ENERGY' S Baby - vaše zkušenost?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2009 11:47
mili

XXX.XXX.6.16

Ahojky, chci se poptat na toto krmivo, něco jsem si samozdřejmě na netu přečetla- Doplňkové krmná směs pro hříbata s laktózou
Složení: mačkané obiloviny, pšeničné otruby,sojový extr.šrot, sušené pícniny, laktóza, jablečné výlisky, melasa, kvasnice, minerální látky, vitamíny, aminokyseliny

Granulovaná krmná směs pro hříbata se sníženým podílem melasy. Zdrojem
energie je laktóza (mléčný cukr), která je pro hříbata do 1 roku vysoce využitelná. Směs obsahuje kvalitní suroviny (kvasnice, jablečné výlisky, sojový protein, aminokyseliny), které zabezpečí plnohodnotný růst svalové hmoty mladého organismu. Bílkovina je dodávána ve vysoké kvalitě a v nejdostupnější a lehce stravitelné formě. Podstatně zvýšený je i obsah vitamínů a mikroprvků, upravený je i poměr Ca a P.

Ale zajímali by mě vaše osobní zkušenosti. Na pastevním odchovu kam se možná náš malý vypraví je používají. Ale nejsou spíše vhodná pro koně do jednoho roku? A hodí se pro plnokrevníka který má rychlejší vývin? A ještě, co by bylo vhodné k ni přidávat (mimo ovsa, ten jim dávají též).

20.2.2009 12:04
microfon

XXX.XXX.182.201

mili napsal(a):
Ahojky, chci se poptat na toto krmivo, něco jsem si samozdřejmě na netu přečetla- Doplňkové krmná směs pro hříbata s laktózou
Složení: mačkané obiloviny, pšeničné otruby,sojový extr.šrot, sušené pícniny, laktóza, jablečné výlisky, melasa, kvasnice, minerální látky, vitamíny, aminokyseliny

energie je laktóza (mléčný cukr), která je pro hříbata do 1 roku vysoce využitelná. Směs obsahuje kvalitní suroviny (kvasnice, jablečné výlisky, sojový protein, aminokyseliny), které zabezpečí plnohodnotný růst svalové hmoty mladého organismu. Bílkovina je dodávána ve vysoké kvalitě a v nejdostupnější a lehce stravitelné formě. Podstatně zvýšený je i obsah vitamínů a mikroprvků, upravený je i poměr Ca a P.

Ale zajímali by mě vaše osobní zkušenosti. Na pastevním odchovu kam se možná náš malý vypraví je používají. Ale nejsou spíše vhodná pro koně do jednoho roku? A hodí se pro plnokrevníka který má rychlejší vývin? A ještě, co by bylo vhodné k ni přidávat (mimo ovsa, ten jim dávají též).

Já mám taky ročního prcka na pastevku shg x pony a taky jsem mu tyto granule chtěl koupit, požádala jsem o reference paní z dance and jump, tak někomu volala aby se s ním poradila a nakonec jsem vzaly musli Balance od Hartogu,že už mu je přeci jen rok a ten hartog to má lépe vyvážené,ale rozhodně nijak energysky baby nehanila.
tak jedině v tomto mohu přispět

20.2.2009 12:10
mili

XXX.XXX.6.16

microfon napsal(a):
Já mám taky ročního prcka na pastevku shg x pony a taky jsem mu tyto granule chtěl koupit, požádala jsem o reference paní z dance and jump, tak někomu volala aby se s ním poradila a nakonec jsem vzaly musli Balance od Hartogu,že už mu je přeci jen rok a ten hartog to má lépe vyvážené,ale rozhodně nijak energysky baby nehanila.
tak jedině v tomto mohu přispět

Děkuji, každá zkušenost dobrá... Také mám právě pocit, že jsou vhodné pro koně do jednoho roku..

20.2.2009 13:45
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

mili napsal(a):

Krmila jsem a spokojená jsem nebyla. Po týdnu krmení narostl koníkovi těhotěnský pupek, byl takový bez energie, srst nic moc, atd..
Teď už rok a půl krmím Schaumannem (super horsal junior - extrudované granule 15kg 368Kč) a lepší krmivo jsem zatím neviděla. Stoprocentní spokojenost, koník vypadá krásně, dobře roste, má krásnou srst, .. Krmení je výborně vyvážené a není potřeba přadávat minerální doplňky. Krmím od roka a půl, teď jsou mu tři a vypadá opravdu krásně.

20.2.2009 13:47
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

ferrarif50 napsal(a):
Krmila jsem a spokojená jsem nebyla. Po týdnu krmení narostl koníkovi těhotěnský pupek, byl takový bez energie, srst nic moc, atd..
Teď už rok a půl krmím Schaumannem (super horsal junior - extrudované granule 15kg 368Kč) a lepší krmivo jsem zatím neviděla. Stoprocentní spokojenost, koník vypadá krásně, dobře roste, má krásnou srst, .. Krmení je výborně vyvážené a není potřeba přadávat minerální doplňky. Krmím od roka a půl, teď jsou mu tři a vypadá opravdu krásně.

Ještě jsem zapomněla dodat, že Bybys jsem krmila zhruba polovinou doporučené krmé dávky spolu s jádrem.
Schaumanna krmím též s jádrem.

20.2.2009 15:38
mili

XXX.XXX.7.33

ferrarif50 napsal(a):
Ještě jsem zapomněla dodat, že Bybys jsem krmila zhruba polovinou doporučené krmé dávky spolu s jádrem.
Schaumanna krmím též s jádrem.

Aha, děkuji též se mi moc nezdají...Budu si hold muset shánět své a asi mu je tam vozit. Problém je v tom, že jsem zkoušela schaumanna -junior-protože Red Mills -müslli- mám problém sehnat a on mi ho vůbec nežral !!! Zkoušela´jsem mu ho dávat postupně a nic, pak schválně na zkoušku bez přidání ovsa a nic...Prostě mu nejedou...

20.2.2009 15:41
microfon

XXX.XXX.182.201

mili napsal(a):
Aha, děkuji též se mi moc nezdají...Budu si hold muset shánět své a asi mu je tam vozit. Problém je v tom, že jsem zkoušela schaumanna -junior-protože Red Mills -müslli- mám problém sehnat a on mi ho vůbec nežral !!! Zkoušela´jsem mu ho dávat postupně a nic, pak schválně na zkoušku bez přidání ovsa a nic...Prostě mu nejedou...

Tomu mýmu trumberovi nejede ani moc ten Hartog balance, rejpe se v tom a to mud od toho dávám i oves,ale nakonec to vždy sežere.

20.2.2009 15:48
mili

XXX.XXX.7.33

microfon napsal(a):
Tomu mýmu trumberovi nejede ani moc ten Hartog balance, rejpe se v tom a to mud od toho dávám i oves,ale nakonec to vždy sežere.

No to jseš na tom ještě dobře, ten můj to nesežere ani když jsem mu dva dny nedala oves ale jen ty granule!!! Pěkně mě štve, šmoula-moula jeden.... Ale můůůůjjj....moula.....

20.2.2009 15:56
microfon

XXX.XXX.182.201

mili napsal(a):
No to jseš na tom ještě dobře, ten můj to nesežere ani když jsem mu dva dny nedala oves ale jen ty granule!!! Pěkně mě štve, šmoula-moula jeden.... Ale můůůůjjj....moula.....

To jo já vím, on měl jeden čas velké problémy s kašlem tak jsme mu vařila čajček jakou dobu a to pak sežral všechno fofrem, špinavej až k uším a spokojenej! tak možná budeš taky muset aspoň pro začátek přidávat nějaké melasové dochucovadlo a pak postupně ubírat

20.2.2009 16:14
mili

XXX.XXX.7.33

microfon napsal(a):
To jo já vím, on měl jeden čas velké problémy s kašlem tak jsme mu vařila čajček jakou dobu a to pak sežral všechno fofrem, špinavej až k uším a spokojenej! tak možná budeš taky muset aspoň pro začátek přidávat nějaké melasové dochucovadlo a pak postupně ubírat

Že by? No asi jo..nejdřív budu ale muset vybrat co mu budu tedy dávat....Ach jo to zas bude, vůbec se v tom nevyznám...A chci pro něj jen dobré...

20.2.2009 17:05
microfon

XXX.XXX.182.201

mili napsal(a):
Že by? No asi jo..nejdřív budu ale muset vybrat co mu budu tedy dávat....Ach jo to zas bude, vůbec se v tom nevyznám...A chci pro něj jen dobré...

To jo on si to zaslouží a já bych se ještě poradila s vaším vetem nebo také přímo v obchodě, v tom dance and jump byly opravdu strašně ochotní a informacemi mě jen zavalili,jen kdyby si to člověk pamatoval..
A jsem si vzpoměla že je ty energysky krmí kamarádka 8-mi měsíční kobylce přidává do toho sladovej kvítek a kobylka prospívá moc pěkně

2.1.2011 10:07
ayleen

XXX.XXX.255.63

S Baby som nekrmila, zato mozem povedat, ze moj prcek Hartog Lucerne vobec nezje, ani zmiesany s inymi. Teraz krmim Fibre beet a Red mills a vysoka spokojnost. Fibre beet su rizky s vojteskou, namaca sa to 15 minut v teplej vode. Chuti to aj malemu, aj kobyle. Je to s obsahom matoveho oleja tusim. A red mills su za tial jedine musli, s kore mi maly zozerie bez problemov. Pokial mas problem zohnat, mozem poradit kde.

Bowly

21.2.2011 12:20
Bowly

XXX.XXX.83.112

http://www.equisboy.cz/krmivo-energys/krmivo-energys-baby

mrkni tady, kdyz sjedes dolu, mas tam i krmnou davku...je tam krmna davka i pro koniky od 2 let, takze ja si myslim ze pro starsi, tak to tech 3 let to urcite je :-)) Mam kobylku, 1 rok a dva mesice....energysky dostava od 10mesicu, predtim nevim cim byla krmena u puvodniho majitele, mozna jen pastvou a senem.... A budu ji taklec krmit do tech 2 let urcite..a pak se uvidi, ale mozna budu jeste rok pokracovat...az obsednem a zacnem pomalicku pracovat, tak prejdu na jine granulky... Jsem s nima spokojena, kobca je papa jako o zivot...Mam krizence Appa / CT a problem s tlustym pupkem po nich rozhodne nemame...takze za me rikam ze jsou v pohode.... :-)

Bowly

21.2.2011 12:22
Bowly

XXX.XXX.83.112

Jinak jsem zapomela jeste pripsat ze k nim pridavam vojteskove granulky, a dostava dost sena....myslim ze moje kobca je akorat, sem spokojena s tim jak vypada :-)

Jo a ted sem si jeste vzpomnela, ze kamoska ma 3a pulletou achalku...je takova jeste trosku hribeci....a myslim ze ji krmi babyskama jeste ted...nejsem si jista ale myslim ze jo....:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík