red and white
napsal(a):
Ahoj našla jsem inzerát na odstávče - matka belgik, otec shagya arab... má tam pouze jednu fotku, vypadá pěkně, ale zajímalo by mě co z toho vyroste? Znáte takové mixky? Myslíte, že z něj bude pěkný koník? Já jsem se osobně ještě s takovým křížencem nesetkala
No já nevím co je na tom zvláštního, mě to přijde v normálu. Kámoška má něco podobného a když jsem viděla jejího valáška poprvý na fotce typovala jsem ho na pevnýho teplokrevníka. Ale každej koník je individuál, takže nikdy nevíš. Takže ti co si myslíš, že jsou jenom čistokrevní koně tak se mílej. Ono asi platí, že bez kříženců by jsme nevěděly co jsou to čistokrevní a bez kříženců by nebylo tolik čistokrevných.
A taky by bylo asi fajn, kdybys napsala kde jsi ten inzerát našla?
ambra
napsal(a):
No já nevím co je na tom zvláštního, mě to přijde v normálu. Kámoška má něco podobného a když jsem viděla jejího valáška poprvý na fotce typovala jsem ho na pevnýho teplokrevníka. Ale každej koník je individuál, takže nikdy nevíš. Takže ti co si myslíš, že jsou jenom čistokrevní koně tak se mílej. Ono asi platí, že bez kříženců by jsme nevěděly co jsou to čistokrevní a bez kříženců by nebylo tolik čistokrevných.
A taky by bylo asi fajn, kdybys napsala kde jsi ten inzerát našla?
ambra: inzerát je z bazoše ale nemyslím že je to podstatné můj dotaz byl na křížení těchto dvou plemen
asi jsi mě špatně pochopila, proti křížencům nic nemám znám křížence čmb x čt , ale čmb x shagya jsem ještě neviděla tak mě pouze zajímá, jak by mohl vypadat takto namixovaný koník, zda někdo takového křížence zná - snažím se jen rozšířit si obzor a zajímá mě to, toť vše !
red and white
napsal(a):
ambra: inzerát je z bazoše ale nemyslím že je to podstatné můj dotaz byl na křížení těchto dvou plemen
asi jsi mě špatně pochopila, proti křížencům nic nemám znám křížence čmb x čt , ale čmb x shagya jsem ještě neviděla tak mě pouze zajímá, jak by mohl vypadat takto namixovaný koník, zda někdo takového křížence zná - snažím se jen rozšířit si obzor a zajímá mě to, toť vše !
Ahoj, mam doma norik x arab, myslím si že je to pěkný koník, takový drobnější chladásek, trochu více temperamentu, ale kolikrát je to tak, že hlava by chtěla, ale tělo nemůže Ale má krásnou hlavu - lidé se dost ptají, co je to za chladase s takovou hlavou...ta bude asi po tom arábkovi...
petapeta
napsal(a):
Ahoj, mam doma norik x arab, myslím si že je to pěkný koník, takový drobnější chladásek, trochu více temperamentu, ale kolikrát je to tak, že hlava by chtěla, ale tělo nemůže Ale má krásnou hlavu - lidé se dost ptají, co je to za chladase s takovou hlavou...ta bude asi po tom arábkovi...
vypadá krásně, nemáš prosím foto celého těla ?? díky
red and white
napsal(a):
vypadá krásně, nemáš prosím foto celého těla ?? díky
Něco jsem našla, ale nic moc - on když vidí foták, tak se hned nahrne a cpe mi všude hlavu a chce si ho očichat. Je trošku tlustší, tak se nelekni....
petapeta
napsal(a):
Něco jsem našla, ale nic moc - on když vidí foták, tak se hned nahrne a cpe mi všude hlavu a chce si ho očichat. Je trošku tlustší, tak se nelekni....
ještě jedna....
petapeta
napsal(a):
ještě jedna....
je to krásný koník zaujala mě tahle kombinace ale koukám, že to chlaďáska krásně zušlechtilo a zjemnilo
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2578254/ Prodam-odstavce-MUGAS.php ( mezera pred prodam ) to je to hříbko které mě zaujalo ...
red and white
napsal(a):
je to krásný koník zaujala mě tahle kombinace ale koukám, že to chlaďáska krásně zušlechtilo a zjemnilo
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2578254/ Prodam-odstavce-MUGAS.php ( mezera pred prodam ) to je to hříbko které mě zaujalo ...
Na inzerát jsem taky narazila....jedna známá má také dva koníky norik x arab, ale oba má více do arábka, já mám spíše toho norika. Nevím jestli je to nejštastnější spojení, ale faktem je, že je to příjemný koník pod sedlo - klidný, ale zároveň i trochu temperamentnější než bývají chlaďásci...neměnila bych
petapeta
napsal(a):
Na inzerát jsem taky narazila....jedna známá má také dva koníky norik x arab, ale oba má více do arábka, já mám spíše toho norika. Nevím jestli je to nejštastnější spojení, ale faktem je, že je to příjemný koník pod sedlo - klidný, ale zároveň i trochu temperamentnější než bývají chlaďásci...neměnila bych
jojo to věřím mě se na chlaďáscích líbí jejich pohodlnost - měli jsme kobylku norika, a na tý v klusu člověk mohl usnout
ani člověk nepoznal, že kluše...
a kamarádky má chlaďasku kříženou s teplasem a nemůže si jí vynachválit...
red and white
napsal(a):
jojo to věřím mě se na chlaďáscích líbí jejich pohodlnost - měli jsme kobylku norika, a na tý v klusu člověk mohl usnout
ani člověk nepoznal, že kluše...
a kamarádky má chlaďasku kříženou s teplasem a nemůže si jí vynachválit...
Przedswit s chladasom
bonbonka
napsal(a):
Przedswit s chladasom
Těžko říct, co z něj vyroste...ale myslím, že to bude tak nějak jako lehčí typ norika, nebo silnější typ jezdeckého koně. Jen je tam možnost, že se dost pobijí geny koní...a třeba by mohly vylézt na povrch...obří tělo - a na něj nepřiměřeně úzké slabé nohy...(třeba.)
Myslím, že křížit hodně rozdílné typy koní je občas risk....ale víceméně..jsou to krásné mixi.
Ale hříbo vypadá dobře....asi bude pevné stavby...ale jemného pohledu.
red and white
napsal(a):
No mi to přijde jako normální protože mám dvě kámošky a jedna má tedy dva noriko x araby z niž mi valášek připomíná mohutné ČT a kobylka cosi nezařaditelného spíše trošinku po hlavě arabského. A druhá má belgiko trakéna a to je taky spíš takový ČT ale menší a jemné. Ale může z toho vzniknout i něco obludného s velkou hlavou a prťavoučkým tělíčkem nebo obřím vrchem a teňounkejma nožkama.
Ale ten z inzerátu vypadá spíš jako hucul teda aspoň mě se tak zatím jeví. Ale je to hříbě z toho může vyrůst bůh ví co.
red and white
napsal(a):
Ahoj našla jsem inzerát na odstávče - matka belgik, otec shagya arab... má tam pouze jednu fotku, vypadá pěkně, ale zajímalo by mě co z toho vyroste? Znáte takové mixky? Myslíte, že z něj bude pěkný koník? Já jsem se osobně ještě s takovým křížencem nesetkala
ja si osobne myslim, ze arab ine plemeno nemoze pokazit, lebo je skratka dokonaly tu priklad cieleneho krizenia tazaka a araba:
http://www.cyberserver.cz/ 25-bulonsky-chladnokrevnik
red and white
napsal(a):
Hříbě z inzerátu vypadá dobře.
Říká se, že lepší spojení je chladnokrevná matka x teplokrevný otec nežli naopak.
Matka údajně předá pevnou stavbu kostry a odvahu a otec teplokrevník/arab/ plňas ušlechtilost, živost,pohybové schopnosti.
Opačný způsob: teplokrevná matka x chlaďas prý mívá za následek častěji právě tu nevyváženost silného těla a tenkých nohou, což asi nikdo nechce...
Angličani v chovu honebních koní též používají ten první způsob -těžká matka x ušlechtilý otec - mají v tom dlouhodobou praxi, takže asi nejlíp vědí, proč zrovna takto.
bonita
napsal(a):
ja si osobne myslim, ze arab ine plemeno nemoze pokazit, lebo je skratka dokonaly tu priklad cieleneho krizenia tazaka a araba:
http://www.cyberserver.cz/ 25-bulonsky-chladnokrevnik
Ahoj,
koně od Lenky Z. znám, jsou to dobrí kvalitní koně. Tehdy prodávala 4 letou kobylu stejného spojení. Byla to super kobyla skákala i pod malejma dětma. Hodný.
Jenom doporučuji si koně nakládat samotný.