Prosím co to může být?Koník nemá srst okolo očí...udělalo se mu to tak v půlce června... navíc si vydrbal půlku hřívy, ale jinde se nedrbe...
majda
napsal(a):
Prosím co to může být?Koník nemá srst okolo očí...udělalo se mu to tak v půlce června... navíc si vydrbal půlku hřívy, ale jinde se nedrbe...
Další
kessidis
napsal(a):
No můj kůň má úplně stejný problém......a má dědičnou letní vyrážku po matce. Takže já tipuju,že to bude taky letní vyrážka.
Ja si myslim,že je to taky počátek letní vyrážky.Můj poník má okolo očí to samé.Velká kobyla to má také tak jim to vytírám mokrým hadrem a sipu zásipem je to lepší,ale vypadaj jak kdyby strkaly hlavy do mouky
majda
napsal(a):
Další
A koník jinde po sobě nemá žádný pupínky nebo boláky? Třeba v tý hřívě na břichu apod.? Tohle může být cokoliv jak nějaký ekzém tak i ta letní vyrážka, ale ta se většinou projevuje na více místech. A hlavně pokud když na koníka sáhneš cítíš velmi jemnou kůži může to být i určitá reakce na bodnutí hmyzem. Zkus koníka postříkat nějakým repelentem a uvidíš jestli se bude pořád drbat a postižená místa mu umej čistou vlažnou vodou a ošetřit nějakoudezinfekcí aby se mu z toho nenadělaly boláky.
zvířátková

XXX.XXX.42.14
ambraa
napsal(a):
A koník jinde po sobě nemá žádný pupínky nebo boláky? Třeba v tý hřívě na břichu apod.? Tohle může být cokoliv jak nějaký ekzém tak i ta letní vyrážka, ale ta se většinou projevuje na více místech. A hlavně pokud když na koníka sáhneš cítíš velmi jemnou kůži může to být i určitá reakce na bodnutí hmyzem. Zkus koníka postříkat nějakým repelentem a uvidíš jestli se bude pořád drbat a postižená místa mu umej čistou vlažnou vodou a ošetřit nějakoudezinfekcí aby se mu z toho nenadělaly boláky.
Ať už to je nebo není letní vyrážka, doporučuju mastičku Betadine.
zvířátková

XXX.XXX.42.14
chypi
napsal(a):
můžu jen doporučit mě takhle olezl koník loni, včas jsem začala patlat betadine, ale kapky - výrazné zlepšení! Kdyby se to nelepšilo asi bych žádala o radu veterináře..
Existují i kapky, jo? Slyšela jsem jenom o mastičce a roztoku ředitelného vodou.