Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2008 21:12
stalonek

XXX.XXX.163.66

mám plány do budoucny zkusit se svým koníkem westernové ježdění, no hlavně, spíš bych potřebovala radu, co by mu víc slušelo, bývalá majitelka s ním jezdila oba styly,takže ani v jednom není příliš skvělý, ale na anglii už jsem ho celkem sebrala, ale neochotně skáče ( já ale příliš ty skoky nemusím taky)a tak, třeba by ho ten western i bavil. no já s tím nemám absoluto zkušenosti, ale tak žijem jen jednou,ne?poraďte mi. western nebo anglie? dávám fotky z obou stylů ( samo že na stelonovi)

1.11.2008 21:13
stalonek

XXX.XXX.163.66

stalonek napsal(a):
mám plány do budoucny zkusit se svým koníkem westernové ježdění, no hlavně, spíš bych potřebovala radu, co by mu víc slušelo, bývalá majitelka s ním jezdila oba styly,takže ani v jednom není příliš skvělý, ale na anglii už jsem ho celkem sebrala, ale neochotně skáče ( já ale příliš ty skoky nemusím taky)a tak, třeba by ho ten western i bavil. no já s tím nemám absoluto zkušenosti, ale tak žijem jen jednou,ne?poraďte mi. western nebo anglie? dávám fotky z obou stylů ( samo že na stelonovi)

tady anglie

1.11.2008 21:17
bospor

XXX.XXX.193.16

stalonek napsal(a):
tady anglie

nerozhoduj se podle toho jak to vypadá, ale v čem se ti líp sedí

1.11.2008 21:20
stalonek

XXX.XXX.163.66

bospor napsal(a):
nerozhoduj se podle toho jak to vypadá, ale v čem se ti líp sedí

já bych ti řekla pravdu ve westernu jsem ještě neseděla, říkám že ho jezdila jeho bývalá majitelka..

1.11.2008 21:21
stalonek

XXX.XXX.163.66

stalonek napsal(a):
já bych ti řekla pravdu ve westernu jsem ještě neseděla, říkám že ho jezdila jeho bývalá majitelka..

tu možnost jsem ještě neměla.

1.11.2008 21:28
bospor

XXX.XXX.193.16

stalonek napsal(a):

tak to vyzkoušej je to pohodlný a jiný. já začala letos a představa že bych se měla vrátit k anglii mě děsí.

1.11.2008 21:51
mili

XXX.XXX.130.10

bospor napsal(a):
tak to vyzkoušej je to pohodlný a jiný. já začala letos a představa že bych se měla vrátit k anglii mě děsí.

Přesně tak, to musíš vyzkoušet...Já fandím anglii a děsí mě western a to jsem ho také zkoušela, dokonce i pod zkušeným trenérem..Každý má hold něco...

1.11.2008 21:59
bospor

XXX.XXX.193.16

mili napsal(a):
Přesně tak, to musíš vyzkoušet...Já fandím anglii a děsí mě western a to jsem ho také zkoušela, dokonce i pod zkušeným trenérem..Každý má hold něco...

já žádnýho trenéra nemám. jezdím jen po lesích v anglii jsem jezdila 25 let
přišel čas na změnu kdyby se všem líbilo to stejný tak by nebyla žádná legrace

1.11.2008 22:03
woldemortik

XXX.XXX.199.200

mili napsal(a):

ja jsem skoušela oba stily jezdim 8let stoho 7let anglii a rok western.western jsem začala jezdit kvůly koni byl na western zvyklí,ale byl ježděm i v anglii ja tvuj.ale western byl pro nej lepsi lip se ovládal.byl takovej klidnejší jemnější lepe reagoval na pobídky.tak jsem ho nechtěla nejak tejrat tak jsem radeji jezdila western,ale řeknu že v anglii jsem se cejtelila takova jistejsi nez ve westenu.nevim cim to je,ale bylo to takovy divní tedka už přes rok jsem v sedle nesedle tak nevim jak na tom jsem dneska.

happyhvezda

2.11.2008 10:30
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

woldemortik napsal(a):
ja jsem skoušela oba stily jezdim 8let stoho 7let anglii a rok western.western jsem začala jezdit kvůly koni byl na western zvyklí,ale byl ježděm i v anglii ja tvuj.ale western byl pro nej lepsi lip se ovládal.byl takovej klidnejší jemnější lepe reagoval na pobídky.tak jsem ho nechtěla nejak tejrat tak jsem radeji jezdila western,ale řeknu že v anglii jsem se cejtelila takova jistejsi nez ve westenu.nevim cim to je,ale bylo to takovy divní tedka už přes rok jsem v sedle nesedle tak nevim jak na tom jsem dneska.

Tak my preferujem oba dva styly jízdarnu , skoky v anglii a do terénu western . osobně nemůžu soudit co je lepší , protože ve westernu jezdime jako lajci , ale sedlo je pohodlné a dlouhe pohodové vyjíšťky jak do lesa nebo na louky perfektní

happyhvezda

2.11.2008 10:34
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):
Tak my preferujem oba dva styly jízdarnu , skoky v anglii a do terénu western . osobně nemůžu soudit co je lepší , protože ve westernu jezdime jako lajci , ale sedlo je pohodlné a dlouhe pohodové vyjíšťky jak do lesa nebo na louky perfektní

2.11.2008 10:35
wendinkah

XXX.XXX.79.90

happyhvezda napsal(a):

Já tedy jezdím oba styly a mám více ráda western:-) ...Ale je to prostě na člověku , asi bych nekoukala na vzhled , ale na to co tobě a koníkovi více vyhovuje :-)
Já jsme také měla dilema pro co se u svého koně rozhodnout ,ale poslechla jsem své srdce a jezdím western :-D

happyhvezda

2.11.2008 10:38
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

wendinkah napsal(a):
Já tedy jezdím oba styly a mám více ráda western:-) ...Ale je to prostě na člověku , asi bych nekoukala na vzhled , ale na to co tobě a koníkovi více vyhovuje :-)
Já jsme také měla dilema pro co se u svého koně rozhodnout ,ale poslechla jsem své srdce a jezdím western :-D

pro wendinkach : pěkné konisko , máš vice foto ?

2.11.2008 10:59
dannynka

XXX.XXX.210.66

stalonek napsal(a):

Ahojky Baruš, ja jsem taky měla takové ne zrovná lehké rozhodování jestli anglii nebo western (hlavně , když jsem jezdila 13let angli)tak jsem se nakonec rozhodla pro ten western i kdyz ze začátku bylo hodně těžké si zvyknout na sedlo a hlavně na pobídky.....to jsem pořád pobízela jak v anglii a zuřila jsem že je celý western na h.....!
Ted se mi , ale jezdi suprově a pohodově a taky je výhoda v tech west.soutěžích , že se můžeš účastnit v čemkolia můžeš si vybrat( a nemusíš se ohližet na to, když máš konoucha lenivého skákat
však zkus a uvidíš

2.11.2008 11:00
wendinkah

XXX.XXX.79.90

dannynka napsal(a):
Ahojky Baruš, ja jsem taky měla takové ne zrovná lehké rozhodování jestli anglii nebo western (hlavně , když jsem jezdila 13let angli)tak jsem se nakonec rozhodla pro ten western i kdyz ze začátku bylo hodně těžké si zvyknout na sedlo a hlavně na pobídky.....to jsem pořád pobízela jak v anglii a zuřila jsem že je celý western na h.....!
Ted se mi , ale jezdi suprově a pohodově a taky je výhoda v tech west.soutěžích , že se můžeš účastnit v čemkolia můžeš si vybrat( a nemusíš se ohližet na to, když máš konoucha lenivého skákat
však zkus a uvidíš

happyhvezda (Jana) - Mno jasně, že mám xD

happyhvezda

2.11.2008 11:05
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

wendinkah napsal(a):
happyhvezda (Jana) - Mno jasně, že mám xD

wendinkah : mužu se zeptat co to máš za plemeno koníka ?

2.11.2008 11:07
wendinkah

XXX.XXX.79.90

happyhvezda napsal(a):
wendinkah : mužu se zeptat co to máš za plemeno koníka ?

KWPN x teplokrevník xD

happyhvezda

2.11.2008 11:11
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

wendinkah napsal(a):
KWPN x teplokrevník xD

Strašně krásne konisko

2.11.2008 11:14
kukinatost

XXX.XXX.219.111

stalonek napsal(a):

tak to je vcelku jednoduché rozhodování, musí to holt sedět koni i tobě...
já mám radši anglii, ale třeba valacha vyloženě baví rychlostky, kobyla je drezurně - skokově ježděná a western má na několikadenní vandry, přece jen je to pohodlnější pro záda koně..

2.11.2008 11:15
kukinatost

XXX.XXX.219.111

stalonek napsal(a):

a valach..

2.11.2008 11:20
wendinkah

XXX.XXX.79.90

kukinatost napsal(a):
a valach..

happyhvezda (Jana) - Děkujem xD

sabora

2.11.2008 11:21
sabora

XXX.XXX.103.107

kukinatost napsal(a):
a valach..

jo jo, co preferuju já............. tohle

2.11.2008 18:28
stalonek

XXX.XXX.163.66

sabora napsal(a):
jo jo, co preferuju já............. tohle

díky za názory, opravdu jsem si početla.. no změnu by to chtělo. hlavně já mám to sedlo už přesezené, sedí dobře koni ale horší že já jsem po hodině rozlámaná. je to levná indie, ale příští rok mám možnost jít na brigády,takže penízky na výstroj by byly, akorát ted se rozhoduju. nejspíš se rozhodnu až když někde usednu. já v němteda jednou seděla, ale jako hrozně malá, a to už si nepamatuju. po druhé vlastně na malém balíku slámy asi před rokem. . pohodlé to je, ale holt jak na koni,no. uvidím. třeba se rozhodnu pro ten western. a dík za názory,

2.11.2008 19:57
janiska

XXX.XXX.67.77

stalonek napsal(a):
díky za názory, opravdu jsem si početla.. no změnu by to chtělo. hlavně já mám to sedlo už přesezené, sedí dobře koni ale horší že já jsem po hodině rozlámaná. je to levná indie, ale příští rok mám možnost jít na brigády,takže penízky na výstroj by byly, akorát ted se rozhoduju. nejspíš se rozhodnu až když někde usednu. já v němteda jednou seděla, ale jako hrozně malá, a to už si nepamatuju. po druhé vlastně na malém balíku slámy asi před rokem. . pohodlé to je, ale holt jak na koni,no. uvidím. třeba se rozhodnu pro ten western. a dík za názory,

Mno,záleží¨na tobě,ale i na koni,v čem se dobře cítí.Jeden z mých haflošů je tvrdý na hubu,majitel ho zajížděl v anglii.Tady jezdíme western,koník se stal pohodovým,klidným,volné otěže mu mnohem více vyhovují,také slabší pobídky.Byl i méně těkavý,vysloveně ho to bavilo.Nebaví ho skákání a já ho k tomu nenutím,ba naopak,jsem spíše proti tomu,já chci koně na pohodu.Pro sport ano,ale záživnější,westernový.Začala mi sem chodit holčina,jen anglie,western je prý pro.....výsledek? Koník je neochotný,opět tvrdý na hubu,časté pobídky,neustálé ohýbání hlavy,opakování anglických základů do zblbnutí? A výsledek? začal vyhazovat,zbavovat se jezdce,nesnese cokoliv,co je mu na zádech a je blond nebo s dlouhými vlasy,neochotný,naštvaný,přestal pracovat s radostí.Znovu začal vandrovat s hlavou,zlozvyk z chomoutu,proto mají do zápřahu poprsáky....a je to tu zas,udělá cokoli,aby pod sedlo nemusel...Dej mu vybrat a vyhov nejen sobě,ale i jemu,není to věc,ale přítel,na kterého máš mít spoleh....Koník se ti to odvděčí,uvidíš.....Držím palečky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík