sdracice
napsal(a):
Ahojík, jelikož mám koníky jako prasata a pak nestíhám ani všechny odjezdit, tak mi sdělte Vaše zkušenosti s vysavačem na koně + jaký druh používáte. Díky
Achoj, hehe my používáme nějakej stoletej, co má majitel statku doma
A funguje to super a jelikož máme inteligentní koně tak jim to nevadí.. Ale tenhle luxus mají svátečně, asi tak 2x do roka např před hubertkou
sdracice
napsal(a):
Ahojík, jelikož mám koníky jako prasata a pak nestíhám ani všechny odjezdit, tak mi sdělte Vaše zkušenosti s vysavačem na koně + jaký druh používáte. Díky
Lucka je z něj nadšená
http://www.usamawatani.estranky.cz /stranka/usama-watani-sestileta
janele
napsal(a):
Lucka je z něj nadšená
Já jsem používala vysavač každý den ve stáji, kde jsem pracovala a byl k nezaplacení. Hlavně v zimě když zarostli, tak se z nich skvěle prach vysál..Byl to ten starej podlouhlej, šéf na něj přidělal ucha a měla jsem ho na zádech. Všichni koně na to byli zvyklí
janele
napsal(a):
Lucka je z něj nadšená
JJ, ale já nemám vysavač, nýbrž fukar! Ale vřele doporučuji, zrovna jdu tu svoji profouknout. Je super čistá. Já teda viděla i vysavače a vadilo dost koním, že je to vcucne pokud je silný tlak, na slabý to tu srst nevyčistí moc dobře. Usu vcucnout vysavač, tak ji trefí šlak
.
Tohle je fukar, který silným tlakem vzduchu rozčísně kožich a vyfoukne pryč nečistoty. Lidi se mě ptají, jestli to moc nepráší...práší se z koně a někdy hodně, pokud je kůň jako prase (což Usa je maximálně od hoblin a prachu), ale rozprskne se to do prostoru, jde to ode mě, takže já prach rozhodně nedýchám a ni kůň a zase tak hrozné to není. Výhodou je, že srst se ještě staticky nabíjí, takže po určitou dobu ještě prach odpuzuje a kožich je odolný vůči vodě a počasí, není slepený a zatížený nečistotami. Když Usu vyfoukám, tak opravdu má jen bílé chlupy a černou čistou kůži. Je jako plyšák. Má to dva stupně, takže se dá zvykat kůň na jemnější proud vzduchu, Usa už dnes stojí i na silný a ani se nehne. Dělá to dokonce slušnou masáž
. Někdy ji fouknu dvakrát týdně, jindy i každý den místo čištění ji prostě vyfouknu během minuty je super čistá a nemusím se dál starat
Půlhodinové dření koně ze zimního kožichu je pro mě minulostí
A to mám jednoho koně a dva psy. Představa mít několik prasátek ve stáji, tak neváhám ani minutu.
sdracice
napsal(a):
Taky myslím že se to může používat denně, i když známě říkadlo "čistota půl zdraví....."
Pamatuju si když jsem byla kdysi dávno v borčicích tak tam byl jeden kovboj a ten vždycky luxoval v těch kovbojskej hadrech a s klouboukem svojí Božku, vypadalo to děsně komicky - moderní technika dorazila na divokej západ
chypi
napsal(a):
Taky myslím že se to může používat denně, i když známě říkadlo "čistota půl zdraví....."
Pamatuju si když jsem byla kdysi dávno v borčicích tak tam byl jeden kovboj a ten vždycky luxoval v těch kovbojskej hadrech a s klouboukem svojí Božku, vypadalo to děsně komicky - moderní technika dorazila na divokej západ
JJ, ale je to rychlejší a méně namáhavé a hlavně účinnější, než drbat koně hřbílky a kartáči..v poslední době si připadám, že mám polovinu čištění na nic...sem tam ji přejedu vyprašovákem s dlouhým vlasem, nebo rozčísnu hřívu a ocas, že...
lucky
napsal(a):
JJ, ale je to rychlejší a méně namáhavé a hlavně účinnější, než drbat koně hřbílky a kartáči..v poslední době si připadám, že mám polovinu čištění na nic...sem tam ji přejedu vyprašovákem s dlouhým vlasem, nebo rozčísnu hřívu a ocas, že...
A kde se dá takováhle věc (ten fukar) sehnat? A za kolik? Asi by se mi to na ty moje chlupatce hodilo. V zimě je totiž nemožný je vyčistit.
jennifer
napsal(a):
A kde se dá takováhle věc (ten fukar) sehnat? A za kolik? Asi by se mi to na ty moje chlupatce hodilo. V zimě je totiž nemožný je vyčistit.
JJ, právě že v zimě je koně nemožné vyčistit. Takhle i to bláto jak se kůň vyválí tak se z něj dá na hrubo seškrábat a ten prach ze srsti dostane tohle.
Jinak informace jsou tady
http://www.nfk.cz/cs/inzerce/47.html?Itemid=76
My to kupovali na psy, ale normálně v zahraničí se to používá na čištění kde čeho, včetně právě koní. Není to zrovna nejlevnější záležitost, ale rozhodně se to vypatí (pomůže i možnost odečtení DPH-dá se to zařadit jako na čištění něčeho atd.). Jsou i levnější varianty, které jsem viděla, ale v menším výkonem (tenhle má dva motory), co jsem viděla, tak čistící schopnost například u našich psů se s tímhle nedá srovnat (našeho Darése jen tak něco neprofoukne do čista) a na koně nevím. Možná by nějaký slabší na čistotného stačil, ale věčně blátivé koule nevím...
Každopádně tenhle je vynikající, zrovna jsem si ji profoukla a jedeme ven..i podsedlová deka se méně zaprasí od potu a prachu. Jo, ještě jedna moc dobrá věc!
Když odjezdíte s koněm a je zpocený, tak při čištění z něj jde bílý prach a sůl od potu, že? Vždycky jsem se vztekala, že ať v zimě čistím jak chci, tak se pořád z ní práší ten bílý prach z potu po ježdění když oschne. Tak už to neřeším. Slepené chlupy přejedu plastovým hřbílkem, aby se rozlepily, koně vyvedu za stáj, vezmu fukar, z koně to pufne pryč a je čistý..nic ji nesvědí, sůl a prach je v čudu a kůň super čistý...fakt jsem s tou koupí souhlasila hlavně kvůli toho koně, protože to není zrovna levná záležitost, ale takhle čistého koně jsem nidky neměla.
I pro alergiky to může být přínos..jak je krásné obejmout svého oře a dát mu hlavu na načechranou čistou srst jako na polštář a nemít pořád všude jen prach z pilin, bláta a kde čeho...
lucky
napsal(a):
JJ, právě že v zimě je koně nemožné vyčistit. Takhle i to bláto jak se kůň vyválí tak se z něj dá na hrubo seškrábat a ten prach ze srsti dostane tohle.
Jinak informace jsou tady
http://www.nfk.cz/cs/inzerce/47.html?Itemid=76
My to kupovali na psy, ale normálně v zahraničí se to používá na čištění kde čeho, včetně právě koní. Není to zrovna nejlevnější záležitost, ale rozhodně se to vypatí (pomůže i možnost odečtení DPH-dá se to zařadit jako na čištění něčeho atd.). Jsou i levnější varianty, které jsem viděla, ale v menším výkonem (tenhle má dva motory), co jsem viděla, tak čistící schopnost například u našich psů se s tímhle nedá srovnat (našeho Darése jen tak něco neprofoukne do čista) a na koně nevím. Možná by nějaký slabší na čistotného stačil, ale věčně blátivé koule nevím...
Každopádně tenhle je vynikající, zrovna jsem si ji profoukla a jedeme ven..i podsedlová deka se méně zaprasí od potu a prachu. Jo, ještě jedna moc dobrá věc!
Když odjezdíte s koněm a je zpocený, tak při čištění z něj jde bílý prach a sůl od potu, že? Vždycky jsem se vztekala, že ať v zimě čistím jak chci, tak se pořád z ní práší ten bílý prach z potu po ježdění když oschne. Tak už to neřeším. Slepené chlupy přejedu plastovým hřbílkem, aby se rozlepily, koně vyvedu za stáj, vezmu fukar, z koně to pufne pryč a je čistý..nic ji nesvědí, sůl a prach je v čudu a kůň super čistý...fakt jsem s tou koupí souhlasila hlavně kvůli toho koně, protože to není zrovna levná záležitost, ale takhle čistého koně jsem nidky neměla.
I pro alergiky to může být přínos..jak je krásné obejmout svého oře a dát mu hlavu na načechranou čistou srst jako na polštář a nemít pořád všude jen prach z pilin, bláta a kde čeho...
Předpokládám že to máš kupované ale hlavně kvůli čoklům, vid...máme to v psím salóně, pudla to narovná i bez česání....ale nevím co by na to řekl kun je to dost velkej tlak...
klawdie
napsal(a):
Předpokládám že to máš kupované ale hlavně kvůli čoklům, vid...máme to v psím salóně, pudla to narovná i bez česání....ale nevím co by na to řekl kun je to dost velkej tlak...
NO, táta to chtěl na psy, já řvala, že je to drahé, ale pak jsem souhlasila s tím, že teda dám půlku, ale budu s tím foukat koně.
Jo, Usa když to viděla poprvé, tak si sedla na prdel, pomalu jsem z dálky foukala na první stupeň, postupně jsem mohla blíže. Když jsem ji poprvé foukla pod břicho, tak to byla piafa, že by každý drezurák mohl závidět a když jsem ji ve snaze vyfouknout lupy z kořene ocasu foukla do zadku, tak seděla na prdeli
. Ale zvykla si, zjistila, že ji to nesní. Celé léto jsem ji nefoukala, když je nahá, tak to nemá cenu. Teď začíná vypadat zase jako "tuleň s makeupem"
, takže ji foukám zase a už stojí jako profík na místě a na ten druhý silný proud se nechá celá vyfoukat, dokonce i krk až po hlavu, což je úspěch. I to břicho fouknu a je jako z čističky
sdracice
napsal(a):
Taky mám dotaz ohledně vysavače a čištění
Kde ty nástavce koupim???? V žádnym obchodě s jezd. potřebami jsem je nenašla