bonita
napsal(a):
kuk
ne-eeee ja dnes trpim samomluvou
a preto padiiiim, jupiii auuuuuu auuuuu
bonita
napsal(a):
tak oni to kompemzuju tymi ciernymi dekami cez ich chrbaty, nahodou sa mi to paci
Aha tak nepochopila. Tak popořádku ve snech bílý kůň znamená smrt, staří číňani bílou považovali za barvu smrti a asi až do 15. století(tuším, snad nekecám, jeslti jo omlouvám se nemám paměť na letopočty a data) se na svatby nenosila bílá barva. Až nějaká královna si vzala na svatbu bílé šaty a způsobila tím děsnej poprask a skandál, ale později se to nějak ujalo. Takže proto ta narážka na stará ba prastaré obyčeje a zvyky ohledně bílé barvy.
ambraa
napsal(a):
Aha tak nepochopila. Tak popořádku ve snech bílý kůň znamená smrt, staří číňani bílou považovali za barvu smrti a asi až do 15. století(tuším, snad nekecám, jeslti jo omlouvám se nemám paměť na letopočty a data) se na svatby nenosila bílá barva. Až nějaká královna si vzala na svatbu bílé šaty a způsobila tím děsnej poprask a skandál, ale později se to nějak ujalo. Takže proto ta narážka na stará ba prastaré obyčeje a zvyky ohledně bílé barvy.
je no vidis, a nam v dome smutku visi taky velikansky obraz a je na nom pestrofarebny dav a v popredi postava cela v bielom...hlava derava-to som ja
jmisak
napsal(a):
Zdravíčko. Tak já teď trosku z jiného soudku. Kdyby jste někdo vědel o odstávčeti kobylce tak šup sem s ní. Díky
Podrobnější informace?
Teda jestli nemusí být černá, prodám tu poslední naši: SN- po Streimur, matka v GZ.
Více fotek mám na stránkách - hříbata 2008: Stázka:
sally
napsal(a):
Podrobnější informace?
Teda jestli nemusí být černá, prodám tu poslední naši: SN- po Streimur, matka v GZ.
Více fotek mám na stránkách - hříbata 2008: Stázka:
A hlava zepředu:
jmisak
napsal(a):
Jeeeeeeeej. Nevím jestli by u nás zrzka prošla
. Probereme to doma a uvidíme. Radši by jsme hnědku bez odznaku, protože šimla, tygra nebo vranka je docela nereálná.
No vždyť jsem si to myslela
. Šimly už nejsou. Tak u nás hnědka možná až na jaře, když se zadaří. Nejsou po okolí nikde hnědky? Třeba po Nachovi
?
sabora
XXX.XXX.70.130
jmisak
napsal(a):
Jeeeeeeeej. Nevím jestli by u nás zrzka prošla
. Probereme to doma a uvidíme. Radši by jsme hnědku bez odznaku, protože šimla, tygra nebo vranka je docela nereálná.
s prďánkem na úprku před myslivci...........
aneb, za jednu vyjížďku míjet 2 hony. nic moc, ale poprvé se mi stalo, že jsem se vklidu a naprosto vpohodě a i v přátelském duchu, s myslivci domluvila, kam jít a kam ne, kéž by to tak bylo vždy
sabora
XXX.XXX.70.130
sabora
napsal(a):
s prďánkem na úprku před myslivci...........
aneb, za jednu vyjížďku míjet 2 hony. nic moc, ale poprvé se mi stalo, že jsem se vklidu a naprosto vpohodě a i v přátelském duchu, s myslivci domluvila, kam jít a kam ne, kéž by to tak bylo vždy
jeden prďáček na závěr
ambraa
napsal(a):
No koukám, že taky vydařenej víkend sabora? No to mi se podařilo dostat oba hafáky v klidu na jednu fotku, ale zase nějak nevím kde jsem nechala ten foťák odcházím ho hledat. Jenom doufám, že jsem ho nezavařila se zelím
tak tady jsou oba naši hlídači
woldemortik
napsal(a):
no vidiš přeci jsi ten foták našla.kde byl sand ne u toho zeli? ne delam si srandu.co koukala jsi na tu kobylu na slovencem bazosi.pekna co kdyby nebila tak daleko a ja nemla uz konika tak bych o ni hodne uvazovala je moc pekna.
Marti jasně, že koukala ale to je na naši maštal moc!
Fo´ták se našel byl hnedle vedle.... váhy
woldemortik
napsal(a):
to je fakt vohromná.ale má krásnou barvu ta se jentak nevidí vranka s krásnými odznaky.vidpadá jak černý percheron
No mi připomíná tuším, že se mu v cizině říká holanským belgik.
Nenažranej Dudla
ambraa
napsal(a):
Nenažranej Dudla
ambraa
napsal(a):
Nenažranej Dudla
jo to znám nenažraný štěne taky jsem si ti prošla.ale jak tak koukam ke dverim pokoje tak je pořad nenažraná,ale už ne pomalu štěne.to roste rychle to same bogar roste pred očima.
woldemortik
napsal(a):
jo to znám nenažraný štěne taky jsem si ti prošla.ale jak tak koukam ke dverim pokoje tak je pořad nenažraná,ale už ne pomalu štěne.to roste rychle to same bogar roste pred očima.
Jo Dudla nemá ještě ani 3 měsíce a už je z něho velký nohatý štěně, který se furt někde natahuje a na něco ňafá a cvaká zubama.
Ještě přidám naši kočiččí rodinku, maminka má na fotce rok a dva měsíce, koťata maj 2 měsíce.
sabora
XXX.XXX.70.130
woldemortik
napsal(a):
jakou černou kobylku, dejte sem fotečku!
jo když i psisanci a kočičánci tak taky dám........ v okně segry samojedka Kájá , pod oknem Eda a Fíkáček vořeši jak Brno
koťátka, taky bych brala, ale Eda je rád jako jednohubku
sabora
XXX.XXX.70.130
bonita
napsal(a):
kuk
ještě Kájoušice,
lidi, bych nikdy nevěřila, že existuje tak naprosto úžasnej pes, jak je ona.
sabora
napsal(a):
jakou černou kobylku, dejte sem fotečku!
jo když i psisanci a kočičánci tak taky dám........ v okně segry samojedka Kájá , pod oknem Eda a Fíkáček vořeši jak Brno
koťátka, taky bych brala, ale Eda je rád jako jednohubku
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1092670/Predam -kobylu -Belgickeho-chladnokrvnika.php
No jo tak Dudla s nima taky zrovna nevychází, takže dostává za to na prdel jak od kočky tak ode mě
ač nerada, tak se musej naučit spolu žít. S Terykem normálně koťata žerou z jedný misky.
sabora
napsal(a):
ještě Kájoušice,
lidi, bych nikdy nevěřila, že existuje tak naprosto úžasnej pes, jak je ona.
kamaradka dříve mela samojede alinu,ale před pár lety jim umřela.krásný pes s výbornou povahou.to jsem u psa ještě nevidela.bohužel,ale v te době nebily ještě digi fotáky jen obič.
tady foto kobyli
woldemortik
napsal(a):
kamaradka dříve mela samojede alinu,ale před pár lety jim umřela.krásný pes s výbornou povahou.to jsem u psa ještě nevidela.bohužel,ale v te době nebily ještě digi fotáky jen obič.
tady foto kobyli
no kvalita moc nic
woldemortik
napsal(a):
no kvalita moc nic
Jo jinak k samojedům jsou to takový bratránci špiců původně saňový psy. Byly po celý generace poctivě a cíleně vybíráni tak, aby to byly nejenom pomocníci, ale i kamarádi a parťácí lidí žijících na severu. Takže odtud bude asi ta super povaha.
sabora
XXX.XXX.70.130
ambraa
napsal(a):
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1092670/Predam -kobylu -Belgickeho-chladnokrvnika.php
No jo tak Dudla s nima taky zrovna nevychází, takže dostává za to na prdel jak od kočky tak ode mě
ač nerada, tak se musej naučit spolu žít. S Terykem normálně koťata žerou z jedný misky.
to máš ještě krásný, náš Eda je šílenej ale fakt šílenej lovec a kočky ani jiná havěť nemají sebemenší šanci, štve mě to, chtěla bych i slepičky ale prostě to nejde, když jsem si pořídila králíkárnu, byla opravdu festovní, dorána vní zela díra jak po granátu a po králíčkovy s pp, mi zůstala maličká hromádka chlupů, Edánek s kulatým bříškem a přešťastným výrazem a mě očka pro pláč.....
na fotce tréning na dánské sedlo![]()
![]()
![]()
![]()
sabora
napsal(a):
to máš ještě krásný, náš Eda je šílenej ale fakt šílenej lovec a kočky ani jiná havěť nemají sebemenší šanci, štve mě to, chtěla bych i slepičky ale prostě to nejde, když jsem si pořídila králíkárnu, byla opravdu festovní, dorána vní zela díra jak po granátu a po králíčkovy s pp, mi zůstala maličká hromádka chlupů, Edánek s kulatým bříškem a přešťastným výrazem a mě očka pro pláč.....
na fotce tréning na dánské sedlo![]()
![]()
![]()
![]()
No joto chce buď pejska zavírat na noc do kotce a nebo pořádnej plot a prostor ohradit, tak aby se tam ani nepodhrabal a ani nepřelezl. My jinak máme všechno dohromady na dvoře, takže se musej naučit vycházet spolu. Kdo se nepřizpůsobí tak ho čeká z mojí strany teror a nucený podřízení. Ale s Dudlou budou asi trable s cizíma lidma.
ambraa
napsal(a):
Jo jinak k samojedům jsou to takový bratránci špiců původně saňový psy. Byly po celý generace poctivě a cíleně vybíráni tak, aby to byly nejenom pomocníci, ale i kamarádi a parťácí lidí žijících na severu. Takže odtud bude asi ta super povaha.
ještě jsem málem zapoměla dnesak jsem drhla to moje zvířectvo.bogarovy se hriva už převalila na jednus tranu krásně mu vyniká krk.někdy mš mrzi že ho dávm pryč,je zlatej
sabora
XXX.XXX.70.130
ambraa
napsal(a):
díky za fotky kobylky, je z nich poznat, že je to asi fakt sůňátko!!!
já mám doma ještě kavkazačku,
mrkněte na stránky www.erudit.cz ty fotky v rubr. Kavkazáci , s miminem, to je naše Joky a moje dcera Vendulka
sabora
XXX.XXX.70.130
woldemortik
napsal(a):
ještě jsem málem zapoměla dnesak jsem drhla to moje zvířectvo.bogarovy se hriva už převalila na jednus tranu krásně mu vyniká krk.někdy mš mrzi že ho dávm pryč,je zlatej
to pak koukáš, tahle fotka "kolouška" a pak ci ti lítá po louce, co?!
sabora
XXX.XXX.70.130
ambraa
napsal(a):
Jejda tolik zvířeny
teď
3 děti
3 koně
3 psi
1 kanárek
a
1 manžel
sabora
XXX.XXX.70.130
ambraa
napsal(a):
No joto chce buď pejska zavírat na noc do kotce a nebo pořádnej plot a prostor ohradit, tak aby se tam ani nepodhrabal a ani nepřelezl. My jinak máme všechno dohromady na dvoře, takže se musej naučit vycházet spolu. Kdo se nepřizpůsobí tak ho čeká z mojí strany teror a nucený podřízení. Ale s Dudlou budou asi trable s cizíma lidma.
na tomu se pak říká hlídání, ne trable , ne?
Když ten náš Eda je fakt šílenej, on se dokrve zrasí, hrabaním si odře packy, vyláme si i zuby, jen aby se "tam" dostal.
sabora
XXX.XXX.70.130
ambraa
napsal(a):
Hezkej výčet a kde na to bereš čas přijde mi, že 24 hodin je na to všechno málo
dostala jsem k vánocům hodiny co maj 25h! v tom je ten fígl!
tak jdu teda spinkat, ať si neudělam časový manko!!!
tak pa holky a dobou noc!
bonita
napsal(a):
kuk
bree ranko
aj ja som pozerala na tu vranku, krasna, hned by som ju vzala nasmu zrebcovi na hranie
bonita
napsal(a):
kuk
inac, baby, ja vas strasne obdivujem, co mate deti a este aj 4nohy hyd a ako to zvladate...ja este decka nemam(i ked by som mohla mat uz i skolakov
), ale neviem si to teda predstavit
sabora
XXX.XXX.103.107
bonita
napsal(a):
inac, baby, ja vas strasne obdivujem, co mate deti a este aj 4nohy hyd a ako to zvladate...ja este decka nemam(i ked by som mohla mat uz i skolakov
), ale neviem si to teda predstavit
ahoj Bonito, to jsi se teda vyhajala ale do růžova!!!
děcka jdou, když je fajn chlap s kterým je mít, já mám bezvadnýho chlapa a to je můj klíč ke všemu.
sabora
XXX.XXX.103.107
bonita
napsal(a):
bree ranko
aj ja som pozerala na tu vranku, krasna, hned by som ju vzala nasmu zrebcovi na hranie
na hraní, jo,
hm, ale produkt by byl určitě krásnej!!!![]()
sabora
XXX.XXX.103.107
ambraa
napsal(a):
Hezkej výčet a kde na to bereš čas přijde mi, že 24 hodin je na to všechno málo
jo a druhej fígl je v tom, že dvě děcka jsem zmákla najednou (dvojčata) to se hned 2-3 roky ušetří! vlastně jsem měla během 4 let, 3 děti. to mi bylo čerstvě 27let.
sabora
XXX.XXX.103.107
sabora
napsal(a):
ahoj Bonito, to jsi se teda vyhajala ale do růžova!!!
děcka jdou, když je fajn chlap s kterým je mít, já mám bezvadnýho chlapa a to je můj klíč ke všemu.
kikinka
sabora
XXX.XXX.64.137
bonita
napsal(a):
kuk
to jsi udělala na fotošopu? vypadá to docela tajemně.........
sabora
XXX.XXX.64.137
bonita
napsal(a):
idem na cinter, tak zasa neskor, papa
s tou větví, to mě fakt dostalo!!!!
taky jdu ven do sedýlka
sabora
napsal(a):
s tou větví, to mě fakt dostalo!!!!
taky jdu ven do sedýlka
ahoj.ja zase sama.no tak jdu za konikama do ohrady abych netrhala partu
woldemortik
napsal(a):
ahoj.ja zase sama.no tak jdu za konikama do ohrady abych netrhala partu
něco málo ze sobotního Huberta
aluska
napsal(a):
něco málo ze sobotního Huberta
a ještě jedna, bohužel trochu mázlá.
Marti, 8.11. přijedu k Vanišům s Cipískem na Huberta, aby byl zástupce těžké váhy. Doufám, že nám uděláš zase tak pěkný fotky jako vloni
woldemortik
napsal(a):
tak bando už jsem tady přišla jsem cca před hodinou .ještě jsem si zatopila a je mi fajne. a co vy přežily jste vyjiždku
ahoj Alčo
jj přijedu Domče už jsem pisala,že pro vás budu fotit kdykoliv budete chtit.se na vas težším.doufám,že budou lepší fotky než loni a i to počasí
woldemortik
napsal(a):
ahoj Alčo
jj přijedu Domče už jsem pisala,že pro vás budu fotit kdykoliv budete chtit.se na vas težším.doufám,že budou lepší fotky než loni a i to počasí
No koukám dámy jste s tím zase hnuly.
sabora neděs mě, s těma dětma a těma rokama sice do tý doby mám před sebou ještě 7 krásnejch let, ale ani pak bych ty děti nechtěla a už vůbec ne dvoujčata.
JInak jak koukám, vy jste ztrávily neděli venku, já vevnitř u plotny. Svými výtvory se chlubiti raději nebudu mohly by jste dopadnout jako v tý reklamě na Tuc
. Ale drazí rodiče maj navaříno tak na týden dopředu, takže zítra hurá do práce.
woldemortik
napsal(a):
ahoj Alčo
Tak tohle je hříbátko podle mého vkusu http://zvirata.bazos.cz /inzerat/2588697/CMB-kobylka-408.php škoda no, snad se na rok dočkáme vlastního.
bonita
napsal(a):
kuk
caute, aj vy tam mate pekne pocasie? U nas bolo fakt teplo
ambra
napsal(a):
Sally to se budeš muset opitat kobyle já to na svědomí nemám.![]()
, ale budeš muset počkat až dorazí.
Ambra, nějak nechápu, ale člověku není dáno všechno pochopit
. Zašla si za ženichem sama bez dovolení?
Už mnoho let doufáme, že každý nový další ministr zemědělství může být už jen lepší, protože ten minulý byl zatím nejhorší.
Omyl, ten další je téměř vždy ještě horší. Tenhle poslední nešťastník je hotový ministr /proti/zemědělství a odborník v házení klacků resortu pod nohy.
Sorry, musela jsem si ulevit, to zemětřesení v Kladrubském hřebčíně mě dorazilo.
Jdu radši ze vzteku pracovat...
... ať tu bandu pražskou úřednickou vezme čert
sally
napsal(a):
Ambra, nějak nechápu, ale člověku není dáno všechno pochopit
. Zašla si za ženichem sama bez dovolení?
Už mnoho let doufáme, že každý nový další ministr zemědělství může být už jen lepší, protože ten minulý byl zatím nejhorší.
Omyl, ten další je téměř vždy ještě horší. Tenhle poslední nešťastník je hotový ministr /proti/zemědělství a odborník v házení klacků resortu pod nohy.
Sorry, musela jsem si ulevit, to zemětřesení v Kladrubském hřebčíně mě dorazilo.
Jdu radši ze vzteku pracovat...
... ať tu bandu pražskou úřednickou vezme čert
Sally: co sa stalo?
bonita
napsal(a):
Sally: co sa stalo?
Odvolána ředitelka L. Gotthardová, samozřejmě bez srozumitelného udání důvodu a nejlépe ze dne na den - konečně sympatický člověk, za kterým byla vidět práce a snaha. Asi takoví lidi dneska nejsou v kurzu na vedoucích pozicích
... na EQCh si počteš více.
Já jdu drhnout koně, bo to je pro mne spolehlivé uklidňovadlo.
bonita
napsal(a):
aku mas pracovnu dobu?
bonita no dlouho dneska do pěti a ještě ve středu jinak do tří a v pátek do půl třetí. Takže víc než by se mi líbilo.
jinak to co se děje v Kladrubech není zrovna hezký a sally to napsala hezky protiministr zemědělství, že by nová funkce?
Ale co čekáš od někoho bez odpovídajícího vzdělání. Dělám na úřadě a tady po každém chcou aby to co dělá perfektně ovládal, pro politiky to asi neplatí.![]()
bonita děje se toto http://www.equichannel.cz/clanek/ukaz7878
sally no já nevím jak to kobyla má, ale to snad během tydne dovím jak na tom Kasztanka je.
Bude to překvápko asi pro všechny....
Jinak kámoščina kobyla to vzala jak já říkám do vlastních kopyt a je bez vědomí majitelky je 5měsíců březí. A nebejt mě tak si toho ani ona asi nevšimla
a to jsem kobču viděla jenom na fotce a bylo mi to jasné.
Chudera kámoška z toho měla šok a prej ju nemám stresovat a za tejden mi psala, že mám pravdu. Tak jsem jí jenom tak pro jistotu předpověděla dvě kobylky, jednu od její kobyly a jednu od kobyle její kámošky, schodou okolností březí po stejném hřebcovi.
sally
napsal(a):
Odvolána ředitelka L. Gotthardová, samozřejmě bez srozumitelného udání důvodu a nejlépe ze dne na den - konečně sympatický člověk, za kterým byla vidět práce a snaha. Asi takoví lidi dneska nejsou v kurzu na vedoucích pozicích
... na EQCh si počteš více.
Já jdu drhnout koně, bo to je pro mne spolehlivé uklidňovadlo.
Takt o pak budeš jak beránek, než je všechny vydrhneš.
ambra
napsal(a):
bonita no dlouho dneska do pěti a ještě ve středu jinak do tří a v pátek do půl třetí. Takže víc než by se mi líbilo.
jinak to co se děje v Kladrubech není zrovna hezký a sally to napsala hezky protiministr zemědělství, že by nová funkce?
Ale co čekáš od někoho bez odpovídajícího vzdělání. Dělám na úřadě a tady po každém chcou aby to co dělá perfektně ovládal, pro politiky to asi neplatí.![]()
bonita děje se toto http://www.equichannel.cz/clanek/ukaz7878
sally no já nevím jak to kobyla má, ale to snad během tydne dovím jak na tom Kasztanka je.
Bude to překvápko asi pro všechny....
Jinak kámoščina kobyla to vzala jak já říkám do vlastních kopyt a je bez vědomí majitelky je 5měsíců březí. A nebejt mě tak si toho ani ona asi nevšimla
a to jsem kobču viděla jenom na fotce a bylo mi to jasné.
Chudera kámoška z toho měla šok a prej ju nemám stresovat a za tejden mi psala, že mám pravdu. Tak jsem jí jenom tak pro jistotu předpověděla dvě kobylky, jednu od její kobyly a jednu od kobyle její kámošky, schodou okolností březí po stejném hřebcovi.
Jo ještě jsem dneska nemohla jednou věřit vlastním očím koukněte http://www.aschk.cz/guest.php doufm, že to pujde jinak příspěvek v návštěvní knize od p. Vlašice
ambra
napsal(a):
Jo ještě jsem dneska nemohla jednou věřit vlastním očím koukněte http://www.aschk.cz/guest.php doufm, že to pujde jinak příspěvek v návštěvní knize od p. Vlašice
No jo no, každý berem jinak, když nám na předvýběru nevyberou hřebce... jsou i takoví, co to řeší s právníkem... co člověk, to jiná nátura.
Jinak většinový kus charakteru je o výchově, ale jestli chybí něco z exteriéru, chodů či už vznikla vada; tam to nespraví nic. A hodně pokazí i špatný kovář, je schopný vyrobit zdání vady postoje, kterou čas nepotvrdí... jen můj letitý poznatek.
sally
napsal(a):
No jo no, každý berem jinak, když nám na předvýběru nevyberou hřebce... jsou i takoví, co to řeší s právníkem... co člověk, to jiná nátura.
Jinak většinový kus charakteru je o výchově, ale jestli chybí něco z exteriéru, chodů či už vznikla vada; tam to nespraví nic. A hodně pokazí i špatný kovář, je schopný vyrobit zdání vady postoje, kterou čas nepotvrdí... jen můj letitý poznatek.
sally no myslím, že jsi nic nového pod sluncem nenapsala, jenom p. Vlašic se asi z rovna probudil a zjistil novej poznatek.![]()
Myslím, že exterier a vady(tedy v případě chovenjch koní jejich eliminace na minimum) jsou to co by mělo chovatele zajímat a charakter jak si kdo vychová. Taky je to o tom jak danej koník sedne danému majiteli a dokážou spolu vyjít(tedy o respektu). Jo a podkovama se dá i vada postoje velmi hravě odstranit, když je šikovnej kovář.
sabora
XXX.XXX.82.156
ambra
napsal(a):
sally no myslím, že jsi nic nového pod sluncem nenapsala, jenom p. Vlašic se asi z rovna probudil a zjistil novej poznatek.![]()
Myslím, že exterier a vady(tedy v případě chovenjch koní jejich eliminace na minimum) jsou to co by mělo chovatele zajímat a charakter jak si kdo vychová. Taky je to o tom jak danej koník sedne danému majiteli a dokážou spolu vyjít(tedy o respektu). Jo a podkovama se dá i vada postoje velmi hravě odstranit, když je šikovnej kovář.
ahoj holky, tak jak jsem se ještě hoooodně nedávno chlubyla manžílkem, tak včera jsem si oblítala úřady a dala žádost o rozvod, dneska to posílám
Kobyla, ta nová se zranila ve výběhu a vše se to nějak sere, sprominutím.
sabora
napsal(a):
ahoj holky, tak jak jsem se ještě hoooodně nedávno chlubyla manžílkem, tak včera jsem si oblítala úřady a dala žádost o rozvod, dneska to posílám
sabora tak kobylky je mi líto, copak se jí stalo?
A s tím rozvodem si to dobře rozmysli, ono to není nic příjemnýho mě se před 6rokama rozvedla sestřenice, před rokem sem i znovu vdala a dneska to vypadá na druhej rozvod(a to jenom kvůlitomu, že se nedokáže s manželem rozumně domluvit)
. No děs.
sabora
napsal(a):
A sakra, zase špatné zprávy.
To mě moc mrzí oboje, snad chlap více nežli kobyla. S třemi dětmi rozvod, přeju pevné nervy a ať to dobře dopadne pro všechny. Se to nedá ještě nějak urovnat? Chlapi jsou někdy na odstřel, ale časem to obvykle vyvětrá... a zas je líp
ambra
napsal(a):
Vada postoje - spíš strouháním než kutím - lze potlačit, ale i vyrobit taková, která tam není
.
Já vím, že nepíšu nic nového; jde o to, že někteří předvedou jediného hřebce v životě a upnou se na to - pak hysterčí, když neprojde a hledají vady všude v okolí, jen ne u sebe. Přitom běžný odpad při předvýběru je kolem 50% z předvedených. S charakterem může mít do jisté míry pravdu; jsou linie, nebo potomci po konkrétních hřebcích, kteří jsou obtížněji vychovatelní - což neznamená, že to nejde, ale jen to, že to nezvládne každý laik - že je třeba s tím počítat a chovat se ke koni podle toho.
sally
napsal(a):
Vada postoje - spíš strouháním než kutím - lze potlačit, ale i vyrobit taková, která tam není
.
Já vím, že nepíšu nic nového; jde o to, že někteří předvedou jediného hřebce v životě a upnou se na to - pak hysterčí, když neprojde a hledají vady všude v okolí, jen ne u sebe. Přitom běžný odpad při předvýběru je kolem 50% z předvedených. S charakterem může mít do jisté míry pravdu; jsou linie, nebo potomci po konkrétních hřebcích, kteří jsou obtížněji vychovatelní - což neznamená, že to nejde, ale jen to, že to nezvládne každý laik - že je třeba s tím počítat a chovat se ke koni podle toho.
No nevím s čím se p Vlašic ukázal, když mu bezpapírák chodil(co já tam byla) ve stádu kobyl a ještě se tím chlubil
. Jasně jsou linie hodně temperamntní, ale nejsou špatné a co s jednou linii jeden člověk nevyjde, protože mám mimochodem obě ruky levý. Tak druhej nemá problém, jde jenom o ujasnění priorit kdo je šef a kdo koho bude poslouchat. A ne do každýho koně bít jak do žita nebo je odrovnávat v lesu!
To tu umí každej pitomec a že jich mezi koňáky je. Takový by naše země mohla exportovat na tuny.
Jinak ještě(asi mi nadáte a vyhodíte) v časopisu Zemědělec včera vyšel článek o konzumaci masa je tam zmiňována i konina v okolních státech mimo ČR velmi oblíbená. A počty poražených koní v ČR číslo asi 120ks za loňský rok(nepamatuju si přesně, četla jsem to v rychlosti). Tak kdyby to někoho náhodou zajímalo.
ambra
napsal(a):
No nevím s čím se p Vlašic ukázal, když mu bezpapírák chodil(co já tam byla) ve stádu kobyl a ještě se tím chlubil
. Jasně jsou linie hodně temperamntní, ale nejsou špatné a co s jednou linii jeden člověk nevyjde, protože mám mimochodem obě ruky levý. Tak druhej nemá problém, jde jenom o ujasnění priorit kdo je šef a kdo koho bude poslouchat. A ne do každýho koně bít jak do žita nebo je odrovnávat v lesu!
To tu umí každej pitomec a že jich mezi koňáky je. Takový by naše země mohla exportovat na tuny.
Jinak ještě(asi mi nadáte a vyhodíte) v časopisu Zemědělec včera vyšel článek o konzumaci masa je tam zmiňována i konina v okolních státech mimo ČR velmi oblíbená. A počty poražených koní v ČR číslo asi 120ks za loňský rok(nepamatuju si přesně, četla jsem to v rychlosti). Tak kdyby to někoho náhodou zajímalo.
Jo, to docela obdivuju, že ho ještě řádně neprohnala ČPI. Jak jednoduché sobě pochválit a všechny ostatní odsoudit
.
Kolik "magorů" plemenných hřebců chodí po státě - a nařezat by se mělo těm, jejichž rukama prošli...
.
Článek jsem četla, bo Zemědělec odebíráme. V ČR není konina nějak v kurzu ( krásný koňský vočíčka - tele nebo daněk je nemá o nic méně krásné). Což je možná škoda - kdyby byla, tak ti, co na jatka koně stejně dají, by je neposílali za znatelně lepší cenu na polské transporty; ale ti koně by mnohem důstojněji snad skončili na jatkách místních bez těch humus transportů směr Itálie. Protože poptávka = lepší cena.
sally
napsal(a):
Jo, to docela obdivuju, že ho ještě řádně neprohnala ČPI. Jak jednoduché sobě pochválit a všechny ostatní odsoudit
.
Kolik "magorů" plemenných hřebců chodí po státě - a nařezat by se mělo těm, jejichž rukama prošli...
.
Článek jsem četla, bo Zemědělec odebíráme. V ČR není konina nějak v kurzu ( krásný koňský vočíčka - tele nebo daněk je nemá o nic méně krásné). Což je možná škoda - kdyby byla, tak ti, co na jatka koně stejně dají, by je neposílali za znatelně lepší cenu na polské transporty; ale ti koně by mnohem důstojněji snad skončili na jatkách místních bez těch humus transportů směr Itálie. Protože poptávka = lepší cena.
No jo já tonečetla celý nestíhala jsem a Zemědělec uvidím až v pátek zase, jde dneska na okružní četbu zámému. Takže jsem to fakt jenom proletěla. No ještě mi ukaž nějaký ty jatka v ČR, kde když chceš nechat normálně porazit koně se s tebou nebudou handrkovat, že kdesi a cosi. My měly problém na blízkejch jatkách nechat porazit kobylu po úrazu(nutnost kvůli pojišťovně k proplacení pojistky). Takže se ani nedivím, že jich většina putuje do kamionu a někteří to tam dávaj, protože by jim asi i jinak hrozila kontrola pro týrání zvířat.
ambra
napsal(a):
No jo já tonečetla celý nestíhala jsem a Zemědělec uvidím až v pátek zase, jde dneska na okružní četbu zámému. Takže jsem to fakt jenom proletěla. No ještě mi ukaž nějaký ty jatka v ČR, kde když chceš nechat normálně porazit koně se s tebou nebudou handrkovat, že kdesi a cosi. My měly problém na blízkejch jatkách nechat porazit kobylu po úrazu(nutnost kvůli pojišťovně k proplacení pojistky). Takže se ani nedivím, že jich většina putuje do kamionu a někteří to tam dávaj, protože by jim asi i jinak hrozila kontrola pro týrání zvířat.
Já to nemám zjištěno, jsem to nepotřebovala. Bude je to obtěžovat, protože kůň je výjimka. Kdyby nebyl, bylo by to jinak. Tak se za lepší cenou a větším trápením lifrujou potichoučku směr Polsko.
sally
napsal(a):
Já to nemám zjištěno, jsem to nepotřebovala. Bude je to obtěžovat, protože kůň je výjimka. Kdyby nebyl, bylo by to jinak. Tak se za lepší cenou a větším trápením lifrujou potichoučku směr Polsko.
Nojo tak kde není poptávka, není pak ani snaha něco nabízet. A když se někdy zabíjej, tak se melou do konzerv pro psy, protože jsou to fakt kafilerky. Koně napchaní antibiotikama jak v našem případě.
bonita
napsal(a):
kuk
No tak raději změníme trošku téma na něco veselejšího. O víkendu tady v okolí konal poslední hubert v letošním roce. TAkže prikládám odkaz na fotky, nejsem autor a doufám, že se autorka nebude zlobit, že to tady uveřejním. Jinak dodám, že chladnokrevná kobylka v jednospřeží je jak praví inzerát na equichannelu na prodej.
http://rattie.rajce.idnes.cz/ Hubertka_Kyselovice_1.11.2008/
ambra
napsal(a):
No tak raději změníme trošku téma na něco veselejšího. O víkendu tady v okolí konal poslední hubert v letošním roce. TAkže prikládám odkaz na fotky, nejsem autor a doufám, že se autorka nebude zlobit, že to tady uveřejním. Jinak dodám, že chladnokrevná kobylka v jednospřeží je jak praví inzerát na equichannelu na prodej.
http://rattie.rajce.idnes.cz/ Hubertka_Kyselovice_1.11.2008/
měla bych si to po sobě číst *snad nebude zlobit.....
sally
napsal(a):
Ten černý ponďa v kočáře, to je tahač
.
Nevíte náhodou někdo, kdo dělá ty chlaďasovské vozové ohlávky se zkříženými pletenými koženými řemínky přes nos?
sally kdokoliv u koho si je objednáš. To je přece jasné ne? Mě jeden velice sympatickej pan sedlář tady na internetu, když jsem se zajímala o jeho práci, řekl: "Co si objednám a bude to v silách jeho dovednosti a šikovnosti udělat, udělá. Ale za odpovídající cenu samozřejmě."
ambra
napsal(a):
sally kdokoliv u koho si je objednáš. To je přece jasné ne? Mě jeden velice sympatickej pan sedlář tady na internetu, když jsem se zajímala o jeho práci, řekl: "Co si objednám a bude to v silách jeho dovednosti a šikovnosti udělat, udělá. Ale za odpovídající cenu samozřejmě."
Jo a ještě když se ti tak líbijou , tak tuším, že takovejch uzed mám doma pár nafocených. Tak se kouknu jestli jsou to ony a hodím fotečky.
jinak poník je fakt machr, taky bych si chtěla jednoho jednou koupit, ale nevím k čemu by mi byl asi spíš jako hlídač baráku.
ambra
napsal(a):
Jo a ještě když se ti tak líbijou , tak tuším, že takovejch uzed mám doma pár nafocených. Tak se kouknu jestli jsou to ony a hodím fotečky.
jinak poník je fakt machr, taky bych si chtěla jednoho jednou koupit, ale nevím k čemu by mi byl asi spíš jako hlídač baráku.
já dneska fakt perlím aaaaaaaa *uzd
ambra
napsal(a):
já dneska fakt perlím aaaaaaaa *uzd
Na objednávku, to je jasné. Myslela jsem spíš, jestli neprodává někdo hotové. Jako Hošťálková: přijdu, ukážu si, zaplatím, odvezu.
Z čekání na něco a objednávek už mám hlavu v pejru. Jako jeden doporučený človíček - všecko umí, dodělá, spraví - kvalitně, levně ... akorát dodací lhůta půl roku a víc, zapoměli dodat. Že potřebuju opravdu do 14 dní spravit sedlo, protože na něm prostě jezdím - nedokázal pochopit...
sabora
XXX.XXX.104.66
sally
napsal(a):
Na objednávku, to je jasné. Myslela jsem spíš, jestli neprodává někdo hotové. Jako Hošťálková: přijdu, ukážu si, zaplatím, odvezu.
Z čekání na něco a objednávek už mám hlavu v pejru. Jako jeden doporučený človíček - všecko umí, dodělá, spraví - kvalitně, levně ... akorát dodací lhůta půl roku a víc, zapoměli dodat. Že potřebuju opravdu do 14 dní spravit sedlo, protože na něm prostě jezdím - nedokázal pochopit...
tak abych toho neměla málo, schvátila se mi na všechny 4 nohy ponča, asi ji museli něco dát sousedi přes plot, páč od nás nic extra nedostala, fakt záhada , no odpoledne strávené v potoce... a taky asi i kus noci
když se to s. tak se to s
sabora
XXX.XXX.88.1
ambra
napsal(a):
nebyl ten pan sedlář dneska slavící tuším K. Císař? s tím jsem měla tu čest, a když mi někdo tak moc vnucuje a vychvaluje svoje věci až do 8nebe, trochu dost mi to smrdí....
sally
napsal(a):
Sally Hošťálková je skladem asi nemá, ale nevím. Cche to zkusit se zeptat, ale v těhle uzdách je fígl, měly by vypadat asi jako ta na Šárce, mělo by to křížení být napnuté, takže jinému to pasovat nebude jako na fotce níže.
ambraa
napsal(a):
Sally Hošťálková je skladem asi nemá, ale nevím. Cche to zkusit se zeptat, ale v těhle uzdách je fígl, měly by vypadat asi jako ta na Šárce, mělo by to křížení být napnuté, takže jinému to pasovat nebude jako na fotce níže.
sabora netuším jak se pán jmenoval, mám špatnou paměť na jména. Ale velice mě to překvapilo, protože tady tě většina sedlářů s chomoutama apod. prach sprostě pošle někam.![]()
foto č.2
ambraa
napsal(a):
To nemá, jezdíme tam běžně na ohlávky ( je to vedle) a nikdy jsem je tam neviděla. Ale není špatný nápad se zeptat, jestli neudělají na objednávku.
Na téhle kobyle to vypadá hezky, má pěknou hlavu.
sally
napsal(a):
To nemá, jezdíme tam běžně na ohlávky ( je to vedle) a nikdy jsem je tam neviděla. Ale není špatný nápad se zeptat, jestli neudělají na objednávku.
Na téhle kobyle to vypadá hezky, má pěknou hlavu.
Jo na kazstance to moc nevypadá Šarce ta uzda sedí líp. Ale jak vidíš naši severní sousedé o tyto uzdy nouzi nemají
Mám někde na cd ještě další fotky, ale nechtělo se mi tím včera večer přehrabovat byla jsem vyřízená. Jinak pokud na Hošťálkové nemají skladem, tak určitě udělají na zakázku, jenom ale aby to kobylkám pasovalo.
ambra
napsal(a):
Jo na kazstance to moc nevypadá Šarce ta uzda sedí líp. Ale jak vidíš naši severní sousedé o tyto uzdy nouzi nemají
Mám někde na cd ještě další fotky, ale nechtělo se mi tím včera večer přehrabovat byla jsem vyřízená. Jinak pokud na Hošťálkové nemají skladem, tak určitě udělají na zakázku, jenom ale aby to kobylkám pasovalo.
Jinak mám takovej zvědavej dotaz. Nevíte někdo jak to dopadlo s tou "slezinou"(nevím proč ale od začátku mi to připomíná vnitř orgán) formanů u p. Vlašice?
sabora
napsal(a):
nebyl ten pan sedlář dneska slavící tuším K. Císař? s tím jsem měla tu čest, a když mi někdo tak moc vnucuje a vychvaluje svoje věci až do 8nebe, trochu dost mi to smrdí....
Jestli tohle bylo na mě, tak ne; byl to jeden starší pán taky z Hošťálkové. Tam je to samý sedlář snad. Vychválený jinýma, ne sám sebou
. Ono by to i sedělo, co říkali - ale fakt nemám nervy čekat na opravy min. půl roku...
sally
napsal(a):
Jestli tohle bylo na mě, tak ne; byl to jeden starší pán taky z Hošťálkové. Tam je to samý sedlář snad. Vychválený jinýma, ne sám sebou
. Ono by to i sedělo, co říkali - ale fakt nemám nervy čekat na opravy min. půl roku...
sally to asi bylo na mě ale já si fakt jména nepamatuju. Navíc taky jezdíme na Hošťálkovou teda spíš do Ratibořa, ale hodil by se nějakej sedlář tady v okolí na nějaký to zašití apod. aspoň
ambra
napsal(a):
A Kasztanka je kdo? Mám v tom hokej, máte to tam krom jedné sv. hnědky snad samou červenou ryzku s lysinou - zatím tu byla Laura, Lenka, Julina, Šárka...
Kasztanka je ta, co od ní čekáte hříbě? Takové polské jméno...
sally
napsal(a):
A Kasztanka je kdo? Mám v tom hokej, máte to tam krom jedné sv. hnědky snad samou červenou ryzku s lysinou - zatím tu byla Laura, Lenka, Julina, Šárka...
Kasztanka je ta, co od ní čekáte hříbě? Takové polské jméno...
Tak doma máme Lauru to je můj miláček tu nedám, ikdyž je to jeden z nejproblematičtějších koníků co jsme kdy měly. Ale moje nohy s ní maj pouto na život a na smrt takže je to mazlík, navíc jedinej spolehlivej koník u kterýho vím, že když ju dám začátečníkovi tak jediný co na něho může vyzkoušet je to, že se nebude vzrušovat, že ju někdo čistí nebo snad strojí a prostě se půjde podívat kde je co nového.
Lenka byla užasná kobylka ale bohužel už skoro prastará a už prostě nemohla, tak jsme ju letos na jaře vyměnily za Julinu. Ta má prozměnu problémy s ruplým kopytem a permanentně nateklýma nohama, nehorázně nevychází u nás doma s nikým kromě otca, ale jinak pracant. Bohužel špatný nohy takže se vrací i se Šárkou, která není naše do Polska k majitelovi.
Šarka je u nás od červenca kobylka dřív zřejmě pracovala v lese, pochází od někud od Benecka. Jinak se jmenuje Galánka a je to belgonorička stejně jako Laura. Šarka má problém s braní udidla, protože má celou hubu a jazyk posetej jizvama a srůstama, zřejmě od špatného až příliš ostrého udidla v minulosti. Taky nemá v pořádku nohy a povahou moc nemá ráda cizí chlapy, takže sem tam nějakou tu návštěvu nese v zubech ven z maštale, zatím jenom dvakrát.
Ale trefu má dobrou, moje šiltovka o tom ví svoje.
No a za Šarku a Julinu nám polák nabídl Kasztanku 4 měsíce březí, měl by ju během 14dní dovést a ty dvě si odvést. Koníka jsme viděli na fotce takže uvidíme co z toho nakonec bude. Takže tak
Jenom ti ujasním barvy Laura je ryzka jak vyšitá, Lenka byla žlutka(něco jako fjord, údajně také kříženka fjorda a chladnokrevníka), Šarka alias GAlánka je tmavá ryzka a Julina je světlá hnědka(při příjezdu připomínala něco žlutého až rezavého s černou hřívou a ocasem). A Kasztanka viz. fotky snad poznáš.
ambra
napsal(a):
sally to asi bylo na mě ale já si fakt jména nepamatuju. Navíc taky jezdíme na Hošťálkovou teda spíš do Ratibořa, ale hodil by se nějakej sedlář tady v okolí na nějaký to zašití apod. aspoň
Asi bych měla přestat číst ty inzeráty některý se mi asi zdaj. Nebo se co si o tom myslet? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 2602915/Nargosek.php
bonita
napsal(a):
kuk
Jo a ještě jsem dneska koukala co bych si ta nadělila k Vánocům a našla jsem tuhle knížku http://www.ibrazda.cz/ detaily/sprezeni.htm. Je to o zapřahání, tak se možná i tady bude někomu hodit jako typ na dárek k Vánocům.
bonita
napsal(a):
kuk
caute kocky
tak sa tu hlasim, dnes rano ma ti nasi buldozeri skoro premenili na placku na zemi, od vcera su na novej pastve a dnes rano sa tak straasne tesili, az im moj drahy neodolal a pustil ich skor, nez som zakricala, ze ich pustit moze...taky skok moj draha kobyla predviedla, skoro mi oci vypadli
normalne parkurak jak poleno
bonita
napsal(a):
caute kocky
tak sa tu hlasim, dnes rano ma ti nasi buldozeri skoro premenili na placku na zemi, od vcera su na novej pastve a dnes rano sa tak straasne tesili, az im moj drahy neodolal a pustil ich skor, nez som zakricala, ze ich pustit moze...taky skok moj draha kobyla predviedla, skoro mi oci vypadli
normalne parkurak jak poleno
bonita tak jak koukám, máš to tam taky na vlastní nebezpečí![]()
bonita
napsal(a):
kuk
Na něco jsem narazila při brouzdání po netu, že by se poslední dobou něco dělo, všichni se zbláznili do orby koňmo.....? http://www.svobodovi.cz/ index.php?a=aktualni
ambra
napsal(a):
Na něco jsem narazila při brouzdání po netu, že by se poslední dobou něco dělo, všichni se zbláznili do orby koňmo.....? http://www.svobodovi.cz/ index.php?a=aktualni
Ty nečteš bulvár... vždyť to předpověděla ta rumunská vědma ( baba Vanga?). 80% předpovědí se jí zatím vyplnilo. Patří tam i to, že za několik málo let má být 3. světová válka a za o něco delší dobu Evropa téměř bez obyvatel... kdo chce být vpředu, musí se vrátit nazpět ...
Bez ropy a elektřiny se velmi lehce vrátíme do středověku
Ten inzerát má něco do sebe. Možná se citovým vydíráním koně prodají lépe...
bonita
napsal(a):
kuk
Ambraa, to je parada, ja som za, keby ste videli(teda mozno ste videli
) v zahranici, ako sa ludia takto bavia. V anglicku na jesen neprejde vikend, kde by sa sutaze v orbe nekonali. Su vitani vsetci, ako pofesionali, tak i ti, co v zivote to nerobili, ale skratka to chcu skusit, co by som ja za to dala tu v nasich koncinach.