Tak hned na začátku se omluvuju,že si dovoluju zakládat středu a to ještě v úterý,ale jaksi taksi sem zjistila,že zítra časík nemám se tady na vás přijít podívat a slíbila sem vám fotky mých morčecích "koníčků" :-)Tak doufám,že vás zítra ráno naladí na další krásný pracovní den
Tak začnem velkým odpočinkem..
klafus
napsal(a):
Tak hned na začátku se omluvuju,že si dovoluju zakládat středu a to ještě v úterý,ale jaksi taksi sem zjistila,že zítra časík nemám se tady na vás přijít podívat a slíbila sem vám fotky mých morčecích "koníčků" :-)Tak doufám,že vás zítra ráno naladí na další krásný pracovní den
Mrcha úplatná ví,že pod mikinou je dobře :-D
klafus
napsal(a):
Mrcha úplatná ví,že pod mikinou je dobře :-D
dělání uražený jí jde excelentně...
klafus
napsal(a):
dělání uražený jí jde excelentně...
Lilinka briketa uhlená z Ostravska
klafus
napsal(a):
Lilinka briketa uhlená z Ostravska
Trošku sem si hrála s detailama,ale Fauna o5 "nezkalmala" se svou kvalitou zobrazování..je to fakt škoda...
klafus
napsal(a):
Trošku sem si hrála s detailama,ale Fauna o5 "nezkalmala" se svou kvalitou zobrazování..je to fakt škoda...
přestávka v pasení
klafus
napsal(a):
přestávka v pasení
bratrovražda,vypadalo to děsivě.ale žádný s enic nestalo...
klafus
napsal(a):
bratrovražda,vypadalo to děsivě.ale žádný s enic nestalo...
najdi morče...
klafus
napsal(a):
najdi morče...
Vždycky se omlouvám,abych to tu nezaplácala,ale dnes budu zlobivá a budu plácat,né že bych vás neměla ráda ale stereotyp nesvědčí nikomu
klafus
napsal(a):
Vždycky se omlouvám,abych to tu nezaplácala,ale dnes budu zlobivá a budu plácat,né že bych vás neměla ráda ale stereotyp nesvědčí nikomu
a akce s pampeliškama...
klafus
napsal(a):
a akce s pampeliškama...
Takhle fotogenickou pampelišku už sem dlouho nevidělaVšak mi to taky dalo dost práce,než sem našla tu pravou..
klafus
napsal(a):
Takhle fotogenickou pampelišku už sem dlouho nevidělaVšak mi to taky dalo dost práce,než sem našla tu pravou..
Ano a když už tu dávám moudra se stereotypem,tak musím i zákonitě dodat další poříkadlo,že nic se nemá přehánět, a proto s touto fotkou se s vámi prozatím loučím a přeji krásné středeční ráno a doufám,že sem vás s jarními fotečkami alespoń trošičku naladila
klafus
napsal(a):
Jsou krásní ,Klárko.. Teď dobrou noc a zítra príma den
molly
napsal(a):
Jsou krásní ,Klárko.. Teď dobrou noc a zítra príma den
Klárko fotos luxus mas opravdu fotogenicky morčoidy
klafus
napsal(a):
Dobré ránko...
Jdu se vyvenčit s Molčí,tak se objevím až během dopoledne...Musím taky vedle do vsi na poštu
Tak mějte fajné ránko...
molly
napsal(a):
Dobré ránko...
Jdu se vyvenčit s Molčí,tak se objevím až během dopoledne...Musím taky vedle do vsi na poštu
Tak mějte fajné ránko...
Zdravím při ránu dámy...zas mi dali do ruky foťák tak skromných pár fotek a aspon Vám ukážu co je u nás na dvorečku nového!
SAhibek Vás zdraví, už má letní úpravu stáje sundali jsme okno...
klawdie
napsal(a):
Zdravím při ránu dámy...zas mi dali do ruky foťák tak skromných pár fotek a aspon Vám ukážu co je u nás na dvorečku nového!
SAhibek Vás zdraví, už má letní úpravu stáje sundali jsme okno...
Morčoidi jsou užasní, skláním že jsi zvládla blejsknout,jsem ted taky osobní fotograf jedný chovatelský stanice a je to celkem dřina ty potvůrky chytit!
Poznáte koníčka???
Grace v muchařském obleku....
klawdie
napsal(a):
Morčoidi jsou užasní, skláním že jsi zvládla blejsknout,jsem ted taky osobní fotograf jedný chovatelský stanice a je to celkem dřina ty potvůrky chytit!
Poznáte koníčka???
Grace v muchařském obleku....
máme novou krmírnu...z venku
klawdie
napsal(a):
Nový sprchový kout....to hovínko je naše
v tomhle jsme fakt dobrý
klawdie
napsal(a):
v tomhle jsme fakt dobrý
ale musel si to zasloužit...
klawdie
napsal(a):
ale musel si to zasloužit...
další můj fotící ukol byl ryzoid Cardík...
klawdie
napsal(a):
další můj fotící ukol byl ryzoid Cardík...
A akce...
klafus
napsal(a):
Dobré ránko, morčíci jsou kouzelní, já vám musím nafotit moderní střih, co jsem udělala mojí morčici... mimina začli a lehce jí upravili a já jsem doladila letní model "střapatá"
cheyenne
napsal(a):
Dobré ránko, morčíci jsou kouzelní, já vám musím nafotit moderní střih, co jsem udělala mojí morčici... mimina začli a lehce jí upravili a já jsem doladila letní model "střapatá"
zdar kočenky, tož vidím, že dneska jsme se s fotkama sešly...:)))
Já jsem měla u sebe včera Káju, tak mi udělala asi 150 fotek, jak kopytařím a otravujou mě 2 kusy koně a jeden ks pes:))
klafus
napsal(a):
a rašple v akci:)
klawdie
napsal(a):
na kolena je je je
tak já ho nechám ještě doválet a počkám na ty vaše fotos
klawdie
napsal(a):
tak já ho nechám ještě doválet a počkám na ty vaše fotos
kukinatost
napsal(a):
a rašple v akci:)
a můj nový mustadový narozeninový nůž v akci:)
klafus
napsal(a):
a černý machýrek u toho házel neskutečné pózičky:)
kukinatost
napsal(a):
a černý machýrek u toho házel neskutečné pózičky:)
většinou to vypadalo takhle:)
kukinatost
napsal(a):
JAni jsem z černýho neskutečně unešená, je vidět že mu to ježdění bez sedla strašně svědčí...
klawdie
napsal(a):
JAni jsem z černýho neskutečně unešená, je vidět že mu to ježdění bez sedla strašně svědčí...
Jani, fakt to teď Kerkatému moc sluší Sahibkovi samozřejmě taky
No a Gračenka zabalená chudinka, ale snad ji to pomůže....
Holky u nás je dnes tak moc krásně Až mám náladu si poskočit
Dnes mi přijde Markétka na Oskiho, tak fajně vyvenčím i psíky a pak mám v plánu s Honzíkem na jízdárnu něco poohýbat, přes kavalety a hlavně budem učit prostorně cválat za každou cenu. Včera jsem viděla to video z většího parkurku, no běs. Drobili jsme jak slepičky na gřuntkách
Včera jsme byly s Monikou na vyjíždce, nádherně dlouhá louka , tak že si od poloviny tzacváláme. No co myslíte, že následovalo????Honzin se zkroutil jako koza, vyhrbil hřbet, zadek podsadil až na zem, hlavu na plece a cválal skroucený na místě, chvost zvednutý, málem mě chytl infarkt do lýtek. On vůbec nechtěl dopředu, V"ůůůůůůůůůůůůůůůůůůbec
Asi si chtěl vyhodit nebo já nevím co to bylo
Moňa se mi tak nasmála a já byla bezradná. Takže chlapeček bude cválat, cválat a zase cválat.
kukinatost
napsal(a):
no, víte jak, Kerka je nejzvědavější a nejňuchavější:))
kukinatost
napsal(a):
no, víte jak, Kerka je nejzvědavější a nejňuchavější:))
ještě jednu a jdu makat-...
kukinatost
napsal(a):
ještě jednu a jdu makat-...
Káti, tady je Rejk loni na závodech...Konečně jsem ho našla Takové mimi ještě.....
lanika
napsal(a):
Káti, tady je Rejk loni na závodech...Konečně jsem ho našla Takové mimi ještě.....
zas všici makáte????
klawdie
napsal(a):
zas všici makáte????
já jsem akorát chtěla poděkovat za pochvalu Keruškatého:))) on je teď fakt úžasný...sledujte vandrovou reklamu na lesk:))
klafus
napsal(a):
účastnice zájezdu:))
a jeidný můj Keruška je takový rozumný, že kde ho odložím, tam na mě počká:))
kukinatost
napsal(a):
účastnice zájezdu:))
a jeidný můj Keruška je takový rozumný, že kde ho odložím, tam na mě počká:))
Dobré ranko..
Ségra přepošli mi pak fotos kobyly v obleku, díky! Jo a Honza by mi na neděli pujčil volvo, ale musela bych si kobylu odvést sama , jenže já nemám ještě naježděno..Tak na to kašlu, navíc budu po grilovačce slaboučkááá,jako všici ostatnííí
Jani fotky máš nádherný!!!
klafus
napsal(a):
čus kočky... Molinatá hotova,ještě běžím na tu poštu, s výpovědí
Zatím pa...
rocky
napsal(a):
Dobré ranko..
Ségra přepošli mi pak fotos kobyly v obleku, díky! Jo a Honza by mi na neděli pujčil volvo, ale musela bych si kobylu odvést sama , jenže já nemám ještě naježděno..Tak na to kašlu, navíc budu po grilovačce slaboučkááá,jako všici ostatnííí
Jani fotky máš nádherný!!!
Ženské, vy zas budete pařit????? No teda. Hele, tak jsem včera mluvila o Honzíkovi s mým skoro taťkou, trenoval dostiháky, tak změním Honzíkovou krmnou dávku. Doteď dostával vlastně jen jednou denně, večer 3,5 ovsa a3,5 ječného šrotu. No a tak teda bude dostávat 2+2 ráno a 2+2 večer. Uvidíme, jestli nastane nějaká změna. Vy krmíte i ráno????
rocky
napsal(a):
My krmíme 2x deně, podle mě je to lepší, mají se tak i krmit psi. Večer jsou hladový a všechno to do sebe nahltaj a pak hrozí přetočení žaludku. Krmení 2x denně bude pro Honzulu určo lepší
Leni já prosazuji čím méně tím lépe, dle mého toho dáváš dost, pak se nedivím že máš letecký den, ale zas chápu že potřebuješ nějak tu energii dodat...oslík ted dostává denně 3 litry krmení rozdělený do dvou dávek, ráno a večer, ječmene ted jen pul litříku a 1 litr granulek relax ráno a večer...nic neděláme, až zas začnem makat bude dostávat ječmene litr...energie dostatek, hubený není, srst kvalitní...není proč ho krmit více.akorát budu muset nasadit to háčko...kvůli kopýtkům...tot vše. a hlavně pastva no a když vidím ty Danulí koně...co jsou tak krásný z pastvy...
každopádně je lepší koni rozdělit krmení do více dávek...
jedna bezhlavá
klawdie
napsal(a):
Leni já prosazuji čím méně tím lépe, dle mého toho dáváš dost, pak se nedivím že máš letecký den, ale zas chápu že potřebuješ nějak tu energii dodat...oslík ted dostává denně 3 litry krmení rozdělený do dvou dávek, ráno a večer, ječmene ted jen pul litříku a 1 litr granulek relax ráno a večer...nic neděláme, až zas začnem makat bude dostávat ječmene litr...energie dostatek, hubený není, srst kvalitní...není proč ho krmit více.akorát budu muset nasadit to háčko...kvůli kopýtkům...tot vše. a hlavně pastva no a když vidím ty Danulí koně...co jsou tak krásný z pastvy...
každopádně je lepší koni rozdělit krmení do více dávek...
jedna bezhlavá
Káti snažíme se, ale beru to že celý den ždíbou trávu, tak žaludek prázdný nemají, jinak se snažím je nechat kousnout sena a pak až klepnout do žlabu večeři...krmivářství je věda a fascinuje mě to...kolikrát si říkám že jsem asi tyran že dostává tak málo, ale k čemu...jen pro dobrý pocit, to né...to ho radději vezmu na pořádnou travičku!v ohradě ji je pomálu...
A si piš lení zase pařka, v sobotu je u nás u koní rychloakce...sud a kýta už se těším, zatím to vypadá na 20 lidí
lanika
napsal(a):
Ženské, vy zas budete pařit????? No teda. Hele, tak jsem včera mluvila o Honzíkovi s mým skoro taťkou, trenoval dostiháky, tak změním Honzíkovou krmnou dávku. Doteď dostával vlastně jen jednou denně, večer 3,5 ovsa a3,5 ječného šrotu. No a tak teda bude dostávat 2+2 ráno a 2+2 večer. Uvidíme, jestli nastane nějaká změna. Vy krmíte i ráno????
Mimochodem leni to máš ale ještě víc o litr než jsi dávala do ted, já bych ubrala...nemyslím že by jsi pocítila nějakou změnu pod sedlem, spíš to bude lepší pro jeho trávení....
klawdie
napsal(a):
Káti snažíme se, ale beru to že celý den ždíbou trávu, tak žaludek prázdný nemají, jinak se snažím je nechat kousnout sena a pak až klepnout do žlabu večeři...krmivářství je věda a fascinuje mě to...kolikrát si říkám že jsem asi tyran že dostává tak málo, ale k čemu...jen pro dobrý pocit, to né...to ho radději vezmu na pořádnou travičku!v ohradě ji je pomálu...
A si piš lení zase pařka, v sobotu je u nás u koní rychloakce...sud a kýta už se těším, zatím to vypadá na 20 lidí
Jo to teda je věda A když nedáváš oves, tak jsi pomalu za tyrana
strelish
napsal(a):
Jo to teda je věda A když nedáváš oves, tak jsi pomalu za tyrana
Oves jo???? no to by mě zabil už jsem testovala, nebyla s ním týden řeč, leze mu do hlavy, o Kubištákách se to povídá že ho nemůžou...dávám místo něj ječmen a není problém i když pod sedlo nechodí tak je v pohodě....
ted je bubidlo uplně skvělej...si říkám jestli dostal rozum nebo co?
klawdie
napsal(a):
tož já krmím 3,5 litru (ječmen,ovec,granule, otruby) Kobyla potřebuje hamat a hamat ale teď už je mnohem lepšíí A jak říká Káťa nejdříve uždíbnou seno a pak jim donesu kýbl s véčou
rocky
napsal(a):
tož já krmím 3,5 litru (ječmen,ovec,granule, otruby) Kobyla potřebuje hamat a hamat ale teď už je mnohem lepšíí A jak říká Káťa nejdříve uždíbnou seno a pak jim donesu kýbl s véčou
no jo u tebe je to segra uplně jiný, ta je jak Hadřík stačím málo a shodí, holt hůř krmitelný kůň...ale mám z nní radost, už vypadá k světu... konečně, ještě nahonit ty svaly...mimochodem je středa...
klawdie
napsal(a):
Oves jo???? no to by mě zabil už jsem testovala, nebyla s ním týden řeč, leze mu do hlavy, o Kubištákách se to povídá že ho nemůžou...dávám místo něj ječmen a není problém i když pod sedlo nechodí tak je v pohodě....
ted je bubidlo uplně skvělej...si říkám jestli dostal rozum nebo co?
Ono stejně, oves má oproti ječmenu nebo kukuřici malou energetickou hodnotu - asi jako když sníš suchý rohlík (oves) nebo čokoládu (ječmen, kukuřice), takže zas o důvod míň ho koni cpát - teda pokud nepotřebuju, aby byl bujný
strelish
napsal(a):
Ono stejně, oves má oproti ječmenu nebo kukuřici malou energetickou hodnotu - asi jako když sníš suchý rohlík (oves) nebo čokoládu (ječmen, kukuřice), takže zas o důvod míň ho koni cpát - teda pokud nepotřebuju, aby byl bujný
mě ječmen celkem pomohl v kombinaci s granulema a suprachorem konika zaobalit...ale ted jak píšeš, dodávám jim jen energii, a u něj stačí opravdu jen trochu...u ovsa nám asi vadí ten avenin,složka které ne každému koni sedne, nejde o energii ale o to kde a jak se projevuje....
klafus
napsal(a):
No, mě nedávno málem odvezli, jak mě jeden pán z dobrého srdce přivezl za hnůj pytel ovsa...:)
Moje koně nevidí oves ani z rychlíku, natož ve svém kyblíku:)))
Jinak moji dostávají sotva půl litra granulí W1 od Schaumanna a půl litra ječného šrotu, ale asi to ještě omezím, an té luxusní travočce to vůbec nepotřebujou a oba jsou vypasení a krásně nasvalení...
ráno snídají chleba a mrkev a celý den žerou v ohradě...navečer jim kosím, včera sjem tak naložila dvojkolák, že jsem s ním málem nehla, jsem měla strach, aby do rána nepraskli:)))
Jinak Leni, mylsím, že takhle už je to fakt docela dost, nechceš radši oves vyměnit za nějaké energetické müsli nebo granule?
aby ryzoňovi nebylo líto, že tu ještě dneska nebyla:))
rocky
napsal(a):
No jasný s tím počítám, Jarda už to ví, tak třebas zůstane i v sobotu s náma, kdyžtak mu nepučuj auto
Si prej vezme tatíkovo, mě to nevadí at si razí...a jdeš dnes do roudničky?segra prosbička, nepujčila by jsi nám trochu toho zázračného repelentu, chtěla bych mu potřit ouška, neustále po mě vyžaduje abych mu v uších vraždila ty mušky, či co to za pacholky je...tak bych mu chtěla ulevit, prosím.
kukinatost
napsal(a):
No, mě nedávno málem odvezli, jak mě jeden pán z dobrého srdce přivezl za hnůj pytel ovsa...:)
Moje koně nevidí oves ani z rychlíku, natož ve svém kyblíku:)))
Jinak moji dostávají sotva půl litra granulí W1 od Schaumanna a půl litra ječného šrotu, ale asi to ještě omezím, an té luxusní travočce to vůbec nepotřebujou a oba jsou vypasení a krásně nasvalení...
ráno snídají chleba a mrkev a celý den žerou v ohradě...navečer jim kosím, včera sjem tak naložila dvojkolák, že jsem s ním málem nehla, jsem měla strach, aby do rána nepraskli:)))
Jinak Leni, mylsím, že takhle už je to fakt docela dost, nechceš radši oves vyměnit za nějaké energetické müsli nebo granule?
aby ryzoňovi nebylo líto, že tu ještě dneska nebyla:))
zas píšu jak nějaký dyslektitk:))
Kája se toho focení včera vůbec nebála...
kukinatost
napsal(a):
Jinakl zkoušela jsem drahmu černému masku...che, to jsem si dala..:))
Měla jsem dokonce 3 na vyzkoušení, ale zvuk suchého zipsu je asi nejdrastičtější, co kdy slyšel...tak jsme masku zavrhli a pravidelně mažeme endurem, koně mají uška čisté, a celý břušek a spol taky..:)
kukinatost
napsal(a):
Jinakl zkoušela jsem drahmu černému masku...che, to jsem si dala..:))
Měla jsem dokonce 3 na vyzkoušení, ale zvuk suchého zipsu je asi nejdrastičtější, co kdy slyšel...tak jsme masku zavrhli a pravidelně mažeme endurem, koně mají uška čisté, a celý břušek a spol taky..:)
a ještě nějakou vandrooidní:)
rocky
napsal(a):
No jasný s tím počítám, Jarda už to ví, tak třebas zůstane i v sobotu s náma, kdyžtak mu nepučuj auto
Včera jsem se u koní tak nasrala, to se mi už dlouho nestalo. Jsem byla skákat a byl tam už nechanej parkurek po někom jiném. Tak že si dám kombinace.. No šla jsem první ten byl mrtě blízko, někdo asi nemá ponětí o napočítání kombinace. říkám si jaký prase, ok dám si tu vedle. No to zas bylo dlouhé a někdo si myslí že se má asi odskakovat z co největší dálky..Nakonec jsem zjistila že to byla slečna od nás. A víte co mi řekla???? To musíš víc pobízet!!!!!!
Tak tím mě nejvíc rozsekala, protože zrovna od ní to sedlo, o který každý říká že jí ten kůň na parkuru usíná!!! .....Joo u nás je veselo...
kukinatost
napsal(a):
Tak ty jseš vážně ještě větší troškař neř já...nepocituji potřebuji koni nic krom toho háčka přidávat...vyhrála jsem si s tím sestavování za ty roky dlouho, až jsem zjistila co je pro nás nejlepší...Hele Jani kolik dáváš za pytel těch tvejch granulí?
kukinatost
napsal(a):
a ještě nějakou vandrooidní:)
No, jak sjme byla nedávno gymnastičit na jízdárně, tka tam právě bylo nakombinováno fest, jenom samé pidi skůčky, ale docela husté řady, no ryzoid gymnastičil jak o život, borec, co to chystal to asi 40 minut vyměřoval, pak naklusal se svým ořem a ten si rozbil hubu jenom na vyvýšených kavaletách v klusu...
a taky mi to přišlo ne všechno tak ok, já když už stavím nějaké kombinace, tak beru vzdálenosti z Paalmana, ty mi přijdou docela ok...:)
klawdie
napsal(a):
Tak ty jseš vážně ještě větší troškař neř já...nepocituji potřebuji koni nic krom toho háčka přidávat...vyhrála jsem si s tím sestavování za ty roky dlouho, až jsem zjistila co je pro nás nejlepší...Hele Jani kolik dáváš za pytel těch tvejch granulí?
no, mě teď hrozně nasrali...
páč ony stály nějak 240 kč za 25 kg pytel, ale teď zdražili a jsou na 340 Kč...ale zas furt mi přijdou lepší než relaxy, tak u nich asi zůstanu...a v létě je pro koně stejně nejdůležitější kvalitní travička, v tom mají všechno...akorát přidávám biotin, páč jsme naboso...ono navíc ty granule se nemají ani kombinovat s žádným další krmivem, páč obsahujou všechny minerály..akorát zas nevím, jak to můžou napsat, když každý si udělá jinak krmnou dávku, tak aby toho ten kůň měl dost, každipádně ořové jsou zdraví, spokojení a vypadají fešně:)
kukinatost
napsal(a):
páč ony stály nějak 240 kč za 25 kg pytel, ale teď zdražili a jsou na 340 Kč...ale zas furt mi přijdou lepší než relaxy, tak u nich asi zůstanu...a v létě je pro koně stejně nejdůležitější kvalitní travička, v tom mají všechno...akorát přidávám biotin, páč jsme naboso...ono navíc ty granule se nemají ani kombinovat s žádným další krmivem, páč obsahujou všechny minerály..akorát zas nevím, jak to můžou napsat, když každý si udělá jinak krmnou dávku, tak aby toho ten kůň měl dost, každipádně ořové jsou zdraví, spokojení a vypadají fešně:)
Holky moje, mě to taky přijde dost, jenže až ted se Honzík rozhýbal.Jde živě v kroku i klusu, ten cval ještě dopilujem, ale už není ta chcíplinka. Navíc si myslím, že mu ta dávka sedla natolik, že už ani nevymýšlí ty jeho hovadinky. Už si nevyhodil, ani nevím kdy......Kdyby hýřil energii, taky mu dám jen na chuť, jenže tu on nemá jen tak.....Navíc si vemte, že je to hora masa. Sežere trochu víc. A ted začíná makat, nemůžu mu ubrat Nedávám mu tolik jen z vlastního uvážení, ale myslím, že to fakt potřebuje
No a s těma granulkama, u mě j to problém pak v dovozu nebo tak a mám strach jít zase do nějakých energetických, aby nebylo lítací období....Myslím že ječmen s ovsem jde k nám suprově
kukinatost
napsal(a):
Takže doporučuji krmit pouze granulemi, to bestovice naopak píšou že se mají kombinovat s ovsem...ty jo a to jsem myslela jsem jsou mnohem dražší...za ty granule jsem ráda, že v nich spoustu věci který bych nikdy neuměla splácat správně...doporučuji to každému kdo se nevyzná v krmení at raději šáhne po pytli s granulemi že tam je dávka dobře sestavná...
Narda mi zapozoval
lanika
napsal(a):
Holky moje, mě to taky přijde dost, jenže až ted se Honzík rozhýbal.Jde živě v kroku i klusu, ten cval ještě dopilujem, ale už není ta chcíplinka. Navíc si myslím, že mu ta dávka sedla natolik, že už ani nevymýšlí ty jeho hovadinky. Už si nevyhodil, ani nevím kdy......Kdyby hýřil energii, taky mu dám jen na chuť, jenže tu on nemá jen tak.....Navíc si vemte, že je to hora masa. Sežere trochu víc. A ted začíná makat, nemůžu mu ubrat Nedávám mu tolik jen z vlastního uvážení, ale myslím, že to fakt potřebuje
No a s těma granulkama, u mě j to problém pak v dovozu nebo tak a mám strach jít zase do nějakých energetických, aby nebylo lítací období....Myslím že ječmen s ovsem jde k nám suprově
Leni já oslíka taky učila dlouho pořádně chodit a do ted to pořádně neumíme, prostorně klusat a cválat ach jaká dřina, obzvlášt když nás neustále něco zdžuje,nemyslím že je to krmením ale treninkem, stejně jako kondičku a vytrvalost to se musí namakat..pokud se ti táhne v kllusu ale je schopný ti na otevřené louce naházet kozlíky a pádit, nemyslím že je to nedostatkem energie...jen můj názorněkdo holt brzdí jiný holt tlačí...mám to ale rozdílné koníky
ale je to na tbobě a sama to musíš posoudit...
bezocasý oslík....
klafus
napsal(a):
Tak jsem doma... už mám vše zařízené,Molča je naleštěna a seká trávu na zahradě.Ať si užije,než pojedu do práce
molly
napsal(a):
Tak jsem doma... už mám vše zařízené,Molča je naleštěna a seká trávu na zahradě.Ať si užije,než pojedu do práce
Kláruš, on ale na louce nikdy nepádí. To je ten problém. I na otevřené louce pobízím.Takže pokud si vyhodil, bylo to téměř na místě To dělal tenkrát když jsem krmila kukuřici s ovsem, jestli si vzpomínáte....no a pak jsem přešla na ten ječmen a byl klid. Je to fakt, že máme koníky rozdílné. Mít koníka chodivého, krmím hrstku
molly
napsal(a):
Mám hlad, když tu řešíme to jídlo a v práci nic dobrého, ch jo budu muset vydžet....
klawdie
napsal(a):
Mám hlad, když tu řešíme to jídlo a v práci nic dobrého, ch jo budu muset vydžet....
Vydržet???To slovo neznááám, už se rvu jablkem, pak jedu pro granule žlutýmu
klafus
napsal(a):
na mě se smějou v lednici švestkové knedle,co zbyly ze včera
sadzi saj

molly
napsal(a):
na mě se smějou v lednici švestkové knedle,co zbyly ze včera
Mňam, tak to bych si dala líbit
Co Danny, ještě pořád marod??
sadzi saj
napsal(a):
Mňam, tak to bych si dala líbit
Co Danny, ještě pořád marod??
bééé ženské nechcete mě udělat někdo dovoz až do práce...Leniku ty si poradíš to je jasné, ale nezávidím teda ta tvoje hora má tedy velké potřeby...
zájíček
klafus
napsal(a):
Holky,musím Vám říct... Včera navečer jsem byla se známou a jejím "stafem" u mého veta a taky Markoj mamina nechávala kastrovat kocoura! No,ve ČT je svátek a on tam nebude,tak bylo před ordinací snad 20aut!
A jemu začaly téct nervy,kocour nechtěl spát
Nakonec se to povedlo a já byla pokousaná jen trochu
Ale abychom urychlili postup lidu přede dveřmi,vyfásla jsem sadu jehel a očkování pro králíky a štěnda labradorky a jala jsem se asistovat -venku
Dopadlo to na výbornou,zvířátka byla vychovaná
Jen na to nemám školu,abych mohla dělat veter. asistentku na plno...
sadzi saj

lanika
napsal(a):
Ahoj Andrejko.....Tak co Elí, jak vám to spolu jde? Máte v plánu nějaké závody????
Jinak holky, oznamuju naši další účast s Honzuloidkem bude to 31.5. Takže snad do te doby bude všechno O.k.
Ahoj holky, pozdravujte Danuli a ať se brzo uzdraví a zaplaví Vás tady těma krásnýma pastevníma fotečkama, to mít
Jo rezatá je vysmátá po jarní travičce , takže přiježďujeme a přiježďujeme, párkrát do měsíce nám jezdí drezurní trenérka a pomalu jsme začli skákat, akorát minulý týden jsme jeli po zimě více překážek za sebou a připadala jsem si, jak na tryskomyši, takže jsme se hezky vrátili o kus zpátky, přiježďujeme a jezdíme kavalety a ještě mám tak vyčůranýho koně, že si uteče z pastvy na šťavnatou travičku vedle, jenže kdo má pak na tom soudku s dynamitem jezdit a pracovat s ním, ale v neděli na jízdárně šlapala, jak hodinky, dokonce jsme dostali pochvalu od kolegyně ze stáje, tak to potěšilo. Jinak závody plánuju, ale až na to budeme připravený a budu se cítit, že je to ok a můžeme zkusit vyjet, takže se uvidí, dle situace, nelámu to přes koleno.
Holky všem hodně štěstí na VT a ofikách
molly
napsal(a):
Holky,musím Vám říct... Včera navečer jsem byla se známou a jejím "stafem" u mého veta a taky Markoj mamina nechávala kastrovat kocoura! No,ve ČT je svátek a on tam nebude,tak bylo před ordinací snad 20aut!
Ale abychom urychlili postup lidu přede dveřmi,vyfásla jsem sadu jehel a očkování pro králíky a štěnda labradorky a jala jsem se asistovat -venku
Teda Zuzíku, ty se nezdáš Hele, tak se mi něco zdá, nebude to tak trochu z oboru tvé další práce?
Andy, to je super, tak ať vám to spolu s Elí jde podle tvých představ
molly
napsal(a):
Tak to kloubouk dolů já bych do nikoho jehlu píchnout nedokázala....brrr hele zlej kůn, hlídal si tu svoji princeznu v kroji
klawdie
napsal(a):
Tak to kloubouk dolů já bych do nikoho jehlu píchnout nedokázala....brrr hele zlej kůn, hlídal si tu svoji princeznu v kroji
Elí ti taky roste do krásy...libí se mi čím dál víc, tvé foto na králíkách sleduji...
klafus
napsal(a):
Leni,ty jsi hotový detektiv
Ale ač bych ráda,tímto směrem se zatím ubírat nemohu...
Na tom píchnutí nic není,hlavně se to nesmí cukat
klawdie
napsal(a):
Elí ti taky roste do krásy...libí se mi čím dál víc, tvé foto na králíkách sleduji...
Čaves holky,
nějak jsem pospala a trochu poklízela doma...je to cajmrsk.
Už je dobře...ťuk...ťuk
V pátek jdu na kontrolu a v pondělí do rachoty. V sobotu jsou u nás závody, tak se půjdu podívat jak to hynkovi a Carismě půjde na jejich prvních závodech v ZMku.
S tím krmením je to u nás tak ěnjak klasika, granule, které si necháváme namíchat kousek od nás. Leuša dostává jen asi litr a půl večer, tak na chuť. Vůbec by to ale nepotřebovala, je jako sud. Jo a jinak, je zjištěná březí, jestli jsem vám to ještě nepsala. Luna nezůstala a připouštět se nebude, necháme jí volno.
Andy, také vás pozoruju na králíkách, jde vám to spolu. Elí je prostě krevnatá, s těma je práce vždycky trochu složitější ale zase na pruhou stranu je to super poježdění když fungujou, viď? To je pak odměna za dřinu a dril...
sadzi saj

molly
napsal(a):
Leni,ty jsi hotový detektiv
Ale ač bych ráda,tímto směrem se zatím ubírat nemohu...
Na tom píchnutí nic není,hlavně se to nesmí cukat
Holky díky, Klárko snažíme se a Dany máš pravdu, občas si říkám, že už na to prostě nemám nervy, nejhorší je to přečkat a počkat, až se zase začne dařit a nastartuje to člověka dál makat a bojovat. No snažím se, ovoce své to snad přináší, pěkně se jí už nasvalil kohoutek, tak mám radost, tak snad se bude dařit i dál
Leoše gratuluju a předem už se těším na hříbouše
klafus
napsal(a):
Dobrou chuť k obědu,ať už máte cokolov
molly
napsal(a):
no já mám k obědu hlad
molly
napsal(a):
Já jsem měla k obídku jugurt s vlákninou...
haisovad
napsal(a):
Já jsem měla k obídku jugurt s vlákninou...
neprovokuj s ryzoidama, jsem si jich na vás udělal zásobu....
klawdie
napsal(a):
neprovokuj s ryzoidama, jsem si jich na vás udělal zásobu....
lanika
napsal(a):
A já jdu na segedináčo
vy mě štvete, jdu si rozmrazit ten rohlík co mám v mrazáku
klawdie
napsal(a):
vy mě štvete, jdu si rozmrazit ten rohlík co mám v mrazáku
Nó, to máš vydatnej oběd...
Já jdu za chvíli vedle k babičce na kafčo, tak provianťák má snad něco navařeno. Denska se mi pekelně nechtělo vařit.
Včera jsem přelízla tím leskem na koně našeho Arnošta...lesk jako blesk
Jo Luna má po svodu, byl u nás minulý týden Vondrouš...bohužel má slabší holeň, ale co čekat po plnokrevném otci, že. Přece nemůže mít holeně jako chlaďas. Lucka s ní chodí na prochajdy se sedlem...zatím se neodvážila na ní ještě sednout...bude to jinej čertík než je Leuše.
klafus
napsal(a):
Už jsem zas tu, na sporáku bublaj špagetky a směska "co bylo v lednici", jsem hladová jak vlk....
Leni, Hadřík v zátěži dostával denně 4kg ovsa a stejně jsme přikupovali energetický granule od Havensu, větší tlačivější kůň se prostě musí nabouchat energií, aby fungoval, přesto, že Hadřík má v původu plňasů dost, není to na něm znát
Andrej, taky jsem koukala, jak dřete, je bezva, když jsou výsledky vidět, s černou skoroplňaskou taky občas ztrácím naději, ale když příjde den, kdy vše funguje jak má, tak mi to potvůrka umí vynahradit....
sadzi saj

cheyenne
napsal(a):
Už jsem zas tu, na sporáku bublaj špagetky a směska "co bylo v lednici", jsem hladová jak vlk....
Leni, Hadřík v zátěži dostával denně 4kg ovsa a stejně jsme přikupovali energetický granule od Havensu, větší tlačivější kůň se prostě musí nabouchat energií, aby fungoval, přesto, že Hadřík má v původu plňasů dost, není to na něm znát
Andrej, taky jsem koukala, jak dřete, je bezva, když jsou výsledky vidět, s černou skoroplňaskou taky občas ztrácím naději, ale když příjde den, kdy vše funguje jak má, tak mi to potvůrka umí vynahradit....
Evi dík, ono je to s ní někdy složitý, hlavně, když po ní nikdo přes půl života nejspíš nic moc nechtěl a potom jenom flákání po lese, žádná práce a teď ji něco učit a vše znova, o to je to složitější a dlouhodobější a občas si fakt říkám, že už na to nemám nervy, ale potom nastane den jako teď v neděli, že šlapala skvěle, ještě jsme dostali pochvalu a zase mě to dobylo energií dál makat. Ono asi stejně každý koník má něco svého
klafus
napsal(a):
Holky,mějte prima zbytek dne a taky to prodloužené volno,pokud máte! já budu teď 2celé dny v práci
Tak si to užijte s koníky!!!
sadzi saj
napsal(a):
Evi dík, ono je to s ní někdy složitý, hlavně, když po ní nikdo přes půl života nejspíš nic moc nechtěl a potom jenom flákání po lese, žádná práce a teď ji něco učit a vše znova, o to je to složitější a dlouhodobější a občas si fakt říkám, že už na to nemám nervy, ale potom nastane den jako teď v neděli, že šlapala skvěle, ještě jsme dostali pochvalu a zase mě to dobylo energií dál makat. Ono asi stejně každý koník má něco svého
Andrej, přesně vím, o čem mluvíš, černá se zas naučila vyhýbat správnému chození, jak jí bolely záda, tak se naučila kroutit a taky není sranda jí vysvětlit, že už to nebolí a měla by fungovat
Ale zas na koních, kteří převážně chodí dobře bysme nebyli tak nadšení z každého malého úspěchu
molly
napsal(a):
Holky,mějte prima zbytek dne a taky to prodloužené volno,pokud máte! já budu teď 2celé dny v práci
Tak si to užijte s koníky!!!
Tož holky i já Vám přeji krásný víkend, vet volala že dorazí déle a má na mě nachystané všemožné věci, tak jsem zvědavá a ted mě tak napadá že bych si měla nachystat všemožnou částku!!!!sakriš...