Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2009 01:23
sally

XXX.XXX.136.64

Začínáme další... sněhu přibylo, holky se rozhodly trochu zahřát

7.1.2009 01:25
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):

... ikdyž jalovým se běhá lépe a dávají to znát...

7.1.2009 01:27
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... ikdyž jalovým se běhá lépe a dávají to znát...

... někteří ve sněhu cosi ztratili...

7.1.2009 01:29
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... někteří ve sněhu cosi ztratili...

... jiní poslouchají,jestli už neroste tráva.

7.1.2009 01:32
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... jiní poslouchají,jestli už neroste tráva.

Babi s 12 potomkem v břiše ty trhlé okolní potomky jenom tiše sleduje...

7.1.2009 01:35
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Babi s 12 potomkem v břiše ty trhlé okolní potomky jenom tiše sleduje...

... protože jeden nikdy neví, co je napadne.

7.1.2009 01:40
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... protože jeden nikdy neví, co je napadne.

Že jo?

7.1.2009 07:35
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

sally napsal(a):
Že jo?

Jaktože tak pozdě v noci nespíš :-) ? Tady fotka z Vánoční vyjížd'ky

7.1.2009 07:37
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

m i s i c k a napsal(a):
Jaktože tak pozdě v noci nespíš :-) ? Tady fotka z Vánoční vyjížd'ky

Tady Zuberské derby

7.1.2009 07:51
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Že jo?

sally hezký fotečky. Já myslím, že větší zátěž by bonitině kobylce jenom prospěla, protože rozdíl mezi těma tvojema, který jak vidnou z fotek nelenijou a čas od času se pořádně navzájem proženou a od její kobyly, které chyběj nějaký ty kámošky rozhejbavačky. Takže pak jenom tloustne a tloustne a ony pak ty dámy při těle málokdy zabřeznou jedinou vyjímkou asi bude moje přežrané 7mi letá ovečka, která je k mojí malé radosti asi jako jediná březí. Takže mě asi bude zase jako vloni čekat flašková služba a tak nějak tajně doufám, že březí nebude a modlím se za to! No každopádně to budou její poslední jehňata, protože pak půjde pěkně mimo stádo, aby ju beran nepřipustil. Protože vloni to bylo peklo, nechápu jak vůbec vychovala Berušku, svoje první jehně.

7.1.2009 10:05
sally

XXX.XXX.136.64

m i s i c k a napsal(a):
Tady Zuberské derby

Míšo, já jsem noční pták a eště byl den blbec .
Ty Keliiny ponožky mě dostávají. Vždycky si vzpomenu na Ramona, měl stejné. Jen neměl lysinu, ale hvězdu. Škoda, že nebyl kobyla.

7.1.2009 10:10
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally hezký fotečky. Já myslím, že větší zátěž by bonitině kobylce jenom prospěla, protože rozdíl mezi těma tvojema, který jak vidnou z fotek nelenijou a čas od času se pořádně navzájem proženou a od její kobyly, které chyběj nějaký ty kámošky rozhejbavačky. Takže pak jenom tloustne a tloustne a ony pak ty dámy při těle málokdy zabřeznou jedinou vyjímkou asi bude moje přežrané 7mi letá ovečka, která je k mojí malé radosti asi jako jediná březí. Takže mě asi bude zase jako vloni čekat flašková služba a tak nějak tajně doufám, že březí nebude a modlím se za to! No každopádně to budou její poslední jehňata, protože pak půjde pěkně mimo stádo, aby ju beran nepřipustil. Protože vloni to bylo peklo, nechápu jak vůbec vychovala Berušku, svoje první jehně.

Tak to ano - já jsem to brala tak, že management bude u bonity a mně podobný = pobyt ve výběhu/pastvině + ježdění.
Je fakt, že čím míň koní ve skupině, tím míň se hýbou.

7.1.2009 10:23
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Tak to ano - já jsem to brala tak, že management bude u bonity a mně podobný = pobyt ve výběhu/pastvině + ježdění.
Je fakt, že čím míň koní ve skupině, tím míň se hýbou.

sally tak manegment bude asi stejnej jenom s jedním rozdílem, ty tvoje toho naběhaj až až samy od sebe. Bonita bude muset kobylu rozhejbat asi sama. Prostě jak píšeš čím míň početný stádo tím míň pohybu. A teda bonitině krasavici, by ten pohyb určitě neuškodil a třeba by to přineslo i to očekávané hříbátko.
A tak mě napadá viděli jste někdo už shira v sáňkách? Já ne...

7.1.2009 10:30
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally tak manegment bude asi stejnej jenom s jedním rozdílem, ty tvoje toho naběhaj až až samy od sebe. Bonita bude muset kobylu rozhejbat asi sama. Prostě jak píšeš čím míň početný stádo tím míň pohybu. A teda bonitině krasavici, by ten pohyb určitě neuškodil a třeba by to přineslo i to očekávané hříbátko.
A tak mě napadá viděli jste někdo už shira v sáňkách? Já ne...

Já taky ne.
Něco pro bonitu:
Foto děsné - ale jediné aktuální se Sally (6 měsíc březosti):

7.1.2009 10:31
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Já taky ne.
Něco pro bonitu:
Foto děsné - ale jediné aktuální se Sally (6 měsíc březosti):

Saxana čeká potomka v dubnu:

7.1.2009 10:34
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):

No třeba by bonita mohla začít rozhejbávat už teďka v nějakejch těch sáňkách, ted a zapředpokladu, že jim tam taky padá ten bordel co tady. Asi si cestou dom rozbiju někde hubu, ty chodníky jsou otřesný......nápady některých lidí jako posolit chodník s ušlapanou asi 3cm vrstvou sněhu a neodhrnout to jsou opravdu kouzelný.

7.1.2009 10:36
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):

A stará paní Sylva ( už výše) koncem března:
U ní si vždycky vzpomenu na ty stále opisované bludy o tom, jak je nevhodné jezdit na chlaďasech z důvodu jejich měkkých hřbetů.
Babi bude 19, čeká 12 hříbě a hřbet má rovný jako pravítko.

7.1.2009 10:40
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No třeba by bonita mohla začít rozhejbávat už teďka v nějakejch těch sáňkách, ted a zapředpokladu, že jim tam taky padá ten bordel co tady. Asi si cestou dom rozbiju někde hubu, ty chodníky jsou otřesný......nápady některých lidí jako posolit chodník s ušlapanou asi 3cm vrstvou sněhu a neodhrnout to jsou opravdu kouzelný.

Ještě že s tímto se my kousek od civilizace rozčilovat nemusíme. Teda než budu muset navštívit naše krajské město.

7.1.2009 10:40
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
A stará paní Sylva ( už výše) koncem března:
U ní si vždycky vzpomenu na ty stále opisované bludy o tom, jak je nevhodné jezdit na chlaďasech z důvodu jejich měkkých hřbetů.
Babi bude 19, čeká 12 hříbě a hřbet má rovný jako pravítko.

No škoda že nejsem doma, kde mám belgičku na fotce 17let nosila jenom hříbata a makala v lese a na polu. Jezdilo se na ní až u nás a prohlá byla jak houpací křeslo. Taky když na ni někdo sedl tak to bylo jak osedla sis gauč na délku

7.1.2009 10:43
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No škoda že nejsem doma, kde mám belgičku na fotce 17let nosila jenom hříbata a makala v lese a na polu. Jezdilo se na ní až u nás a prohlá byla jak houpací křeslo. Taky když na ni někdo sedl tak to bylo jak osedla sis gauč na délku

Já vím, kdysi jsi sem dávala fotku. Na takové bych nechovala.
Přesto po okolí naživo neznám chlaďasky s nějak výrazně měkkými hřbety. Je fakt, že belgičky to nejsou.

7.1.2009 10:50
ambra

XXX.XXX.254.1

ambra napsal(a):

Jo tady jsem ju našla na netu http://album.volny.cz/ambraa/ view.php?album_id=79204& view_page=46&browse_page=4#img (2 mezery).
No já bych řekla, že to měla spíš z toho, že za mlada žrala z žebř nebo jak se tomu říkalo, bylo to zavěšené nad koryty a dávalo se do toho seno, aby s tím dobytek nerozhozaoval. Protože jsme měly doma kobylu, která z toho žrala celej život a byla totálně prohnutá, doma hodím foto. Jo a už jsem našla tu fotku Igory jenom ju nathnout do pc.

7.1.2009 10:58
woldemortik

XXX.XXX.199.200

ambra napsal(a):
Jo tady jsem ju našla na netu http://album.volny.cz/ambraa/ view.php?album_id=79204& view_page=46&browse_page=4#img (2 mezery).
No já bych řekla, že to měla spíš z toho, že za mlada žrala z žebř nebo jak se tomu říkalo, bylo to zavěšené nad koryty a dávalo se do toho seno, aby s tím dobytek nerozhozaoval. Protože jsme měly doma kobylu, která z toho žrala celej život a byla totálně prohnutá, doma hodím foto. Jo a už jsem našla tu fotku Igory jenom ju nathnout do pc.

jak tzak koukám zase se pěkně rozjiždíme.tady nepadá,ale mrzne a to mám jit dneska letosp poprve do práce mě šlehne.Kokkám sally budeš mit letos hodně přírůstku já nic asi lavinu už nenechám připustit i když možná nevím.moc se mi libi ta kobylka po nachcovy ta zvedava.

7.1.2009 11:00
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Hm, tak z toho žerou Ramgoš s Neugosem celý svůj pracovní život ve Vlčkové a nějak extra prohnutí z toho nejsou na svůj věk. Ale přišli tam už jako téměř dospělí.
Za Igoru budu ráda, teda spíš kámoška . Kdyžtak prosím na mailík - tady z toho nic moc nebude.

7.1.2009 11:05
sally

XXX.XXX.136.64

woldemortik napsal(a):
jak tzak koukám zase se pěkně rozjiždíme.tady nepadá,ale mrzne a to mám jit dneska letosp poprve do práce mě šlehne.Kokkám sally budeš mit letos hodně přírůstku já nic asi lavinu už nenechám připustit i když možná nevím.moc se mi libi ta kobylka po nachcovy ta zvedava.

Marti, myslíš Ságu? Tak ta je po Navar. Jo, tu mně už ptalo lidí...
Furt mi leze do foťáku, modelka praštěná, i se Sitou. Uteče mi spousta super fotek, protože tyhle dvě baby mi prostě nedají pokoj.

7.1.2009 11:05
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Hm, tak z toho žerou Ramgoš s Neugosem celý svůj pracovní život ve Vlčkové a nějak extra prohnutí z toho nejsou na svůj věk. Ale přišli tam už jako téměř dospělí.
Za Igoru budu ráda, teda spíš kámoška . Kdyžtak prosím na mailík - tady z toho nic moc nebude.

No myslím, že to na starý koně s vyvinutou kostrou asi nějakej vliv mít nebude, spíš to bude ovlivňovat mlaďočky ve vývinu, ale nevím. My to doma nemáme doma naštěstí...
Jo doufám, že se k tomu večer dokopu když tak hodím na mailík i sem. Jenom doufám, že to bude aspoň trošku slušné.

7.1.2009 11:07
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Furt mi leze do foťáku, modelka praštěná, i se Sitou. Uteče mi spousta super fotek, protože tyhle dvě baby mi prostě nedají pokoj.

Ale ocásek furt jak potkánek

7.1.2009 11:08
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):

sally máš si z nich udělat stativ. Já si ho na jaře dělala z Laury a fotila okolí viz. http://jizerra.rajce.idnes.cz/10052008/ , ale podobnej problém mám, když chcu fotit psiska.

7.1.2009 11:09
woldemortik

XXX.XXX.199.200

sally napsal(a):

tak to se omlouvám mě se tyhle dva hřebci peltou ani nevím proč.Je moc krásná už na ni koukám co se narodila předloni.

7.1.2009 11:10
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Ale ocásek furt jak potkánek

sally kolik že má Sága? dva roky jí budou na jaře? Pěknej koníček bude hodně mohutná a prostorná. Hele nemáš tam někde kozu nebo ovcu, ten ocas vypadá jak okousanej.

7.1.2009 11:12
woldemortik

XXX.XXX.199.200

woldemortik napsal(a):
tak to se omlouvám mě se tyhle dva hřebci peltou ani nevím proč.Je moc krásná už na ni koukám co se narodila předloni.

taky jsem koukala na ocásek.Bogar už ho má pěkně dlouhej a hříhu pomalinku doháni mamku.

ambruš mysliš neco takového

7.1.2009 11:14
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No myslím, že to na starý koně s vyvinutou kostrou asi nějakej vliv mít nebude, spíš to bude ovlivňovat mlaďočky ve vývinu, ale nevím. My to doma nemáme doma naštěstí...
Jo doufám, že se k tomu večer dokopu když tak hodím na mailík i sem. Jenom doufám, že to bude aspoň trošku slušné.

To je docela možné. Každopádně mlaďoši patří ven a žrát mají s hlavou dolů, jak je koním přirozené. A ne jen mlaďoši.

7.1.2009 11:15
ambra

XXX.XXX.23.1

woldemortik napsal(a):
taky jsem koukala na ocásek.Bogar už ho má pěkně dlouhej a hříhu pomalinku doháni mamku.

ambruš mysliš neco takového

Jo ale přes hřbet na šířku se mi to osvědčilo líp, krásně se na tom dá zaostřovat.... se mi vždycky děsně klepou ruce... takže ten hřbet je užasná výhoda. Navíc je dostatečně prostornej.

7.1.2009 11:15
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally máš si z nich udělat stativ. Já si ho na jaře dělala z Laury a fotila okolí viz. http://jizerra.rajce.idnes.cz/10052008/ , ale podobnej problém mám, když chcu fotit psiska.

Jenže ony nepostoji. Motají se okolo a zavazí.

7.1.2009 11:17
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally kolik že má Sága? dva roky jí budou na jaře? Pěknej koníček bude hodně mohutná a prostorná. Hele nemáš tam někde kozu nebo ovcu, ten ocas vypadá jak okousanej.

Není okousaný. Prostě neroste a když už, tak málo. Daň zbarvení - spousta appaloos na to není lépe.
Jako hříbě ho měla normální a hustý, pak to vypadalo. I appám některým prý to dělá, tak už to neřeším.

7.1.2009 11:18
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
To je docela možné. Každopádně mlaďoši patří ven a žrát mají s hlavou dolů, jak je koním přirozené. A ne jen mlaďoši.

Ale myslím, že se to teďka už moc nepoužívá. Ale teda žraní v boxu jenom ze země mezi kobylákama se mi taky moc nepáčí, hlavně kvůli možnému začervení. Protože co tak pročítám diskuze tak mám pocit, že koně v boxech s tím, že žerou seno mezi těma bobkama, mají větší problémy se začervením než ti co jsou venku na pastvinách. Docela se mi líbí ty koše na seno jak máme my(koryto a vedle v koutě u zdi koš na seno ohrazenej mřížemi zhora volný), nemaj to mezi bobkama a když chcou tak si to můžou dle libosti vytahat ven.

7.1.2009 11:18
woldemortik

XXX.XXX.199.200

ambra napsal(a):
Jo ale přes hřbet na šířku se mi to osvědčilo líp, krásně se na tom dá zaostřovat.... se mi vždycky děsně klepou ruce... takže ten hřbet je užasná výhoda. Navíc je dostatečně prostornej.

tojo tak to máš asi vyhodu v tom že neměříš 165cm a kůn 180cm a štafle se bou fakt nenosim tohle bylo rychle a ve vyskoku a ještě jsmem bykla na hromadě hnoje

tady má tak krásnou ohlávku než ji vochechule roškubala na hadry

7.1.2009 11:20
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Hm, ale to chce koně stojáka. Trochu větší flegmoše, než mám já.
Teda babka by postála. Ale ta většinou někde postává sama a kde se motá stádo, na to kašle. Ta má v hlavě jedinou prioritu, a to je futro .

7.1.2009 11:22
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Ale myslím, že se to teďka už moc nepoužívá. Ale teda žraní v boxu jenom ze země mezi kobylákama se mi taky moc nepáčí, hlavně kvůli možnému začervení. Protože co tak pročítám diskuze tak mám pocit, že koně v boxech s tím, že žerou seno mezi těma bobkama, mají větší problémy se začervením než ti co jsou venku na pastvinách. Docela se mi líbí ty koše na seno jak máme my(koryto a vedle v koutě u zdi koš na seno ohrazenej mřížemi zhora volný), nemaj to mezi bobkama a když chcou tak si to můžou dle libosti vytahat ven.

Pak to chce nemít tam při krmení bobky .
Začervení bude stejné, jde jen o to, jak kdo odčervuje a kdo na to kašle. To je neporovnatelné.

7.1.2009 11:23
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Není okousaný. Prostě neroste a když už, tak málo. Daň zbarvení - spousta appaloos na to není lépe.
Jako hříbě ho měla normální a hustý, pak to vypadalo. I appám některým prý to dělá, tak už to neřeším.

sally no to je chyba jak se staviv hejbá. No já nevím ale mi teda z tý fotky přijde jako okousanej, Valině tý belgičce, její drahej a milovanej potomek ve třech měsících jeho věku sežral ocas a vypadalo to podobně akorát asi o pár cm delší. Chuderka pak ještě histerčila o to víc s mouchama neměla je čím pořádně ohánět. Holt mu chyběly vitamíny.Kobyle to ale pak zase dorostlo.
A Magdě když jsme ju koupily tak jsem jí kus ocasu musela ostříhat, měla v tom nějaký zdluchmance a nešlo to rozčesat, ale nikdy jí to nedorostlo zpátky(úplně na zem).

7.1.2009 11:23
woldemortik

XXX.XXX.199.200

sally napsal(a):
Teda babka by postála. Ale ta většinou někde postává sama a kde se motá stádo, na to kašle. Ta má v hlavě jedinou prioritu, a to je futro .

tak to by si babak mohla podat kopyto s Lavinou gáblík to je její.

7.1.2009 11:25
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):

Jo, budou jí 2 roky. Figura celý otec a po mámě ušlechtilá hlava.
Nějak tak fotit? Ale ona fakt nepostojí.

7.1.2009 11:28
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):

Marti no tak já mám tak 170cm a kobyla 155cm to víš si musíš umět vybrat, ale ona je zase napapkaná, takže se těch mojich 170cm rozloží při natahování se přes ni. Jo a stojí docela pěkně a i ráda maximálně se bude natahovat po žrádle.
Sally já ti teda nevím, ale my odčervujeme pravidelně a nikdy nic. A vím, že kámoška taky odčervuej pravidleně a vždycky z nich něco vyleze. A to jsem teda měla jeden čas z toho mindrák jeslti to odčervovadlo funguje, tak jsem prostřídala co se dalo a zase nic. Takže ono to asi taky bude trošku o tom stylu stolování koníčků. Jestli to v 90% žerou ze žlabu a nebo se jim to hodí někde na hromadu a nějak si s tím poraďte.

7.1.2009 11:30
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally no to je chyba jak se staviv hejbá. No já nevím ale mi teda z tý fotky přijde jako okousanej, Valině tý belgičce, její drahej a milovanej potomek ve třech měsících jeho věku sežral ocas a vypadalo to podobně akorát asi o pár cm delší. Chuderka pak ještě histerčila o to víc s mouchama neměla je čím pořádně ohánět. Holt mu chyběly vitamíny.Kobyle to ale pak zase dorostlo.
A Magdě když jsme ju koupily tak jsem jí kus ocasu musela ostříhat, měla v tom nějaký zdluchmance a nešlo to rozčesat, ale nikdy jí to nedorostlo zpátky(úplně na zem).

To by bylo silně nelogické i z pohledu - proč by někdo ožíral hermelíně ocas ( koni věčně v pohybu), a jiní, ti co postávají častěji ho měli hustý až po zem.
Ale blondýny ho trochu zespodu ohryzaný mají od jalovic. Dostala jsem radu - postříkat Akutolem. Prý je tak hrozně hořký, že už nikdo hryzat nebude.
Jalovice jsou trhlé, vyloženě jedou po světlých věcech - tedy i po blond ocasech asi.

7.1.2009 11:32
ambra

XXX.XXX.23.1

woldemortik napsal(a):
tak to by si babak mohla podat kopyto s Lavinou gáblík to je její.

Marti a nestříhej ji tu hřívu. Vypadá jak Valina odkaz na fotku výše, ale ta měla hřívu fuč kvůli letní vyrážce a k tomu že byla muchařka a docela silná.
sally jo tak nějak Akorát vidím stativ ti pochoduje někde fuč,ale vypadá to zajímavě... takovje zvláštní puntíkatej rámeček. A je opravdu velice hezky narostlá z ní bude kus koně.

7.1.2009 11:34
woldemortik

XXX.XXX.199.200

ambra napsal(a):
Marti no tak já mám tak 170cm a kobyla 155cm to víš si musíš umět vybrat, ale ona je zase napapkaná, takže se těch mojich 170cm rozloží při natahování se přes ni. Jo a stojí docela pěkně a i ráda maximálně se bude natahovat po žrádle.
Sally já ti teda nevím, ale my odčervujeme pravidelně a nikdy nic. A vím, že kámoška taky odčervuej pravidleně a vždycky z nich něco vyleze. A to jsem teda měla jeden čas z toho mindrák jeslti to odčervovadlo funguje, tak jsem prostřídala co se dalo a zase nic. Takže ono to asi taky bude trošku o tom stylu stolování koníčků. Jestli to v 90% žerou ze žlabu a nebo se jim to hodí někde na hromadu a nějak si s tím poraďte.

nojo tak já ji tu hřívu stříhat nebudu,ale na jaře ji zastřihu má rostřepený konečky

7.1.2009 11:35
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
To by bylo silně nelogické i z pohledu - proč by někdo ožíral hermelíně ocas ( koni věčně v pohybu), a jiní, ti co postávají častěji ho měli hustý až po zem.
Ale blondýny ho trochu zespodu ohryzaný mají od jalovic. Dostala jsem radu - postříkat Akutolem. Prý je tak hrozně hořký, že už nikdo hryzat nebude.
Jalovice jsou trhlé, vyloženě jedou po světlých věcech - tedy i po blond ocasech asi.

sally co ty víš co tam celý dny provádějí... hlavně trhlé jalovice. Jo nám to taky radili natřít něčím takovým, už si nepamatuju přesně čím. Ale my jim pak začaly přidávat minerály dokrmení a hříbě přestalo samo.

7.1.2009 11:38
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Ono to vůbec není o tom, co vidíš, že z nich za červy vypadne. Je jich spousta druhů.
Vet říkal, že ti okem viditelní jsou podstatně méně nebezpeční než ti, co vidět nejsou.
Vidět jsou škrkavky, zlodějky živin ve střevech. Ti více nebezpeční jsou plicní červi, prožírající chodbičky stěnou orgánů - a ty neuvidíš.
Takže že nic nevidíš, nemusí vůbec znamenat, že tam nic není. Pravdu odhalí jen bobek daný na koprologický průzkum. Poví ti, jaké červy má kůň a vet řekne, co na ně použít.
Tak by se to mělo správně dělat, ale dělá to málokdo. Když už se to nedělá, měly by se aspoň střídat přípravky. Třeba na tasemnici bere málokterý, a taky nebudeš vědět, že ji tam máš.

7.1.2009 11:38
ambra

XXX.XXX.23.1

woldemortik napsal(a):
nojo tak já ji tu hřívu stříhat nebudu,ale na jaře ji zastřihu má rostřepený konečky

No jeslti jí to chce zastřihovat tak je na to šikovná žiletka. Děda na to dokonce měl něco jako hřebínek do kterýho se zasunula žiletka(klasická obyč) a tím projedeš po kouskách hřívu a podle potřeby jestli větší nebo menší část a ono ti to ušmikne potřebnou délku. Je to super navíc potom ta hříva je taková přirozená a není vidět, že to někdo pižlal nůžkama narovno. Zkusím to večer vyfotit jak to udělátko vypadá, je to z umělé hmoty.

7.1.2009 11:40
woldemortik

XXX.XXX.199.200

sally napsal(a):
Ono to vůbec není o tom, co vidíš, že z nich za červy vypadne. Je jich spousta druhů.
Vet říkal, že ti okem viditelní jsou podstatně méně nebezpeční než ti, co vidět nejsou.
Vidět jsou škrkavky, zlodějky živin ve střevech. Ti více nebezpeční jsou plicní červi, prožírající chodbičky stěnou orgánů - a ty neuvidíš.
Takže že nic nevidíš, nemusí vůbec znamenat, že tam nic není. Pravdu odhalí jen bobek daný na koprologický průzkum. Poví ti, jaké červy má kůň a vet řekne, co na ně použít.
Tak by se to mělo správně dělat, ale dělá to málokdo. Když už se to nedělá, měly by se aspoň střídat přípravky. Třeba na tasemnici bere málokterý, a taky nebudeš vědět, že ji tam máš.

ja možná vím co mysleíš známám to má doma.když jsem byla menší tak jsem se stim debil česala a hrozně jsem se divila když padaly vlasy na zem

7.1.2009 11:43
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):

Teda sorry s tou tasemnicí - ne ty, ale kůň .

7.1.2009 11:44
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):

No tasemnici má starší pesan a nezabral do dneška na ni žádnej přípravek a to jsem jich už vyzkoušela hodně. Ale veterinářka co tu občas supluje toho našeho hudebního veterináře, tak mi pro malého dala jeden super odčervovák a malej je v pohodě, jenomže měla už jenom poslední. Musím se jí připomenout i s tím starším, třeba to konečně zabere.
no jo ale u plicních červů jsou většinou i příznaky kašle atd. No rozbory taky neděláme,ale hodně se doporučují i ovcí a koz, ale tak ovce odčervuju preventivně dvakrát do roka a vypadaj v pohodě, takže to nějak nehrotím. Narozdíl od některej je odčervuju aspoň preventivně, někteří ani to.

7.1.2009 11:45
sally

XXX.XXX.136.64

woldemortik napsal(a):
ja možná vím co mysleíš známám to má doma.když jsem byla menší tak jsem se stim debil česala a hrozně jsem se divila když padaly vlasy na zem

i já se přimlouvám - Lavinu nestříhat, sluší jí to dlouhé

7.1.2009 11:45
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Teda sorry s tou tasemnicí - ne ty, ale kůň .

sally já jsem tě pochopila neboj
Marti tak to asi bude ono, ale i tak to vyfotím.. třeba někoho inspiruju.

7.1.2009 11:48
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No tasemnici má starší pesan a nezabral do dneška na ni žádnej přípravek a to jsem jich už vyzkoušela hodně. Ale veterinářka co tu občas supluje toho našeho hudebního veterináře, tak mi pro malého dala jeden super odčervovák a malej je v pohodě, jenomže měla už jenom poslední. Musím se jí připomenout i s tím starším, třeba to konečně zabere.
no jo ale u plicních červů jsou většinou i příznaky kašle atd. No rozbory taky neděláme,ale hodně se doporučují i ovcí a koz, ale tak ovce odčervuju preventivně dvakrát do roka a vypadaj v pohodě, takže to nějak nehrotím. Narozdíl od některej je odčervuju aspoň preventivně, někteří ani to.

Jo, a právě proto nelze porovnávat, jak má kdo co začerveno. Jen tolik, nakolik poctivě k tomu sám přistupuje.

7.1.2009 11:50
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally já jsem tě pochopila neboj
Marti tak to asi bude ono, ale i tak to vyfotím.. třeba někoho inspiruju.

Mě třeba, ikdyž asi vím, co myslíš. Měl to kdysi doma otec. Takové seřezávátko.
Dá se to ještě koupit?
Do souvislosti se stříháním hřívy mě to dát nenapadlo - dík za tip

7.1.2009 11:57
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Mě třeba, ikdyž asi vím, co myslíš. Měl to kdysi doma otec. Takové seřezávátko.
Dá se to ještě koupit?
Do souvislosti se stříháním hřívy mě to dát nenapadlo - dík za tip

sally nevím poohlídnu se v drogerii a zeptám se kámoška vyučené kadeřnice, ani nevím jak se to přesně jmenuje tak posonduju a hlavně vyfotím. A opravdu se tím hezky ta hříva sestřihává, ale musí se to brát pokouskách. Já tím Lauře teďka upravuju konec ocasu, aby ho měla hezky do špičky.
A určitě Lavinu nestříhat, bereš jí tím její přirozenou ochranu proti hmyzu. A pokud se ti to nechce pokaždé česat důkladně tak se mi na takové to povrchní rozčesání rejžák, k dostání v potřebách pro domácnosta některejch drogerkách. Jak má ty dlouhá tvrdý štětiny tak se to tím krásně rozčeše, ikdyž když to chceš rozčesat úplně je tomu potřeba věnovat čas a navíc je asi za poloviční cenu než kartáč z potřeb pro koně.

7.1.2009 12:10
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally nevím poohlídnu se v drogerii a zeptám se kámoška vyučené kadeřnice, ani nevím jak se to přesně jmenuje tak posonduju a hlavně vyfotím. A opravdu se tím hezky ta hříva sestřihává, ale musí se to brát pokouskách. Já tím Lauře teďka upravuju konec ocasu, aby ho měla hezky do špičky.
A určitě Lavinu nestříhat, bereš jí tím její přirozenou ochranu proti hmyzu. A pokud se ti to nechce pokaždé česat důkladně tak se mi na takové to povrchní rozčesání rejžák, k dostání v potřebách pro domácnosta některejch drogerkách. Jak má ty dlouhá tvrdý štětiny tak se to tím krásně rozčeše, ikdyž když to chceš rozčesat úplně je tomu potřeba věnovat čas a navíc je asi za poloviční cenu než kartáč z potřeb pro koně.

Hlavně, když je potřeba vlasatice rozčesat jednou za čas důkladně, chce to dobrý kondicionér. Nedám dopustit na Equistar (kvalita za přijatelnou cenu).

7.1.2009 12:22
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Hlavně, když je potřeba vlasatice rozčesat jednou za čas důkladně, chce to dobrý kondicionér. Nedám dopustit na Equistar (kvalita za přijatelnou cenu).

Tak to my nepoužíváme. Nám stačí voda a rejžák.

7.1.2009 15:10
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Tak to my nepoužíváme. Nám stačí voda a rejžák.

Taky stačívala + šampon.
Než jsme zjistili, proč hřívy a ocasy většiny koní po výstavách vypadají tak hladce, leskle, neslepují se, nešpiní tak lehce a jdou nádherně rozčesat - na rozdíl od těch drsných, co zažily jen vodu a šampon.
(Jako děcko jsem trpěla, rozčesávat zacuchané delší vlasy umyté jen totalitním šamponem. Než jsem coby dorostenec objevila tak báječné věci jako balzámy a kondicionéry).
A to je ten pokrok, pokrok, pokrok aj u konisek.

7.1.2009 15:18
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Taky stačívala + šampon.
Než jsme zjistili, proč hřívy a ocasy většiny koní po výstavách vypadají tak hladce, leskle, neslepují se, nešpiní tak lehce a jdou nádherně rozčesat - na rozdíl od těch drsných, co zažily jen vodu a šampon.
(Jako děcko jsem trpěla, rozčesávat zacuchané delší vlasy umyté jen totalitním šamponem. Než jsem coby dorostenec objevila tak báječné věci jako balzámy a kondicionéry).
A to je ten pokrok, pokrok, pokrok aj u konisek.

No jasně šampon je samozřejmostí a nejlíp tak hodinu denně drhnout, aby ten ocas byl opravdu bílej Opravdu děsnej rozdíl Laura ocas totálně zadělanej a Monty furt krásně čistej, teda od silvestra. A jediná zázračná věc je v tom, že Monty má o velikánskej kus delší křupku ocasu než Laura.

7.1.2009 15:34
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

ale vy kecalovky jedny, vy ma tu takto rozoberateno vsak pockajte...jasne, ze by mala kobyla makat, a asi aj menej zrat, ale ked ja neznasam, ked trcia rebra a potom je to zacarovany kruh, ona si v lete dost casto vyhodi z kopytka i sama, alebo ju zrebec poprehana, ale teraz stoji iba pri sene a sem tam si prejde cely vybeh...budeme to musiet zmenit, siceteraz toho casu mame velmi malo(prestavujeme dom), ale budeme to musiet dajako vymysliet.

7.1.2009 15:42
ambra

XXX.XXX.23.1

bonita napsal(a):
ale vy kecalovky jedny, vy ma tu takto rozoberateno vsak pockajte...jasne, ze by mala kobyla makat, a asi aj menej zrat, ale ked ja neznasam, ked trcia rebra a potom je to zacarovany kruh, ona si v lete dost casto vyhodi z kopytka i sama, alebo ju zrebec poprehana, ale teraz stoji iba pri sene a sem tam si prejde cely vybeh...budeme to musiet zmenit, siceteraz toho casu mame velmi malo(prestavujeme dom), ale budeme to musiet dajako vymysliet.

Bonita já bych míň určitě nekrmila udržovala bych stejnou krmnou dávky a ještě bych jí přidala vitamínky a bylinky na podporu zabřeznutí. No víš přestavujete barák,teda záleží jak moc, ale kobylku pěkně zapřáhnout a navozit s ní potřebný k baráčku a nebo jí dát máknout a navozit s ní seno do výběhu. Teda pokud je nějakej vozíček a nějakej ten postrůjek. Prostě proč ju nevyužít v její vlastní prospěch... no to je asi jak když říkám kámošce ať zapřáhne hřebca a nevozí jim v létě zelený na kolečkách.

7.1.2009 15:52
ambra

XXX.XXX.23.1

ambra napsal(a):
Bonita já bych míň určitě nekrmila udržovala bych stejnou krmnou dávky a ještě bych jí přidala vitamínky a bylinky na podporu zabřeznutí. No víš přestavujete barák,teda záleží jak moc, ale kobylku pěkně zapřáhnout a navozit s ní potřebný k baráčku a nebo jí dát máknout a navozit s ní seno do výběhu. Teda pokud je nějakej vozíček a nějakej ten postrůjek. Prostě proč ju nevyužít v její vlastní prospěch... no to je asi jak když říkám kámošce ať zapřáhne hřebca a nevozí jim v létě zelený na kolečkách.

bonita třeba toto http://www.dromy.ic.cz/repro.html mě z řady výrobků Dromy kámoška v létě poradila Kašlík pro Lauru, když byla po tom zápalu plic. A řekla bych, že díky tomu nejenom, že po třetí dávce přestala kašlat ale ani neodušněla. A ukazovala jsem tu nabídku i našemu veterinářovi a říkal, že to možná bude lepší než leckterý jinak vyráběný podobný přípravky. A vyzkoušet by se mělo všechno.

7.1.2009 16:12
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

no, skusit by sme to mohli, to vies, ona je potom, co sme ju kupili my, taka, ze pribere, uz iba ked sa na to zradlo pozrieona je hrozna osoba, ta nasa kobyla

7.1.2009 16:30
ambra

XXX.XXX.23.1

bonita napsal(a):
no, skusit by sme to mohli, to vies, ona je potom, co sme ju kupili my, taka, ze pribere, uz iba ked sa na to zradlo pozrieona je hrozna osoba, ta nasa kobyla

po kom ona to jenom má?

7.1.2009 16:32
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

no, hrozna osoba je asi po mne...aky pan, taky kram, ale po kom tak tlstne, to teda neviem, a tehotna som tiez este nebola( i ked som uz stara zelva)

7.1.2009 16:36
ambra

XXX.XXX.23.1

bonita napsal(a):
no, hrozna osoba je asi po mne...aky pan, taky kram, ale po kom tak tlstne, to teda neviem, a tehotna som tiez este nebola( i ked som uz stara zelva)

A kolik je kobylce a jak ju máš dlouho? A jak dlouhoju připouštíš a pokoušeli se o to už předchozí majitele nebo měla hříbě?
Tady se povídají něco jako staré legendy, které mají předávat nejrůznější informace o koních, které dávno odnesl čas. A povídá se tu i o jedné klisně, kterou měl můj děda několik let v JZD na starosti a tu připouštěly od jejich 4 let každý rok a nikdy nezůstala. A poprvý zabřezla až ve 12ti letech a od té doby až do svých 20ti let nosila hříbata a přitom ještě pracovala(rozvážela krmení apod.).
Třeba tvá klisna je také jedna z těch pozdních matek, které si musí na svá hříbata počkat mnoho let.

7.1.2009 16:40
ambra

XXX.XXX.23.1

ambra napsal(a):
A kolik je kobylce a jak ju máš dlouho? A jak dlouhoju připouštíš a pokoušeli se o to už předchozí majitele nebo měla hříbě?
Tady se povídají něco jako staré legendy, které mají předávat nejrůznější informace o koních, které dávno odnesl čas. A povídá se tu i o jedné klisně, kterou měl můj děda několik let v JZD na starosti a tu připouštěly od jejich 4 let každý rok a nikdy nezůstala. A poprvý zabřezla až ve 12ti letech a od té doby až do svých 20ti let nosila hříbata a přitom ještě pracovala(rozvážela krmení apod.).
Třeba tvá klisna je také jedna z těch pozdních matek, které si musí na svá hříbata počkat mnoho let.

Jo a ještě přidám na EQCH probíhá soutěž o knížku. A je tam do tý soutěže zapojenej jeden krásnej fejetonek..... http://www.equichannel.cz/clanek/ukaz8005...... živě si představuju ta hříbátka.

7.1.2009 17:02
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

mala zrebecka, teraz ma tusim 3 alebo 4 roky, krasny vysoky hnedak so 4 bielymi ponozkami(teraz uz valasek) a v roku 2007 nam dala podobneho, ale narodil sa prilis velky a na druhy den po porode uhynul, potom sme jej dali pauzu a v roku 2008 bola pripustena vranikom a ako som pisala, vet ju nezistil brezi ale tiez povedal, ze su kobyly, co mavaju len urcite roky mlade, ale ze ta nasa moze chytit, lebo je zevraj zdrava, no neviem...mame ju od roku 2006 a bude mat 13.

7.1.2009 17:03
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

a odkaz je dobrypekny clanocek

7.1.2009 17:09
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Jestli mne paměť neklame, tak ji bonita pouštěla 2007 svým hřebcem ( tehdy hodně mladý - dvouletek?) a 2008 cizím hřebcem - doufám, že to nepletu.
Můj názor: kobylu nechat s hřebcem, tak jak to je ( příroda není blbec), sledovat říje - připouštění. Pokud by nebyla březí ani po třetí říji, řešila bych reprodukci s vetem - jak kobylu, tak hřebce - abych se dobrala "jádru pudla" . Samozřejmě běžné vyšetření ( stěry) jak hřebce, tak i kobyly před sezonou.
Bonita, pouštěl ten váš hřebec i jiné klisny?

7.1.2009 17:17
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
mala zrebecka, teraz ma tusim 3 alebo 4 roky, krasny vysoky hnedak so 4 bielymi ponozkami(teraz uz valasek) a v roku 2007 nam dala podobneho, ale narodil sa prilis velky a na druhy den po porode uhynul, potom sme jej dali pauzu a v roku 2008 bola pripustena vranikom a ako som pisala, vet ju nezistil brezi ale tiez povedal, ze su kobyly, co mavaju len urcite roky mlade, ale ze ta nasa moze chytit, lebo je zevraj zdrava, no neviem...mame ju od roku 2006 a bude mat 13.

Bylas rychlejší s odpovědí.
Sita je v tomto taky trochu podivínka - říkali mi na to, že patří do skupiny kobyl, které nezabřeznou, když mají pod sebou hříbě. Vcelku to vychází. Navíc nesnáší hřebce na zádech a všechny ty parádičky kolem, ona by se s ním prala.
No jsem zvědavá, jak si s ní letos poradí mlaďoch -ale aspoň dostane od ní dobrou školu, jak se slušně chovat k dámám .

7.1.2009 17:17
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

jj Sally, mas uplnu pravdu, ja sa stavam uz sklerotikom, ano skusali sme so zrebcom raz, hned ako urobil licenciu, a kobyla sa az do jari tvarila zrebna a bolo to plane, a potom trochu starsim osvedcenym zrebcom(kazdy rok dava pekne vrane zriebata) a tiez z toho nebolo nic, jedine, ze by ju opldonil ten nas v nestrazenej chvili uz aj pomyslame na kupu mladej kobylky a tuto tu nechat iba na rekreacku, mozno nam vyjde ist teraz do UK na jar a porozhliadneme sa tam po nejakej novej krvi, i ked tuto liniu ako ma kobyla uz nedostanem, jej otec je po smrti a neviem, ci je po nom zmrazene semeno, a ci sa obec z neho este nejaki potomci narodili

7.1.2009 17:21
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
jj Sally, mas uplnu pravdu, ja sa stavam uz sklerotikom, ano skusali sme so zrebcom raz, hned ako urobil licenciu, a kobyla sa az do jari tvarila zrebna a bolo to plane, a potom trochu starsim osvedcenym zrebcom(kazdy rok dava pekne vrane zriebata) a tiez z toho nebolo nic, jedine, ze by ju opldonil ten nas v nestrazenej chvili uz aj pomyslame na kupu mladej kobylky a tuto tu nechat iba na rekreacku, mozno nam vyjde ist teraz do UK na jar a porozhliadneme sa tam po nejakej novej krvi, i ked tuto liniu ako ma kobyla uz nedostanem, jej otec je po smrti a neviem, ci je po nom zmrazene semeno, a ci sa obec z neho este nejaki potomci narodili

Uvidíš, že to vyjde. Jen je nech spolu. On byl tehdy dost mladý, jestli se nepletu a jeho plodnost ještě nemusela být nic moc.
Ale klidně mu kupte další do harému, nadávat jistě nebude.

7.1.2009 17:22
bonita

XXX.XXX.73.106

bonita napsal(a):

no a zasa som to doplietla, ked nas zrebec robil licenciu, kobylu sme este nemali, ach jaj, zijem iba pre pritomnost, minulost mi nic nehovori...

7.1.2009 17:25
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
no a zasa som to doplietla, ked nas zrebec robil licenciu, kobylu sme este nemali, ach jaj, zijem iba pre pritomnost, minulost mi nic nehovori...

Z toho si nic nedělej, to jde s věkem. Skleroza nebolí, ale člověk se nachodí... bohužel už to znám taky

7.1.2009 17:26
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

som si ista, ze namietat nebude, ale kobyla bude mat asi namietkyale uz sa na nu chystam, pekne zacneme zasa pravidelne pracovat, bud na ruke, alebo pod sedlom, dni sa uz predlzuju, takze to nam bude hrat do karat a zacne pekne tie sunky zhadzovat, a to by bol v tom cert, ked ziadna zdravotna vada nie je, aby sa nechytila a ked ma nasere, tak s nou pojdeme tunak k plemennemu anglicanovi a odchovame aspon huntera a basta

7.1.2009 17:31
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

tu jeden odkaz pre tych, co chcu vidiet shirov na x sposobov http://www.canadianshirehorse.com/ MemberPics.htm

7.1.2009 17:34
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
tu jeden odkaz pre tych, co chcu vidiet shirov na x sposobov http://www.canadianshirehorse.com/ MemberPics.htm

Pěkné.
A věřím, že kobuše za rok touto dobou už nebude mít břicho senné, ale březí.

7.1.2009 17:36
bonita

XXX.XXX.73.106

sally napsal(a):

v to dufam i jatak ja padim, maj sa, zasa zajtra

7.1.2009 18:25
kolaida

XXX.XXX.99.30

sally napsal(a):

toto je kobylka ze staje kde jsem jezdila .. Chvojka ... momentálně březí tak jsem zvědavá jaké bude hříbátko

7.1.2009 18:26
kolaida

XXX.XXX.99.30

kolaida napsal(a):
toto je kobylka ze staje kde jsem jezdila .. Chvojka ... momentálně březí tak jsem zvědavá jaké bude hříbátko

a ještě válášek Davídek .. :)

7.1.2009 20:12
ambra

XXX.XXX.12.143

woldemortik napsal(a):

Tak já přidávám fotky zastřihovátka

7.1.2009 20:13
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
Tak já přidávám fotky zastřihovátka

A ještě jedna fotka detail

7.1.2009 20:21
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
v to dufam i jatak ja padim, maj sa, zasa zajtra

bonita no tak doufám, že bude na rok touto dobou opravdu březí. A rozhodně bych zkusila i ty bylinky. A jinak foteky opravdu krásnééééééééééééééééééééé.

7.1.2009 20:22
michel

XXX.XXX.188.216

kolaida napsal(a):
a ještě válášek Davídek .. :)

Ahoj jsem tu tak skoro nová.Koukám pořád na vaše chlaďásky a tak jsem si řekla že už bych se s váma mohla seznámit nedávno jsem se dostala k ferdovi a nemám si pořádně s kým pokecat ( o chladnokrevnících)a hlavně toho moc o koních nevím tak bych chtěla nabrat nějaké moudrosti ......

7.1.2009 20:31
ambra

XXX.XXX.12.143

michel napsal(a):
Ahoj jsem tu tak skoro nová.Koukám pořád na vaše chlaďásky a tak jsem si řekla že už bych se s váma mohla seznámit nedávno jsem se dostala k ferdovi a nemám si pořádně s kým pokecat ( o chladnokrevnících)a hlavně toho moc o koních nevím tak bych chtěla nabrat nějaké moudrosti ......

No tak to jsi na správném místě a pak ještě www.chladnokrevnici.info
Jinak já hodím foto tý mojí špekounky, ale už jsem ju zase dlouho pře dlouho nefotila ....

7.1.2009 20:36
michel

XXX.XXX.188.216

ambra napsal(a):
No tak to jsi na správném místě a pak ještě www.chladnokrevnici.info
Jinak já hodím foto tý mojí špekounky, ale už jsem ju zase dlouho pře dlouho nefotila ....

Diky to jsem ráda, to je fešanda. máš jen tuhle fešandu? Také jsem dlouho nefotila ale zítra mám volno tak to napravím

7.1.2009 20:49
ambra

XXX.XXX.12.143

michel napsal(a):
Diky to jsem ráda, to je fešanda. máš jen tuhle fešandu? Také jsem dlouho nefotila ale zítra mám volno tak to napravím

No ona je spíš tátova a momentálně jenom tuhle. A ještě jsme před vánocema známemu dovezly tohohle fešáka Montyho.

7.1.2009 20:55
michel

XXX.XXX.188.216

ambra napsal(a):
No ona je spíš tátova a momentálně jenom tuhle. A ještě jsme před vánocema známemu dovezly tohohle fešáka Montyho.

máte jí na práci? ferda tahal v lese a teď je u mě v důchodu....ale chtěla bych se to naučit sice jsme tahaly dřevo na ohradu ale on je tak šikovnej že jsem nemusela nic dělat

7.1.2009 21:05
ambra

XXX.XXX.12.143

michel napsal(a):
máte jí na práci? ferda tahal v lese a teď je u mě v důchodu....ale chtěla bych se to naučit sice jsme tahaly dřevo na ohradu ale on je tak šikovnej že jsem nemusela nic dělat

No jasně, že na práci na co jiného ikdyž teďka má takový nějaký velký volno a ohrada by se taky šikla, mohly by konečně sousedi ten plot dodělat v květnu to bude rok co ho mají rozdělanej
No tak ono aspoň to základní aby poslouchal ve vozíku apod. nebude tak těžký se naučit.

7.1.2009 21:10
michel

XXX.XXX.188.216

ambra napsal(a):
No jasně, že na práci na co jiného ikdyž teďka má takový nějaký velký volno a ohrada by se taky šikla, mohly by konečně sousedi ten plot dodělat v květnu to bude rok co ho mají rozdělanej
No tak ono aspoň to základní aby poslouchal ve vozíku apod. nebude tak těžký se naučit.

nojo ale on ten můj zmetek neposlouchá,ale zkusila jsem mu zapřáhnout seně a docela to šlo

7.1.2009 21:12
michel

XXX.XXX.188.216

michel napsal(a):
nojo ale on ten můj zmetek neposlouchá,ale zkusila jsem mu zapřáhnout seně a docela to šlo

7.1.2009 21:14
ambra

XXX.XXX.12.143

michel napsal(a):

Na každýho platí jiný figle

7.1.2009 21:19
michel

XXX.XXX.188.216

ambra napsal(a):
Na každýho platí jiný figle

no tak možná před něj zavěsit kýbl ovsa

7.1.2009 21:25
ambra

XXX.XXX.12.143

michel napsal(a):
no tak možná před něj zavěsit kýbl ovsa

No to by ses daleko nedostala a zkus mrkvičku jak s oslíkem

7.1.2009 21:30
michel

XXX.XXX.188.216

ambra napsal(a):
No to by ses daleko nedostala a zkus mrkvičku jak s oslíkem

to už jsem zkoušela na to šel chvíli pak ho to už nebavilo tak to vzdal stejně ho mám ráda i když zlobí jo nemáš nějakou radu nezvedá mi zadní nohy, hlavně nemám žádnou sílu.... nikdo mu nikdy před tím kopyta nečistil minulí majitel ho nechával akorát kovat a to škubnul za nohu...

7.1.2009 21:36
ambra

XXX.XXX.12.143

michel napsal(a):
to už jsem zkoušela na to šel chvíli pak ho to už nebavilo tak to vzdal stejně ho mám ráda i když zlobí jo nemáš nějakou radu nezvedá mi zadní nohy, hlavně nemám žádnou sílu.... nikdo mu nikdy před tím kopyta nečistil minulí majitel ho nechával akorát kovat a to škubnul za nohu...

No postupně přesvědčovat jinak na chladnokrevnících se to rozebíralo.

7.1.2009 21:41
michel

XXX.XXX.188.216

ambra napsal(a):
No postupně přesvědčovat jinak na chladnokrevnících se to rozebíralo.

to já ho přesvědčuji půl roku tak super kouknu se tam diky, jdu spát zítra se tu ukážu zatim pa

7.1.2009 23:11
woldemortik

XXX.XXX.199.200

michel napsal(a):
to já ho přesvědčuji půl roku tak super kouknu se tam diky, jdu spát zítra se tu ukážu zatim pa

ty vado člověk tady neni 8h a tady se to roujiždí ve velkém.jinak vítam nového člena.ja jsem martina mam kobylu čmb a setlanda

8.1.2009 07:16
ambra

XXX.XXX.254.1

woldemortik napsal(a):
ty vado člověk tady neni 8h a tady se to roujiždí ve velkém.jinak vítam nového člena.ja jsem martina mam kobylu čmb a setlanda

Marti a to bylo štěstí, že jsem v deset už nevládla svému tělo a nenatáhla jsem sem ty fotky co jsem slíbila sally. Tak snad dneska, doufám.

8.1.2009 07:42
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):

Tak já sem přidám něco, co jsem hnedka po ránu objevila na netu http://www.novinky.cz/clanek/158205-obrazem-v- britanii-zije-obri-kun-vse- musi-mit-vyrobene-na-miru.html ( mezery)
Je ale moc hezkej, ale doma bych ho nechtěla a ani neměla kam dát.

8.1.2009 13:47
bonita

XXX.XXX.41.53

sally napsal(a):

no pekne hebedko ten shir je, to sa musi uznatale podlamna s tou stravou to prehanaju, novinari obvykle velmi radi prehanaju, aj to s tymi korunami tyzdenne, ale zasa ked sa to prepocita na ceske, tak to moze byt. A na mieru? Nuz skoro kazdy kon s vacsimi rozmermi ako je priemer(velkost horse) musi mat vsetko na mieru, napriklad hen Martinkina Lavina

8.1.2009 13:57
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):
no pekne hebedko ten shir je, to sa musi uznatale podlamna s tou stravou to prehanaju, novinari obvykle velmi radi prehanaju, aj to s tymi korunami tyzdenne, ale zasa ked sa to prepocita na ceske, tak to moze byt. A na mieru? Nuz skoro kazdy kon s vacsimi rozmermi ako je priemer(velkost horse) musi mat vsetko na mieru, napriklad hen Martinkina Lavina

bonita no já ti envím, ale přijde mi že Martinka s Lavinou to vidí krapet přehnaně, ale zase když takovýho koně stačí mrknout na Montyho strčíš do stáje je kde je pony a pár čt a plňásku.... tak je to fakt velikost xxxl taky proto má náš ohlav
viz. odkaz na foto http://adel123.rajce.idnes.cz/ Lovesice_3._a_4.1.09/#1_025.jpg (mezera) a odkaz na fotky jsem si půjčila.....

8.1.2009 15:18
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
bonita no já ti envím, ale přijde mi že Martinka s Lavinou to vidí krapet přehnaně, ale zase když takovýho koně stačí mrknout na Montyho strčíš do stáje je kde je pony a pár čt a plňásku.... tak je to fakt velikost xxxl taky proto má náš ohlav
viz. odkaz na foto http://adel123.rajce.idnes.cz/ Lovesice_3._a_4.1.09/#1_025.jpg (mezera) a odkaz na fotky jsem si půjčila.....

Tak to my máme holky asi prťaté kobyliska, ohlávky nám většinou stačí s nápisem Full a Cob, podle toho, jestli jsou hlavičky s menším či větším frňákem .
Klabonosy je fakt, že moc nemusíme, proto ani nevedem.
Teda jednu mám XXL, ale tam je místa ještě tak na půl další hlavy.

m i s i c k a

8.1.2009 15:22
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

sally napsal(a):
Tak to my máme holky asi prťaté kobyliska, ohlávky nám většinou stačí s nápisem Full a Cob, podle toho, jestli jsou hlavičky s menším či větším frňákem .
Klabonosy je fakt, že moc nemusíme, proto ani nevedem.
Teda jednu mám XXL, ale tam je místa ještě tak na půl další hlavy.

m i s i c k a

8.1.2009 15:23
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

m i s i c k a napsal(a):

taky jedna, co má malinké břicho :-)

m i s i c k a

8.1.2009 15:25
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

m i s i c k a napsal(a):
taky jedna, co má malinké břicho :-)

Kelininy ponožky jsou super Žádného takového chlad'ase jsem neviděla. Snad jen jedno hříbě.. Naštěstí má dobré kopyta. Říká se, že kůň co má bílé kobyta je má lámavé atd.. ale ona nic. Ted' chodí v lese, zasek má na boso, a bez problému..

8.1.2009 15:27
sally

XXX.XXX.136.64

m i s i c k a napsal(a):

Keli už je kus koně. Maminy jsou holt maminy

m i s i c k a

8.1.2009 15:31
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

sally napsal(a):
Keli už je kus koně. Maminy jsou holt maminy

Začíná dorůstat do dopělosti. Škoda že jen vnějškem. Kéžby se jí to i v hlavě srovnalo

8.1.2009 15:35
sally

XXX.XXX.136.64

m i s i c k a napsal(a):
Kelininy ponožky jsou super Žádného takového chlad'ase jsem neviděla. Snad jen jedno hříbě.. Naštěstí má dobré kopyta. Říká se, že kůň co má bílé kobyta je má lámavé atd.. ale ona nic. Ted' chodí v lese, zasek má na boso, a bez problému..

Ramon měl taky. Ale mám ho jen na starých fotkách a ještě vybledlých.
Říká se věcí .
To o bílých kopytech patří mezi jeden z mýtů. Asi s tím bude souviset to, že na bílém kopytě je vidět sebemenší prasklinka, kdežto na černém už to musí být docela hrůza, aby to bylo viditelné z několika metrů. Nevidím na našich žádné extra rozdíly v praskání, lámání v souvislosti s odznaky. Jsou koně, co podědí lepší kvalitu rohoviny, jiní horší ( jako lidi a jejich nehty ).
Ještě znám jeden fajn blábol:
" Hříbě od prvničky prodat, neuchovňovat, nebude stát za nic"

m i s i c k a

8.1.2009 15:37
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

sally napsal(a):
Ramon měl taky. Ale mám ho jen na starých fotkách a ještě vybledlých.
Říká se věcí .
To o bílých kopytech patří mezi jeden z mýtů. Asi s tím bude souviset to, že na bílém kopytě je vidět sebemenší prasklinka, kdežto na černém už to musí být docela hrůza, aby to bylo viditelné z několika metrů. Nevidím na našich žádné extra rozdíly v praskání, lámání v souvislosti s odznaky. Jsou koně, co podědí lepší kvalitu rohoviny, jiní horší ( jako lidi a jejich nehty ).
Ještě znám jeden fajn blábol:
" Hříbě od prvničky prodat, neuchovňovat, nebude stát za nic"

:-).. tak takových blábolů je :-) s těma kopytama je to tak, jak říkáš. Spoustu koní, co mají bílé kopýtka je mají super a třeba s toho jeden chlad'as má kopyta jak papír.. Hodně je to genetikou jak říkáš

8.1.2009 15:38
sally

XXX.XXX.136.64

m i s i c k a napsal(a):
Začíná dorůstat do dopělosti. Škoda že jen vnějškem. Kéžby se jí to i v hlavě srovnalo

Srovná. Jen to někomu trvá déle, než jinému. Hříbě tomu často napomůže - aspoň u Sally to tak bylo.

m i s i c k a

8.1.2009 15:39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

m i s i c k a napsal(a):
:-).. tak takových blábolů je :-) s těma kopytama je to tak, jak říkáš. Spoustu koní, co mají bílé kopýtka je mají super a třeba s toho jeden chlad'as má kopyta jak papír.. Hodně je to genetikou jak říkáš

Něco z léta

8.1.2009 15:39
jmisak

XXX.XXX.4.138

m i s i c k a napsal(a):

Já přidávám nějaé foto ne mamin ale sněhu na zlínsku taky dost. Něco málo z dnešní vyjížďky.

8.1.2009 15:41
jmisak

XXX.XXX.4.138

jmisak napsal(a):
Já přidávám nějaé foto ne mamin ale sněhu na zlínsku taky dost. Něco málo z dnešní vyjížďky.

Majka....

m i s i c k a

8.1.2009 15:41
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

sally napsal(a):
Srovná. Jen to někomu trvá déle, než jinému. Hříbě tomu často napomůže - aspoň u Sally to tak bylo.

Noé kdyby se to srovnalo, tak bych byla asi nejšt'astnější člověk :-) ted' jsme u nás v Zubří dostali práci pro koně, takže na 5 let máme práci, a potřebuju koně, takže bych si jí nechala, protože v lese je to super koník. Ale uvidím,... Chci tolik věcí ( a kdo né, že ? )

8.1.2009 15:42
sally

XXX.XXX.136.64

m i s i c k a napsal(a):

No tak nějaký blábol přihoď, ať se kolektivně pobavíme .
Na to jak praskají kopyta, má dost často vliv i jejich úhel k zemi. Plochá kopyta, volnější spěnka zdaleka tolik nepraskají, jako ta strmá. Ten dopad na zem není tak prudký a je pružnější.

m i s i c k a

m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

m i s i c k a napsal(a):
Noé kdyby se to srovnalo, tak bych byla asi nejšt'astnější člověk :-) ted' jsme u nás v Zubří dostali práci pro koně, takže na 5 let máme práci, a potřebuju koně, takže bych si jí nechala, protože v lese je to super koník. Ale uvidím,... Chci tolik věcí ( a kdo né, že ? )

jmišák : Už jste sehnal sáně ? pěkné fotky

jmisak

XXX.XXX.4.138

jmisak napsal(a):
Majka....

Samanta.......pro Sally....už se chystám na ten mailík....snad bude kvalita lepší.

8.1.2009 15:45
jmisak

XXX.XXX.4.138

m i s i c k a napsal(a):
jmišák : Už jste sehnal sáně ? pěkné fotky

Sáňky samochodky jsme nakonec vykutili uplně jinak. Přidávám foto...vůz aneb třikrát jinak Na soutěže, na vození dětí, myslivců atd a na zimu saně.

8.1.2009 15:45
sally

XXX.XXX.136.64

m i s i c k a napsal(a):

Půjdeš s ní dělat do lesa? Jsem myslela, že jdeš někam studovat, jestli to nepletu...

8.1.2009 15:46
jmisak

XXX.XXX.4.138

jmisak napsal(a):
Sáňky samochodky jsme nakonec vykutili uplně jinak. Přidávám foto...vůz aneb třikrát jinak Na soutěže, na vození dětí, myslivců atd a na zimu saně.

Jěště jedna....

8.1.2009 15:49
sally

XXX.XXX.136.64

jmisak napsal(a):
Samanta.......pro Sally....už se chystám na ten mailík....snad bude kvalita lepší.

Už se těším.
Saňovůz - to by potřebovali zdejší myslivci, protože co jedu na koni kolem krmelců - pusto, prázdno, vymeteno.
Asi čekají, že se nám ten lesní dobytek zase nastěhuje k silážní jámě - a budeme ho živit nejen jaro - léto - podzim, ale i zima.

8.1.2009 15:56
jmisak

XXX.XXX.4.138

sally napsal(a):
Už se těším.
Saňovůz - to by potřebovali zdejší myslivci, protože co jedu na koni kolem krmelců - pusto, prázdno, vymeteno.
Asi čekají, že se nám ten lesní dobytek zase nastěhuje k silážní jámě - a budeme ho živit nejen jaro - léto - podzim, ale i zima.

Stačí zdemontovat lyžiny, namontovat na pár šroubů kola a jede se v lété dál

8.1.2009 16:40
bonita

XXX.XXX.208.224

sally napsal(a):

jeee to su perfektne sanetak sa znovu hlasim, a konecne mam i vodicak, jupino a kedze mi jedna starost odpadla(Ambra, preto som nesplnila svoj slub)tak som vytiahla tych nasich lenochov a zadal im pracu, aku, vsak uvidite, veeelmi tazku

8.1.2009 16:43
bonita

XXX.XXX.208.224

sally napsal(a):

tazky naklad

8.1.2009 16:46
bonita

XXX.XXX.208.224

sally napsal(a):

Přidejte reakci