"Ty z moderky králíků 213"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2008 16:08
blanche

XXX.XXX.245.111

zvířátková

30.10.2008 16:09
zvířátková

XXX.XXX.240.157

blanche napsal(a):
a už se cítím lépe

Jak málo stačí k radosti....

30.10.2008 16:10
blanche

XXX.XXX.245.111

zvířátková napsal(a):
Jak málo stačí k radosti....

Viď
To s nacpanou Usou bylo dobrý

sadzi saj

30.10.2008 16:11
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

blanche napsal(a):
Viď

Nějak nestíhám

zvířátková

30.10.2008 16:12
zvířátková

XXX.XXX.240.157

blanche napsal(a):
Viď

No vždycky říká, jak se domů div nekutálí, takže si myslim, že z toho větru žádný strach mít nemusí .

Jééé, moje vysvobození už je na blízku, juchůůů, pádím, tak pááá

30.10.2008 16:14
blanche

XXX.XXX.245.111

zvířátková napsal(a):
No vždycky říká, jak se domů div nekutálí, takže si myslim, že z toho větru žádný strach mít nemusí .

Jééé, moje vysvobození už je na blízku, juchůůů, pádím, tak pááá

Se máš, tak papa

30.10.2008 17:02
naftalinka

XXX.XXX.48.26

blanche napsal(a):
Se máš, tak papa

no já tady mám rodinou sešlost tak taky nestíhám

30.10.2008 17:04
blanche

XXX.XXX.245.111

naftalinka napsal(a):
no já tady mám rodinou sešlost tak taky nestíhám

Aaaa, že by oslava ?

30.10.2008 17:45
naftalinka

XXX.XXX.48.26

blanche napsal(a):
Aaaa, že by oslava ?

neee, ale u nás se furt musí něco dít, taky bych ráda měla klid!!!!!!!

30.10.2008 17:51
blanche

XXX.XXX.245.111

naftalinka napsal(a):
neee, ale u nás se furt musí něco dít, taky bych ráda měla klid!!!!!!!

Aha, tak to nezávidím ,,,

30.10.2008 17:56
lucky

XXX.XXX.230.77

blanche napsal(a):
Aha, tak to nezávidím ,,,

Táák Usa neulítla..fakt byla jako koule, ale hlavně trpělivě čekala u vrat a řvala že koonečně jdu, vyštípalal Čipa od vrat, že už má jít taky domů a šla.

30.10.2008 18:25
blanche

XXX.XXX.245.111

blanche napsal(a):
a už se cítím lépe

No, Lea měla pravdu, že neodlétla
Tady vzpomínka na teplo

30.10.2008 18:27
naftalinka

XXX.XXX.48.26

blanche napsal(a):
No, Lea měla pravdu, že neodlétla
Tady vzpomínka na teplo

jeee teplo ani nepřipomínej nebo budu nasra................ Mě už to počasí leze krkem

30.10.2008 18:43
lucky

XXX.XXX.230.77

naftalinka napsal(a):
jeee teplo ani nepřipomínej nebo budu nasra................ Mě už to počasí leze krkem

No jo, já taky chci léééto!!!! Ani toho plavání jsem si neužila. Tady je to na houby..pořád je věčně tady v té blbé Střední Evropě hnusně

30.10.2008 18:45
blanche

XXX.XXX.245.111

lucky napsal(a):
No jo, já taky chci léééto!!!! Ani toho plavání jsem si neužila. Tady je to na houby..pořád je věčně tady v té blbé Střední Evropě hnusně

30.10.2008 18:50
lucky

XXX.XXX.230.77

blanche napsal(a):

nepruď!!!!

30.10.2008 18:59
blanche

XXX.XXX.245.111

30.10.2008 20:02
lucky

XXX.XXX.230.77

blanche napsal(a):

Musíme si říkat..léto..no fuuj!

no jo..jenom já bych brala klidně i poušť..hlavně že je tam horko!!!

30.10.2008 20:03
naftalinka

XXX.XXX.48.26

lucky napsal(a):
Musíme si říkat..léto..no fuuj!

no jo..jenom já bych brala klidně i poušť..hlavně že je tam horko!!!

horko zase ne, ale teplo to by šlo, ale to si tady pár měsíců neužijeme, že!!!!!

30.10.2008 20:23
lucky

XXX.XXX.230.77

naftalinka napsal(a):
horko zase ne, ale teplo to by šlo, ale to si tady pár měsíců neužijeme, že!!!!!

no..těch 30 je pro mě OK

30.10.2008 23:26
monikafris

XXX.XXX.141.166

lucky napsal(a):
no..těch 30 je pro mě OK

Pár foteček z dneška

30.10.2008 23:30
monikafris

XXX.XXX.141.166

monikafris napsal(a):
Pár foteček z dneška

Nějak ty fotky nejsou nic moc a když se to zmenší tak je to ještě horší

30.10.2008 23:34
monikafris

XXX.XXX.141.166

monikafris napsal(a):
Nějak ty fotky nejsou nic moc a když se to zmenší tak je to ještě horší

a poslední

30.10.2008 23:38
blanche

XXX.XXX.245.111

monikafris napsal(a):
a poslední

Jéééé, to je krááása ,,,
Frísové jsou stejně supr

31.10.2008 08:39
lucky

XXX.XXX.230.77

blanche napsal(a):
Jéééé, to je krááása ,,,
Frísové jsou stejně supr

Moni, to nic..tady všechny fotky vypadají blbě. Ale i tak jsou ty Tvé hezké a frízáci jsou super.

Jiank holky, jak to vidíte s tou výstavou psů v Letňanech? Přijdete se mrknout? Jsme tam 16.11. ..v neděli jsou fundláci. Nevím teda v kterém pavilonu, ale zjistím to kdyžtak.

sadzi saj

31.10.2008 08:45
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

lucky napsal(a):
Moni, to nic..tady všechny fotky vypadají blbě. Ale i tak jsou ty Tvé hezké a frízáci jsou super.

Jiank holky, jak to vidíte s tou výstavou psů v Letňanech? Přijdete se mrknout? Jsme tam 16.11. ..v neděli jsou fundláci. Nevím teda v kterém pavilonu, ale zjistím to kdyžtak.

Bré ranko,

tak jsem si říkala, že budu dneska první a ha, Lucky mě předběhla

U nás dneska ráno hezky mrzlo, ale hlásím teda, že je krásně, ale kosa řádná

Jinak Lucky, pokud by Blanka měla volno, tak by se to určo dalo nějak vymyslet přijet juknout

31.10.2008 08:54
lucky

XXX.XXX.230.77

sadzi saj napsal(a):
Bré ranko,

tak jsem si říkala, že budu dneska první a ha, Lucky mě předběhla

U nás dneska ráno hezky mrzlo, ale hlásím teda, že je krásně, ale kosa řádná

Jinak Lucky, pokud by Blanka měla volno, tak by se to určo dalo nějak vymyslet přijet juknout

To by bylo fajn..ráda bych vás viděla. Jinak teda koukám, Elí tady letí jako stroj.
Tady je krásně, svítí sluníčko, trochu větříček, ale žádná hrůza. Usu nechám chvíli ještě odpočinou po snídani, pak ji vyfouknu a zajedeme na pastvinu ke Dvořákovi, ať se tam do večera pase..i když možná bych pro ni přišla ve tři a jely bychom se projet

sadzi saj

31.10.2008 09:24
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

lucky napsal(a):
To by bylo fajn..ráda bych vás viděla. Jinak teda koukám, Elí tady letí jako stroj.
Tady je krásně, svítí sluníčko, trochu větříček, ale žádná hrůza. Usu nechám chvíli ještě odpočinou po snídani, pak ji vyfouknu a zajedeme na pastvinu ke Dvořákovi, ať se tam do večera pase..i když možná bych pro ni přišla ve tři a jely bychom se projet

Blanka to cvaklo v přechodu ze cvalu do klusu, takže zastihla ten přechod

31.10.2008 09:32
lucky

XXX.XXX.230.77

sadzi saj napsal(a):
Blanka to cvaklo v přechodu ze cvalu do klusu, takže zastihla ten přechod

U nás se zase zvedá vítr. Už mě to sere..... ale jsou to takové nárazy. Ke koním ji jdu dát. Jen se najím,

31.10.2008 09:41
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):

U nás se zase zvedá vítr. Už mě to sere..... ale jsou to takové nárazy. Ke koním ji jdu dát. Jen se najím,

tak jo..já letím..pá

sadzi saj

31.10.2008 09:53
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

lucky napsal(a):
tak jo..já letím..pá

zvířátková

31.10.2008 11:22
zvířátková

XXX.XXX.240.157

sadzi saj napsal(a):

Nazdárek!

Tak jsem tu taky, sice jsem v práci už 2 hodinky, ale hodili na mě tolik práce, že se nedalo urvat.

Taky máme venku krásně slunečno, ale zima pořádný, než jsem se sem doplazila, tak jsem pěkně zmrzla. Ulití mě stálo dalších 155 korun, fakt šílený ty poplatky a ceny za mastičky.

sadzi saj

31.10.2008 11:24
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

zvířátková napsal(a):
Nazdárek!

Tak jsem tu taky, sice jsem v práci už 2 hodinky, ale hodili na mě tolik práce, že se nedalo urvat.

Taky máme venku krásně slunečno, ale zima pořádný, než jsem se sem doplazila, tak jsem pěkně zmrzla. Ulití mě stálo dalších 155 korun, fakt šílený ty poplatky a ceny za mastičky.

Ahojky,

já jsem si říkala, že si se snad na to dneska vyflákla

To Mirek už zase týden nahání obvodní, v pondělí měla volno, pak narváno, pak musel do Prahy a dneska tam pro změnu není a být tam měla

Jo já už dneska vytáhla do autí rukavičky

zvířátková

31.10.2008 11:26
zvířátková

XXX.XXX.240.157

sadzi saj napsal(a):
Ahojky,

já jsem si říkala, že si se snad na to dneska vyflákla

To Mirek už zase týden nahání obvodní, v pondělí měla volno, pak narváno, pak musel do Prahy a dneska tam pro změnu není a být tam měla

Jo já už dneska vytáhla do autí rukavičky

No nejradši bych, ale zase už se brzy přelomí poledne, no a to už hned vypadá veseleji.

31.10.2008 12:28
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
No nejradši bych, ale zase už se brzy přelomí poledne, no a to už hned vypadá veseleji.

No jsem tady jen na skok..ještě letím pracovně do Frýdlantu a beru sebou psiska..pak je tam uvážu u plotu
Jinak s Usou jsem byla u koní na pastvu ji dát dopoledne. Vzaly jsme to se sedlem a celkem asi kilásek jsem s ní zkušebně lehce klusala..asi na dvakrát a naprosto OK. Plná energie, uvolněně krásně šlapala a hlavně jen si odfrkla a nekašle, takže je to super. Vypadá to, že inhalace zabraly skvěle. Zítra by měl přijet kopytář a v neděli počítám bude citlivější, možná odpoledne bychom se jely projet po měkké louce....uvidíme jestli ve středu zvládne trénink,...bude to stejně spíše seznámení s trenérkou, režimem, možná uděláme jen půl hodinky...

sadzi saj

31.10.2008 13:36
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

lucky napsal(a):
No jsem tady jen na skok..ještě letím pracovně do Frýdlantu a beru sebou psiska..pak je tam uvážu u plotu
Jinak s Usou jsem byla u koní na pastvu ji dát dopoledne. Vzaly jsme to se sedlem a celkem asi kilásek jsem s ní zkušebně lehce klusala..asi na dvakrát a naprosto OK. Plná energie, uvolněně krásně šlapala a hlavně jen si odfrkla a nekašle, takže je to super. Vypadá to, že inhalace zabraly skvěle. Zítra by měl přijet kopytář a v neděli počítám bude citlivější, možná odpoledne bychom se jely projet po měkké louce....uvidíme jestli ve středu zvládne trénink,...bude to stejně spíše seznámení s trenérkou, režimem, možná uděláme jen půl hodinky...

To jsou mi novinky, kopytář jo a i trénink??

31.10.2008 18:51
lucky

XXX.XXX.230.77

sadzi saj napsal(a):
To jsou mi novinky, kopytář jo a i trénink??

JJ... kopytář zítra, trénink ve středu..pokud nebude lít samozřejmě.

Jinak dobrá zpráva...domů Usa klusala skoro celou cestu, naprosto v pohodičce...šikulka

sadzi saj

1.11.2008 15:03
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

blanche napsal(a):
a už se cítím lépe

Dobré odpolko ve spolek,

tak Vás jdu pozdravit.

Lucky a co že si sehnala kopytáře, jsem myslela, že si to děláš sama a kontroluje ti to vet??

Jinak já dneska drez. trénink docela hustý, trenérka můžeš ještě, já úplně už ko, spocená, ale říkám, jo můžu, prostě jsem to potřebovala trénovat Asi to sedlo nadělalo dost paseky říkala, že je teď vidět, že má volnější a prostornější předek, jak se jí asi uvolnila ta lopatka a i nacvlání je lepší, ale pořád to není ok, jak měla asi zakódováno, že jí to bolelo Dneska chodila na pravou stranu úplně super a na levou stranu to bylo horší, kor, když pak přišel na jízdárnu další koník jo a hustý hrbíky házela, ten jeden fakt byl Jsem ráno jela pro Blanku, tak budu mít fotodokumentaci a pak se nám podařilo udělat krááásný fotečky ve volnosti, už se moc těším na ně. Stačilo Elí popohnat a nosila se, jak arabáč a předvedla i nějaké akční pózy Máte tu dneska krásně, sluníčko a teploučko, to by mohlo vydržet ještě dlouuuho.

No nic, jdu hrabat zahradu a pak razíme na večírek, švagrová má narozky

zvířátková

1.11.2008 18:19
zvířátková

XXX.XXX.42.14

sadzi saj napsal(a):
Dobré odpolko ve spolek,

tak Vás jdu pozdravit.

Lucky a co že si sehnala kopytáře, jsem myslela, že si to děláš sama a kontroluje ti to vet??

Jinak já dneska drez. trénink docela hustý, trenérka můžeš ještě, já úplně už ko, spocená, ale říkám, jo můžu, prostě jsem to potřebovala trénovat Asi to sedlo nadělalo dost paseky říkala, že je teď vidět, že má volnější a prostornější předek, jak se jí asi uvolnila ta lopatka a i nacvlání je lepší, ale pořád to není ok, jak měla asi zakódováno, že jí to bolelo Dneska chodila na pravou stranu úplně super a na levou stranu to bylo horší, kor, když pak přišel na jízdárnu další koník jo a hustý hrbíky házela, ten jeden fakt byl Jsem ráno jela pro Blanku, tak budu mít fotodokumentaci a pak se nám podařilo udělat krááásný fotečky ve volnosti, už se moc těším na ně. Stačilo Elí popohnat a nosila se, jak arabáč a předvedla i nějaké akční pózy Máte tu dneska krásně, sluníčko a teploučko, to by mohlo vydržet ještě dlouuuho.

No nic, jdu hrabat zahradu a pak razíme na večírek, švagrová má narozky

Nazdárek!

Taky se jdu na vás mrknout.

Tak to se na fotečky těšíme

U nás nic nového, sice bylo krásně teplo a sluníčko, ale to kvantum bahna, co jsme měli z předchozích dnů uškudlené je fakt děs. Kluci jako bahňáci. No nic moc. Ani mě nebavilo nějakého drhnout, abychom se mohli projet, radši jsem je nechala jak čuňata a šla s nima na procházku.

Jsem Čika pak odčervila, jsem furt čekala, než vet přinese to Grantovi, aby to měli najednou, ale nemá to cenu čekat, už to odkládám skoro 3 týdny a už to chci Čikimu prostě dát, jelikož mu to taky pomůže v té alergii. Drobet se mi ksichtil a flémoval, ale zbaštil to poslušně ani nemrkl.

1.11.2008 20:12
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
Nazdárek!

Taky se jdu na vás mrknout.

Tak to se na fotečky těšíme

U nás nic nového, sice bylo krásně teplo a sluníčko, ale to kvantum bahna, co jsme měli z předchozích dnů uškudlené je fakt děs. Kluci jako bahňáci. No nic moc. Ani mě nebavilo nějakého drhnout, abychom se mohli projet, radši jsem je nechala jak čuňata a šla s nima na procházku.

Jsem Čika pak odčervila, jsem furt čekala, než vet přinese to Grantovi, aby to měli najednou, ale nemá to cenu čekat, už to odkládám skoro 3 týdny a už to chci Čikimu prostě dát, jelikož mu to taky pomůže v té alergii. Drobet se mi ksichtil a flémoval, ale zbaštil to poslušně ani nemrkl.

Nazdárek!

tak kopytář přijel a byl u nás 4 hodiny!!! Byl to Martin Běhal, se kterým jsme byli na kurzíku ve Zlíně posledně
No...je fakt, že jsme dost kecali, pak si nakonec dali chlebíčky a tak, ale i přesto....... 4 hodiny se mi kovář nikdy nevěnoval, natož aby měl snahu mě cokoliv naučit!Musím příct, že jsem nadšená, šíleně spokojená. Usinka se mu moc líbila, celou dobu stála na dvoře a trpělivě si nechala zvedat všechny nožičky...sem tam teda někoho ožužlala

Musím se teda pochlubit, že jsme dostaly obě pochvalu...já za to, že prý na amatéra jsem slušný kopytář a prostě jen se určitých věcí bojím, většinu i vidím, ale znáte to...lepší když odborník vysvětlí a ukáže...nyní už vím kde co jak a proč udělat.

No a Usinka dostala pochvalu, že má super tvrdá a kvalitní kopyta a na to, že je to mazánek, tak je velmi dobře vychovaná a celou dobu se moc snažila.
Dokonce chudinka třeba stála (sama na dvoře bez vodítka, jen na parelce) a koukala, že se ji prohlíží zadní kopýtka po částečné úpravě. No a měla mít nožky na zemi, jenom kopytář chodil kolem zadku, já tam stála taky a koukali jsme na zadní a ona chudila lehce zvedla levou zadní..koukla...že nic, a že koukáme na pravou zadní..tak šup a zvedla pravou..jestli jako chce tuhle..no zase nic...a tak zase teda radši tu levou...byla chudáček zmatená kterou tu nohu teda jako chceme, nebo proč tam za tím zadkem tak popocházíme a něco si vysvětlujeme..byla fakt zlatíčko.

Přední nožičky vzorně držela na trojnožce, ty zadní tak moc neznala na trojnožku dávat, ale když se šlo v klidu, nožička se hladila, a zjistila, že se tak ta noha dá taky držet, tak stála a zadní měla nataženou na trojnožku dopředu a držela pak už i sama a pan kopytář ji dělal mustangrol a ještě mi při tom vše vysvětloval.
Prý je takové hodné zlatíčko, strašně moc hodná byla.
Když jsem dělali přední kopýtka, tak tam byla kamarádka Jarka, jež byla s námi i na kurzíku, pak ale musela domů.

Jinak si moc cením, že byl pan kopytář tak ochotný a fakt celou dobu se nám věnoval, snažil se mi vše vysvětlit, kopýtka mi změřil, ukázal co kde ujíždí a proč, kde to můžu víc vzít, kde to mám víc rovnat. Každopádně kopyta vypadají úžasně a co je hlavní!!!! Usa lépe chodí! Je trochu citlivá, to je jasné...spíše na kamíncích, ale to je pochopitelné, ovšem má úplně jiný pohyb!!!! Měla zvláštní pohyb zadními, chodila s vyšší akcí zadnícj, jelikož měla dost špice a ještě mírně obě sežmajdané....všechna kopyta byla nevyvážená. Takže jsme je srovnali a ona chodí úplně jinak! Kopyta se lehce překlapují, chůzi má ladnou, plochou, bez námahy, klus rovný, elegantní. Špatně se to popisuje, ale ten rozdíl je fakt velký!

No a klidně prý mohu na vyjížďku.

Nakonec jsme ještě pokecali, najedli se a rozloučili. No a fakt....nasedlala jsem, přijela Kristýna s Čipem a jeli jsme ven! Ten klus! A ten cval! Po loukách jsme se krááásně projeli, Usa šla výborně, lehounce, nezakopávala mi zadními, no super!

Jsem moc spokojená, určitě budu dál jen doporučovat a hlavně se mi spousta věcí objasnila ještě víc a vím jak na svého konkrétního koně. Za chvíli bude mít kopýtka jako mustang

Jinak kopýtka si dělám sama, to ano, ale nejsem odborník, jsem jen laik majitel, co se snaží něco naučit...čím víc info, tím líp. Navíc v poslední době jsem byla trochu bezradná , jelikož po úraze - víc jak měsíc a půl obvazovaných nohou ji dost podjely patky a špice už měla pořádné. Něco jsem poopravila po kurzíku, ale věděla jsem, že to není ono, ovšem člověk se bojí do neznáma, když to nemá v ruce..nyní už vím.Sice mi můj veterinář občas kopýtka prohlédne, když tady je, ale přece jen i on se stále učí...taky vím, že ho potěším, když mu nyní pošlu nafocená kopýtka Usy. Martin Běhal je člověk, který dnes a denně dělá hromady koní, problémových koní, rehabilitace kopyt a jde vidět, že ví co dělá a jak to dělá. Koně běhají, léčí se, navrací se jim jejich prapůvodní kopyto. Takže když byla možnost zúčastnit se kurzíku ve Zlíně, byla jsem moc ráda a přestože jsem měla fotky, tak vidět kopyta na živo je něco jiného, takže jsem byla vděčná za možnost nabídky úpravy koně přímo doma, když tady měl Martin cestu. Takže jsem opravdu velmi ráda a vděčná, že mi srozumitelným způsobem vše objasnil, velmi logicky a srozumitelně odpovídal na mé dotazy a opravdu mi to hooodně dalo. Tahle návštěva byla k nezaplacení a opravdu bych to doporučovala každému, který chce mít bosého koně . Opravdu stojí za to si přizvat odborníka, individuálně se naučí hrozně moc a navíc v budoucnu opravdu ušetří za kováře při strouhání a vyvaruje se vlastních omylů.

zvířátková

2.11.2008 16:56
zvířátková

XXX.XXX.42.14

lucky napsal(a):
Nazdárek!

tak kopytář přijel a byl u nás 4 hodiny!!! Byl to Martin Běhal, se kterým jsme byli na kurzíku ve Zlíně posledně
No...je fakt, že jsme dost kecali, pak si nakonec dali chlebíčky a tak, ale i přesto....... 4 hodiny se mi kovář nikdy nevěnoval, natož aby měl snahu mě cokoliv naučit!Musím příct, že jsem nadšená, šíleně spokojená. Usinka se mu moc líbila, celou dobu stála na dvoře a trpělivě si nechala zvedat všechny nožičky...sem tam teda někoho ožužlala

Musím se teda pochlubit, že jsme dostaly obě pochvalu...já za to, že prý na amatéra jsem slušný kopytář a prostě jen se určitých věcí bojím, většinu i vidím, ale znáte to...lepší když odborník vysvětlí a ukáže...nyní už vím kde co jak a proč udělat.

No a Usinka dostala pochvalu, že má super tvrdá a kvalitní kopyta a na to, že je to mazánek, tak je velmi dobře vychovaná a celou dobu se moc snažila.
Dokonce chudinka třeba stála (sama na dvoře bez vodítka, jen na parelce) a koukala, že se ji prohlíží zadní kopýtka po částečné úpravě. No a měla mít nožky na zemi, jenom kopytář chodil kolem zadku, já tam stála taky a koukali jsme na zadní a ona chudila lehce zvedla levou zadní..koukla...že nic, a že koukáme na pravou zadní..tak šup a zvedla pravou..jestli jako chce tuhle..no zase nic...a tak zase teda radši tu levou...byla chudáček zmatená kterou tu nohu teda jako chceme, nebo proč tam za tím zadkem tak popocházíme a něco si vysvětlujeme..byla fakt zlatíčko.

Přední nožičky vzorně držela na trojnožce, ty zadní tak moc neznala na trojnožku dávat, ale když se šlo v klidu, nožička se hladila, a zjistila, že se tak ta noha dá taky držet, tak stála a zadní měla nataženou na trojnožku dopředu a držela pak už i sama a pan kopytář ji dělal mustangrol a ještě mi při tom vše vysvětloval.
Prý je takové hodné zlatíčko, strašně moc hodná byla.
Když jsem dělali přední kopýtka, tak tam byla kamarádka Jarka, jež byla s námi i na kurzíku, pak ale musela domů.

Jinak si moc cením, že byl pan kopytář tak ochotný a fakt celou dobu se nám věnoval, snažil se mi vše vysvětlit, kopýtka mi změřil, ukázal co kde ujíždí a proč, kde to můžu víc vzít, kde to mám víc rovnat. Každopádně kopyta vypadají úžasně a co je hlavní!!!! Usa lépe chodí! Je trochu citlivá, to je jasné...spíše na kamíncích, ale to je pochopitelné, ovšem má úplně jiný pohyb!!!! Měla zvláštní pohyb zadními, chodila s vyšší akcí zadnícj, jelikož měla dost špice a ještě mírně obě sežmajdané....všechna kopyta byla nevyvážená. Takže jsme je srovnali a ona chodí úplně jinak! Kopyta se lehce překlapují, chůzi má ladnou, plochou, bez námahy, klus rovný, elegantní. Špatně se to popisuje, ale ten rozdíl je fakt velký!

No a klidně prý mohu na vyjížďku.

Nakonec jsme ještě pokecali, najedli se a rozloučili. No a fakt....nasedlala jsem, přijela Kristýna s Čipem a jeli jsme ven! Ten klus! A ten cval! Po loukách jsme se krááásně projeli, Usa šla výborně, lehounce, nezakopávala mi zadními, no super!

Jsem moc spokojená, určitě budu dál jen doporučovat a hlavně se mi spousta věcí objasnila ještě víc a vím jak na svého konkrétního koně. Za chvíli bude mít kopýtka jako mustang

Jinak kopýtka si dělám sama, to ano, ale nejsem odborník, jsem jen laik majitel, co se snaží něco naučit...čím víc info, tím líp. Navíc v poslední době jsem byla trochu bezradná , jelikož po úraze - víc jak měsíc a půl obvazovaných nohou ji dost podjely patky a špice už měla pořádné. Něco jsem poopravila po kurzíku, ale věděla jsem, že to není ono, ovšem člověk se bojí do neznáma, když to nemá v ruce..nyní už vím.Sice mi můj veterinář občas kopýtka prohlédne, když tady je, ale přece jen i on se stále učí...taky vím, že ho potěším, když mu nyní pošlu nafocená kopýtka Usy. Martin Běhal je člověk, který dnes a denně dělá hromady koní, problémových koní, rehabilitace kopyt a jde vidět, že ví co dělá a jak to dělá. Koně běhají, léčí se, navrací se jim jejich prapůvodní kopyto. Takže když byla možnost zúčastnit se kurzíku ve Zlíně, byla jsem moc ráda a přestože jsem měla fotky, tak vidět kopyta na živo je něco jiného, takže jsem byla vděčná za možnost nabídky úpravy koně přímo doma, když tady měl Martin cestu. Takže jsem opravdu velmi ráda a vděčná, že mi srozumitelným způsobem vše objasnil, velmi logicky a srozumitelně odpovídal na mé dotazy a opravdu mi to hooodně dalo. Tahle návštěva byla k nezaplacení a opravdu bych to doporučovala každému, který chce mít bosého koně . Opravdu stojí za to si přizvat odborníka, individuálně se naučí hrozně moc a navíc v budoucnu opravdu ušetří za kováře při strouhání a vyvaruje se vlastních omylů.

Nazdárek!

Zdravím při neděli. Dneska jsme sice neměli sluníčko, byl opar, ale bylo pěkně teplo, takže se tenhle víkend vcelku vyvedl.

Byla jsem s Grantem, Sheilou a její paničkou na vyjížďce, takové té delší, no ještě jsem nikdy nezažila, že by si Grant takhle venku vyšlapoval, vždycky se vleče, jak děsně ho otravujeme, když musí jít ven, ale dneska šel fakt nádherně svižně a evidentně vyjímečně s chutí. Sice se oba občas leknou, ale žádné drama se nekonalo. Pěkně jsme se projeli, tlusťocha jsem aspoň trošku protáhla, potřebuje to jak sůl.

zvířátková

3.11.2008 06:39
zvířátková

XXX.XXX.240.157

zvířátková napsal(a):
Nazdárek!

Zdravím při neděli. Dneska jsme sice neměli sluníčko, byl opar, ale bylo pěkně teplo, takže se tenhle víkend vcelku vyvedl.

Byla jsem s Grantem, Sheilou a její paničkou na vyjížďce, takové té delší, no ještě jsem nikdy nezažila, že by si Grant takhle venku vyšlapoval, vždycky se vleče, jak děsně ho otravujeme, když musí jít ven, ale dneska šel fakt nádherně svižně a evidentně vyjímečně s chutí. Sice se oba občas leknou, ale žádné drama se nekonalo. Pěkně jsme se projeli, tlusťocha jsem aspoň trošku protáhla, potřebuje to jak sůl.

Dobré ránko!

Tak já jako vždy na místě, božínku, jak mě se nechtělo vstávat a jít sem. Začínám být fakt otrávená, potřebovala bych dovolenou jak sůl.

Jinak je u nás dneska neskutečně teplo.

A mě ze včera bolí zadek až běda .

3.11.2008 07:57
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
Dobré ránko!

Tak já jako vždy na místě, božínku, jak mě se nechtělo vstávat a jít sem. Začínám být fakt otrávená, potřebovala bych dovolenou jak sůl.

Jinak je u nás dneska neskutečně teplo.

A mě ze včera bolí zadek až běda .

Ahoj! Tak vidím, že neděli jste si užili. Já chtěla včera taky na vyjížďku, u nás bylo nádherně, ale nakonec z toho nic nebylo. Dopoledne jsme byli na cvičáku se py a odpoledne neplánovaně přijel známý kvůli našim PC a pak ještě přijel klient, takže jsme dlouho domlouvali kšeftíky a práce bude hromada.

zvířátková

3.11.2008 08:26
zvířátková

XXX.XXX.240.157

lucky napsal(a):
Ahoj! Tak vidím, že neděli jste si užili. Já chtěla včera taky na vyjížďku, u nás bylo nádherně, ale nakonec z toho nic nebylo. Dopoledne jsme byli na cvičáku se py a odpoledne neplánovaně přijel známý kvůli našim PC a pak ještě přijel klient, takže jsme dlouho domlouvali kšeftíky a práce bude hromada.

To jo, jsem ráda, když můžu toho velkého provětrat drobet víc. Sice to furt zkouší, kór když se od Sheily na konci oddělíme. Chce se točit a jít za ní. Ale už pochopil, že neustoupim, musim teda dost křičet "jdi", ale víc už není potřeba a jemu nezbyde nic jiného, aby šel kudy chci. Ale zase pár jízd a už se ani nesnaží dát při jízdě hlavu k zemi na žraní. Je to paličák, jinak než trváním na svém u něj člověk asi moc nezmůže. Ale při jízdě na něj taky hodně mluvim a utišuju ho, že tam je to a to, a že to nic nedělá, že se nic neděje, jde vidět, že to na něj vcelku funguje, sice třeba zavětří, ale ani nevylítne úprkem. No jde vidět, že se do toho víc a víc dostáváme, kondičku taky nemá, vyjít krokem velký kopec byla pro něj dost námaha, ke konci už třeba sotva docházel, funí jak o život. Ale ani nezakucká, čajová kúra je fajn, teda nemám ověřené, co by dělal, kdyby musel cválat, při klusu třeba přes silnici na něm nic "vidět" nejde. Ale včera šel fakt děsně s chutí, vůbec se nemusel pobízet, držel se Sheily jak klíště, dokonce jí i předbíhal. Udělal mi radost.

3.11.2008 08:48
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
To jo, jsem ráda, když můžu toho velkého provětrat drobet víc. Sice to furt zkouší, kór když se od Sheily na konci oddělíme. Chce se točit a jít za ní. Ale už pochopil, že neustoupim, musim teda dost křičet "jdi", ale víc už není potřeba a jemu nezbyde nic jiného, aby šel kudy chci. Ale zase pár jízd a už se ani nesnaží dát při jízdě hlavu k zemi na žraní. Je to paličák, jinak než trváním na svém u něj člověk asi moc nezmůže. Ale při jízdě na něj taky hodně mluvim a utišuju ho, že tam je to a to, a že to nic nedělá, že se nic neděje, jde vidět, že to na něj vcelku funguje, sice třeba zavětří, ale ani nevylítne úprkem. No jde vidět, že se do toho víc a víc dostáváme, kondičku taky nemá, vyjít krokem velký kopec byla pro něj dost námaha, ke konci už třeba sotva docházel, funí jak o život. Ale ani nezakucká, čajová kúra je fajn, teda nemám ověřené, co by dělal, kdyby musel cválat, při klusu třeba přes silnici na něm nic "vidět" nejde. Ale včera šel fakt děsně s chutí, vůbec se nemusel pobízet, držel se Sheily jak klíště, dokonce jí i předbíhal. Udělal mi radost.

to je dobře, že je takový šikovný.
Tady máma s Usinkou...pomáhala mi fotit kopýtka po té úpravě..pak jsem jela s ní a Čipem ven
Dneska se snad taky projedeme

zvířátková

3.11.2008 08:52
zvířátková

XXX.XXX.240.157

lucky napsal(a):
to je dobře, že je takový šikovný.
Tady máma s Usinkou...pomáhala mi fotit kopýtka po té úpravě..pak jsem jela s ní a Čipem ven
Dneska se snad taky projedeme

No já tentokrát o víkendu neprojela Čikinka a nějak mi to chybí. Hned bych jela, ale čas není, když tam dorazim až na půl pátou a v pět je tma.

Moc pěkná fotečka

3.11.2008 08:55
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
No já tentokrát o víkendu neprojela Čikinka a nějak mi to chybí. Hned bych jela, ale čas není, když tam dorazim až na půl pátou a v pět je tma.

Moc pěkná fotečka

S tou tmou je to na houby. Včera jsem ji přivedla z pastyv, tma jako v prd... a doma koukám...bylo teprve půl 6 !!!!. Jinak bývala venku do 9 na pastvě, že...

tahle je taky hezká....jsem udělala mámě aspoň nějaké fotky s holčí

zvířátková

3.11.2008 09:02
zvířátková

XXX.XXX.240.157

lucky napsal(a):
S tou tmou je to na houby. Včera jsem ji přivedla z pastyv, tma jako v prd... a doma koukám...bylo teprve půl 6 !!!!. Jinak bývala venku do 9 na pastvě, že...

No my ty dva taky v létě zavírali až v deset večer a teď chodí už na pátou. A jelikož teď posledních pár dní zavírám já, tak jsem o víkendu zavírala už ve čtyři, Grant mi to nechtěl věřit, že už může do stáje. Na zavolání nepřiběhnul, jelikož mi nevěřil, takže jsem se prošla, když jsem pro něj musela jít dost daleko a odvést ho na vodítku. Ve výběhu jsem ho pustila, tak mi vzal otočku rychle zase z ohrady na pastvu, tak jsem ho tam musela zavést znova, zavřít, až pak pustit, tak se znuděně zastavil ve výběhu a tak mu říkám, ať se mnou jde, že už tam má otevřeno. No byl z toho dost vykulenej, jak má ten svůj načasovanej plán, tak byl paf a nevěřil, že to znamená, že už může ke žrádlu. Je to naprd no, normální pracující prostě nemá čas na nic .

3.11.2008 09:05
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
No my ty dva taky v létě zavírali až v deset večer a teď chodí už na pátou. A jelikož teď posledních pár dní zavírám já, tak jsem o víkendu zavírala už ve čtyři, Grant mi to nechtěl věřit, že už může do stáje. Na zavolání nepřiběhnul, jelikož mi nevěřil, takže jsem se prošla, když jsem pro něj musela jít dost daleko a odvést ho na vodítku. Ve výběhu jsem ho pustila, tak mi vzal otočku rychle zase z ohrady na pastvu, tak jsem ho tam musela zavést znova, zavřít, až pak pustit, tak se znuděně zastavil ve výběhu a tak mu říkám, ať se mnou jde, že už tam má otevřeno. No byl z toho dost vykulenej, jak má ten svůj načasovanej plán, tak byl paf a nevěřil, že to znamená, že už může ke žrádlu. Je to naprd no, normální pracující prostě nemá čas na nic .

jj..i ti koně jsou z toho zmatení. já taky si připadám už v 6, že je tak 10 večer

3.11.2008 09:06
naftalinka

XXX.XXX.48.26

lucky napsal(a):

Ahoooj, tak jsem zase celý víkend strávila v práci a po večerech u koní. Dneska má na Atreje přijet doktorka a Herymu doufám, už konečně nohy splaskly.
Docela mě štve to neustále mlhavý počasí, je to uplně depresivní, co?

zvířátková

3.11.2008 09:08
zvířátková

XXX.XXX.240.157

naftalinka napsal(a):
Ahoooj, tak jsem zase celý víkend strávila v práci a po večerech u koní. Dneska má na Atreje přijet doktorka a Herymu doufám, už konečně nohy splaskly.

Taky mi ty večery přijdou děsně dlouhé. Ale na druhou stranu jsme dřív doma a tak si člověk může takhle večer odpočinout nic neděláním.

A co Atrejovi teda je?

sadzi saj

3.11.2008 09:11
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

naftalinka napsal(a):

Dobré ráno,

zdravím při pondělí a že se mi sem chtělo

Venku teploučko, pravda a koníci už byli venku a baštili, tak aspoň něco, ale otékají nám zadní nožky

zvířátková

3.11.2008 09:11
zvířátková

XXX.XXX.240.157

sadzi saj napsal(a):
Dobré ráno,

zdravím při pondělí a že se mi sem chtělo

Venku teploučko, pravda a koníci už byli venku a baštili, tak aspoň něco, ale otékají nám zadní nožky

Jsi byla ráno za ořema, jo? A do práce takhle pozdě?

3.11.2008 09:35
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
Jsi byla ráno za ořema, jo? A do práce takhle pozdě?

ta mlha mi taky leze na nervy. A dnes je docela kosa..nic moc, ale hlavně že nebude pršet

3.11.2008 11:01
naftalinka

XXX.XXX.48.26

lucky napsal(a):
ta mlha mi taky leze na nervy. A dnes je docela kosa..nic moc, ale hlavně že nebude pršet

no to jo, tak já si jdu udělat obídek No ale klidně bych se válela dál

sadzi saj

3.11.2008 11:12
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

naftalinka napsal(a):
no to jo, tak já si jdu udělat obídek No ale klidně bych se válela dál

Ne ne Leo. Když jedu do práce a je vidět a není mlha a teď už opadlo listí, je vidět ze silnice statek a výběhy

3.11.2008 11:48
naftalinka

XXX.XXX.48.26

sadzi saj napsal(a):
Ne ne Leo. Když jedu do práce a je vidět a není mlha a teď už opadlo listí, je vidět ze silnice statek a výběhy

Tak jak to jde v práci??? Takhle při pondělku musíte bejt plný elánu, ne?

zvířátková

3.11.2008 12:00
zvířátková

XXX.XXX.240.157

naftalinka napsal(a):
Tak jak to jde v práci??? Takhle při pondělku musíte bejt plný elánu, ne?

Aha, aha, tak to mě netrklo

No já jsem fakt grogy, vždycky mi nabalí 10 věcí najednou a oči mi jenom přechází, je to všechno tak nárazově debilně, teď nadepíšu 3 obálky a pro změnu nemám vůbec co dělat.

3.11.2008 12:08
naftalinka

XXX.XXX.48.26

zvířátková napsal(a):
Aha, aha, tak to mě netrklo

No já jsem fakt grogy, vždycky mi nabalí 10 věcí najednou a oči mi jenom přechází, je to všechno tak nárazově debilně, teď nadepíšu 3 obálky a pro změnu nemám vůbec co dělat.

Tak ať vám to utíká!!! Já jedu do nemocnice a pak za konikama, dneska se bude Atrej rehabilitovat, tak zatím

sadzi saj

3.11.2008 12:10
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

naftalinka napsal(a):
Tak ať vám to utíká!!! Já jedu do nemocnice a pak za konikama, dneska se bude Atrej rehabilitovat, tak zatím

Pa Zuzíku.

No mě to tu neba. Jsem byla venku, je tam krásně teploučko, tak jsem si koupila šopák a sýrový salátek, ale vůbec nic se mi nechce

zvířátková

3.11.2008 12:15
zvířátková

XXX.XXX.240.157

sadzi saj napsal(a):
Pa Zuzíku.

No mě to tu neba. Jsem byla venku, je tam krásně teploučko, tak jsem si koupila šopák a sýrový salátek, ale vůbec nic se mi nechce

Nám vlastně Zuzka ještě pořádně ani neřekla, jaké že to je v nové práci. Se tak těšila....

Přesně, teploučko, sice zataženo, ale na ven by to nevadilo, pokud lít nezačne. Škoda, že se tam člověk dostane tak pozdě, ach jo. Andy jak to stíháš odjezdit? Já, že v půl páté už dorážím a je to chvilka před setměnim.

zvířátková

3.11.2008 12:27
zvířátková

XXX.XXX.240.157

zvířátková napsal(a):
Nám vlastně Zuzka ještě pořádně ani neřekla, jaké že to je v nové práci. Se tak těšila....

Přesně, teploučko, sice zataženo, ale na ven by to nevadilo, pokud lít nezačne. Škoda, že se tam člověk dostane tak pozdě, ach jo. Andy jak to stíháš odjezdit? Já, že v půl páté už dorážím a je to chvilka před setměnim.

Jo a nečetly jste ten článek o umírání v Jezdectví? Vcelku masakr, štěstí, že tak rychle zapomínám, jelikož se mi fakt nelíbil a lepší je předem asi vědět co nejmíň.

sadzi saj

3.11.2008 12:30
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

zvířátková napsal(a):
Jo a nečetly jste ten článek o umírání v Jezdectví? Vcelku masakr, štěstí, že tak rychle zapomínám, jelikož se mi fakt nelíbil a lepší je předem asi vědět co nejmíň.

Leo nestíhám Přijedu tam nejdřív v 16.45 hod. a to většinou je ucpaný město, takže tak před pátou, takže minule jsem honem jí jenom vzala kopýtka, ohlávku a šli na prochajdu a pak na jízdárnu vylonžovat a krokovat do vesnice už jsme šli za tmy. Čištění bylo až potom, je to na pytel

No šílený téma, bylo mi z toho zle, ale donutila jsem se to přelouskat, pač ač je to hrozný bohužel nás to jednou čeká

zvířátková

3.11.2008 12:55
zvířátková

XXX.XXX.240.157

sadzi saj napsal(a):
Leo nestíhám Přijedu tam nejdřív v 16.45 hod. a to většinou je ucpaný město, takže tak před pátou, takže minule jsem honem jí jenom vzala kopýtka, ohlávku a šli na prochajdu a pak na jízdárnu vylonžovat a krokovat do vesnice už jsme šli za tmy. Čištění bylo až potom, je to na pytel

No šílený téma, bylo mi z toho zle, ale donutila jsem se to přelouskat, pač ač je to hrozný bohužel nás to jednou čeká

Si říkám, že je to nad možnosti, když je už v pět tma, stojí to zaprd. Hlavně, aby holka tím stáním nějak neprojevovala moc energie.

Jj, asi tak, místama fakt až moc. Přesně, si říkám "jednou", takže to chce o tom něco vědět.

sadzi saj

3.11.2008 13:05
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

zvířátková napsal(a):
Si říkám, že je to nad možnosti, když je už v pět tma, stojí to zaprd. Hlavně, aby holka tím stáním nějak neprojevovala moc energie.

Jj, asi tak, místama fakt až moc. Přesně, si říkám "jednou", takže to chce o tom něco vědět.

No právě, že jak kdy. Ve čtvrtek byla ok, v sobotu trénink, tak jsem si říkala, že bude unavená a ona byla, jak gumídek a aby toho nebylo málo, začli jí natékat zadní nohy, mě z toho jednou prostě klepne

Téma sice šílený a měla jsem z toho husiny, ale přelouskala jsem to a jsem o něco chytřejší, ale některý věci mě dostali, např. stavební povolení na to, pochovat si koně

zvířátková

3.11.2008 13:13
zvířátková

XXX.XXX.240.157

sadzi saj napsal(a):
No právě, že jak kdy. Ve čtvrtek byla ok, v sobotu trénink, tak jsem si říkala, že bude unavená a ona byla, jak gumídek a aby toho nebylo málo, začli jí natékat zadní nohy, mě z toho jednou prostě klepne

Téma sice šílený a měla jsem z toho husiny, ale přelouskala jsem to a jsem o něco chytřejší, ale některý věci mě dostali, např. stavební povolení na to, pochovat si koně

A natékají z nic nedělání? Či z čeho? To potom pohyb potřebuje nebo naopak ne?

No hlavní pointa toho článku byla, že nikdy normální majitel nemůže být s pochováním koně spokojený a fakt se mi to příčí, když to čtu. Ale co člověk jinak nadělá? Nic... To jo, bylo by to pěkné, kdyby to povolili a šlo to, že by dal pochovat do země. Je fakt, že tu díru bych kopat nechtěla, ale ta možnost je lákavá, pokud by to bylo jen trochu možné. Což je asi u málokoho.

sadzi saj

3.11.2008 13:51
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

zvířátková napsal(a):
A natékají z nic nedělání? Či z čeho? To potom pohyb potřebuje nebo naopak ne?

No hlavní pointa toho článku byla, že nikdy normální majitel nemůže být s pochováním koně spokojený a fakt se mi to příčí, když to čtu. Ale co člověk jinak nadělá? Nic... To jo, bylo by to pěkné, kdyby to povolili a šlo to, že by dal pochovat do země. Je fakt, že tu díru bych kopat nechtěla, ale ta možnost je lákavá, pokud by to bylo jen trochu možné. Což je asi u málokoho.

To si nemyslím, prý začli krmit ječmen a nikdo se samo nikoho neptal, jestli to chceme taky, takže musím zjistit, zda ho krmí stále, jestli samotný či to míchají s ovsem a jako jak dlouho tím hodlají krmit, pač si myslím, že to má z toho. A ano, potřebuje pohyb, pohybem jí to zase splaskne, proto bych i potřebovala, aby byla na pastvě, pač ve výběhu akorát stojí a čučí, občas popojde, proti boxu jediná výhoda, že je venku na čistém vzduchu, ale myslím, že to je tím ječmenem

Jj, já bych pochovala hned, ale musíš mít dostatek místa, povolení od KVS, nějaké vyhodnocení spodních vod od vodáren, které to musí povolit a pak stavební povolení, protože hrob musí mít náležité rozměry, no docela hustý.

zvířátková

3.11.2008 13:59
zvířátková

XXX.XXX.240.157

sadzi saj napsal(a):
To si nemyslím, prý začli krmit ječmen a nikdo se samo nikoho neptal, jestli to chceme taky, takže musím zjistit, zda ho krmí stále, jestli samotný či to míchají s ovsem a jako jak dlouho tím hodlají krmit, pač si myslím, že to má z toho. A ano, potřebuje pohyb, pohybem jí to zase splaskne, proto bych i potřebovala, aby byla na pastvě, pač ve výběhu akorát stojí a čučí, občas popojde, proti boxu jediná výhoda, že je venku na čistém vzduchu, ale myslím, že to je tím ječmenem

Jj, já bych pochovala hned, ale musíš mít dostatek místa, povolení od KVS, nějaké vyhodnocení spodních vod od vodáren, které to musí povolit a pak stavební povolení, protože hrob musí mít náležité rozměry, no docela hustý.

Aha, no tak to je blbý, že potřebuje prohánět, aby jí to splasklo.

No právě, oni podle toho, co tam psali, tak je to těžké se zařízením a povolení prý jen tak někomu nedávají. No a co budeš doma ty dny dělat, než to všechno zaříděj, udělá se studie, dá se povolení. Silně pochybuju, že to člověk má brzy hotové. No a uchovávat se to tělo nějakou dobu v praxi nedá.

sadzi saj

3.11.2008 14:46
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

zvířátková napsal(a):
Aha, no tak to je blbý, že potřebuje prohánět, aby jí to splasklo.

No právě, oni podle toho, co tam psali, tak je to těžké se zařízením a povolení prý jen tak někomu nedávají. No a co budeš doma ty dny dělat, než to všechno zaříděj, udělá se studie, dá se povolení. Silně pochybuju, že to člověk má brzy hotové. No a uchovávat se to tělo nějakou dobu v praxi nedá.

Jsem si nedávno říkala, že nemít koně, tak snad nemám skoro žádný starosti

Jo přesně tohle jsme si říkali s tchýní, že než to oblítáš a vyřídíš a jak jim to všechno trvá, tak jako co do té doby s tím

Teda mě to tu dneska neba

3.11.2008 15:02
lucky

XXX.XXX.230.77

sadzi saj napsal(a):
Jsem si nedávno říkala, že nemít koně, tak snad nemám skoro žádný starosti

Jo přesně tohle jsme si říkali s tchýní, že než to oblítáš a vyřídíš a jak jim to všechno trvá, tak jako co do té doby s tím

Teda mě to tu dneska neba

Téééda..vy máte morbidní téma.
Na to radši ani nemyslet.

Jinak byla jsem na menší vyjížďce s Usou a psy..teda hodně si mákli..myslím psi, Ua ani tak nee. Mladý parchant mi frknul za srnou. Darése jsem odvolala, ale Fabín zmizel v lese asi na 10 minut a nebylo ho..já myslela, že ho zabiju. Usu jsem nechala se pást a s Darésem jsme chodili kolem místa kde vlítnul do křoví a řvala jsem..asi za 10 minut se něco soukalo z lesa, kaput, samé bodláky..dostal pěkný vylágoš..tohle si nedal za klobouk, hajzl malý smradlavý. Pak už držel hubu a krok a dál nás následoval bez diskuzí. U dvořáka jsem Usu dala na pastvu, psy jsem pustila (jeho ovčouna s voříškem), takže za mnou chodili všichni jako ocásky. dala jsem jim vodu, uklidila sedlo, vytáhla kolo a chvíli si odpočinuli a jeli jsme domů. Jeho psy jsem zavřela zase a kluci domů šlapali skoro 3km ještě u kola....vzala jsem to delší cestou, aby mohli se pořádně jít vymáchat do potoka, takže počítám, že do noci budou kaput chrápat. Cestou mi u lesíka chtěl Fabby zase frnknout za stopou po kočce, ale jak jsem houkla, tak si to rychle rozmyslel..tohle už by si za klobouk nedal..takže vzorně přišel ke mě a dostal moc pochváleno, že takhle je to OK. Tak byl moc rád. On vždycky jednou za čas potřebuje průplesk a pak poslouchá jako hodinky..ale v tom lese mě fakt nasral!

zvířátková

3.11.2008 15:13
zvířátková

XXX.XXX.240.157

blanche napsal(a):
a už se cítím lépe

To jo, taky mi přijde, že nechodit k těm koním, tak nevim, jak bych volný čas trávila. No dříve jsme chodili s pesama po venku, pomalu jsme "přesedlali" na koníky, jelikož psiska věčně neposlouchají a v půlce cesty se šprajcnou a jít odmítají. Ale z práce jet rovnou domu, čuměl do blba, uklízet, nic víc, tak to by mě fakt nebavilo, sice by měl člověk míň starostí, ale zase by přišel o ty jedny z nejhezčích.

No právě, podle mě to není reálné zařídit tak, aby to bylo rychlé.

Mě to tu táky nebaví, přitom mi ve tři padla, ale než dojede taxík, to bude doba. Místo sídla práce změnili na dost daleké, minimálně o půl hodiny dále, přes celé město a já jsem na nervy, že se odtud prostě nijak nedostanu, v pátek jsem prubla bus, který mi jel naproti, ale trávila jsem v buse hodinu, jelikož to objelo všechny prdelky, co se dalo, takže fakt jak ve vězení tady

sadzi saj

3.11.2008 15:23
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

zvířátková napsal(a):
To jo, taky mi přijde, že nechodit k těm koním, tak nevim, jak bych volný čas trávila. No dříve jsme chodili s pesama po venku, pomalu jsme "přesedlali" na koníky, jelikož psiska věčně neposlouchají a v půlce cesty se šprajcnou a jít odmítají. Ale z práce jet rovnou domu, čuměl do blba, uklízet, nic víc, tak to by mě fakt nebavilo, sice by měl člověk míň starostí, ale zase by přišel o ty jedny z nejhezčích.

No právě, podle mě to není reálné zařídit tak, aby to bylo rychlé.

Mě to tu táky nebaví, přitom mi ve tři padla, ale než dojede taxík, to bude doba. Místo sídla práce změnili na dost daleké, minimálně o půl hodiny dále, přes celé město a já jsem na nervy, že se odtud prostě nijak nedostanu, v pátek jsem prubla bus, který mi jel naproti, ale trávila jsem v buse hodinu, jelikož to objelo všechny prdelky, co se dalo, takže fakt jak ve vězení tady

Jo to máš recht, tohle jsem absolvovala po nástupu do práce, ještě bez koně a po půl roce už mi slušně hrabalo, to se fakt nedalo

Tak já ještě hodinu

Lucky, bohužel je tohle holá realita.

3.11.2008 15:58
lucky

XXX.XXX.230.77

sadzi saj napsal(a):
Jo to máš recht, tohle jsem absolvovala po nástupu do práce, ještě bez koně a po půl roce už mi slušně hrabalo, to se fakt nedalo

Tak já ještě hodinu

Lucky, bohužel je tohle holá realita.

No jo, já taky vlastně pořád nemám čas. Pořád je něco na práci, pořád něco usinka, psi, lidi, pořád něco..člověk si málem ani neodpočine a když, tak zase uvažuje, že tolik věcí je třeba, že.....
Leo, to máš blbé. To jsem ani nevěděla, že jste se někde stěhovali

3.11.2008 16:22
marketka

XXX.XXX.179.23

lucky napsal(a):
No jo, já taky vlastně pořád nemám čas. Pořád je něco na práci, pořád něco usinka, psi, lidi, pořád něco..člověk si málem ani neodpočine a když, tak zase uvažuje, že tolik věcí je třeba, že.....
Leo, to máš blbé. To jsem ani nevěděla, že jste se někde stěhovali

Jo jo, ten článek v Jezdectví byl fakt masakr.

zvířátková

3.11.2008 17:02
zvířátková

XXX.XXX.42.14

marketka napsal(a):
Jo jo, ten článek v Jezdectví byl fakt masakr.

No já ne, ale firma, kde dělá ten můj. Takže jsme dost daleko od sebe a všechno to komplikuje. Kór takhle na zimu.

sadzi saj

3.11.2008 17:18
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

zvířátková napsal(a):
No já ne, ale firma, kde dělá ten můj. Takže jsme dost daleko od sebe a všechno to komplikuje. Kór takhle na zimu.

Fíha, to už seš doma jo

Já jdu vařit véču

Březí úně

zvířátková

3.11.2008 17:20
zvířátková

XXX.XXX.42.14

sadzi saj napsal(a):
Fíha, to už seš doma jo

Já jdu vařit véču

Březí úně

Jj, venku tma jak v ranci, tak mi nezbylo nic jiného, než se pakovat. V práci mi pak ke konci ještě ifauna nešla, takže jsem už nenapsala, odjela jsem po čtvrté.

To já vařim oběd

sadzi saj

3.11.2008 17:28
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

zvířátková napsal(a):
Jj, venku tma jak v ranci, tak mi nezbylo nic jiného, než se pakovat. V práci mi pak ke konci ještě ifauna nešla, takže jsem už nenapsala, odjela jsem po čtvrté.

To já vařim oběd

A u koníků si byla??

Co děláš dobrýho

zvířátková

3.11.2008 17:33
zvířátková

XXX.XXX.42.14

sadzi saj napsal(a):
A u koníků si byla??

Co děláš dobrýho

No jasný, že jsem byla. Kromě nemoci neexistuje den, že bych tam nebyla. Už mám vždycky vykydáno a nastláno, tak jenom dám vodu, žrádlo, roznosim vodu do kýblů do výběhu, na pole, kluky zavřu a pádim, těsně před tmou.

Jenom špáginy, mám ráda jídla, co stačí kydnout do hrnce a čekat, až se to samo udělá . Maximum strouhaného sýra navrch a jsem spoky.

zvířátková

3.11.2008 17:33
zvířátková

XXX.XXX.42.14

zvířátková napsal(a):
No jasný, že jsem byla. Kromě nemoci neexistuje den, že bych tam nebyla. Už mám vždycky vykydáno a nastláno, tak jenom dám vodu, žrádlo, roznosim vodu do kýblů do výběhu, na pole, kluky zavřu a pádim, těsně před tmou.

Jenom špáginy, mám ráda jídla, co stačí kydnout do hrnce a čekat, až se to samo udělá . Maximum strouhaného sýra navrch a jsem spoky.

Co Ty?

3.11.2008 17:41
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
Co Ty?

Já teď dojela s Usou taky za tmy domů-.....sakra, bylo půl 6 a už tma jako pytli, jak ji doma odsedlávám. To je na houby takové počasí

zvířátková

3.11.2008 17:52
zvířátková

XXX.XXX.42.14

lucky napsal(a):
Já teď dojela s Usou taky za tmy domů-.....sakra, bylo půl 6 a už tma jako pytli, jak ji doma odsedlávám. To je na houby takové počasí

No v půl šesté nemůžeš počítat s ničím jiným, než je tma, která by se dala krájet.

Nám to povídej, jak je to na houby...

sadzi saj

3.11.2008 17:53
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

lucky napsal(a):

Já se z toho snad pos....... co myslíte, chci dělat těstoviny s kuřecím a sýrovou omáčku a hádejte, co se mi přihodilo, kouknu do lednici, chci vyndat sýry a tavený sýr nikde, no kde asi zkončil, že na přes držku.

No jo no, co naděláme, chtělo by to hromadnou petici pro celoroční letní čas

3.11.2008 17:54
lucky

XXX.XXX.230.77

zvířátková napsal(a):
No v půl šesté nemůžeš počítat s ničím jiným, než je tma, která by se dala krájet.

Nám to povídej, jak je to na houby...

jj...štve mě to. Těď už si připadám, že je tak 10-11 večer...a ono ještě není 6

3.11.2008 17:56
lucky

XXX.XXX.230.77

sadzi saj napsal(a):
Já se z toho snad pos....... co myslíte, chci dělat těstoviny s kuřecím a sýrovou omáčku a hádejte, co se mi přihodilo, kouknu do lednici, chci vyndat sýry a tavený sýr nikde, no kde asi zkončil, že na přes držku.

jj...to by chtělo

zvířátková

3.11.2008 17:57
zvířátková

XXX.XXX.42.14

sadzi saj napsal(a):

Ten Tvůj je taky jak kyselina, co?

sadzi saj

3.11.2008 18:08
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

zvířátková napsal(a):
Ten Tvůj je taky jak kyselina, co?

Jj, na pěst, takže teď budu muset experimentovat, pač mám jenom nivu , škoda, jsem se na to těšila, co z toho vznikne. Se mi nechtělo nic vymýšlet, tak jsem koukla do chytrých časopisů a je to

Hele Lucky, myslím, že ty si nemáš co stěžovat, co máme říkat mi s Leo s pevnou pracovní dobou ty si to ještě můžeš aspoň jakž takž nejspíš přizpůsobit, aby si stihla odjezdit, ale my, máme smolíka a jenom víkend

3.11.2008 18:12
lucky

XXX.XXX.230.77

sadzi saj napsal(a):
Jj, na pěst, takže teď budu muset experimentovat, pač mám jenom nivu , škoda, jsem se na to těšila, co z toho vznikne. Se mi nechtělo nic vymýšlet, tak jsem koukla do chytrých časopisů a je to

Hele Lucky, myslím, že ty si nemáš co stěžovat, co máme říkat mi s Leo s pevnou pracovní dobou ty si to ještě můžeš aspoň jakž takž nejspíš přizpůsobit, aby si stihla odjezdit, ale my, máme smolíka a jenom víkend

JJ, to vím, to vás v tom lituji..jenom mě to taky někdy nevyjde

to je tma..no nic..musím jít makat a ne tady pisať

3.11.2008 18:17
naftalinka

XXX.XXX.48.26

lucky napsal(a):
JJ, to vím, to vás v tom lituji..jenom mě to taky někdy nevyjde

to je tma..no nic..musím jít makat a ne tady pisať

čau, už jsem tu zase. Jooo až sepíšete tu petici tak se tam chci taky podepsat
zimu bych brala pouze na horách
No tak Atrej byl pěkně stuhlej, celý svalstvo od plecí až po zadek zatuhlý, tak to doktorka uvolnila a doufám, že nám to bude zase šlapat!!!
Jooo auž jsem si dneska koupila časopis kde je Atrej!!!!!!!!!! No dalo mi to fušku projezdila jsem skoro celý Kladno až v jedný trafice jsem na něj narazila a koupila jsem všechny 4 vydání co tam měli
No je tam úžasnej!!!!

sadzi saj

3.11.2008 18:51
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

naftalinka napsal(a):
čau, už jsem tu zase. Jooo až sepíšete tu petici tak se tam chci taky podepsat
zimu bych brala pouze na horách
No tak Atrej byl pěkně stuhlej, celý svalstvo od plecí až po zadek zatuhlý, tak to doktorka uvolnila a doufám, že nám to bude zase šlapat!!!
Jooo auž jsem si dneska koupila časopis kde je Atrej!!!!!!!!!! No dalo mi to fušku projezdila jsem skoro celý Kladno až v jedný trafice jsem na něj narazila a koupila jsem všechny 4 vydání co tam měli
No je tam úžasnej!!!!

Jé Zuzíku, kdepak si ho měla

3.11.2008 18:59
naftalinka

XXX.XXX.48.26

sadzi saj napsal(a):
Jé Zuzíku, kdepak si ho měla

Koně a hříbata je to tedkon to listopadový vydání, je tam na pohlednici to víš šikovná Blanka, že!!!!!
tak už jsi uvařila??? I z nivy bude omáčka dobrá!

sadzi saj

3.11.2008 19:11
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

naftalinka napsal(a):
Koně a hříbata je to tedkon to listopadový vydání, je tam na pohlednici to víš šikovná Blanka, že!!!!!
tak už jsi uvařila??? I z nivy bude omáčka dobrá!

Jj, jo jo, jsme si šmákli, bylo to dobrý a dokonce zbylo i do práce k obídku

Jo Blanka umí, taky mám doma pohledy s Elí

3.11.2008 19:28
naftalinka

XXX.XXX.48.26

sadzi saj napsal(a):
Jj, jo jo, jsme si šmákli, bylo to dobrý a dokonce zbylo i do práce k obídku

Jo Blanka umí, taky mám doma pohledy s Elí

no jo no, holka šikovná prostě
No a jak se jinak máte??? Co kobyla??? Dobrý? Zdravá? Jak jdou tréninky?

sadzi saj

3.11.2008 20:00
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

naftalinka napsal(a):
no jo no, holka šikovná prostě
No a jak se jinak máte??? Co kobyla??? Dobrý? Zdravá? Jak jdou tréninky?

No jak se máme ti nevím. Stěhovala jsem kobylu kvůli výběhu, kam teď nechodí, začli nám natékat zadní nohy, takže nic moc

Jinak trénujeme, trénujeme, v sobotu jsem měla drez. trénink a myslím, že pokroky jsou znát a co vy, chystáte se v zimě někam na soustřeďko??

3.11.2008 20:10
blanche

XXX.XXX.245.111

blanche napsal(a):
a už se cítím lépe

Ahojky,

tak jsem tu - zase v práci ,,, stihla jsem hajtry, kino a teď ještě v práci ,,, zítra těším, až doma zase padnu a usnu

Jinak Andy - foto super, máš se na co těšit
Zuzi, to jsi mě se sháněním časáku pobavila a jsem ráda, že se líbí

zvířátková

3.11.2008 20:42
zvířátková

XXX.XXX.42.14

blanche napsal(a):
Ahojky,

tak jsem tu - zase v práci ,,, stihla jsem hajtry, kino a teď ještě v práci ,,, zítra těším, až doma zase padnu a usnu

Jinak Andy - foto super, máš se na co těšit
Zuzi, to jsi mě se sháněním časáku pobavila a jsem ráda, že se líbí

Téda, takové slavné koníky máte, že jsou už i v časákách .

3.11.2008 20:43
blanche

XXX.XXX.245.111

zvířátková napsal(a):
Téda, takové slavné koníky máte, že jsou už i v časákách .

No jo, to bylo focené na soustředění - je to skoro rok, ale Atrej se přeci jen dočkal

sadzi saj

3.11.2008 20:46
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

blanche napsal(a):
No jo, to bylo focené na soustředění - je to skoro rok, ale Atrej se přeci jen dočkal

No zdar,

jsem pořád čekala na mailík a nic, až jsem si říkala, že máš snad volno

zvířátková

3.11.2008 20:46
zvířátková

XXX.XXX.42.14

blanche napsal(a):

To spíš Zuzka .

3.11.2008 20:47
blanche

XXX.XXX.245.111

zvířátková napsal(a):
To spíš Zuzka .

No, už jsem tu ,,, dříč jeden

3.11.2008 20:48
naftalinka

XXX.XXX.48.26

blanche napsal(a):

Nazdár Blani, no jo a co ty podzimní fota??? Ty by mohly mít taky nějakej úspěch, ne???
Andy ty jses s kobylou přestěhovala??? A kam?? máte se tam aspoň líp?

3.11.2008 20:50
blanche

XXX.XXX.245.111

naftalinka napsal(a):
Nazdár Blani, no jo a co ty podzimní fota??? Ty by mohly mít taky nějakej úspěch, ne???

No uvidíme ,,, zatím jsou fotky na www, ale nezáleží jen na mě
Já bych to klidně někam dala - to se neboj, ale tak lehce to bohužel nejde

3.11.2008 20:50
naftalinka

XXX.XXX.48.26

naftalinka napsal(a):

jooooo konečně jsme se dočkali ano

3.11.2008 20:51
naftalinka

XXX.XXX.48.26

naftalinka napsal(a):
jooooo konečně jsme se dočkali ano

jasně to chápu

zvířátková

3.11.2008 20:52
zvířátková

XXX.XXX.42.14

naftalinka napsal(a):
jasně to chápu

No tady na té fotce krásně kroutí tou drštičkou.

sadzi saj

3.11.2008 20:59
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

zvířátková napsal(a):

Ne ne Zuzi, z předchozí stáje jsem se stěhovala do stávající kvůli výběhu, tak jsem to myslela

3.11.2008 21:00
naftalinka

XXX.XXX.48.26

zvířátková napsal(a):

no a tady je Hery jak plazí jazyk, na to je expert takhle hoi mám už asi na třech fotkách

3.11.2008 21:00
naftalinka

XXX.XXX.48.26

naftalinka napsal(a):
no a tady je Hery jak plazí jazyk, na to je expert takhle hoi mám už asi na třech fotkách

jooo jasně už to chápu. A jinak jsi tam spokojená????

zvířátková

3.11.2008 21:03
zvířátková

XXX.XXX.42.14

naftalinka napsal(a):
jooo jasně už to chápu. A jinak jsi tam spokojená????

To Grant vyplazuje jazyk okamžitě, co dostane udidlo. Celou cestu si s ním hraje a plemzoš má furt venku.

3.11.2008 21:08
naftalinka

XXX.XXX.48.26

zvířátková napsal(a):
To Grant vyplazuje jazyk okamžitě, co dostane udidlo. Celou cestu si s ním hraje a plemzoš má furt venku.

to herold ho plazí i když udidlo nemá ale nevim jestli to tu bude vidět

sadzi saj

3.11.2008 21:24
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

naftalinka napsal(a):
to herold ho plazí i když udidlo nemá ale nevim jestli to tu bude vidět

Hele já nevím, dávala jsem jí tam kvůli pastvě, na kterou nechodí, protože podlézá vchod, který je akorát z takových provázků a nikdo z majitelů stáje s tím nehodlá nic dělat a radši ji zavřeli do výběhu malýho a hliněnýho, kde celý den stojí a čučí a teď s ní pod sedlem to je potom fakt radost, to jsem mohla zůstat, kde jsem byla a platit i míň peněz a navíc to nohy natejkaj, začnou krmit ječmen a vůbec se tě nezeptaj, jestli to chce, taky nechápu, no trochu na palici to tam je.

3.11.2008 21:27
lucky

XXX.XXX.230.77

sadzi saj napsal(a):
Hele já nevím, dávala jsem jí tam kvůli pastvě, na kterou nechodí, protože podlézá vchod, který je akorát z takových provázků a nikdo z majitelů stáje s tím nehodlá nic dělat a radši ji zavřeli do výběhu malýho a hliněnýho, kde celý den stojí a čučí a teď s ní pod sedlem to je potom fakt radost, to jsem mohla zůstat, kde jsem byla a platit i míň peněz a navíc to nohy natejkaj, začnou krmit ječmen a vůbec se tě nezeptaj, jestli to chce, taky nechápu, no trochu na palici to tam je.

No to je blbé. V tom výběhu se asi i nudí..musí to být na palici

3.11.2008 21:27
naftalinka

XXX.XXX.48.26

sadzi saj napsal(a):

No tak to já bych řádila!!!!!!! A já když řádim tak to taky podle toho vypadá!!!!!!!!!

sadzi saj

3.11.2008 21:33
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

naftalinka napsal(a):
No tak to já bych řádila!!!!!!! A já když řádim tak to taky podle toho vypadá!!!!!!!!!

No, jenže tady se obávám, že bohužel řádění moc nepomůže

Výběh je na prd, koně okolo má, ale celý den tam akorát stojí a čučí a nudí se no.

3.11.2008 21:40
blanche

XXX.XXX.245.111

blanche napsal(a):
a už se cítím lépe

3.11.2008 21:40
naftalinka

XXX.XXX.48.26

sadzi saj napsal(a):
No, jenže tady se obávám, že bohužel řádění moc nepomůže

Výběh je na prd, koně okolo má, ale celý den tam akorát stojí a čučí a nudí se no.

no a nějaký řešení tě nenapadá? Já vim, že to neni jednoduchy najít nějaký přijatelný ustájení

sadzi saj

3.11.2008 21:47
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

blanche napsal(a):

Jj, tahle je boží, ale taky si to mohla hodit do nového tématu

Zuziku, tady je to bohužel s ustájením dost bída

3.11.2008 21:47
naftalinka

XXX.XXX.48.26

blanche napsal(a):

juuuhuuu to je energie!!!!!

3.11.2008 21:51
blanche

XXX.XXX.245.111

naftalinka napsal(a):
juuuhuuu to je energie!!!!!

Neboj, ,,, těch je - na nové téma určitě bude

3.11.2008 21:59
naftalinka

XXX.XXX.48.26

blanche napsal(a):
Neboj, ,,, těch je - na nové téma určitě bude

tak joooo!!!!!!!!!!!!!!

sadzi saj

3.11.2008 22:00
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

naftalinka napsal(a):
tak joooo!!!!!!!!!!!!!!

Jj, ale tyhle jsou fakt krásný, no jo, se kočena rezavá předváděla

3.11.2008 22:00
naftalinka

XXX.XXX.48.26

naftalinka napsal(a):
tak joooo!!!!!!!!!!!!!!

No jo je to těžký, ale zkus se porozhlídnout a třeba něco i objet a kouknout se!!! Třeba na něco narazíš, co by tě zaujalo a kde by se Kobyle líbilo

3.11.2008 22:01
lucky

XXX.XXX.230.77

naftalinka napsal(a):
tak joooo!!!!!!!!!!!!!!

to je naprd. A nedá se ten ohradník nějak opravit aby to nepodlízala?

3.11.2008 22:02
blanche

XXX.XXX.245.111

naftalinka napsal(a):
No jo je to těžký, ale zkus se porozhlídnout a třeba něco i objet a kouknout se!!! Třeba na něco narazíš, co by tě zaujalo a kde by se Kobyle líbilo

3.11.2008 22:03
blanche

XXX.XXX.245.111

lucky napsal(a):

3.11.2008 22:05
naftalinka

XXX.XXX.48.26

lucky napsal(a):

nu dobrá sice to nebude tak umělecká fotka, ale nohy tam jsou!!!!!

3.11.2008 22:05
blanche

XXX.XXX.245.111

naftalinka napsal(a):
nu dobrá sice to nebude tak umělecká fotka, ale nohy tam jsou!!!!!

3.11.2008 22:06
naftalinka

XXX.XXX.48.26

blanche napsal(a):

tak dál!!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík