Připouštění A1/1 QH

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2009 07:58
klawdie

XXX.XXX.94.254

Je tu spoustu chytrých a zkušených lidí, tak věřím, že se tu najde i někdo kdo s tímto má zkušenosti a tím koloběhem papírování si prošel a poddá mi malou instruktáž,co vyplnit? co zařídit? apod.jde mi o zapsání kobyly do plemené knihy? je-li podmínkou před připuštěné nebo se papírování dá i zpětně atd...plus samozřejmě mě zajímají přibližné poplatky, děkuji.pravidla jsem študovala, ale člověk z toho všeho není uplně moudrý...díky předem

23.2.2009 09:59
klawdie

XXX.XXX.94.254

klawdie napsal(a):
Je tu spoustu chytrých a zkušených lidí, tak věřím, že se tu najde i někdo kdo s tímto má zkušenosti a tím koloběhem papírování si prošel a poddá mi malou instruktáž,co vyplnit? co zařídit? apod.jde mi o zapsání kobyly do plemené knihy? je-li podmínkou před připuštěné nebo se papírování dá i zpětně atd...plus samozřejmě mě zajímají přibližné poplatky, děkuji.pravidla jsem študovala, ale člověk z toho všeho není uplně moudrý...díky předem

nikdo tímto neprošel?

23.2.2009 10:07
microfon

XXX.XXX.211.28

klawdie napsal(a):
nikdo tímto neprošel?

Návod na registraci A1/1 u AQHA
Na registraci A1/1 potřebujete žádost , kterou v angličtině vypíšete
vlastními slovy ( např.: … žádám o registraci mé klisny TB jméno k
účelů chovu QH …). Formulář k tomu žádný neexistuje. Dále
potřebujete od Jockey klubu ověřený původ 6 předků na zpět.
Nesmí mít žádné předky z Východu. Ideální je když má jen
Anglické nebo Skotské předky.
Dále je potřeba 4x foto, a to ze předu , ze zadu , z pravého boku a
z levého boku. Na fotkách nesmí být další kůň ani člověk.
Poplatek za registraci je 50 USD. Dále se musíte stát členem AQHA,
a to je poplatek 30 USD. Žádost na členství v AQHA je ke stažení
na stránkách www.czqha.cz.
Když toto uděláte kůň dostane certifikát s přiděleným ID číslem u
AQHA. Tím bude „uchovněná“.
Dále budete muset zažádat o test na DNA to je poplatek 35 USD.
Formulář je ke stažení na stránkách www.czqha.cz.

23.2.2009 10:10
klawdie

XXX.XXX.94.254

microfon napsal(a):
Návod na registraci A1/1 u AQHA
Na registraci A1/1 potřebujete žádost , kterou v angličtině vypíšete
vlastními slovy ( např.: … žádám o registraci mé klisny TB jméno k
účelů chovu QH …). Formulář k tomu žádný neexistuje. Dále
potřebujete od Jockey klubu ověřený původ 6 předků na zpět.
Nesmí mít žádné předky z Východu. Ideální je když má jen
Anglické nebo Skotské předky.
Dále je potřeba 4x foto, a to ze předu , ze zadu , z pravého boku a
z levého boku. Na fotkách nesmí být další kůň ani člověk.
Poplatek za registraci je 50 USD. Dále se musíte stát členem AQHA,
a to je poplatek 30 USD. Žádost na členství v AQHA je ke stažení
na stránkách www.czqha.cz.
Když toto uděláte kůň dostane certifikát s přiděleným ID číslem u
AQHA. Tím bude „uchovněná“.
Dále budete muset zažádat o test na DNA to je poplatek 35 USD.
Formulář je ke stažení na stránkách www.czqha.cz.

díky, a co když je tatík polák, je možnost že jí díky tomu nezapíšou?

23.2.2009 10:14
microfon

XXX.XXX.211.28

klawdie napsal(a):
díky, a co když je tatík polák, je možnost že jí díky tomu nezapíšou?

Jo to nevím, tohle mám ze stránek czqha, žádnou plňasku nemám

23.2.2009 10:32
proxima

XXX.XXX.104.193

microfon napsal(a):
Jo to nevím, tohle mám ze stránek czqha, žádnou plňasku nemám

Ahoj,pokud to není srdeční záležitost k tvé plňasce,využil bych současné krize a koupil si čisté hříbě.Dá se koupit roček za 50tis.vybereš pohlaví a za rok se můžeš s hříbkem začít bavit ze země.viz odkaz http://www.kostelany. cz/stranka/o-konich/kone-na-prodej /35/
Tak budeš rok čekat co ti vypadne,často to je z plňasek v uvozovkách trošku temperamentnější,typově trošku jinde a cenově,když si spočítáš náklady a hlavně čas-roky čekání to už zas není tak hrůzný rozdíl.
Můžu z vlastní zkušenosti potvrdit.Na vybranou,typově vyhovujíci,nízkou A1/1 jsme pustili appa 148KV a vyrostla nám kobča 160KV,možná i vyšší.Bába měla 170,jak jsme zjistili později.Už bych znovu do toho nešel,raději přišetřil.Zvlášť dnes kdy se třeba viz Kostelany zbavují opravdu kvalitních hříbat za polovinu původní ceny.Jura

23.2.2009 10:39
klawdie

XXX.XXX.94.254

proxima napsal(a):
Ahoj,pokud to není srdeční záležitost k tvé plňasce,využil bych současné krize a koupil si čisté hříbě.Dá se koupit roček za 50tis.vybereš pohlaví a za rok se můžeš s hříbkem začít bavit ze země.viz odkaz http://www.kostelany. cz/stranka/o-konich/kone-na-prodej /35/
Tak budeš rok čekat co ti vypadne,často to je z plňasek v uvozovkách trošku temperamentnější,typově trošku jinde a cenově,když si spočítáš náklady a hlavně čas-roky čekání to už zas není tak hrůzný rozdíl.
Můžu z vlastní zkušenosti potvrdit.Na vybranou,typově vyhovujíci,nízkou A1/1 jsme pustili appa 148KV a vyrostla nám kobča 160KV,možná i vyšší.Bába měla 170,jak jsme zjistili později.Už bych znovu do toho nešel,raději přišetřil.Zvlášť dnes kdy se třeba viz Kostelany zbavují opravdu kvalitních hříbat za polovinu původní ceny.Jura

Děkuji za radu ale zustanem u první varianty.

23.2.2009 11:26

klawdie napsal(a):
Děkuji za radu ale zustanem u první varianty.

Podla mna ten problem A1/1 predkov z ruska suvisi s NTB registrom,kde vela koni nebolo uznanych,v sucastnosti uz vela zaradili do plnokrvneho registra.Tieto kone napriklad nemohli behat klasiky...polsko by malo byt ok,aky je tam otec?

23.2.2009 11:49
klawdie

XXX.XXX.94.254

hellenx napsal(a):
Podla mna ten problem A1/1 predkov z ruska suvisi s NTB registrom,kde vela koni nebolo uznanych,v sucastnosti uz vela zaradili do plnokrvneho registra.Tieto kone napriklad nemohli behat klasiky...polsko by malo byt ok,aky je tam otec?

Magnus

24.2.2009 10:31

klawdie napsal(a):
Magnus

Tak tam NTB nehrozi,vsetko ok po tejto stranke....

Přidejte reakci

Přidat smajlík