proxima
napsal(a):
Ahojky,
prosím nemáte někdo z ostravska a okolí mražené mlezivo doma???
Zítra budem asi u kobči vyvolávat porod a veterinář říkal že by bylo dobré kdyby jsme sehnali,kdyby kobča neměla zprvu mlíko...což asi nebude...
Zatím máme sehnané kravské mlezivo,ale bylo by lepší koňské...
Děkuji všem !!
Bohužel Ti nepomůžu, ale mám pocit, že ho někdo nabízel v té diskuzi o hříběti sirotkovi..a můžu se zeptat, proč budete ten porod vyvolávat? Zajímá mě to-naše kobyla je také v očekávání..
gituna
napsal(a):
Bohužel Ti nepomůžu, ale mám pocit, že ho někdo nabízel v té diskuzi o hříběti sirotkovi..a můžu se zeptat, proč budete ten porod vyvolávat? Zajímá mě to-naše kobyla je také v očekávání..
No kobča už přes měsíc přenáší,hříbě je veliké a doktor zhodnotil že lepší je ho teď vyvolat,než potom nemoci vytáhnout hříbě...Kobča na porod zatím vůbec nevypadá...
V té minulé diskuzi ho nabízela jedna slečna,kterou známe,ale je až od Prahy ...Chtělo by to něco blíž,...
proxima
napsal(a):
No kobča už přes měsíc přenáší,hříbě je veliké a doktor zhodnotil že lepší je ho teď vyvolat,než potom nemoci vytáhnout hříbě...Kobča na porod zatím vůbec nevypadá...
V té minulé diskuzi ho nabízela jedna slečna,kterou známe,ale je až od Prahy ...Chtělo by to něco blíž,...
Evi, to není slečna, ale paní .
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Zítra budem asi u kobči vyvolávat porod a veterinář říkal že by bylo dobré kdyby jsme sehnali,kdyby kobča neměla zprvu mlíko...což asi nebude...
Děkuji všem !!
Evo včera jsem to nečetla, ale řeknu ti tohle : i kdyby moje kobyla přenášela bůhví jak dlouho, NIKDY bych u ní porod nenechala vyvolat předčasně. Porod neřídí klisna, ale plod. Spousta klisen přenáší a to o hodně. Zvlášť letos je to v kurzu.. Znám kobyly, které mají hříbata po 12ti měsících pravidelně. Jedna moje zas pravidelně o 2-3 týdny nedonáší. Není ta jako u lidí, kde je délka gravidity poměrně přesná. U koní je to strašně individuální. Jak jsem psala ja eqch, nejdéle zdravě donošené hříbě = 417 dní! Fakt riskuješ, že bude hříbě nedonošené. U předčasně vyvolávaných porodů je i podstatně vyšší riziko nesprávné polohy plodu (pak můžeš přijít o klisnu i hříbě) a předčasné separace placenty (hříbě jde v obou vacích zároveň a je velké riziko, že se udusí). Nevím, co máš za veta, ale myslím, že vet zaměřený na reprodukci koní by tohle neudělal. Nech si to prosím ještě projít hlavou. Jinak v krizi klidně pro to melzivo zajeď.
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Děkuji všem !!
Jinak se píše, že normální délka březosti je 320 - 370 dní. V literatuře z usa najdeš průměrnou délku březosti 340-341 dní narozdíl od našich uváděných 333. Tak si to spočítej na tu svou a nestrachuj se.
ms
napsal(a):
Jinak se píše, že normální délka březosti je 320 - 370 dní. V literatuře z usa najdeš průměrnou délku březosti 340-341 dní narozdíl od našich uváděných 333. Tak si to spočítej na tu svou a nestrachuj se.
Ahojky Maríno,
no heleď ona taky přenáší každý rok cca 14dní...ale ted´už je to přes měsíc a vůbec nevypadá že by rodila...Vemínko má nateklé ale jako beton-bez zánětu...Cpe se non stop hroznými dávkami sena,trávy a břicho pořád roste..
vet do ní šahal a říkal že by udělal ten vyvolávací porod,protože hříbě je už teď hrozně veliké...A on není zrovna z těch co by se do toho hrnuly..on by to jinak určitě nechal na kobyle..Zase pak nechci zažít,aby jsme to hříbě nevytáhli...
proxima
napsal(a):
Ahojky Maríno,
no heleď ona taky přenáší každý rok cca 14dní...ale ted´už je to přes měsíc a vůbec nevypadá že by rodila...Vemínko má nateklé ale jako beton-bez zánětu...Cpe se non stop hroznými dávkami sena,trávy a břicho pořád roste..
vet do ní šahal a říkal že by udělal ten vyvolávací porod,protože hříbě je už teď hrozně veliké...A on není zrovna z těch co by se do toho hrnuly..on by to jinak určitě nechal na kobyle..Zase pak nechci zažít,aby jsme to hříbě nevytáhli...
A nechceš si na konzultáciu prizvať ešte nejakého iného veta ?
Vyvolaný pôrod som videla raz-samozrejme,bolo na žriebä skoro a jeho poloha sa nedala skorigovať,takže to skončilo fetotomiou,ak vieš ,čo to je...ver mi ,nechcela by si to zažiť..O pár hodín uhynula aj kobyla,pravdou je,že bola oslabená po kolike..
A to,že je žriebä veľké predsa nie je argument na vyvolanie pôrodu,snád si tvoj doktor nemyslí,že ked pár dní počkáte,tak narastie ako huba po daždi ?! Prizvi si k nej ešte niekoho iného,nezávisklého,ideálne pôrodníka-gynekologa (konského,samozrejem )
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Děkuji všem !!
Dík za rady holky,
ještě se zeptáme veta...
Ale jak píšeš že vyvolaný porod byl hrozný...tak známá vyvolávala porod asi už 3x a bylo to vždy v pohodě...Tak nevím...
Já bych to taky nechala na kobyle,ale kdyby přenášela 3týdny tak ještě ,ale ona přenáší měsíc a něco...
proxima
napsal(a):
Dík za rady holky,
ještě se zeptáme veta...
Ale jak píšeš že vyvolaný porod byl hrozný...tak známá vyvolávala porod asi už 3x a bylo to vždy v pohodě...Tak nevím...
Já bych to taky nechala na kobyle,ale kdyby přenášela 3týdny tak ještě ,ale ona přenáší měsíc a něco...
No hlavně aby to dobře dopadlo...pak se pochlub
proxima
napsal(a):
Dík za rady holky,
ještě se zeptáme veta...
Bol hrozný,lebo žriebä ešte nezaujalo správnu polohu,v kobyle sa zakliesnilo a vet ho musel doslova rozpíliť v tele matky a po kúskoch povyberať.Vyvolávačka sa jej pichla okolo 21:00 a rodiť začala okolo 03.00 ráno,proste dráma a výsledkom oči pre plač.
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Děkuji všem !!
Moje rada - NESPĚCHEJ . Moje kobylka A1/1 přenášela skoro měsíc a půl a hříbek i kobča naprosto v pohodě. Nech to na přírodě. Tý mojí 14 dní odkapávalo mlezivo a pořád nic. Nakonec kluk jako buk
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Děkuji všem !!
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Děkuji všem !!
a tady v necelém roce, bude to obřík
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Děkuji všem !!
Tak kobča se zalekla vyvolávání a porodila sama dnes večer!!!!Doktor nestihl přijet!!!
Je to kluk jak buk-foto zítra!!!!
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Děkuji všem !!
Nejsem z ostravska, ale z Prahy, a mám sušené mlezivo z USA. Vloni jsme ho po porodu využili, letos to naštěstí proběhlo v pohodě.
Tak kdybyste někdo měl zájem, dejte vědět. Máme dvě balení, každé je na rozředění s půllitrem vody, což vystačí na dvě dávky pro hříbě, aby dostalo všechno, co potřebuje.
proxima
napsal(a):
Ahojky,
Děkuji všem !!
Tak tady je ten opožděneček...