Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2008 19:17
michel

XXX.XXX.188.216

mám dotaz, nevím jak to mám vše vysvětlit no prostě.....ujala jsem se koně pač by šel jinak na jatka. Patří sousedovi který ho má ve své stáji a já mu platím ustájení. Dohodli jsme se že mi ho daruje. Jen nevím jak se přepisují papíry......mám strach aby na mě neušil boudu a hlavně nechci aby ten kůň šel na jatka. Nevím jak to chodí...jestli stačí že doma napíšu že mi kůň bude darován a hodíme tam podpisy a tím to hasne.? Fakt s tím nemám zkušenosti tak mi prosím nepište drsné odpovědi

happyhvezda

24.11.2008 19:20
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

michel napsal(a):
mám dotaz, nevím jak to mám vše vysvětlit no prostě.....ujala jsem se koně pač by šel jinak na jatka. Patří sousedovi který ho má ve své stáji a já mu platím ustájení. Dohodli jsme se že mi ho daruje. Jen nevím jak se přepisují papíry......mám strach aby na mě neušil boudu a hlavně nechci aby ten kůň šel na jatka. Nevím jak to chodí...jestli stačí že doma napíšu že mi kůň bude darován a hodíme tam podpisy a tím to hasne.? Fakt s tím nemám zkušenosti tak mi prosím nepište drsné odpovědi

Přepis koně na jiného majtele se posíla do Slaťiňan kde jsou koně evidovány .

24.11.2008 19:26
michel

XXX.XXX.188.216

happyhvezda napsal(a):

jo díky, no on ten majitel opravdu podivný člověk, moc se sním nedá ani domluvit a pochybuji že ten kůň je někde evidovaný, ale to asi musí být viť? já už to po něm chci nějaký ten pátek, ale zdá se mi že ten kůň nemá žádné papíry pač se z toho pořád vykrucuje...

olga visnakova

24.11.2008 19:28
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

happyhvezda napsal(a):

Pokud má výžeh a papíra, pokud ne, musí jej nejprve popsat a vypálit inspektor chovu. A může jej napsat již na Tebe. Ale přemýšlej-kolik koníkovi je, zda je zdrav.stav v pořádku, byt nemocen, zda je to k životu, aby Ti za chvilku neumřel a pak kafilerie atd..........moře peněz. Také zda máš na péči a podobně. Držím palečky.

24.11.2008 19:43
michel

XXX.XXX.188.216

olga visnakova napsal(a):
Pokud má výžeh a papíra, pokud ne, musí jej nejprve popsat a vypálit inspektor chovu. A může jej napsat již na Tebe. Ale přemýšlej-kolik koníkovi je, zda je zdrav.stav v pořádku, byt nemocen, zda je to k životu, aby Ti za chvilku neumřel a pak kafilerie atd..........moře peněz. Také zda máš na péči a podobně. Držím palečky.

no tak to výžeh nemá, jej to je to tak složité no dobrá, to se nějak zařídí no. Já ho mám tak od konce prázdnin, měli jsme problém s kopyty, ale už je to v pořádku. Byl u nás veterinář tak jsme vyřešily pár drobností, no drobností. Teď už jsme zdraví a v plné síle. Teď se má opravdu k světu, po 10 letech má ohradu k senu neustálí přístup a k vodě také to nikdy neměl. Já tedy nikdy koně neplánovala, ale nějak se to naskytlo no mám se co učit. Zatím to zvládám si teda myslím.

24.11.2008 20:05
shantal88

XXX.XXX.116.186

michel napsal(a):
no tak to výžeh nemá, jej to je to tak složité no dobrá, to se nějak zařídí no. Já ho mám tak od konce prázdnin, měli jsme problém s kopyty, ale už je to v pořádku. Byl u nás veterinář tak jsme vyřešily pár drobností, no drobností. Teď už jsme zdraví a v plné síle. Teď se má opravdu k světu, po 10 letech má ohradu k senu neustálí přístup a k vodě také to nikdy neměl. Já tedy nikdy koně neplánovala, ale nějak se to naskytlo no mám se co učit. Zatím to zvládám si teda myslím.

Jinak pro upřesnění přepis se posílá na Písek

24.11.2008 20:07
shantal88

XXX.XXX.116.186

shantal88 napsal(a):
Jinak pro upřesnění přepis se posílá na Písek

teda u ČT u jiných plemen na jejich plem.knihu abych to upřesnila

24.11.2008 20:23
gituna

XXX.XXX.85.61

shantal88 napsal(a):
teda u ČT u jiných plemen na jejich plem.knihu abych to upřesnila

Pokud se jedná o změnu majitele, tak to se posílá do Slatiňan, viz http://www.uek.cz/

24.11.2008 20:32
ladys

XXX.XXX.26.142

gituna napsal(a):
Pokud se jedná o změnu majitele, tak to se posílá do Slatiňan, viz http://www.uek.cz/

Určitě si napište smlouvu.
Stačí pár vět, např. kůň byl darován toho dne slečně (paní) té a té, bývalým majitelem tím a tím... Stačí, aby jste se pod to oba podepasli a to jako smlouva stačí.
Nemáš možnost ho mít u baráku? Nebo v jiné stáji? Jinak napiště i smlouvu i o ustájení, ať s tím nemáš problém.
A pokud má výžech, ale majitel Ti nechce dát papíry (modrý průkaz), tak zavolej inspektorovi chovu, ať dorazí a on Ti poradí. Udělá grafický popis, popř. DNA testy, pokud má koník papíry nebo je v PK (plemenná kniha), v tom se moc nevyznám, ale asi to tak je.
Ale myslím, že tady bude stačit modrý průkaz. Ať rovnou napíše koně na Tebe, pokud to budeš mít podložené tou jednoduchou smlouvou, už se nemusíš ničeho bát.
Hlavně donuť majitele ji podepsat, aby nebyl jenom vyčůraný.
Přeji hodně zdaru a žádné problémy okolo
A nezapomeň na očkování. Máš alespoň očkovací průkaz?

24.11.2008 21:12
michel

XXX.XXX.188.216

ladys napsal(a):
Stačí pár vět, např. kůň byl darován toho dne slečně (paní) té a té, bývalým majitelem tím a tím... Stačí, aby jste se pod to oba podepasli a to jako smlouva stačí.
Nemáš možnost ho mít u baráku? Nebo v jiné stáji? Jinak napiště i smlouvu i o ustájení, ať s tím nemáš problém.
A pokud má výžech, ale majitel Ti nechce dát papíry (modrý průkaz), tak zavolej inspektorovi chovu, ať dorazí a on Ti poradí. Udělá grafický popis, popř. DNA testy, pokud má koník papíry nebo je v PK (plemenná kniha), v tom se moc nevyznám, ale asi to tak je.
Ale myslím, že tady bude stačit modrý průkaz. Ať rovnou napíše koně na Tebe, pokud to budeš mít podložené tou jednoduchou smlouvou, už se nemusíš ničeho bát.

právě čekám až koně přepíšem a půjde ke mě do stáje, ještě není komplet hotová..no je to složitější jsem na to sama seno piliny atd..vždyť to znáte. Ten očkovací průkaz také nemá, mám kamaráda na veterině tak mi koně prohlídl. Asi se děsíte no já se také děsila když jsem ty dva chudáky viděla. Má tam ještě jednoho ten není už 14 dní vykydaný, má na na kopytech půl roku staré podkovy, jéé kdyby jste to viděli no hrůza kopyta katasrofální stav. Rok stál na místě a jednoho dne šel tahat do lesa. Já se o něj starala a majitel mě seřval tak tam chudák trčí v hovnech, vůbec nevím jak mám zasáhnout. tak aspoň jednoho jsem zachránila, no .

24.11.2008 21:33
michel

XXX.XXX.188.216

michel napsal(a):
právě čekám až koně přepíšem a půjde ke mě do stáje, ještě není komplet hotová..no je to složitější jsem na to sama seno piliny atd..vždyť to znáte. Ten očkovací průkaz také nemá, mám kamaráda na veterině tak mi koně prohlídl. Asi se děsíte no já se také děsila když jsem ty dva chudáky viděla. Má tam ještě jednoho ten není už 14 dní vykydaný, má na na kopytech půl roku staré podkovy, jéé kdyby jste to viděli no hrůza kopyta katasrofální stav. Rok stál na místě a jednoho dne šel tahat do lesa. Já se o něj starala a majitel mě seřval tak tam chudák trčí v hovnech, vůbec nevím jak mám zasáhnout. tak aspoň jednoho jsem zachránila, no .

užívám si........

25.11.2008 00:53
shantal88

XXX.XXX.116.180

michel napsal(a):
užívám si........

Tak jsem asi blbá,že to posílám do Písku,ale pokaždé co jsem přepisovala koně.A nikdy nic...k tomu to je myslim i na změnách napsané,ale nic,kdo chce at si posílá do Slatinan a příjemnou zábavu

25.11.2008 00:57
shantal88

XXX.XXX.116.180

shantal88 napsal(a):
Tak jsem asi blbá,že to posílám do Písku,ale pokaždé co jsem přepisovala koně.A nikdy nic...k tomu to je myslim i na změnách napsané,ale nic,kdo chce at si posílá do Slatinan a příjemnou zábavu

Propo,tohle je přímo napsáno na zmíněných stránkách UEK :
změna majitele je majitel povinen tuto skutečnost nahlásit:

v případě změn majitelů koní, pro které se v ČR vede plemenná kniha na organizaci, která vede příslušnou plemennou knihu - adresy jsou uvedeny v pokynech na zadní straně hlášenky

25.11.2008 01:11
shantal88

XXX.XXX.116.180

shantal88 napsal(a):
Propo,tohle je přímo napsáno na zmíněných stránkách UEK :
změna majitele je majitel povinen tuto skutečnost nahlásit:

v případě změn majitelů koní, pro které se v ČR vede plemenná kniha na organizaci, která vede příslušnou plemennou knihu - adresy jsou uvedeny v pokynech na zadní straně hlášenky

stačí si to pročíst dřív než ohánět bez ironie

25.11.2008 06:36
marketka

XXX.XXX.179.23

shantal88 napsal(a):

Až budeš mít v ruce modrý průkaz, tak si ze stránek. UEK vytiskni hlášení změny majitele, vyplň to a pošli i s průkazem zpět do Slatiňan. Tam ti koně přepíší a průkaz pošlou zpět. V případě toho druhého koně- chudáka bych se obrátila na veterináře. Má právo majiteli koně zabavit, pokud se o něj řádně nestará.

olga visnakova

25.11.2008 07:25
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

marketka napsal(a):
Až budeš mít v ruce modrý průkaz, tak si ze stránek. UEK vytiskni hlášení změny majitele, vyplň to a pošli i s průkazem zpět do Slatiňan. Tam ti koně přepíší a průkaz pošlou zpět. V případě toho druhého koně- chudáka bych se obrátila na veterináře. Má právo majiteli koně zabavit, pokud se o něj řádně nestará.

Pískem se nenech vyrušit
"Tyto informace vydává NH Kladruby nad Labem, s.p. - Ústřední evidence koní ČR Slatiňany, který pro Českomoravskou společnost chovatelů a.s., jako osobu pověřenou vedením ústřední evidence všech hospodářských zvířat, smluvně zajišťuje vedení ústřední evidence koní, oslů a jejich kříženců s koňmi. "
krom A1/1, amerických plemen a am.klusáků se Tě to netýká a to dle fotky není. Dle kraje TI SEM DÁM ČÍSLO NA inspektora, ju.
http://www.zemskyhrebcinecpisek.cz/ nenech se mást.
V těch Slatinanech je to celostátně evidováno, ju. Písni mi ten kraj-povedu Tě ano.
Středisko Ústřední evidence chovu koní (vedoucí V. Nágrová) patří pod Českomoravskou společnost chovatelů a.s. a je pověřeno MZe ČR vedením ústřední evidence všech koní chovaných v ČR (mimo A 1/1 a klusáka).

-telefon a kontakt je - Ústřední evidence koní ČR
Tel.: +420 469 681 135-7
Tel.: +420 469 319 876
http://www.uek.cz
info@uek.cz

25.11.2008 08:00
gituna

XXX.XXX.85.61

shantal88 napsal(a):

Evuško, nejsem člověk, který by něco tvrdil, aniž by věděl, že má pravdu, ale to samozřejmě nemůžeš vědět. On asi bude zakopán pes v tomhle: "Nový majitel koně, který není registrován v žádné v ČR vedené plemenné knize
zašle hlášení o změně, spolu s průkazem koně, přímo na ÚEK, která změnu
potvrdí a průkaz vrátí do 5 pracovních dnů ode dne doručení zpět majiteli. Pokud kůň
nemá průkaz dosud vystaven, požádá majitel ÚEK o jeho vystavení. Změna se hlásí
do 5 pracovních dnů ode dne, kdy ke změně došlo."
Kamarád si teď kupoval kobylku chlaďasku, taky chtěl posílat do Písku, ale dal na mě a po ani ne 14 dnech měl průkaz ze Slatiňan zpět. Ale jak říkám, pokud už jsi byla v nějaké PK, tak jsi asi s Pískem neměla problémy. Každopádně zadavatelka zjevně v žádné PK nebude.

25.11.2008 08:39
shantal88

XXX.XXX.116.179

gituna napsal(a):
Evuško, nejsem člověk, který by něco tvrdil, aniž by věděl, že má pravdu, ale to samozřejmě nemůžeš vědět. On asi bude zakopán pes v tomhle: "Nový majitel koně, který není registrován v žádné v ČR vedené plemenné knize
zašle hlášení o změně, spolu s průkazem koně, přímo na ÚEK, která změnu
potvrdí a průkaz vrátí do 5 pracovních dnů ode dne doručení zpět majiteli. Pokud kůň
nemá průkaz dosud vystaven, požádá majitel ÚEK o jeho vystavení. Změna se hlásí
do 5 pracovních dnů ode dne, kdy ke změně došlo."
Kamarád si teď kupoval kobylku chlaďasku, taky chtěl posílat do Písku, ale dal na mě a po ani ne 14 dnech měl průkaz ze Slatiňan zpět. Ale jak říkám, pokud už jsi byla v nějaké PK, tak jsi asi s Pískem neměla problémy. Každopádně zadavatelka zjevně v žádné PK nebude.

Reagovala jsem na článek při změně majitele a ne při vyřizování papírů
A jinak,kdybych měla chladase posílám to na jejich svaz-nevim kde je,tedy hádám v Písku.Tam by to hold byo delší a poslali by to na UEK od tama.

25.11.2008 09:33
liala

XXX.XXX.47.8

ladys napsal(a):

Jen by bylo možná lepší nesepisovat darovací smlouvu, ale sestavit to jako kupní smlouvu za nějakou symbolickou částku, např. jednu korunu. Vzorů dobře sepsaných kupních smluv na koně stáhneš na netu spoustu.

25.11.2008 11:24
ladys

XXX.XXX.26.142

liala napsal(a):
Jen by bylo možná lepší nesepisovat darovací smlouvu, ale sestavit to jako kupní smlouvu za nějakou symbolickou částku, např. jednu korunu. Vzorů dobře sepsaných kupních smluv na koně stáhneš na netu spoustu.

Pokud nemáš modrý průkaz, tak je úplně marné posílat hlášení o změně. Maximálně jestli znáš jméne koně, keré je psané v průkazu a jméno majitele, které je psané v průkazu, můžeš zažádat o duplikát.
Ale myslím, že bude lepší zavolat inspektora, jak píše Olga a ten Ti udělá popis, popř. poradí...
Hodně štěstí. Škoda, že nemůžeš vysvobodit i druhého koníka , kdoví jak už je ve stáji dlouho :-//

25.11.2008 19:10
michel

XXX.XXX.188.216

ladys napsal(a):
Pokud nemáš modrý průkaz, tak je úplně marné posílat hlášení o změně. Maximálně jestli znáš jméne koně, keré je psané v průkazu a jméno majitele, které je psané v průkazu, můžeš zažádat o duplikát.
Ale myslím, že bude lepší zavolat inspektora, jak píše Olga a ten Ti udělá popis, popř. poradí...
Hodně štěstí. Škoda, že nemůžeš vysvobodit i druhého koníka , kdoví jak už je ve stáji dlouho :-//

Moc všem děkuji za rady, už to snad zvládnu. Až to dám vše do pořádku tak se pokusím zachránit i toho druhého tak držte palečky. Děkuji moc

8.1.2013 12:41
surikata100

XXX.XXX.41.2

Do Slatiňan se posílá tehdy, když je ten kůň kříženec a nebo u nás není jeho plemnný svaz. ČT se posílá do Písku, A 1/1 se posíla do Prahy - Radotína na Jockey Club, apod. co kam se posílá je nedílnou součástí hlášenky o změně, kterou lze stáhnout bez problému na internetu, takže je blbost, že se vše posílá do Slatiňan :)

8.1.2013 19:17
vikyy

XXX.XXX.72.52

Nemám křížence a inspektor chovu řekl, že se všechno posílá do Slatiňan.A odtud mi vždy vše přišlo zpět vyřízené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík