Zánět močového měchýře u koní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2008 18:20
robina

XXX.XXX.62.199

Ahoj všem,
chtěla bych se s vámi poradit, jestli někdo máte zkušenosti s prochladnutím koně a následným zánětem močových cest a měchýře u koní.
Moje kobylka minulý týden totálně promokla, ve stáji se klepala a na druhý den měla zvýšenou teplotu, veterinář jí dával antibiotika ob den, celkem 3x, ovšem stále ještě není OK. Je to cca 8 dní. Stále ji dekuji, chodím s ní jen na krátkou procházku a vařím teplé lněné semínko a dávám vlažnou vodu. Po chvilkách učurává a když ji to bolí, tak si lehne, překulí se a vstane a vše vypadá OK. A to i venku.
Konzultujeme to se zvěrolékařem, ale byla bych ráda za každou radu nebo i vaši zkušenost týkající se tohoto zdravot.problému.

Děkuji R.

25.9.2008 18:56
asharka

XXX.XXX.64.78

robina napsal(a):
Ahoj všem,
chtěla bych se s vámi poradit, jestli někdo máte zkušenosti s prochladnutím koně a následným zánětem močových cest a měchýře u koní.
Moje kobylka minulý týden totálně promokla, ve stáji se klepala a na druhý den měla zvýšenou teplotu, veterinář jí dával antibiotika ob den, celkem 3x, ovšem stále ještě není OK. Je to cca 8 dní. Stále ji dekuji, chodím s ní jen na krátkou procházku a vařím teplé lněné semínko a dávám vlažnou vodu. Po chvilkách učurává a když ji to bolí, tak si lehne, překulí se a vstane a vše vypadá OK. A to i venku.
Konzultujeme to se zvěrolékařem, ale byla bych ráda za každou radu nebo i vaši zkušenost týkající se tohoto zdravot.problému.

Děkuji R.

Tak bohužel zkušenosti se zánětem u koně nemám, bohužel mám momentálně zkušenost s člověkem, a to se sebou, mám na to momentálně antibiotika, a žádná slast to není, takže chuděrka kobča

25.9.2008 22:56
jurasek

XXX.XXX.112.250

asharka napsal(a):
Tak bohužel zkušenosti se zánětem u koně nemám, bohužel mám momentálně zkušenost s člověkem, a to se sebou, mám na to momentálně antibiotika, a žádná slast to není, takže chuděrka kobča

ted jsme léčili hříbo taky prochladl a měl 41 horečku byl u něj vet dal antibiotika bohužel po 3 dnech nezabrala ,tak jsme volali znovu veta a on nemohl přijet tak jsme sehnali jiného a ten dal jiná antibiotika a druhý den bylo po horečce .Močák teda měl v pořádku.ten tvůj kůn má horečku? Mi ho měřili každý den v zadku.Pak popřemýšlej jestli krmíš kvalitním senem a dostačujícím množství ,aby si koník utvořil teplo a neprochladl.Mi ho máme ustájeného , podávané seno hříběti bylo velmi špatné kvality

Přidejte reakci

Přidat smajlík