Hřebčáci a jejich ustájení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2008 16:04

Ahoj všem...zrovna sháním ustájení pro hřebce, kterého si mám dovézt a chci se Vás zeptat. Taky jste měly takový problém ustájení sehnat?
Také jste se setkávali s řečmi typu - on nám hřebec bude deptat valachy, bude drzej, těžko ovladatelnej, zlej, a otravovat tím všechny - to teda ne!!!
Takový řeči mám nejradši, když koně ani neviděli. Chápu, že nato někdo není přizpůsobený a nemá podmínky. Ale takhle odsoudit.

Jak jste to případně řešili - když jste chtěly, aby koník byl k vám co nejblíže.
Jen tak ze zvědavosti mě to zajímá
Díky

1.3.2008 16:28

sabina napsal(a):
Ahoj všem...zrovna sháním ustájení pro hřebce, kterého si mám dovézt a chci se Vás zeptat. Taky jste měly takový problém ustájení sehnat?
Také jste se setkávali s řečmi typu - on nám hřebec bude deptat valachy, bude drzej, těžko ovladatelnej, zlej, a otravovat tím všechny - to teda ne!!!
Takový řeči mám nejradši, když koně ani neviděli. Chápu, že nato někdo není přizpůsobený a nemá podmínky. Ale takhle odsoudit.

Jak jste to případně řešili - když jste chtěly, aby koník byl k vám co nejblíže.
Díky

Zdravim,
souhlasim s tebou, že sehnat si kvalitní ustájení pro hřebce je dost často potíž, obzvlášť, když chceš, aby chodil do výběhu. Naštěstí jsem z Prahy, kde je spoustu kvalitních sportovních stájí, kde sami třeba mají hřebce, takže to nemám zas tak složité, přesto jsem se setkala s tím samým, co ty.
Nakonec jsem našla ustájení ve sportovní stáji v podstatě kousek od mého bydliště, kde mají dva plemeníky, takže tam mají jak zkušenosti, tak jsou zde na ně vybaveni - železný výběh, vyškolený personál atd.
Přeji ti hodně štěstí při hledání :)

A.J.

2.3.2008 10:44

sabina napsal(a):

Díky

No asi moc neporadím - my hřebce ustájíme bez problému, pokud je snášenlivý není problém aby chodil s valachy na výběh. Stáje máme 4 oddělené, takže hřebci jsou tam pouze s valachy, klisny ve druhé stáji.

Sami máme letos 4-letého hřebce a chodí normálně s valachy denně na výběh. Do 3 let byl v ohradě vedle klisen a nejevil o ně zájem. Teďka už ho hormón bere, takže jsme opatrný, ale je to hodnej kluk (Ťukťuk). Měli jsme i horší bestie. I když vyloženě zlého hřebce nikdy. A takového bychom asi ani neustájili. Na to že s takovýma je nejvíc práce a cena stejná jako za klisnu nebo valacha, to nestojí za průser...

Přidejte reakci

Přidat smajlík