Ahoj holký!
Tak jak se vám vstávalo? Mě úděsně, klidně bych už šla pryč, já bych sem vlastně vůbec nemusela!!!
A ještě navíc taková nadílka u nás! Takhle to mělo napadnout před Vánoci a ne když jdem do práce! Určitě to do víkendu nevydrží abych mohla jet s Malym do zasněženého lesa.. No uvidíme..
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Tak jak se vám vstávalo? Mě úděsně, klidně bych už šla pryč, já bych sem vlastně vůbec nemusela!!!
A ještě navíc taková nadílka u nás! Takhle to mělo napadnout před Vánoci a ne když jdem do práce! Určitě to do víkendu nevydrží abych mohla jet s Malym do zasněženého lesa.. No uvidíme..
Ahojky,
zdravím v novém roce, o vstávání ani nemluv, ale dneska to šlo, ale za to včera, jsem jak blb ráno vstávala a nakonec úplně zbytečně, prostě mám fakt smůlu
a o sněhu nemluvě, celou dovču nic a klasika, jde se do práce, tak pomalu závěje ![]()
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
zdravím v novém roce, o vstávání ani nemluv, ale dneska to šlo, ale za to včera, jsem jak blb ráno vstávala a nakonec úplně zbytečně, prostě mám fakt smůlu
a o sněhu nemluvě, celou dovču nic a klasika, jde se do práce, tak pomalu závěje ![]()
hoj holky, bych brečela, se úplně vidím, ajk si to krosím těma zasněženýma polema a loukama a lesama...a místo toho dřepím tady...
jak sjte přežily silvestra, v pohodě? Já sjem se chtěla uložit ke spnáku, ale dojela kámoška, a pak ještě přítelův kámoš, tož jsem vydržela až do půl druhé...:)koně v klidu a Ritchi vcelku taky...
jinak na silvestra dopoledne sjem stihla i lyže..
a Stáni, neboj, má sněžit a mrznout minimálně do konce týden:))
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
a moje baraby, foceno v době jenom poprašku..dneska už to je tak 10 čísel...koenčně se dá jezdit a ne se děsit krtinců a každého hrbolu...
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
a Vica řádila..
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
a černá věc..
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
zdárek holky! Já vás asi nepotěšim
teď sem vstávala
a ještě dobrej měsíc krom na zkoušky do školy nemusím
zítra jedu za Brambulkou... snad se tam nějak dokloužu
půjčím si asi mámy diesla,ale nesmím bourat
Jani máš božáckou bundu![]()
v sobotu ještě holomraz
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Kurnik, Adinec, ani nevíš, jak to to zkoškové závidím..
to byly boží 4 roky...akorát ten páťák sjem se zblbla, kupila černou věc a ještě navíc nastoupila kvůli němu do práce...nenudila sjem se fakt nikdy:))
jinak díkes za pochvalu, z bundy jsem euforická..:)
buggyna
napsal(a):
zdárek holky! Já vás asi nepotěšim
teď sem vstávala
a ještě dobrej měsíc krom na zkoušky do školy nemusím
zítra jedu za Brambulkou... snad se tam nějak dokloužu
půjčím si asi mámy diesla,ale nesmím bourat
Jani máš božáckou bundu![]()
v sobotu ještě holomraz
Ahoj! A co kopýtka????? Už u vás byl??? Chtěla jsem tě poprosit jestli bys mi to po jeho zásahu nemohla nafotit? Mě to ted děsně baví
Včera jsem dělala kopýtka Čildovi a musím se pochválit že se mi to povedlo (já vim že to smrdí
) Byla jsem z toho dost utahaná, protože pardál neumí moc držet, teda ti kopytáři musí mít páru
ono teda s mojim nářadim a nulovou vochmatikou je to ještě těší
kukinatost
napsal(a):
to byly boží 4 roky...akorát ten páťák sjem se zblbla, kupila černou věc a ještě navíc nastoupila kvůli němu do práce...nenudila sjem se fakt nikdy:))
no, ono vlastně u vás v Čechách neblo nic, že..u nás apsoň poprašek..ale teď už to konečně stojí za to, ještě by mohlo vylézt slunko, to by byly fotečky..:)
jsem týrala poníka..:)
kukinatost
napsal(a):
no, ono vlastně u vás v Čechách neblo nic, že..u nás apsoň poprašek..ale teď už to konečně stojí za to, ještě by mohlo vylézt slunko, to by byly fotečky..:)
jsem týrala poníka..:)
jo a vezu se za odměnu, páč jsem mu předtím upravila lyže aspoň na menší lyže a zadky dala dokupy...
jsem se zrašplovalal i přes rukavice...
a moji ořové říkali, že by nebylo špatné, kdybych jukla i na ně..:(tak se asi o weekendu obětuju:)
a asi si budu muset koupoit koníka, chci něco, co bude tahat sáňky..
Zkusím zapřáhnout ryzoně, ona je dobračisko a udělá, co mi na očích vidí....:)
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
Ahoj! A co kopýtka????? Už u vás byl??? Chtěla jsem tě poprosit jestli bys mi to po jeho zásahu nemohla nafotit? Mě to ted děsně baví
Včera jsem dělala kopýtka Čildovi a musím se pochválit že se mi to povedlo (já vim že to smrdí
) Byla jsem z toho dost utahaná, protože pardál neumí moc držet, teda ti kopytáři musí mít páru
ono teda s mojim nářadim a nulovou vochmatikou je to ještě těší
ještě nebyl
psala sem mu, ať se ozve alespoň týden předtím než by dorazil, a ještě nepsal
už se na to strašně těším
taky se to chci naučit...
určo nafotim
taky si nedovedu představit, jak bojuju o kopyto s tou mojí megerou...a zádíčka bolet budou
buggyna
XXX.XXX.81.124
kukinatost
napsal(a):
inteligentní lidi mi závidět můžou, ty to mají na háku, ale co mám říkat já? Dyť já vůbec nic neumím, jako dycinky
Pro mě je to z toho celého semestru to nej - horší
já zas zblbla po matuře
ale zas si říkám, pak už bych si jí nepořídila. A asi bych tu už ani nebyla, to už by byly kufry někde jinde
bondí je fakt pěkná... taková zelená![]()
buggyna
napsal(a):
inteligentní lidi mi závidět můžou, ty to mají na háku, ale co mám říkat já? Dyť já vůbec nic neumím, jako dycinky
Pro mě je to z toho celého semestru to nej - horší
já zas zblbla po matuře
ale zas si říkám, pak už bych si jí nepořídila. A asi bych tu už ani nebyla, to už by byly kufry někde jinde
bondí je fakt pěkná... taková zelená![]()
no jo, ale zvládnout se to vždycky přece dá..navíc ty máš taky vcelku okecávací obor, ne? Aspoň, co jsem si občas všimla předmětů...Aďochu, to dáš, a když en napoprvé, tož si to okoukneš a napodruhé aspoň o něco více víš, do čeho jdeš...:))
a chci poníka na tahání, fakt jo:)
kukinatost
napsal(a):
no jo, ale zvládnout se to vždycky přece dá..navíc ty máš taky vcelku okecávací obor, ne? Aspoň, co jsem si občas všimla předmětů...Aďochu, to dáš, a když en napoprvé, tož si to okoukneš a napodruhé aspoň o něco více víš, do čeho jdeš...:))
ahoj holky, tak u mě svátky nic moc. Majda si někde udělala ranku a dala si jí do ní pořádná flegmona, takže se zavody nekonaly ale volal se vet dostala ATB a injekce proti bolesti a horečce. Majdu to fakt bolelo a normálně mě nakopla, když jse mjí na to sáhla (málem mi rozdrtila prsty na noze, měla jsem to pořádně zhmožděný). Ted už je celkem v pohodě, začínáme chodit na krokovky pod sedlem, tak uvidíme....přikládám foto flegmony. hýdejte, která noha to byla?
buggyna
XXX.XXX.81.124
kukinatost
napsal(a):
díkes za podporu
ale já sem fakt na učení hňup
kámoška mi taky řiká, že je to jen pár týdnů stresu, a pak zas flákačka
já právě po Brambulce chci mega moc všestraný zvířátko
právě aby to bylo schopný i jednou tahat menší vozíček
katusa
napsal(a):
ahoj holky, tak u mě svátky nic moc. Majda si někde udělala ranku a dala si jí do ní pořádná flegmona, takže se zavody nekonaly ale volal se vet dostala ATB a injekce proti bolesti a horečce. Majdu to fakt bolelo a normálně mě nakopla, když jse mjí na to sáhla (málem mi rozdrtila prsty na noze, měla jsem to pořádně zhmožděný). Ted už je celkem v pohodě, začínáme chodit na krokovky pod sedlem, tak uvidíme....přikládám foto flegmony. hýdejte, která noha to byla?
Ty jo to vypadá ošklivě! No tak hlavně at je brzo v pořádku!
buggyna
napsal(a):
díkes za podporu
ale já sem fakt na učení hňup
kámoška mi taky řiká, že je to jen pár týdnů stresu, a pak zas flákačka
já právě po Brambulce chci mega moc všestraný zvířátko
právě aby to bylo schopný i jednou tahat menší vozíček
Adi jak je stará? Já když nemohla jezdit,tak jsem taky měla záchvaty že naučim malýho tahat (třeba aby přikulil balík) ale Vojta se mi smál, že se mam na to vyprdnout, že to učí tak ve dvou letech
Jinak k učení..já ti to teda nezávidim - já od toho utekla hned po měsíci na VŠ a nešla bych do toho ani za nic, já sem děsně línej člověk na učení - hlavně když mi to nezajmá!
buggyna
XXX.XXX.81.124
katusa
napsal(a):
podobně oteklou nohu máme vždycky když se někde víc škrábneme
protilátky začnou pracovat a takhle to dopadá. Vždy okamžitě chladíme a krokujeme. Když je to možné, jdeme do řeky kde se to samo masíruje. Jinak beru hojivou mast a masíru já
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
Adi jak je stará? Já když nemohla jezdit,tak jsem taky měla záchvaty že naučim malýho tahat (třeba aby přikulil balík) ale Vojta se mi smál, že se mam na to vyprdnout, že to učí tak ve dvou letech
Jinak k učení..já ti to teda nezávidim - já od toho utekla hned po měsíci na VŠ a nešla bych do toho ani za nic, já sem děsně línej člověk na učení - hlavně když mi to nezajmá!
nám v dubnu bude 7
ale myslím si že to lze i později naučit. Ale asi spíš koně co k tomu mají něčím blízko(třeba geny)
Mě tohle zajímá, až teda na nějaké předměty
ale nejraději bych chodila jen na přednášky a na zkoušky se vyprdla
další věc která mě tam docela drží je to, že v 2. ročníku už máme zkoušek jen třeba 3
buggyna
napsal(a):
nám v dubnu bude 7
ale myslím si že to lze i později naučit. Ale asi spíš koně co k tomu mají něčím blízko(třeba geny)
Mě tohle zajímá, až teda na nějaké předměty
ale nejraději bych chodila jen na přednášky a na zkoušky se vyprdla
další věc která mě tam docela drží je to, že v 2. ročníku už máme zkoušek jen třeba 3
no jasně, taky myslim že to lze nučit i dýl, ale asi to nebudou nějaký zázraky - měl na mysli koně do tahu
Tak to je dobrý když tě to baví! Já mam střední strojárnu a vejšku strojárnu už sem prostě nerozdejchala a na nic jinýho by mi asi nevzali.. Tak sem šla makat, ale nijak toho nelituju.. Ted už jen aby mi nevyhodili, ale praxi už taky nejakou mam, tak by to snad nebyla taková trága
Co vlastně študuješ?
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
no jasně, taky myslim že to lze nučit i dýl, ale asi to nebudou nějaký zázraky - měl na mysli koně do tahu
Tak to je dobrý když tě to baví! Já mam střední strojárnu a vejšku strojárnu už sem prostě nerozdejchala a na nic jinýho by mi asi nevzali.. Tak sem šla makat, ale nijak toho nelituju.. Ted už jen aby mi nevyhodili, ale praxi už taky nejakou mam, tak by to snad nebyla taková trága
Co vlastně študuješ?
jj to asi ne no, mít nějakýho sporťáka v zápřahu
božínku strojárna!Proč myslíš že by tě jinam nevzali? Já myslim že jo, matiku chtěj všudynky. Až na mojí školu![]()
studuju Sociální a masovou komunikaci. Takže teď máme třeba politologii, moderní dějiny kde zkrátka musíš mít všeobecný přehled a orientovat se v tom, což je jaksi problémek![]()
a když člověk zmákne tohle, tak pak tě dobije filosofie ve který sem mimo mísu - několik metrů od mísy
každopádně to budu muset dokopat až k Bc. jinak mě doma zašlapou do země
buggyna
napsal(a):
jj to asi ne no, mít nějakýho sporťáka v zápřahu
božínku strojárna!Proč myslíš že by tě jinam nevzali? Já myslim že jo, matiku chtěj všudynky. Až na mojí školu![]()
studuju Sociální a masovou komunikaci. Takže teď máme třeba politologii, moderní dějiny kde zkrátka musíš mít všeobecný přehled a orientovat se v tom, což je jaksi problémek![]()
a když člověk zmákne tohle, tak pak tě dobije filosofie ve který sem mimo mísu - několik metrů od mísy
každopádně to budu muset dokopat až k Bc. jinak mě doma zašlapou do země
mno, jenže já z matiky nematurovala, tudíž jsem ji celej čtvrťák okem nespatřila a krom toho jsem nikdy neměla matiku ráda.. No, pak mi napadlo na pajdu, ale to jsem zavrhla, no a hnojárna se střední strojárnou..to by asi nešlo do hromady, tak se ji raději učím prakticky a na netu
chypi
napsal(a):
mno, jenže já z matiky nematurovala, tudíž jsem ji celej čtvrťák okem nespatřila a krom toho jsem nikdy neměla matiku ráda.. No, pak mi napadlo na pajdu, ale to jsem zavrhla, no a hnojárna se střední strojárnou..to by asi nešlo do hromady, tak se ji raději učím prakticky a na netu
Adi kde máš kobulku ustájenou?
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
Adi kde máš kobulku ustájenou?
pročpak? v Benátkách n/J.
http://www.podkova. websnadno.cz/
buggyna
napsal(a):
pročpak? v Benátkách n/J.
http://www.podkova. websnadno.cz/
ahojky holky
tak já už jsem tu taky,jen jsem se ještě nestihla zastavit
tak se podržte,ale u nás sněžilo včera jak o závod a napadlo cca 15-20cm
jenže my okovaní to máme špatné (ať žijou nášlapky) takže to byla děsná vyjížďka, nejenže jsme se pořád klouzali ale ještě jsme byli dostatečně mokří
jo a trhám rekordy, na naší novoroční vyjížďce jsme udělali pak nějaké soutěže a jeli jsme minimax a já s Ajkou skočila 115cm
byla sice celý den na pěst,ale skákala bombasticky
jahudka
napsal(a):
ahojky holky
tak já už jsem tu taky,jen jsem se ještě nestihla zastavit
tak se podržte,ale u nás sněžilo včera jak o závod a napadlo cca 15-20cm
jenže my okovaní to máme špatné (ať žijou nášlapky) takže to byla děsná vyjížďka, nejenže jsme se pořád klouzali ale ještě jsme byli dostatečně mokří
jo a trhám rekordy, na naší novoroční vyjížďce jsme udělali pak nějaké soutěže a jeli jsme minimax a já s Ajkou skočila 115cm
byla sice celý den na pěst,ale skákala bombasticky
a Pája se taky snažil
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
Teda Jani, to jste šikovní
Adi, jen že se mi líbilo to prostředí a nebyla jsem si jistá jestli ji nemáš u Podhajskýho. Šmejdila jsem na jeho stránkách.. Nevíš kolik tam chce za ustájko?
nn, mám ho ráda jako člověka, ale koně bych si k něm u nedala..je to maximalista
chce snad 2500,- proč? chceš Malýho - jak se vlastně jmenuje? na pastvu?
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Teda Jani, to jste šikovní
Adi, jen že se mi líbilo to prostředí a nebyla jsem si jistá jestli ji nemáš u Podhajskýho. Šmejdila jsem na jeho stránkách.. Nevíš kolik tam chce za ustájko?
Jé ty to tam u něj znáš?? Tuším, že nějak kolem 2 tis. myslím
sadzi saj
napsal(a):
Jé ty to tam u něj znáš?? Tuším, že nějak kolem 2 tis. myslím
nene, ale jen mi to zaujalo na těch jeho stránkách a co já vim co se může stát a třeba ho budu muset někam uklidit..je dobrý mít přehled..
Malej je Apollo
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
nene, ale jen mi to zaujalo na těch jeho stránkách a co já vim co se může stát a třeba ho budu muset někam uklidit..je dobrý mít přehled..
Malej je Apollo
jj, no jo vlastně
sem pako
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Achoj!!
Tak už jste se zaběhli po pondělku? Já nic moc
Včera jsem byla Malýho lonžnout na louce, byl zase srandovní co vyváděl, v tom sněhu je to nádhera..
Zato já večer trpěla! Jak se ho furt hlasem zpomalovala, tak obzvláště nafoukal zub! Mám s tím problém od vánoc, kdy mi ho vrtal zubař, tak vždycky když ze zimi přijdu do tepla začne mi to bolet. Ale včera sem myslela že se posr...! Bolela celá půlka obličeje, nebohla sem dělat nic, úplně mi z toho bylo blbě, to sem ještě nezažila.. Ale bylo to jen tak půl hoďky a uklidnilo se to, alevím co s tim mam dělat..
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Achoj!!
Tak už jste se zaběhli po pondělku? Já nic moc
Včera jsem byla Malýho lonžnout na louce, byl zase srandovní co vyváděl, v tom sněhu je to nádhera..
Zato já večer trpěla! Jak se ho furt hlasem zpomalovala, tak obzvláště nafoukal zub! Mám s tím problém od vánoc, kdy mi ho vrtal zubař, tak vždycky když ze zimi přijdu do tepla začne mi to bolet. Ale včera sem myslela že se posr...! Bolela celá půlka obličeje, nebohla sem dělat nic, úplně mi z toho bylo blbě, to sem ještě nezažila.. Ale bylo to jen tak půl hoďky a uklidnilo se to, alevím co s tim mam dělat..
Ahojky,
tak jsme tu asi samotné
Já dneska kopu práce, včera jsem se ještě jakž takž poflakovala. Koukám, že jsme měli stejný program, Elí byla s kamarádkou taky na louce na lonžce, původně se prý těšila na vyjížďku, ale nakonec chumelilo, tak se prošli a vylonžovala jí a frčeli zpátky a dokonce byli koníci venku a to tu celý den chumelilo, tak to čučím. Já jenom pomuckala a zkontrolovala nožky a razila dom
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Achojte! Teda včera účast hojná! Koukejte to dneska napravit!
Dnes má přijet vetka s vitamínovou injekcí a mám na ní ještě nějaké otázky, tak se docela těšim, že budu zas chtřejší..
Teda řeknu vám, v plzni koda jako hrom! Koně máme už tři dni na noc ve stáji, i ovce s kozenou jsem na dnešek rači zavřela..
Já sice chtěla aby mrzlo a byl sníh, ale čeho moc, toho příliš
chypi
napsal(a):
Achojte! Teda včera účast hojná! Koukejte to dneska napravit!
Dnes má přijet vetka s vitamínovou injekcí a mám na ní ještě nějaké otázky, tak se docela těšim, že budu zas chtřejší..
Teda řeknu vám, v plzni koda jako hrom! Koně máme už tři dni na noc ve stáji, i ovce s kozenou jsem na dnešek rači zavřela..
Já sice chtěla aby mrzlo a byl sníh, ale čeho moc, toho příliš
Ahojky holky, včerajsme vůbec nestíhala napsat, tak snad to dnes napravím
Stáňo o zimě mi vůbec nemluv, včera jsme byli na krokovce a kousek zaklusat a bylo -10!! A majda vyhazovala a vyhazovala, fakt jsme se bála, že sebou někde plácnem...Ta zima je fakt hnus, dokonce musíme zavírat vrata do stáje, aby nám nezamrzly napáječky....
katusa
napsal(a):
Ahojky holky, včerajsme vůbec nestíhala napsat, tak snad to dnes napravím
Stáňo o zimě mi vůbec nemluv, včera jsme byli na krokovce a kousek zaklusat a bylo -10!! A majda vyhazovala a vyhazovala, fakt jsme se bála, že sebou někde plácnem...Ta zima je fakt hnus, dokonce musíme zavírat vrata do stáje, aby nám nezamrzly napáječky....
Krůt fakt hroznej..
Japa nožka? Už je OK?
No Malej je ted taky jak z divokejch vajec - neprojsou se pořádně ani po výběhu, protože je to samej kráter, takže když ho pak vytáhnu je čóro.. Uvidím jak se bude chovat o víkendu, jinak jdu rači pěšky, já ho potvora prostě neusedim když vyšvihne nějakýho svýho křivouše
chypi
napsal(a):
Krůt fakt hroznej..
Japa nožka? Už je OK?
No Malej je ted taky jak z divokejch vajec - neprojsou se pořádně ani po výběhu, protože je to samej kráter, takže když ho pak vytáhnu je čóro.. Uvidím jak se bude chovat o víkendu, jinak jdu rači pěšky, já ho potvora prostě neusedim když vyšvihne nějakýho svýho křivouše
nožka je pořád trochu přitelká ale po krokove je krásně splasklá, je na prd že ani u nás nejdou do výběhu, jen na hodinku denně během kydání. zima jedna zatracená... Když by mohla do výběhu, měla by to v pohodě mnohem dřív...Ale otok už je měkkej a je vidět že ustupuje....
Holky, ale mám novinku, chtěla jsem jet v únoru na soustředko k minaříkovi (drezura), ale už je tam plno. Tak jsmese dohodli s holkama od Tomáše tesárka že pojedem začátkem dubna k Jandourkovi do hraďišťka!!!
katusa
napsal(a):
nožka je pořád trochu přitelká ale po krokove je krásně splasklá, je na prd že ani u nás nejdou do výběhu, jen na hodinku denně během kydání. zima jedna zatracená... Když by mohla do výběhu, měla by to v pohodě mnohem dřív...Ale otok už je měkkej a je vidět že ustupuje....
Holky, ale mám novinku, chtěla jsem jet v únoru na soustředko k minaříkovi (drezura), ale už je tam plno. Tak jsmese dohodli s holkama od Tomáše tesárka že pojedem začátkem dubna k Jandourkovi do hraďišťka!!!
Ty jo to je naprd, že nemůže do výběho, to chce chodit a chodit..
Hmm, tak to je dobrý.. To budete s Majdou ale šikulky
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Ty jo to je naprd, že nemůže do výběho, to chce chodit a chodit..
Hmm, tak to je dobrý.. To budete s Majdou ale šikulky
Ahojky holky,
Káťo, tak to je dobře, že se nožka hojí a proč nechodí do výběhu?? U nás kupodivu byli venku i v pondělí v tom sněžení, což je co říct
Jdeš se mrknout do Rudný??
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Zdravím při ránu
jakpak se máte? Já zas řeším sedlo
ale snad se blískne na lepší...
buggyna
napsal(a):
Zdravím při ránu
jakpak se máte? Já zas řeším sedlo
ale snad se blískne na lepší...
no oni chodí a jen na hodinku denně (což je dobře v tý zimě, tam stejně ani nechtějí jít...) a hlavně ve výběhu je místy led´a koním se hned dělají nášlapky....
Adino copak máš se sedlem??
buggyna
XXX.XXX.81.124
katusa
napsal(a):
no oni chodí a jen na hodinku denně (což je dobře v tý zimě, tam stejně ani nechtějí jít...) a hlavně ve výběhu je místy led´a koním se hned dělají nášlapky....
Adino copak máš se sedlem??
Ále, je nám malá komora 2, takže sháním 3
celkem vopruz, pže žádný sedla 17,5/3 na prodej nejsou.A když jo, tak od 20 tisíc vejš
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
he, prej po ránu! Tady si někdo koleduje, já mam půl šichty za sebou! Hezká fotečka! Jakto že ste všichni vždycky tak sladění! Já na tohle nemam buňky!
bjb,sem vás chtěla trošinku pozlobit
Sladěný? Já jen stejnej vkus co mám normálně, nosím i na koně... třeba rajtky mám jen jedny - černý s barevnýma proužkama.Mnoo,a k tomu sem si vzala proužkatou mikču a hnědou vestu, co mám normálně civil
buggyna
napsal(a):
bjb,sem vás chtěla trošinku pozlobit
Sladěný? Já jen stejnej vkus co mám normálně, nosím i na koně... třeba rajtky mám jen jedny - černý s barevnýma proužkama.Mnoo,a k tomu sem si vzala proužkatou mikču a hnědou vestu, co mám normálně civil
čauvejs holčiny,
no tak snad už nemáte zimi dost?
já si užívám!!
tak ne no, koníci jsou taky skoro pořád doma do výběhu zajdou jen na chvilku, napaječky nám už zamrzli,tedy zatím jen dvě,takže dobrý,ale i voda na mytí atd.. takže vozím petky z domova, děs
buggyna
XXX.XXX.81.124
jahudka
napsal(a):
čauvejs holčiny,
no tak snad už nemáte zimi dost?
já si užívám!!
tak ne no, koníci jsou taky skoro pořád doma do výběhu zajdou jen na chvilku, napaječky nám už zamrzli,tedy zatím jen dvě,takže dobrý,ale i voda na mytí atd.. takže vozím petky z domova, děs
mě zima moc nevadí, tedy pokud je takhe sníh
u nás koně pořád venku...vodu radši zavíráme.Ale včera semi zdálo,že je taky zamrzlá
ale co naděláme.Když koniny budou mít velkou žízeň, sněhu kolem plno
buggyna
napsal(a):
u nás koně pořád venku...vodu radši zavíráme.Ale včera semi zdálo,že je taky zamrzlá
jo to je taky fakt
náš Robík žere sníh běžně, nejdřív jsem se divila,ale někteří psi to taky dělají tak proč ne koně??
buggyna
napsal(a):
Mě to pěkně štve že musí na noc domů, ale statkář jim seno ven trvale nedá a přístřešek stojí za starou bačkoru - fokoá pod něj, přší do něj, bláto v něm a ted krátery! Ani nevíte jak já se těšim až budu mít malyýho doma!
Ty bílý trosky v pozadí bude jednou stáj..snad už v létě!
chypi
napsal(a):
Mě to pěkně štve že musí na noc domů, ale statkář jim seno ven trvale nedá a přístřešek stojí za starou bačkoru - fokoá pod něj, přší do něj, bláto v něm a ted krátery! Ani nevíte jak já se těšim až budu mít malyýho doma!
Ty bílý trosky v pozadí bude jednou stáj..snad už v létě!
Malej rád kousá led
buggyna
XXX.XXX.81.124
jahudka
napsal(a):
jo to je taky fakt
náš Robík žere sníh běžně, nejdřív jsem se divila,ale někteří psi to taky dělají tak proč ne koně??
jojo, žížní určitě neumřou
už se spíš ale těším,až budem zas normální
teď máme tak 7cm dlouhý chlupy. A to je děs
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
Malej rád kousá led
to my se ledu bojíme jak čert kříže
to jdem kolem, a Brambů zastaví, čumí na to a frká jak o život
buggyna
napsal(a):
to my se ledu bojíme jak čert kříže
to jdem kolem, a Brambů zastaví, čumí na to a frká jak o život
já říkám kousá, né chodí
to já se taky bojím, ale musím zaklepat že malej je šikula když se někde musí po klouzavim tak ťape po malejch krůčkách a opatrně, vždycky to necham na něm.. Ale ten co kousá, to je ten co je vyklopenej ze žlabu - veme do pusiny a koulí a chroupá
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
já říkám kousá, né chodí
to já se taky bojím, ale musím zaklepat že malej je šikula když se někde musí po klouzavim tak ťape po malejch krůčkách a opatrně, vždycky to necham na něm.. Ale ten co kousá, to je ten co je vyklopenej ze žlabu - veme do pusiny a koulí a chroupá
no to my právě led vůbec!jen k tomu čuchne, a jde do pryč
buggyna
napsal(a):
no to my právě led vůbec!jen k tomu čuchne, a jde do pryč
Holky mě to tu dnes brutál nebaví - nechce se mi nic dělat, ono ani neni moc co.. Už bych šla domů, ale fakt, tady to vůbec neutíká!!!!
Hele! Takle bude z jara - už aby to bylo!!!
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Holky mě to tu dnes brutál nebaví - nechce se mi nic dělat, ono ani neni moc co.. Už bych šla domů, ale fakt, tady to vůbec neutíká!!!!
Hele! Takle bude z jara - už aby to bylo!!!
Jé Stáni, závidím ten super zelený výběh
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Ahojda! Tak tu máme čtvrtek, jupí, už jen zítra
Tak včera u nás byla vetka, Malej dostal injekci (do krku, protože na zadku má kůži jako hroch
) a byl chválen jak krásně drží.. Vetka je bezvadná, koukla mu i na zuby, tak prý OK, ale levá strana je malinko horší, tak jsme se domluvili, že by ho zjara zbrousila a zároveň bychom udělali takové celkové vyšetření a nějakou jarní kůru
.. Taky mi doporučila nějaké vitamínky, tak je příště přiveze
Jinak jsem ho měla na chvíli na lonžce na dvoře a zase dělal lumpárny a taky sem mu mučila chvíli přední kopýtka.. Levý má už fakt fest lepší, ale pravý nám trochu dělá problémy, je to takovej malinko špalík a má ho vytočený ven.. No jo je takovej muj šmajda..
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Tak včera u nás byla vetka, Malej dostal injekci (do krku, protože na zadku má kůži jako hroch
) a byl chválen jak krásně drží.. Vetka je bezvadná, koukla mu i na zuby, tak prý OK, ale levá strana je malinko horší, tak jsme se domluvili, že by ho zjara zbrousila a zároveň bychom udělali takové celkové vyšetření a nějakou jarní kůru
Jinak jsem ho měla na chvíli na lonžce na dvoře a zase dělal lumpárny a taky sem mu mučila chvíli přední kopýtka.. Levý má už fakt fest lepší, ale pravý nám trochu dělá problémy, je to takovej malinko špalík a má ho vytočený ven.. No jo je takovej muj šmajda..
Ahojky,
tak já už jenom dneska, jupíí
Včera jsem Elčí jenom pomuckala a hodila seníčko a pokecala s kámoškou, prý se jí venku chtělo moc hezky běhat po poli ve sněhu
no snad si o víkendu taky užiji sněhovou vyjížďku
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
tak já už jenom dneska, jupíí
Včera jsem Elčí jenom pomuckala a hodila seníčko a pokecala s kámoškou, prý se jí venku chtělo moc hezky běhat po poli ve sněhu
no snad si o víkendu taky užiji sněhovou vyjížďku
Tady to teda zase jede
buggyna
XXX.XXX.81.124
chypi
napsal(a):
Čus čus
já vám tak závidím
já naposled v sedle před týdnem a jen na chvilku pže se Brambů blbě chodilo jak byl holomraz
a teď to možná stihnu v neděli.Ale uvidim..nastávající týden bude pro mě krizový...3 zkoušky
chýpi
buggyna
napsal(a):
Čus čus
já vám tak závidím
já naposled v sedle před týdnem a jen na chvilku pže se Brambů blbě chodilo jak byl holomraz
a teď to možná stihnu v neděli.Ale uvidim..nastávající týden bude pro mě krizový...3 zkoušky
Můžu vědět komu závidíš? Já teda jezdila naposled 2. A asi jen tak nevyrazim, podle toho jak se chová, vykuk jeden bláznivá..
buggyna
XXX.XXX.81.124
chýpi
napsal(a):
Můžu vědět komu závidíš? Já teda jezdila naposled 2. A asi jen tak nevyrazim, podle toho jak se chová, vykuk jeden bláznivá..
Dobře dobře,ale si v jeho společnosti
já normálně zvyklá jezdit za ní 3 -4x týdně. A teď sotva 1x týdně
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
Dobře dobře,ale si v jeho společnosti
já normálně zvyklá jezdit za ní 3 -4x týdně. A teď sotva 1x týdně
No já seděla naposledy v sobotu a předtím před týdnem čtvrtek a pátek, takže taky nic moc
sadzi saj
napsal(a):
No já seděla naposledy v sobotu a předtím před týdnem čtvrtek a pátek, takže taky nic moc
zdárek lidičky,
tak já se přidám, já jezdila v neděli
už je to zase skoro týden, no děsný, se těším,ale jestli bude tak jako dneska zima,tak se na to asi ..... protože jinak mě budou muset odsekat od otěží a sedla
my měli veta dnes, proto jsem dorazila do práce až v 15h ale vás už asi nezastihnu, škoda
očkovali jsme Paulo je zlatí stál ani se nehnul,ale za to Aja, je máčo, stavěla se mi v boxe na zadní,tak jsem jí musela vyvést ven a uvázat jí na štont z obou stran a očkovali jsme cca 10min. než se k ní vet mohl dostat
nevím proč jí tak vadí...
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Pic děvčata! Včera jsme tu teda rozjeli! Jakpak se máte pří pátku? U nás zima jako hovado! I ovce sem na noc zavřela, ale ráno mi při krmení foukly a už do vnitř nechtěly, tak sem zavřela jen kozenu, ta se bude mít - má tam porci sena pro sebe a dvě ovce
chypi
napsal(a):
Pic děvčata! Včera jsme tu teda rozjeli! Jakpak se máte pří pátku? U nás zima jako hovado! I ovce sem na noc zavřela, ale ráno mi při krmení foukly a už do vnitř nechtěly, tak sem zavřela jen kozenu, ta se bude mít - má tam porci sena pro sebe a dvě ovce
Ahojky holky, tak co jaký byl víkend? U nás bylo vsobotu krásné počasí, tak jsem nelenila a fotila...Ve volnosti. V neděli jsme byla s majdou na vyjíždcě a poprvé od toho úrazu (19.12.2008) jsme si kousiček zacválali a paráda!
katusa
napsal(a):
Ahojky holky, tak co jaký byl víkend? U nás bylo vsobotu krásné počasí, tak jsem nelenila a fotila...Ve volnosti. V neděli jsme byla s majdou na vyjíždcě a poprvé od toho úrazu (19.12.2008) jsme si kousiček zacválali a paráda!
ahojky, no my jsme taky užívali ale spíš mrazu
myslela jsem že mě budou muset odsekat ze sedla,ale včera Ajka dost zlobila a sejmula Báru,takže jsem si ji musela na cestu zpět domu vzít, takže jsem se dost zahřála
a přemýšlela jsem a už fakt na ní nemam nervy
jednou za čas to ještě zvládnu ale každý den... no to by mě už asi hráblo, Paulo se s ní nedá srovnat je to pohodář a super se na něm svezu, občas se mu taky něco nechce,ale v rámci mezí
jahudka
napsal(a):
ahojky, no my jsme taky užívali ale spíš mrazu
myslela jsem že mě budou muset odsekat ze sedla,ale včera Ajka dost zlobila a sejmula Báru,takže jsem si ji musela na cestu zpět domu vzít, takže jsem se dost zahřála
a přemýšlela jsem a už fakt na ní nemam nervy
jednou za čas to ještě zvládnu ale každý den... no to by mě už asi hráblo, Paulo se s ní nedá srovnat je to pohodář a super se na něm svezu, občas se mu taky něco nechce,ale v rámci mezí
bláznivka naše
jahudka
napsal(a):
bláznivka naše
Majda taky teď trochu zlobí, ale nějaký ten hrbík se usedět dá...Jo zima je děsivá, ale o víkendu to docela šlo, nefoukal vítr a ani zima nebyla taková...Jinka s Ajkou je docela sranda
A jak holčinu sejmula?
katusa
napsal(a):
Majda taky teď trochu zlobí, ale nějaký ten hrbík se usedět dá...Jo zima je děsivá, ale o víkendu to docela šlo, nefoukal vítr a ani zima nebyla taková...Jinka s Ajkou je docela sranda
A jak holčinu sejmula?
no byli jsme venku a klusali jsme po lesní cestě a Ajka šla jako druhá
no a přestalo se jí líbit, že jí Bára nepustí dopředu a tak to krouhla a předtím se postavila na zadní a vyhodila a Báru přehodila na krk a když nás ve cvalu předjížděla tak jí ještě dvakrát vyhodila a bylo..... no a pak tam lítala kolem nás jak střelená
ale Bára to přežila v poho, nic se jí naštěstí nestalo...
jahudka
napsal(a):
no byli jsme venku a klusali jsme po lesní cestě a Ajka šla jako druhá
no a přestalo se jí líbit, že jí Bára nepustí dopředu a tak to krouhla a předtím se postavila na zadní a vyhodila a Báru přehodila na krk a když nás ve cvalu předjížděla tak jí ještě dvakrát vyhodila a bylo..... no a pak tam lítala kolem nás jak střelená
ale Bára to přežila v poho, nic se jí naštěstí nestalo...
tak hlavně že je v pořádku...Už aby se dalo přádně dělat,co? A chystáte se tedy a paulem na závodya ta bára bude brát ajku?
katusa
napsal(a):
tak hlavně že je v pořádku...Už aby se dalo přádně dělat,co? A chystáte se tedy a paulem na závodya ta bára bude brát ajku?
jj chystáme, už domlouvám vozejk a mam v plánu si dělat ty papíry
no chci si v březnu taky udělat tu licenci,takže už aby bylo lepší počasí aby jsme mohli trénovat jinak to vidím až na léto a nebo podzim.. Bára si taky bude dělat a chystá se s Ajkou na ZM
a budeme jezdit s Pájou i Ájou
nejspíš..
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
jj chystáme, už domlouvám vozejk a mam v plánu si dělat ty papíry
no chci si v březnu taky udělat tu licenci,takže už aby bylo lepší počasí aby jsme mohli trénovat jinak to vidím až na léto a nebo podzim.. Bára si taky bude dělat a chystá se s Ajkou na ZM
a budeme jezdit s Pájou i Ájou
nejspíš..
Ahoj ženský,
copak zima, ale až přijde jaro
s Elí to bylo teda loni šílený na jaře po zimě, to jsem myslela, že jí ta energie snad nepřejde
sadzi saj
napsal(a):
Ahoj ženský,
copak zima, ale až přijde jaro
s Elí to bylo teda loni šílený na jaře po zimě, to jsem myslela, že jí ta energie snad nepřejde
Achojte!
No koukám že máme stejné "problémy"
Já byla o víkendu jen na prochajdách a lonžovat, páč Malej imrvére kvíká a hopsá, no sranda, ale já vim že ho neusedim, tak jsem to raději neriskovala sama do lesa..
Já myslím že na jaře to bude lepší - tu už bude dýl vidět, tak ho budu pardála snad moct mučit a doufám že až přestane mrznout, tak se pustíme doma do plotu a budu ho moct přestěhovat k sobě na louku a to bude taky lepší mít ho u baráku.. Škoda že s tou kruhovkou budem muset počkat až bude hotová stáj - chci totiš krytou
Já tyky fotila, ale už před sivestrem a od tý doby sem nějak nestíhala ho blejsknout na sněhu..chjo..
chypi
napsal(a):
Achojte!
Já byla o víkendu jen na prochajdách a lonžovat, páč Malej imrvére kvíká a hopsá, no sranda, ale já vim že ho neusedim, tak jsem to raději neriskovala sama do lesa..
Já myslím že na jaře to bude lepší - tu už bude dýl vidět, tak ho budu pardála snad moct mučit a doufám že až přestane mrznout, tak se pustíme doma do plotu a budu ho moct přestěhovat k sobě na louku a to bude taky lepší mít ho u baráku.. Škoda že s tou kruhovkou budem muset počkat až bude hotová stáj - chci totiš krytou
Já tyky fotila, ale už před sivestrem a od tý doby sem nějak nestíhala ho blejsknout na sněhu..chjo..
tý jo stáni, malej vypadá úplně jinak vzimě!!! Já jsem právě stihla fotit sníh jen jak čerstvě napadl, tak jsmem si řekla že to musím napravit...jinak už se moc těším na jaro...BTW: ta se umí nosit co?
chypi
napsal(a):
Achojte!
No jo jsou to teď lumpíci,ale Pája je v poho i když přes týden chodí jen do výběhu,tak je v klidu
ale Ajka na poli hned hází pěkné hrbáky a prďáky
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
No jo jsou to teď lumpíci,ale Pája je v poho i když přes týden chodí jen do výběhu,tak je v klidu
ale Ajka na poli hned hází pěkné hrbáky a prďáky
Stáni, malej je hustě nasrstěnej
Kati koukni na nás
Jo Jani, Elí si včera taky hodila při nacválání hrbíka a hodila hlavičkou
sadzi saj
napsal(a):
Stáni, malej je hustě nasrstěnej
Kati koukni na nás
Jo Jani, Elí si včera taky hodila při nacválání hrbíka a hodila hlavičkou
JÉÉÉ ty máš tak boží fotky já chci taky
už se těším až bude hezky a budu fotit o stošest
my máme zatím jen hezkej styl
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
JÉÉÉ ty máš tak boží fotky já chci taky
už se těším až bude hezky a budu fotit o stošest
my máme zatím jen hezkej styl
To víš, kamarádka šikulka, já bych něco takovýho se svým těžko tvořila
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Achoj holky, včera jsem nějak nestíhala, tak snad to bude dneska lepší..
To jo malej má chlupy jako méďa, taky mu řikám teď Pusíku
Včera jsem mu stihla dát večer jen pusinu, tak dneska musim vynahradit, asi půjdem na prochajdu.. už se nám to pomalu začíná lepšit s tím světlem, ale žádná sláva, co?
chypi
napsal(a):
Achoj holky, včera jsem nějak nestíhala, tak snad to bude dneska lepší..
To jo malej má chlupy jako méďa, taky mu řikám teď Pusíku
Včera jsem mu stihla dát večer jen pusinu, tak dneska musim vynahradit, asi půjdem na prochajdu.. už se nám to pomalu začíná lepšit s tím světlem, ale žádná sláva, co?
Ahoj holky, už se taky hlásím z pracovního procesu. Musím Vám říct, včera byla u Majdalénky sestřenka a Majda prý pěkně vyváděla, skoro jí sundala, prý vyhazovala, nastyskávala, uskakovala, házela hrbáky...Už je na ní ten nedostatek práce taky dost znát....Mě už se uklidnila, ale sestřenka není natolik zdatný jezdec aby jí srovnala, a navíc ve sněhu má zakázáno cválat (bojím se, aby s sebou někde neplácli) a Majdě se očividně vyjížďky v pomalém tempu nelíbí :) Majda a sestřenka
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
katusa
napsal(a):
Ahoj holky, už se taky hlásím z pracovního procesu. Musím Vám říct, včera byla u Majdalénky sestřenka a Majda prý pěkně vyváděla, skoro jí sundala, prý vyhazovala, nastyskávala, uskakovala, házela hrbáky...Už je na ní ten nedostatek práce taky dost znát....Mě už se uklidnila, ale sestřenka není natolik zdatný jezdec aby jí srovnala, a navíc ve sněhu má zakázáno cválat (bojím se, aby s sebou někde neplácli) a Majdě se očividně vyjížďky v pomalém tempu nelíbí :) Majda a sestřenka
Ahojky,
já jsem tu totál zavalená prací, děsný
Jo Stáni, trošku se to protáhla, když jdu z práce, tak už aspoň za světla
, ale pořád je do 5 hod. tma
už aby bylo vidět aspoň do 6 hod.
Fíha, Káťo, tak hlavně, že ji nesejmula
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
Takyj sem ráda, že ji nesejmula. Zvládla to holka. Světla už je víc, to je pravda ,ale pořád to není ono...Já tu zas dnes nemám skoro co čeho píchnout...
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
ahojky holky, tak já s vámi asi už moc komunikovat nebudu
bohužel nám v práci zakážou internet
a domu se dostanu až k večeru děs
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
katusa
napsal(a):
jak t, že vám zakážou internet??
Ježiš, jak to, jste byli odhaleni??
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
jo prý aby jsme víc pracovali nebo co
prostě mi to dost naštvalo
To se nedivím, já občas nemoci na net, tak tu čučím do stropu
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
sadzi saj
napsal(a):
To se nedivím, já občas nemoci na net, tak tu čučím do stropu
Čusík,
teda koukám, že jsme pěkně zapadli
, jak se vede?? Já už se teda těším, až přejdou ty mrazy, už je to fakt šílený, ale zase potom ta kejda
, ale už se nám pomalu, ale jistě prodlužuje den
sadzi saj
napsal(a):
Čusík,
teda koukám, že jsme pěkně zapadli
, jak se vede?? Já už se teda těším, až přejdou ty mrazy, už je to fakt šílený, ale zase potom ta kejda
, ale už se nám pomalu, ale jistě prodlužuje den
no už aby bylo po, mam nejspíš alergii na zimu
a jak se projevuje?? mam vyrážku po celém ksichtě a na rukou
takže jsem teď jak exot
už chci fakt jaro a nebo alespoň tak +10stupňů nejméně, hlavně ať už nemrzne
pořád máme zamrzlou vodu i v napaječkách,takže je to bomba....
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
no už aby bylo po, mam nejspíš alergii na zimu
a jak se projevuje?? mam vyrážku po celém ksichtě a na rukou
takže jsem teď jak exot
už chci fakt jaro a nebo alespoň tak +10stupňů nejméně, hlavně ať už nemrzne
pořád máme zamrzlou vodu i v napaječkách,takže je to bomba....
Jo já mám zase pořád suchý ruce, taky šílený a když mi to potom na prstech popraská
Jj, moje řeč, nejhorší bude ta kejda ještě, ale aspoň nějakých 10 stupňů by bylo super
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
no já jsem radši za tu kejdu než za sucho a tvrdo
no tak snad už se dočkáme, ještě tak 2 měsíce
Ježiš, to snad né ![]()
2 měsíce ještě nemoc nic dělat, by mě kleplo, příštý týden už má být sice nad nulou, ale doufám, že během února už přestane mrznout a bude to lepší
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
jahudka
napsal(a):
jo?? tak to je skvělé,ale já prostě počítám že až v březnu to začne stát za něco
Hm, tak to si ale ještě sakra počkáme ![]()
jahudka
napsal(a):
ahojky, tak jak pak je při pátku???
už se těším na víkend mělo by být už i nad nulou tak hurá
možná už zkusíme i jízdárnu,ale bojím,že to ještě bude stát za pendrek....
zdárek, kdepak jste všichni ??
jak jste se měli o víkendu?? já super, jsem si užila pěkné rodeo a ze soboty mě bolí zadek a z neděle nohy
jahudka
napsal(a):
zdárek, kdepak jste všichni ??
jak jste se měli o víkendu?? já super, jsem si užila pěkné rodeo a ze soboty mě bolí zadek a z neděle nohy
ahojky, tak doufám, že dnes budeme pylnější. jani z čeho tě bolí zadek? To jsi něla rodeo na paulovi? Já měla víkend bombový, byla jsme tancovat, u Majdy samozřejmě a holky, učila jsme se bruslit na ledních bruslích!!! No sice mám koleno samou modřinu a boky taky,ale šíleně mě to bavilo...
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
katusa
napsal(a):
ahojky, tak doufám, že dnes budeme pylnější. jani z čeho tě bolí zadek? To jsi něla rodeo na paulovi? Já měla víkend bombový, byla jsme tancovat, u Majdy samozřejmě a holky, učila jsme se bruslit na ledních bruslích!!! No sice mám koleno samou modřinu a boky taky,ale šíleně mě to bavilo...
Ahojky,
my víkend taky celkem užili, ale na Elí už lezou roupy z těch krokovek a žádná jízdárnička, tak si to už při cválání zkouší rozparádit a lá jedeme dostih
, tak si musíme trochu vysvětlit, že to teda ne e
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
my víkend taky celkem užili, ale na Elí už lezou roupy z těch krokovek a žádná jízdárnička, tak si to už při cválání zkouší rozparádit a lá jedeme dostih
, tak si musíme trochu vysvětlit, že to teda ne e
ahojky,
rodeo na Paulovi ??
neee to ne on je zlatíčko,ale Ajku jsem si musela vzít do pácu... takže jsem si pěkně užila a taky jsem jí toho dost musela vysvětlovat
potvůrce... ale stálo to za to protože jsem jí už konečně zlomila
tak z ní mě bolí zadek a nohy z neděle z Páji, protože toho musim zase dost strkat,ale taky byl super, cválali jsme po poli a on byl gumáč
jahudka
napsal(a):
ahojky,
rodeo na Paulovi ??
neee to ne on je zlatíčko,ale Ajku jsem si musela vzít do pácu... takže jsem si pěkně užila a taky jsem jí toho dost musela vysvětlovat
tak z ní mě bolí zadek a nohy z neděle z Páji, protože toho musim zase dost strkat,ale taky byl super, cválali jsme po poli a on byl gumáč
Majda už má taky roupy, furt chce jen běžet a normálně se se mnou zkouší prát...Už aby bylo rozumný počasí a mohli jsme pořádně začít přiježďovat..Potřebuje to jako sůl...
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
katusa
napsal(a):
Majda už má taky roupy, furt chce jen běžet a normálně se se mnou zkouší prát...Už aby bylo rozumný počasí a mohli jsme pořádně začít přiježďovat..Potřebuje to jako sůl...
No my jsme na tom stejně
Zrovna včera mi Jana říkala, že když jí brala po jízdárně, jaká to byla pohodička a že teď by pořád lítala
jahudka
napsal(a):
ahojky,
rodeo na Paulovi ??
Jani, nevíš, jak se má Kolja?
jahudka
napsal(a):
no vůbec o něm nemám žádné info.... a ty ho znáš?? ale myslím,že tam kde je se má dobře a s majitelkou na 100% dokonce prý už i nastupuje do vozíku....
Kdysi jsem ho měla měnit s Bárou za našeho koníka, ale nakonec z toho sešlo. Nyní máme koníka podobného typu, jako je Kolja. Tak si na něj sem tam vzpomenu, jak se chlapec má?
marketka
napsal(a):
Kdysi jsem ho měla měnit s Bárou za našeho koníka, ale nakonec z toho sešlo. Nyní máme koníka podobného typu, jako je Kolja. Tak si na něj sem tam vzpomenu, jak se chlapec má?
jo už vím
no buď ráda,že jsi nevyměnila.... ale jinak fakt nevím, a je to asi jedinej kůň po kterém se mi nestýská... Bára se mnou už taky moc nemluví a jinej kontakt už asi nemám, nebo možná mam na smlouvě,ale neřešila jsem to..
jahudka
napsal(a):
jo už vím
no buď ráda,že jsi nevyměnila.... ale jinak fakt nevím, a je to asi jedinej kůň po kterém se mi nestýská... Bára se mnou už taky moc nemluví a jinej kontakt už asi nemám, nebo možná mam na smlouvě,ale neřešila jsem to..
Co s ním bylo za problém? Myslím si, že Kolja by byl lepší, než ten koník, kterého jsme měli předtím. Taky po něm pátrám, ale bezúspěšně.
marketka
napsal(a):
Co s ním bylo za problém? Myslím si, že Kolja by byl lepší, než ten koník, kterého jsme měli předtím. Taky po něm pátrám, ale bezúspěšně.
chodil trošku přes lidi
a taky byl to typ koně, že když se mu zachtělo,tak tě prostě sejmul.... ale jinak to byl krasavec
marketka
napsal(a):
Bára mi říkala, že občas někoho sundal. Jak myslíš přes lidi? Nedal se vodit, cpal se všude atd.?
no občas
mě za ty 3 měsíce sundal 4x - asi 2x to byla moje vina, protože jsem se blbě držela... no a chodil přes lidi = přítele mi málem ušlapal v uličce mezi boxama, prostě mu nevadilo že tam stojí a vedle něj kolečko s hnojem, nechtěl se nechat vodit z výběhu.. vždy mě odtáhl zpět -přetrhl min. 3 vodítka, byl schopnej tě vláčet na lonži po výběhu a nebo tě zašlapat do země
no byl to kousek.... ale dobrej skokan jen to tempo
prostě mi umřel mezi skokama ..
jahudka
napsal(a):
no občas
mě za ty 3 měsíce sundal 4x - asi 2x to byla moje vina, protože jsem se blbě držela... no a chodil přes lidi = přítele mi málem ušlapal v uličce mezi boxama, prostě mu nevadilo že tam stojí a vedle něj kolečko s hnojem, nechtěl se nechat vodit z výběhu.. vždy mě odtáhl zpět -přetrhl min. 3 vodítka, byl schopnej tě vláčet na lonži po výběhu a nebo tě zašlapat do země
no byl to kousek.... ale dobrej skokan jen to tempo
prostě mi umřel mezi skokama ..
Jo jo, to si pamatuji, že se nechtěl nechat chytit, psalas mi to. Měli jsme kdysi podobného valacha. Zlatíčko nad zlatíčka, ale chytala jsem ho snad 15 minut. On si každé chycení spojoval s ježděním. Takže jsme trénovali to, že jsem za ním jen tak chodila, odvedla ho, dala mu pamlsek a hned ho zase pustila. Ke konci to už chápal dobře, ale pak nám najednou umřel. Jo, člověk, než pochopí, jak na kterého koně jít, tak už je pozdě. Jinak Kolju snad obsedali moc brzy, tak byl možná podtržený a holt to na lidi zkoušel. Jak zjistil, že ho neusedíš, tak to zase zkusil. Ale zase, co píšeš, tak nebyl nejhorší. Poznala jsem ještě horší torpeda, co byli schopný tě napadnout, nebo se k tobě točit zadkem, že ses k nim nedostala. Jen to chtělo hodně času a trpělivosti z nich udělat koníka, co to má v hlavě trochu víc srovnané, i když si občas taky vzpomenou.
marketka
napsal(a):
Jo jo, to si pamatuji, že se nechtěl nechat chytit, psalas mi to. Měli jsme kdysi podobného valacha. Zlatíčko nad zlatíčka, ale chytala jsem ho snad 15 minut. On si každé chycení spojoval s ježděním. Takže jsme trénovali to, že jsem za ním jen tak chodila, odvedla ho, dala mu pamlsek a hned ho zase pustila. Ke konci to už chápal dobře, ale pak nám najednou umřel. Jo, člověk, než pochopí, jak na kterého koně jít, tak už je pozdě. Jinak Kolju snad obsedali moc brzy, tak byl možná podtržený a holt to na lidi zkoušel. Jak zjistil, že ho neusedíš, tak to zase zkusil. Ale zase, co píšeš, tak nebyl nejhorší. Poznala jsem ještě horší torpeda, co byli schopný tě napadnout, nebo se k tobě točit zadkem, že ses k nim nedostala. Jen to chtělo hodně času a trpělivosti z nich udělat koníka, co to má v hlavě trochu víc srovnané, i když si občas taky vzpomenou.
no já si ho tam nemohla dovolit kvůli malým dětem..... a taky další problém byl vozejk
jo a taky byl křivej na pravou stranu.... nebyl to vhodný koník.... ale máš pravdu jsou i horší ale za ty prachy můžeš mít i hodného, zdravého a šikovného koníka
katusa
napsal(a):
hele Katuš nechci rejpat,ale to přiježďování není jen o počasí ne??? a co sestřenka jezdí???
jahudka
napsal(a):
hele Katuš nechci rejpat,ale to přiježďování není jen o počasí ne??? a co sestřenka jezdí???
Já nevím, ale majitelka nechtěla právě našeho valacha proto, že se ve stáji pohybovaly malé děti a Kolju neprodávala kvůli dětem, ale že shazoval.
Za kolik jsi ho koupila? Tuším, že za něj chtěli 40 ?
Jinak mi Bára posílala PF a má pěkného šimlíka. Tak je to jistě koník v pohodě.
chypi
napsal(a):
Ahoj holký!
Ahooooj holký!!! Koukám že jste to tu včera zvedli z popela
Já měla ted v práci honku a nejak jsem to tu zanedbávala..
Jak si to tu pročítám, tak koukám že je to všude stejné - byla jsem s malym o víkendu,v sobotu na ruce, asi tři hodiny na prochajdě a ten co dělal, že sem myslela že ho i pustim.. Byla sem ztahaná jak kočka, tak jsem ho vzala v neděli na vyjížďku abych ho trochu zmučila
Bylo teplo a připad trochu sních, tak to byla nádhera a byl hodnej (teda, musela jsem ho hlídat a do ruky šel, že mi ještě ted bolí záda
) A v pondělí jsme byli zase na ruce, ale holky, já měla tak hodnýho koníka, co šel poslušně za mnou, žádný koukání, žádný uškubávání..
Takle se na něj musí na pardála
Ale potřeboval by trochu přijezdit, taky se modlím za lepší počasí - potřebuju kolbiště!!!! je hrozně tupej na pravou ruku..
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Ahooooj holký!!! Koukám že jste to tu včera zvedli z popela
Já měla ted v práci honku a nejak jsem to tu zanedbávala..
Jak si to tu pročítám, tak koukám že je to všude stejné - byla jsem s malym o víkendu,v sobotu na ruce, asi tři hodiny na prochajdě a ten co dělal, že sem myslela že ho i pustim.. Byla sem ztahaná jak kočka, tak jsem ho vzala v neděli na vyjížďku abych ho trochu zmučila
Bylo teplo a připad trochu sních, tak to byla nádhera a byl hodnej (teda, musela jsem ho hlídat a do ruky šel, že mi ještě ted bolí záda
) A v pondělí jsme byli zase na ruce, ale holky, já měla tak hodnýho koníka, co šel poslušně za mnou, žádný koukání, žádný uškubávání..
Takle se na něj musí na pardála
Ale potřeboval by trochu přijezdit, taky se modlím za lepší počasí - potřebuju kolbiště!!!! je hrozně tupej na pravou ruku..
Ahojky,
takže už jezdíte Stáni??
sadzi saj
napsal(a):
Ahojky,
takže už jezdíte Stáni??
No já už jezdila i přes Vánoce, ale to byli takové krokovko mini klusovky.. Ale po kontrole našeho čtverečku (který vypadá stále stejně) veterinářkou, není svalový problém (nejspíše byl, ale klidem se zahojil) ale má poškozený nerv pod kůží, což prý se nám už ani nemusí nikdy ztratit.. Takže jsem začala trochu přidávat práci - klus na lonži, malinko cval (když byl pojízdný terén) ale Malej měl takový roupy, že jsem si řekla že ho vytáhnu pod sedlo a někde i zacváláme.. Jenže byl děsně dopředu, tak jsme dělali trochu víc (přesto méně, dlouho nic nedělal, tak jsem to nechtěla přehnat, i když v tu chvíli by malej dobrovolně nezastavil). Takže jo už "jezdíme" a asi bysme mohli i víc, ale já to přes týden nestihnu a o víkendu zase nechci nárazově makat.. Ale měla jsem z toho bezva pocit, po takové době konečně pořádná vyjížka! A ještě poprvé na boso, protože bylo dost sněhu, ani botičky jsem mu nedala a žádný problém a na ledu jedinkrát neuklouz! Když to srovnám s loni, fakt paráda!
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
No já už jezdila i přes Vánoce, ale to byli takové krokovko mini klusovky.. Ale po kontrole našeho čtverečku (který vypadá stále stejně) veterinářkou, není svalový problém (nejspíše byl, ale klidem se zahojil) ale má poškozený nerv pod kůží, což prý se nám už ani nemusí nikdy ztratit.. Takže jsem začala trochu přidávat práci - klus na lonži, malinko cval (když byl pojízdný terén) ale Malej měl takový roupy, že jsem si řekla že ho vytáhnu pod sedlo a někde i zacváláme.. Jenže byl děsně dopředu, tak jsme dělali trochu víc (přesto méně, dlouho nic nedělal, tak jsem to nechtěla přehnat, i když v tu chvíli by malej dobrovolně nezastavil). Takže jo už "jezdíme" a asi bysme mohli i víc, ale já to přes týden nestihnu a o víkendu zase nechci nárazově makat.. Ale měla jsem z toho bezva pocit, po takové době konečně pořádná vyjížka! A ještě poprvé na boso, protože bylo dost sněhu, ani botičky jsem mu nedala a žádný problém a na ledu jedinkrát neuklouz! Když to srovnám s loni, fakt paráda!
Tak super, takže chodí hezky?? No já teď řeším, zda zůstat u Strasser či ne ![]()
Jste pěkně chlupatí, Elčí skoro vůbec
sadzi saj
napsal(a):
Tak super, takže chodí hezky?? No já teď řeším, zda zůstat u Strasser či ne ![]()
Jste pěkně chlupatí, Elčí skoro vůbec
Chodí super! A co je bomba - žádné okopané klouby a korunky o sebe (šmatlá a rozbíjel si spěnkové klouby i do krve od podkov) Mě se na tom líbí to že to kopyto je pořád stejné (pominu-li změny jako zozšíření, nebo podle povrchu a pod) jsem schopná ho udržet mezi kopytářskými úpravami aby nepřerostlo - což se nedá s okovaným srovnat, mezi kováním změna více než zřejmé, že..
Ono to máš těžký, no.. Záleží jak to kopyto vypadá podle toho kdo to dělá..
to je věla
Sme jak medvedi! A ten pupek!
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Chodí super! A co je bomba - žádné okopané klouby a korunky o sebe (šmatlá a rozbíjel si spěnkové klouby i do krve od podkov) Mě se na tom líbí to že to kopyto je pořád stejné (pominu-li změny jako zozšíření, nebo podle povrchu a pod) jsem schopná ho udržet mezi kopytářskými úpravami aby nepřerostlo - což se nedá s okovaným srovnat, mezi kováním změna více než zřejmé, že..
Ono to máš těžký, no.. Záleží jak to kopyto vypadá podle toho kdo to dělá..
to je věla
Sme jak medvedi! A ten pupek!
Chjo, to je mazec, mám z toho zase hlavu v pejru
Je fakt, že v minulé stáji jsem strouhala 6-8 týdnů, dle toho, jak jim jezdil na kování a ok, kopýtka pěkný, mám pocit, že chodila bez problémů, pak se to zprasilo tím, jak jsme střídali a teď jsme u Strasser, je fakt, že se mi nelíbí, že se jí udělá pěkný mozol a má to ok a on jí to potom vybere a pravda, že dřív co mi jí dělal ten kovář bral i víc stěnu. No je to alchymie.
A kdo vlastně jezdí tobě??
sadzi saj
napsal(a):
Chjo, to je mazec, mám z toho zase hlavu v pejru
Je fakt, že v minulé stáji jsem strouhala 6-8 týdnů, dle toho, jak jim jezdil na kování a ok, kopýtka pěkný, mám pocit, že chodila bez problémů, pak se to zprasilo tím, jak jsme střídali a teď jsme u Strasser, je fakt, že se mi nelíbí, že se jí udělá pěkný mozol a má to ok a on jí to potom vybere a pravda, že dřív co mi jí dělal ten kovář bral i víc stěnu. No je to alchymie.
A kdo vlastně jezdí tobě??
Mě jezdí Langmajer.. No jezdí - byl dvakrát, poprvé zul.. Zatím se mi to moc líbí a je taky ohromě ochotný (odpovídá na mé i hloupé dotazy
) a zatím jsme neměli jediný problém a když vemu v potaz že byl 2 roky na podkovách, tak fakt super..
No Malýmu krátí (me) stěnu nad chodidlo tak, aby se nemohla olámat a nechodil po ní, ale právě po tom chodidle. Ale nedělá (me) mu velké zaoblení, protože má kopýtka úzká a velké zaoblení zuužuje.. Takže já rašpluju co 14 dní a někdy i častějš, když mi něco nelahodí oku.. No už se nám blíží termín, vždycky se úplně těšim když má přijet!
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Mě jezdí Langmajer.. No jezdí - byl dvakrát, poprvé zul.. Zatím se mi to moc líbí a je taky ohromě ochotný (odpovídá na mé i hloupé dotazy
) a zatím jsme neměli jediný problém a když vemu v potaz že byl 2 roky na podkovách, tak fakt super..
No Malýmu krátí (me) stěnu nad chodidlo tak, aby se nemohla olámat a nechodil po ní, ale právě po tom chodidle. Ale nedělá (me) mu velké zaoblení, protože má kopýtka úzká a velké zaoblení zuužuje.. Takže já rašpluju co 14 dní a někdy i častějš, když mi něco nelahodí oku.. No už se nám blíží termín, vždycky se úplně těšim když má přijet!
Chjo, tady hlavně nikdo není
Bych do toho kopla, fakt
Takže ti ukázal, co a jak a pak jednou za čas přijede?? Já mám z toho strach, pač ty předky má jeden do špalku a jeden do lyže, jestli bych to zvládla
Takže jenom rašpluješ??
sadzi saj
napsal(a):
Bych do toho kopla, fakt
Takže ti ukázal, co a jak a pak jednou za čas přijede?? Já mám z toho strach, pač ty předky má jeden do špalku a jeden do lyže, jestli bych to zvládla
Takže jenom rašpluješ??
Jezdí pravidelně za 6-7 týdnů a já mezitím hlídám aby nepřerostla stěna, maximálně si troufnu zkrátit rozpěrky, nebo uříznout něco co tam vyloženě napatří
Do žádnejch větších akcí se nepouštím, spíš se snažím kopyto udžet tak, jak ho upravil on.. Poprvé s ním nic moc nedělal, po druhé byla úprava úplně jiná, takže sama zatím opravdu ne, to možná časem až se to kpyto srovná od podkovy..
Malej má taky jeden trochu špalík..
Ono když nad tím přemýšlím, tak to fakt těžký neni, no ale v praxi těžko říct.. Já mám obavu že bych si třeba nevšimla, co to kopyto potřebuje a nějak zanedbala.. Takže zatím určitě chci aby jezdil a taky mi baví ty konzultace
Alá osel...
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
chypi
napsal(a):
Jezdí pravidelně za 6-7 týdnů a já mezitím hlídám aby nepřerostla stěna, maximálně si troufnu zkrátit rozpěrky, nebo uříznout něco co tam vyloženě napatří
Do žádnejch větších akcí se nepouštím, spíš se snažím kopyto udžet tak, jak ho upravil on.. Poprvé s ním nic moc nedělal, po druhé byla úprava úplně jiná, takže sama zatím opravdu ne, to možná časem až se to kpyto srovná od podkovy..
Malej má taky jeden trochu špalík..
Ono když nad tím přemýšlím, tak to fakt těžký neni, no ale v praxi těžko říct.. Já mám obavu že bych si třeba nevšimla, co to kopyto potřebuje a nějak zanedbala.. Takže zatím určitě chci aby jezdil a taky mi baví ty konzultace
Alá osel...
Jj, aha, já myslela, že si to děláš sama, ale učí tě to
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
Bych do toho kopla, fakt
Takže jenom rašpluješ??
Andrej to zvládneš! Jak psala Stáňa "k nám" tak sem taky stejnýho názoru,ale prostě není možný,aby se rok upravovala lyže a špalek
hlavně stylem,že se vybere chodidlo
sadzi saj
napsal(a):
Jj, aha, já myslela, že si to děláš sama, ale učí tě to
Ne, on upravuje, já koukám pod ruce a ptám se.. A pak se vždycky těším až si to za 14 dní budu moct zkusit sama
sadzi saj
XXX.XXX.117.237
buggyna
napsal(a):
Andrej to zvládneš! Jak psala Stáňa "k nám" tak sem taky stejnýho názoru,ale prostě není možný,aby se rok upravovala lyže a špalek
hlavně stylem,že se vybere chodidlo
JJ, Soukup mi to teď taky psal, že bych to určo zvládla, teď ještě, aby mě to někdo naučil
buggyna
XXX.XXX.110.113
chypi
napsal(a):
jj, to určitě souhlasím.. No a jinak? Si poučená a hurá do práce?
hlolinky,máte maila
jj, ještě poprosím kamarádku aby mi při první úpravě pomáhala a řikala co a jak
buggyna
XXX.XXX.110.113
sadzi saj
napsal(a):
JJ, Soukup mi to teď taky psal, že bych to určo zvládla, teď ještě, aby mě to někdo naučil
určo je lepší,aby ti zezačátku někdo přijel,kouknul.Udělal 1.trim a řek co jak kolik a tak