Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2008 23:50
blondy1

XXX.XXX.22.71

Prosím poraďte . Jak mám zprávně uvázat west.sedlo včetně kravaty?Uvítám foto dokumentaci . Děkuji předem .

9.8.2008 08:02
saddlery

XXX.XXX.178.248

blondy1 napsal(a):
Prosím poraďte . Jak mám zprávně uvázat west.sedlo včetně kravaty?Uvítám foto dokumentaci . Děkuji předem .

fotodokumentaci mám ,ale preferuji vázání na dotahová í děrovaným řemenem n podbřišák s trnem,to se omotá a zapne a konec se dá do poutka na sedle nebo do podbřišníku. Ale co se týče vázání kravaty,tak řemen co vede od sedla jdedolů po koni,protáhneš okem na podbřišáku,vedeš k sedlu,protáhneš,znova po koni do podbřišníku,zpět nahoru do oka na sedle vrchem,v oku nad řemenem doleva okem,zpátky doprava a stáhnout konec smyčmou dolů,vznikne ti ten uzel co je na kravatě jak nosí chlap na košili do obleku,ale bacha aby závěs na sedle byl v takové pozici aby uzel netlačil do kolene jezdce,v zimě kravatu hůř rozděláš než děrovaný řemen.

9.8.2008 09:59
blondy1

XXX.XXX.180.142

saddlery napsal(a):
fotodokumentaci mám ,ale preferuji vázání na dotahová í děrovaným řemenem n podbřišák s trnem,to se omotá a zapne a konec se dá do poutka na sedle nebo do podbřišníku. Ale co se týče vázání kravaty,tak řemen co vede od sedla jdedolů po koni,protáhneš okem na podbřišáku,vedeš k sedlu,protáhneš,znova po koni do podbřišníku,zpět nahoru do oka na sedle vrchem,v oku nad řemenem doleva okem,zpátky doprava a stáhnout konec smyčmou dolů,vznikne ti ten uzel co je na kravatě jak nosí chlap na košili do obleku,ale bacha aby závěs na sedle byl v takové pozici aby uzel netlačil do kolene jezdce,v zimě kravatu hůř rozděláš než děrovaný řemen.

Děkuji moc za radu .hned za chvíli to vyskouším .

9.8.2008 10:10
monahore

XXX.XXX.13.174

blondy1 napsal(a):

Už se to tady řešilo, tady to máš i s fotodokumentací =)

http://ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/ show.php?tema=105184&r=13&m=2&page=1

9.8.2008 10:12
blondy1

XXX.XXX.180.142

monahore napsal(a):
Už se to tady řešilo, tady to máš i s fotodokumentací =)

http://ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/ show.php?tema=105184&r=13&m=2&page=1

Já vím ,že se to tu řešilo . Ale nemůžu to najít . Potřebovala bych tamvidět ivázání toho řemenu k podbřišníku .

9.8.2008 15:07
karwen

XXX.XXX.132.238

blondy1 napsal(a):
Já vím ,že se to tu řešilo . Ale nemůžu to najít . Potřebovala bych tamvidět ivázání toho řemenu k podbřišníku .

To tam není, tam je jen vyfoceno jak se zapíná normální děrovanej řemen na přezku, ne kravatou... stejně by mě zajímalo, jak se ta kravata dotahuje, to musí jít těžko ne?

9.8.2008 16:02
saddlery

XXX.XXX.178.248

karwen napsal(a):
To tam není, tam je jen vyfoceno jak se zapíná normální děrovanej řemen na přezku, ne kravatou... stejně by mě zajímalo, jak se ta kravata dotahuje, to musí jít těžko ne?

Pokud je řemen z maštěné kůže a člověk má alespon kapku síly,tak se to dá.

9.8.2008 16:57
sabina

XXX.XXX.64.178

saddlery napsal(a):
Pokud je řemen z maštěné kůže a člověk má alespon kapku síly,tak se to dá.

Zkusím popsat krok za krokem...

Vezmem řemem - který visí z vrchu dolů
1. protáhneme podbřišákem z vnitřní strany ven na vnější, a vnější stranou procpeme nahoru do obrouče u sedla. (tohle zopakujeme tolikrát,kolikrát je potřeba)-délka
2. Jakmile máme konec a držíme protažený řemen od podbřišáku v ruce, tak se protáhne vnější stranou opět do obruče u sedla, vytáhne se ven na levou stranu, venkem přes obruč zase do obruče na pravou stranu tak, aby jste řemen vytáhli potom vnitřkem ven...a ten pak prostrčíte tím obloučkem, který vznikl při přetahování řemene z leva napravo.
3. Konec trčícího řemen dotáhnout - ( víceméně jsem se nato vždy pověsila)
4. Jakmile kůň popojde pár metrů (cca 10minut chůze) opět jsem ze sedla jen dotáhla ,,kravatu,,
5. Když jsme jely na vandr je potřeba to občas (po náročném terénu) zkontrolovat...popřípadně dotáhnout.

Myslím ale, že je více způsobů na tento ,,kravatový,, uzel

Přidejte reakci

Přidat smajlík