Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2008 11:04

Konečně byla do boxu mého koníka naistalována napaječka. Je to taková ta plastová zelená pro koně, tedy se zahnutým vetilem. Vyskytl se ale problém, koník z napaječky vypije vodu, ale neumí jí zpustit, aby voda začala téct. A když mu to jako ukazuju tak se vždycky toho proudu, který syčí lekne a uteče pryč.

Nevíte někdo jak ho to naučit? Nechci ho zas nechat trpět žízní.

Děkuju Káťa

9.5.2008 11:20

pysklatko napsal(a):
Konečně byla do boxu mého koníka naistalována napaječka. Je to taková ta plastová zelená pro koně, tedy se zahnutým vetilem. Vyskytl se ale problém, koník z napaječky vypije vodu, ale neumí jí zpustit, aby voda začala téct. A když mu to jako ukazuju tak se vždycky toho proudu, který syčí lekne a uteče pryč.

Děkuju Káťa

Jak bude mít žízeň, naučí se. Moje kobyla to taky neuměla. Doma má dva žlaby..jeden na jídlo a druhý na vodu, takže napáječku neznala. Když jsem s ní jela v jejich třech letech na kurz, kde ve stáji měli napáječky, tak taky čuměla. Nepila. Vůbec k tomu nechtěla. Vždycky jsem ji to napustila. Poradili mi, ať ji tam prostě nechám a že to zjistí sama. Ráno normálně pila z napáječky. I když ze začátku taky dělala vykulenou, že ono to teče, tak žízeň je žízeň.....

9.5.2008 11:27

pysklatko napsal(a):

Děkuju Káťa

Také jsem tenhle problém řešila..teď už pijem v pohodě i z napáječky která ji cáká skoro až na uši!
Měli jsme ten stejný problém, vodu vypil, ale děsil se toho zvuku. občas si zavadil o jazyk a trochu cáknul..Ale většinou dával hubu na šikmo takže neměl šanci si to zmáčknout! Bylo mi porazeno mu ji napouštět, on moc dobře věděl kde je vodam, jen potřeboval překonat ten strach z prvniho samostatného natočení napaječky Vždycky když jsem přišla tak měl žízeň a zabořil čumák do napáječky a já mu to mačkala, pak jsem postupně uhýbala rukou když byl v zápalu pití a ani netušil že si to drží sám. Pak už to byla jen otázka času kdy to spustí sám..trvalo nám to tak 2 měsíce, chce to trpělivost a nechat ho napájet jen z napáječky!! Toď moje rada

Přidejte reakci

Přidat smajlík