Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2008 22:06

souhlasíte s názorem že rodeo je fakt týrání koní? já bych teda řekla že jo.. a hned po tom cirkus, boročci..

28.5.2008 22:24

stalonek napsal(a):
souhlasíte s názorem že rodeo je fakt týrání koní? já bych teda řekla že jo.. a hned po tom cirkus, boročci..

Proč zrovna cirkus? Kdejaký cirkusový kůň se má 100x líp než koně u některých starých koňáků, kteří neznají nic jiného než štont a práci a o výběhu si můžou nechat akorát tak zdát a o nějaké kvalitní a moderní péči (pravidelné odčervení, očkování, strouhání...) se nedá mluvit ani náhodou. Hůř jsou na tom třeba i ti, co chodí na poutích vyvázaní na malém kruhu dokola.

Nevím, jestli je rodeo týrání nebo ne, ale nejspíš by ten kůň šel jinak na jatka.

...a btw tohle je naprosto zbytečná diskuze Co tím vyřešíš? Komu tím pomůžeš?

buggyna

28.5.2008 22:31
buggyna

stalonek napsal(a):

pokud vím, mezi nejlepší koně na světě v rodeu patří i jeden koník z českého chovu. Prý to byl "normálně" nejezditelný kůň... a tohle mu evidentně vyhovuje. Jeho jméno je Tabu....
Rodeo je pro mě stejnej sport jako drezura, dostihy, parkury, polo....
souhlasim se Strelish, poníci na pouti jsou na tom 1000x hůř!!

buggyna

28.5.2008 22:32
buggyna

buggyna napsal(a):
pokud vím, mezi nejlepší koně na světě v rodeu patří i jeden koník z českého chovu. Prý to byl "normálně" nejezditelný kůň... a tohle mu evidentně vyhovuje. Jeho jméno je Tabu....
Rodeo je pro mě stejnej sport jako drezura, dostihy, parkury, polo....
souhlasim se Strelish, poníci na pouti jsou na tom 1000x hůř!!

(21.04.2008 22:57) WENDYAS
Ahoj,ptala jsi se na jména koníků. Nejúspěšněší divocí koně v profi rodeu jsou Vilík a Tabu. Tabu byl můj kůň, který je po stránce ježdění neovladatelný, ale při ošetřování pod ním mohou podlézat třeba nemluvňata.Díky rodeu dostal uplatnění, jinak ( a to je hlavně informace pro nějaké chorobomyslné ochránce zvířat) by skončil na jatkách.Díky rodeu dělá to co ho baví-likviduje jezdce a zbytek života si užívá na pastvinách. WENDY

Takže asi takto....

28.5.2008 22:33

stalonek napsal(a):

Není to o disciplíně, ale o přístupu, všude se najdou koně, kteří se mají luxusně a koně, kteří jsou týraní. Dobrého rodeového koně si bude majitel dost pravděpodobně hýčkat, aby mu dlouho vydržel, nikdy jsem to neviděla naživo, ale věřím tomu, že to koně může bavit...

buggyna

28.5.2008 22:36
buggyna

buggyna napsal(a):
(21.04.2008 22:57) WENDYAS
Ahoj,ptala jsi se na jména koníků. Nejúspěšněší divocí koně v profi rodeu jsou Vilík a Tabu. Tabu byl můj kůň, který je po stránce ježdění neovladatelný, ale při ošetřování pod ním mohou podlézat třeba nemluvňata.Díky rodeu dostal uplatnění, jinak ( a to je hlavně informace pro nějaké chorobomyslné ochránce zvířat) by skončil na jatkách.Díky rodeu dělá to co ho baví-likviduje jezdce a zbytek života si užívá na pastvinách. WENDY

Takže asi takto....

jeho fotky

http://sunny-kone.blog.cz/0801/tabu-ii

sadzi saj

29.5.2008 12:26
sadzi saj

cheyenne napsal(a):
Není to o disciplíně, ale o přístupu, všude se najdou koně, kteří se mají luxusně a koně, kteří jsou týraní. Dobrého rodeového koně si bude majitel dost pravděpodobně hýčkat, aby mu dlouho vydržel, nikdy jsem to neviděla naživo, ale věřím tomu, že to koně může bavit...

Evíku, naprostý souhlas

29.5.2008 14:17

sadzi saj napsal(a):
Evíku, naprostý souhlas

Můžu se taky zeptat-když tak rád vyhazuje a nechce jezdce,tak je tam nutný ten zadní řemen ve slabinách?

29.5.2008 14:24

jaruska napsal(a):
Můžu se taky zeptat-když tak rád vyhazuje a nechce jezdce,tak je tam nutný ten zadní řemen ve slabinách?

jaruska: já to taky tady kvůli tomu řemenu dávám! cožpak není k nalezení jiná než takhle bolestivá metoda??

Přidejte reakci

Přidat smajlík