Hřebečci ve stádě s kobylami

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2009 15:48
gabrielle

XXX.XXX.240.158

Ahoj, chci se poptat. Bylo mi sděleno, že do stáda, kde mám kobylku, se budou dávat dvě hříbátka- hřebečci. Jednomu je rok, druhému 10 měsíců. Jsem tak trošku na pochybách, protože moje kobylka je na tom s říjí zajímavě- říjí opravdu často. Jednou jsem zažila, že se hříbátko tvářilo, že ani neví, na co koule má a ejhle, kobylka byla břeží... A já bych hříbátko nechtěla. Co myslíte?

27.2.2009 16:08
gabrielle

XXX.XXX.240.158

gabrielle napsal(a):
Ahoj, chci se poptat. Bylo mi sděleno, že do stáda, kde mám kobylku, se budou dávat dvě hříbátka- hřebečci. Jednomu je rok, druhému 10 měsíců. Jsem tak trošku na pochybách, protože moje kobylka je na tom s říjí zajímavě- říjí opravdu často. Jednou jsem zažila, že se hříbátko tvářilo, že ani neví, na co koule má a ejhle, kobylka byla břeží... A já bych hříbátko nechtěla. Co myslíte?

Jo a ještě jedna věc: o to víc se bojím, protože kobylk má jen 142 cm, takže by to asi pro hřebečka problém nebyl...

27.2.2009 16:35
jaruska

XXX.XXX.38.124

gabrielle napsal(a):
Jo a ještě jedna věc: o to víc se bojím, protože kobylk má jen 142 cm, takže by to asi pro hřebečka problém nebyl...

S kobylkou bych odtud rychle zdrhala,páč je to opravdu o tom,že hřebečkům nebude trvat týden a jak se kobča začne říjit,bude průser.

27.2.2009 16:42
mili

XXX.XXX.6.33

jaruska napsal(a):
S kobylkou bych odtud rychle zdrhala,páč je to opravdu o tom,že hřebečkům nebude trvat týden a jak se kobča začne říjit,bude průser.

Určitě s kobčou rychle pryč...Taky jsem měla kobču - cca 148KVH- s hřebečkem, když mu dovršilo asi 9- 10měs. začal skákat...Můžu říct že to nebylo příjemné...Pokud nemají v plánu je mít odděleně tak uteč...Hřebečci v tomto věku jsou již plodní...

27.2.2009 16:44
horallka

XXX.XXX.7.16

jaruska napsal(a):

Jo jo,pokud nechceš hříbě tak pryč!Hřebečci jsou bez problémů schopni v jednom roce připouštět,někteří už i dřív.Uvidíš jak na ně bude tvoje kobča reagovat.Můj hříbek chodil v osmi měsících do výběhu s kobylou a ta na něj byla agresivní a vůbec ho k sobě nepustila,on za ní pořád dolízal jak ťulda tak ho jednou dokopala do krve.Pokud se ta tvá k nim bude chovat mile tak radši pryč od tama.Ale i kdyby byla na ně zlá tak se může snadno stát že zrovna když tam nebudeš tak se podvolí a bude z ní čekatelka

27.2.2009 17:23
smejdka

XXX.XXX.165.57

gabrielle napsal(a):

Aha, a kohopak to tam u vás, gabrielle, napadlo ? Já jen že jsem měla dojem, že se u vás vyskytují převážně rozumní lidé, tak abych se vyvarovala srážce s blbcem, kterážto je, jak je známo, nejhorší ???
POkud je kobyla tvoje, pros, křič, hádej se nebo odejdi. Tohle je opravdu naprostá idiocie a ignorace a dokonce ani nemá nic společného s propagovaným přirozenem (pokud to má být tato alternativa, nechť do stáda dají ještě staršího hřebca...on si s mladejma poradí a přirozenu bude učiněno zadost, věřím ale, že tak daleko snad nejste...). POkud je to pokus typu "však oni jsou ještě malí", zavání černou plemenitbou. Nebo někdo chce hříbátko bez papíru zadarmo a neví, jak na to?
Ty jo, to je úúúúlet...nezávidím ti. Vůbec.

27.2.2009 17:37
horallka

XXX.XXX.7.16

smejdka napsal(a):
Aha, a kohopak to tam u vás, gabrielle, napadlo ? Já jen že jsem měla dojem, že se u vás vyskytují převážně rozumní lidé, tak abych se vyvarovala srážce s blbcem, kterážto je, jak je známo, nejhorší ???
POkud je kobyla tvoje, pros, křič, hádej se nebo odejdi. Tohle je opravdu naprostá idiocie a ignorace a dokonce ani nemá nic společného s propagovaným přirozenem (pokud to má být tato alternativa, nechť do stáda dají ještě staršího hřebca...on si s mladejma poradí a přirozenu bude učiněno zadost, věřím ale, že tak daleko snad nejste...). POkud je to pokus typu "však oni jsou ještě malí", zavání černou plemenitbou. Nebo někdo chce hříbátko bez papíru zadarmo a neví, jak na to?
Ty jo, to je úúúúlet...nezávidím ti. Vůbec.

Stejně se divím že tam berou hřebečky.Kámoška jednou potřebovala ustájit 7měsíčního hřebečka,objela všechny stáje v okolí i dál a nikde hřebečka nechtěli.

27.2.2009 22:35
gabrielle

XXX.XXX.37.85

horallka napsal(a):
Stejně se divím že tam berou hřebečky.Kámoška jednou potřebovala ustájit 7měsíčního hřebečka,objela všechny stáje v okolí i dál a nikde hřebečka nechtěli.

Oni jsou momentálně spolu ve výběhu- sami. No, majitelka (dcera majitelky, c to má všechno na starosti) je momentálně v zahraničí, byl to nápad majitele hřebečka. Tak myslím, že to je nápad, z kterýho by stejně sešlo, jak by přijela majitelka- musí to schválit. Ale radši jsem se poptala

27.2.2009 22:36
gabrielle

XXX.XXX.37.85

gabrielle napsal(a):
Oni jsou momentálně spolu ve výběhu- sami. No, majitelka (dcera majitelky, c to má všechno na starosti) je momentálně v zahraničí, byl to nápad majitele hřebečka. Tak myslím, že to je nápad, z kterýho by stejně sešlo, jak by přijela majitelka- musí to schválit. Ale radši jsem se poptala

Ale aby to nevyznělo špatně- tam, kde mám kobylku, jsem absolutně spokojená, nemůžu říct křivého slova a doufám, že se nikdy nebudem stěhovat. Myslím, že by jednoduše taky stačilo říct majitelce, že si to nepřeju a nebylo by to. Ale za zeptání člověk nic nedá. Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík