížení k zlepšení a zklasičtění arabského typu.

Tato společnost pracuje tvrdě, má cíle, a obecný zájem lidí. Dnes má stovky členů v Severní Americe a ve světě. Má mnoho programů pro členy.
The Pyramid Society poskytuje dostupné knihy, materiály a početnou sociální podporu aktivit. Jak řekl jeden ze členů The Pyramid Society: The Pyramid Society byla u zrození respektu a popularity našeho milovaného egyptského plnokrevného arabského koně.

Strategický plán společnosti je podřízen záchraně a zvěčnění egyptského plnokrevného arabského koně. Snaží se zapojit všechny své členy k chovu straight egyptského plnokrevného arabského koně, a použití jejich krve jako klasického Arabského koně, a tak zlepšovat chov.

The Pyramid society se vidí jako vůdčí společnost celosvětového společenství chovatelů.

Krátká historie egyptského plnokrevného arabského koně

Historie egyptského plnokrevného arabského koně začíná přinejmenším před 3 500 lety v pouštích Středního východu a ve starověké Persii. Starověké civilizace a kultury vypravují všechny příběhy o vzácných koních, kteří hráli roly v jejich každodenním životě. Snad nejvíce fascinující jsou psané hieroglyfy ve starověkém Egyptě, ve kterých se dočteme o Egypťanech a jejich pouštních koních datující již v roce 1580 před Kristem. Dokonce najdeme zmínky v moudrostech krále Šalamouna: „ měl jsem koně přivezené z Egypta.“ Měl 40 tisíc koní do vozů a dvanáct tisíc jezdců. Dědictví egyptského plnokrevného arabského koně vyvolává obrazy klasické krásy a hrdinské udatnosti. Je snadné porozumět proč byli obdivovaní a vyhledávaní králi, faraóny a celým lidstvem po celé věky. Mezi lety 1895 a polovinou osmdesátých let ve 20. stol. byli nejlepší egyptští plnokrevní arabští koně narozený v zemi řeky Nilu vyváženi do Spojených států. Tito jednotlivci a jejich předci tvoří jádro egyptského plnokrevného arabského koně v dnešní Severní Americe. Egyptský plnokrevný arabský kůň an extremely productive source of the classic refinement for which the Arabian breed is well-known. Tito koně spojují historické dědictví a éterickou krásu, temperamentem se schopností předčit v drezůře, v show neboli výstavách, enduranci a jako společník do rodiny, neboli rodiný koník.Egyptského plnokrevného arabského koně je méně než 3 % stovek tisíc registrovaných arabských koní, přesto egyptský plnokrevný arabský kůň continue to command (nepřestává přikázat)(nepřestává získávat)nepoměrně velké množství stuh, honors a srdcí.

Definice egyptského plnokrevného arabského koně
To qualify as a Straight Egyptian, as defined by The Pyramid Society, a horse must (1) be registered or eligible by pedigree for registration by the Arabian Horse Registry of America AND (2) trace in every line of its pedigree to horse born in Arabia Deserta; AND (3) trace in every line of its pedigree to a horse which falls within one or more of the following categories: (a) owned or bred by Abbas Pasha I or Ali Pasha Sherif: (b) used to create and maintain the Royal Agricultural Society (RAS)/Egyptian Agricultural Organization (EAO) breeding programs, with the exclusion of Registan and Sharkasi and their lineal descendants (c) a horse which was a lineal ancestor of a horse described in (a) or (b) above; and (d) other than those excluded above, a horse conceived and born in a private stud program in Egypt and imported directly to the United States and registered by the Arabian Horse Registry of America prior to the extension of the EAO's supervision to private Egyptian stud programs as reflected in Volume 4 of the EAO's stud book.
Foals prior to 2005:
An Egyptian-Bred (also known as Egyptian Related) horse, as defined by The Pyramid Society, is: (a) one who was produced either by breeding a Straight Egyptian stallion to a purebred Arabian mare who is not Straight Egyptian OR (b) one whose grandsires are both Straight Egyptian, and whose dam is a purebred Arabian who is not Straight Egyptian. Only horses of certifiable ancestry are eligible for classification as Straight Egyptian or Egyptian-bred as defined by The Pyramid Society, and therefore are also eligible for Society-managed programs. Our staff always stands ready to assist anyone with questions or in need of pedigree verification. Verify your horse by phone or E-mail us here at: info@pyramidsociety.org
Foals of 2005 and Beyond:
An Egyptian Sired (previously known as Egyptian-Bred/Related) horse, as defined by The Pyramid Society, is a purebred Arabian who is produced by breeding a Straight Egyptian stallion to a purebred Arabian mare who is not Straight Egyptian, beginning with registrations of 2005. All existing horses presently meeting the definition of Egyptian Bred/Related will be grandfathered in through the remainder of their lifetime.

Only horses of certifiable ancestry are eligible for classification as Straight Egyptian or Egyptian Sired, as defined by The Pyramid Society, and therefore eligible for Society managed and promoted programs.
Nacionále The Pyramid society
THE PYRAMID SOCIETY
P.O. Box 11941
Lexington, KY 40579
Phone: (859) 231-0771
Fax: (859) 255-4810
E-Mail: info@pyramidsociety.org

President
Henry Metz
Silver Maple Farm
Info@smfarabs.com

Více-President
Nancy Blankenship
Kehilan Bloodstock
Kehilan@aol.com

Převzato a přeloženo z:
http://www.pyramidsociety.org/about.htm
http://www.pyramidsociety.org/history.htm

18.2.2008 18:46

klarusa napsal(a):

Zkusím o tom Saddamovi něco vypátrat. Ale 16-17 let není až tak moc. Já jsem měla po Gaji hříbě a ta byla připuštění 24l.hřebcem. Ten je letos 26l.a ještě připouští.
Na koni bez původu chovat můžeš, ale opět jen koně s neúplným původem. Co na to říct? Raději ještě rok pošetři a připlať si na kvalitu. Známí prodávají sh.a.odstávčata kobylky kolem 30tis.

18.2.2008 18:54

ghajariy napsal(a):
Zkusím o tom Saddamovi něco vypátrat. Ale 16-17 let není až tak moc. Já jsem měla po Gaji hříbě a ta byla připuštění 24l.hřebcem. Ten je letos 26l.a ještě připouští.
Na koni bez původu chovat můžeš, ale opět jen koně s neúplným původem. Co na to říct? Raději ještě rok pošetři a připlať si na kvalitu. Známí prodávají sh.a.odstávčata kobylky kolem 30tis.

zkus vypatrat....no ono to neni moc, kdyz mas kone oddelene od kobyl, ale kdyz ho mas celorocne venku, a je vlastne chovany jako driv, kdyz kazdy hrebec mel sve stado, a hlidal kobyli a tak, tak to je pro nej zahul....on je vlastne prakticky porad s kobylama, akorat ja nevim jak dlouho pred ohrebenim se daji pryc, a az se hribos odstavi, tak jdou zase za nim na velke pastviny.....

no ted mi nejde nejak o penizky, ale ja tam budu pracovat, takze mi toto hribe bude vyrustat pod rukama...... a zatim se jevi kobylka jako velice komunikativni a tak, radeji budu mit kone bez puvodu, ale budu vedet, ze si s nim rozumim, proste az me nejake hribe, co mi tam pod rukama projde bude sedet, a ja jemu, tak nebudu vahat, nejde mi o vystavnictvi, ani o chov, spis bych pak rada mela po ni hribe, bude to urco citova zalezitost. rada bych se venovala vytrvalosti, a tam nejak moc na puvodu nezalezi, jako treba u vystav a tehle vecech, a zas do nejakeho super sportu taky konika nechci, jak rikam, spis jako verneho pritele

18.2.2008 18:54

ghajariy napsal(a):

Ahoj všem...zkusím se zorientovat, co tu tvoříte...
Jinak tady pinďouš v prvním týdnu života.

18.2.2008 18:57

sabina napsal(a):
Ahoj všem...zkusím se zorientovat, co tu tvoříte...
Jinak tady pinďouš v prvním týdnu života.

a poslední... - sem musela holky...mě pochopte

18.2.2008 19:04

sabina napsal(a):
a poslední... - sem musela holky...mě pochopte

Krááásné mimi.
Pro Petru - Rebeks, jestli potřebuješněco vytáhnout z knížky konkrétního, rodiče a tak, písni, mrknu co najdu.

A pro Lucku od Usy - V Trenčíně byli loni i huculové, jen 4 chovné kobyly, v sobotu ( arabi byli v neděli).
Posílala mi kámoška, má být jakási schůze v Topolčiankách ohledně plemen - genových zdrojích( hucul, lipicám, sh.a., pln.a.) 4.4.2008. Moc víc nevím.

18.2.2008 19:21

ghajariy napsal(a):
Krááásné mimi.
Pro Petru - Rebeks, jestli potřebuješněco vytáhnout z knížky konkrétního, rodiče a tak, písni, mrknu co najdu.

A pro Lucku od Usy - V Trenčíně byli loni i huculové, jen 4 chovné kobyly, v sobotu ( arabi byli v neděli).
Posílala mi kámoška, má být jakási schůze v Topolčiankách ohledně plemen - genových zdrojích( hucul, lipicám, sh.a., pln.a.) 4.4.2008. Moc víc nevím.

Mimišek je nádherný! Takové nohaté mrně..já vždycky nechápu, jak to může chodit..ale jsou k sežrání.
Jinak pro Marinu... koukala jsem na ta videa a koně jsou teda pěkní všichni, ale musím říct, že se mi dost líbí Baahira..fakt moc Na stránkách na těch fotkách, co jsou v anglické verzi je moc krásná a jak běhá na tom videu, taky pěkné šídlo

Díky za info o Trenčíně. Já ještě fakt nevím, jestli někde pojedu. V neděli jsme byli domlouvat halu na tréninky, Usa se včera hezky projela s koníky, dneska byla celý den u poníka a měla volno, domů jsem se jen na stájovce s vodítkem svezla bez sedla. Začíná se na ni lépe sedět, na hřbetě se rýsují slušné svaly, uvidíme, až "vypelichá". Kdyby náááááhodou se rozhodlo, že by letos výstava pln.arabů i byla, tak samozřejmě jedu tam, ale jestli ne, tak bych o tom Trenčíně vážně uvažovala

18.2.2008 19:22

ghajariy napsal(a):
Krááásné mimi.

Ještě jsem teď jednou mrkla na Saddama, abych si ho přesně napsala. Jak vidno, licenci měl nebo má, ale ne na Shagye, tam se hřebci označují podle linií. A on má označení 556 Saddam s.v., nebyl tedy uchovněn na ČSP nebo arab? Pak by to bylo jasné, hříbata by mohla být vedená jako arab pod ASCHK. Nevím, kdo má na starosti tuto PK, ale jestli jsem správně vyčetla z Marininého příspěvku, Ing.Navrátil? Že by?

18.2.2008 19:26

ghajariy napsal(a):
Ještě jsem teď jednou mrkla na Saddama, abych si ho přesně napsala. Jak vidno, licenci měl nebo má, ale ne na Shagye, tam se hřebci označují podle linií. A on má označení 556 Saddam s.v., nebyl tedy uchovněn na ČSP nebo arab? Pak by to bylo jasné, hříbata by mohla být vedená jako arab pod ASCHK. Nevím, kdo má na starosti tuto PK, ale jestli jsem správně vyčetla z Marininého příspěvku, Ing.Navrátil? Že by?

aha, tak to ja nevim, ja ze tam ma napsano plemeny hrebec shagya arab....
no pripousti tam jak plnokrevne kobyly, tak shagye z topolcanek, a i ct kobylky, proste co maj ve staji.... tak ja jsem z toho jelen, az pojedu schvalne se zeptam

18.2.2008 19:26

avecaesar napsal(a):
beník

Miláček krásňoučkej je k sežrání
Tady Lařidlo když jí byly 3 roky

18.2.2008 19:31

avecaesar napsal(a):
Miláček krásňoučkej je k sežrání
Tady Lařidlo když jí byly 3 roky

Tahle fotka se mi moc líbí! Lara je tady krásná! Jak trénujete? Mášě nějaké nové fotečky?

18.2.2008 20:20

lucky napsal(a):
Tahle fotka se mi moc líbí! Lara je tady krásná! Jak trénujete? Mášě nějaké nové fotečky?

Už se snažíme pořádnějc jezdit, nový fotky nemám, teď je zas ošklivý počasí, poslední fotky mám z konce ledna. Jinak dnes jsem koukala na videa Usy a to tvoje Ahoooj Usííí to je fakt dobrý a na každym videu..

18.2.2008 21:30

avecaesar napsal(a):
Už se snažíme pořádnějc jezdit, nový fotky nemám, teď je zas ošklivý počasí, poslední fotky mám z konce ledna. Jinak dnes jsem koukala na videa Usy a to tvoje Ahoooj Usííí to je fakt dobrý a na každym videu..

Jééé..ty jsi koukala? No jo....jsem se bavila, zdědila jsem mobil. No jo..my se pořád zdravíme. Hočlí je většnou i ukecaná..jako když s tím řevem přicvávala mě zkontrolovat. Je to zlatíčko

18.2.2008 21:54

lucky napsal(a):
Jééé..ty jsi koukala? No jo....jsem se bavila, zdědila jsem mobil. No jo..my se pořád zdravíme. Hočlí je většnou i ukecaná..jako když s tím řevem přicvávala mě zkontrolovat. Je to zlatíčko

Díky holky... jsem z něj unešená a hrozně se na něj těším

18.2.2008 22:00

sabina napsal(a):
Díky holky... jsem z něj unešená a hrozně se na něj těším

videa jsou hustýýýý - ,,přesně jak říkala Lada - Ahoj Usinko

18.2.2008 22:13

sabina napsal(a):
videa jsou hustýýýý - ,,přesně jak říkala Lada - Ahoj Usinko

18.2.2008 22:28

avecaesar napsal(a):
beník

Čus baby,
Sprdla mě kámoška, že prý tu rozšiřuju o sha nesmysly, tak tady od ní máte výcuc z řádu PK

12.2. Plemenná kniha hřebců

Hřebci musí splňovat tyto podmínky:

- Původ musí splňovat chovný cíl podle řádu PK
- Při zápisu musí dosáhnout výslednou třídu I, nejméně 7,1 bodů celkového hodnocení
- Při zápisu musí dosáhnout min. 154 cm KVH
- Musí absolvovat výkonnostní zkoušky dle podmínek stanovených Svazem
(viz Výkonnostní zkoušky hřebců k plemenitbě)
- V případě, že hřebec plemene Shagya - arab bude využit v plemenitbě jiných teplokrevných plemen na základě požadavků a schválení příslušné rady PK, musí absolvovat zkoušku výkonnosti požadovanou příslušným svazem nebo musí splňovat kritéria sportovní výkonnosti určené příslušným chovatelským nebo jezdeckým svazem

12.3. Plemennou klisnou výše jmenovaného plemene se mohou stát pouze Shagya - arabské klisny splňující všechna ustanovení čl. 7.2.2.

12.4. Plemenná kniha klisen je členěna do 3 oddílů:

12.4.1. Hlavní plemenná kniha klisen (HPKK)

Původ klisny musí splňovat chovný cíl podle Řádu PK

- Její rodokmen lze ze strany otce i matky doložit výchozím původem ze státních a soukromých hřebčínů Rakousko - Uherska
- Splňuje-li ze strany matky požadavky uvedené v předchozím odstavci, může být jejím otcem i akceptovaný plnokrevný arabský hřebec, odpovídající požadavkům Chovného cíle a šlechtitelského programu.
- Mezinárodně uznávaným uspořádáním zůstává zastoupení max. 9 plnokrevných arabských koní ve IV. generaci

Dále se požaduje aby při zápisu do HPK dosáhla celkového hodnocení min. 7,1 bodů a nejméně 152 cm KVH a 18,5 cm obvod holeně.

12.4.2. Plemenná kniha klisen (PKK)
Pro zápis do PK musí původ klisny splňovat stejné požadavky jako při zápisu do HPK. Dále se požaduje aby při zápisu do PK dosáhla celkového hodnocení nejméně 6,1 bodů, KVH min. 150 cm, obvod holeně 18 cm.

12.4.3. Pomocná plemenná kniha klisen (PPKK)
Zde se zapisují klisny, které splňují příslušnost k uznané rodině a akceptované linii otce. Povoluje se vyšší podíl arabských plnokrevníků ve IV. generaci. Celkové hodnocení musí dosáhnout min. 5,1 bodů.

18.2.2008 22:38

avecaesar napsal(a):
beník

Vím, že s tím standardem jsem hrozná, nemám kdy k tomu sednout, teď zrovna večeřím (čučím na net, když jím), ještě dělám pro p. Lacinu článek o endurance sezóně 2007 a nezvládám...
Jinak Lucky, Bahísa se zatím v klusu v podstatě vůbec nepředvádí, buď kluše jak když nekluše, nebo nacválá. Bohužel hodně hříbat je takových, že začnou klusat až v pozdějším věku. Taky má zatím celkem malá kukadla, ale obrovské nadočnicové oblouky, takže jí nejspíš dorostou. To je zvláštní, stejně jako u některých hříbat se s časem zabarví bílá sklera v oku. A navíc má kožich jako medvěd, takže Petr o ní prohlašuje, že teď nemáme araba ale hucula
Jinak dneska hlídám, Ubi se tváří, že dnes, nebo během příštích pár nocí nastal čas odložit velký pupík Vždycky se jim to povede, když se to člověku nejmíň hodí. Mám 38,5 a měla bych ležet v posteli nejen do rána...

18.2.2008 22:43

avecaesar napsal(a):
beník

Jo a já taky neodolám Tady je Dawla - trochu hezčí, že
Dawlat el Nur, foto Tereza Huclová

18.2.2008 22:59

ms napsal(a):
Jo a já taky neodolám Tady je Dawla - trochu hezčí, že
Dawlat el Nur, foto Tereza Huclová

no nesiris tu bludy sama, ja jich tu sirim vic vubec o tom nemam potuchy, a tak tu placam domenky

tak at se to Ubince podari dneska a co nejdriv, aby jsi mohla pak vklidu vylezet nemoc...
skoda, ze jsi to nenapsala pred vikendem, bych ti prijela pomoc, ale ted asi tatka bude mit pro me milion ukolu na pc, a budu muset makat, zitra zjistim az dorazi, co vsechno se musi udelat, a kdyby ti bylo hur tak pisni, nejak se pokusim vymyslet jak treba na dva, tri dny zmizet, aby jsi mohla vylezet, kdybys potrebovala

mohla by jsi mi pak nekdy odpovedet na ten dotaz ohledne tech polaru? ja jen jesti jsi si ho vsimla, dik moc

19.2.2008 01:46

klarusa napsal(a):
no nesiris tu bludy sama, ja jich tu sirim vic vubec o tom nemam potuchy, a tak tu placam domenky

tak at se to Ubince podari dneska a co nejdriv, aby jsi mohla pak vklidu vylezet nemoc...
skoda, ze jsi to nenapsala pred vikendem, bych ti prijela pomoc, ale ted asi tatka bude mit pro me milion ukolu na pc, a budu muset makat, zitra zjistim az dorazi, co vsechno se musi udelat, a kdyby ti bylo hur tak pisni, nejak se pokusim vymyslet jak treba na dva, tri dny zmizet, aby jsi mohla vylezet, kdybys potrebovala

mohla by jsi mi pak nekdy odpovedet na ten dotaz ohledne tech polaru? ja jen jesti jsi si ho vsimla, dik moc

Tak máme holčičku. Barevnou, nebude bílá. Jen se ještě nemůžu rozhodnout, jestli zrzavou, nebo hnědou - hříva vypadá zrzavě, ocas černě. Nejspíš ale ryzka.

Co s těmi polary chceš vědět? Můj názor jsi sem zkopírovala, podle mě buď ber
http://www.polarshop.cz/store/goodsdetail .asp?strGoodsID=POLAR-FS1-H
(a čas si měř na normálních hodinkách), nebo až řadu RS (taky ti jí nakombinují s koňským vysílačem), ale ta je drahá a musíš se s tím naučit dělat, aby ti to k něčemu bylo. Jiný typ nevyužiješ. Jinak i kódované vysílače už dělají bez vyměnitelné baterie, takže s klidem ber nekódovaný.

19.2.2008 08:25

ms napsal(a):
Tak máme holčičku. Barevnou, nebude bílá. Jen se ještě nemůžu rozhodnout, jestli zrzavou, nebo hnědou - hříva vypadá zrzavě, ocas černě. Nejspíš ale ryzka.

(a čas si měř na normálních hodinkách), nebo až řadu RS (taky ti jí nakombinují s koňským vysílačem), ale ta je drahá a musíš se s tím naučit dělat, aby ti to k něčemu bylo. Jiný typ nevyužiješ. Jinak i kódované vysílače už dělají bez vyměnitelné baterie, takže s klidem ber nekódovaný.

Gratuluji!!!! Hooolčička, ta musí být krááásná! A je teda po Ghazalovi?
Jinak Dawl to moc sluší, opravdu nevypadá na ten věk, je to moc pěkná kobča. Bahíska se určitě pak vyloupne ze zimního kožíšku.
Ta moje nyní příšerně líná na hlavě, pořád jsem samý bílý chlup a ještě se stále chce otírat a otírat, aby se zbavila těch chlupů. Nějak ji splaskává ta chlupatá hlava a z tuleně se mi vyloupává zase kůň

19.2.2008 09:17

lucky napsal(a):
Gratuluji!!!! Hooolčička, ta musí být krááásná! A je teda po Ghazalovi?
Jinak Dawl to moc sluší, opravdu nevypadá na ten věk, je to moc pěkná kobča. Bahíska se určitě pak vyloupne ze zimního kožíšku.
Ta moje nyní příšerně líná na hlavě, pořád jsem samý bílý chlup a ještě se stále chce otírat a otírat, aby se zbavila těch chlupů. Nějak ji splaskává ta chlupatá hlava a z tuleně se mi vyloupává zase kůň

juuuu gratuluju!
teda tomuhle rikam, profesionalni matka zas ja, vecer ti da vedet, dneska to bude, a za par hodin mas hribe venku, a ne ze cekas 4 tydny nespis a chodis kazdou noc kazdou hodinu juknout jestli jo nebo ne...

a co holky rozrijily se nez Ghazal odjede? doufam ze jo

doufam, ze nam ji dneska nafotis jak pak holcicka vypada, moc se na fotecky tesime

diky s tim polarem

19.2.2008 10:21

klarusa napsal(a):
juuuu gratuluju!
teda tomuhle rikam, profesionalni matka zas ja, vecer ti da vedet, dneska to bude, a za par hodin mas hribe venku, a ne ze cekas 4 tydny nespis a chodis kazdou noc kazdou hodinu juknout jestli jo nebo ne...

a co holky rozrijily se nez Ghazal odjede? doufam ze jo

doufam, ze nam ji dneska nafotis jak pak holcicka vypada, moc se na fotecky tesime

diky s tim polarem

jeste blbej dotaz, jak je to s tim intervalovym treninkem? co ty hodinky delaj? ja abych se rozhodla, jestli investovat nebo ne...

ted zrovna koukam na GPS hodinky..... tam je potreba prumerna, max, a okamzita rychlost, a ujete kilometry ze? nebo jeste neco jineho? vsechny nabizej spalene kalorie, virtualniho partnera, ale to je mi na nic ze?

19.2.2008 10:28

ms napsal(a):

Také gratuluju !!!
A těším se na fotečky :-)

To Luckai: jj, těch chyb tam asi bude hafo. Zkusim nad to někdy sednou a zkontrolovat to, ale nevím, zda vše objevím :-( Nej bude, když si to pak sami chovatelé zkontrolují, když budou mít zájem...

Fotky by to chtělo, ale já nechci žádné krást... Takže až to nějak dáme obsahově v základu dohromady, tak pak poprosím fotografky o nějaké fotečky, nebo majitele koní, nebo já ani nevím, komu vlastně ty fotky patří. ?

19.2.2008 10:53

janele napsal(a):
Také gratuluju !!!
A těším se na fotečky :-)

To Luckai: jj, těch chyb tam asi bude hafo. Zkusim nad to někdy sednou a zkontrolovat to, ale nevím, zda vše objevím :-( Nej bude, když si to pak sami chovatelé zkontrolují, když budou mít zájem...

Fotky by to chtělo, ale já nechci žádné krást... Takže až to nějak dáme obsahově v základu dohromady, tak pak poprosím fotografky o nějaké fotečky, nebo majitele koní, nebo já ani nevím, komu vlastně ty fotky patří. ?

Taky gratuluju a to to vypadalo na pořádného hřebčáká . No určitě si ráda, že je to holka a ještě barevná, aspoň trochu oživí tvoje bílé stádo. Teda je to skvělá kobyla, že jste to stihli tak rychle. To u nás se hlídá tak tři týdny před termínem a před pár lety jedna měsíc přenášela, to si pak člověk užije a ještě, když je nemáš doma.

Jani s těma fotkama to je jasné, já to tam jen celé zkopírovala. Fotky jsou majetek fotografů.

19.2.2008 11:59

avecaesar napsal(a):
beník

Ubi měla termín až 2.3., ale první hříbě měla taky dřív. To dokonce o tři týdny. Ona je hrozně dobře čitelná, jak se objeví sekret na vemínku, je hned první noc mimčo. Minule jsme taky hlídali jen tu jednu noc. Jó, kdyby takové byly všechny.
Hledala jsem hezké arabské jméno, tak je to Satiiah (znamená to jasné světlo), neboli Satinka. Někdo jí nabonzoval, že je venku zima, tak je hrozně chlupatá. A tlusťoučká.
Tady jsem jí byla na chvíli ukázat, že svět je větší, než jeden box

19.2.2008 12:09

ms napsal(a):
Ubi měla termín až 2.3., ale první hříbě měla taky dřív. To dokonce o tři týdny. Ona je hrozně dobře čitelná, jak se objeví sekret na vemínku, je hned první noc mimčo. Minule jsme taky hlídali jen tu jednu noc. Jó, kdyby takové byly všechny.
Hledala jsem hezké arabské jméno, tak je to Satiiah (znamená to jasné světlo), neboli Satinka. Někdo jí nabonzoval, že je venku zima, tak je hrozně chlupatá. A tlusťoučká.

juuuu ta je hezka, koukam, ze ma hvezdicku, ma i jiny odznak?

jeste jednou gratuluju Ubince ke krasnemu mimcu, a to jeste holcicce.
tak je na svete dalsi kandidat na meho budouciho ore, uvidime jak to dopadne se Siestou, jestli mi ji prodaj nebo ne

19.2.2008 14:50

ms napsal(a):

Moc gratuluju k mimcu! Je nadherna, cela po tatkovi...

Ted mi prisel dopis z ACHPAKu s programem na sobotni schuzi. Vypada to, ze nas ceka hodne zmen, protoze jak prezident , tak sekretar rezignuji a bude nova volba. Taky jsou pry vybrane uz nejake nove sekretarky. Tak me tak napadlo , ze by se na funkci noveho prezidenta hodila Marina - trochu nova aktivni krev do tech stojatych vod. Myslim, ze by to byl konecne nekdo poradny na svem miste. Co ty na to muzu te navrhnout?? Pan Lacina pise , ze pripadne nominace do 22.2. - to ty dopisy odeslal opravdu brzy.

19.2.2008 15:04

gianna napsal(a):
Moc gratuluju k mimcu! Je nadherna, cela po tatkovi...

Ted mi prisel dopis z ACHPAKu s programem na sobotni schuzi. Vypada to, ze nas ceka hodne zmen, protoze jak prezident , tak sekretar rezignuji a bude nova volba. Taky jsou pry vybrane uz nejake nove sekretarky. Tak me tak napadlo , ze by se na funkci noveho prezidenta hodila Marina - trochu nova aktivni krev do tech stojatych vod. Myslim, ze by to byl konecne nekdo poradny na svem miste. Co ty na to muzu te navrhnout?? Pan Lacina pise , ze pripadne nominace do 22.2. - to ty dopisy odeslal opravdu brzy.

Páni! Ta je krásná! Gratuluji!!! A chlupatá je pěkně na novorozeně. Fakt hezounká Těšíme se na fotky celé

19.2.2008 16:09

ms napsal(a):

Taky gratuluju k miminku a přeju jí jen to nej
Budeš si jí nechávat jako Baahirku?

19.2.2008 16:31

avecaesar napsal(a):
Taky gratuluju k miminku a přeju jí jen to nej
Budeš si jí nechávat jako Baahirku?

Veliké gratulace je krásná...a hlavně ať je zdravá a krásně roste...

Super že víš, co se bude dít. No taky bych byla klidně pro zvolit Marinu - konečně by se dalo říct, že to bude aktivní

19.2.2008 19:31

avecaesar napsal(a):
beník

Tsss... tak to na Moravu program ještě nedorazil. Už vidím marinu jak bude nadšená a omlátí nám to o hlavu. Ale mě by se tam taky líbila .

19.2.2008 19:41

avecaesar napsal(a):
beník

jo a holky, ještě teda není nic jistého, ale možná se v červnu rozšíří naše zvířecí rodinka o pejska hádejte jakého .
Marek je víceméně stále proti, ale když jsem mu volala do práce, tak vypadal celkem nadšeně, ale te´d zas mírně stávkuje .

19.2.2008 19:45

luckai napsal(a):
jo a holky, ještě teda není nic jistého, ale možná se v červnu rozšíří naše zvířecí rodinka o pejska hádejte jakého .
Marek je víceméně stále proti, ale když jsem mu volala do práce, tak vypadal celkem nadšeně, ale te´d zas mírně stávkuje .

juchůůů a bude to Vlkodav já to musela bonznout

19.2.2008 19:58

sabina napsal(a):

jojo mám zamluvenou holčičku IW, tak doufám, že tu vyjde.

19.2.2008 19:59

sabina napsal(a):

.. jsem si přesně myslela, že se tu objevíš a bonzneš to

19.2.2008 20:06

luckai napsal(a):
.. jsem si přesně myslela, že se tu objevíš a bonzneš to

já chci taky vlkodavaaaa

19.2.2008 20:06

avecaesar napsal(a):
beník

... a 100x se omlouvám . Lacinovi, právě se mi dostal do rukou dopis s programem i složenkou k uchovnění .

19.2.2008 20:07

avecaesar napsal(a):
já chci taky vlkodavaaaa

já takýýýýýýýýý

19.2.2008 20:08

luckai napsal(a):
... a 100x se omlouvám . Lacinovi, právě se mi dostal do rukou dopis s programem i složenkou k uchovnění .

já ho chci takyyyyyyyy
nojo, sem to hold huba

19.2.2008 20:36

sabina napsal(a):
já ho chci takyyyyyyyy
nojo, sem to hold huba

koukejte co jsem právě úplnou náhodou našla na netu za krásnou fotku

19.2.2008 20:38

avecaesar napsal(a):
koukejte co jsem právě úplnou náhodou našla na netu za krásnou fotku

parádní..fakt

19.2.2008 20:56

sabina napsal(a):
parádní..fakt

¨No páni! Fakt krásná fotka!
Tak přeji aby vlkouš vyšel. Kamarádka je chová..vlastně jsi Luci už na její stránky koukala, že? NO, jsou hodní, ale můj typ to zrovna není

19.2.2008 21:10

lucky napsal(a):
¨No páni! Fakt krásná fotka!
Tak přeji aby vlkouš vyšel. Kamarádka je chová..vlastně jsi Luci už na její stránky koukala, že? NO, jsou hodní, ale můj typ to zrovna není

ja bych taky rada Marinu, ale myslim, ze jak tady Luckai rekla, omlati nam to o hlavu , coz se ji nedivim, takove prace na vic...

no Luckai tak preju, aby vlkodavek vysel , me to bylo jasny hned, vzdyt uz jsi tu o svem snu mluvila, to jsi mluvila o nejakym bezpapirovym psu ne? ten nevysel?

co rikate tehle GPS hodinkam? vy co umite anglicky?
http://www.watchesgb.com/p/timex_ironman _triathlon_gps_resin_inc_ speed_distance_sensor_t58501/ 2 mezery

20.2.2008 00:13

avecaesar napsal(a):
beník

Lado ne, Satinka půjde do světa. Klárko má jen hvězdičku, jako mamča, jinak nohy bez odznaků. Prezidentování nepřichází v úvahu.
Chcete vidět Daboorovu mamču? Nikdy jsem vám neukázala pěknou fotku a teď mi Terka Huclová přivezla cédo z letního focení.
El Qahira Bint Farida, foto Tereza Huclová

20.2.2008 09:09

ms napsal(a):
Lado ne, Satinka půjde do světa. Klárko má jen hvězdičku, jako mamča, jinak nohy bez odznaků. Prezidentování nepřichází v úvahu.
Chcete vidět Daboorovu mamču? Nikdy jsem vám neukázala pěknou fotku a teď mi Terka Huclová přivezla cédo z letního focení.

juuu ta je pekna, slusi ji to a jak se vubec ma Daboor?

to nevadi, mrnous vypada moc dobre, tak uvidis co to bude, jestli hnedka po tatinkovi nebo ryzak po???

20.2.2008 09:23

ms napsal(a):

Lucka se Sněží a vlkodávkem na procházce, ...to bude krásné. Další chrtík u arabášků (já mám bílou greyhoundku). Někdy si dáváme dostihy kůň x pes. To bývá sranda.

Kládi, dívala jsem se doma do PK sh.a. a u Sadamovýsh rodičů je tam: Syn v chovu: 566Sadam - neakceptovaný sh.a., neudělen výběr sh.a. Nesmí tedy oficiálně připouštět sh.a.klisny. V roce 2005 neměl licenci (neměl ji asi zaplacenou) ani na arab ani na ČSP. V katalogu hřebců vydaném ASCHKČR nebyl uveden. Rok 2006 nevím, ale asi to bude obdobně. Ten katalog nemůžu najít. Tak di doporučuju se poptat přímo tam, případně inspektora chovu pro tvou oblast, ten mívá taky velký přehled. Aby jsi pak za hříbě bez původu nezaplatila tolik jako za původového arábka. Však zjišťuj, snad to dopadně dobře. Jinak Sadam se narodil 22.4.1991 na SK, je bez výžehu. Jeho otec je tm.hnd a je zařazen ve třídě SE, matka bělka, HPK.

20.2.2008 09:55

ghajariy napsal(a):
Lucka se Sněží a vlkodávkem na procházce, ...to bude krásné. Další chrtík u arabášků (já mám bílou greyhoundku). Někdy si dáváme dostihy kůň x pes. To bývá sranda.

Kládi, dívala jsem se doma do PK sh.a. a u Sadamovýsh rodičů je tam: Syn v chovu: 566Sadam - neakceptovaný sh.a., neudělen výběr sh.a. Nesmí tedy oficiálně připouštět sh.a.klisny. V roce 2005 neměl licenci (neměl ji asi zaplacenou) ani na arab ani na ČSP. V katalogu hřebců vydaném ASCHKČR nebyl uveden. Rok 2006 nevím, ale asi to bude obdobně. Ten katalog nemůžu najít. Tak di doporučuju se poptat přímo tam, případně inspektora chovu pro tvou oblast, ten mívá taky velký přehled. Aby jsi pak za hříbě bez původu nezaplatila tolik jako za původového arábka. Však zjišťuj, snad to dopadně dobře. Jinak Sadam se narodil 22.4.1991 na SK, je bez výžehu. Jeho otec je tm.hnd a je zařazen ve třídě SE, matka bělka, HPK.

Marino gratuluji k hříbátku. :-) Ať roste do krásy.

Myslím, že adept na prezidenta Achpaku bude p. Bořánek.

20.2.2008 10:19

ms napsal(a):

Krásná ryzka! Tyhle mám moc ráda..tmavé ryzáky žeru. Samozřejmě barva je to poslední. Mě osobně nikdy na barvě nezáleželo. Sice preferuji určité barvičky u koní, tedy do některých jsem blázen, ale vždycky jsem říkala, že je mi jedno, jestli budu mít koně třeba bledě modrého, hlavně když si padneme do ka...ta barva je prostě to poslední na co člověk kouká...tedy alespoň já na co koukám.Taky má krásnou tu kabelovku

Řeknu vám, že už se těším na léto. Usa je nyní taková divná. V zimním kožíšku byla jako chlupatý medvídek, bílá jako sníh, taková plyšová a strašně roztomilá. Jenomže nyní už pelichá, je zašlá, nažloutlá...no jako arab vypadá jen z dálky. Chudák vypadá jako bezdomovec, ještě po včerejší vyjížďce je jako prase do půli těla od bláta, musím ji vypucovat. Kamarádka mi včera večer přivezla nové chapsy co jsem od ní koupila (má obchod) a Usa měla odpocku a jak jsem ji zvedla, tak se smála, že mám konečně koně. Protože jinak Usa vypadá pořád jako z myčky nechutně čistá, takže prý konečně ji vidí někdy jako prase

JInak myslela jsem, že po Ghazalovi kobylka by zůstala do chovu. Takže půjde pryč, jo? To je škoda. JJ, Daboor by mě taky zajímalo jak vypadá...třeba z něj bude jednou pěkný plemeník, co by tady oživil chov, ne? On je někde u LIberce, že ano!

Jinak dostihy se psem jsou prima! Byla standa jak jsem posledně jela s Darésem a Usou...krásně se cválalo vedle sebe. Chtěla jsem dneska taky vyjet i s ním,a le nakonec změna plánu. Tak možná zítra či pozítří

20.2.2008 10:36

lucky napsal(a):
Krásná ryzka! Tyhle mám moc ráda..tmavé ryzáky žeru. Samozřejmě barva je to poslední. Mě osobně nikdy na barvě nezáleželo. Sice preferuji určité barvičky u koní, tedy do některých jsem blázen, ale vždycky jsem říkala, že je mi jedno, jestli budu mít koně třeba bledě modrého, hlavně když si padneme do ka...ta barva je prostě to poslední na co člověk kouká...tedy alespoň já na co koukám.Taky má krásnou tu kabelovku

Řeknu vám, že už se těším na léto. Usa je nyní taková divná. V zimním kožíšku byla jako chlupatý medvídek, bílá jako sníh, taková plyšová a strašně roztomilá. Jenomže nyní už pelichá, je zašlá, nažloutlá...no jako arab vypadá jen z dálky. Chudák vypadá jako bezdomovec, ještě po včerejší vyjížďce je jako prase do půli těla od bláta, musím ji vypucovat. Kamarádka mi včera večer přivezla nové chapsy co jsem od ní koupila (má obchod) a Usa měla odpocku a jak jsem ji zvedla, tak se smála, že mám konečně koně. Protože jinak Usa vypadá pořád jako z myčky nechutně čistá, takže prý konečně ji vidí někdy jako prase

JInak myslela jsem, že po Ghazalovi kobylka by zůstala do chovu. Takže půjde pryč, jo? To je škoda. JJ, Daboor by mě taky zajímalo jak vypadá...třeba z něj bude jednou pěkný plemeník, co by tady oživil chov, ne? On je někde u LIberce, že ano!

Jinak dostihy se psem jsou prima! Byla standa jak jsem posledně jela s Darésem a Usou...krásně se cválalo vedle sebe. Chtěla jsem dneska taky vyjet i s ním,a le nakonec změna plánu. Tak možná zítra či pozítří

Teda ze bych mela takoveho pekneho kone u nosu? no jo, pod lampou je vzdycky tma..

hehe Lucky to je moje rec, taky jsem po tobe chtela videt fotku, kde je usa spinava

Neregistrovaný uživatel

20.2.2008 10:44
Neregistrovaný uživatel

klarusa napsal(a):
juuu ta je pekna, slusi ji to a jak se vubec ma Daboor?

to nevadi, mrnous vypada moc dobre, tak uvidis co to bude, jestli hnedka po tatinkovi nebo ryzak po???

Myslím, že bude ryzka po mamince. Máma je nejspíš založením ryzka, jen má k tomu ten bílý gen, který přebije barvu a který Satinka nepodědila. Nějak se jí ten bílý gen nechce předávat, první hříbek byl hnědák (po bílém hřebci). Když Sati pořádně uschla a pak vylezla ve dne ven, tak fakt má tu hřívu rezavou.
Daboor se má prý dobře, prý je to zlatíčko. Odvezla jsem ho na začátku prosince a od té doby jsem ho neviděla. Ale až pofrčím směr Hr.Kr., tak se na něj určitě stavím podívat.

S tím polarem a intervalovým teréninkem. On ukládá průměrnou tepovou frekvenci a maximální TF každého intervalu. Dá se to využívat různě, já to využívám tak, že si nastavím, že chci intervaly zadávat ručně, hodím polar na koně, zapnu, změřím klidovou TF, vyjedu, zapnu intervalový trénink, začne měřit čas (a začne ukládat interval č. 1, který mě nezajímá, protože je to okrokování a rozehřátí a TF frekvence jiná, než aktuální, kterou vidím v průběhu, pro mě nemá žádnou vypovídací hodnotu). Pak dejme tomu přijedu tam, kde cválám ty dlouhé cvalové práce. Nacválám do prvního kola, cvaknu druhý interval (začne ukládat čas 1. kola, a prům. a max. TF kola), na rozhraní prvního a druhého kola cvaknu třetí interval atd. Taky koukám na průměrnou TF v přestávce, kdy krokuju určitou trasu (většinou cválám rozděleně na 2 poloviny) - to mi říká o uklidňování.
Pak si to doma vyvolám (ač můžu svůj polar připojit k počítači, tak jse to zatím neudělala a to ho mám kolik let - přepisuju si hodnoty do diáře ručně) a vidím : jak mi s jednotlivými koly a narůstající únavou - většinou lehce narůstá čas kola (kůň cválá o něco pomaleji), průměrná tepová frekvence se většinou drží na stejném průměru (je to zajímavé, že kůň si sám rychlostí koriguje pro něj optimální TF), většinou začne TF lehle canrůstat ke konci. Kdyby rostla moc, je to pro mě zpětná kontrola, že ta práce byla na něj moc.
No a pak jdu trénovat příště, třeba o 14 dní nebo o měsíc později, na to samé místo (ale zvýším počet kol), systém práce s polarem stejný a pak můžu porovnávat ty dvě práce mezi sebou, měla bych vidět zlepšení, pokud jde kondice nahoru (o něco nižší tepy nezo o něco nižší čas kola) (+ si musí člověk srovnat počasí, které při pracích bylo, klimatické podmínky můžou udělat hodně - vyšší teplota a/nebo hlubší povrch = vyšší tepy). Stejně to využiješ u klasického intervalového tréninku atd.
Snad tomu rozumíš. Při tréninku na KP to využiješ jen ztuha - investice se vyplatí, jen pokud to s vytrvalostí myslíš vážně a jednou chceš jít výš.
Jo a jak jsi mi psala mail s GPS, já jim vůbec nerozumím, mívám ji půjčenou jednou za rok od kámošky a umím jen jednu funkci a to změřit celkovou vzdálenost, kterou ujedu. Takže tady absolutně neporadím.

20.2.2008 10:47

lesterka napsal(a):
Marino gratuluji k hříbátku. :-) Ať roste do krásy.

Myslím, že adept na prezidenta Achpaku bude p. Bořánek.

Bořánek? No vtip dobrý, ale měla bys znát situaci u arabských chovatelů. Tím, jak s doubravou v podstatě zrušil české dostihy, ho hodně lidí nemůže vystát. Navíc mu achpak nestojí ani za členství...

20.2.2008 10:50

klarusa napsal(a):
Teda ze bych mela takoveho pekneho kone u nosu? no jo, pod lampou je vzdycky tma..

hehe Lucky to je moje rec, taky jsem po tobe chtela videt fotku, kde je usa spinava

Chceš vidět? Fakt? Mám ji vyfocenou jak sebou sekla když letěla po louce a udělala si otočku na cestičce s rozbřelou černou škvárou! Byla sranda to pak z ní dostávat dolů..fakt to chceš vidět?....je tam pinto arab

20.2.2008 11:08

ms napsal(a):
Bořánek? No vtip dobrý, ale měla bys znát situaci u arabských chovatelů. Tím, jak s doubravou v podstatě zrušil české dostihy, ho hodně lidí nemůže vystát. Navíc mu achpak nestojí ani za členství...

NO, pana Bořánka osobně neznám a slyšela jsem různé názory. Nechci se tím moc zabývat...jen můj postřeh, že mě malinko překvapil svým postojem k arabkým koním a v poslední době se mi zdá, že spíš přesedlává na appy

20.2.2008 11:29

lucky napsal(a):
NO, pana Bořánka osobně neznám a slyšela jsem různé názory. Nechci se tím moc zabývat...jen můj postřeh, že mě malinko překvapil svým postojem k arabkým koním a v poslední době se mi zdá, že spíš přesedlává na appy

aha, uz tomu rozumim, takze to chce prijimac takovej kterej umi ukladat ruzne casti, a do nich zaznamenavat hodnoty v te casti treninku, tak konecne vim, jake ty hodinky kdyz tak poradit, kdyz ne ty normos, no uvidim jak se mi postesti s tim polarem, pak podle toho hodinky
moc dekuju za vysvetleni

20.2.2008 11:35

klarusa napsal(a):
aha, uz tomu rozumim, takze to chce prijimac takovej kterej umi ukladat ruzne casti, a do nich zaznamenavat hodnoty v te casti treninku, tak konecne vim, jake ty hodinky kdyz tak poradit, kdyz ne ty normos, no uvidim jak se mi postesti s tim polarem, pak podle toho hodinky
moc dekuju za vysvetleni

tu uz jsi mi prave ukazovala, mela to na zadku, a ty jsi ji pak sprchovala

20.2.2008 13:30

klarusa napsal(a):
tu uz jsi mi prave ukazovala, mela to na zadku, a ty jsi ji pak sprchovala

JJ, přesně tu...no, nyní má zablácené celé břicho do půlky, včera jsem ji kýblem s vodou omyla alespoň nohy. Ale to břicho už stejně opadalo skoro..ten zbytek nyní dojelu kartáček a bude zase bílá

20.2.2008 13:56

lucky napsal(a):
JJ, přesně tu...no, nyní má zablácené celé břicho do půlky, včera jsem ji kýblem s vodou omyla alespoň nohy. Ale to břicho už stejně opadalo skoro..ten zbytek nyní dojelu kartáček a bude zase bílá

kartackem na zuby jak no vojne podlahu a zachod

20.2.2008 13:59

lucky napsal(a):

Lucky, moc to prožíváš
Někteří z nás mají koně zabláceného od nozder až po špičku ocasu, takže nějaké zablácené břicho je maličkost

20.2.2008 14:03

lesterka napsal(a):
Lucky, moc to prožíváš
Někteří z nás mají koně zabláceného od nozder až po špičku ocasu, takže nějaké zablácené břicho je maličkost

Já vím..hele, taky jsem si za život užila zablácených koní...vlastně všichni. Proto na tu svou holčinu někdy koukám jako na zjevení

20.2.2008 16:15

avecaesar napsal(a):
beník

luci, to já zas koukala na Sněži jako na zjevení, když jsem ji na první výstavu poprvé pořádně umyla, načesala atd., co to mám doma za krásku. Tak se mi ro zalíbilo, že už to dělám častěj , ale přes zimu jsem smířená s blátivou koulí .

Marino a to poznáš tak brzo, že ti nevybělí?

Kláro, koketovala jsem s bezpapírákem kvůli penězům, ale bylo mi to silně nedoporučeno hlavně ze zdravotních důvodu a kvůli věku, obzvláště u IW. Co ušetříš na koupi, to pak většinou vrazíš do veta. I když jako všude je to o štěstí.

Myslím, že kandidát na prezidenta by mohl být i p. Lacina. Ať se nám to líbí nebo ne umí dobře jazyky, hodně se angažuje i v zahraničí, má kontakty a hlavně je ochoten tomu věnovat dost času. Tedy co můžu na dálku posoudit. Ale já se do toho nechci nějak zapojovat, protože znám minimum lidí, takže nemám z čeho vybírat. Ale čerstvý vítr by rozhodně neškodil.

Jinak Lado, super fotka. To je ta z tvého legendárného finiše v mostě ?

20.2.2008 16:38

luckai napsal(a):
luci, to já zas koukala na Sněži jako na zjevení, když jsem ji na první výstavu poprvé pořádně umyla, načesala atd., co to mám doma za krásku. Tak se mi ro zalíbilo, že už to dělám častěj , ale přes zimu jsem smířená s blátivou koulí .

Kláro, koketovala jsem s bezpapírákem kvůli penězům, ale bylo mi to silně nedoporučeno hlavně ze zdravotních důvodu a kvůli věku, obzvláště u IW. Co ušetříš na koupi, to pak většinou vrazíš do veta. I když jako všude je to o štěstí.

Myslím, že kandidát na prezidenta by mohl být i p. Lacina. Ať se nám to líbí nebo ne umí dobře jazyky, hodně se angažuje i v zahraničí, má kontakty a hlavně je ochoten tomu věnovat dost času. Tedy co můžu na dálku posoudit. Ale já se do toho nechci nějak zapojovat, protože znám minimum lidí, takže nemám z čeho vybírat. Ale čerstvý vítr by rozhodně neškodil.

jo a ještě, Marino nádherné jméno

21.2.2008 14:13

luckai napsal(a):

S tou barvou to není úplně 100%, ale v podstatě, když se hříbě narodí se světlýma nohama, zůstane barevné, když s černýma nohama, vybělí. Taky někdy mají hříbata, která zůstanou barevná (hlavně ryzáci) prvních pár dní světlejší oční víčka.
Dneska je Sati poprvé na odpoledne na pastvině s ostatníma kobylama.

21.2.2008 14:15

luckai napsal(a):

je to srabík a skoro pořád se drží maminy jako klíště

21.2.2008 14:26

ms napsal(a):

Ta je překrásná! A má nádherná ouška! Mě připadá většina kobylek více srabík. Nebo ne? Hřebečci se mi zdají většinou odvážnější. Ale fakt je malá krásná..ještě jednou gratulace

21.2.2008 14:28

luckai napsal(a):

A takhle nám "splaskla" Ubinka :)

21.2.2008 15:40

ms napsal(a):

Krása jásá. Jak by řekla má tetička Je to fakt broučínek Jako Satinka Nemá černé špičky uší? To je prý indiánské znamení štěstí

21.2.2008 16:25

janele napsal(a):
Krása jásá. Jak by řekla má tetička Je to fakt broučínek Jako Satinka Nemá černé špičky uší? To je prý indiánské znamení štěstí

je opravdu krásná gratulace...vypadá fakt dobře.

Jinak bych měla Marinu pozdravovat od Jare Širokého...včera sem s ním mluvila a kobylka Sha, co má doma dělá řádný bordel

21.2.2008 16:49

sabina napsal(a):
je opravdu krásná gratulace...vypadá fakt dobře.

Jinak bych měla Marinu pozdravovat od Jare Širokého...včera sem s ním mluvila a kobylka Sha, co má doma dělá řádný bordel

juuu ta je bozi, a jak ma na te jedne fotecce protaplou hlavu co?
ta fotecka jak zahucela pod mamu je akcni
a Ubinka, no krasavice . tak co dela jeste hrebcouna? no ted asi vedle ni nestoji zadna rijici se kobyla co?
a kdy odjizdi Ghazal? stihly to holky? rozrijily se? doufam, ze jo, a ze bude vice Ghazalatek

22.2.2008 00:35

ms napsal(a):
A takhle nám "splaskla" Ubinka :)

Nějak se propadáme,ostudy.Marino,hříbko je nádherný,závidím

22.2.2008 13:10

avecaesar napsal(a):
beník

Ahoj holky, chci se vás opět na něco zeptat.
Jaká je výhoda být členem ACHPAKu? Tak trochu nechápu, co to jsou služby, informace... ? Zatím jen chápu, že budu o 5000,- lehčí. Vím, že s tou otázkou se můžu obrátit na pana Lacinu, ale abych pravdu řekla, to se mi nechce.

23.2.2008 12:37

zuzana00 napsal(a):
Jaká je výhoda být členem ACHPAKu? Tak trochu nechápu, co to jsou služby, informace... ? Zatím jen chápu, že budu o 5000,- lehčí. Vím, že s tou otázkou se můžu obrátit na pana Lacinu, ale abych pravdu řekla, to se mi nechce.

Ahoj, já sem sice nepíšu, ale sem tam se podívám co tady řešíte ....
A chci se vás jen na něco zeptat - jak jsme jeli na kurs k Marině (mooooc blahopřeji k hříbátku), tak jste se bavili o nějaké výstavě kde vám proplatí cestu: Prosim vás, kde to bylo, já už to zapomněla :D
Moc díky, Hanka

23.2.2008 13:29

zuzana00 napsal(a):

Ahoj všici,tak já se taky připojím s dotazem.Jste tu všici dosti zkušení.Vlastním klisnau sh-a tam je mi vše jasný a právě proto se ptám máme ještě pln.arabku a vlastně nemám žádný popis koně při zapisování do plemenné knihy.Dělá se to vůbec u arabů? U té shagya klisny když mi jí zapisovali tak popsali exteriér a když mi potom přišel výpis z plemenné knihy tak to tam vše je i kolik dostala bodů.No a od té plňasky mám jen osvědčení o původu tak mi teda něco chybí?Koupili jsme jí před dvěma lety ted je jí deset.A ten dotas jaká je výhoda či nevýhoda být členem ACHPAK? No zaplatíš 5000,- a pak máš například všechny poplatky poloviční tudíž když jsem prováděla změnu majitele tak jsem platila poplatek 1500,- Kč a členi platí polovinu,taky pak mají asi dotovanou dopravu na výstavu - národní šampionát takhle je to v podstatě i u shagya arabů akorát se tam pohybujeme v daleko nižších položkách.

23.2.2008 13:34

trava napsal(a):
Ahoj všici,tak já se taky připojím s dotazem.Jste tu všici dosti zkušení.Vlastním klisnau sh-a tam je mi vše jasný a právě proto se ptám máme ještě pln.arabku a vlastně nemám žádný popis koně při zapisování do plemenné knihy.Dělá se to vůbec u arabů? U té shagya klisny když mi jí zapisovali tak popsali exteriér a když mi potom přišel výpis z plemenné knihy tak to tam vše je i kolik dostala bodů.No a od té plňasky mám jen osvědčení o původu tak mi teda něco chybí?Koupili jsme jí před dvěma lety ted je jí deset.A ten dotas jaká je výhoda či nevýhoda být členem ACHPAK? No zaplatíš 5000,- a pak máš například všechny poplatky poloviční tudíž když jsem prováděla změnu majitele tak jsem platila poplatek 1500,- Kč a členi platí polovinu,taky pak mají asi dotovanou dopravu na výstavu - národní šampionát takhle je to v podstatě i u shagya arabů akorát se tam pohybujeme v daleko nižších položkách.

Ahoj Deniso! Jsi to ty? No asi jo...
Zdraví tě Zuzka od Kalifa!

23.2.2008 19:00

trava napsal(a):

Hani byl to Trenčín :-))

JInak s tím achpakem je to přesně tak...nižší poplatky za všechno, většinou o 100% nižší, někdy i o víc.

23.2.2008 20:14

zuzana00 napsal(a):
Ahoj Deniso! Jsi to ty? No asi jo...
Zdraví tě Zuzka od Kalifa!

no ahoj jsem to já ,
a jak se máš co děláš? Ty máš plnokrevného araba že se ptáš na výhody a nevýhody ACHPAku?To musíme někde pokecat.Tak se zatím měj a čau Denis

24.2.2008 09:31

trava napsal(a):
no ahoj jsem to já ,
a jak se máš co děláš? Ty máš plnokrevného araba že se ptáš na výhody a nevýhody ACHPAku?To musíme někde pokecat.Tak se zatím měj a čau Denis

Super, no nazdar!
Jsi stále na Šumavě? Naposledy mi o tobě říkal Orcígr, ale to už je taky nějaký ten pátek! Jezdíš někdy do Prahy? Já jsem kousek od Zruče, ale do Prahy jezdím často. Mám tu tři koníky a jeden je arábek, pořídila jsem ho v loňském roce. Je to ještě prďola.
Na členství ACHPAKu se ptám, že mi to přijde jako děsná darda, ale takže to mám asi chápat tak, že nebudu-li členem a budu chtít s koněm něco dělat, bude to po finanční stránce ještě horší... Nerada bych se někoho dotkla, ale přijde mi to jako trest, že si člověk dovolí pořídit takového koně.
No, Deniso, tak by jsme se mohly někde potkat, ne?

24.2.2008 09:36

zuzana00 napsal(a):
Super, no nazdar!
Jsi stále na Šumavě? Naposledy mi o tobě říkal Orcígr, ale to už je taky nějaký ten pátek! Jezdíš někdy do Prahy? Já jsem kousek od Zruče, ale do Prahy jezdím často. Mám tu tři koníky a jeden je arábek, pořídila jsem ho v loňském roce. Je to ještě prďola.
Na členství ACHPAKu se ptám, že mi to přijde jako děsná darda, ale takže to mám asi chápat tak, že nebudu-li členem a budu chtít s koněm něco dělat, bude to po finanční stránce ještě horší... Nerada bych se někoho dotkla, ale přijde mi to jako trest, že si člověk dovolí pořídit takového koně.

Zuzi, není to trest, je to jen udělané tak jako se to v klubech dělá...

Aby ten člen, z toho něco měl a byl zvýhodněn. A on ten poplatek není moc...
protože pokud nejsme členy, jakékoliv přepsání koně, přihlášení koně, a různé věci stojí 2x někdy i 3x víc než toho člena.
Sama členem nejsem já ani Lenka - zatím...Ale mám pocit, že obě se budeme pomalu chystat.

V sobotu jsme byli na schůzi ACHPAKU a na vlastní oči a uši jsme viděli jak to tedy doopravdy je. Myslím tedy že ten vstupní poplatek je v podstatě prd.

24.2.2008 09:53

sabina napsal(a):
Zuzi, není to trest, je to jen udělané tak jako se to v klubech dělá...

Aby ten člen, z toho něco měl a byl zvýhodněn. A on ten poplatek není moc...
protože pokud nejsme členy, jakékoliv přepsání koně, přihlášení koně, a různé věci stojí 2x někdy i 3x víc než toho člena.
Sama členem nejsem já ani Lenka - zatím...Ale mám pocit, že obě se budeme pomalu chystat.

V sobotu jsme byli na schůzi ACHPAKU a na vlastní oči a uši jsme viděli jak to tedy doopravdy je. Myslím tedy že ten vstupní poplatek je v podstatě prd.

Pěkné, začínám se pomalu děsit!

24.2.2008 11:40

zuzana00 napsal(a):
Pěkné, začínám se pomalu děsit!

Neboj, pokud nechceš uchovňovat hřebce, tak tolik zase nezaplatíš. Ale pokud chceš s koněm něco dělat, tak se opravdu vyplatí být členem a vstupní poplatek se ti hodně rychle "vrátí".

24.2.2008 13:04

lesterka napsal(a):
Neboj, pokud nechceš uchovňovat hřebce, tak tolik zase nezaplatíš. Ale pokud chceš s koněm něco dělat, tak se opravdu vyplatí být členem a vstupní poplatek se ti hodně rychle "vrátí".

Pokud se ti ten poplatek "vrátí", tak to beru. Byla jsem z toho prostě trochu vyplašená, není to malý peníz. Ono stejně asi o uchovňování není řeč, při tom kvantu hřebců tady. Takže se vše ukáže časem. Dík!

24.2.2008 17:01

zuzana00 napsal(a):
Pokud se ti ten poplatek "vrátí", tak to beru. Byla jsem z toho prostě trochu vyplašená, není to malý peníz. Ono stejně asi o uchovňování není řeč, při tom kvantu hřebců tady. Takže se vše ukáže časem. Dík!

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/1763164/Arab.php

chápete to? mrkněte? Sem asi blázen..ale je to možné?

24.2.2008 17:24

sabina napsal(a):
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/1763164/Arab.php

chápete to? mrkněte? Sem asi blázen..ale je to možné?

no vidim co ty....taky se mi to zda ujety, to by me zajimalo co te kobyle je....

24.2.2008 17:26

klarusa napsal(a):
no vidim co ty....taky se mi to zda ujety, to by me zajimalo co te kobyle je....

Bude mít tři nohy...

24.2.2008 18:55

zuzana00 napsal(a):
Bude mít tři nohy...

Inzerát není platný, někdo si z paní udělal hodně špatnou legraci

24.2.2008 19:04

lesterka napsal(a):
Hani byl to Trenčín :-))

JInak s tím achpakem je to přesně tak...nižší poplatky za všechno, většinou o 100% nižší, někdy i o víc.

jj, dík nebyla jsem si jistá

24.2.2008 20:07

zuzana00 napsal(a):
Super, no nazdar!

No ahoj,jsem na jihu ale ne na Šumavě ale v Novohradských horách,taky máme teď již tři koníky ale v květnu bude o jednoho více koukni na www.tobien.estranky.cz taky mám jednu arabku.Do Prahy moc nejezdím nějak nejni čas,mám ještě osmi měsíční dcerku takže to teď začíná být docela makačka už to není miminko ležící spící a papací už je strašně živá a je všude nechci vidět jak to bude v létě jestli jí uhlídám...A to chci jezdit vytrvalost konečně po roce odmlky. Nevyrazíš někdy na jih ?

Jo a k těm poplatkům.Máme ještě klisnu shagya arabku - a tam je to o úplně jiných cenách roční členství přijde na 800,- Kč změna majitele na 100,-Kč Když jsem přehlašovala změnu maj.u té pln.arabky, tak když mi pan Lacina řekl, že to jako nečlen bude za 1500,- docela mě to překvapilo.A tak jsem kobylu připustila shagya arabem - hříbě bude čistokrevný arabský kůň bude mít papíry a tak rozhodně se nestanu členem ACHPAKU protože mi to přijde fakt darda.Shagya arabů určitě není o moc víc než pln.arabů ,tak proč to maji tak našponované?U nás dělá vše pan Dlabola schůze dvakrát ročně.Když chci jet na národní přehlídku platí se dvě stě za koně-když mi přišly papíry na výstavu pln.arabů zase strašná bomba za koně-fakt nechápů kam ty prachy jdou? Dyť jistě jako klub dostává i ACHPAK dotaci od státu na plemenou klisnu a tak?

Třeba se tu vyjádří někdo fundovaný a osvětlí to.

24.2.2008 20:57

trava napsal(a):
No ahoj,jsem na jihu ale ne na Šumavě ale v Novohradských horách,taky máme teď již tři koníky ale v květnu bude o jednoho více koukni na www.tobien.estranky.cz taky mám jednu arabku.Do Prahy moc nejezdím nějak nejni čas,mám ještě osmi měsíční dcerku takže to teď začíná být docela makačka už to není miminko ležící spící a papací už je strašně živá a je všude nechci vidět jak to bude v létě jestli jí uhlídám...A to chci jezdit vytrvalost konečně po roce odmlky. Nevyrazíš někdy na jih ?

Jo a k těm poplatkům.Máme ještě klisnu shagya arabku - a tam je to o úplně jiných cenách roční členství přijde na 800,- Kč změna majitele na 100,-Kč Když jsem přehlašovala změnu maj.u té pln.arabky, tak když mi pan Lacina řekl, že to jako nečlen bude za 1500,- docela mě to překvapilo.A tak jsem kobylu připustila shagya arabem - hříbě bude čistokrevný arabský kůň bude mít papíry a tak rozhodně se nestanu členem ACHPAKU protože mi to přijde fakt darda.Shagya arabů určitě není o moc víc než pln.arabů ,tak proč to maji tak našponované?U nás dělá vše pan Dlabola schůze dvakrát ročně.Když chci jet na národní přehlídku platí se dvě stě za koně-když mi přišly papíry na výstavu pln.arabů zase strašná bomba za koně-fakt nechápů kam ty prachy jdou? Dyť jistě jako klub dostává i ACHPAK dotaci od státu na plemenou klisnu a tak?

Třeba se tu vyjádří někdo fundovaný a osvětlí to.

Tak ty už jsi takováhle mamina, jo? Na stránky juknu. Tož si někdy za tebou udělám výlet, když toho máš tolik. Teď toho mám taky dost, ale jak se uvolní nějaký čas, respektive člověk, který se mi postará o koně, tak se ti ozvu!

24.2.2008 21:38

honey napsal(a):
jj, dík nebyla jsem si jistá

A nebylo na programu schůze snížení poplatků? Baby, kdo jste tam byl. Povídejte, přehánějte, jsem děsně napjatá, co se dělo...

24.2.2008 22:38

janele napsal(a):
A nebylo na programu schůze snížení poplatků? Baby, kdo jste tam byl. Povídejte, přehánějte, jsem děsně napjatá, co se dělo...

Jani, snížení vstupních členských poplatků a poplatků za importy bylo navrženo, ale nebylo odsouhlaseno, tudíš, vstupní poplatek je 5 tis. a import je pořád 10 tis.
Jediné, co bylo ohledně poplatků schváleno je snížení poplatků za importované valachy na 1 000 kč.

25.2.2008 07:42

lesterka napsal(a):
Jani, snížení vstupních členských poplatků a poplatků za importy bylo navrženo, ale nebylo odsouhlaseno, tudíš, vstupní poplatek je 5 tis. a import je pořád 10 tis.
Jediné, co bylo ohledně poplatků schváleno je snížení poplatků za importované valachy na 1 000 kč.

Přesně tak...Někde jsou opravu velké rozdíly - zápis nově narozeného hříběte činí pro člena 500 pro nečlena 3 000 v termínu, a po termínu je to 1500 a pro nečlena 5 000.
Poplatek pro zařazení hřebce - člen 10 000 a nečlen 20 000. A registrace plemeníka je za 3 000, pro nečlena za 6 000.

Bylo to zajímavé...a dost jsme se nasmáli s některými lidmi tam

25.2.2008 09:09

sabina napsal(a):
Přesně tak...Někde jsou opravu velké rozdíly - zápis nově narozeného hříběte činí pro člena 500 pro nečlena 3 000 v termínu, a po termínu je to 1500 a pro nečlena 5 000.
Poplatek pro zařazení hřebce - člen 10 000 a nečlen 20 000. A registrace plemeníka je za 3 000, pro nečlena za 6 000.

Bylo to zajímavé...a dost jsme se nasmáli s některými lidmi tam

Jinak holky, táta měl v neděli narozeniny...tak musím ukázat bomba dortík. No netuším kolik vážil ale moje svalstvo nato bohužel nestačilo

Nádhernej...

25.2.2008 17:48

avecaesar napsal(a):
beník

Ahoj holky, takže zprávy ze schůze. Prezident je p. Lacina a viceprezident p. Novotná (hádejte kdo to je ). P. Lacina tedy snda bude mít více času, protože pravomoce sekretáře budou rozdělené, takže by se mohly věci posunout kupředu.

Jinak Zuzko a Deniso já byla taky ze začátku pěkně naštvaná z těch poplatků, ale mají své opodstatnění. jednak aCHPAK musí platit ročně popaltky "mateřským" organizacím WAHO a ECAHO, Sh nic takového nemají (nebo ano? ). Za další nevím kolik mají Sh koní a členů ale dle mého je to opravdu rozdíl. ACHPAK má aktuálně 39 členů a koní je asi kolem 300 (ale to teda střílím hodně od boku ). Sh je určitě mnohem víc. Takže všechny poplatky atd je rozděleno mezi malé množství lidí. Poplatky pro členy jsou opravdu navrženy tak, že víceméně pokryjí náklady a směřují ke zkvalitnění chovu u nás. Poplatky pro nečleny jsou mnohem vyšší, právě kvůli motivaci stát se členem. Poplatek za import je tak vysoký právě z toho důvodu, aby se importovali jen opravdu kvalitní koně, u kterých stojí za to poplatek zaplatit (což samo odpadá u valachů).
Takže výhody členství zatím jsou víceméně jen sleva na poplatcích, ale do budoucna toho bude snad víc (doufám). Ale pokud člověk chce uchovnit hřebce nebo klisnu, určitě se to vypaltí. Ale hřebci uchovnění jen pro plnokrevné mají u nás obrovský problém s nevěstama a jsou šíleně proděleční - dle mého.
Jinak Deniso k uchovnění pln. arabky nepotřebuješ popis. Podmínky jsou takové, že musí být kobyla registrovaná pod ACHPAK, a musí se zůčastnít národní výstavy pl. arab koní (pořádaná 1x za rok nebo dva) a věk min tři roky. Pokud splní tyto podmínky požádáš si o zařazení do chovu (formulář) a zaplatíš poplatek (člen 500, nečlen 2000).

Jo holky a výstava by měla být letos (pokud se přihlásí dostatek koní). A bude bývat v Liberci, pokud se nenajde jiný organizátor .

Jinak Sabi, máš opravdu vzorné psisko. Ten náš třeštiprd by tam udělal asi vzrůšo .

25.2.2008 17:55

luckai napsal(a):
Ahoj holky, takže zprávy ze schůze. Prezident je p. Lacina a viceprezident p. Novotná (hádejte kdo to je ). P. Lacina tedy snda bude mít více času, protože pravomoce sekretáře budou rozdělené, takže by se mohly věci posunout kupředu.

Jinak Zuzko a Deniso já byla taky ze začátku pěkně naštvaná z těch poplatků, ale mají své opodstatnění. jednak aCHPAK musí platit ročně popaltky "mateřským" organizacím WAHO a ECAHO, Sh nic takového nemají (nebo ano? ). Za další nevím kolik mají Sh koní a členů ale dle mého je to opravdu rozdíl. ACHPAK má aktuálně 39 členů a koní je asi kolem 300 (ale to teda střílím hodně od boku ). Sh je určitě mnohem víc. Takže všechny poplatky atd je rozděleno mezi malé množství lidí. Poplatky pro členy jsou opravdu navrženy tak, že víceméně pokryjí náklady a směřují ke zkvalitnění chovu u nás. Poplatky pro nečleny jsou mnohem vyšší, právě kvůli motivaci stát se členem. Poplatek za import je tak vysoký právě z toho důvodu, aby se importovali jen opravdu kvalitní koně, u kterých stojí za to poplatek zaplatit (což samo odpadá u valachů).
Takže výhody členství zatím jsou víceméně jen sleva na poplatcích, ale do budoucna toho bude snad víc (doufám). Ale pokud člověk chce uchovnit hřebce nebo klisnu, určitě se to vypaltí. Ale hřebci uchovnění jen pro plnokrevné mají u nás obrovský problém s nevěstama a jsou šíleně proděleční - dle mého.
Jinak Deniso k uchovnění pln. arabky nepotřebuješ popis. Podmínky jsou takové, že musí být kobyla registrovaná pod ACHPAK, a musí se zůčastnít národní výstavy pl. arab koní (pořádaná 1x za rok nebo dva) a věk min tři roky. Pokud splní tyto podmínky požádáš si o zařazení do chovu (formulář) a zaplatíš poplatek (člen 500, nečlen 2000).

Jo holky a výstava by měla být letos (pokud se přihlásí dostatek koní). A bude bývat v Liberci, pokud se nenajde jiný organizátor .

Jinak Sabi, máš opravdu vzorné psisko. Ten náš třeštiprd by tam udělal asi vzrůšo .

Luci díky...on je prostě salámista po mě Je pohodář...a k tomu sem ho také vedla. Díky moc.

Jinak dojem?? Dojednali jste to pak nějak? V kolik jste vyrazili?

25.2.2008 19:02

luckai napsal(a):

Teda argument ohledně importů koní, že je poplatek tak vysoký jen proto, aby se dováželi pouze opravdu kvalitní koně mi pro ČR připadá směšný, jako kdyby se tady měli "ochraňovat" nějaké "poklady" před špínou ze zahraničí.... To se tedy divím, že se zahraničí podobně "nechrání" před dovozem "českých arabů"... ehm . Když připustím myšlenku, že by někdo vynaložil tolik úsilí dostat k nám nějaký "odpad" tak je stejně na chovatelích s čím připustí a "odpadu" si nemusí vůbec všímat... Jako je to opravdu nelogický. No a když zvážím kvalitu českých plemeníků - oněch zušlechťovatelů našich klisen alias "pokladů" a kvalitu (a především i výběr) hřebců z jiných zemí... no nevím kdo by se měl jakých koní do chovu obávat. Nejdřív mě to fakt rozesmálo, teď je mi z toho spíš špatně, kdo proboha vymejšlí takový plky a ještě má tu sílu o tom přesvědčovat ostatní ?!? No raděj už mlčim...

25.2.2008 19:10

avecaesar napsal(a):
Teda argument ohledně importů koní, že je poplatek tak vysoký jen proto, aby se dováželi pouze opravdu kvalitní koně mi pro ČR připadá směšný, jako kdyby se tady měli "ochraňovat" nějaké "poklady" před špínou ze zahraničí.... To se tedy divím, že se zahraničí podobně "nechrání" před dovozem "českých arabů"... ehm . Když připustím myšlenku, že by někdo vynaložil tolik úsilí dostat k nám nějaký "odpad" tak je stejně na chovatelích s čím připustí a "odpadu" si nemusí vůbec všímat... Jako je to opravdu nelogický. No a když zvážím kvalitu českých plemeníků - oněch zušlechťovatelů našich klisen alias "pokladů" a kvalitu (a především i výběr) hřebců z jiných zemí... no nevím kdo by se měl jakých koní do chovu obávat. Nejdřív mě to fakt rozesmálo, teď je mi z toho spíš špatně, kdo proboha vymejšlí takový plky a ještě má tu sílu o tom přesvědčovat ostatní ?!? No raděj už mlčim...

Lado, a představ si, že to z venku bylo nazváno myslím jako sajrajt
Jinak Sha jsou hnusní kříženci..žeo No byl tam jeden či dva zajímavý lidé, co měly zajímavé hlody

25.2.2008 19:29

sabina napsal(a):
Jinak Sha jsou hnusní kříženci..žeo No byl tam jeden či dva zajímavý lidé, co měly zajímavé hlody

Potom tedy pokud je venku sajrajt, co máme u nás proboha ?!?!

25.2.2008 19:36

avecaesar napsal(a):

Lado, právěže tady těch pokladů opravdu moc není a tenhle poplatek by měl zabránit právě tomu, aby se nerozšiřovala základna nekvalitních koní o ty zahraniční (třeba Slovenské a tam opravdu velké úsilí vynaložit nemusíš a jsou levnější, někdy o dost než u nás), ale aby právě ti zahraniční patřili k tě kvalitním, kteří to zušlechtí. Němci se proti nám "chránit" nemusí, protože pochybuji, že by u nás našli něco lepšího než mají doma, ale myslím, že podobný systém budou mít taky proti nekvalitním importům z jíných zemí. A pokud vím, tak podobný systém používá spousta dalších plemen (že, Leni).
A máš pravdu, že je to na chovatelích, čím připustit, ale právě u nás málokdo investuje do kvality na úkor kvantity a tak se nějaké velké zušlechťování neděje.
Mě to přijde logické. Chrání se čeští chovatelé a taky český chov, aby se nedováželi koně stejné nebo horší kvality než tu máme , ale naopak pokud chce někdo investovat do kvalitního koně, tak musí vědět, že i s tím poplatkem se mu to vyplatí.

Ale je mi trochu proti srsti psát o těch "horších a nekvalitních" , my co máme doma ty své "zázraky" víme, že kvalita nespočívá jen v tom chovatelském ideálu, ale taky v jejich srdci. No jo holt, ze mně nebude nikdy pořádný chovatel a obchodník .

Jinak sabi, dojmy byli smíšené. Ale myslím, že by se to mohlo pohnout kupředu.

25.2.2008 19:41

avecaesar napsal(a):
Potom tedy pokud je venku sajrajt, co máme u nás proboha ?!?!

ono je zahraničí a zahraničí Ale i v Německu (jako všude jinde) se najdou koně horší než u nás, jen se tam špatně hledají . A naopak u Nás se třeba najde pár koní (ale opravdu jen pár), kteří se mohou rovnat s německými (nabo americkými, ...).

25.2.2008 19:45

sabina napsal(a):

jo sabi, občas tam zazněli opravdu velmi zajímavé názory , ale některé spíš k pláči.

25.2.2008 20:04

luckai napsal(a):
Lado, právěže tady těch pokladů opravdu moc není a tenhle poplatek by měl zabránit právě tomu, aby se nerozšiřovala základna nekvalitních koní o ty zahraniční (třeba Slovenské a tam opravdu velké úsilí vynaložit nemusíš a jsou levnější, někdy o dost než u nás), ale aby právě ti zahraniční patřili k tě kvalitním, kteří to zušlechtí. Němci se proti nám "chránit" nemusí, protože pochybuji, že by u nás našli něco lepšího než mají doma, ale myslím, že podobný systém budou mít taky proti nekvalitním importům z jíných zemí. A pokud vím, tak podobný systém používá spousta dalších plemen (že, Leni).
A máš pravdu, že je to na chovatelích, čím připustit, ale právě u nás málokdo investuje do kvality na úkor kvantity a tak se nějaké velké zušlechťování neděje.
Mě to přijde logické. Chrání se čeští chovatelé a taky český chov, aby se nedováželi koně stejné nebo horší kvality než tu máme , ale naopak pokud chce někdo investovat do kvalitního koně, tak musí vědět, že i s tím poplatkem se mu to vyplatí.

Ale je mi trochu proti srsti psát o těch "horších a nekvalitních" , my co máme doma ty své "zázraky" víme, že kvalita nespočívá jen v tom chovatelském ideálu, ale taky v jejich srdci. No jo holt, ze mně nebude nikdy pořádný chovatel a obchodník .

Díky za odpověd stejně mě to asi nepřesvědčí se stát členem ACHPAKu,myslím že shagya svaz také platí nějakým nad národním organizacím , ale to bych už neřešila.
Celkem se mě dosti dotklo že shagya jsou hnusní kříženci!!! Shagya arab je čistokrevné plemeno,které má svou plemenou knihu rozhodně to nejsou kříženci!!!!
Jen se chci zeptac co ACHPAK vydá když zapíše klisnu do plemenné knihy.Teda mám desetiletou pl.arabku a ted mě napadlo že možná není zapsaná do plemenné knihy,tak když jste tu tak znalí tak prosím poraďte jak to mám zjistit nebo co bych měla mít za papíry doma.Mám Osvědčení o původu ale např.výpis z plemenné knihy nemám.Nebo třeba někdo máte po ruce plemennou knihu já mám jen tu shagya arabů (kobyle je deset tak by tam mohla být jemnuje se Winona).Díky

25.2.2008 20:10

luckai napsal(a):

Tak jasné, ale zrovna teď nejde o ty srdce.

A sama jsi to napsala, že třeba v Německu by se dlouho hledalo něco horšího než je u nás. Samozřejmě, že tady jsou i ty zázraky, ale podívej na většinu... Když už kurňa jedu za hranice, tak tam nejedu pro to, abych vyhodila šílenejch peněz za nějakou haitru. A že jsou chovatelé skrblíci a koukaj na cenu místo kvality hřebce, to je jejich problém, potom ale ať nekecaj o tom, jak maj kvalitní chovy. Prdy vrdy, akorát o prachy jim jde... připustěj něčim levnym co tady skáče po třech, je to vymaštěný v hlavě a v životě to nemělo žádný výsledky čehokoliv, jen aby se narodil prostě ARAB a oni to prodali... akorát se bojí opravdu kvalitní konkurence ze zahraničí, že potom by ty jejich odchovance málokdo koupil. To je jediný, bojí se konkurence! A můžem si klást podobný otázky jako na nedávných schůzích vytrvalosti - je lepší mít hooodně koní ze kterých sama vzejde ona elita, nebo to tady všechno zpoplatníme, uděláme co možná nejvíc překážek pro postup na vrchol a ono se uvidí?? Ono se taky na vrchol nemusí potom nikdo dostat... Ovšem s ohledem na počty pln.arabů v ČR... To nevyjadřuje můj názor ke kategorizaci ani jiným věcem, jen aby si to někdo špatně nevysvětlil... mám tím na mysli pouze a jen arabáše.

25.2.2008 20:12

trava napsal(a):
Díky za odpověd stejně mě to asi nepřesvědčí se stát členem ACHPAKu,myslím že shagya svaz také platí nějakým nad národním organizacím , ale to bych už neřešila.
Celkem se mě dosti dotklo že shagya jsou hnusní kříženci!!! Shagya arab je čistokrevné plemeno,které má svou plemenou knihu rozhodně to nejsou kříženci!!!!
Jen se chci zeptac co ACHPAK vydá když zapíše klisnu do plemenné knihy.Teda mám desetiletou pl.arabku a ted mě napadlo že možná není zapsaná do plemenné knihy,tak když jste tu tak znalí tak prosím poraďte jak to mám zjistit nebo co bych měla mít za papíry doma.Mám Osvědčení o původu ale např.výpis z plemenné knihy nemám.Nebo třeba někdo máte po ruce plemennou knihu já mám jen tu shagya arabů (kobyle je deset tak by tam mohla být jemnuje se Winona).Díky

Ahoj Deniso, už se těším až se potkáme na závodech. Pozdravuj kobylky a Tobyho.

25.2.2008 20:38

avecaesar napsal(a):
Ahoj Deniso, už se těším až se potkáme na závodech. Pozdravuj kobylky a Tobyho.

Nojo,...je to dosti sporný. Osobně bych taky přemýšlela tím směrem, že pokud zahraničí, tak jedině nějakou extra kvalitu..a to si hodně našetřím dopředu..abych z toho koně měla, tomu čemu odpovídá...Jako na jednu stranu je to pochopitelný, na druhou sporný. Těžko říct, kdo přínosem byl, je a bude....je to o lidech

Jinak dost se probíralo, že mají Arabové malé zastoupení ve sportě...takže jsem si řekla, že tohle by se mělo lepšit.

Luci, no k pláči??? - k tomu se nedalo nic říct...a já se fakt už musela jenom smát.
Být můj pes rozumět tomu co žvástali někteří asi je tam zardousil za mě

Jinak ty poplatky někomu budou vyhovovat, někomu ne. Ten kdo to bere podle mě vážně zodpovědně a nemnoží koně jen tak jak se mu zlíbí a opravdu poctivě vybírá hřebce na své kobylky...a konec konců i ty kobylky...těm to asi vadit nebude a na úkor toho plemene to zaplatí. Hlavně že se to díky němu posune.

Mým snem ať se to týče třeba psů je jednou to, aby si lidé říkali, že ty štěňátka z mého chovu jsou poklad, zdravá, hodná, a krásná. Prostě přispět svou troškou...

jsou to dva tábory a stím člověk nic nenadělá...

25.2.2008 20:43

sabina napsal(a):
Nojo,...je to dosti sporný. Osobně bych taky přemýšlela tím směrem, že pokud zahraničí, tak jedině nějakou extra kvalitu..a to si hodně našetřím dopředu..abych z toho koně měla, tomu čemu odpovídá...Jako na jednu stranu je to pochopitelný, na druhou sporný. Těžko říct, kdo přínosem byl, je a bude....je to o lidech

Jinak dost se probíralo, že mají Arabové malé zastoupení ve sportě...takže jsem si řekla, že tohle by se mělo lepšit.

Luci, no k pláči??? - k tomu se nedalo nic říct...a já se fakt už musela jenom smát.
Být můj pes rozumět tomu co žvástali někteří asi je tam zardousil za mě

Jinak ty poplatky někomu budou vyhovovat, někomu ne. Ten kdo to bere podle mě vážně zodpovědně a nemnoží koně jen tak jak se mu zlíbí a opravdu poctivě vybírá hřebce na své kobylky...a konec konců i ty kobylky...těm to asi vadit nebude a na úkor toho plemene to zaplatí. Hlavně že se to díky němu posune.

Mým snem ať se to týče třeba psů je jednou to, aby si lidé říkali, že ty štěňátka z mého chovu jsou poklad, zdravá, hodná, a krásná. Prostě přispět svou troškou...

jsou to dva tábory a stím člověk nic nenadělá...

Taky doufám, že se to hne. Dostala jsem slíbeno, že se pohne, to co potřebuju, jelikož bez p. Laciny, to nejde, jelikož to nejde přes mě jako soukromníka, ale jen přes ACHPAK. Tak doufám, že nezklame...a konečně se to hne. Naháním ho už asi půl roku bez výsledně

25.2.2008 20:48

sabina napsal(a):
Taky doufám, že se to hne. Dostala jsem slíbeno, že se pohne, to co potřebuju, jelikož bez p. Laciny, to nejde, jelikož to nejde přes mě jako soukromníka, ale jen přes ACHPAK. Tak doufám, že nezklame...a konečně se to hne. Naháním ho už asi půl roku bez výsledně

Lado, ty poplatky jsou hlavně proti Topolčianským koním. On si člověk rozmyslí, jestli si přitáhne koně za 300 tis. nebo za 30 tis. a k tomu zaplatí 10 tis. poplatek. Toho, kdo má na koně za 300 tis. těch 10 už tolik bolet nebude. Ten, kdo si jede pro tu levnější variantu už bude sakra přemýšlet, jestli koně uchovnit za takovou cenu. A tím se eliminuje chov na špatných jedincích ze zahraničí.
Dá se na to dívat z různých pohledů. Ani ten tvůj není špatný, je to prostě o tom, jak se na to kdo dívá.

Sabi, sem slyšela, že to zkusí pošťouchnout, to sem docela čučela, že se sám nabídl :))

25.2.2008 20:54

lesterka napsal(a):
Lado, ty poplatky jsou hlavně proti Topolčianským koním. On si člověk rozmyslí, jestli si přitáhne koně za 300 tis. nebo za 30 tis. a k tomu zaplatí 10 tis. poplatek. Toho, kdo má na koně za 300 tis. těch 10 už tolik bolet nebude. Ten, kdo si jede pro tu levnější variantu už bude sakra přemýšlet, jestli koně uchovnit za takovou cenu. A tím se eliminuje chov na špatných jedincích ze zahraničí.
Dá se na to dívat z různých pohledů. Ani ten tvůj není špatný, je to prostě o tom, jak se na to kdo dívá.

Sabi, sem slyšela, že to zkusí pošťouchnout, to sem docela čučela, že se sám nabídl :))

Fákt, no tak to jsem zvědavá Jako doufám, že když se teď síly rozdělily, že to opravdu pojede celkově 100x líp. Bylo by to fajn.

25.2.2008 20:55

avecaesar napsal(a):
Tak jasné, ale zrovna teď nejde o ty srdce.

A sama jsi to napsala, že třeba v Německu by se dlouho hledalo něco horšího než je u nás. Samozřejmě, že tady jsou i ty zázraky, ale podívej na většinu... Když už kurňa jedu za hranice, tak tam nejedu pro to, abych vyhodila šílenejch peněz za nějakou haitru. A že jsou chovatelé skrblíci a koukaj na cenu místo kvality hřebce, to je jejich problém, potom ale ať nekecaj o tom, jak maj kvalitní chovy. Prdy vrdy, akorát o prachy jim jde... připustěj něčim levnym co tady skáče po třech, je to vymaštěný v hlavě a v životě to nemělo žádný výsledky čehokoliv, jen aby se narodil prostě ARAB a oni to prodali... akorát se bojí opravdu kvalitní konkurence ze zahraničí, že potom by ty jejich odchovance málokdo koupil. To je jediný, bojí se konkurence! A můžem si klást podobný otázky jako na nedávných schůzích vytrvalosti - je lepší mít hooodně koní ze kterých sama vzejde ona elita, nebo to tady všechno zpoplatníme, uděláme co možná nejvíc překážek pro postup na vrchol a ono se uvidí?? Ono se taky na vrchol nemusí potom nikdo dostat... Ovšem s ohledem na počty pln.arabů v ČR... To nevyjadřuje můj názor ke kategorizaci ani jiným věcem, jen aby si to někdo špatně nevysvětlil... mám tím na mysli pouze a jen arabáše.

Hele Lado, ono totiž přesně o tohle jde, co ty píšeš .
U nás jde především o dovoz levných, nekvalitních arabů ze Slovenska (netýká se Sh deniso, ti jsou tam na úplně jiné úrovni ). No vám to tam u těch německých hranic nedochází, že import není jen z Němec, ale i od slováků . Ale myslím, že stejně tak někdo může najít něco takového v německu, ale tam je ta pravděpodobnost opravdu malá. ale určitě máš pravdu, že jsou i tací, kteří se bojí té zahraniční konkurence. Ale myslím, že prvotní účel je ten, co jsem psala a funguje to i v jiných zemích a u jiných plemen.
Ale myšlenka že z množství vzejde kvalita ta byla taky, myslím, že tak nějak to fungovalo u QH, jejichž chov se už dostává na kvalitní úroveň. Ze začátku to byly mraky toho, co nechtěli němci a teď už je kvalita úplně jinde.
Těžko říct, co je lepší.

25.2.2008 20:58

lesterka napsal(a):

Ale topolč. mají plnokrevné od 80 tis Sk nahoru, takže těch 30, to nevím, kde na to přišel , ale jinak přesně tak je to myšleno.

25.2.2008 21:01

luckai napsal(a):
Ale topolč. mají plnokrevné od 80 tis Sk nahoru, takže těch 30, to nevím, kde na to přišel , ale jinak přesně tak je to myšleno.

Ano to možná mají, ale ta kvalita asi podle nich není nic moc...Ono to číslo 30 - byla obrazně...v porovnání ku 300

Přidejte reakci

Přidat smajlík