woldemortik
napsal(a):
tak jsem založila pkračování,
u nás je krásně sluníčko teplo je to je hacaja co u vas jak je
woldemortik
napsal(a):
tu to nejak mlci, kazdy je niekde fuc tak ja zasa pridam, no dnes mal moj drahy boje s mladochom, vobec sa mu nechcelo pracovat, stale len domov chcel ist, vsak naco by sa on namahal, ked doma caka papuuu, no des bes....
woldemortik
napsal(a):
aluska
napsal(a):
ze sobotního tréninku, dostali jsme do těla oba dva
a unavený Cipísek po tréninku
woldemortik
napsal(a):
A já přidávám prďolu ještě nepracujícího, 1. den na světě.
Jaro je tady i s hříbošema
sally
napsal(a):
A já přidávám prďolu ještě nepracujícího, 1. den na světě.
Jaro je tady i s hříbošema
... co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš:
aluska
napsal(a):
a hnědáček, moje krevní skupina
Tatík je Streimur. Takže z hnědé může být časem bílá ( anebo taky ne).
Pozná se to při přelínání... necháme se překvapit
aluska
napsal(a):
má pořádně silný nohy, bude určitě obřík
No, chlupy občas klamou - ale klouby má mohutné. Streimur docela dobře předává svou silnou základnu.
Což je třeba - aby nám ti chlaďasi příliš nezteplasovatěli.
Někteří se mírami pomalu sbližují s kladrubáky ( a frňákem taky)
sally
napsal(a):
Ahoj, dík, je to kobylka.
Ještě budou 4 hříbata, 3 po Streimur, 1 po Nacho S.
Co Keli, prodáváš ji?
Jé, tak kobylka, to je super.. Keli už neprodávám..Zkusím si to nějak zařídit, abych jí mohla mít doma.. Tam kde ji mám ted' mi řekli, že ji tam můžu mít do září, a dýl ne. Že si mám koupit hodného koně, nebo že tam prostě už nebude.. Zase na druhou stranu to chápu..Taky jsme přemýšlela, že jí prodám, protože já nemůžu nikam odjet ni.. protože se musím o ní starat jen já.. No ale cenu, kterou jsem si řekla, mi za ní nikdo nedá.. takže zůstane doufám u mě Plány mám takové, že doma postavím stáj, připustím jí, odjezdím s párou chad'asek sezónu, a na jaře se mi vyhřebí.. Uvidíme no.. jsou to jen plány
m i s i c k a
napsal(a):
Jé, tak kobylka, to je super.. Keli už neprodávám..Zkusím si to nějak zařídit, abych jí mohla mít doma.. Tam kde ji mám ted' mi řekli, že ji tam můžu mít do září, a dýl ne. Že si mám koupit hodného koně, nebo že tam prostě už nebude.. Zase na druhou stranu to chápu..Taky jsme přemýšlela, že jí prodám, protože já nemůžu nikam odjet ni.. protože se musím o ní starat jen já.. No ale cenu, kterou jsem si řekla, mi za ní nikdo nedá.. takže zůstane doufám u mě Plány mám takové, že doma postavím stáj, připustím jí, odjezdím s párou chad'asek sezónu, a na jaře se mi vyhřebí.. Uvidíme no.. jsou to jen plány
Tak hodně štěstí - ať ti to vyjde. Takže u Brysa sl. jako hřebce vybraného pro ni zůstáváš? Keli moc nemusí cizí lidi - nebo i koně?
Sandru jsem vloni taky inzerovala - a teď kvůli téhle malé hnědce z ní jsem ráda, že to nedopadlo. Někdy se věci dějí jinak, než bychom chtěli - což neznamená, že bychom v budoucnu nemohli být rádi, že dopadly právě tak
sabora

woldemortik
napsal(a):
ajojky lidi, tak jsemepořídila za Kulíška vozíček! ale ještě sháním poprsní postroj a chtěla bych jiný ojky, tyhle jsou těžký.
woldemortik
napsal(a):
teda, Aluska, Cipisek valiVidim, ze bol moreny ako ten nas
bonita
napsal(a):
Sally: a ja chceeem, tutu a nunukraaasny miminek
Dík, neboj - dočkáš se taky hnědáka, ale rousatého a ponožkatého - jen co ho mlaďoch spáchá
bonita
napsal(a):
no v septembri som posielala "prvy" pripustaci listok, tak uvivime, ako sa pochlapil, s kobuskou si uzivali non-stop
Tak to může valná většina chladnokrevné populace jenom závidět.
Až budu mít někdy časem vlastního hřebce doma, užije si taky s říjnými kobušemi pěkně navolno v ohradě - lze-li alespoň trochu, proč jim nedopřát příjemných zážitků.
Tatík od hříbošky:
sally
napsal(a):
Až budu mít někdy časem vlastního hřebce doma, užije si taky s říjnými kobušemi pěkně navolno v ohradě - lze-li alespoň trochu, proč jim nedopřát příjemných zážitků.
Tatík od hříbošky:
tento zrebcak je velky fesakvzdy som bola uletena na tieto zvlastne farby, a najlepsie na tom je, ze ako si ty pisala, hribosek sa narodi inej farby, ako nakoniec bude v dospelosti (jasne, ze nie vzdy to tak byva)
sally
napsal(a):
Tatík od hříbošky:
hihi, oni si az tak uzivali, ze mi dosky z pristresku lietali, holt, namluvy museli byt A to sa poznali uz viac ako rok.
bonita
napsal(a):
tento zrebcak je velky fesakvzdy som bola uletena na tieto zvlastne farby, a najlepsie na tom je, ze ako si ty pisala, hribosek sa narodi inej farby, ako nakoniec bude v dospelosti (jasne, ze nie vzdy to tak byva)
Ono je to u nevybělujících běloušů zajímavější ještě o to, že na zimu získávají svou základní barvu a tváří se jako ryzáci, hnědáci, vraníci a pozná se to tehdy jen podle světlé podsady.
Takže podle ročního období máš neustále různého koně - pobavila mne kamarádka se zprávou, že jejího přítele, který vlastní 2 hnědé bělky ve vesnici pomlouvají, že si žije na vysoké noze - bo má každého půl roku nové koně
Hnědá bělka v zimě:
sally
napsal(a):
Ono je to u nevybělujících běloušů zajímavější ještě o to, že na zimu získávají svou základní barvu a tváří se jako ryzáci, hnědáci, vraníci a pozná se to tehdy jen podle světlé podsady.
Takže podle ročního období máš neustále různého koně - pobavila mne kamarádka se zprávou, že jejího přítele, který vlastní 2 hnědé bělky ve vesnici pomlouvají, že si žije na vysoké noze - bo má každého půl roku nové koně
Hnědá bělka v zimě:
A ta stejná v létě:
sally
napsal(a):
Tak hodně štěstí - ať ti to vyjde. Takže u Brysa sl. jako hřebce vybraného pro ni zůstáváš? Keli moc nemusí cizí lidi - nebo i koně?
Sandru jsem vloni taky inzerovala - a teď kvůli téhle malé hnědce z ní jsem ráda, že to nedopadlo. Někdy se věci dějí jinak, než bychom chtěli - což neznamená, že bychom v budoucnu nemohli být rádi, že dopadly právě tak
Cizí lidi. Koně si myslím, že bere v pohodě. Samozřejmě, že každý se s každým nekamarádí. Jo, u Bryse Slezského zůstávám.. Není veliký, a je to dle mě supr charakterní kůň, a takového já chci. A chtěla jsem nějakého Brysa. Biskupa, nebo Brysa Slezského, a když on je tady ode mě kousek, tak na poprvé je to ideální. Uvidíme, jak to dopadne. Doufám, že dobře…No jo, všechno má nějaký smysl…
aluska
napsal(a):
Bonita, no jo, je to týraný koník, představ si, že jednou tejdně musí ten chudát na jízdárnu a makat. Jinak chodíme hlavně na vyjížďky. Tak v sobotu zase dostane do těla, pacholek.
Lído, tak kobylka? Podle těch nohou bych fakt typovala na hřebečka, no hlavně že je krásná a není zrzavá
aluska
napsal(a):
Lído, tak kobylka? Podle těch nohou bych fakt typovala na hřebečka, no hlavně že je krásná a není zrzavá
Jasně, zrzavců je dost. Tuhle barvu zvládne v dostatečném počtu namnožit Klokočov, tak musíme my prťaví chovatelé trochu zapracovat na tom, aby SN nebyli nakonec jen nudně jednobarevní...
ambraa
napsal(a):
Zrzavá je na houby ryzák neladí k ničemu, a proto mám doma dva
A tady něco ňuni pro bonita: medvídci co ukazovali dneska ve zprávách
http://www.nova.cz/tvarchiv/? 238d=11.03.2008&238disclaim =1&238m=p&238p=TNOVINY&238v= 131470
pozor na mezery
aluska
napsal(a):
holky, nic proti ryzákům, to vůbec ne, jenom že poslední dobou je to samej bělohřívej ryzák, tak je dobře, že taky někdo má jinou barvu
Bělohřívé, ty já můžu; ale nemusím ty, kdy člověk přemýšlí, cože je to vlastně za barvu - ani ryzák, ani hnědák - zelené ryzáky, jak jim říkal profesor ze živky.
Takoví hnědozelení, tmavší hříva, brr.
Ikdyž po pěkném koni se ohlídnu i v neoblíbené barvě
sally
napsal(a):
Bělohřívé, ty já můžu; ale nemusím ty, kdy člověk přemýšlí, cože je to vlastně za barvu - ani ryzák, ani hnědák - zelené ryzáky, jak jim říkal profesor ze živky.
Takoví hnědozelení, tmavší hříva, brr.
Ikdyž po pěkném koni se ohlídnu i v neoblíbené barvě
tak minulý týden jsme dovezli známému dva begánky( opět z valach)
siringa
napsal(a):
tak minulý týden jsme dovezli známému dva begánky( opět z valach)
siringa
napsal(a):
poslední Sonička
Zdá se, že jsou šimlíci nějak v kurzu
Něco více o nich nevíš?
sally
napsal(a):
Zdá se, že jsou šimlíci nějak v kurzu
Něco více o nich nevíš?
Vím vím všecko, jedna 3 roky-nečistá SN, a ta červená šimla bude mít 10 a je zapsaná v SN. Tu mladou bude majitel využívat pro zájemce na vyjížďky, jinak obě do vozu,...
siringa
napsal(a):
Vím vím všecko, jedna 3 roky-nečistá SN, a ta červená šimla bude mít 10 a je zapsaná v SN. Tu mladou bude majitel využívat pro zájemce na vyjížďky, jinak obě do vozu,...
Dík, a po jakých jsou hřebcích?
Ta světlejší blíže zdá se že má taky Streimurovský ksichtík
sabora

bonita
napsal(a):
sabora: to je velmi mileny vozicek, taky vidim po prvy raz.
ten pán, co mi ho prodal, si ho dělal sám. já na něj jen koupím jiné ojky, dodělám takovou tu plachtovou stříšku a na boky ještě z palubek "výplň". jo a co musí mít aby byl OK na jízdu po silnici, nevíte někdo? stačí světlo a odrazky, blatníky?
sabora

sally
napsal(a):
Dík, a po jakých jsou hřebcích?
Ta světlejší blíže zdá se že má taky Streimurovský ksichtík
už jsem psala výše. nevíte co má mít vozík za koně, aby mohl oficialně na silnici? odrazky, světla, blatníky.........?
sabora
napsal(a):
už jsem psala výše. nevíte co má mít vozík za koně, aby mohl oficialně na silnici? odrazky, světla, blatníky.........?
Ze silničního zákona:
(3) V období od 1. listopadu do 31. března a za snížené viditelnosti v období od 1. dubna do 31. října musí být potahové vozidlo označeno vpředu nejméně jedním neoslňujícím bílým světlem na levé straně a vzadu nejméně jedním neoslňujícím červeným světlem na levé straně.
Ale bude toho jistě více...
sally
napsal(a):
Ze silničního zákona:
(3) V období od 1. listopadu do 31. března a za snížené viditelnosti v období od 1. dubna do 31. října musí být potahové vozidlo označeno vpředu nejméně jedním neoslňujícím bílým světlem na levé straně a vzadu nejméně jedním neoslňujícím červeným světlem na levé straně.
Ale bude toho jistě více...
tak bando mám novynu možná budu upovat kobylu je to bělka s černýma tečkama inzerují ji na eqi je krásná.jen dohodnout finance a odvoz a je moje,akortá mám 160cm 6let povha pro začátečníky jinak je moc krrásná.no byla bych ráda kdyby mi tovyšlo jo a ještě budu kupovat dvojkolku od jihřicháče i sesáněmy za 8,000 to jde taky na eqi už jí mám zamluvenou. a ještě traktor je toho bude je jak já se těším a by to vše vyšlo
woldemortik
napsal(a):
tak bando mám novynu možná budu upovat kobylu je to bělka s černýma tečkama inzerují ji na eqi je krásná.jen dohodnout finance a odvoz a je moje,akortá mám 160cm 6let povha pro začátečníky jinak je moc krrásná.no byla bych ráda kdyby mi tovyšlo jo a ještě budu kupovat dvojkolku od jihřicháče i sesáněmy za 8,000 to jde taky na eqi už jí mám zamluvenou. a ještě traktor je toho bude je jak já se těším a by to vše vyšlo
bando kde jste kdo
woldemortik
napsal(a):
bando kde jste kdo
Marti, a už jsi vyřešila, co s ostatníma koňma, který se ti nevejdou k novýmu baráku?
woldemortik
napsal(a):
Sagír - 2
woldemortik
napsal(a):
taaak a mala ochutnavka
woldemortik
napsal(a):
kto to tvrdi, ze na chladakoch sa nema jazdit?
bonita
napsal(a):
kto to tvrdi, ze na chladakoch sa nema jazdit?
Bonita, nádhera. Já ti taky nevím, proč se na chlaďáskách nemá jezdit, my jsme zatím s Cipískem moc spokojení.
Marti, mám obrovskou radost, že se vám to podařilo takhle vyřešit. Tak ta nová s puntíkama na zadku bude? Viděla jsem jí v inzerci.
sabora

bonita
napsal(a):
no mozno to je vianocny stromcek
neviem, bola som dost daleko, tak ti neviem s urcitostou odpovedat...
bonitko, odkud že máš ty fotky? a dej jich sem víc prosím..
jo včera jsem byla v Kladrubech n.L. to byla nádhera, čerstvounký hříbátka nádhera
sabora

memmory
napsal(a):
tak procházím fotky z výstavy v Lysé z roku 2006 a našla jsem i tuhle.......
dneska jsem Kulíškovi poprvé skoušela poprsní postroj, byl až překvapivě hodněj, celou dobu , co jsme kolem něj a pod nim prolejzala a štelovala, tak prozíval a prochrápal....... jen ohlávka je nám malá...
woldemortik
napsal(a):
je to z najvacsej vystavy na svete shirskych koni-vychod UK tu mate lorda z tudorskeho obdobia
woldemortik
napsal(a):
a nieco z najvacsieho rozmachu tazakov-konske nakladiaky
bonita
napsal(a):
a nieco z najvacsieho rozmachu tazakov-konske nakladiaky
Tak Vám všem musím pochválit vaše krasavce Chodím sem koukat děnně
Chlaďásci jsou i má krevní skupina ale te své vyvolené jsem se dočkala až dnes
sabora

koki
napsal(a):
Tak Vám všem musím pochválit vaše krasavce Chodím sem koukat děnně
Chlaďásci jsou i má krevní skupina ale te své vyvolené jsem se dočkala až dnes
taky ti to moc přeju, ať se máte rádi, je to je jak na svatební přáníčko, ale ono je to vlastně podobný sztah......., tak proč ne, že!
napiš o kobyle víc (třeba i o sobě
)
sabora

bonita
napsal(a):
Koki: jeeej, vitaj medzi nami, a GRATULUJEM ku klasnemu konickovi
bonitko, dík za fotky, to muse být nádhera! já se teď akorát chystám do Lysé na tu výstavičku, tak v tom sněhuhuhuhu, to si dám asi na huhuhubu, no snad ne, ale nereda jezdim autem, natož po sněhuhuhu.......
jo a ty jsi v Anglii? nebo tam tak často jezdíš? mě se tam odstěhovala kamarádka, ale nějak se na mě i na spoustu dalších známých naštvala a nikdo o ni nic neví, vdala se tam atd......
sabora
napsal(a):
bonitko, dík za fotky, to muse být nádhera! já se teď akorát chystám do Lysé na tu výstavičku, tak v tom sněhuhuhuhu, to si dám asi na huhuhubu, no snad ne, ale nereda jezdim autem, natož po sněhuhuhu.......
jo a ty jsi v Anglii? nebo tam tak často jezdíš? mě se tam odstěhovala kamarádka, ale nějak se na mě i na spoustu dalších známých naštvala a nikdo o ni nic neví, vdala se tam atd......
ahooj :) To jsem tu zas pěkně dlouho nebyla a vidím, Lída má první hříbátko :) Gratuluju, to bude kus koně. Já pořád čekám, Karča se zatím nějak moc netváří, ale bříško pěkně roste. A prcek slušně kope, snad to nebude malý divočák :) Jinak ani nevím, že jsi Míšo chtěla prodat Keli, nějak jsem z toho všeho vypadla. Momentálně píšu ze školy, až budu doma, hodím vám sem pár fotek Karči, jak momentálně vypadá. Už skoro nic nedělí, chodí jenom na procházky. Myslela jsem, že si to bude užívat a místo toho je na mě naštvaná, že se jí tak nevěnuju, tak na ní občas alespoň učím holky základy, to se pak cítí zase důležitě. Tak se všichni zatím mějte, já se zase (snad) brzo ozvu
bonita
napsal(a):
Koki: jeeej, vitaj medzi nami, a GRATULUJEM ku klasnemu konickovi
Jmenuje se Julka narozená 2006 po otci 2636 Hene.
Já jsem u koní 22 let a 22 let byl můj sen chlaďáska Máme jinak samé teplokrevné koně
Foto seznámení s klusačkou Ančou
koki
napsal(a):
Já jsem u koní 22 let a 22 let byl můj sen chlaďáska Máme jinak samé teplokrevné koně
holky Klokočovky
siringa
napsal(a):
holky Klokočovky
tady je u nás vánice jak hovado.jo dneska slavim lavina má narozeniny je jí 10 let fešandě
ettelwen
napsal(a):
ahooj :) To jsem tu zas pěkně dlouho nebyla a vidím, Lída má první hříbátko :) Gratuluju, to bude kus koně. Já pořád čekám, Karča se zatím nějak moc netváří, ale bříško pěkně roste. A prcek slušně kope, snad to nebude malý divočák :) Jinak ani nevím, že jsi Míšo chtěla prodat Keli, nějak jsem z toho všeho vypadla. Momentálně píšu ze školy, až budu doma, hodím vám sem pár fotek Karči, jak momentálně vypadá. Už skoro nic nedělí, chodí jenom na procházky. Myslela jsem, že si to bude užívat a místo toho je na mě naštvaná, že se jí tak nevěnuju, tak na ní občas alespoň učím holky základy, to se pak cítí zase důležitě. Tak se všichni zatím mějte, já se zase (snad) brzo ozvu
Pro ettelwen: chtěla jsem jí prodat, ale zkusím si postavit stáj u baráku. Do září mám čas. tak uvidíme , co se dá dělat.. je to na dlouhé vyprávění Krátce řečeno - pro mě je to miliónový kůň, ale pro jiné ne. A v boxe se k cizím chová, jak kdy jí měli sežrat.
woldemortik
napsal(a):
tady je u nás vánice jak hovado.jo dneska slavim lavina má narozeniny je jí 10 let fešandě
Tak jsem po dlouhé době sedla na mladou co bude dělat- a zase nic, to je ale kliďas, vyjela jsem ven a zkoušela jsem i obraty a ona to pochopila. S takovou by šla i drezůra s beganama
woldemortik
napsal(a):
Koně v akci 2007
woldemortik
napsal(a):
hmmm ?
woldemortik
napsal(a):
Chvojka.. tvrdě pracujíc dáma v lese
woldemortik
napsal(a):
Krásně stavěná...... snažte si ji představit bez vyválení je zas jak prase :-X
kolaida
napsal(a):
Krásně stavěná...... snažte si ji představit bez vyválení je zas jak prase :-X
hojky, tak jak jsem slíbila, přidávám nějaké fotky naší budoucí maminy, Karinky :) Jinak Míšo doufám, že to s Keli zvládnete a že si ji necháš...jste super dvojka a Keli krásná kobylka. Tady Karinka na procházce
ettelwen
napsal(a):
hojky, tak jak jsem slíbila, přidávám nějaké fotky naší budoucí maminy, Karinky :) Jinak Míšo doufám, že to s Keli zvládnete a že si ji necháš...jste super dvojka a Keli krásná kobylka. Tady Karinka na procházce
portrét
m i s i c k a

ettelwen
napsal(a):
a poslední :)
Kdy má Karča termín?
ettelwen
napsal(a):
11.4. :) už je jak vzducholoď
Zdravím vzducholoď Karču.
Naše bába čeká každým dnem, panděro má jako na dvojčata. To zas bude obřík, asi...
koki
napsal(a):
Pro koki: zdravím Julku po Hene - je tady kousek od vedle.
Pěkná kobylka:
sabora
napsal(a):
tak procházím fotky z výstavy v Lysé z roku 2006 a našla jsem i tuhle.......
dneska jsem Kulíškovi poprvé skoušela poprsní postroj, byl až překvapivě hodněj, celou dobu , co jsme kolem něj a pod nim prolejzala a štelovala, tak prozíval a prochrápal....... jen ohlávka je nám malá...
pro sabora: Jéééé, ta shirská klisna, to je maminka mojí kobylky :-D
sally
napsal(a):
Zdravím vzducholoď Karču.
Naše bába čeká každým dnem, panděro má jako na dvojčata. To zas bude obřík, asi...
no těším se šíleně, ale trochu se bojím,aby vše dobře dopadlo. Lído, nemáš ještě nějaké fotky prcka? :) Jinak ten dotaz odkud jsi (dole) byl na koho?
woldemortik
napsal(a):
pokracujeme... tim styroch valachov
woldemortik
napsal(a):
zaprah jedneho kona
woldemortik
napsal(a):
a tato zenska na tomto super premium plemennom zrebcovi robila ukazku dresazi na hudbu a ja som to cele pozorovala so sankou doluno naaadhera
ettelwen
napsal(a):
no těším se šíleně, ale trochu se bojím,aby vše dobře dopadlo. Lído, nemáš ještě nějaké fotky prcka? :) Jinak ten dotaz odkud jsi (dole) byl na koho?
na tebe!Kobči jsou si fakt dost podobný!!
bonita
napsal(a):
a tato zenska na tomto super premium plemennom zrebcovi robila ukazku dresazi na hudbu a ja som to cele pozorovala so sankou doluno naaadhera
Sally (linda) Od kud znáš Julču?
skvrnilmiky
napsal(a):
na tebe!Kobči jsou si fakt dost podobný!!
jo ták Jsem z Traplic - 10km od Uherského Hradiště.. jj, kobylky jsou si podobné..kolik je vaší?
skvrnilmiky
napsal(a):
My jsme kousek od Prostějova.Kobči bude letos 9 let,a tý vaší??
letos 13. je to zlatíčko. Vaše je jaké plemeno?
koki
napsal(a):
Sally (linda) Od kud znáš Julču?
Julču znám z Kudlova ( Zlín), byla tam ustájená na odchov. Ale jen od vidění.
My máme též 2 kobči po Hene, ale už staršího data výroby :
11 letá Sandra s letošní kobylkou po Streimur:
sally
napsal(a):
Julču znám z Kudlova ( Zlín), byla tam ustájená na odchov. Ale jen od vidění.
My máme též 2 kobči po Hene, ale už staršího data výroby :
11 letá Sandra s letošní kobylkou po Streimur:
A 12letá Sita po Hene - ta čeká hříboše po stejném hřebci až v červnu:
ettelwen
napsal(a):
Tady fotky prťaté Streimurky po Barču:
woldemortik
napsal(a):
V týdnu jsme měli kontrolu ČPI na evidenci a označování koní.
Všechno v pohodě, měla jsem pár dotazů na inspektora ohledně "černé plemenitby" - pouštění nelicentovaných hřebců.
Od srpna 2007 vypadl z prováděcí vyhlášky §, kdy bylo možné ještě označit hříbě pod kobylou bez připouštěcího lístku - tedy po nelicentovaném hřebci.
To letos již nelze - hříbata bez připouštěcího lístku podle mé informace nelze označit ani výžehem, ani gen. typem - nejdou zaregistrovat.
A nezaregistrovaný kůň = citelný postih. Ikdyž jsem nevyzvěděla přesně, o jaký půjde - je to nové, nemají zkušenosti, teprve se to řešit bude.
Takže bacha na to, na pouštění sousedovic bubíkem bez licence.
Nejen, že nezaregistrujete hříbě teď, ale ani později - taková hříbata se stanou neprodejnými, nikdo nebude chtít riskovat sankce s neoznačeným koněm.
Nyní už se jezdí se po kontrolách docela dost.
woldemortik
napsal(a):
fiha, to su mi novinky, ts ts ts, teda nie zeby som ja zrovna pripustala nelicentovanym zrebcom, ani osobne som take pripustanie este nevidela(u p. Dunara bol vzdy nejaky plemenik, ci uz A1/1 alebo ST alebo quarterhorse-vzdy licentovani), ale je mi luto vsetkych tych chudakov koni, lebo neviem si predstavit, ze hned a zaraz to ludia prestanu robit....
sally
napsal(a):
Všechno v pohodě, měla jsem pár dotazů na inspektora ohledně "černé plemenitby" - pouštění nelicentovaných hřebců.
Od srpna 2007 vypadl z prováděcí vyhlášky §, kdy bylo možné ještě označit hříbě pod kobylou bez připouštěcího lístku - tedy po nelicentovaném hřebci.
To letos již nelze - hříbata bez připouštěcího lístku podle mé informace nelze označit ani výžehem, ani gen. typem - nejdou zaregistrovat.
A nezaregistrovaný kůň = citelný postih. Ikdyž jsem nevyzvěděla přesně, o jaký půjde - je to nové, nemají zkušenosti, teprve se to řešit bude.
Nejen, že nezaregistrujete hříbě teď, ale ani později - taková hříbata se stanou neprodejnými, nikdo nebude chtít riskovat sankce s neoznačeným koněm.
Sally : Tak to jsme asi kousek od sebe i my ne? Já se hlásím z Tlumačova
sally
napsal(a):
Ahoj Sally koukám, že máš opravdu novinky, ale zajímalo by mě jak je tomu třeba se staršíma koňma k nám dovezenýma bez papírů, ti podle toho co tu píšeš tak taky asi nepujdou označit? Jenom se mi to zdá trochu nedomyšlený nebo spíš promyšlený až až aby si někdo na takových koních a pokutách za ně namastil kapsu..... protože takovýho koně vlastně nemůžeš ani zaregistrovat, ale ani legálně zabít nebo nechat utratit nebo se snad mílím? Jenom za něj musí celej jeho život platit postihy.
ambraa
napsal(a):
Ahoj Sally koukám, že máš opravdu novinky, ale zajímalo by mě jak je tomu třeba se staršíma koňma k nám dovezenýma bez papírů, ti podle toho co tu píšeš tak taky asi nepujdou označit? Jenom se mi to zdá trochu nedomyšlený nebo spíš promyšlený až až aby si někdo na takových koních a pokutách za ně namastil kapsu..... protože takovýho koně vlastně nemůžeš ani zaregistrovat, ale ani legálně zabít nebo nechat utratit nebo se snad mílím? Jenom za něj musí celej jeho život platit postihy.
to je fakt, přijde mi to trošku nedomyšlené...uvidíme, jak to bude fungovat. Samozřejmě jsem proti černé plemenitbě, ale myslím, že tohle ji stejně nezastaví. Jinak hříbátko je Lído opravdu úžasné, už máte nějaké jméno? :)
ettelwen
napsal(a):
to je fakt, přijde mi to trošku nedomyšlené...uvidíme, jak to bude fungovat. Samozřejmě jsem proti černé plemenitbě, ale myslím, že tohle ji stejně nezastaví. Jinak hříbátko je Lído opravdu úžasné, už máte nějaké jméno? :)
No černá plemitba je prostě realita, která tady je a určitě to není nic příjemnýho, ale myslela jsem že cílem je mát registrovaný všechny koně na uzemí ČR. A jak tak koukám tak zřejmě jde o to, aby si někdo namastil kapsu na neregistrovaných koních.
Pro ettelwen můžu se zeptat po jakém hřebci je tvoje kobylka, opravdu hezká.
ambraa
napsal(a):
No černá plemitba je prostě realita, která tady je a určitě to není nic příjemnýho, ale myslela jsem že cílem je mát registrovaný všechny koně na uzemí ČR. A jak tak koukám tak zřejmě jde o to, aby si někdo namastil kapsu na neregistrovaných koních.
Pro ettelwen můžu se zeptat po jakém hřebci je tvoje kobylka, opravdu hezká.
zeptat se můžeš, ale sama to nevím :) Karina není papírová, je to jeden z těch kříženečků.. měla by mít polovinu slezského norika a polovinu českého teplokrevníka, ovšem kdo ví? I přes to je to moje zlatíčko...teď čeká hříbě po Streimur
ettelwen
napsal(a):
zeptat se můžeš, ale sama to nevím :) Karina není papírová, je to jeden z těch kříženečků.. měla by mít polovinu slezského norika a polovinu českého teplokrevníka, ovšem kdo ví? I přes to je to moje zlatíčko...teď čeká hříbě po Streimur
Novypadá opravdu dobře. TAk držím palce aby hříbě bylo zdravý a oba byly v pohodě, neb jak se říká na hříbě se těšej dva .... hospodář a ras.
Koukám, že Streimur měl vloni na přirozený plemenitbě úspěch.
ettelwen
napsal(a):
Ta moje kobča je Norička,letos budeme taky připoustět Streimurem,tak když jsou si tak podobný třeba budou mít i stejný mimča!!