sadzi saj
XXX.XXX.117.237
Ženský, tak jedeme
Jani, zkopíruj to sem, ve starém se to už neposouvá
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Ženský, tak jedeme
jéé pardon...to sem překopčim
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
sadzi saj
napsal(a):
Ženský, tak jedeme
Hele ženská, byla jsem tu první
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Ženský, tak jedeme
Andrej: jo, Bramborka dostává 4litry jádra denně,ale ona to za těch 24hodin vychodí. Sice stojí skoro pořád u sena a žerou,ale musí se jít napít,semtam popojde na druhou stranu,pak j třeba vyžene poník a ona zas chvíli čekám než si zas kousne.Pak se zas nepohodnou a dělaj brajgl...protě pořád v pohybu. Nejde o to pořád,ale alespoň několik hodin denně každičký den.Momoto když na celej den zavřeš koně,je to o koliku
Jani : ono jádro jsou i granule. Musíš zkoušet na zimu pomalu ubírat a uvidíš kolik je dostatečně. Na zimu tý energie moc nepotřebuje,takže určitě ubrat. 9hodin je na boxáka dobrý,jestli tam opravdu chodí každý den, v pohybu to tedy nebude, spíš to jádro
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Hele ženská, byla jsem tu první
sem to psala dýl![]()
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
Andrej: jo, Bramborka dostává 4litry jádra denně,ale ona to za těch 24hodin vychodí. Sice stojí skoro pořád u sena a žerou,ale musí se jít napít,semtam popojde na druhou stranu,pak j třeba vyžene poník a ona zas chvíli čekám než si zas kousne.Pak se zas nepohodnou a dělaj brajgl...protě pořád v pohybu. Nejde o to pořád,ale alespoň několik hodin denně každičký den.Momoto když na celej den zavřeš koně,je to o koliku
Jani : ono jádro jsou i granule. Musíš zkoušet na zimu pomalu ubírat a uvidíš kolik je dostatečně. Na zimu tý energie moc nepotřebuje,takže určitě ubrat. 9hodin je na boxáka dobrý,jestli tam opravdu chodí každý den, v pohybu to tedy nebude, spíš to jádro
Super
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
sadzi saj
napsal(a):
Super
Jj, no a my dostáváme 2 litry ovsa ( ječmene ) a 1 granulí, teď jsem to snížila na 0,5 l granulí a jsme venku cca 8-9 hod., pokud teda nelije
, ale na zimu jí to budu muset sundat, ale jinak chodila 5-6 x pod sedlo, drez. trénink, skákání, což si myslím, že taky je nějaká námaha a ve výběhu ona toho nenachodí tolik jako Brambořík
, ale taky občas popojde, když tam s někým je, tak to se hýbe víc, ale sama míň
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Ženský, tak jedeme
Jani, jak je to s tim vozejkem když si ho chceš kupovat? Stačí B+E? Jestli jo,budu si ho do konce roku eště dělat, ale každý říká něco jiného,takže sem z toho dost zmatená
sadzi saj
napsal(a):
Super
Holky já si to tu pročítala a muj názor je takovej že to bude od každýho trochu. Má trénink poměrně náročnej=denně pod sedlo (nevim teda kolik děláte), proto dostává hodně jádra, jeznže pak se zavře do boxu kde stojí a nohy natečou. U sporťáků je to skoro normál! Dávají jim zateplováky, bandáže.... Podle mě by to to zcela odstranilo kdyby mohla být venku pořád.. Ale sama vím jak je to složité, když si nemůže z cela diktovat podmíky jaké bych si představovala..
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Jj, no a my dostáváme 2 litry ovsa ( ječmene ) a 1 granulí, teď jsem to snížila na 0,5 l granulí a jsme venku cca 8-9 hod., pokud teda nelije
, ale na zimu jí to budu muset sundat, ale jinak chodila 5-6 x pod sedlo, drez. trénink, skákání, což si myslím, že taky je nějaká námaha a ve výběhu ona toho nenachodí tolik jako Brambořík
, ale taky občas popojde, když tam s někým je, tak to se hýbe víc, ale sama míň
to je škoda no,protože ruku na srdce kdo si z nás půjde sám do lesa na procházku...radši půjdeš s někým
a sama se sebou si špatně pohraje a zablbne
buggyna
XXX.XXX.110.113
chypi
napsal(a):
Holky já si to tu pročítala a muj názor je takovej že to bude od každýho trochu. Má trénink poměrně náročnej=denně pod sedlo (nevim teda kolik děláte), proto dostává hodně jádra, jeznže pak se zavře do boxu kde stojí a nohy natečou. U sporťáků je to skoro normál! Dávají jim zateplováky, bandáže.... Podle mě by to to zcela odstranilo kdyby mohla být venku pořád.. Ale sama vím jak je to složité, když si nemůže z cela diktovat podmíky jaké bych si představovala..
souhlas![]()
já mám štěstí že si je ohledně tohodle diktovat můžu...chci koně zavřenýho,bude zavřenej,chci aby byl venku nonstop,je venku nonstop. Proto už bych neměnila
a je fakt,že o té doby co je takhle tady, musím zaklepat...žádná nutnost volat veta.Předtím během 3/4 roku sme šili spěnku,řešila sem nálevky a abses a psychiku koně...no i svojí,pže sem z toho byla na prášky
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
to je škoda no,protože ruku na srdce kdo si z nás půjde sám do lesa na procházku...radši půjdeš s někým
a sama se sebou si špatně pohraje a zablbne
Adi jasně, proto říkám, jak je tam sama, tak stojí, čučí, projde se akorát napít na druhou stranu, max., když se natahuje přes žbrdla a luxuje travičku no a po senu se chodí napít přes výběh, ale je mi jasný, že je to nic moc, ale když tam s někým je, tak je to lepší, to je jasný, to blbnou, škádlí se, chodí tam s ní Lump, občas Dellysa nebo si tam k ní skočí
My spíš máme nálevky na zadních, ale to se obávám, že je důsledek po tom, co s ní dělali v mládí
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
souhlas![]()
já mám štěstí že si je ohledně tohodle diktovat můžu...chci koně zavřenýho,bude zavřenej,chci aby byl venku nonstop,je venku nonstop. Proto už bych neměnila
a je fakt,že o té doby co je takhle tady, musím zaklepat...žádná nutnost volat veta.Předtím během 3/4 roku sme šili spěnku,řešila sem nálevky a abses a psychiku koně...no i svojí,pže sem z toho byla na prášky
Jj, jste měli nálevky
buggyna
napsal(a):
Jani, jak je to s tim vozejkem když si ho chceš kupovat? Stačí B+E? Jestli jo,budu si ho do konce roku eště dělat, ale každý říká něco jiného,takže sem z toho dost zmatená
Já právě taky nevim ja ks tim řidičákem...Myslela jsem si že B+E stačí, ted jsem ale někde četla že si budeš muset dělat na normální nákladát. A od letošního roku (myslim) musíš už mít i osvědčení (je to na dva dny a cena kolem 2-3000kč) Nebo ne?
Je fakt že čím víc je koník venku, tím lépe (a nejen kvůli nohám),ale celkově na psychiku (uklidní se), kontakt s koněm (stádo)....Majda chodí každý den, minimálě na půl dne, od jara do podzimu na celý den (kromě veder, ve výběhu se není kde schovat, takže přes pařáky jsou doma) a ted tak na těch 5 hodin, dekuju a ta špatného počasí zavírám (kobyla je náchylná na nastydnutí (záda)). ALe asi nespokojenější mi přišla letos v létě když byla celé prázdniny na pastevku....
Taky se ta mpěkně zakulatila a ted to horko těžko shazujeme
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Jj, jste měli nálevky
no si piš že sme ve Vrutici měli nálevky...mi z toho bylo blbě a věčně sem jí to chladila
chypi
napsal(a):
No na vlek potřebuješ E, a zaleží čím to budeš tahat. Jestli do 3,5 tak B, jinak C.. Je to tak ne?
tak děvčata když je vozejk + auto do 3,5t tak stačí B, pokud víc tak BE
takže mě bude stačit B, proto ten vozejk na jednoho koně má max. 1300kg a naše Fronťa má 2200kg,takže se akorát vejdu
no a to oprávnění na přepravu hospodářských zvířat, nemusím mít když převážím v rámci hospodářství do 50kg, jestli se nepletu, ale což nechápu, protože kde policajti zjistí, že mam koně ustájeného a odkud tedy jedu??? to ještě musim vyzistit, jinak ten kurz je na 2 dny a stojí myslím 2500,-
tak snad jsem na něco nezapomněla
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
katusa
napsal(a):
Já právě taky nevim ja ks tim řidičákem...Myslela jsem si že B+E stačí, ted jsem ale někde četla že si budeš muset dělat na normální nákladát. A od letošního roku (myslim) musíš už mít i osvědčení (je to na dva dny a cena kolem 2-3000kč) Nebo ne?
Je fakt že čím víc je koník venku, tím lépe (a nejen kvůli nohám),ale celkově na psychiku (uklidní se), kontakt s koněm (stádo)....Majda chodí každý den, minimálě na půl dne, od jara do podzimu na celý den (kromě veder, ve výběhu se není kde schovat, takže přes pařáky jsou doma) a ted tak na těch 5 hodin, dekuju a ta špatného počasí zavírám (kobyla je náchylná na nastydnutí (záda)). ALe asi nespokojenější mi přišla letos v létě když byla celé prázdniny na pastevku....
Jo o schazování kil mi povídej
Tlouštík.
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Adi jasně, proto říkám, jak je tam sama, tak stojí, čučí, projde se akorát napít na druhou stranu, max., když se natahuje přes žbrdla a luxuje travičku no a po senu se chodí napít přes výběh, ale je mi jasný, že je to nic moc, ale když tam s někým je, tak je to lepší, to je jasný, to blbnou, škádlí se, chodí tam s ní Lump, občas Dellysa nebo si tam k ní skočí
My spíš máme nálevky na zadních, ale to se obávám, že je důsledek po tom, co s ní dělali v mládí
se jí rezatici člověk nemůže divit
no ono dostiháci odchází na předky, ty nejvíc zatěžujou
btw fakt pěkný fotečky![]()
katusa
napsal(a):
jo a k tomu výběhu, máme cca 5ha, ale už bez trávy
a krmení?? no pořád stejně tak nějak teď, dostává ráno a večer stejně a to 1l mač.oves+0,5l nemačkanej+1l otrub+1l šrot ječnej
plus ostatní jako chleba, mrkev, vitamíny.....
tak nevim
a ty nohy natíkají už od léta, pořád stejně teď možná trošku méně
buggyna
XXX.XXX.110.113
jahudka
napsal(a):
tak děvčata když je vozejk + auto do 3,5t tak stačí B, pokud víc tak BE
takže mě bude stačit B, proto ten vozejk na jednoho koně má max. 1300kg a naše Fronťa má 2200kg,takže se akorát vejdu
no a to oprávnění na přepravu hospodářských zvířat, nemusím mít když převážím v rámci hospodářství do 50kg, jestli se nepletu, ale což nechápu, protože kde policajti zjistí, že mam koně ustájeného a odkud tedy jedu??? to ještě musim vyzistit, jinak ten kurz je na 2 dny a stojí myslím 2500,-
tak snad jsem na něco nezapomněla
mě se zdá že ten kurz musí mít jen řidiči tím se živící,pro vlastní potřeby to nepotřebuješ,ne?
Njn,ale já si pak chci vlek pučovat,a vidim jak se ptám kolik jim váží vozík![]()
no asi do toho půjdu...i když někdo psal že od 10/2010 stejně bude pro všechny povinné C+E
buggyna
XXX.XXX.110.113
jahudka
napsal(a):
a krmení?? no pořád stejně tak nějak teď, dostává ráno a večer stejně a to 1l mač.oves+0,5l nemačkanej+1l otrub+1l šrot ječnej
tak nevim
fíha! a to je jedna dávka? nebo celý den...
naco litr otrub?ty můžeš vypustit z jídelníčku úplně
to samý se šrotem. A na zimu bych uřitě to jádro stáhla. Btw i pečivo je jádro
jahudka
napsal(a):
tak nevim
Jani: tak přijde mi žeto není tolik, aby jí to dělalo nálevky...
Adina: Pls vysvětlila bys mi naš jsou dobrý otruby? Já jsem je vždy chápala jen jako objemové krmivo a že není dobré na dlouhodobě krmení, protože odvápňuje?
Andy: Majda je taky sud, trenér mi furt řiká ať jí šoupnu na piliny a dám jen malinko sena,ale já jí nechci nechat v boxe bez sena, co by tamcelou noc dělala, že? Prostě makáme a makáme a makáme a ,yslim že už i trochu shodila. dám dvě fotky jako rozdíl
před
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
se jí rezatici člověk nemůže divit
no ono dostiháci odchází na předky, ty nejvíc zatěžujou
btw fakt pěkný fotečky![]()
Vy máte taky krásnýýý
Jj, fakt, to nevim, tak ona není dostihák a neběhala dostihy, ale podle toho, co jsem zjistila, tak s největší pravděpodobností byla v dostihovém tréninku, nějakou chvilku, pač kavalety apod. vypadalo, že v životě nechodila, tak leda, že by to zapomněla, ale to se mi nezdá, ve 3 letech byla připuštěná, pak do 9 let na hříbata, pak do 12 let u bývalé majitelky, tak nevím. Má to na zadku, měla na levé to, pak se jí to udělalo i na pravé, ale Nigrýn na to koukal, že to je hmota u spěnkového kloubu
katusa
napsal(a):
Adina: Pls vysvětlila bys mi naš jsou dobrý otruby? Já jsem je vždy chápala jen jako objemové krmivo a že není dobré na dlouhodobě krmení, protože odvápňuje?
Andy: Majda je taky sud, trenér mi furt řiká ať jí šoupnu na piliny a dám jen malinko sena,ale já jí nechci nechat v boxe bez sena, co by tamcelou noc dělala, že? Prostě makáme a makáme a makáme a ,yslim že už i trochu shodila. dám dvě fotky jako rozdíl
před
a dnes
buggyna
napsal(a):
fíha! a to je jedna dávka? nebo celý den...
naco litr otrub?ty můžeš vypustit z jídelníčku úplně
to samý se šrotem. A na zimu bych uřitě to jádro stáhla. Btw i pečivo je jádro
aha,no trenér řekl že je hubená a že jí mam přidat
tak nevim
tak to stáhnu
jo a ta dávka je 2x ráno a večer-to co jsem psala
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
katusa
napsal(a):
a dnes
Kati - Fíha, tak to si myslím, že jste slušně schodili, jak si to dokázala
Jinak teda Jani, jestli jsem to dobře pochopila, tak dostává 3,5 litru ráno a 3,5 litru večer, takže 7 litrů, no to mi přijde dost, když Brambora dostává 4 litry a celodenně venku a my papáme 3 litry a venku jako ty a makáme podobně a energie máme dost a fíha, netušila jsem, že máte takhle hustý pastviny
buggyna
XXX.XXX.110.113
katusa
napsal(a):
před
odvápňuje pokud není ve správném poměru s fosforem. Otruby se mají podávát pouze strarým koním co nemohou požírat zrna ovsa a na objem, a klisnám těsně po porodu se dělá otrubový nápoj. I Lucka se zhozila a málem osypala když si uvědomila že na Šeberově to cpou koním horem dolem
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
Andrei máš krásné fotky, já chci taky
tak pochopeno s vozejkem?? jen pořád řešim ten papír na ten převoz hosp. zvířectva, jestli jo a nebo ne
Jani dík, Blanka je šikulka a kupodivu vyšlo i super počasí a sluníčko, tak byla ve svém živlu
buggyna
XXX.XXX.110.113
jahudka
napsal(a):
Andrei máš krásné fotky, já chci taky
tak pochopeno s vozejkem?? jen pořád řešim ten papír na ten převoz hosp. zvířectva, jestli jo a nebo ne
na co tlustého koně? Kůň má být atlet a né vepř.Má to být sval a ne špek
buggyna
napsal(a):
odvápňuje pokud není ve správném poměru s fosforem. Otruby se mají podávát pouze strarým koním co nemohou požírat zrna ovsa a na objem, a klisnám těsně po porodu se dělá otrubový nápoj. I Lucka se zhozila a málem osypala když si uvědomila že na Šeberově to cpou koním horem dolem
jj tak 3,5litru ráno a večer taky,ale je fakt že ráno to trošku šidim a večer ještě dostává to pečivo a mrkev +vitamíny (no vlastně má uplně plnej ten plastovej žlab)
no teď dojdou otruby,tak ty už dávat nebudu,takže toho bude mít míň, no ale myslím, že je teď akorát ani hubená ani tlustá, jen pořádně chlupatá a pak ty nohy no,ale ty právě měla přes léto nateklé víc, tak tomu nerozumím
jahudka
napsal(a):
jj tak 3,5litru ráno a večer taky,ale je fakt že ráno to trošku šidim a večer ještě dostává to pečivo a mrkev +vitamíny (no vlastně má uplně plnej ten plastovej žlab)
no teď dojdou otruby,tak ty už dávat nebudu,takže toho bude mít míň, no ale myslím, že je teď akorát ani hubená ani tlustá, jen pořádně chlupatá a pak ty nohy no,ale ty právě měla přes léto nateklé víc, tak tomu nerozumím
to je foto z neděle
přijde vám hubená a nebo tlustá??
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
na co tlustého koně? Kůň má být atlet a né vepř.Má to být sval a ne špek
NO Adi nevím, ale mě každý říká, že je tlustá a jestli není březí ![]()
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
to je foto z neděle
normoš
buggyna
XXX.XXX.110.113
jahudka
napsal(a):
to je foto z neděle
správný výživový stav je takový,že by si koni měla nahmatat a lehce vidět žebra,pokud tomu tak není,je tlustý.
buggyna
XXX.XXX.110.113
buggyna
napsal(a):
správný výživový stav je takový,že by si koni měla nahmatat a lehce vidět žebra,pokud tomu tak není,je tlustý.
nám už tady začíná růst zimní pupíček
jahudka
napsal(a):
to je foto z neděle
bugyna: na šeberově jsem měla majdu taky a to krmení byl děs běs, plnej 10 litrovej kýbl tohohle hnusu.... Pak jsem majdě začala kupovat krmení sama a nakonec jsme stěhovali do jiný stáje, lucka už je s cícou taky pryč, že? vím že když jsem odcházela holky říkaly že asi taky půjdou a jestli nechci jít paj až s nima, ale pro mě to tam bylo už neúnosný...
Majda dostává litr a půl nemačkanýho ovsa a litŕ až litr a půl granulí energys standart, plus vitamíny a sem tam jablko nebo nějaké to pečivo (vyjímečně). Co myslíte? jinak je na výběhu tráva/seno a v boxe seno a podestýlka sláma (kterou stejně žere...čůza jedna
Andy: no makali jsme a makali a makali, kopce, hodně klusu a pomalýho kondičního cvalu....jeto zhruba po měsící měsíci a půl
Jani:tohle je blbá fotka nemáš nějakou pod sedlem?
buggyna
XXX.XXX.110.113
katusa
napsal(a):
bugyna: na šeberově jsem měla majdu taky a to krmení byl děs běs, plnej 10 litrovej kýbl tohohle hnusu.... Pak jsem majdě začala kupovat krmení sama a nakonec jsme stěhovali do jiný stáje, lucka už je s cícou taky pryč, že? vím že když jsem odcházela holky říkaly že asi taky půjdou a jestli nechci jít paj až s nima, ale pro mě to tam bylo už neúnosný...
Majda dostává litr a půl nemačkanýho ovsa a litŕ až litr a půl granulí energys standart, plus vitamíny a sem tam jablko nebo nějaké to pečivo (vyjímečně). Co myslíte? jinak je na výběhu tráva/seno a v boxe seno a podestýlka sláma (kterou stejně žere...čůza jedna
Andy: no makali jsme a makali a makali, kopce, hodně klusu a pomalýho kondičního cvalu....jeto zhruba po měsící měsíci a půl
jj jsou pryč,naštěstí
to je dávka za celý den nebo jen jedna? Jestli jedna tak je to taky dost,ale jestli dělá každý den... Na jednu dávku by mělo být maximálně 2kg jádra.Průměrný litr ovsa je 0,75kg a Energisky mají základní položku řepný řízky..na pytli píšou že 1kg je 0,68l(tak nějak), ale v praxi je to víc.
katusa
napsal(a):
no podsedlem jedině takhle
lepší teď nemam no ještě možná z toho Huberta,ale ty mam bohužel doma
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
Tak jsem tu, venku je krááásně a teploučko
No Adi, takže naše dávka by teoreticky měla být ok, že, akorát ty granule?? Já už jsem z toho osel
Jinak teda žebra myslím, že nahmatám, nezkoušela jsem to, ale co jsem koukala na fotky od Blanky, tak žebra vidět jsou
jahudka
napsal(a):
ženský vy toho teda dáváte
...my máme na chut granule pony a dopadáme takhle, nálevky nevedeme, od rána do večera je venku na už chudčí pastvě.....![]()
No a já bych si zas tak jistá té spojitosti s krmením a nálevkami, záleží ovšem jestli něco děláte či né...
klawdie
napsal(a):
...my máme na chut granule pony a dopadáme takhle, nálevky nevedeme, od rána do večera je venku na už chudčí pastvě.....![]()
No a já bych si zas tak jistá té spojitosti s krmením a nálevkami, záleží ovšem jestli něco děláte či né...
Andrej Elí je krásná, přesně akorát, má silnější kostru..není tlustá, nelze ji srovnávat s jemnejma plnasama....mě se ted moc libí, je vidět jak je pěkně namakaná, krčisko akorát, lesk jako blesk, no paráda!
jahudka
napsal(a):
Bugyna: díky za rozbor, taky jsem přemýšlela jestli to není moc ,ale právě že dělá a že by jí to nějak lezlo do hlavy to ne. Je pod sedlem tak akorát chodivá. Tak nevim...
Jinak v šeberově to byla hrůza hrůz.... Osobně nechápu, jak tamo mohly vydržet tak dlouho, byla jsem tam cca půl roku a utíkala odtamtud až se mi za patama prášilo...kydání na nic, krmení na nic, ošetřování úrazů? Co to je??? A taky docela drahý...V bohnicích jsem platila ty samý peníze a byly tam moc pěkný výběhy, sice menší, ale koně tam chodily po 3-4, hala, jízdárna, cvalovka se skokama, výborný stájníci, super terény, nic moc parta, ale za lidma tam člověk nejezdí,co? Ale mám to přes celou prahu a denně sedez dvě a půl hodiny v bude nebo metru neni pro mě...
Jani: Ajka vypadá v pohodě, jestli teda nenabrala 50 kilo od tý doby co jsem ji neviděla
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
klawdie
napsal(a):
Klárko, teď jsem tu poslední větu nepochopila, jestli si si jistá se spojitostí či ne??
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
klawdie
napsal(a):
Andrej Elí je krásná, přesně akorát, má silnější kostru..není tlustá, nelze ji srovnávat s jemnejma plnasama....mě se ted moc libí, je vidět jak je pěkně namakaná, krčisko akorát, lesk jako blesk, no paráda!
Jj, dík, to potěší, upřímně, protože každý spíš říká opak
akorát mě trápí ty její zadní nožky
katusa
napsal(a):
Bugyna: díky za rozbor, taky jsem přemýšlela jestli to není moc ,ale právě že dělá a že by jí to nějak lezlo do hlavy to ne. Je pod sedlem tak akorát chodivá. Tak nevim...
Jinak v šeberově to byla hrůza hrůz.... Osobně nechápu, jak tamo mohly vydržet tak dlouho, byla jsem tam cca půl roku a utíkala odtamtud až se mi za patama prášilo...kydání na nic, krmení na nic, ošetřování úrazů? Co to je??? A taky docela drahý...V bohnicích jsem platila ty samý peníze a byly tam moc pěkný výběhy, sice menší, ale koně tam chodily po 3-4, hala, jízdárna, cvalovka se skokama, výborný stájníci, super terény, nic moc parta, ale za lidma tam člověk nejezdí,co? Ale mám to přes celou prahu a denně sedez dvě a půl hodiny v bude nebo metru neni pro mě...
Jani: Ajka vypadá v pohodě, jestli teda nenabrala 50 kilo od tý doby co jsem ji neviděla
Katuš myslím, že je pořád stejná
takže doufám, že je v poho
jahudka
napsal(a):
Katuš myslím, že je pořád stejná
takže doufám, že je v poho
no teď už to bude jen horší
začneme strácet smalstvo a bude max. přibívat tuk, jestli vůbec
no ale výběhy máme velké jen tam neroste tráva bohužel, Katuš je viděla tak ví a teď už máme i ten zadní, protože kobyly co tam měl majitel ustájené 24/7 jsou už pryč,tak tam jsou ti naši
jahudka
napsal(a):
no teď už to bude jen horší
začneme strácet smalstvo a bude max. přibívat tuk, jestli vůbec
no ale výběhy máme velké jen tam neroste tráva bohužel, Katuš je viděla tak ví a teď už máme i ten zadní, protože kobyly co tam měl majitel ustájené 24/7 jsou už pryč,tak tam jsou ti naši
Jani takže už jsou tam jen ti tvoji dva?
buggyna
XXX.XXX.110.113
klawdie
napsal(a):
a podle tebe je to z čeho? pokud kůň nechodí dostatečně ven,je to z jádra.To ti řekne každej krmivář a nejen on,ale každej normálně myslící člověk. Viz diskuze na EQCH
jahudka
napsal(a):
no a ještě ty 2 kobyly majitele stáje,ale ta jedna se prodává,takže pak tam budou naši jen 3 koně
téda to je paráda, s nikym se nehádat o jízdárnu a místo v sedlovně. Taková krásná stáj pro 3 koně. Fakt závidim
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
a podle tebe je to z čeho? pokud kůň nechodí dostatečně ven,je to z jádra.To ti řekne každej krmivář a nejen on,ale každej normálně myslící člověk. Viz diskuze na EQCH
Já nevím, proto se ptám, protože vím, že v létě při té práci to žrádlo co dostávala bylo tak akorát na hranici, rozhodně toho nedostává hodně a co tu všichni píšou tak naše 3 litry na celý den mi nepřijde hodně a nevím, jestli si četla články od Švehlový, ale nálevky spěnkový pochvy se dělají buď z nepřiměřené práce či náročné práce, pohybu na tvrdém nebo při vyšší hmotnosti koně či strmým postoji spěnek, takže je důležitá dobrá krmná dávka, to nepopírám, ale nepřijde mi, že by toho dostávala až tolik, navíc dostává ve směs pořád stejně, přes zimu míň. A nechci se hádat a že nejsem normálně myslící, tak nejsem no
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Já nevím, proto se ptám, protože vím, že v létě při té práci to žrádlo co dostávala bylo tak akorát na hranici, rozhodně toho nedostává hodně a co tu všichni píšou tak naše 3 litry na celý den mi nepřijde hodně a nevím, jestli si četla články od Švehlový, ale nálevky spěnkový pochvy se dělají buď z nepřiměřené práce či náročné práce, pohybu na tvrdém nebo při vyšší hmotnosti koně či strmým postoji spěnek, takže je důležitá dobrá krmná dávka, to nepopírám, ale nepřijde mi, že by toho dostávala až tolik, navíc dostává ve směs pořád stejně, přes zimu míň. A nechci se hádat a že nejsem normálně myslící, tak nejsem no
to byl příspěvek pro Kláru...
a pokud natýkají až teď,tak to asi nepřiměřenou prací nebude.
Mě je to v podstatě úplně fuk, ať je to čim chce.Pro mě je důležitý že můj kůň takový problém nemá.
katusa
napsal(a):
téda to je paráda, s nikym se nehádat o jízdárnu a místo v sedlovně. Taková krásná stáj pro 3 koně. Fakt závidim
to je fakt, pohodička tam je
už se to tam i sklidnilo, jen nám včera dala výpověď pomocná síla
je chudinka zklamaná
já ty dnešní dětičky fakt nechápu, nic neplatí, skoro nic nedělá, jezdit moc neumí ani se nelepší, Ajky se bojí, ... a pak je dotčená,že nejela na Robinovi na Huberta nebo co... mě řekne že se nesnese s tou druhou co mi pomáhá a co byla s Robinem na H. a pak že zase kvůli škole (nestíhá)
no a nakonec se dozvím, že chce ke koním jinam a že bude radši dojíždět 20km a přitom nás má hned u baráku
no nenasere to?????
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
to byl příspěvek pro Kláru...
a pokud natýkají až teď,tak to asi nepřiměřenou prací nebude.
Mě je to v podstatě úplně fuk, ať je to čim chce.Pro mě je důležitý že můj kůň takový problém nemá.
Jj, jsem si pak říkala, ale stejně. Na eqch řeší otok nohou od spěnky ke hleznu, ale to mi nemáme, ale nálevku, nahromaděnou tekutinu ve spěnkové pochvě. No a Nigrýn, ten mi na to nic neřekl
Taky řešení.
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Jj, jsem si pak říkala, ale stejně. Na eqch řeší otok nohou od spěnky ke hleznu, ale to mi nemáme, ale nálevku, nahromaděnou tekutinu ve spěnkové pochvě. No a Nigrýn, ten mi na to nic neřekl
Taky řešení.
tak to se opravdu mohla někde bouchnout.Ale třeba i na to hubertu sem ti přece řikala že ty zadní nemá suchý,že jsou nateklý
jahudka
napsal(a):
to je fakt, pohodička tam je
už se to tam i sklidnilo, jen nám včera dala výpověď pomocná síla
je chudinka zklamaná
já ty dnešní dětičky fakt nechápu, nic neplatí, skoro nic nedělá, jezdit moc neumí ani se nelepší, Ajky se bojí, ... a pak je dotčená,že nejela na Robinovi na Huberta nebo co... mě řekne že se nesnese s tou druhou co mi pomáhá a co byla s Robinem na H. a pak že zase kvůli škole (nestíhá)
no a nakonec se dozvím, že chce ke koním jinam a že bude radši dojíždět 20km a přitom nás má hned u baráku
no nenasere to?????
tu poslední větu jsem myslela na Katu která psala že toho má akorát, je to někde výše, já myslím jak říkáš že překrmování jádrem a nedostatek pohybu za nálevky mohou...pardo jestli jsem to špatně napsala...jsem trdlo...
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
tak to se opravdu mohla někde bouchnout.Ale třeba i na to hubertu sem ti přece řikala že ty zadní nemá suchý,že jsou nateklý
Ty nateklý nohy je to možný, že se bouchla, no uvidím dneska, včera to měla ok a o toho Huberta to si říkala, že ta levá se ti nezdála, ale myslíš, že to měla nateklý nebo nálevku, ono je to totiž rozdíl.
klawdie
napsal(a):
tu poslední větu jsem myslela na Katu která psala že toho má akorát, je to někde výše, já myslím jak říkáš že překrmování jádrem a nedostatek pohybu za nálevky mohou...pardo jestli jsem to špatně napsala...jsem trdlo...
jéé holky, oni můžou být nálevky i z tvrdého povrchu?? no tak to je jasný, proč je teď nemá, protože je jízdárna pod vodou a my tam už tolik nechodíme
tak to nebude z nedostatku pohybu ani žrádla ale z té pitomé jízdárny
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
jéé holky, oni můžou být nálevky i z tvrdého povrchu?? no tak to je jasný, proč je teď nemá, protože je jízdárna pod vodou a my tam už tolik nechodíme
tak to nebude z nedostatku pohybu ani žrádla ale z té pitomé jízdárny
Mrkni, naskočí ti rovnou nálevky - http://www.dominika-svehlova.cz/nemoci14.asp
sadzi saj
napsal(a):
Mrkni, naskočí ti rovnou nálevky - http://www.dominika-svehlova.cz/nemoci14.asp
klawdie: jo jasně
Jani: TO je fakt z blbýho povrchu být můžou, proto taky k nám na jízdárnu moc nechodim a radši jezdit k tomášovi tesárkovi...
katusa
napsal(a):
klawdie: jo jasně
Jani: TO je fakt z blbýho povrchu být můžou, proto taky k nám na jízdárnu moc nechodim a radši jezdit k tomášovi tesárkovi...
jéé no tak to je průser, tak to nevim co budeme dělat a kde budeme trénovat, píšou tam že to může být i na stálo
a to jí tam asi nemůžu ani moc lonžovat co???
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
jéé no tak to je průser, tak to nevim co budeme dělat a kde budeme trénovat, píšou tam že to může být i na stálo
a to jí tam asi nemůžu ani moc lonžovat co???
Ono prostě ani moc hluboký není dobrý stejně jako tvrdý, takže záleží, jak to tam máte, ale na tvrdém lonžování je fakt o nohy, ale u nás přes zimu byli i tací, kteří na zmrzlé jízdárně jezdili
Nevím, jak je to s těma zateplovákama, zkus mrknout do vyhledávače na eqch.
sadzi saj
napsal(a):
Ono prostě ani moc hluboký není dobrý stejně jako tvrdý, takže záleží, jak to tam máte, ale na tvrdém lonžování je fakt o nohy, ale u nás přes zimu byli i tací, kteří na zmrzlé jízdárně jezdili
Nevím, jak je to s těma zateplovákama, zkus mrknout do vyhledávače na eqch.
tak to jste mě fakt nepotěšili
co já teď budu dělat? v terénu je protivná a na jízdárně mě to baví
jahudka
napsal(a):
tak to jste mě fakt nepotěšili
co já teď budu dělat? v terénu je protivná a na jízdárně mě to baví
To je blbý, ty to tam máš dost tvrdý, cotakhle návézt na příští senonu písek? ALE to asi bude poměrně drahé....
Holky tohle je můj nový přítel, co vy na něj? Teda už jse mbyli v mírném alhkoholovém opojení
katusa
napsal(a):
To je blbý, ty to tam máš dost tvrdý, cotakhle návézt na příští senonu písek? ALE to asi bude poměrně drahé....
Holky tohle je můj nový přítel, co vy na něj? Teda už jse mbyli v mírném alhkoholovém opojení
pěknej Katuš
no jo písek,ale přemluv majitele?? když na to prdí!!!! ani hnuj ještě nevyvezl a to už tom přetíká z valníku
jahudka
napsal(a):
pěknej Katuš
no jo písek,ale přemluv majitele?? když na to prdí!!!! ani hnuj ještě nevyvezl a to už tom přetíká z valníku
děkuju
HM to je na prd....to abys tam skoro netrénovala....
Ideální to asi neni nikde,co?
BTW atletická majda
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
katusa
napsal(a):
děkuju
BTW atletická majda
Ty nemáš pískovou??
sadzi saj
napsal(a):
Ty nemáš pískovou??
já ne
je to humus, zavezená skládka
asi hlínou jinak nic
jo tady můj miláček na Ajušce hned nějak ze začátku a je tu vidět povrch jízdárny
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
já ne
je to humus, zavezená skládka
asi hlínou jinak nic
jo tady můj miláček na Ajušce hned nějak ze začátku a je tu vidět povrch jízdárny
Jani, tak to si myslím, že je hodně moc velká pravděpodobnost, že to máš z té jízdárny, hlavně, když si předtím psala, že tam chodí celkem dost často
Jestli je to jenom hlína, tak to většinu léta muselo být, jak beton a to ty nohy potom dostávají jo fest zabrat, si myslím, třeba se mýlím
buggyna
XXX.XXX.110.113
katusa
napsal(a):
děkuju
BTW atletická majda
Káťo ono taky záleží na tom co je pro koho ideál
Já svůj ideál našla a sem spokojená
nepotřebuju pískovou jízdárnu,nikdy S-TT drezury a ani parkury chodit nebudem,tak na co?A než mít pískovou jízdárnu na který neni kvalitní povrh,tak radši žádnou. My máme travnatou na pískovím podkladu a sem spokojená
A když byl pan Hlaváč schopný připravit Orida do mistráku na jízdárničce 10x30 kam se vejdou sotva 2 skoky,tak nechápu na co většina průměrných koní a jezdců potřebuje ty úžasné vydrenážované jízdárny.
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Jani, tak to si myslím, že je hodně moc velká pravděpodobnost, že to máš z té jízdárny, hlavně, když si předtím psala, že tam chodí celkem dost často
Jestli je to jenom hlína, tak to většinu léta muselo být, jak beton a to ty nohy potom dostávají jo fest zabrat, si myslím, třeba se mýlím
nemýlíš
buggyna
napsal(a):
Káťo ono taky záleží na tom co je pro koho ideál
Já svůj ideál našla a sem spokojená
nepotřebuju pískovou jízdárnu,nikdy S-TT drezury a ani parkury chodit nebudem,tak na co?A než mít pískovou jízdárnu na který neni kvalitní povrh,tak radši žádnou. My máme travnatou na pískovím podkladu a sem spokojená
A když byl pan Hlaváč schopný připravit Orida do mistráku na jízdárničce 10x30 kam se vejdou sotva 2 skoky,tak nechápu na co většina průměrných koní a jezdců potřebuje ty úžasné vydrenážované jízdárny.
já vestáji taky nemám pískovou jízdárnu,ale travnatou, povrch nic moc a chodím tam minimálně, za dva měsíce to tu jsem cca 4x, ale chodím na kvalitní jízdárnu cca 15 minut po kopytě... Jasně je to tom ideálu, mohla jsem jí dát do stáje kam chodím trénovat (k tomášovi tesárkovi), super jízdárna, načinčáno, sedlovna, záchod, tepla šatna, pěkný boxy - ale bez výběhu (a když tak na hodinu denně, po jednom koni). Takže ted je v rekre stáji, bez záchoda, bez výtápěné šatny, bez jízdárny, ale s výběhem na co nejdelší dobu.....
Ale přesto mi o pro řekněme hobby jezdce, nebo jezdce kteří chodí nižší sport, přijde nesmírně důležitý povrch na jízdárně. Rekreační nebo sportovní kuň - oba potřebují kvalitní povrch....
katusa
napsal(a):
já vestáji taky nemám pískovou jízdárnu,ale travnatou, povrch nic moc a chodím tam minimálně, za dva měsíce to tu jsem cca 4x, ale chodím na kvalitní jízdárnu cca 15 minut po kopytě... Jasně je to tom ideálu, mohla jsem jí dát do stáje kam chodím trénovat (k tomášovi tesárkovi), super jízdárna, načinčáno, sedlovna, záchod, tepla šatna, pěkný boxy - ale bez výběhu (a když tak na hodinu denně, po jednom koni). Takže ted je v rekre stáji, bez záchoda, bez výtápěné šatny, bez jízdárny, ale s výběhem na co nejdelší dobu.....
Ale přesto mi o pro řekněme hobby jezdce, nebo jezdce kteří chodí nižší sport, přijde nesmírně důležitý povrch na jízdárně. Rekreační nebo sportovní kuň - oba potřebují kvalitní povrch....
no jo je mi to jasné,že je to tou jízdárnou a nemůže to být taky tím že jí sundali podkovy ze zadních?? a pak do toho ta jízdárna?
já vím že jste zastáncem zutejch,ale my na to nemáme terén
jahudka
napsal(a):
no jo je mi to jasné,že je to tou jízdárnou a nemůže to být taky tím že jí sundali podkovy ze zadních?? a pak do toho ta jízdárna?
já vím že jste zastáncem zutejch,ale my na to nemáme terén
já jsem taky zastánce zutých, majdu mám dva roky a skoro celou dobu bosou, ale tady an to není terén, takže jsme nakovali na předky a nakonec i na zadky
Takhle vypadala majda když jsem ji kupovala
sadzi saj
napsal(a):
Ženský, tak jedeme
jako profíci
to jsem teď našla, chci jet totiž zase parkuriádu
buggyna
XXX.XXX.110.113
jahudka
napsal(a):
jako profíci
to jsem teď našla, chci jet totiž zase parkuriádu
jé tu letos pojede kámoška...prý směšný startovný...150,-
buggyna
napsal(a):
jé tu letos pojede kámoška...prý směšný startovný...150,-
kdy se jede? že bych se přidala?
buggyna
XXX.XXX.110.113
katusa
napsal(a):
jede se v lednu,ale přesně ti to teď nepovim
na EQCH by to v kalendáři mělo být
Kámoška,jestli nechci ject taky...na tu v maskách,je to 90. Chvíly se to ve mě pralo že by sme mohly...ale pak mi zdravý rozum řek že času do jara dost
katusa
napsal(a):
jj to by bylo super je to 20.12. ale nejspíš v hale
což bude asi zajímavé
buggyna
XXX.XXX.110.113
jahudka
napsal(a):
jj to by bylo super je to 20.12. ale nejspíš v hale
což bude asi zajímavé
prý je i paralerní skákání či co,a to bude venku
buggyna
napsal(a):
prý je i paralerní skákání či co,a to bude venku
že bych jela do haly? HM asi jo, ale nejdřív budu muset kobylu vytáhnou někam do haly aby si zase zvykla, vím co mi dělala v hale v bohnicích poprvé....
Ale jo pojedu (asi)
katusa
napsal(a):
že bych jela do haly? HM asi jo, ale nejdřív budu muset kobylu vytáhnou někam do haly aby si zase zvykla, vím co mi dělala v hale v bohnicích poprvé....
Ale jo pojedu (asi)
no mě taky dělala brikule v hale v Herouticích, tak nevím jestli se ještě před nezůčastním,ale nevím podle peněz
jo u mě všechno stojí jen na prachách, to je síla
už se těším
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
no mě taky dělala brikule v hale v Herouticích, tak nevím jestli se ještě před nezůčastním,ale nevím podle peněz
jo u mě všechno stojí jen na prachách, to je síla
už se těším
Zdar ženy, tak dneska nikdo nemaká
sadzi saj
napsal(a):
Zdar ženy, tak dneska nikdo nemaká
Nazdar! Praávě že maká jako mourovatej!
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Nazdar! Praávě že maká jako mourovatej!
![]()
sadzi saj
napsal(a):
![]()
Jani byla jsi na Císařáku loni na ty Májovce????my jo..bylo to krásný...
klawdie
napsal(a):
Jani byla jsi na Císařáku loni na ty Májovce????my jo..bylo to krásný...
ahojky všichni
já byla letos Kláry, byli jste tam? udělala jsem si tam pěknou ostudu
měla jsem koně buldozera
no ale chystám se tam teď asi s Ajkou alespoň na zkoušku, protože nevim co bude zase říkat na halu
to je z 1.5.2008
jahudka
napsal(a):
ahojky všichni
já byla letos Kláry, byli jste tam? udělala jsem si tam pěknou ostudu
měla jsem koně buldozera
no ale chystám se tam teď asi s Ajkou alespoň na zkoušku, protože nevim co bude zase říkat na halu
to je z 1.5.2008
tak kdepak dneska zase všichni lítáte??
já teď řeším jestli koupit vozejk na 2 koně a nebo jen na 1 koně, protože kdybych chtěla na 2 tak si musim udělat řidičák BE a to stojí 5tis.
a taky přemýšlím, že kdybych chtěla vozejk půjčovat,tak si radši asi lidi půjčí na jednoho koně, protože k tomu většinou nic nepotřebujou a můžou tahat za osobákem
a taky když si někdo chce půjčit,tak má jen 1 koně, protože když má někdo koní víc,tak už pak má svůj vozejk
tak se vám omlouvám za své bláboly, ale nějak jsem opět musela
vozejkům zdar!!!!!
a za vaše názory budu ráda
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
tak kdepak dneska zase všichni lítáte??
já teď řeším jestli koupit vozejk na 2 koně a nebo jen na 1 koně, protože kdybych chtěla na 2 tak si musim udělat řidičák BE a to stojí 5tis.
a taky přemýšlím, že kdybych chtěla vozejk půjčovat,tak si radši asi lidi půjčí na jednoho koně, protože k tomu většinou nic nepotřebujou a můžou tahat za osobákem
a taky když si někdo chce půjčit,tak má jen 1 koně, protože když má někdo koní víc,tak už pak má svůj vozejk
tak se vám omlouvám za své bláboly, ale nějak jsem opět musela
vozejkům zdar!!!!!
a za vaše názory budu ráda
Já jsem tu, ale nějak nebylo co psát
Jj, ti závidím, já jsem takhle sama právě a smolíka, když chci někam jet, můžu leda do prkvančič, když neseženu k sobě spolujezdce na dopravu na půl, tak leda dopravce a to jsou potom pálky
sadzi saj
napsal(a):
Já jsem tu, ale nějak nebylo co psát
Jj, ti závidím, já jsem takhle sama právě a smolíka, když chci někam jet, můžu leda do prkvančič, když neseženu k sobě spolujezdce na dopravu na půl, tak leda dopravce a to jsou potom pálky
no to jo,ale kdyby jsi měla možnosti si půjčit vozejk na 1 koně za 500,-,tak by jsi do toho šla?? to můžeš defakto zapřáhnout za silnějšího osobáka, myslím že už 1.9 dCi
by to zmákl
a hlavně to můžeš řídít i ty pokud máš B
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
no to jo,ale kdyby jsi měla možnosti si půjčit vozejk na 1 koně za 500,-,tak by jsi do toho šla?? to můžeš defakto zapřáhnout za silnějšího osobáka, myslím že už 1.9 dCi
by to zmákl
a hlavně to můžeš řídít i ty pokud máš B
Hele nevím, kdybych si měla půjčovat vozík, snažila bych se k sobě někoho sehnat, aby jel se mnou a šla doprava napůl, takže na dva, ale pokud bych měla řidiče se zkušenostmi s táhnutím přepraváku s koněm a peníze, půjčila bych i jeden. Těžko říct.
sadzi saj
napsal(a):
Hele nevím, kdybych si měla půjčovat vozík, snažila bych se k sobě někoho sehnat, aby jel se mnou a šla doprava napůl, takže na dva, ale pokud bych měla řidiče se zkušenostmi s táhnutím přepraváku s koněm a peníze, půjčila bych i jeden. Těžko říct.
ahojky
no jo Andrei ale sehnat i někoho kdo má silné auto a BE
což si myslím, že není zase až tak jednoduché
ty scháníš koníka???
jahudka
napsal(a):
ahojky
ty scháníš koníka???
Ahoj, holky
Jani to můžeš jednokoňák řídit jen s B?
Ander: takyj sou koukala že reaguješ na tu Topasku?
holky, našla jsem na netu fotku, zezávodů, je tam v levé části vidět majdim zadek a já
katusa
napsal(a):
Ahoj, holky
Jani to můžeš jednokoňák řídit jen s B?
Ander: takyj sou koukala že reaguješ na tu Topasku?
holky, našla jsem na netu fotku, zezávodů, je tam v levé části vidět majdim zadek a já
Jahu vždyt já plácám, uteklo to jako voda, ale my tam byli taky letos,1.5. s bílou...byl tam ten vydrouš s demonem...jela segra s bilou 80cm a pak soutěž se čtxřkolkou...ale na fotkách tě nemám už jsem koukala...
foto od Ondry
klawdie
napsal(a):
Jahu vždyt já plácám, uteklo to jako voda, ale my tam byli taky letos,1.5. s bílou...byl tam ten vydrouš s demonem...jela segra s bilou 80cm a pak soutěž se čtxřkolkou...ale na fotkách tě nemám už jsem koukala...
foto od Ondry
jééé to je škoda, tak to jsme se tam asi potkali
no a teď pojedete?
no jestli si pamatujete ryzoně, co rozboural asi 5 překážek při kombinacích byla to asi 3. soutěž, byli jsme trošku jako tank
on neměl tempo a zůstával mi mezi skoky,ale zjistila jsem že to asi bylo tím,že jsem mu nedávala oves, protože jinak mě zase házel po zemi
byl zvláštní,ale krásnej
jahudka
napsal(a):
jééé to je škoda, tak to jsme se tam asi potkali
no a teď pojedete?
no jestli si pamatujete ryzoně, co rozboural asi 5 překážek při kombinacích byla to asi 3. soutěž, byli jsme trošku jako tank
on neměl tempo a zůstával mi mezi skoky,ale zjistila jsem že to asi bylo tím,že jsem mu nedávala oves, protože jinak mě zase házel po zemi
byl zvláštní,ale krásnej
podobnej skokýk
jahudka
napsal(a):
podobnej skokýk
asi už né, byla to nárazovka, máme to z ruky a kobyla už má pohov, ale byli to jedny z nejhezčích závodů...
ještě sestřička a bílá na Harfě...
jahudka
napsal(a):
tak to je škoda,tak snad zase na Velikonoce
a pojedete někdo na tu vánoční d otý haly? já jedu (pokud se nic nepose....)
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
tak to je škoda,tak snad zase na Velikonoce
Ahojky,
no Jani, právě, ten řidič, ale známá má manžela a ten vozí, takže
Jo jo něco scháníme
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
no Jani, právě, ten řidič, ale známá má manžela a ten vozí, takže
Jo jo něco scháníme
Andrej. pro tebe?
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
katusa
napsal(a):
Andrej. pro tebe?
Ne ne, ještě toho tolik, mě stačí moje temperamentní rezatice
pro kámošku.
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
no už jsem myslela
ne teď jsem koukala na jednoho pěkného bělouše, co má vyskákané ST je mu sice 16let, ale prý zdraví, začal sportovat až ve 12letech,ale chtějí za něho 65tis.
škoda
Hledáme něco spolehlivého, zdravého, aby to skákalo na hobby úrovni, věk 5-10 let a +- 40 tis.
buggyna
XXX.XXX.81.124
jahudka
napsal(a):
ahojky
ty scháníš koníka???
Zdar! No já si do konce roku budu dělat k Bčku Ečko,a příští rok si budu dělat Cečko
už se těším,to pak budu s tim moc jezdit i ven,a hlavně za to brát prašule![]()
sadzi saj
napsal(a):
Hledáme něco spolehlivého, zdravého, aby to skákalo na hobby úrovni, věk 5-10 let a +- 40 tis.
jani příte lsi dělá novej pokoj, tak mu chci pomoct.....ALe chci jet na tu parkuriádu
buggyna
XXX.XXX.81.124
jahudka
napsal(a):
Adi, tak to se máš a kolik tě to bude stát?? a na co C??? budeš jezdit s tažným autem nad 3,5t??
no ještě letos si udělám E,to nevím kolik stojí. A když budou peníze, příští rok C - to je nějakých 22 tisíc. Říkala jsem,k čemu mi bude C? Stačí mi BE a děda že nikdy nevim kdy se mi bude hodit,a že do zahraničí bych ho potřebovala(asi si myslí že budem jezdit GP
) Ale zas jako dopravce,jezdí se i do zahraničí...
zatím si budu půjčovat SUVčko a i vozík
katusa
napsal(a):
jani příte lsi dělá novej pokoj, tak mu chci pomoct.....ALe chci jet na tu parkuriádu
tak to jo
ale tohle já nechápu, posledně jsme dělali novej plot, byla tam celá familie od přítele a já si jela za koníčkama a nikdo neřekl ani slovo
mě může zastavit jen nemohoucnost koně a nebo doprava
ale jsem asi jiná
ale je fakt, že teď jsem fakt rozhodnutá to někam alespoň trochu dotáhnout ať to stojí co to stojí, jsem u koní už 10let a pořád nic co bych chtěla
buggyna
napsal(a):
no ještě letos si udělám E,to nevím kolik stojí. A když budou peníze, příští rok C - to je nějakých 22 tisíc. Říkala jsem,k čemu mi bude C? Stačí mi BE a děda že nikdy nevim kdy se mi bude hodit,a že do zahraničí bych ho potřebovala(asi si myslí že budem jezdit GP
) Ale zas jako dopravce,jezdí se i do zahraničí...
zatím si budu půjčovat SUVčko a i vozík
co je GP??? ale pokud budeš jezdit s náklaďákem,tak to pak jo,myslela jsem že to potřebuješ ke koním
no a E stojí u nás 4.600,- a v Praze od 8tis.-10tis. jsem našla na netu
je to pěkná pálka a taky když neuděláš testy tak ti vezmou i B
no a já jsem děsnej srab a trémista, takže bych to určo po....a byla bych v pr.....
jahudka
napsal(a):
tak to jo
ale tohle já nechápu, posledně jsme dělali novej plot, byla tam celá familie od přítele a já si jela za koníčkama a nikdo neřekl ani slovo
mě může zastavit jen nemohoucnost koně a nebo doprava
ale jsem asi jiná
ale je fakt, že teď jsem fakt rozhodnutá to někam alespoň trochu dotáhnout ať to stojí co to stojí, jsem u koní už 10let a pořád nic co bych chtěla
On taky proti závodům nic nemá, ale závodů ještě bude hafo. nemám ani vypraný závodní věci...Nějak se mi prostě nechce...
buggyna
XXX.XXX.81.124
jahudka
napsal(a):
co je GP??? ale pokud budeš jezdit s náklaďákem,tak to pak jo,myslela jsem že to potřebuješ ke koním
no a E stojí u nás 4.600,- a v Praze od 8tis.-10tis. jsem našla na netu
je to pěkná pálka a taky když neuděláš testy tak ti vezmou i B
no a já jsem děsnej srab a trémista, takže bych to určo po....a byla bych v pr.....
GP=Grand Prix
no snad takový lempl nejsem aby mi sebrali B,ale i když si k B chceš dělat motorku a neuděláš,taky ti seberou i B
Já se hlavně odnaučila couvat na zrcátka a otáčím se,což je kurňa problém
buggyna
napsal(a):
GP=Grand Prix
no snad takový lempl nejsem aby mi sebrali B,ale i když si k B chceš dělat motorku a neuděláš,taky ti seberou i B
Já se hlavně odnaučila couvat na zrcátka a otáčím se,což je kurňa problém
no já nevim pořád přemýšlím, jestli je lepší vozejk pro dva a nebo jen jednoho koně
mam teď další nabídku na 2 koně
buggyna
XXX.XXX.81.124
jahudka
napsal(a):
no já nevim pořád přemýšlím, jestli je lepší vozejk pro dva a nebo jen jednoho koně
mam teď další nabídku na 2 koně
pro dva je určitě výhodnější,i kdyby si si tim chtěla přivydělat. Já taky pak z něčeho budu muset ty řidičáky zaplatit (alespoň půlku)
buggyna
napsal(a):
pro dva je určitě výhodnější,i kdyby si si tim chtěla přivydělat. Já taky pak z něčeho budu muset ty řidičáky zaplatit (alespoň půlku)
no právě, vždy by mohl jet někdo se mnou a zaplatit třebas jen cestu a nebo pak půjčovat,ale jak už jsem psala néé každej má BE aby si mohl půjčit vozejk na 2 koně a pak taky silné auto,takže pořád nevím
buggyna
XXX.XXX.81.124
jahudka
napsal(a):
no právě, vždy by mohl jet někdo se mnou a zaplatit třebas jen cestu a nebo pak půjčovat,ale jak už jsem psala néé každej má BE aby si mohl půjčit vozejk na 2 koně a pak taky silné auto,takže pořád nevím
jasný,ale pokud si uděláš BE,auto ti kdykoliv někdo na den půjčí,a vozík se půjčuje za 500 na den.Nemusíš platit řidiče a si v klidu...i když moje první jízdy se živým velkým zvířetem budou děs
pojedu 20
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
no tak to je jiná
mě se taky občas nechce,jako zrovna zítra na ten Hubert,ale už jsem to slíbila a je fakt že by se nic nestalo,kdybych nejela
Teda baby, jste to rozjeli
Jedeš Hubertus jo, já už letos asi nic
jahudka
napsal(a):
já jo teď a ještě asi možná příští sobotu a pak snad už nic až toho 20.12. ta hala
tak už to děvčata vím
to oprávnění na převoz hospodářských zvířat, musí mít jen přepravci a lidé co se přepravou živí, co jezdí za penízky, takže i kdybych někoho vezla,tak to mít nemusím, to je fajn
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
tak už to děvčata vím
to oprávnění na převoz hospodářských zvířat, musí mít jen přepravci a lidé co se přepravou živí, co jezdí za penízky, takže i kdybych někoho vezla,tak to mít nemusím, to je fajn
No vidíš
Teda, tady už je pomalu solidní tma
sadzi saj
napsal(a):
No vidíš
Teda, tady už je pomalu solidní tma
Achojky holky!! Tak jakej byl víkend? U nás pracovní, Malej se flákal ve výběhu, akorát včera chvíli lonž aby nelenil.. Dneska ho chci zmučit na kobišti..uvidíme jak nám to půjde.. Taky bylo u vás včera tak krásně? Mě pak tka mrzelo že sem nefotila - to byl super podzimní den.. chjo..
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
sadzi saj
napsal(a):
Ženský, tak jedeme
Ahojky,
no u nás v sobotu solidně lilo, takže to jsem byla fakt fest naštvaná, protože jsem se těšila na vyjížďku a prd, to se fakt nedalo
, takže jenom procházka na ruce v dešti no a včera jsme měli po sto letech skok. trénink, tak to bylo fajnový a to počasí žůžo.
Jani, co Hubert, jsem byla zvědavá a ty nic ![]()
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
no u nás v sobotu solidně lilo, takže to jsem byla fakt fest naštvaná, protože jsem se těšila na vyjížďku a prd, to se fakt nedalo
, takže jenom procházka na ruce v dešti no a včera jsme měli po sto letech skok. trénink, tak to bylo fajnový a to počasí žůžo.
Jani, co Hubert, jsem byla zvědavá a ty nic ![]()
ahojky,
no Hubert šel ale horší než ten první
Ajka neměla svůj den, ale za to super skákala, doufám, že budou fotky
a v neděli jsem jela ven a vzala jsem Robina jen tak na volno, no to byla prdel
byl jak náš pejsek, všechno ho zajímalo a všede vlezl a lidi otravoval a psy strašil a pak ho vyplašil cyklista a on to pral na takou louku u cesty kde se zastavil a začal vyhazovat a chudák pán nechápal a přitom byl cca 5m daleko,tak nevim co to nacvičoval
no prostě bomba, je fakt skvělej
pak jsem aktivně nacválala a Robin před námi,takže to pral a uhybal kam chtěl a Ajka samo za ním a pak nešla zastavit,tak to jsem měla trošku nahnáno, jsem mysleal že docváláme až do Prahy a tam se možná zastavíme
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
ahojky,
no Hubert šel ale horší než ten první
Ajka neměla svůj den, ale za to super skákala, doufám, že budou fotky
a v neděli jsem jela ven a vzala jsem Robina jen tak na volno, no to byla prdel
byl jak náš pejsek, všechno ho zajímalo a všede vlezl a lidi otravoval a psy strašil a pak ho vyplašil cyklista a on to pral na takou louku u cesty kde se zastavil a začal vyhazovat a chudák pán nechápal a přitom byl cca 5m daleko,tak nevim co to nacvičoval
no prostě bomba, je fakt skvělej
pak jsem aktivně nacválala a Robin před námi,takže to pral a uhybal kam chtěl a Ajka samo za ním a pak nešla zastavit,tak to jsem měla trošku nahnáno, jsem mysleal že docváláme až do Prahy a tam se možná zastavíme
Ahojky,
jak pak to?? Ale zase ti to vynahradila tím skákáním
Holky a založte někdo, ať zase nepíšeme sem, pak se to už neposunuje