Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2008 21:19

Nevíte někdo kolik se platí za vypálení čísla ?Popř.ošetřování po tom...

18.2.2008 21:21

kessidis napsal(a):

já jsem pálila před dvouma měsící stálo mě to 1300kč jsem zjihu čech každej kraj jina cena musel keme přijet komisř ze vzdálenosti cca 80km cesta byla drahá. nejak jsem mu t neošetřovala samo se to krásně zacelilo

18.2.2008 21:37

woldemortik napsal(a):
já jsem pálila před dvouma měsící stálo mě to 1300kč jsem zjihu čech každej kraj jina cena musel keme přijet komisř ze vzdálenosti cca 80km cesta byla drahá. nejak jsem mu t neošetřovala samo se to krásně zacelilo

Já pálila dva koně koncem roku 06 a jeden mě stál 400 bez DPH i s popisem, cesta mě stála něco přes 300. Jel z Opavy do těšína. Nyní budu během dvou měsíců pálit kobylu, v dubnu má mít očkování ale chci to už příští měsíc a pak hned volám a objednávám se do pořadníku, chci ji mít radši očkovanou aby se jí tam něco nedostalo a něco nechytla a kdoví zda by loňské očkování působilo takže radši.Tak jsem zvědavá na cenu, ale mělo by nás tu být víc co budou pálit takže by se cesta mohla rozpočítat jak to sám inspektor říkal.

19.2.2008 07:42

kessidis napsal(a):

Můžu se zeptat jen v kolikátém měsíci stáří se maj hříbata pálit?děkuju

19.2.2008 09:11

thesis napsal(a):
Já pálila dva koně koncem roku 06 a jeden mě stál 400 bez DPH i s popisem, cesta mě stála něco přes 300. Jel z Opavy do těšína. Nyní budu během dvou měsíců pálit kobylu, v dubnu má mít očkování ale chci to už příští měsíc a pak hned volám a objednávám se do pořadníku, chci ji mít radši očkovanou aby se jí tam něco nedostalo a něco nechytla a kdoví zda by loňské očkování působilo takže radši.Tak jsem zvědavá na cenu, ale mělo by nás tu být víc co budou pálit takže by se cesta mohla rozpočítat jak to sám inspektor říkal.

Rozpočítat.-)tak ten náš to často dělá že když má přijet tak do posledního dne nevíš jestli přijede protže čeká aby měl lidí po cestě co nejvíce a každý samozřejmě platí cestovné svoje. Chvála vašemu inspektorovi!!!

19.2.2008 10:16

microfon napsal(a):
Rozpočítat.-)tak ten náš to často dělá že když má přijet tak do posledního dne nevíš jestli přijede protže čeká aby měl lidí po cestě co nejvíce a každý samozřejmě platí cestovné svoje. Chvála vašemu inspektorovi!!!

Fakt? Teda no pěkně.Náš je z Opavy a měl cestu do Frýdku a od tama jel ke mě, takže se mi zdálo že ty tři stovky byly spíš z toho frýdku než z Opavy. Moje auto by tu trasu zajelo tak nejmíň za 500. Jinak náš taky čeká až se nasbírá víc koní a zdůvodnil to tím že pro jednoho by byla drahá právě jeho cesta. Jinak minule mi volal předem kdy a v kolik zhruba dojede.

Jinak co se týče věku hříběte, nevím zda je nějaká hranice, ale je fajn pálit pod matkou, pokud je registrovaná bude zapsána v průkazu hříběte. No pak jsou hříbci s PP tam opravdu nevím nic, nemám s papíráky zkušenosti. Mě bylo doporučeno abych hříbě pálila co nejpozději aby byl i za pár let výžeh čitelný, nevím co je na tom pravdy, ale můj valach je registrovaný a výžeh není čitelný, je znát že nějaký má ale nepodobá se to ani číslu. Moje kobyla bude mít v květnu rok a půl a myslím že je to už akorát na výžeh, který už doufám bude v dubnu, příští měsíc naočkuju a volám mu.

19.2.2008 10:42

salitka napsal(a):

Já jsem pálila až jako ročka

19.2.2008 11:05

memmory napsal(a):
Já jsem pálila až jako ročka

A zapsali mu tam aspoň tu matku?

19.2.2008 11:32

strelish napsal(a):
A zapsali mu tam aspoň tu matku?

Jo matku jo a otc je neznámý

lenkak

19.2.2008 13:34
lenkak

salitka napsal(a):

Citace ze zákona:
OZNAČOVÁNÍ A REGISTRACE KONÍ, OSLŮ A JEJICH KŘÍŽENCŮ S KOŇMI
(§ 22 zákona č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, prováděcí vyhláška č. 136/2004 Sb.)

Koně se označují do 8 měsíců po narození a pod matkou jedním z níže uvedených způsobů:

slovním a grafickým popisem se stanovením genetického typu,
nebo slovním a grafickým popisem a výžehem.

Osli a jejich kříženci s koňmi se označují do 8 měsíců po narození a pod matkou

slovním a grafickým popisem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík