Westernové plemena a jezdci - kochači 11

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2008 13:18
proxima

XXX.XXX.85.1

10.11.2008 13:33
westgirl

XXX.XXX.227.219

proxima napsal(a):
bAF!!!!

tady Rockin alias puppy-Pupíneček.hrozný mazel

10.11.2008 13:36
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):

..ahoj tady vtěrka Kudrdlina!!!!Já jsem taky vlezlá až to pěkný není...
Hele Pupek,ty nějak měníš barvu,ne???

10.11.2008 13:37
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):

kdopak je tohle?? kůň snů Whizard Black Jack

10.11.2008 13:44
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):

...a kdopak je tohle???Můj kůň snů...spíš barva snů..

10.11.2008 13:45
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):

typické Pavošovské přícucy a vlezliny Puppyn si s náma pěkně hraje na schovávanou,prej až na jaře ukáže ten svůj nový kožuch

10.11.2008 13:47
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
typické Pavošovské přícucy a vlezliny Puppyn si s náma pěkně hraje na schovávanou,prej až na jaře ukáže ten svůj nový kožuch

To malá taky....letos je jak ovce
Téééda ten se vytáhnul!!!!Bude tmavší než Hany,že?Haní jdi koukat

10.11.2008 13:50
proxima

XXX.XXX.85.1

proxima napsal(a):
To malá taky....letos je jak ovce
Téééda ten se vytáhnul!!!!Bude tmavší než Hany,že?Haní jdi koukat

Tak to jo,tak utíkej na šunkofleky!!!

10.11.2008 13:55
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):

já žeru stejně vraníky jak plaváky,takže jednoho vysněného mám i doma ale zlobivého.hmm,taky pěkná barvička, leopardi se mi líbí pokud těch puntíků nemaj až moc,a tento jich má ještě tak akoráttady máš jednu appu z Kostelan

10.11.2008 13:55
lucky

XXX.XXX.230.77

westgirl napsal(a):

JJ, Whizard je pěkný!

Kudrlinka je úžasná, jsem z ní nemocná. jsem fakt zvědavá jak se vybarví. Usa má dnes volno a fláká se u Čipa..zítra bude mít další trénink. Normálně jsme včera byly na vyjížďce..já na Use a na Čipovi Kristýna a teda Usa byla suprová! poslouchá jak hodinky, čeká na každou pobídku, reaguje jako blesk jen na pidi pobídku, je citlivá děsně. Dokonce když čipo zlobil a Kristýbna s ní dělala na velké louce, tak jsem s Usou cvičila co nás Kája učila a byla super. A dost dobře nyní zastavuje, úplně na mini pobídku. No a ona třeba ve cvalu uměla zastavit, ale trvalo ji to vždycky chvilku..jako než to dobrzdila. A včera jsem si říkala, že když krásně zastavuje krok, klus, tak to jen vyzkouším, jestli ji to dojde taky tak rychle......no a stála, tak pobídku a rozešla se, pak jsme naklusaly, jen lehounká pobídka a hned se zkoupla, cválala a já na volných otěžích jsem jen zasedla a řekla "hou" a Usa se zapíchla na místě okamžitě, až ji zadní podjely..třeba budeme v brzké době i stopovat Fakt nyní poslouchá mnohem lépe, rychle komunikuje a moc se snaží..a to má za sebou jednu lekci!!!

10.11.2008 14:02
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):
já žeru stejně vraníky jak plaváky,takže jednoho vysněného mám i doma ale zlobivého.hmm,taky pěkná barvička, leopardi se mi líbí pokud těch puntíků nemaj až moc,a tento jich má ještě tak akoráttady máš jednu appu z Kostelan

mnoo,není to špatný seriál!!zapnu nahrávání a kašlu zatím na šunkofleky,jedu na jízdárku

10.11.2008 14:07
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
JJ, Whizard je pěkný!

Kudrlinka je úžasná, jsem z ní nemocná. jsem fakt zvědavá jak se vybarví. Usa má dnes volno a fláká se u Čipa..zítra bude mít další trénink. Normálně jsme včera byly na vyjížďce..já na Use a na Čipovi Kristýna a teda Usa byla suprová! poslouchá jak hodinky, čeká na každou pobídku, reaguje jako blesk jen na pidi pobídku, je citlivá děsně. Dokonce když čipo zlobil a Kristýbna s ní dělala na velké louce, tak jsem s Usou cvičila co nás Kája učila a byla super. A dost dobře nyní zastavuje, úplně na mini pobídku. No a ona třeba ve cvalu uměla zastavit, ale trvalo ji to vždycky chvilku..jako než to dobrzdila. A včera jsem si říkala, že když krásně zastavuje krok, klus, tak to jen vyzkouším, jestli ji to dojde taky tak rychle......no a stála, tak pobídku a rozešla se, pak jsme naklusaly, jen lehounká pobídka a hned se zkoupla, cválala a já na volných otěžích jsem jen zasedla a řekla "hou" a Usa se zapíchla na místě okamžitě, až ji zadní podjely..třeba budeme v brzké době i stopovat Fakt nyní poslouchá mnohem lépe, rychle komunikuje a moc se snaží..a to má za sebou jednu lekci!!!

Baf.To je čuně,coo?
Jéé,no vidíš,Lucí,jak Vám to krásně jde,to je super,Usinka je šikulka!!!

10.11.2008 14:09
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Baf.To je čuně,coo?

Haní,taky se mi zdá,že Puppyn něják vyběluje na čele,budeš mít prokvetlýho plaváka.
Já mám taky prokvetlýho,ale šedáka a je prokvetlej bahnem.

10.11.2008 14:10
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Baf.To je čuně,coo?

No jo, úplně mě překvapila, že fakt to tak rychle pochopila a je tak poddajná. Jako fakt se chvíli s něčím prala, ale pak zjistila, že tak to nepůjde a dál neprotestuje. Myslela jsem, že další den třeba zase bude chtít si prosadit svou, ale ne. Ona je jako máslo. No úžasné.

10.11.2008 14:11
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Haní,taky se mi zdá,že Puppyn něják vyběluje na čele,budeš mít prokvetlýho plaváka.
Já mám taky prokvetlýho,ale šedáka a je prokvetlej bahnem.

Ale docela mě uklidnilo,že ti dva ležej,tudíž to jsou taky pěkný prasátka a nebudu se s koníkem drhnout sama.

10.11.2008 14:14
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
No jo, úplně mě překvapila, že fakt to tak rychle pochopila a je tak poddajná. Jako fakt se chvíli s něčím prala, ale pak zjistila, že tak to nepůjde a dál neprotestuje. Myslela jsem, že další den třeba zase bude chtít si prosadit svou, ale ne. Ona je jako máslo. No úžasné.

10.11.2008 14:31
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Haní,jedno sedýlko,co mám na Moruši,je sice suuper,perfektně se v něm sedí,ale nikde nemůžu najít žádnýho výrobce,ani žádnej znak,prostě nic na ně není,ale kupovala jsem ho od kámošky,co ho měla na chlaďasovi,a druhý sedýlko na Buffína je to Colorado Springs,ale je to ta širší komora,oni dělaj dvě.

10.11.2008 15:01
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

jaruska napsal(a):
Haní,jedno sedýlko,co mám na Moruši,je sice suuper,perfektně se v něm sedí,ale nikde nemůžu najít žádnýho výrobce,ani žádnej znak,prostě nic na ně není,ale kupovala jsem ho od kámošky,co ho měla na chlaďasovi,a druhý sedýlko na Buffína je to Colorado Springs,ale je to ta širší komora,oni dělaj dvě.

ivi /bospor/ stavit se sice muzu, ale urcite ne jezdecky:-D jak jsem psala v minulym tematu...kolena stale neposlouchaji, a to jsem si myslela, ze aspon jeste mesic pojezdim...

10.11.2008 17:53
bospor

XXX.XXX.193.16

kovbojicek napsal(a):
ivi /bospor/ stavit se sice muzu, ale urcite ne jezdecky:-D jak jsem psala v minulym tematu...kolena stale neposlouchaji, a to jsem si myslela, ze aspon jeste mesic pojezdim...

jo já vim, ale to snad nevadí přiď na pokec

10.11.2008 17:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

10.11.2008 17:59
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Tady jsme koukali a čekali,až se vynoří Kačenka s Pierem zpod stráně.

10.11.2008 17:59
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Tady jsme koukali a čekali,až se vynoří Kačenka s Pierem zpod stráně.

Vyjíždíme ze zahrad.

10.11.2008 18:57
bospor

XXX.XXX.193.16

westgirl napsal(a):
Baf

já byla jen v kruhovce zkoušela sem ho trošku zkulturnit ale moc to nešlo
a kluci koukali co blbnu

10.11.2008 18:59
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
já byla jen v kruhovce zkoušela sem ho trošku zkulturnit ale moc to nešlo
a kluci koukali co blbnu

tereza nejezdí tak kuba vozí havrany
tady ale asi moc vidět nebude

10.11.2008 19:16
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

bospor napsal(a):
tereza nejezdí tak kuba vozí havrany
tady ale asi moc vidět nebude

no to neni spatny napad, tenhle tyden to nevyjde, ale treba ten pristi,... kde te presne bych te nasla?

10.11.2008 19:24
bospor

XXX.XXX.193.16

kovbojicek napsal(a):
no to neni spatny napad, tenhle tyden to nevyjde, ale treba ten pristi,... kde te presne bych te nasla?

v bohdanči na náměstí doprava na hradec. po levý straně skoro na konci.
na dvoře jsou vidět avie na koně a často i ty koně

10.11.2008 19:33
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

bospor napsal(a):
v bohdanči na náměstí doprava na hradec. po levý straně skoro na konci.
na dvoře jsou vidět avie na koně a často i ty koně

tak jo, pristi tyden by mi to mohlo vyjit, urcite bych se ale minimalne den predem ozvala

10.11.2008 19:40
bospor

XXX.XXX.193.16

kovbojicek napsal(a):
tak jo, pristi tyden by mi to mohlo vyjit, urcite bych se ale minimalne den predem ozvala

tak fajn super

10.11.2008 20:53
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
tak fajn super

Jéé, Ivčí,to je dobrý s těma harvanama,na Kačence tůůdle seděl špaček,ale to byl takovej mžik,že jsem to nestačila fotnout...
Krásný večer,dobrou noc.

10.11.2008 22:21
bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):
Jéé, Ivčí,to je dobrý s těma harvanama,na Kačence tůůdle seděl špaček,ale to byl takovej mžik,že jsem to nestačila fotnout...
Krásný večer,dobrou noc.

jarčí já si nejsem jistá ale myslím že zrovna kubovi si chtěl jednou nějakej velkej pták sednout na zadek při práci v klusu!!!!!

11.11.2008 07:41
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
jarčí já si nejsem jistá ale myslím že zrovna kubovi si chtěl jednou nějakej velkej pták sednout na zadek při práci v klusu!!!!!

Tak byl asi dost unavenej,máš vybírat za jízdenky.

11.11.2008 09:08
dakotka

XXX.XXX.8.129

jaruska napsal(a):
Tak byl asi dost unavenej,máš vybírat za jízdenky.

čaute..jedna hubertovska foto ja sem ten flek uplně v pravo vedle mě kamarad Roman ..jedini dva westernaci co tym byly)))..no fotky stojí za prd...no ja samo že zase ze všech nejmenší a i když je moje kobyljka zapsana v ČT tak ma jen 148 takže za mnou všeci chodili esik je ten ponik čistokrevnej

11.11.2008 10:04
jaruska

XXX.XXX.38.124

westgirl napsal(a):
Baf

#02Janí,nic si z toho nedělej,že jsi nejmenší,někdo nejmenší bejt muší!!!Počasíčko se povedlo,koukám,super jízda,coo?Máš aspoň ocásééék????

11.11.2008 10:06
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
#02Janí,nic si z toho nedělej,že jsi nejmenší,někdo nejmenší bejt muší!!!Počasíčko se povedlo,koukám,super jízda,coo?Máš aspoň ocásééék????

No,Buff má taky 148 a mě se na něj strašně blbě leze už,mám krátký nohy,tudíž muším mít krátký i třmeny a funím teda,než se na něj vyškrábu..

11.11.2008 10:07
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
čaute..jedna hubertovska foto ja sem ten flek uplně v pravo vedle mě kamarad Roman ..jedini dva westernaci co tym byly)))..no fotky stojí za prd...no ja samo že zase ze všech nejmenší a i když je moje kobyljka zapsana v ČT tak ma jen 148 takže za mnou všeci chodili esik je ten ponik čistokrevnej

Booože, vždy't je jako Usa vysoká! Náhodou, super kůň..akorát

11.11.2008 10:08
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
No,Buff má taky 148 a mě se na něj strašně blbě leze už,mám krátký nohy,tudíž muším mít krátký i třmeny a funím teda,než se na něj vyškrábu..

Jo, já si taky někdy říkám, že by se Usa mohla ještě zmenšit

11.11.2008 10:08
dakotka

XXX.XXX.8.129

jaruska napsal(a):

hehe o ocasek se jel dostih ale jelikož neskáču tak mi zatrhli ho si vzít i když sem byla nejrychlejší......ale ja mam svuj ocásek vlčí protože sem holka budoucího vlka...a ten nosím na zadku a když jedu na motorce tak mi vlaje....tady de vidět jakej sem trpajzlik

11.11.2008 10:14
jaruska

XXX.XXX.38.124

dakotka napsal(a):
hehe o ocasek se jel dostih ale jelikož neskáču tak mi zatrhli ho si vzít i když sem byla nejrychlejší......ale ja mam svuj ocásek vlčí protože sem holka budoucího vlka...a ten nosím na zadku a když jedu na motorce tak mi vlaje....tady de vidět jakej sem trpajzlik

Lucí,kolik měří vůbec Usa?
Janí,to je krásná fotka,a mě se náhodou víc líběj menší koně než třeba Pierot,když jsem si na něj jednou sedla a koukla dule,tak mi fakt moc dobře nebylo.Nedovedu si představit se z tý vejšky z něj zvrhnout.

11.11.2008 10:15
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Janí,to je krásná fotka,a mě se náhodou víc líběj menší koně než třeba Pierot,když jsem si na něj jednou sedla a koukla dule,tak mi fakt moc dobře nebylo.Nedovedu si představit se z tý vejšky z něj zvrhnout.

Ahá,teď jsem si to přečetla,že má 148,ale na Tebe Lucí mi Usina přijde akorát.

11.11.2008 10:16
dakotka

XXX.XXX.8.129

jaruska napsal(a):

no pravě ale z malejch se blbě padá ja si loni luxovala hnusně loket..jinak vedle mě kamarad roman co pochází od ždáru na cejlonkovi..jedinej tady co sem našla kowboy kousek odemě

11.11.2008 10:18
dakotka

XXX.XXX.8.129

lucky napsal(a):
Booože, vždy't je jako Usa vysoká! Náhodou, super kůň..akorát

a to ještě neví že ten muj ponik by jim velkejm v dostihu natrhl v pohodě prdel

11.11.2008 16:26
jaruska

XXX.XXX.38.124

dakotka napsal(a):
no pravě ale z malejch se blbě padá ja si loni luxovala hnusně loket..jinak vedle mě kamarad roman co pochází od ždáru na cejlonkovi..jedinej tady co sem našla kowboy kousek odemě

Tak to nemůžu posoudit,ještě se mi nepoštěstilo z Moruše nebo Kačenky zhrcnout,ale co není,může být,že joo???
Sluníme se v bahně.

11.11.2008 16:26
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Tak to nemůžu posoudit,ještě se mi nepoštěstilo z Moruše nebo Kačenky zhrcnout,ale co není,může být,že joo???
Sluníme se v bahně.

11.11.2008 16:28
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Moruše má bahýnko taky úplně všude,i na čele,to mi nejde do škeble,jak se můžou ty koně válet tak,že maj bahno na čele,oni snad brejkujou nebo co..

11.11.2008 16:29
jaruska

XXX.XXX.38.124

11.11.2008 16:29
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Tak půjde mě už někdo vyčistit???

11.11.2008 16:30
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Tak půjde mě už někdo vyčistit???

Už běžíím,Kačenkoo,už jsem u Tebe.

11.11.2008 16:31
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Už běžíím,Kačenkoo,už jsem u Tebe.

A pořádně,bábooo,to je vooonoo!!!!

11.11.2008 16:33
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
A pořádně,bábooo,to je vooonoo!!!!

Kačence dneska kamarád donese chomoutek na vyzkoušení velikosti,tak jsem z ní mušela to bahno oloupat,jinak by jí chomoutek byl velkej.

11.11.2008 16:34
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Kačence dneska kamarád donese chomoutek na vyzkoušení velikosti,tak jsem z ní mušela to bahno oloupat,jinak by jí chomoutek byl velkej.

11.11.2008 18:17
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

Téééda to jsou ksichtíky
Usa kolik měří?...co jsme ji měřili cca před dvěmi lety, tak měla 147,5

No a trénink jsme absolvovaly..teda spíše Usa..já koukala jako tele na nový vrata na tu mojí čůzinku. dnes dostala zabíračku....trenérka nakonec konstatovala, že ...no...se stydím..... no prostě že tvrdohlavý je hucul...pak dloooouho nic a pak Usa....kdyby jste to viděli..ona bude bojovat i kdyby měla padnout. Bojovat s ní, sama se sebou, s udidlem, se vším..hlavně se nepoddat tam kde jiní koně už to vzdají a poddají se, tak Usa ne a ne a ne.....ani za nic. Prostě je tvrdohlavá, stojí si za svým, kdyby měla padnout. Prakticky hodinu tvrdě bojovala a vlastně se dá říct, že to úplně nevzdala...částečně se poddala, ale stále ještě bude hooodně práce.

12.11.2008 00:11
bospor

XXX.XXX.193.16

westgirl napsal(a):
Baf

nechcete někdo přijet na huberta do dolan? kousek od pardubic

12.11.2008 00:40
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
nechcete někdo přijet na huberta do dolan? kousek od pardubic

Jéé,Lucí,taková je Usina bojovnice,joo?Ale neboj,to se poddá.
Ivčí,já se tam nemám jak dostat.
Tak jsme zkusili Kačence chomoutek,mooc jí slušel!!
Krásnou dobrou noc!

12.11.2008 07:56
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Jéé,Lucí,taková je Usina bojovnice,joo?Ale neboj,to se poddá.
Ivčí,já se tam nemám jak dostat.
Tak jsme zkusili Kačence chomoutek,mooc jí slušel!!
Krásnou dobrou noc!

Já jsem z té Kačenky úúúplně nemocná. Hned bych ji brala domů...i když toho mojeho teroristu by trefilo.
No jo, Usa je děsná bojovnice. Minule bojovala jako ďábel, že neohne krk do stran a basta...nakonec se to poddalo a teď je jako máslíčko..Karla říkala, že výborné. Tentokrát zase to chtělo vůbec u ní dosáhnout snižování hlavy a přijetí udidla a ona prostě se zabejčí a ne. Vystřelí tu hlavu nahoru a ani za nic ji neuvolní s tím krkem dolů, nepoddá se udidlu, přece nebude se podvolovat a konec..... vlastně hodinu bojovala s tímhle! Nejdřív s ní, pak sama se sebou s vývazkami z otěží a pak i chambonem...bude dělat všechno možné, ale prostě se nepodvolí ani za nic..i kdyby měla padnout za vlast...to jsem ještě neviděla. Athos ten dávno pochopil jak to bude nejlepší a reaguje super a Usa přemýšlela a pochopila kde ta hlava má nej pozici aby se vyhla tlaku, ale ona prostě a jasně nechce... a basta. Místy pak chodila málem piafu, capala jak baletka , ale bude se prát a ještě si málem kvikne a dupne, ale prostě bude hrdý arab ...nakonec teda chodila slušně, ale dokonalé to nebylo...to u ní bude běh na delší trať. Skončilo se něčím co ovládá a chválilo se ji, ale myslím, že v tomhle bude ona oříšek.
Jestli ona jednou bude chodit takhle ukázkově, tak budu práskat šampáňo asi

12.11.2008 08:07
jaruska

XXX.XXX.38.124

westgirl napsal(a):
Baf

Noo,Lucko,to by Usa asi Kačenku fakt terorizovala,ona se sice nedá zase až tak,taky se brání,ale ty její kopanečky,který ona rozdá,jsou třeba pro Buffína úplně směšný a nic mu to nedělá,takže ho to nebolí a on provokuje.Ale naštěstí jí jako neubližuje,to né!!
Lucí,pokud máš možnost kvalitního trenéra,tak se ničeho neboj,Usa to pochopí a bude Ti takhle krásně chodit!!!

12.11.2008 08:56
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
Baf

ahojky holky!!!!!
Jé Kačenka bude tahat!!!Je fakt hrozně roztomilá-plyšáček!!!!Už se těším na prťouska!!!

Luci tak Use se nelíbili Kájiny metody,jo???To mě by se taky nechtělo poslouchat...Ale neboj,ono jí to přejde...a bude muset poslouchat...Ty naši by to potřebovali taky..
Včera jsem něco fotila tak sem dám foto...a musím letět..

12.11.2008 09:55
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):

Jéé..ta hopsaci kudrlinka je úžasná.
No, já myslím, že ji je úplně jedno jestli to je Karla nebo kdo jiný..ona si postaví hlavu a konec. A to jak vidím je Kája fakt důsledná a pořád se snaží na ni jemně...jinak Usa ani nedýchá a málem ji trefí šlak. Já nechci aby se zlomila, což by možná mnoho trenérů udělalo, protože je fakt, že arabáš na to potřebuje více práce. To jsem se ptala loni Barbory Konopáskové, jak jsem se byla kouknout na Utrechta..proč nejezdí taky araby, když je mají doma. Že na to nemá čas. Prostě arab zabere v tréninku mnohem více času než appa natož QH..to jsou stroje na práci. Něco je naučíš a oni fungují. Arabáš chce komunikaci, hodně si o všem pokecat, nedá se nějak zlomit, musí se na něj pomalu, srozumitelně...silou s ním nic nesvedeš..... takže tohle bude i případ Usy samozřejmě..ona bude dlouho všechno okecávat a bojovat s každou blbostí, která ji je proti srsti. Ona je chytrá, ona moc dobře ví co...pochopila velice rychle mnoho věcí...ale je bojovník, který se nechce podřídit a možná mnohem lépe komunikuje další den se mnou, než z trenérkou..to je fakt. Je závisláček, celou dobu na mě koulí kukadly a má takový výraz "mamí pomooc"....úplně mě to rve srdíčko, ale hold holka musí se naučit disciplíně, však ona si to přebere a je fakt, že už nyní mi chodí mnohem lépe..možná je pak vděčná za to, že má na zádech mě
Snad se jednou dopracujeme něčeho takového

12.11.2008 10:24
proxima

XXX.XXX.85.1

lucky napsal(a):
Jéé..ta hopsaci kudrlinka je úžasná.
No, já myslím, že ji je úplně jedno jestli to je Karla nebo kdo jiný..ona si postaví hlavu a konec. A to jak vidím je Kája fakt důsledná a pořád se snaží na ni jemně...jinak Usa ani nedýchá a málem ji trefí šlak. Já nechci aby se zlomila, což by možná mnoho trenérů udělalo, protože je fakt, že arabáš na to potřebuje více práce. To jsem se ptala loni Barbory Konopáskové, jak jsem se byla kouknout na Utrechta..proč nejezdí taky araby, když je mají doma. Že na to nemá čas. Prostě arab zabere v tréninku mnohem více času než appa natož QH..to jsou stroje na práci. Něco je naučíš a oni fungují. Arabáš chce komunikaci, hodně si o všem pokecat, nedá se nějak zlomit, musí se na něj pomalu, srozumitelně...silou s ním nic nesvedeš..... takže tohle bude i případ Usy samozřejmě..ona bude dlouho všechno okecávat a bojovat s každou blbostí, která ji je proti srsti. Ona je chytrá, ona moc dobře ví co...pochopila velice rychle mnoho věcí...ale je bojovník, který se nechce podřídit a možná mnohem lépe komunikuje další den se mnou, než z trenérkou..to je fakt. Je závisláček, celou dobu na mě koulí kukadly a má takový výraz "mamí pomooc"....úplně mě to rve srdíčko, ale hold holka musí se naučit disciplíně, však ona si to přebere a je fakt, že už nyní mi chodí mnohem lépe..možná je pak vděčná za to, že má na zádech mě
Snad se jednou dopracujeme něčeho takového

No jo,QH nemají na kecání čas...to by zatím bylo stádo krav v pr.......Ty musí dřít a dělat co se řekne..Kovboj musel asi dřív na ranči makat-prostě sedl na nějakého koně a musel pracovat a ne si s ním povídat a něco vyříkavat...
Jsou to hold pracanti...
Appiny maslím že jsou už hodně jiné než QH,taky chtějí víc komunikovat...
Zase araba nevím jestli bych chtěla-asi bych neměla trpělivost si s ním tolik hrát...
Ale každému to co vyhovuje...
Usa určitě po pár lekcích bude chodit jako profík..
Luci nevíš jak ordinuje Konvička ve Frenštátu???Je tam i odpoledne???Do Frýdlantu to nestihnem a potřebovali by jsme dnes k němu s Ajou....

12.11.2008 10:27
dakotka

XXX.XXX.8.129

proxima napsal(a):
No jo,QH nemají na kecání čas...to by zatím bylo stádo krav v pr.......Ty musí dřít a dělat co se řekne..Kovboj musel asi dřív na ranči makat-prostě sedl na nějakého koně a musel pracovat a ne si s ním povídat a něco vyříkavat...
Jsou to hold pracanti...
Appiny maslím že jsou už hodně jiné než QH,taky chtějí víc komunikovat...
Zase araba nevím jestli bych chtěla-asi bych neměla trpělivost si s ním tolik hrát...
Ale každému to co vyhovuje...
Usa určitě po pár lekcích bude chodit jako profík..
Luci nevíš jak ordinuje Konvička ve Frenštátu???Je tam i odpoledne???Do Frýdlantu to nestihnem a potřebovali by jsme dnes k němu s Ajou....

jj arabaši sou vyčuranci chytří semnou lupik spolupracuje jedině když si snim povidám hladim to a občas mu dám pusu jinak ne

12.11.2008 11:18
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
jj arabaši sou vyčuranci chytří semnou lupik spolupracuje jedině když si snim povidám hladim to a občas mu dám pusu jinak ne

Evi nevím, vůbec ho osobně neznám.

Jo, arabáš je strašně chytrý a strašně mu to šrotí v té bedně..proč by to dělal otrocky tak, když to jde i jinak atd.... A taky nemysli si, arabáši v zemi původu to taky nemeli nikdy lehké. Jenom většinou byl fixován na svého pána a s tím si rozuměl...nikdy to nebyli koně které prostě zaparkuješ. Ten kůň s nimi žil, krmil se z ruky, spal ve stanu s ženami s dětmi...prostě ti koně byli vždycky víc vychovávání než jen "cvičeni" k práci.

12.11.2008 11:24
proxima

XXX.XXX.85.1

lucky napsal(a):
Evi nevím, vůbec ho osobně neznám.

Jo, arabáš je strašně chytrý a strašně mu to šrotí v té bedně..proč by to dělal otrocky tak, když to jde i jinak atd.... A taky nemysli si, arabáši v zemi původu to taky nemeli nikdy lehké. Jenom většinou byl fixován na svého pána a s tím si rozuměl...nikdy to nebyli koně které prostě zaparkuješ. Ten kůň s nimi žil, krmil se z ruky, spal ve stanu s ženami s dětmi...prostě ti koně byli vždycky víc vychovávání než jen "cvičeni" k práci.

Hmmm,nemůžu to nikde na netu najít....Tak mu zavolám...

Jinak vím jak byli chováni arabáši..Mě se líbí,a vždycky jsem araba chtěla,ale co jsem pozanala westernové koníky,tak se mě líbí povahově spíš oni...Mají nás rádi,přijdou se pomazlit a když na ně sednem tak jsou v pohodě...většinou
Sport mě neláká,takže na vandry jsou ideál...jen by mohli trochu zhubnout...

12.11.2008 11:44
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):
Hmmm,nemůžu to nikde na netu najít....Tak mu zavolám...

Jinak vím jak byli chováni arabáši..Mě se líbí,a vždycky jsem araba chtěla,ale co jsem pozanala westernové koníky,tak se mě líbí povahově spíš oni...Mají nás rádi,přijdou se pomazlit a když na ně sednem tak jsou v pohodě...většinou
Sport mě neláká,takže na vandry jsou ideál...jen by mohli trochu zhubnout...

Arab je specifický. Není to prostě kůň pro každého, vůbec ne na nějaké jízdárny a na to, aby se na něm střídali lidi. Jsou to koně kteří přijmou jednoho svého člověka, případně rodinu. Akceptují své lidi..ostatní jsou cizí. Nejsou však záludní nebo tak...alespoň tedy dobře vychovaný kůň...jako ostatně každý. Mají prostě jinou povahu. Jsou příšerní mazli, je to takový koňopes. Ale není prodejný. Umí dát najevo že se mu někdo nelíbí..taky má teda doost vytříbený vkus na lidi jsem dávno zjistila...opravdu pozná nedobrého člověka. Prostě se mi na nich líbí, že to není takový ten kůň kde ho dáš, tam ho máš a kterému není lhostejné kdo na něm sedí a kdo od něj co chce. Jenomže já vždycky chtěla kamaráda a přítele. Mě sport tak napůl, taky nemám nějaké ambice. Nejlepší je jen tak..já a kůň. Dokonce abych se přiznala i nejraději jedu sama..prostě jen já a holčí a jsme spokojené

12.11.2008 12:00
proxima

XXX.XXX.85.1

lucky napsal(a):
Arab je specifický. Není to prostě kůň pro každého, vůbec ne na nějaké jízdárny a na to, aby se na něm střídali lidi. Jsou to koně kteří přijmou jednoho svého člověka, případně rodinu. Akceptují své lidi..ostatní jsou cizí. Nejsou však záludní nebo tak...alespoň tedy dobře vychovaný kůň...jako ostatně každý. Mají prostě jinou povahu. Jsou příšerní mazli, je to takový koňopes. Ale není prodejný. Umí dát najevo že se mu někdo nelíbí..taky má teda doost vytříbený vkus na lidi jsem dávno zjistila...opravdu pozná nedobrého člověka. Prostě se mi na nich líbí, že to není takový ten kůň kde ho dáš, tam ho máš a kterému není lhostejné kdo na něm sedí a kdo od něj co chce. Jenomže já vždycky chtěla kamaráda a přítele. Mě sport tak napůl, taky nemám nějaké ambice. Nejlepší je jen tak..já a kůň. Dokonce abych se přiznala i nejraději jedu sama..prostě jen já a holčí a jsme spokojené

No a to je právě to...jsou to uplně jiná plemena...
Mě se zase líbí na QH,že je pohodář...že je mu jedno jestli si na něj sednu já nebo děcko a on prostě odvede svou práci s každým stejně...
Neremcá,kamarádí s každým,má rád lidi.....Tak to se mě na nich líbí...Prostě kliďas co nic neřeší...
Vždycky jsem si říkala to co říkáš ty-že je to kůň -stroj co nepřemýšlí...že byh to nechtěla...že bych raději něco živějšího...Ale teď zjištuju že je to pohodička...žádné stresy,řešení problémů,....prostě vemu sedlo,koník stojí,počká,nasedlám,vyjedu,jedu v pohodě,na nic nečučí,nic neřeší a šlape...Když potřebuju zrychlit tak zasprintuje,ale hned je zase v klídku ....posadám na něj kohokoliv a udělá to samé...Někam dojedu,uvážu ho a on stojí a čeká...
Když to srovnám s vanesou...sedlám-ona čučí pořád co jí dávám na hřbet,jestli to náhodou nekousne,štumíruje jestli fakt musí něco dělat....pak vyjedem a ona kouká co je to nahoře u křoví,šetří si síly takže se nepřetrhne,někde dojedem,uvážu a ona pořád študuje provaz a skouší jestli by nemohla odejít,....prostě študent .....

Každé plemeno je jiné....

12.11.2008 12:17
jaruska

XXX.XXX.38.124

proxima napsal(a):
No a to je právě to...jsou to uplně jiná plemena...
Mě se zase líbí na QH,že je pohodář...že je mu jedno jestli si na něj sednu já nebo děcko a on prostě odvede svou práci s každým stejně...
Neremcá,kamarádí s každým,má rád lidi.....Tak to se mě na nich líbí...Prostě kliďas co nic neřeší...
Vždycky jsem si říkala to co říkáš ty-že je to kůň -stroj co nepřemýšlí...že byh to nechtěla...že bych raději něco živějšího...Ale teď zjištuju že je to pohodička...žádné stresy,řešení problémů,....prostě vemu sedlo,koník stojí,počká,nasedlám,vyjedu,jedu v pohodě,na nic nečučí,nic neřeší a šlape...Když potřebuju zrychlit tak zasprintuje,ale hned je zase v klídku ....posadám na něj kohokoliv a udělá to samé...Někam dojedu,uvážu ho a on stojí a čeká...
Když to srovnám s vanesou...sedlám-ona čučí pořád co jí dávám na hřbet,jestli to náhodou nekousne,štumíruje jestli fakt musí něco dělat....pak vyjedem a ona kouká co je to nahoře u křoví,šetří si síly takže se nepřetrhne,někde dojedem,uvážu a ona pořád študuje provaz a skouší jestli by nemohla odejít,....prostě študent .....

Každé plemeno je jiné....

Jééé,holky,tak jsem teda zjistila,podle toho,co tady píšete,že Moruše je kříženec araba s QH.Na začátku vyjížďky,opakuji,že na začátku každé vyjížďky něco řeší,třeba jestli je nutno jet tak rychle,jak bába chce,jestli by prošlo zpomalení a podobné kousky,to jedu na arabovi,ale jakmile zjistí,že néé,že se nic zkoušet nebude a že na hrbu jí sedí opravdu zase ta stejná bába,tak šlape jako pěkě vychovaný a namakaný QH.

12.11.2008 12:18
proxima

XXX.XXX.85.1

jaruska napsal(a):
Jééé,holky,tak jsem teda zjistila,podle toho,co tady píšete,že Moruše je kříženec araba s QH.Na začátku vyjížďky,opakuji,že na začátku každé vyjížďky něco řeší,třeba jestli je nutno jet tak rychle,jak bába chce,jestli by prošlo zpomalení a podobné kousky,to jedu na arabovi,ale jakmile zjistí,že néé,že se nic zkoušet nebude a že na hrbu jí sedí opravdu zase ta stejná bába,tak šlape jako pěkě vychovaný a namakaný QH.

No vidiš jarů ty to máš nejlepší-od každého trochu!!!!!
Takže příště kupujem jen Morušáky!!!!

12.11.2008 12:18
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Janí,Lupik je fešáák a sedýlko mu fakt sedne!!!Už jsi zkusila oblehnout?

12.11.2008 12:23
jaruska

XXX.XXX.38.124

westgirl napsal(a):
Baf

Jéé,Eví,to néé,to bys fakt mušela při výjezdu tu kobylu přesvědčovat o tom,že se opravdu jede ven a to by fakt ty telata zdrhli zatím,ale jako zase se nechá přesvědčit jemnými pomůckami,že to nikdo nepostřehne,kdo to nesleduje cíleně,tak si toho ani nevšimne.

12.11.2008 12:27
dakotka

XXX.XXX.8.129

jaruska napsal(a):
Janí,Lupik je fešáák a sedýlko mu fakt sedne!!!Už jsi zkusila oblehnout?

Jarus:no oblehnutí dělam v boxe když se mazlíme jinak jo sedla sem si asik 4x ale jen na place a udělali jsme pár kroků jinak nic....než sem na něj sedla tak sem ho dvakrát se sedlem lonžla no řeknu že když sem viděla co dělala tak při nasednutí jsem si málem ukákla strachem a on nic stál jak jelito....takže zatim provozuju jen to nasednout sesednout jak slušný člověk aby věděl a pamatoval.....

12.11.2008 12:32
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jéé,Eví,to néé,to bys fakt mušela při výjezdu tu kobylu přesvědčovat o tom,že se opravdu jede ven a to by fakt ty telata zdrhli zatím,ale jako zase se nechá přesvědčit jemnými pomůckami,že to nikdo nepostřehne,kdo to nesleduje cíleně,tak si toho ani nevšimne.

Janí,to je super,takhle se koník naučí,že i když jsi mu na zádech,že se nic neděje a zůstane v maximální pohodě.Já jsem vždycky vylezla ze sudu na Buffína bez sedla a drbala jsem ho z tý vejšky v uchu a on pak,když mě uviděl,si šel sám dobrovolně stoupnout k sudu,abych mohla rychle nasednout a ryyychle drbat!!!

12.11.2008 12:34
dakotka

XXX.XXX.8.129

jaruska napsal(a):
Janí,to je super,takhle se koník naučí,že i když jsi mu na zádech,že se nic neděje a zůstane v maximální pohodě.Já jsem vždycky vylezla ze sudu na Buffína bez sedla a drbala jsem ho z tý vejšky v uchu a on pak,když mě uviděl,si šel sám dobrovolně stoupnout k sudu,abych mohla rychle nasednout a ryyychle drbat!!!

jj jako sem na to sama nikdo nedrží tak je to takove o držku a kor na volnem prostoru,,,bez sedla sem si netroufla..přeci jenom))...až bude kruhovečka to bude jinší tam si dovolím víc...ale dřív sme taky na koníky právě v ohradě lezli bez sedel ale v prostoru mám strach

12.11.2008 12:39
jaruska

XXX.XXX.38.124

dakotka napsal(a):
jj jako sem na to sama nikdo nedrží tak je to takove o držku a kor na volnem prostoru,,,bez sedla sem si netroufla..přeci jenom))...až bude kruhovečka to bude jinší tam si dovolím víc...ale dřív sme taky na koníky právě v ohradě lezli bez sedel ale v prostoru mám strach

Však jo,neriskuj zbytečně,počkej na kruhovku,však má koník ještě dost času.

12.11.2008 13:04
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
Jarus:no oblehnutí dělam v boxe když se mazlíme jinak jo sedla sem si asik 4x ale jen na place a udělali jsme pár kroků jinak nic....než sem na něj sedla tak sem ho dvakrát se sedlem lonžla no řeknu že když sem viděla co dělala tak při nasednutí jsem si málem ukákla strachem a on nic stál jak jelito....takže zatim provozuju jen to nasednout sesednout jak slušný člověk aby věděl a pamatoval.....

Tak to Usa zase v pohodě. Ona neřeší jestli jdeme fakt ven atd. Někdy je jak ten QH. většinou chodí jako starý provozák..je fakt, že by hodně řešila kdyby s ní jel někdo jiný, což taky nepotřebuji, aby mi vozila děcka po dědině...ta ať si zajdou na jídzárnu, ne ke mě. A nějaké sedlo atd vůbec neřeší. Je fakt, že uvázat ji u odchodu, tak chce jít za mnou, řve tam jako tur..bojí se, abych ji někde nááhodou nezapoměla. Ale je to prostě závislák. Mě třeba zase ten quarter připadá hrozně "mrtvý" a bez zájmu o cokoliv. Takový ňouma. To by mi víc asi vyhovovala ta appa....prostě si musím připadat, že mám koně, ne auto. Stejně jako na cvičáku si vyhraji s fundlákem a nebavilo by mě mít ovčouna, který je takový otrocký. S tím fundlem to musí být prostě o jiné komunikaci, přitom Třeba Darés docela válí na cvičáku, ale ten výcvik je někde jinde..... ale prostě každému vyhovuje něco jiného. Mě baví prostě ten pokec s nimi. A taky prostě vidím, že mě ten můj kůň sleduje a není mu jedno kdo na něm sedí a co po něm chci nebo nechci...
Každé plemeno má něco, každé bylo pro něco vyšlechtěno. QH by chcípnul v poušti a arabovi by utekly krávy

12.11.2008 13:07
dakotka

XXX.XXX.8.129

lucky napsal(a):
Tak to Usa zase v pohodě. Ona neřeší jestli jdeme fakt ven atd. Někdy je jak ten QH. většinou chodí jako starý provozák..je fakt, že by hodně řešila kdyby s ní jel někdo jiný, což taky nepotřebuji, aby mi vozila děcka po dědině...ta ať si zajdou na jídzárnu, ne ke mě. A nějaké sedlo atd vůbec neřeší. Je fakt, že uvázat ji u odchodu, tak chce jít za mnou, řve tam jako tur..bojí se, abych ji někde nááhodou nezapoměla. Ale je to prostě závislák. Mě třeba zase ten quarter připadá hrozně "mrtvý" a bez zájmu o cokoliv. Takový ňouma. To by mi víc asi vyhovovala ta appa....prostě si musím připadat, že mám koně, ne auto. Stejně jako na cvičáku si vyhraji s fundlákem a nebavilo by mě mít ovčouna, který je takový otrocký. S tím fundlem to musí být prostě o jiné komunikaci, přitom Třeba Darés docela válí na cvičáku, ale ten výcvik je někde jinde..... ale prostě každému vyhovuje něco jiného. Mě baví prostě ten pokec s nimi. A taky prostě vidím, že mě ten můj kůň sleduje a není mu jedno kdo na něm sedí a co po něm chci nebo nechci...
Každé plemeno má něco, každé bylo pro něco vyšlechtěno. QH by chcípnul v poušti a arabovi by utekly krávy

to zase není pravda))na co si koně naučíš to máš i arab dokaže hnád stádo...a vidělas hidalga jak arabum natřel prdel

12.11.2008 13:12
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
to zase není pravda))na co si koně naučíš to máš i arab dokaže hnád stádo...a vidělas hidalga jak arabum natřel prdel

no to jsem viděla..taky to byl film..kdyby Hidalgo vypadal jako ta prdelatá bečka (nic proti), tak by se přehřál po 20km víš.... ale zase museli dát efektního painta. vytrvalostní kůň vypadá jinak.....ať to běhá arab nebo nějaké jiné plemeno....jenomže to by zase nebyl ten pain efektní, ale kostnatý vytrvalec s úplně jinými svaly, ale rozhodně ne typ, co může rovnou do halteru....asi tak ....
jinak ano, arabi dělají i cutting

12.11.2008 13:17
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
no to jsem viděla..taky to byl film..kdyby Hidalgo vypadal jako ta prdelatá bečka (nic proti), tak by se přehřál po 20km víš.... ale zase museli dát efektního painta. vytrvalostní kůň vypadá jinak.....ať to běhá arab nebo nějaké jiné plemeno....jenomže to by zase nebyl ten pain efektní, ale kostnatý vytrvalec s úplně jinými svaly, ale rozhodně ne typ, co může rovnou do halteru....asi tak ....
jinak ano, arabi dělají i cutting

ale jinak nepopírám, že mustangové jsou skvělí tvrdí koně....ovšem origoš mustang z prérie a filmový krasavec je rozdíl

tady arabáš

12.11.2008 13:36
dakotka

XXX.XXX.8.129

lucky napsal(a):
ale jinak nepopírám, že mustangové jsou skvělí tvrdí koně....ovšem origoš mustang z prérie a filmový krasavec je rozdíl

tady arabáš

nooo ono mustang právě vydrží dlouho jít ale zase nemá kondičku...když je loví tak právě koně na ktarých se jezdí když dojde na cval maj navrh bo mustang toho zase moc nenaběhá...

12.11.2008 13:37
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Však jo,neriskuj zbytečně,počkej na kruhovku,však má koník ještě dost času.

Fííha,teda arabáši pasoucí krávy,to je super!!!Ale proč né,že jo,určitě je to taky baví!!Je vidět,že jsou opravdu to koníci pro všechno.

12.11.2008 13:47
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
nooo ono mustang právě vydrží dlouho jít ale zase nemá kondičku...když je loví tak právě koně na ktarých se jezdí když dojde na cval maj navrh bo mustang toho zase moc nenaběhá...

jj. ..páni, jsem se teda napráskala polívky. Máme tady dědu a máma navařila super pórkovou polívku, tu já zbožňuji, takže jsem snědla vrchovatý talíř a hromadu opečených rohlíčků k tomu...mňam...a teď mám zase něco dělat, jo?...bych teď nejraději usnula

12.11.2008 13:50
dakotka

XXX.XXX.8.129

lucky napsal(a):
jj. ..páni, jsem se teda napráskala polívky. Máme tady dědu a máma navařila super pórkovou polívku, tu já zbožňuji, takže jsem snědla vrchovatý talíř a hromadu opečených rohlíčků k tomu...mňam...a teď mám zase něco dělat, jo?...bych teď nejraději usnula

to vypada jako by ta krava šla po tom koni

12.11.2008 13:55
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Fííha,teda arabáši pasoucí krávy,to je super!!!Ale proč né,že jo,určitě je to taky baví!!Je vidět,že jsou opravdu to koníci pro všechno.

no budeš se divit, ale třeba v Americe mají na to hodně soutěží

12.11.2008 13:57
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
to vypada jako by ta krava šla po tom koni

hihi...zdání klame

12.11.2008 22:31
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
Baf

Teda tady se to rozjelo...
No ja arabáši a cutting jsou dobrý,ale myslím že to jsou spíš kříženci arab x QH-to je v Americe běžné a používají se pak na všechno...Tak třeba to se mě nelíbí vůbec.....Křížit kulturistu s vytrvalcem mě přijde blbost!!!

12.11.2008 22:55
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):
Teda tady se to rozjelo...
No ja arabáši a cutting jsou dobrý,ale myslím že to jsou spíš kříženci arab x QH-to je v Americe běžné a používají se pak na všechno...Tak třeba to se mě nelíbí vůbec.....Křížit kulturistu s vytrvalcem mě přijde blbost!!!

jj.oni to tam kříží hodně...že prý je to rychlejší a obratnější..no já nevím, u nás se s tím člověk moc nesetká. Ale v Americe ti QHx arabi jsou hodně..stejně jako Araappaloosy

QH x Arab

12.11.2008 22:58
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
jj.oni to tam kříží hodně...že prý je to rychlejší a obratnější..no já nevím, u nás se s tím člověk moc nesetká. Ale v Americe ti QHx arabi jsou hodně..stejně jako Araappaloosy

QH x Arab

mě osobně se araappaloosy líbí, ale je to věc názoru...on stejně arab je arab jednobarevný..oni už ti pintoarabi jsou prostě mixy a vypadají divně

12.11.2008 23:06
proxima

XXX.XXX.85.1

lucky napsal(a):
mě osobně se araappaloosy líbí, ale je to věc názoru...on stejně arab je arab jednobarevný..oni už ti pintoarabi jsou prostě mixy a vypadají divně

Podle mě arab x appaloosa musí být přemrštěná citlivka.To bych nechtěla..

No a myslím že každé plemeno je na něco...tak nevím proč křížit koně na vytrvalost-šlacháče s koněm mastodontem -kulturistou na rychlé zrychlení....Přijde mě to že už nevědí coby...

12.11.2008 23:12
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):
Podle mě arab x appaloosa musí být přemrštěná citlivka.To bych nechtěla..

No a myslím že každé plemeno je na něco...tak nevím proč křížit koně na vytrvalost-šlacháče s koněm mastodontem -kulturistou na rychlé zrychlení....Přijde mě to že už nevědí coby...

no jo.....proti gustu žádný dyšputát...ono je pořád lepší appa s arabem než když je v naší zemi ve zvyku klácat kde jaké Čt malé či velké (ono pod teplase se schová kde co, přiznejme si to) a mastit na tom křížence všeho druhu s velkým tělem a pidi kopyty ..já zase neumusím takové to bezhlavé křížení kde čeho s kdečím záměrně.
Navíc vím že třeba ty appy s arabem prý jsou dobří vytrvalci....navíc origoš appy byly kdysi trochu jiné (mnohde ještě jsou), než když to mastí jen s quartery a mnohdy už to má s appou společnou jen barvu..nic víc

12.11.2008 23:22
proxima

XXX.XXX.85.1

lucky napsal(a):
no jo.....proti gustu žádný dyšputát...ono je pořád lepší appa s arabem než když je v naší zemi ve zvyku klácat kde jaké Čt malé či velké (ono pod teplase se schová kde co, přiznejme si to) a mastit na tom křížence všeho druhu s velkým tělem a pidi kopyty ..já zase neumusím takové to bezhlavé křížení kde čeho s kdečím záměrně.
Navíc vím že třeba ty appy s arabem prý jsou dobří vytrvalci....navíc origoš appy byly kdysi trochu jiné (mnohde ještě jsou), než když to mastí jen s quartery a mnohdy už to má s appou společnou jen barvu..nic víc

Jak to mastíme my,jo????
No já myslím že původní appa vypadala jak osel křížený s žirafou a už nikde není...Ani nějaké lažínkovské appi nemají s původní apou nic společného...
když vidím dobové fotky indiánů,tak jsem teda v jejich koních nic hezkého nikdy neviděla...abych řekla pravdu tak ani puntikatého....
Myslím že ty appi co tu chováme by u nich chcípli první zimu všechny....

S tím že appaloosy jdou do kytek to souhlasím...klubu je asi jedno jestli je nějaký standard,už tam ani nejde o barevnost...takže appa opravdu vypadá úplně různě...jako QH,jako arab,jako plňas a všechno je to appaloosa...

Ale já jsem pořád víc pro křížení appa s QH-což srovná trochu jejich hlavu že nejsou takové citlivky,než je křížit s arabem což ještě citlivost zvýší...

O ČT se nemá cenu bavit....do něj spadá úplně všechno

12.11.2008 23:36
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):
Jak to mastíme my,jo????
No já myslím že původní appa vypadala jak osel křížený s žirafou a už nikde není...Ani nějaké lažínkovské appi nemají s původní apou nic společného...
když vidím dobové fotky indiánů,tak jsem teda v jejich koních nic hezkého nikdy neviděla...abych řekla pravdu tak ani puntikatého....
Myslím že ty appi co tu chováme by u nich chcípli první zimu všechny....

S tím že appaloosy jdou do kytek to souhlasím...klubu je asi jedno jestli je nějaký standard,už tam ani nejde o barevnost...takže appa opravdu vypadá úplně různě...jako QH,jako arab,jako plňas a všechno je to appaloosa...

Ale já jsem pořád víc pro křížení appa s QH-což srovná trochu jejich hlavu že nejsou takové citlivky,než je křížit s arabem což ještě citlivost zvýší...

O ČT se nemá cenu bavit....do něj spadá úplně všechno

no, já bych řekla, že appy u nás jsou něco jako ti ČT...sorry.....ale připadá mi to tak. Já neříkám ať křížíte s arabem..to je mi celkem fuk. Jenom mi celé to plemeno u nás připadá "každý pes jiná ves". Malý , velký, tlustý, tenký, hlava jako QH, jako kýbl, jako arab, jako kde co.... vlastně ani člověk si tady neví představit jak vlastně má teda appa vypadat, protože u nás je to kde co barevného, co nějak dostalo teda papíry. Ať je to almara 175KV jako žirafa z plňasky, nebo koník 145 jednobarevný...je to fuk....ani jedno teda nevypadá jako appa, ale to je přece fuk..hlavně že to má papíry a vesele se jede dál...mnozí to mají jako množírny.Jinak teda když jsi tak proti těm arabům, tak snad si proti plňasům anglickým ne? Co jsem viděla plno koní po plňaskách psycho..navíc u nás se stalo zvykem, co se nehodí do chovu A1/1 a má to málem tři nohy, tak se na tom dá aspoň plácat něco s amerikáncem..ať je to ApH, QH nebo PH...ale to je věc chovatelů dotyčných plemen.... když člověk někdy vidí ty inzeráty a co lidi prodávají....uíííííí

Jinak Evi neboj...Ty máš dost slušné koníky tady v celém širém okolí...což se vidí málo kde

tohle je dobré,co?

12.11.2008 23:44
proxima

XXX.XXX.85.1

lucky napsal(a):
no, já bych řekla, že appy u nás jsou něco jako ti ČT...sorry.....ale připadá mi to tak. Já neříkám ať křížíte s arabem..to je mi celkem fuk. Jenom mi celé to plemeno u nás připadá "každý pes jiná ves". Malý , velký, tlustý, tenký, hlava jako QH, jako kýbl, jako arab, jako kde co.... vlastně ani člověk si tady neví představit jak vlastně má teda appa vypadat, protože u nás je to kde co barevného, co nějak dostalo teda papíry. Ať je to almara 175KV jako žirafa z plňasky, nebo koník 145 jednobarevný...je to fuk....ani jedno teda nevypadá jako appa, ale to je přece fuk..hlavně že to má papíry a vesele se jede dál...mnozí to mají jako množírny.Jinak teda když jsi tak proti těm arabům, tak snad si proti plňasům anglickým ne? Co jsem viděla plno koní po plňaskách psycho..navíc u nás se stalo zvykem, co se nehodí do chovu A1/1 a má to málem tři nohy, tak se na tom dá aspoň plácat něco s amerikáncem..ať je to ApH, QH nebo PH...ale to je věc chovatelů dotyčných plemen.... když člověk někdy vidí ty inzeráty a co lidi prodávají....uíííííí

Jinak Evi neboj...Ty máš dost slušné koníky tady v celém širém okolí...což se vidí málo kde

tohle je dobré,co?

Já nejsem proti arabům...

Jen bych byla pro to aby se appa mohla křížit jen s appa a ne vším...
Je to totiž jak ty říkáš!Každá appa je úplně jiná,standart plemene není....
Podívej jen-třeba Frančeska a Vanesa....vidíš na nich něco jako že jde o jedno plemeno????Já ne!!

No a s plňasy s tebou taky souhlasím...prostě všichni koupí nejlevnější plňasky -sice mají 170v kohoutku a vygráchanou hlavu,ale což,hlavně že se na tom dají chovat appa a pak prodávat...to je fakt děs...
A pak mají mít appa dobrou pověst...
Ač je chováme tak jejich klub vidím jako bordel a vůbec se mě to nelíbí...
Takže ve většině věcí s tebou souhlas....

12.11.2008 23:57
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
Baf

....tak to jsou ty původní appiny....

13.11.2008 00:00
proxima

XXX.XXX.85.1

proxima napsal(a):

No řekni Luci,nevypadají skoro jak ti dnešní QH x appa???

13.11.2008 00:17
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):
No řekni Luci,nevypadají skoro jak ti dnešní QH x appa???

hele arabi co vozí turisty v Tunisu taky nevypadají jako Ti krasavci v Al Zahraa atd.

Jinak když jsi zmínila F, tak co třeba stejná jednobarevná D. atd... však se stačí kouknout po okolí...ano...každý pes jiná ves. Abych se přiznala, tak se mi třeba chápu občas příluiv kvalitní krve do plemene. Ale když to tak vezmu, tak vlastně tohle už ani není plemeno, když se do toho dostane kde co.Podle mě by do plemene měli být opravdu vybráni jen jedinci, kteří mohou být přínosem..takhle je to vlastně všechno směs kříženců..a tím myslím i painty a QH....já nemám nic proti tam toho plnokrevníka dát. Ale jak už jsem psala..u nás se stalo módou plácat na všem co mám papíry jako A1/1 a málo kdo má opravdu špičkovou kobylu s původem a výkonností, za kterou by se v chodu nestyděly i nej hřebčíny.

No jo..ale bohužel jsi jen asi jedna z mála a je to jako výkřik do tmy

no nic..já jdu hajat..jsem se byla ještě pomazlinkovat, holčí se venku fláká při měsíčku..je tam dobře. Zapíchnutá u sena odpočívá za stájí..za zádech má hromádku hoblinek..se zapoměla otřepat

tohle už je třeba přehnané dost...

13.11.2008 00:21
proxima

XXX.XXX.85.1

lucky napsal(a):
hele arabi co vozí turisty v Tunisu taky nevypadají jako Ti krasavci v Al Zahraa atd.

Jinak když jsi zmínila F, tak co třeba stejná jednobarevná D. atd... však se stačí kouknout po okolí...ano...každý pes jiná ves. Abych se přiznala, tak se mi třeba chápu občas příluiv kvalitní krve do plemene. Ale když to tak vezmu, tak vlastně tohle už ani není plemeno, když se do toho dostane kde co.Podle mě by do plemene měli být opravdu vybráni jen jedinci, kteří mohou být přínosem..takhle je to vlastně všechno směs kříženců..a tím myslím i painty a QH....já nemám nic proti tam toho plnokrevníka dát. Ale jak už jsem psala..u nás se stalo módou plácat na všem co mám papíry jako A1/1 a málo kdo má opravdu špičkovou kobylu s původem a výkonností, za kterou by se v chodu nestyděly i nej hřebčíny.

No jo..ale bohužel jsi jen asi jedna z mála a je to jako výkřik do tmy

no nic..já jdu hajat..jsem se byla ještě pomazlinkovat, holčí se venku fláká při měsíčku..je tam dobře. Zapíchnutá u sena odpočívá za stájí..za zádech má hromádku hoblinek..se zapoměla otřepat

tohle už je třeba přehnané dost...

Hrůza.....fůůůůj!!!!
Možná by se indošům hodila na stejky na celý rok
No my s tím nic nenaděláme....buď ráda že arab se s ničím nepatlá

Tož dobrou

13.11.2008 07:30
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):
Hrůza.....fůůůůj!!!!
Možná by se indošům hodila na stejky na celý rok
No my s tím nic nenaděláme....buď ráda že arab se s ničím nepatlá

Tož dobrou

NO to víš, že jsem ráda

13.11.2008 07:42
westgirl

XXX.XXX.227.219

lucky napsal(a):
NO to víš, že jsem ráda

bré ránko no s plňasy do 160 a macatýma se mi křížení líbí, každý si obhajuje to svoje,že,je to fakt čistší chov, nějaké rusáky tam nepovolí atd.a aspoň to třebas flegmošům dodá jiskru.ne každý má 80 tisíc na vysněné odstávče west. plemena.kobuš není nejhodnější ale celkem se povedla.už se puberťajda uklidňuje,teď jsme potkaly plachťák - kamion,bílou cisternu těsně (jela jsme po chodníku)a vlak 5metrů od nás....tak dopadne vyjížďka skoro poprvé do "dědiny"a zachovala chladnou hlavu jak QH!jsem byla ráda...max.ztuhla nebo zafrkala

13.11.2008 07:43
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
NO to víš, že jsem ráda

Tak jsem holky sehnala postroooj!!!!Míra mi prodá ten,co tu s ním byl,neeechtěl,za nic na světě,prý má párovej a chtěl to prodat jen pro pár poníků,ale já ho ukecala,Kačence fakt sednul jak prdel na hrnec,tak by to byla škoda.Akorát jsem mu mušela slíbit,že mu prodám ten druhej postroj,a to snad se povede.

13.11.2008 07:46
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Tak jsem holky sehnala postroooj!!!!Míra mi prodá ten,co tu s ním byl,neeechtěl,za nic na světě,prý má párovej a chtěl to prodat jen pro pár poníků,ale já ho ukecala,Kačence fakt sednul jak prdel na hrnec,tak by to byla škoda.Akorát jsem mu mušela slíbit,že mu prodám ten druhej postroj,a to snad se povede.

Já jsem taky vychovala z plňasky Appu,ale dodnes mě to bude mrzet,páč sice to byl koník krásnej,ale strašně velkej,už bych to neudělala.Ale někteří koníci se povedou.

13.11.2008 07:50
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):
bré ránko no s plňasy do 160 a macatýma se mi křížení líbí, každý si obhajuje to svoje,že,je to fakt čistší chov, nějaké rusáky tam nepovolí atd.a aspoň to třebas flegmošům dodá jiskru.ne každý má 80 tisíc na vysněné odstávče west. plemena.kobuš není nejhodnější ale celkem se povedla.už se puberťajda uklidňuje,teď jsme potkaly plachťák - kamion,bílou cisternu těsně (jela jsme po chodníku)a vlak 5metrů od nás....tak dopadne vyjížďka skoro poprvé do "dědiny"a zachovala chladnou hlavu jak QH!jsem byla ráda...max.ztuhla nebo zafrkala

je pravda že se to křížení zvrhává.je to přerod v appu či painta to má moje kobyla na jedné půlce zadku a taky se jí udělaly flíčky na jedné půlce huby. na bazoši je teď krásný hřebeček arabkaxappa, to bude ale myslím vhodný tak pro trpělivou ženskou která by s ním neztratila nervy a vyhrála si s ním.ten bude citlivka určo

13.11.2008 07:54
westgirl

XXX.XXX.227.219

jaruska napsal(a):
Já jsem taky vychovala z plňasky Appu,ale dodnes mě to bude mrzet,páč sice to byl koník krásnej,ale strašně velkej,už bych to neudělala.Ale někteří koníci se povedou.

jéé to gratuluju k postrůjku,to bude veselo při putování s vozíkem později!!Kačenka je roztomilá papulka tady mamuška,byla v typu QH a na plňase fakt klidná...foto Proxima -Evik.

13.11.2008 07:58
jaruska

XXX.XXX.38.124

westgirl napsal(a):
jéé to gratuluju k postrůjku,to bude veselo při putování s vozíkem později!!Kačenka je roztomilá papulka tady mamuška,byla v typu QH a na plňase fakt klidná...foto Proxima -Evik.

Haní,díky moc,taky se moc těšíme,až s náma bude jezdit vozejček,prča určitě bude,kor až nás Kačenka někde zvrhne!!
Ta Tvoje plavka se moc povedla,vypadá hodně jako QH.

13.11.2008 08:01
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):

tak nevím jesti ještě budu některého koně mít tak ráda jak ji?snad jen jejího prcka ten je zlatíčko.Honey je drzounka

13.11.2008 08:08
jaruska

XXX.XXX.38.124

westgirl napsal(a):
Baf

Hani,já Ti rozumí´m,taky jsem přišla o koně,taky plňas,ale hodnější zvíře jsem neviděla,hlavně pod sedlem se jako plňas teda nechoval vůůbec,nikam se nerval,stádo koní na Hubertu ho předjelo a udržela by ho i maličká holčička,noo,a takoví koně bohužel odcházejí...Tady mi chybí smajlík se slzama.

13.11.2008 08:11
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
tak nevím jesti ještě budu některého koně mít tak ráda jak ji?snad jen jejího prcka ten je zlatíčko.Honey je drzounka

Ahoj holky!!!!!
Haní jenže Rokynka byla normální-na závodech spala u stromu v pauzách,žádný nervák a zdrhač,mohla jsi na ní posadit každého...a nebyla veliká...Takže ideál...Vidíš Hany vypadá super....
Ale víš jak to je,někteří to fakt pustí na všechno-prdlé a vysoké....
Jarů postrojek bude super-už se těším na foto!!!!

13.11.2008 08:15
proxima

XXX.XXX.85.1

jaruska napsal(a):
Hani,já Ti rozumí´m,taky jsem přišla o koně,taky plňas,ale hodnější zvíře jsem neviděla,hlavně pod sedlem se jako plňas teda nechoval vůůbec,nikam se nerval,stádo koní na Hubertu ho předjelo a udržela by ho i maličká holčička,noo,a takoví koně bohužel odcházejí...Tady mi chybí smajlík se slzama.

Jo a haní ty fleky na zadku jsou teda super!!!To jsem zvědavá co se z toho vyklube...

13.11.2008 08:18
jaruska

XXX.XXX.38.124

proxima napsal(a):
Jo a haní ty fleky na zadku jsou teda super!!!To jsem zvědavá co se z toho vyklube...

Joo,to je fakt zajímavý na QH ty fleky na prdeli!Jééžíš,aby nevybělila!
Taky se těším na postrůjek,Eví,fotit budu,neboooj!!!

13.11.2008 08:19
westgirl

XXX.XXX.227.219

jaruska napsal(a):

Tak Ty taky??hmm ono to bohužel k životu patří ač je to kruté... jo jo,na ní bych mohla jet Huberta třeba bez sedla.aspoň stádečko Rockyňátek zůstalo,no

13.11.2008 08:21
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

No jo, ti brečící smajli mi tady chybí taky mnohdy.
Jinak ono je to hodně také o výchově. Usu třeba od mala na vše zvykám, takže pro ni není problém chodit vedle výpadovky, kde jezdí samá auta a kapiony se dřevem, sem tam někomu něco vlaje a když na ni jedu, ani to s ní nehne. Není problém vlak..máme tady kousek nádraží, jezdíme tam po loukách, kolikrát i po tmě se tam pásla a 5 metrů na náspu jel ve tmě svítící řvoucí vlak a s ní to ani nehne. Na Silvestra chodí koukat na rachejtle se mnou....je to hodně o výchově.

13.11.2008 08:22
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
Tak Ty taky??hmm ono to bohužel k životu patří ač je to kruté... jo jo,na ní bych mohla jet Huberta třeba bez sedla.aspoň stádečko Rockyňátek zůstalo,no

...a dalo se na ní jezdit i po zadu....
Super kobylka...myslím že to bylo hodně výchovou...měla jsi jí od mimina....
kdyby takové byli všechny....

13.11.2008 08:23
jaruska

XXX.XXX.38.124

westgirl napsal(a):

Taky,Haní,pořád na něj vzpomínám,to byl opravdu Pan kůň!!!
Rockyňata se Ti povedly moc,a Ty jsi super,že jsi se tak obětavě starala o malého,když osiřel,to chce opravdu hodně práce a Tys to dokázala!!!

13.11.2008 08:24
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):

né,to nevybělí nestraš,to by musela mít nemoc jak Jacksson jo někteří se nepářou a pustí to na eiffelovku kobylu,brr.taky už se těším na fotečky.a můžete si třeba zajet na trávu!!juuu.....taky jsem kdysi zapřahala plňasku.první fůrku sena v plachtě odtáhla super,ale ta druhá byla těžká tak se lekla a vzepjala,švihla sebou na zem a tím jsem to rychle zabalila,páč byla březí

13.11.2008 08:24
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):
Ahoj holky!!!!!
Haní jenže Rokynka byla normální-na závodech spala u stromu v pauzách,žádný nervák a zdrhač,mohla jsi na ní posadit každého...a nebyla veliká...Takže ideál...Vidíš Hany vypadá super....
Ale víš jak to je,někteří to fakt pustí na všechno-prdlé a vysoké....
Jarů postrojek bude super-už se těším na foto!!!!

Třeba Ajša od pana V. co?...prý je prodaná zase na chov někde na Ostravici.

13.11.2008 08:28
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
Baf

Haní na jiné téma.....
Budou ty štěňata???Už by měli být,ne????Kdyby byli...
Jinak Aron už se těší na jaro....

13.11.2008 08:28
westgirl

XXX.XXX.227.219

lucky napsal(a):
No jo, ti brečící smajli mi tady chybí taky mnohdy.
Jinak ono je to hodně také o výchově. Usu třeba od mala na vše zvykám, takže pro ni není problém chodit vedle výpadovky, kde jezdí samá auta a kapiony se dřevem, sem tam někomu něco vlaje a když na ni jedu, ani to s ní nehne. Není problém vlak..máme tady kousek nádraží, jezdíme tam po loukách, kolikrát i po tmě se tam pásla a 5 metrů na náspu jel ve tmě svítící řvoucí vlak a s ní to ani nehne. Na Silvestra chodí koukat na rachejtle se mnou....je to hodně o výchově.

...říkají mi že takového koňa už mít asi nebudu...mno možná malý bude po ní.ale bez obrovské podpory přátel,rodiny,sousedů,přítele a i Tebe,Eviii by to bylo mnohem horší.takhle se to zvládlo ani nevím jak....

13.11.2008 08:32
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
...říkají mi že takového koňa už mít asi nebudu...mno možná malý bude po ní.ale bez obrovské podpory přátel,rodiny,sousedů,přítele a i Tebe,Eviii by to bylo mnohem horší.takhle se to zvládlo ani nevím jak....

No Haní já ti nepomohla,kdybych bydlela alespoň blíž,tak bych moc ráda chodila s prďolkou pomáhat...já nevím proč bydlíš tak daleko!!!!
Neboj malej bude po ní,navíc tě bude mít jako maminu-ty pro něj budeš nej!!!

13.11.2008 08:36
westgirl

XXX.XXX.227.219

proxima napsal(a):
Haní na jiné téma.....
Budou ty štěňata???Už by měli být,ne????Kdyby byli...
Jinak Aron už se těší na jaro....

Eviii no tak koza zas venku ječí,nějaký pán nám dovez pelety na topení z pilin,a břicho má ploché tak vypadá,že to zatím nedopadlo,jupííí!!!to radši s Vaším mackem,krasavcem se šátečkem

13.11.2008 08:43
proxima

XXX.XXX.85.1

westgirl napsal(a):
Eviii no tak koza zas venku ječí,nějaký pán nám dovez pelety na topení z pilin,a břicho má ploché tak vypadá,že to zatím nedopadlo,jupííí!!!to radši s Vaším mackem,krasavcem se šátečkem

Tak to je dobré,že snad křízženečci nebudou....
Je moc pěkná...je taky na vyšší noze nebo se mě to zdá??
Aron je takový dost vytáhlý-macek moc není...aby z toho nebyli pak chrti...Ona má papíry,že??

13.11.2008 08:45
jaruska

XXX.XXX.38.124

westgirl napsal(a):

Copak,holky,Áronek se spustil s někým?
Hele,ofotila jsem pár fotek,tady Olda dělal zkoušky ve Starý Boleslavi.

13.11.2008 08:47
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):

Jaru, děkuju..no Evíí,počítá se i psychická podpora

Přidejte reakci

Přidat smajlík