Chlaďasci 41- stále ještě podzim

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2008 10:39
ambra

XXX.XXX.254.1

Tak si dovolím založit nové. A konstatuju, že jsem nějaká zaujatá na ty štěňata asi přestanu číst inzeráty.

11.11.2008 10:58
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):
Tak si dovolím založit nové. A konstatuju, že jsem nějaká zaujatá na ty štěňata asi přestanu číst inzeráty.

a co tato: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1092416/ Predam-2-rocnu-kobylu.php

11.11.2008 11:00
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

jj steniatka, to je tiez pte mna kapitolka ako si to myslela s tym krkom?

11.11.2008 11:02
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

a tato?dokonca hnedka: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1082522/ Tazna-kobyla.php

11.11.2008 11:04
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):
jj steniatka, to je tiez pte mna kapitolka ako si to myslela s tym krkom?

No tak, že už tři kobyle co jsi mi poslala maj na krku utaženej řemen, ten se tady u nás dává koním, kteří jsou glgoši(glgaj vzduch, někdy z toho vzdejde i kolika, někdy je to pouze zlozvyk). O takového koně teda zrovna moc nestojím

11.11.2008 11:06
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):
a tato?dokonca hnedka: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1082522/ Tazna-kobyla.php

Tak tak daleko jsem to fakt nečetla, ale ta poslední asi nejlepší, ale taky má ten řemen na krku, proč?

11.11.2008 11:07
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

to sa nepouziva, ak je kobyla na stonte, alebo tak nejak?

11.11.2008 11:07
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

sa mi to nezda na ten glgaci sposob

11.11.2008 11:09
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

neda mi, musim sem dat i tuto: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1058642/ Kobyla-na-predaj.php

11.11.2008 11:09
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):
sa mi to nezda na ten glgaci sposob

No tady se to teda nepoužívá, hlavně to nechápu u toho kdy má ten kůň ještě ohlavku nebo uzdu, na co by to jinak měl? JInak kámoš má kobylu glgošku ale jenom v ohradě a v boxu a nemá ju staženou tím speciálním řemenem, ale obyč něco jako je na těch fotkách a kobyla neglgá. Ale u ní je to spíš zlozvyk.

11.11.2008 11:10
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

to je ona

11.11.2008 11:12
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

fakt neviem, ja nepochadzam zo starej konarskej rodiny a ani zo stredneho Slovenska, tak neviem, no...

11.11.2008 11:16
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):
fakt neviem, ja nepochadzam zo starej konarskej rodiny a ani zo stredneho Slovenska, tak neviem, no...

Tak ta poslední se mi nelíbí měkký spěnky

11.11.2008 11:18
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

marjaa ty si ale narocna, chudinka konicek, tststs...

11.11.2008 11:22
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

dalsia hnedka, len neviem, co to ma nad tymi ocami: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1033352/ Predam-8-r-taznu-kobylu.php

11.11.2008 11:24
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

hnedka: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1026796/ Predam-kobylu.php a potom, ze sa hnedka neda kupit

11.11.2008 11:28
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

pre zmenu nejake moje foto

11.11.2008 11:31
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

11.11.2008 11:44
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):
hnedka: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/1026796/ Predam-kobylu.php a potom, ze sa hnedka neda kupit

Tak tu první bych typla na víc jak 8 let, aspoň takovejch 15let, pokdu teda nemá papíry, ale pusobí namě starší. A tu druhou malou focenou zhora ještě u focení krmenou, to je jako hříbátko, ale výtku mám jedině k tomu jak blbě je focená. Od kdy se kůň fotí ze štaflí nebo z balkoná, to tak žirafu nebo možná toho shira, aby byl pohled z oka do oka, ale takovýhohle mrňouse?

11.11.2008 11:48
ambra

XXX.XXX.254.1

ambra napsal(a):
Tak tu první bych typla na víc jak 8 let, aspoň takovejch 15let, pokdu teda nemá papíry, ale pusobí namě starší. A tu druhou malou focenou zhora ještě u focení krmenou, to je jako hříbátko, ale výtku mám jedině k tomu jak blbě je focená. Od kdy se kůň fotí ze štaflí nebo z balkoná, to tak žirafu nebo možná toho shira, aby byl pohled z oka do oka, ale takovýhohle mrňouse?

Jo a jsem náročná, ony třeba měkký spěnky nejsou moc ideální stejně tak příliš strmé. Takový to koně nejenom, že nemají chody nic extra, ale taky dochází k opotřebení kloubů a to hlavně při velký zátěži. A cena musí odpovídat kvalitě.

11.11.2008 12:27
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

prasim na obedzatial pa

11.11.2008 12:30
bonbonka

XXX.XXX.17.59

bonita napsal(a):

Ten remeň nie je klkací,bežne na tom stoja chladasi,je to akýsi medzistupeň medzi reťazou okolo krku a ohlávkou.
Bežne na kliniku vozia ťažáky bez ohlávky,len s takouto pliagou na krku

11.11.2008 12:34
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

jj dik bonbonka, som si myslela, ze to bude nieco take a nie klkaci remen, to by potom museli na Slovensku 3/4 chladakov klkat...

11.11.2008 12:35
bonita

XXX.XXX.111.87

bonbonka napsal(a):
Ten remeň nie je klkací,bežne na tom stoja chladasi,je to akýsi medzistupeň medzi reťazou okolo krku a ohlávkou.

pocuj bonbonka, uz si skoncila veterinu? dobru mladu konsku vetku beriem

11.11.2008 12:45
ambra

XXX.XXX.23.1

bonbonka napsal(a):

bonbonka ale pak teda nechápu proč to maj i na některých fotkách kobylky s ohlávkou?

11.11.2008 12:53
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

tak som spat, vlasak to istil, aj s 2 rozkami

11.11.2008 12:55
ambra

XXX.XXX.23.1

bonita napsal(a):
tak som spat, vlasak to istil, aj s 2 rozkami

bonita rychlá no to já jsem taky po obědě a jistí to dneska valašský frgál, bych se toho mohla ujest

11.11.2008 13:00
bonbonka

XXX.XXX.17.59

ambra napsal(a):
bonbonka ale pak teda nechápu proč to maj i na některých fotkách kobylky s ohlávkou?

ambra-preto,že sú to sedláci Je mi to ľúto,že to musím takto napísať,ale to je tiež častý jav,neviem,prečo to na tie kone vešajú,či to má demonštrovať,že si to kôň nechá (navešať na seba gebuziny )alebo prečo,ale vídam do dosť často,prípadne kôň s ohlávkou a vozáckou uzdou ,ako sa pasie..Tejto sorte ľudí sa nedá porozumieť,svojimi zvykmi,znalosťami a spôsobom zaobchádzania s koňmi žijú v stredoveku.Sú aj výnimky,ale je ich pomenej,žiaľ.

11.11.2008 13:04
bonbonka

XXX.XXX.17.59

ambra napsal(a):
bonita rychlá no to já jsem taky po obědě a jistí to dneska valašský frgál, bych se toho mohla ujest

Inak,myslím,že tá hnedka z bazosa nemá ten remeň,len asi ohlávku,čo bola opravovaná a podbradný remeň je zo svetlejšej kože

11.11.2008 13:05
ambra

XXX.XXX.23.1

bonbonka napsal(a):
ambra-preto,že sú to sedláci Je mi to ľúto,že to musím takto napísať,ale to je tiež častý jav,neviem,prečo to na tie kone vešajú,či to má demonštrovať,že si to kôň nechá (navešať na seba gebuziny )alebo prečo,ale vídam do dosť často,prípadne kôň s ohlávkou a vozáckou uzdou ,ako sa pasie..Tejto sorte ľudí sa nedá porozumieť,svojimi zvykmi,znalosťami a spôsobom zaobchádzania s koňmi žijú v stredoveku.Sú aj výnimky,ale je ich pomenej,žiaľ.

No je to divné a nedělá to na mě dobrej dojem

11.11.2008 13:08
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

este mam aj cokoladku, hec... a kavicku

11.11.2008 13:09
bonbonka

XXX.XXX.17.59

ambra napsal(a):
No je to divné a nedělá to na mě dobrej dojem

To na nikoho normálneho,ale na podobných kumpánov zaiste áno...
Uplne najlepší je ten posledný odkaz od Bonity,tá kobyla má podla mňa minimálne 20 rokov,heh.

11.11.2008 13:13
ambra

XXX.XXX.23.1

bonbonka napsal(a):
To na nikoho normálneho,ale na podobných kumpánov zaiste áno...
Uplne najlepší je ten posledný odkaz od Bonity,tá kobyla má podla mňa minimálne 20 rokov,heh.

bonita tak já čokoládu nemusím
bonbonka no já jse takto prošedivělou kobylku viděla a měla dokonce papíry a měla 15let. Ale to se říká, že takovýto koně měli těžkej život a bylo s nimi špatně nakládáno aproto jsou tak brzy takto šediví. Ale 8 let jí určitě není.
No mě nejvíc oslovila ta pasoucí se kobylka hnědka.

11.11.2008 13:16
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

aj mne sa paci, je v takej spravnej kondicii

11.11.2008 13:18
bonbonka

XXX.XXX.17.59

ambra napsal(a):
bonita tak já čokoládu nemusím
bonbonka no já jse takto prošedivělou kobylku viděla a měla dokonce papíry a měla 15let. Ale to se říká, že takovýto koně měli těžkej život a bylo s nimi špatně nakládáno aproto jsou tak brzy takto šediví. Ale 8 let jí určitě není.
No mě nejvíc oslovila ta pasoucí se kobylka hnědka.

jj,tak nejako,8 rokov nemá,hoci by chcela

11.11.2008 13:19
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

moja tlstoska

11.11.2008 13:20
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

damy, a co takyto cukrousci mnam mnam: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2598764/ Minipony.php

11.11.2008 13:22
ambra

XXX.XXX.23.1

bonbonka napsal(a):
jj,tak nejako,8 rokov nemá,hoci by chcela

co by to chcela?

11.11.2008 13:22
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):
co by to chcela?

no byt asi mlada, nie?

11.11.2008 13:30
ambra

XXX.XXX.23.1

bonita napsal(a):
no byt asi mlada, nie?

Ty mrňousi jsou hezcí, ale tak až budu potřebovat něco ny vypasení zahrady.
bonita já jsem neříkala, žejsou pro mne cizí jazyky oříškem? tak na mě musíte trošku i se slovníkem , česko- slovneským nejlíp

11.11.2008 13:34
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

marjaa to nemyslis vazne

11.11.2008 13:37
ambra

XXX.XXX.23.1

bonita napsal(a):
marjaa to nemyslis vazne

No já zase nejsem tak stará abych zažila československo a slovenštinu potkávam akorát tady na foru, jinak absolutně nikde. Takže některý pojmy si nedokážu ani odvodit z kontekstu.

11.11.2008 13:39
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

njn, je to blbeprakticky sme jedine dva narody, co sme schopni sa 100% rozumiet a dnesna mladez ma z toho gulas...

11.11.2008 13:52
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Ten řemen - někteří na něm drží hřebce - mi byl vysvětlen tak, že si jím jistí chronické vyzouvače z ohlávek - děsí se hlavně hřebce běhajícího po dvoře.
Takže jakási pojistka - uvazují se na něj koně na štontech. Hyperaktivisty bez práce tam stát samo sebou celé dny nebaví, takže špekulují nad osvobozením se: nedivím se jim.
Středověk je holt středověk.

11.11.2008 13:54
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
njn, je to blbeprakticky sme jedine dva narody, co sme schopni sa 100% rozumiet a dnesna mladez ma z toho gulas...

Tak to mně se daří, já staroba ještě ČSSR zažila.
Aj pa růsky ještě něco pochytím.

11.11.2008 14:01
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Ten řemen - někteří na něm drží hřebce - mi byl vysvětlen tak, že si jím jistí chronické vyzouvače z ohlávek - děsí se hlavně hřebce běhajícího po dvoře.
Takže jakási pojistka - uvazují se na něj koně na štontech. Hyperaktivisty bez práce tam stát samo sebou celé dny nebaví, takže špekulují nad osvobozením se: nedivím se jim.
Středověk je holt středověk.

sally nic proti, ale ty jsi skoro archivní kus. Já teda některý pojmy nevím, co si pod tím představit tak proto se ptám, tak se prosím nedivtea vysvětlete, děkuji.
No tak mě se to teda nezdá s tím řemenem na krk, jako ono není nic extra když ti kůň líce po dvoře a máš zrovna prázdné hnojiště, tak to chápu. ale uvazovat na to koně běžně mi přijde jako blbost aji když se odváže a já zavelím musí vědět kde je místo, jinak to není dobře vychovaný koník. Ale setkala jsem i s koníkama, kteří měli možnost chodit po pastvině a přesto vzorně stáli na štontech jako by tam byli uvázaní. A to dobrovolně

11.11.2008 14:04
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

Sally: by si sa divila, ale ja si teraz musim opakovat rustinu kvoli jobu. Takze ja gavarju pa ruski

11.11.2008 15:30
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
Sally: by si sa divila, ale ja si teraz musim opakovat rustinu kvoli jobu. Takze ja gavarju pa ruski

Tak ja tibjé paželáju mnóga uspjéchov v rabótě - já si z toho pamatuju už houby a to jsem z ní maturovala za jedna. Měla jsem megafajnovou otázku: Plemena koní v bývalém SSSR ( pagavarít pa růsky)

11.11.2008 15:38
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally nic proti, ale ty jsi skoro archivní kus. Já teda některý pojmy nevím, co si pod tím představit tak proto se ptám, tak se prosím nedivtea vysvětlete, děkuji.
No tak mě se to teda nezdá s tím řemenem na krk, jako ono není nic extra když ti kůň líce po dvoře a máš zrovna prázdné hnojiště, tak to chápu. ale uvazovat na to koně běžně mi přijde jako blbost aji když se odváže a já zavelím musí vědět kde je místo, jinak to není dobře vychovaný koník. Ale setkala jsem i s koníkama, kteří měli možnost chodit po pastvině a přesto vzorně stáli na štontech jako by tam byli uvázaní. A to dobrovolně

No proč ne, když měli možnost se projít... hehe, zkus to s plemeníkem, když okolo stojí další koně různého pohlaví. Co vím, tak třeba majitel Navara tvrdil, že zrovna jeho udržet na místě stojí ho obr úsilí. Prý je schopný vyzout se ze všeho, hotový " Kaprfíld". Mám po něm kobylu a věřím tomu, ta dokáže vymyslet věci, co by jiného koně za život nenapadly.
Asi ne všichni ten řemen fakt potřebují, ale známe to - viděl jsem to u tamtoho, bez rozmýšlení proč to má zrovna takhle to použiju taky.
Další názor je takový, že se na obojek uvazují i koně s jemnou kůží, co se lehce odpaří, když mají na hlavě neustále pevnou koženou ohlávku. Na hlavě pak není nic... věřím, že pokud to koně neškrtí, je to pro něj lepší než olezlá hlava pod ohlávkou.

11.11.2008 17:34
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

nu pagadi ty zajcik

11.11.2008 17:37
bonita

XXX.XXX.111.87

ambra napsal(a):

11.11.2008 23:57
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):

... poslední hovado padlo...

11.11.2008 23:59
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... poslední hovado padlo...

... ale nakonec zase vstalo...

12.11.2008 00:01
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... ale nakonec zase vstalo...

... vždyť na světě je tak krásně!

12.11.2008 00:03
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... vždyť na světě je tak krásně!

... že nevěříte?

12.11.2008 00:04
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... že nevěříte?

... věřte

12.11.2008 08:12
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
... věřte

sally to ti tam lezou takhle do vody dobrovolně? Ta naše příšerka pajdavá vidět vodu, tak to vezme opačným směrem, ta ju může tak akorát na pití.
Jinak u typickejch utěkářů nebo u koní s dodřenou hlavou to chápu, ale jinak ne. Přijde mi to divné navíc je ten koník i špatně odchytitelnej, když uteče.

12.11.2008 08:26
ambra

XXX.XXX.23.1

ambra napsal(a):

No já nestačím valit oči co se to zase děje. My tu se sally sice svorně remcaly, ale že by se začlo něco dít? Pro ostatní fotky z naskladnění hřebečků p. Hrnčíře http://www.equichannel.cz/ clanek/ukaz7893 A jestli se někdo lekne kromě mě u první fotky, dejte mi vědět, abych v tom šoku nebyla sama.

12.11.2008 09:15
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No já nestačím valit oči co se to zase děje. My tu se sally sice svorně remcaly, ale že by se začlo něco dít? Pro ostatní fotky z naskladnění hřebečků p. Hrnčíře http://www.equichannel.cz/ clanek/ukaz7893 A jestli se někdo lekne kromě mě u první fotky, dejte mi vědět, abych v tom šoku nebyla sama.

Všimla jsem si. A lekla se nejen u první - ale to je jedno, ono se to přebere. Ale že do Čech si vyberou slezana s takovou palicí... jsem myslela, že si potrpí na ušlechtilejší hlavy. Proti gustu...

12.11.2008 09:22
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally to ti tam lezou takhle do vody dobrovolně? Ta naše příšerka pajdavá vidět vodu, tak to vezme opačným směrem, ta ju může tak akorát na pití.
Jinak u typickejch utěkářů nebo u koní s dodřenou hlavou to chápu, ale jinak ne. Přijde mi to divné navíc je ten koník i špatně odchytitelnej, když uteče.

Snad vědí, co dělají.
Do vody samozřejmě dobrovolně a často hromadně s rozběhem - asi máš představu, že koně, co tam nechce sám, tak tam nedostaneš. Stará Sylva je jediný kůň, který tam nejde - špatné zkušenosti od minulého majitele (propadla se prý ztrouchnivělým mostkem s ožralým kočím a s vozem do potoka). Horor byl ji naučit i jen přejít v terénu kaluží, potokem ( všechno, když může, obejde). A to ji máme 12 let.
Špatné zkušenosti nevyvětrají... paměť je potvora.

12.11.2008 09:23
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Snad vědí, co dělají.
Do vody samozřejmě dobrovolně a často hromadně s rozběhem - asi máš představu, že koně, co tam nechce sám, tak tam nedostaneš. Stará Sylva je jediný kůň, který tam nejde - špatné zkušenosti od minulého majitele (propadla se prý ztrouchnivělým mostkem s ožralým kočím a s vozem do potoka). Horor byl ji naučit i jen přejít v terénu kaluží, potokem ( všechno, když může, obejde). A to ji máme 12 let.

12.11.2008 09:33
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Snad vědí, co dělají.

No to se nedivím Laura zastává názor ocásek mi oper a víc na mě s vodou nechoď. Ikdyž ona je takový prase, že jednou aspoň za ten rok potřebuje vydrbat a to pořádně, ale to je pak koupání tak pro dva, žádná hadice nic pěkně s kyblíkem a opatrně namáčet. Ale netuším jeslti s tím mám nějaký zkušenosti, spíš mi přijde že žádný. Ale na Ambru z Klokočova ještě nemá. Ta měla chuderka stresy ikdyž se šly umejvat kopyta, vykulila očiska a frkala jak o život. A kaluže Laura sice proleze, když je taková větší tak proleze, ale ty malý s oblibou nějak popřeskakuje, hlavně aby do nich nemusela.
NO a lekla jsem se nejdřív u první pak u druhý a pak se ten šok trošinku vylepšil. Docela mě pěkně překvapil koník po Negušovi a taky po tom Tann-Sedrik. Jinak spíš takovej průměr. A dvě z těch letošních hříbků jsem nenašla ani v PK.

12.11.2008 09:47
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No to se nedivím Laura zastává názor ocásek mi oper a víc na mě s vodou nechoď. Ikdyž ona je takový prase, že jednou aspoň za ten rok potřebuje vydrbat a to pořádně, ale to je pak koupání tak pro dva, žádná hadice nic pěkně s kyblíkem a opatrně namáčet. Ale netuším jeslti s tím mám nějaký zkušenosti, spíš mi přijde že žádný. Ale na Ambru z Klokočova ještě nemá. Ta měla chuderka stresy ikdyž se šly umejvat kopyta, vykulila očiska a frkala jak o život. A kaluže Laura sice proleze, když je taková větší tak proleze, ale ty malý s oblibou nějak popřeskakuje, hlavně aby do nich nemusela.
NO a lekla jsem se nejdřív u první pak u druhý a pak se ten šok trošinku vylepšil. Docela mě pěkně překvapil koník po Negušovi a taky po tom Tann-Sedrik. Jinak spíš takovej průměr. A dvě z těch letošních hříbků jsem nenašla ani v PK.

Možná zprasená jména. Aramis ( má tuším Aromis) by měl být po Brys sl. z prodané Petřekovy Sasanky... hodně dělá i nafocení. Může to dost zkreslovat.

12.11.2008 10:40
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Možná zprasená jména. Aramis ( má tuším Aromis) by měl být po Brys sl. z prodané Petřekovy Sasanky... hodně dělá i nafocení. Může to dost zkreslovat.

No nevím já to až tak nezkoumala, ale v tom případě tam maj chyby a měli by je opraviti. No všimla jsem si, že ty fotky nejsou focené z jednoho úhlu nevím proč? záhada

12.11.2008 11:44
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No nevím já to až tak nezkoumala, ale v tom případě tam maj chyby a měli by je opraviti. No všimla jsem si, že ty fotky nejsou focené z jednoho úhlu nevím proč? záhada

Asi se fotograf snažil ulovit prcky v jakés takés pozici - a to je obtížné.
Z mlaďochů při neobvyklém ruchu kolem vydolovat nějaký postoj, pokud nejsou šumafuk flegmoši bývá potííž

12.11.2008 12:21
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Asi se fotograf snažil ulovit prcky v jakés takés pozici - a to je obtížné.
Z mlaďochů při neobvyklém ruchu kolem vydolovat nějaký postoj, pokud nejsou šumafuk flegmoši bývá potííž

Ale jo dá se to zvládnout, horší je když kolem dokola poskakuje fotograf a před ním ještě i to hříbě.

12.11.2008 14:14
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Ale jo dá se to zvládnout, horší je když kolem dokola poskakuje fotograf a před ním ještě i to hříbě.

Jasně že jo, ale chce to drobet praxe .
To není focení šutrů a kytiček, co se nehýbají...

12.11.2008 14:40
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Jasně že jo, ale chce to drobet praxe .
To není focení šutrů a kytiček, co se nehýbají...

Tak ty zase neumím fotit já Ikdyž ty fotky z víkendu jsou bídné. Nejlíp se mi fotí moji vlastní zvířena, kterou si před focením perfektně našperkuju posléze nastavím a pak jdu fotit. Ale taky si s tím hraju takže u mě focení trvá i hodinu. Momentky nejsou moje hobby.

12.11.2008 14:54
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Tak ty zase neumím fotit já Ikdyž ty fotky z víkendu jsou bídné. Nejlíp se mi fotí moji vlastní zvířena, kterou si před focením perfektně našperkuju posléze nastavím a pak jdu fotit. Ale taky si s tím hraju takže u mě focení trvá i hodinu. Momentky nejsou moje hobby.

Jojo, momenty jsou buď umění nebo k zahození .

12.11.2008 15:31
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Jojo, momenty jsou buď umění nebo k zahození .

No koukám, že flekatý plešounek mám ráda vodičku.

12.11.2008 15:47
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No koukám, že flekatý plešounek mám ráda vodičku.

Flekatej plešounek s vocáskem jako potkánek .
Mj. nesnáší vlastní barvu - nechce se lišit od jednobarevných:

12.11.2008 16:05
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Flekatej plešounek s vocáskem jako potkánek .
Mj. nesnáší vlastní barvu - nechce se lišit od jednobarevných:

Prozměnu zelenohnědá jo? Nová barva jo?

12.11.2008 16:40
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Prozměnu zelenohnědá jo? Nová barva jo?

No jakou si tam namíchala, takovou má, sviňka divoká .
Někdy přijde i do šedočerna...

12.11.2008 16:52
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
No jakou si tam namíchala, takovou má, sviňka divoká .
Někdy přijde i do šedočerna...

No vidím to nejdřív na masku a pak to jde umejt, aby byla hezky flekatá.zase

12.11.2008 17:09
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No vidím to nejdřív na masku a pak to jde umejt, aby byla hezky flekatá.zase

Opačně.
Postupem: přijdu k vodě, napiju se z kraje.
Vlezu do prostředka a napiju se tam ( může tam být lepší). Rozmíchám vodu uprotřed s tím, co je na dně a lehnu si do ní.
Vylezu mokrá a mírně špinavá, přejdu na kraj, kde je málo vody, spíše bahno - řádně rozmíchat a solidně se natřít. Vyběhnout ven a cvalem pryč. Když je nálada, ještě poválet se v písku.
Sranda je, že tohle vážně provozujou třeba v únoru - je -li tenký led, který jde rozbít.
Vidět to zavírači oken, utěsňovači dveří a baliči do dek, asi je šlehne .
A koně přes zimu nezakašlou.
Zkusím to nafotit v zimě, když se zadaří

12.11.2008 17:31
bonita

XXX.XXX.126.50

ambra napsal(a):

fiha, Sally, az mi je zima, ked pozeram na tie tvoje koniky...

12.11.2008 17:36
bonita

XXX.XXX.126.50

ambra napsal(a):

12.11.2008 18:11
bonita

XXX.XXX.126.50

ambra napsal(a):

12.11.2008 18:12
bonita

XXX.XXX.126.50

ambra napsal(a):

co sa vam na tych chudinkach malych norickych na ECH nepaci?

12.11.2008 21:28
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
co sa vam na tych chudinkach malych norickych na ECH nepaci?

bonita to právě to že jsou to chudinky malý, klabonosatý připomínající Okapi a kdo ví co ještě, jenom ne toho koně.
sally já normálně musela jít přiložit do kotle, je mi z toho zima. Ale jako je to jejich věc, když jsou na to zvyklý od mala, ale rozhodně bych tam koně, který se narodil v maštali nebo byl ve špatném stavu jenom tak nepustila.

13.11.2008 00:09
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
bonita to právě to že jsou to chudinky malý, klabonosatý připomínající Okapi a kdo ví co ještě, jenom ne toho koně.
sally já normálně musela jít přiložit do kotle, je mi z toho zima. Ale jako je to jejich věc, když jsou na to zvyklý od mala, ale rozhodně bych tam koně, který se narodil v maštali nebo byl ve špatném stavu jenom tak nepustila.

Okapi - tak to je faakt huuustý .
Dyť je to rezavej kladrubák.
Holky, já je tam neposílám - když jsou blbí, ať se topí . Oni tam lezou furt ( někteří častěji, někteří občas - ale nejvíc mlaďoši) a v jakékoliv roční době. Malý led rozbijou jako ledoborec, velký je unese - tak běhají přes vodu.
Asi budou horkorkevnější než si myslíme.
Jinak největší prča je sledovat koupené prcky. První měsíc neběhají dobrovolně do kopce ani z kopce ( čumí na ostatní jak bagr do tvrdé hliny), natož aby s nimi lezli do vody.
Ale stejně jako malé děcka se nejlíp učí to, co vidí že dělají jiní - takže za čtvrt roku člověk nepozná domorodce od přivandrovalce..

13.11.2008 00:12
proxima

XXX.XXX.85.1

sally napsal(a):
Holky, já je tam neposílám - když jsou blbí, ať se topí . Oni tam lezou furt ( někteří častěji, někteří občas - ale nejvíc mlaďoši) a v jakékoliv roční době. Malý led rozbijou jako ledoborec, velký je unese - tak běhají přes vodu.
Jinak největší prča je sledovat koupené prcky. První měsíc neběhají dobrovolně do kopce ani z kopce ( čumí na ostatní jak bagr do tvrdé hliny), natož aby s nimi lezli do vody.
Ale stejně jako malé děcka se nejlíp učí to, co vidí že dělají jiní - takže za čtvrt roku člověk nepozná domorodce od přivandrovalce..

Ahojky,
sice nepatřím mezi chovatelé chlaďásků,ale jak tu koukám na tvoje fotky koníků,tak musím říct že je to nádhera...mají se jak v ráji...vodomilové!!
Kdyby se tak měli všichni koníci...
Jo a prosímtě nemáš foto víc z blízka toho leoparda co tam čouhá z vody???

13.11.2008 00:13
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):

... horkokrevnější... to je slovo
A zatopte si, zmrzlíci. Taky bych tam teď nevlezla...

13.11.2008 00:16
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):
Ahojky,
sice nepatřím mezi chovatelé chlaďásků,ale jak tu koukám na tvoje fotky koníků,tak musím říct že je to nádhera...mají se jak v ráji...vodomilové!!
Kdyby se tak měli všichni koníci...
Jo a prosímtě nemáš foto víc z blízka toho leoparda co tam čouhá z vody???

Jo, tady je kus leoparda :

13.11.2008 00:18
proxima

XXX.XXX.85.1

sally napsal(a):
Jo, tady je kus leoparda :

Ten se fakt povedl-díky!!!!

13.11.2008 00:20
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):

To je nádherné zvíře Bonita - copak je to?
Slovenský športový pony - tedy jestli ještě existuje - nebo jsem úplně mimo?

13.11.2008 00:21
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):
Ten se fakt povedl-díky!!!!

Nemáš zač

13.11.2008 00:24
proxima

XXX.XXX.85.1

sally napsal(a):
Nemáš zač

My chováme appaloosy a za takovou barvičku bych byla vděčná...
Koukám že chlaďasy to umí vybarvit lépe..

13.11.2008 00:29
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):
My chováme appaloosy a za takovou barvičku bych byla vděčná...
Koukám že chlaďasy to umí vybarvit lépe..

Náhodička náhoda - aneb štěstí sedlo na blbce.
Máma hnědka b.o., otec Navar - hermelín. Máma je po něm březí opět, tak uvidíme, co z ní vypadne na jaře... třeba ryzák

13.11.2008 00:34
proxima

XXX.XXX.85.1

sally napsal(a):
Náhodička náhoda - aneb štěstí sedlo na blbce.
Máma hnědka b.o., otec Navar - hermelín. Máma je po něm březí opět, tak uvidíme, co z ní vypadne na jaře... třeba ryzák

To je možné-u těhlech chameleonů je všechno možné...
Nebo se může narodit ryzák a pak do třech let z něj být bělouš...Alespoň není nuda a stereotyp

13.11.2008 00:40
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):
To je možné-u těhlech chameleonů je všechno možné...
Nebo se může narodit ryzák a pak do třech let z něj být bělouš...Alespoň není nuda a stereotyp

No právě.
S flekáčema, to je jiná zábava, jak s jednobarevníkama

13.11.2008 00:45
proxima

XXX.XXX.85.1

sally napsal(a):
No právě.
S flekáčema, to je jiná zábava, jak s jednobarevníkama

...hele tohle je naše kobča v půl roce....

13.11.2008 00:46
proxima

XXX.XXX.85.1

proxima napsal(a):

...a teď ve 4letech vypadá takhle a pořád bělá...

13.11.2008 00:50
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):

Nádherná, mám ráda i jen ty s dekou.
Když už tu mám človíčka od fochu: jak často se dědí u tohoto zbarvení dost řídká hříva a ocas ( zhruba v %)? Po netu jsem se prohrabávala v appa a přišlo mi to časté dost...
U noričky, když jsou běžně chlaďasi vlasáči - se s tím sžívám trochu těžce

13.11.2008 00:54
proxima

XXX.XXX.85.1

sally napsal(a):
Nádherná, mám ráda i jen ty s dekou.
Když už tu mám človíčka od fochu: jak často se dědí u tohoto zbarvení dost řídká hříva a ocas ( zhruba v %)? Po netu jsem se prohrabávala v appa a přišlo mi to časté dost...
U noričky, když jsou běžně chlaďasi vlasáči - se s tím sžívám trochu těžce

...no tak má to být plemenný znak appaloosy-málo hřívy a ocasu-aby se jí zaplétala do bodláků a kaktusů na pláních...
Jak se appaloosy kříží s jinýma plemenama tak se to trochu vytrácí...Ale ještě dost koní má 5chlupů...Taky nemůžu říct že by se mě to líbilo...
Třeba tahle naše kobča měla do dvou let ocas jak bobr...teď jí trochu narostl,ale minimálně

13.11.2008 00:56
proxima

XXX.XXX.85.1

proxima napsal(a):
...no tak má to být plemenný znak appaloosy-málo hřívy a ocasu-aby se jí zaplétala do bodláků a kaktusů na pláních...
Jak se appaloosy kříží s jinýma plemenama tak se to trochu vytrácí...Ale ještě dost koní má 5chlupů...Taky nemůžu říct že by se mě to líbilo...
Třeba tahle naše kobča měla do dvou let ocas jak bobr...teď jí trochu narostl,ale minimálně

Jé vy jste od Zlína koukám..tam to známe...Je tam krásně...
Nejdřív jsem tam jezdila ke kamarádce do Zádveřic-ve družstvu tam mají taky chlaďsky..
A máme tam známé-Bartoškovi,Procházkovi s koníky..v Držkové..A letos jsme z Držkové jeli vandr přes Vizovice zpět k nám do Beskyd...je to u vás nádhera!!!

13.11.2008 01:02
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):

Moje zvířo asi taky nebude mít hřívu delší než Przewalski. A ještě takoví sólisti v řadě. Ta hříběcí hustá jí přes zimu vypadala ( teď je ročka).
Ocásek jako potkánek - kontrast s tou óbr prdelí maximální .
Řídký, ale snad doroste - teda snaží se.
Kámoška taky chová appa - říkala mi o své známé, že koupila appa hřebce s dlouhým ocasem, co pak vypadal a teď ho má jak štětku.
Kdoví, co mne ještě čeká - ale aspoň není nuda, máš pravdu.

13.11.2008 01:05
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):
Jé vy jste od Zlína koukám..tam to známe...Je tam krásně...
Nejdřív jsem tam jezdila ke kamarádce do Zádveřic-ve družstvu tam mají taky chlaďsky..
A máme tam známé-Bartoškovi,Procházkovi s koníky..v Držkové..A letos jsme z Držkové jeli vandr přes Vizovice zpět k nám do Beskyd...je to u vás nádhera!!!

Jo to je - u nás krásně.
Na Držkovou a okolí jezdíme na vyjížďky, když se daří najít čas

13.11.2008 01:08
proxima

XXX.XXX.85.1

sally napsal(a):
Moje zvířo asi taky nebude mít hřívu delší než Przewalski. A ještě takoví sólisti v řadě. Ta hříběcí hustá jí přes zimu vypadala ( teď je ročka).
Ocásek jako potkánek - kontrast s tou óbr prdelí maximální .
Řídký, ale snad doroste - teda snaží se.
Kámoška taky chová appa - říkala mi o své známé, že koupila appa hřebce s dlouhým ocasem, co pak vypadal a teď ho má jak štětku.
Kdoví, co mne ještě čeká - ale aspoň není nuda, máš pravdu.

To téhle naší Vanese asi v 1 roku vypadla všechna hříva do půl krku a půl krku jí zůstalo...černé....A na té vypadané půce jí narostla šedá....

No je s nima sranda...Akorát ty ocasy bez žíní jsou nanic proti mouchám...tak budeš muset vyrobit příčesek...

Ale koníky máte fakt nádherné!!!!!

13.11.2008 01:10
proxima

XXX.XXX.85.1

sally napsal(a):
Jo to je - u nás krásně.
Na Držkovou a okolí jezdíme na vyjížďky, když se daří najít čas

Dívala jsem se na fotky jak výletujete-to je super!!!
To my máme krásné hory,ale pro koně je to záhul a kousek roviny tu není....ale aspoň jím rostou zadnice...

13.11.2008 01:14
proxima

XXX.XXX.85.1

proxima napsal(a):
To téhle naší Vanese asi v 1 roku vypadla všechna hříva do půl krku a půl krku jí zůstalo...černé....A na té vypadané půce jí narostla šedá....

No je s nima sranda...Akorát ty ocasy bez žíní jsou nanic proti mouchám...tak budeš muset vyrobit příčesek...

Ale koníky máte fakt nádherné!!!!!

...a tohle je náš letošní bobek...
Jeho táta se narodil taky hnědák s dekou a teď je bělouš s černou hřívou a nohama...Tak uvidíme jak prcek dopadne...

A co spát,to se nechystáš????

13.11.2008 07:08
charliebob

XXX.XXX.224.10

ambra napsal(a):

Ahoj. Přiznávám se, že vás spíše jen z povzdálí pozoruji, což se sice nemá, ale musím tady u vás vždycky koukat na fotečky, protože chlaďásci jsou i moje krevní skupina a tentokrát už se musím ozvat, to nejde jen mlčet. Dostaly mě ty "jezerní" fotečky. To je něco úžasného, jak se ti koňouši chodí sami vykoupat a ta bahenní lázeň na konec, to je prostě bomba. Chválím. Vím, že je to dřina, koně pak vypucovat, ale ta pohoda, která z těch koní na těch fotkách kouká, je prostě k nezaplacení. Opravdu moc pěkné .

13.11.2008 07:23
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
... horkokrevnější... to je slovo
A zatopte si, zmrzlíci. Taky bych tam teď nevlezla...

sally nene kdepak kladrubák ale Okapi, ještě parůžky proužky a je to hotovka.
Jinak já topím topím, ale vždycky až po příchodu z práce, do tý doby mám u nosu rampouchy. No já bych jim tam radši nelezla ani v létě, aby si to nevzali osobně.
JInak Vás musím zprdnout, takhle ponocovat a ještě to tu takhle popohnat, člověk se až po ránu lekne.
A jsem osobně ráda, že my jsme fádně rezaví s grošema. A máme jakous takovos normální hřívečku.

13.11.2008 16:14
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):
Dívala jsem se na fotky jak výletujete-to je super!!!
To my máme krásné hory,ale pro koně je to záhul a kousek roviny tu není....ale aspoň jím rostou zadnice...

Máme přibližnou rovinu jenom kolem komína - ale ta mě nebaví, je to nuda... kopce, to je jiná paráda... jojo, zadnice z nich rostou

13.11.2008 16:23
sally

XXX.XXX.136.64

proxima napsal(a):
...a tohle je náš letošní bobek...
Jeho táta se narodil taky hnědák s dekou a teď je bělouš s černou hřívou a nohama...Tak uvidíme jak prcek dopadne...

A co spát,to se nechystáš????

Vypadá pěkně .
Kámoška mi taky posílala fotky své appy - jako hříbě vypadala přesně takhle - ryzka s dekou. Teď je skoro šimla, sem tam rezavá tečka... nadšená teda zrovna není, že jí takhle vybělila .
Je fakt, že ty pidiocásky proti mouchám nejsou nic moc. Příčesek už mi poradili - a ten by nebyl problém, někteří naši koně by mohli podělit ocasem pět appaloos .
Třeba tenhle Ronův zrzavý by se jí šiknul :

13.11.2008 16:29
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally nene kdepak kladrubák ale Okapi, ještě parůžky proužky a je to hotovka.
Jinak já topím topím, ale vždycky až po příchodu z práce, do tý doby mám u nosu rampouchy. No já bych jim tam radši nelezla ani v létě, aby si to nevzali osobně.
JInak Vás musím zprdnout, takhle ponocovat a ještě to tu takhle popohnat, člověk se až po ránu lekne.
A jsem osobně ráda, že my jsme fádně rezaví s grošema. A máme jakous takovos normální hřívečku.

Normální je nejlepčí. Vokudlit to na 20 čísel délky, ať to funguje proti mouchám a jde to ještě česat. Půlmetrový chemlon už je doost hrozný a kůň se pod ním děsně potí.
A Oookapi fandím. Jen nenapájet z kýble - buďto vana, nebo napaječka .

13.11.2008 16:37
sally

XXX.XXX.136.64

charliebob napsal(a):
Ahoj. Přiznávám se, že vás spíše jen z povzdálí pozoruji, což se sice nemá, ale musím tady u vás vždycky koukat na fotečky, protože chlaďásci jsou i moje krevní skupina a tentokrát už se musím ozvat, to nejde jen mlčet. Dostaly mě ty "jezerní" fotečky. To je něco úžasného, jak se ti koňouši chodí sami vykoupat a ta bahenní lázeň na konec, to je prostě bomba. Chválím. Vím, že je to dřina, koně pak vypucovat, ale ta pohoda, která z těch koní na těch fotkách kouká, je prostě k nezaplacení. Opravdu moc pěkné .

Děkuji .
Až ty fotky přeberu, dám nějaké na naše stránky. ( já je měla nafocené i v tom únoru, ale byly tak přesvícené, že se nedaly použít)
Ikdyž se to nezdá a oni vrátí domů jako hroši - spí do rána na čisté suché slámě, tak se to samo sloupne jako bahenní maska a druhý den odpoledne i bez čištění už nikdo nepozná, co prováděli den předtím. Vtip je v tom, nezasahovat do toho, aby se bláto nezadřelo ke kůži - nechat to prostě být

14.11.2008 07:30
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Děkuji .
Až ty fotky přeberu, dám nějaké na naše stránky. ( já je měla nafocené i v tom únoru, ale byly tak přesvícené, že se nedaly použít)
Ikdyž se to nezdá a oni vrátí domů jako hroši - spí do rána na čisté suché slámě, tak se to samo sloupne jako bahenní maska a druhý den odpoledne i bez čištění už nikdo nepozná, co prováděli den předtím. Vtip je v tom, nezasahovat do toho, aby se bláto nezadřelo ke kůži - nechat to prostě být

No koukám tady to zase mírně popojelo. A sally i staří koňáci věděli, že bahno je lepší nechat zaschnout a pak pokud samo neopadá stáhnout železným hřbílkem dolů. To jenom ti dnešní jsou blbí(neberte si to nikdo osobně)

14.11.2008 17:46
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No koukám tady to zase mírně popojelo. A sally i staří koňáci věděli, že bahno je lepší nechat zaschnout a pak pokud samo neopadá stáhnout železným hřbílkem dolů. To jenom ti dnešní jsou blbí(neberte si to nikdo osobně)

Blbů se vyskytuje v populaci stále stejné %, řekla bych.
Průměrně líný anebo dost pracovně zaneprázdněný koňomajitel na to přijde časem sám i bez infa od starých koňáků

15.11.2008 21:32
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Průměrně líný anebo dost pracovně zaneprázdněný koňomajitel na to přijde časem sám i bez infa od starých koňáků

Tak já dám něco pro potěchu oka http://www.pferdefernsehen.eu/ mainnavi/filme/show/ostsee-quadrille- groesste-friesenquadrille.html?L=1 (2 mezery)

16.11.2008 13:27
andrys

XXX.XXX.1.35

sally napsal(a):

Tak našemu Gastonovi to začíná.....pomalu ale jistě.....

16.11.2008 13:30
andrys

XXX.XXX.1.35

andrys napsal(a):
Tak našemu Gastonovi to začíná.....pomalu ale jistě.....

Jště jedna

16.11.2008 13:32
andrys

XXX.XXX.1.35

andrys napsal(a):
Jště jedna

A ještě Lacinko

16.11.2008 13:35
konak

XXX.XXX.132.50

andrys napsal(a):
A ještě Lacinko

zdar honzo jak jse vede taky dam fotky s lesa zitra neco nafotim a dam to jsemka zatim zdar a nechjsi darit

16.11.2008 21:14
bonita

XXX.XXX.113.4

ambra napsal(a):

tak ja sa hlasim, som marod, zdolal ma nejaky previt bacil a lezala som tri dni v teplotachja to tak nenavidim

16.11.2008 21:17
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
tak ja sa hlasim, som marod, zdolal ma nejaky previt bacil a lezala som tri dni v teplotachja to tak nenavidim

bonita tak já hlásím zase mi letěly kolem hlavy kopyta prozměnu přední, No holt se můj otec pokoušel poorat zahradu a Kasztanka jaksi nebyla stejného mínění a pokusila se mi ukopnout hlavu.

16.11.2008 21:17
bonita

XXX.XXX.113.4

ambra napsal(a):

Sally, ne-e, nie slovensky sportovy pony, ale je to welsan(C alebo D) a je to na juniorskych petekoch v UK, kde som rozhodcovala

16.11.2008 21:19
bonita

XXX.XXX.113.4

ambra napsal(a):

jejda Ambricko, pre Pana Jana, davaj si pozor!

16.11.2008 21:20
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
jejda Ambricko, pre Pana Jana, davaj si pozor!

bonita ale neboj ještě žiju

16.11.2008 21:22
bonita

XXX.XXX.113.4

ambra napsal(a):

a nove fotecky ako tuna Sallynka a Andrysek nemas?

16.11.2008 21:25
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
a nove fotecky ako tuna Sallynka a Andrysek nemas?

bonita fotky nejsou jsem dneska chtěla fotit tu moji dvoujčlenou psí smečku a jaksi se nezadařilo. Takže pouze něco staršího, jsou na mě nějací moc rychlí a nebo se mi Dudla válí na klíně, což teda nevím jak ho vyfotit

16.11.2008 21:27
bonita

XXX.XXX.113.4

ambra napsal(a):

jj ti su ale krasnitak ja mam zasa toho nasho jazvecika nalepeneho stale pri mne v posteli, ona chape, ze mi nie je dobre, tak spoluciti so mnou

16.11.2008 21:33
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
jj ti su ale krasnitak ja mam zasa toho nasho jazvecika nalepeneho stale pri mne v posteli, ona chape, ze mi nie je dobre, tak spoluciti so mnou

Tak bycha aby ti nechodila na pilule proti teplotě No jsou kouzelní a jaký uměj dělat kouzelný ksichtíky, ale jenom když nemám po ruce foťák. Jsem Dudlu chtěla vyfotit jak si hoví ve slámě super zahrabanej a pak seděl na balíku a koukal stylem : "pán domu jsem tu já". A než jsem došla s foťákem tak byl v trapu.
A ještě jedna. Pomalu začínám uvažovat, že za rok za dva bych si pořídila ještě jednoho, ale pro změnu černého nebo tmavě vlkošedého. Tak uvidím co za tu dobu bude.

16.11.2008 21:45
bonita

XXX.XXX.113.4

ambra napsal(a):

tak byt tebou, kupim si cierneho a mala by si black and white

16.11.2008 21:51
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
tak byt tebou, kupim si cierneho a mala by si black and white

No jo taky jsem nad tím uvažovala, ale uvidím je to ještě daleko. zatím stačí Dudla, kterej dopoledne neunávně řádí venku a odpoledne chrápe nataženej buď v kuchyni pod topením a nebo v předsíni na kobercu.

16.11.2008 21:59
bonita

XXX.XXX.113.4

ambra napsal(a):
No jo taky jsem nad tím uvažovala, ale uvidím je to ještě daleko. zatím stačí Dudla, kterej dopoledne neunávně řádí venku a odpoledne chrápe nataženej buď v kuchyni pod topením a nebo v předsíni na kobercu.

Ambra: chcem sa ta spytat, vy mate psikov ako hubicov mysi, as, ze? ako ste na tom s blchami? Nemaju potom blechy?

Přidejte reakci

Přidat smajlík