Westernové plemena a jezdci - kochači 37

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2009 11:55
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):

No jo..to jsou koně makačenko
To moje uň je dost nemakačenko
Jak vidí velký kopec, kde ví, že se bude třeba vycválávat, tak ne že by to nezvládla, to nee...tryskomotorky má někdy až moc........ale nemusí se předřít a to je moooc práce a oc námahy a to s eji moc nechčeee....takže já mám spíše nemakačenko

ale jinato umí i běhat

6.3.2009 11:58
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Jak vidí velký kopec, kde ví, že se bude třeba vycválávat, tak ne že by to nezvládla, to nee...tryskomotorky má někdy až moc........ale nemusí se předřít a to je moooc práce a oc námahy a to s eji moc nechčeee....takže já mám spíše nemakačenko

ale jinato umí i běhat

Jo a byla jsem odvést Usu ke koním..teda už ke koni. Athoska zrovna odvezli, takže jsme se ani nerozloučili...prý nechtěl vůbec nastoupit.

Betty tam dost plakala, bude ji smutno, není zvyklá být sama. Já jsem přišla s Usou a Daréskem, tak jsme Betty pustili ven, musela jsem ji vyvést, nemůže skoro chodit, je na ni strašný pohled. Sotva stojí na nohou, ale snad se to zlepší. Nejhorší je vidět nemocného koně.

Odpoledne jak půjdu pro Usu, tak si ji vezmu do kruhovky a pohrajeme si, dneska nejezdím..až zítra

6.3.2009 12:05
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):

ale jinato umí i běhat

Jéé,motýlek je náádhernej,už aby zase lítali!!!!
To Moruše je tak napůl,hihi,utíkat umí docela rychle,i s tím panděrem v pohodě stačí Pierotovi,ale v tom kroku se fakt teď vleče,ale až neskutečně vleče,ona by snad v tom kroku i usnula!!!!Tak je teď takový období,že se s ní nikam daleko nedá moc ject,protože s tím panděrem jí přeci jen trošku šetřím,už se nedá cválat na všech místech,kde se dalo,jsou to dlouhý úseky a tak se to chodí krok-klus,ale v tom kroku z ní fakt dostávám křečky.Ale když si vzpomenu na sebe,jak jsem nosila v břiše Jarušku,tak by mi taky nebylo milý někde lítat,byla jsem ráda,když jsem šla pomalu,tak ta kobča to asi cítí taky tak.Ona pak zase když už se rozeběhne,tak jede jak fretka,áále funí jak sentinel.

6.3.2009 12:06
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jéé,motýlek je náádhernej,už aby zase lítali!!!!
To Moruše je tak napůl,hihi,utíkat umí docela rychle,i s tím panděrem v pohodě stačí Pierotovi,ale v tom kroku se fakt teď vleče,ale až neskutečně vleče,ona by snad v tom kroku i usnula!!!!Tak je teď takový období,že se s ní nikam daleko nedá moc ject,protože s tím panděrem jí přeci jen trošku šetřím,už se nedá cválat na všech místech,kde se dalo,jsou to dlouhý úseky a tak se to chodí krok-klus,ale v tom kroku z ní fakt dostávám křečky.Ale když si vzpomenu na sebe,jak jsem nosila v břiše Jarušku,tak by mi taky nebylo milý někde lítat,byla jsem ráda,když jsem šla pomalu,tak ta kobča to asi cítí taky tak.Ona pak zase když už se rozeběhne,tak jede jak fretka,áále funí jak sentinel.

Jééééé,to je super fotka,jak se tam směješ,to je nádhera!!!!
Noo,vlastně jsi ani nenapsala,jak Betka dopadla,a Atos má nového majitele,joo?

6.3.2009 12:27
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Jééééé,to je super fotka,jak se tam směješ,to je nádhera!!!!
Noo,vlastně jsi ani nenapsala,jak Betka dopadla,a Atos má nového majitele,joo?

No...Betty sotva leze. Strašně ji bolí kožičky, je ztrápená a stojí jak houpací koník. Je ráda jak po přískocích popochází po výběhu. Je mi ji líto. Nejhorší je, že ji člověk nemůže v tom nějak pomoci..prostě kopýtka se ji upravila, léky měla, nyní se z toho postupně musí vylízat. Má hodně nastláno slámou, pan Dvořák byl i pro velký pytel pilin, tak ji to tam pořádně nastele, aby měla měkko. A musí se čekat.

A Athosek šel k novému majiteli. Prý je to nějaký pán, co měl chlaďase do lesa, ale snad po nějakém zranění už koně nemá a netahá s nimi. Přijel prý s nějakou holčinou, co snad prý na něm bude jezdit. Jsou na samotě, bude jen sám kůň, ale mají 5 hektarů pastvin a krávy, tak prý s kravičkami bude. No..snad se bude mít dobře...

na té fotce se směju, protože Darés lítal jak pako po poli a skákal hlavou do sněhu a hledal pod ním hraboše a taky jsme brzdili..jak nám Fabby nestíhal

6.3.2009 12:28
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
No...Betty sotva leze. Strašně ji bolí kožičky, je ztrápená a stojí jak houpací koník. Je ráda jak po přískocích popochází po výběhu. Je mi ji líto. Nejhorší je, že ji člověk nemůže v tom nějak pomoci..prostě kopýtka se ji upravila, léky měla, nyní se z toho postupně musí vylízat. Má hodně nastláno slámou, pan Dvořák byl i pro velký pytel pilin, tak ji to tam pořádně nastele, aby měla měkko. A musí se čekat.

A Athosek šel k novému majiteli. Prý je to nějaký pán, co měl chlaďase do lesa, ale snad po nějakém zranění už koně nemá a netahá s nimi. Přijel prý s nějakou holčinou, co snad prý na něm bude jezdit. Jsou na samotě, bude jen sám kůň, ale mají 5 hektarů pastvin a krávy, tak prý s kravičkami bude. No..snad se bude mít dobře...

na té fotce se směju, protože Darés lítal jak pako po poli a skákal hlavou do sněhu a hledal pod ním hraboše a taky jsme brzdili..jak nám Fabby nestíhal

no a motýlci..ti jsou nej

6.3.2009 12:34
dakotka

XXX.XXX.8.129

lucky napsal(a):
no a motýlci..ti jsou nej

ahoj holky du na vas juknout...tak sem to včera vychytala a držela jsem moji fenku za pacičku když rodilamáme čtyři štěnátka......

6.3.2009 12:46
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
ahoj holky du na vas juknout...tak sem to včera vychytala a držela jsem moji fenku za pacičku když rodilamáme čtyři štěnátka......

fáákt? 4? No páni! to je nadělení . Hlavně jestli jsou všichni zdraví

6.3.2009 12:50
canis lupus

XXX.XXX.15.94

lucky napsal(a):

Ahoj, můžu se přidat? Jsem od Orlíka nad Vltavou a včera jsem si přivezla kobylku appaloosu.

6.3.2009 12:53
dakotka

XXX.XXX.8.129

lucky napsal(a):

no se uvidí ve třetím týdnu....udajně ma kofola v sobě virus a štěnata kolem třetího týdne umírají ,ale ted by měla být proti tomu naočkovaná.....

6.3.2009 13:01
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
no se uvidí ve třetím týdnu....udajně ma kofola v sobě virus a štěnata kolem třetího týdne umírají ,ale ted by měla být proti tomu naočkovaná.....

virus? Čeho???

Jasně! přidej se! Budeme rádi. Ukaž jakou máš appu? To bude Evička koukat, ta chová appy Apropó....Evi...nemělo by být hrzy hřííbo?

tady ještě vzpomínka... Usa a Athosek...dostih

6.3.2009 13:01
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
virus? Čeho???

Jasně! přidej se! Budeme rádi. Ukaž jakou máš appu? To bude Evička koukat, ta chová appy Apropó....Evi...nemělo by být hrzy hřííbo?

tady ještě vzpomínka... Usa a Athosek...dostih

on se vždycky děsně snažil

6.3.2009 13:02
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
on se vždycky děsně snažil

ale Usa jak letí

6.3.2009 13:02
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
ale Usa jak letí

tak bleskurychle a Atík to s nervy nevydržel

6.3.2009 13:10
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
tak bleskurychle a Atík to s nervy nevydržel

Ahoj,taky vítám novou členku,ukaž Appinkuuuu!!!!!
Noo,tak to Athoskovi nezávidím,ale je na tom teď stejně jako Betka,co,ta tam už sama asi zůstane,co....Ale za ní aspoň občas přijde Usina!!

6.3.2009 13:11
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Ahoj,taky vítám novou členku,ukaž Appinkuuuu!!!!!
Noo,tak to Athoskovi nezávidím,ale je na tom teď stejně jako Betka,co,ta tam už sama asi zůstane,co....Ale za ní aspoň občas přijde Usina!!

Jéžííš,Janí,tak přeci máte štěňátka,nemáš fotičku???

6.3.2009 13:24
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

No jo, ale snad se Atík bude mít dobře. Možná k němu pak koupí ještě jednoho koníka..kdo ví.
A Betty? Zatím bude sama. Bude k ní chodit Usa, takže aspoň má kámošku, ale kdyby jel majitel na práci na Slovensko, což pořád neví, tak půjde z jědnomu chlápkovi na ustájení, ale bude tam totálně sama..měl kdysi jednu kobylu, taky arabku..ale gidranku. Ta byla celý život sama, pokud zrovna neměla hříbě..snad dvě , tři za život... byla dost udřená, ještě stará a pajdavá dřela na poli a orala . Chuděrka..když si na ni vzpomenu! Potkala jsme je asi před třemi lety, Usa byla mladinká a Aneta pajdala a lezla pomalu a táhla velký vůz...bylo ji hodně přes 20..snad 27? + - síla.....
No tak tam by pak případně měla jít Betty A tam už asi moc Usa za ní chodit nebude..jen jak pojedeme kolem. Je to od nás ještě dál než nyní.
Takovéhle stádečko už nebudou

6.3.2009 13:27
dakotka

XXX.XXX.8.129

jaruska napsal(a):

luci čeho je to virus nevím ale loni měli malý tři tejdny a zaranu jako by usnuli i vet koukal že to nechápe a nebyly posraní nic a byly už velcí,viděli a dobře živení....takže se myslelo že jim někdo tajně zakroutil krkem a pak přišla kamoška chovatelka a že měla fenu a ta měla v sobě vir dotaženej s USA že nejde najít ani v krvi a že prostě celej vrh pokažde kolem 3 týdne zemře ale že je na to vakcína a pokud se píchne do měsíce po oplodnění taky by to mělo pomoct...........i vet mi potvrdil že by to mohlo bít ono..takže jak ted fenu očkoval už male čekala a prej ta vakcina byla i na ten virus.....nic víc nevím.......
jaru fotečky zatim nemam ja sem vyrobila tak super boudu aby fenu nikdo nerušil že tam tak tak strčím hlavu a ona na mě furt vystrkuje prdel a malý skovává

6.3.2009 13:34
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
luci čeho je to virus nevím ale loni měli malý tři tejdny a zaranu jako by usnuli i vet koukal že to nechápe a nebyly posraní nic a byly už velcí,viděli a dobře živení....takže se myslelo že jim někdo tajně zakroutil krkem a pak přišla kamoška chovatelka a že měla fenu a ta měla v sobě vir dotaženej s USA že nejde najít ani v krvi a že prostě celej vrh pokažde kolem 3 týdne zemře ale že je na to vakcína a pokud se píchne do měsíce po oplodnění taky by to mělo pomoct...........i vet mi potvrdil že by to mohlo bít ono..takže jak ted fenu očkoval už male čekala a prej ta vakcina byla i na ten virus.....nic víc nevím.......
jaru fotečky zatim nemam ja sem vyrobila tak super boudu aby fenu nikdo nerušil že tam tak tak strčím hlavu a ona na mě furt vystrkuje prdel a malý skovává

takže ani nevíš co jsou zač? jestli pejsci, fenky, kolik? Hihi..to bude překvápko.
Tak doufejme, že to přežijí
Athosek

6.3.2009 13:55
bospor

XXX.XXX.193.16

lucky napsal(a):
takže ani nevíš co jsou zač? jestli pejsci, fenky, kolik? Hihi..to bude překvápko.
Athosek

hele on má gumový udidlo jo? nebo pogumovaný lomený? to je vlastně jedno sem ráda že to vidím a už i nepřipadám jako pako honza teda mu má jiný ale na gumě chodí kuba, gábina a míša. a pepan taky bude až začne

6.3.2009 13:57
lucky

XXX.XXX.230.77

bospor napsal(a):
hele on má gumový udidlo jo? nebo pogumovaný lomený? to je vlastně jedno sem ráda že to vidím a už i nepřipadám jako pako honza teda mu má jiný ale na gumě chodí kuba, gábina a míša. a pepan taky bude až začne

No..to je loni z osedání. Jana s ním dělala, chodil na gumovém. Pak byli oba k podzimku na "výcvik" ve voze a jezdilo se s nimi sem tam ve voze a pak byli tak poťapaní a tupí..kdyby jsi viděla ty žiletky co měli v hubě .
Ach jo.. snad se bude mít dobře....snad.........

6.3.2009 13:58
dakotka

XXX.XXX.8.129

lucky napsal(a):
Athosek

no sou 4 to vím....hnědí s odznakama....dnes jukno kolik čeho)))...no budou vzhledově spíš po mámě..

6.3.2009 14:01
lucky

XXX.XXX.230.77

dakotka napsal(a):
no sou 4 to vím....hnědí s odznakama....dnes jukno kolik čeho)))...no budou vzhledově spíš po mámě..

to budou kláášní! kofi s emi moc líbí..je rozkošný voříšek

6.3.2009 14:22
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):

Neva,Janí,fotneš je,až budou větší,to víš,mamina si je teď hlídá.
No jo,to je mi Betky líto,jestli se dostane tam,jak píšeš....
Náš Buffík taky jezdí na umělým,je takový příjemný,není teda gumový,to jsem tu měla,ale někomu jsem ho dala,ta guma smrděla,tak se mi to nezdálo.

6.3.2009 15:48
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Neva,Janí,fotneš je,až budou větší,to víš,mamina si je teď hlídá.
No jo,to je mi Betky líto,jestli se dostane tam,jak píšeš....
Náš Buffík taky jezdí na umělým,je takový příjemný,není teda gumový,to jsem tu měla,ale někomu jsem ho dala,ta guma smrděla,tak se mi to nezdálo.

No jo, prý jsou celkem dobrá ta flexi udidla..,a le nevím, zkušenost s tím nemám.

tak jsem dočesala Fabbyo, je načesaný jak na výstavu, zimní kožich ještě má,a le podsadu jsme dostali pryč co to šlo, takže je fakt krásný teď. Ještě mě na etapy čeká Darés . Ale dnes už nemůžu.
No nic, tady začalo pršet, sice jemně, ale brzy se bude stmívat, tak Vezmu Fabbyho ke kolu a zajedeme pro holčí. Ta bude taky řvát kde jsem. Do kruhovky asi nepůjde,e to bude na zabití.
Tak letím

6.3.2009 19:07
canis lupus

XXX.XXX.15.94

lucky napsal(a):
No jo, prý jsou celkem dobrá ta flexi udidla..,a le nevím, zkušenost s tím nemám.

tak jsem dočesala Fabbyo, je načesaný jak na výstavu, zimní kožich ještě má,a le podsadu jsme dostali pryč co to šlo, takže je fakt krásný teď. Ještě mě na etapy čeká Darés . Ale dnes už nemůžu.
No nic, tady začalo pršet, sice jemně, ale brzy se bude stmívat, tak Vezmu Fabbyho ke kolu a zajedeme pro holčí. Ta bude taky řvát kde jsem. Do kruhovky asi nepůjde,e to bude na zabití.
Tak letím

Tak tohle je moje appa. Rodičové IM Top Secret a A1/1. Vypadá jako plnokrevnice, protože není ještě obsednutá. Není to moc vidět, ale je tmavá plavka a mám sem tam podél ocasu bílé flíčky, v létě je prokvetlá. A je taková malinká, má sotva 155...

6.3.2009 19:15
saddlery

XXX.XXX.2.142

lucky napsal(a):
Athosek

Hej,tu uzdečku jsem dělal já , to jsou vzpomínky

6.3.2009 19:23
jaruska

XXX.XXX.38.124

canis lupus napsal(a):
Tak tohle je moje appa. Rodičové IM Top Secret a A1/1. Vypadá jako plnokrevnice, protože není ještě obsednutá. Není to moc vidět, ale je tmavá plavka a mám sem tam podél ocasu bílé flíčky, v létě je prokvetlá. A je taková malinká, má sotva 155...

Je pěkná,kolik jí je?Hihi,ta by byla na mě už velká.A to jsi se tedy stala její novou majitelkou nebo jí máš už dýl?

6.3.2009 19:25
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Je pěkná,kolik jí je?Hihi,ta by byla na mě už velká.A to jsi se tedy stala její novou majitelkou nebo jí máš už dýl?

Lucí,tady taky zase prší.To snad nikdy neskončí....Ale pamatuju loni,taky takhle pořád pršelo,než přišlo jaro.

6.3.2009 19:43
canis lupus

XXX.XXX.15.94

jaruska napsal(a):

No, je jí skoro pět let. Moje je od včera a její předchozí majitel na ní pouze odchoval jedno hříbě. Ale vodění, uvazování a zvedání nohou zvládá. Tak uvidíme. Zatím se jeví jako velmi klidná a vstřícná. Jen naložit do přívěsu se ji podařilo po hodině a s pytlem na hlavě...

6.3.2009 20:37
jaruska

XXX.XXX.38.124

canis lupus napsal(a):
No, je jí skoro pět let. Moje je od včera a její předchozí majitel na ní pouze odchoval jedno hříbě. Ale vodění, uvazování a zvedání nohou zvládá. Tak uvidíme. Zatím se jeví jako velmi klidná a vstřícná. Jen naložit do přívěsu se ji podařilo po hodině a s pytlem na hlavě...

Tak to moc gratuluju k nové kobylce!!!!A to je super,že není dosud obsedlá,nic jí neuteče,to čeká na Tebe,ale to zmákneš,nééé?

6.3.2009 22:48
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Tak to moc gratuluju k nové kobylce!!!!A to je super,že není dosud obsedlá,nic jí neuteče,to čeká na Tebe,ale to zmákneš,nééé?

Tak to už máš dospělou kobylku! Ale když na ni půjdeš pomalu a trpělivě, určitě vše zvládnete Moc s emi líbí a její tatík je fakt krasavec.

Jinak já jsem pěkně zmokla Jsem jela v dešti s fabbym na kole pro usu, ta už byla schovaná s Betty v přístřešku a cpaly se senem. No a domů jsme špacírovali 2 kilásky v dešti pešo. Ale pršelo tak středně, Usa má kožich, tak promoklá nebyla a Fabbymu je to fuk..čím víc vody, tím lépe.

No nic, já jdu dnes spát..jsem nějak utahaná a taky mě z toho kola nějak bolí stehna. Dopoledne na kole, odpoledne na kolě ...4 kilásky na kole a 4 pěšky a ta stehna nějak zapoměla na takovou práci

7.3.2009 08:01
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Tak to už máš dospělou kobylku! Ale když na ni půjdeš pomalu a trpělivě, určitě vše zvládnete Moc s emi líbí a její tatík je fakt krasavec.

Jinak já jsem pěkně zmokla Jsem jela v dešti s fabbym na kole pro usu, ta už byla schovaná s Betty v přístřešku a cpaly se senem. No a domů jsme špacírovali 2 kilásky v dešti pešo. Ale pršelo tak středně, Usa má kožich, tak promoklá nebyla a Fabbymu je to fuk..čím víc vody, tím lépe.

No nic, já jdu dnes spát..jsem nějak utahaná a taky mě z toho kola nějak bolí stehna. Dopoledne na kole, odpoledne na kolě ...4 kilásky na kole a 4 pěšky a ta stehna nějak zapoměla na takovou práci

Hihi,to znám,to je blbá bolest,takhle mě bolelo,když jsme koupili koně!!!!A to jsme ještě tenkrát měli jen to anglický sedlo,co má dodnes pierot,trpěla jsem jako zvíře,ale vytrvala jsem a pak si tělo zvykne a je to dobrý.Ale ten druhý den po tý úplně první vyjížďce byl krutééj.

7.3.2009 08:10
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Hihi,to znám,to je blbá bolest,takhle mě bolelo,když jsme koupili koně!!!!A to jsme ještě tenkrát měli jen to anglický sedlo,co má dodnes pierot,trpěla jsem jako zvíře,ale vytrvala jsem a pak si tělo zvykne a je to dobrý.Ale ten druhý den po tý úplně první vyjížďce byl krutééj.

JJ, jak člověk dlouho nejezdí, to je pak znát jak to bolí, že?

No a tohle mi dalo tělo znát, že dlouho nejelo na kole a nešpacírovalo tilik pěšky

Co ty tak brzy ráno v sobotu? Že nechrníš?

7.3.2009 08:16
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

ahoj holky, zdravím při sobotním ránku:)
Mě tak štve to počasí, chlapa mám celý weekend v práci, tak jsme se chtěla vrhnout na pořádný úklid, že pohrabu ohradu, zahradu, pak uklidím znova přístřešek..ale venku je neskutečně hnusně..leje celou noc a i teď tam furt padá ta debilní H2O..tak to vypadá, že se leda hecnu a namažu cajky..konenčně i western sedlo bude namazáno...:)
doufám, že takhle nebude vypadat celý weekend...
mimochodem pěkná kobylka a ideální výška..klidně bych měnila s těma svýma 165 KVH:)

7.3.2009 08:17
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
JJ, jak člověk dlouho nejezdí, to je pak znát jak to bolí, že?

No a tohle mi dalo tělo znát, že dlouho nejelo na kole a nešpacírovalo tilik pěšky

Co ty tak brzy ráno v sobotu? Že nechrníš?

Kdepák,vždyť na mě čekají hladové krky,chtějí baštit,a malá Cleuška čůrat,as já stejně nedokážu dlouho spát,já chodím poměrně brzo večer a ráno pak jsem vzhůru.Olda ještě spí.

7.3.2009 08:20
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):
Mě tak štve to počasí, chlapa mám celý weekend v práci, tak jsme se chtěla vrhnout na pořádný úklid, že pohrabu ohradu, zahradu, pak uklidím znova přístřešek..ale venku je neskutečně hnusně..leje celou noc a i teď tam furt padá ta debilní H2O..tak to vypadá, že se leda hecnu a namažu cajky..konenčně i western sedlo bude namazáno...:)
mimochodem pěkná kobylka a ideální výška..klidně bych měnila s těma svýma 165 KVH:)

Ahoj Janí,no to počasí nás krká koukám všechny,mě to bahno v přístřešku přivádí k šílenství,takový to tam bylo pořád hezký,pískový....

7.3.2009 08:22
kukinatost

XXX.XXX.219.111

kukinatost napsal(a):

já jsem taky takový ranní magor, Jaruško..vstávám v 5 i o weekendu:))
jinak do toho počasí by člověk ni psa nevyhnal a toho našeho magora,jsem taky musela skoro přemlouvt..teď už je zase v této pozici:)

7.3.2009 08:22
lucky

XXX.XXX.230.77

kukinatost napsal(a):

JJ, všude plno H2O..fuj. A já musím autí do města a jedu ještě k babi s dědou..teta přijela z Prahy , tak jedu na návštěvu. Ale v tom lijáku se mi nechcéé, ale muším.
Jo Usidlo taky dělalo, že umírá hlady. Pořád dělá scény, že umírá na podvýživu a přitom je jak koule s nožičkami.

Jinak výška 150 + - je podle mě ideální. Dobře se na to leze, není daleko k zemi, někdy si říkám, že i ta moje by se mohla někdy zmenšit, když na ni prokřehlá ze zimy se drápu. Usa má cca 147VK..teda měřeno snad před pár lety.

7.3.2009 08:25
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):
jinak do toho počasí by člověk ni psa nevyhnal a toho našeho magora,jsem taky musela skoro přemlouvt..teď už je zase v této pozici:)

Noo,takhle si na mě lehá Cleuška,akorát je mi v téhle poloze omotaná kolem krku.hrozně rychle si zvykla a je to normální závislák,nemůžu jít ani na záchod,aby mě nedoprovázela,asi abych se tam nebála.A jak krásně hlídá,je moc šikovná.

7.3.2009 08:26
kukinatost

XXX.XXX.219.111

kukinatost napsal(a):

no a co teprve před stájí..jsme tak včera málm utopili s vetem i endoskop:)))
ohrada jak močál..u přístřešku mi to už párkrát vcuclo gumáku...párkrát jsme to nevychtala a udělalo to mlask a noha zabořená jenom v ponožce:)
no a do toho ti moji bahniví vepřové, fakt závidím lidme, jejichž koně se neválí..svoje čistím tak 30 minut...a to jenom před ježděním, jinak zcela úmyslně týrám špínou..

7.3.2009 08:27
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
JJ, všude plno H2O..fuj. A já musím autí do města a jedu ještě k babi s dědou..teta přijela z Prahy , tak jedu na návštěvu. Ale v tom lijáku se mi nechcéé, ale muším.
Jo Usidlo taky dělalo, že umírá hlady. Pořád dělá scény, že umírá na podvýživu a přitom je jak koule s nožičkami.

Jinak výška 150 + - je podle mě ideální. Dobře se na to leze, není daleko k zemi, někdy si říkám, že i ta moje by se mohla někdy zmenšit, když na ni prokřehlá ze zimy se drápu. Usa má cca 147VK..teda měřeno snad před pár lety.

Někde jsem četla,že člověk by měl mít tak vysokého koně,aby si na jeho hřbet mohl dát zbraň a v pohodě střílet.

7.3.2009 08:30
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Někde jsem četla,že člověk by měl mít tak vysokého koně,aby si na jeho hřbet mohl dát zbraň a v pohodě střílet.

Jo? No tak to je ke mě holčí ideální! Já mám 166 výšku. A vždycky jsem se dobře cítila s koněm, na kterého v klidu vyhodím sedlo....a že i na tu Usu to westernové je fuška, v klidu ji vyčistím záda...já vím, jak jsem se vždycky vztekala u koní typu almara, že jak jim mám vyčistit hřbet, když na něj ani nevidím

7.3.2009 08:30
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

no, právě že Usina je zcela ideální...my měřící 163 cm se na ty větší koně moc nechytáme..vtipné bylo, jak jsem jezdila soukromáky a někteří měli nějakých 185 KVH...jenom dát nohu do třmenu byla vtipnost...a celkově mi velcí koně nevyhovujou..holky si třeba z fotek myslely, jak nemám velké koně, ale to je tím, jak jsem prťavá já...

7.3.2009 08:31
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Musím se přiznat,že jsem to zkoušela a mě chybí tak 10 čísel,ale já jsem s výškou Moruše naprosto spokojená,páč po nikom střílet zatím rozhodně nehodlám.

7.3.2009 08:34
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):
no, právě že Usina je zcela ideální...my měřící 163 cm se na ty větší koně moc nechytáme..vtipné bylo, jak jsem jezdila soukromáky a někteří měli nějakých 185 KVH...jenom dát nohu do třmenu byla vtipnost...a celkově mi velcí koně nevyhovujou..holky si třeba z fotek myslely, jak nemám velké koně, ale to je tím, jak jsem prťavá já...

Hihi,Janí,to je hezká fotka,jak jsi se zmenšila,no jooo,máš velkýho koníka!!!!Né,fakt je Kerka fešák,moooc se mi líbí!!!
Já jsem tůdle dostala na výběr-olda pravil,že se mnou ven pojede,ale jen když vyčistím Pierota.Tak já jsem ho vyčistila,ale zůstaly mu zajetelený ty záda,to bylo docela směšný,bylo přesně vidět,kam došáhnu.

7.3.2009 08:41
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

no, Jaruško, to jsem se nezmenšovala, ale rašplovala kopýtka..:)
jinak Pierot má kolik?

jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Hihi,Janí,to je hezká fotka,jak jsi se zmenšila,no jooo,máš velkýho koníka!!!!Né,fakt je Kerka fešák,moooc se mi líbí!!!
Já jsem tůdle dostala na výběr-olda pravil,že se mnou ven pojede,ale jen když vyčistím Pierota.Tak já jsem ho vyčistila,ale zůstaly mu zajetelený ty záda,to bylo docela směšný,bylo přesně vidět,kam došáhnu.

No,Lucí,já sice dávám sedlo jen na kobču 130,ale funím u toho nezřízeně,teda,páč jsou na tom brašničky,v brašničkách věci,si nedovedu představit tohle dávat na většího koně.

lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

Každý kůň je pěkný a každý má něco do sebe..i ten velikán. Kamarádka jezdí rezavého kladrubáka a ten má 185 a leze na něj ze židle a v terénu se modlí, ab y nemusela slézt, jian hledá kde co, aby se na něj zase vyšplhala. Já taky jezdila na koni 165 ,175 i 180 a eee...to já nemusím. Necítím se na tom koni dobře..moc vysoko a taky prostě mám radši menší koně. Třeba na Betty se mi dobře leze, přece jen ten huculák je menší. A pak jsem už i na Usamu šplhala. Ale je to tak univerzální výška. Prostě kolem té 150 je to tak akorát..ani malé, ani velké

7.3.2009 08:43
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):
jinak Pierot má kolik?

Janí,přesně ho nemám změřenýho,bohužel,ale podle mě tak 170,víc nemá.Ale na mě je to příííšernýýý!!!!
Jéé,tyhle dva jsi před nějákým časem prodávala,viď,byli moc hezcí,koukala jsem na ně!!!

7.3.2009 08:44
lucky

XXX.XXX.230.77

kukinatost napsal(a):
jinak Pierot má kolik?

teda to je nááádhera!
tyhle hermelíny fakt můžu

7.3.2009 08:45
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Janí,přesně ho nemám změřenýho,bohužel,ale podle mě tak 170,víc nemá.Ale na mě je to příííšernýýý!!!!
Jéé,tyhle dva jsi před nějákým časem prodávala,viď,byli moc hezcí,koukala jsem na ně!!!

To jo,to je jasný,Pierot je sice habán,ale má daleko lepší chody,než Moruše,v klusu teda určitě,ale ve cvalu mi Moruše naprosto vyhovuje.

7.3.2009 08:46
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
teda to je nááádhera!
tyhle hermelíny fakt můžu

To by byla pára do kočáru!!!!

7.3.2009 08:55
kukinatost

XXX.XXX.219.111

jaruska napsal(a):

no, byli prodáváni právě jako pára, ale nakonec šli zvlášť..jinak moji určitě nebyli, ale u majitelky jsem několik let dělala, jezdila...no, byl ze mě ošetřovatel a jezdec..denně u koní..
byly to zlatka puntíkaté...a taky pěkní maxíci..:)ale Jaruško, ti už jsou víc jak 3 roky pryč...
právě že majitelka měla slabost pro ty bestyje velké...a já jsem mohla čistit leda po hamtu, kam jsem dosáhla..:)

7.3.2009 08:56
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

no náádhera!

Jo, jako já vím jak klušeme s Usou a Čipem, tak Čipo jede jak šicí stroj a Usa hezky vykračuje..ale jelikož já chci aby chodila v klídečku pomalu, tak nás šicí stroj vždycky dožene

7.3.2009 08:58
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):
no, byli prodáváni právě jako pára, ale nakonec šli zvlášť..jinak moji určitě nebyli, ale u majitelky jsem několik let dělala, jezdila...no, byl ze mě ošetřovatel a jezdec..denně u koní..
byly to zlatka puntíkaté...a taky pěkní maxíci..:)ale Jaruško, ti už jsou víc jak 3 roky pryč...
právě že majitelka měla slabost pro ty bestyje velké...a já jsem mohla čistit leda po hamtu, kam jsem dosáhla..:)

To je možný,Janí,rok sem,rok tam,tyhle si pořád pamatuju,byli fakt mooooc pěkňoučcí!!!!
Jedete se dneska někdo kochat???

7.3.2009 08:59
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
no náádhera!

Jo, jako já vím jak klušeme s Usou a Čipem, tak Čipo jede jak šicí stroj a Usa hezky vykračuje..ale jelikož já chci aby chodila v klídečku pomalu, tak nás šicí stroj vždycky dožene

Kochat? V lijáku??? EE

7.3.2009 08:59
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

no, tak kobyla má v sobě dost trakénů, tož chody má slušné..jako klus se dá vysedět v jakémkoliv tempu...ona prostě plave...Keruška je více natřásací,ale zase Kerkův cval je fantastický, je hrozně měkký a pružný, žádné otřesy, nárazy, člověk sedí jenom na zadku a vůbec se nemusí držet...

7.3.2009 09:03
kukinatost

XXX.XXX.219.111

kukinatost napsal(a):
no, tak kobyla má v sobě dost trakénů, tož chody má slušné..jako klus se dá vysedět v jakémkoliv tempu...ona prostě plave...Keruška je více natřásací,ale zase Kerkův cval je fantastický, je hrozně měkký a pružný, žádné otřesy, nárazy, člověk sedí jenom na zadku a vůbec se nemusí držet...

jak jsem psala, dneska to strávím asi v sedlovně a budu mazat a mazat...
byc si k tomu mohla otevřít nějaké vínko, že?:)
ať nemažu jenom sedla....cajky jsou namazané paidleně, akortá k tmu western sedlu se nemůžu dokopat..
ale kdyby se to umoudřilo, na chvilku ryzca vytáhnu, akorát mě štve, že je všude buď absoltuně měkko, nebo zas afalt a na něm šutry...
btw máte taky koně prohledávače?:)
Kerka mě vždycky i svlíká..

7.3.2009 09:08
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):
jak jsem psala, dneska to strávím asi v sedlovně a budu mazat a mazat...
byc si k tomu mohla otevřít nějaké vínko, že?:)
ať nemažu jenom sedla....cajky jsou namazané paidleně, akortá k tmu western sedlu se nemůžu dokopat..
ale kdyby se to umoudřilo, na chvilku ryzca vytáhnu, akorát mě štve, že je všude buď absoltuně měkko, nebo zas afalt a na něm šutry...
btw máte taky koně prohledávače?:)
Kerka mě vždycky i svlíká..

Néé,já nemám prohledávače,je fakt,že Moruš loudí,ale jen pohledem,řehtáním a hrabáním,ale nedělá to,že by mi šacovala kapsy,tohle já nepodporuju,když jí chci něco dát,dám jí to buď do kýble nebo na zem,aby se neučila na ruku,ale bohužel mi to občas,i přes moje upozorňování dělá Olda,a bohužel pořád.Doufám,že ho jednou Moruš pooořádně rafne!

7.3.2009 09:19
kukinatost

XXX.XXX.219.111

jaruska napsal(a):
Néé,já nemám prohledávače,je fakt,že Moruš loudí,ale jen pohledem,řehtáním a hrabáním,ale nedělá to,že by mi šacovala kapsy,tohle já nepodporuju,když jí chci něco dát,dám jí to buď do kýble nebo na zem,aby se neučila na ruku,ale bohužel mi to občas,i přes moje upozorňování dělá Olda,a bohužel pořád.Doufám,že ho jednou Moruš pooořádně rafne!

nnee, tak jsem to nemyslela, to u koní nesnáším..on má prostě rád moje věci, Kerka je ten poslední,co by něco žebral, on je hrozný aristokrat:D
akorát prostě rád něco rozvazuje, sundává, stahuje dolů.....

7.3.2009 09:25
lucky

XXX.XXX.230.77

kukinatost napsal(a):
nnee, tak jsem to nemyslela, to u koní nesnáším..on má prostě rád moje věci, Kerka je ten poslední,co by něco žebral, on je hrozný aristokrat:D

tak já se loučím, jedu v tom lijáku hnusném do města..aspoň v tom dešti umyju auto ..no a na kafčo k babi

7.3.2009 09:30
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):

No jo,tak tohle dělá Pierot,to joo,ten Ti klidně sundá kšiltovku,ženskejm tahá za sukně,to jo,ten tohle dělá,tohle holky nedělaj.

7.3.2009 09:30
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
No jo,tak tohle dělá Pierot,to joo,ten Ti klidně sundá kšiltovku,ženskejm tahá za sukně,to jo,ten tohle dělá,tohle holky nedělaj.

Pá,Lucí,taky mizím,čauky!!!

7.3.2009 09:31
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Pá,Lucí,taky mizím,čauky!!!

Janí,a kde Ty jsi vlastně přišla ke Zerkovi a pak k Zrzatici????

7.3.2009 15:16
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Janí,a kde Ty jsi vlastně přišla ke Zerkovi a pak k Zrzatici????

Tak jsem zase tady..ten liják je hnus, vody na cestách..fuj

hele, zajímavé je, že někteří koně jsou demoliční četa a někteří nee. Třeba u Čipa člověk musí dávat bacha. Už mi sežral Usy parelku přes plot, vodítko nové mi ožužlal..přes plot visící atd. jak člověk nedá bacha, hned mu něco sebere, ožužlá, urve atd.. Athos dělal to samé. zlikvidoval čistění..prostě kde co.

Třeba Usa tohle nedělá. Klidně můžu nechat čištění za stájí a bude tam i za týden. Maximálně do něj šprtne čumákem, ale neokouše nic. Ani cajky, sedla na ohradě by se nedotkla s úmyslem ho ožrat. Samozřejmě to nepokouším, ale klidně můžu se jít ještě oblíknout nebo tak a vím, že se mi kůň nepustí do sedla..to znám koně, co by mi ho zatím půlku sežrali.

A ještě k tomu je kůň obranář. Když jdeme jezdit a ještě se dělá s jinými koňmi, tak ji klidně pustím se pást se sedlem...1) nehrozí, že by ses ním šla vyválet, že...
2) na její sedlo se žádný kůň málem nesmí ani podívat ..jinak je zlá uň

Nebo třeba jak někteří koně servou ze sebe deku atd. U Usy nehrozí, na to je fakt hodná.

tady Usa kdysi na ježka

7.3.2009 15:24
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):

Jojo,to je právě Pierot,ničemu nedá pokoj,všechno musíš hlídat,jinak Ti z toho udělá trhací kalendář ze všeho.Ale holky ani jedna si taky ničeho nevšimne,aby něco roztrhaly,to v žádným případě.
Tady jemňoulince poprchávalo chvilku,ale neprší.

7.3.2009 15:25
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jojo,to je právě Pierot,ničemu nedá pokoj,všechno musíš hlídat,jinak Ti z toho udělá trhací kalendář ze všeho.Ale holky ani jedna si taky ničeho nevšimne,aby něco roztrhaly,to v žádným případě.
Tady jemňoulince poprchávalo chvilku,ale neprší.

Janí,to byl překlep,né k Zerkovi,ale Kerkovi.

7.3.2009 16:05
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Janí,to byl překlep,né k Zerkovi,ale Kerkovi.

no jo..mě připadají ničitelé spíše ti valaši a hřebci. Kobyly většinu tak věci neničí

7.3.2009 16:40
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
no jo..mě připadají ničitelé spíše ti valaši a hřebci. Kobyly většinu tak věci neničí

Usině ježourek slušel,ale je fakt,že se mi mnohem víc líbí s tou krásnou hřívou,co má teď!!!!Já jsem skoro všem koním hřívu stříhala,ale jediná Moruše je zatím hřivnatá a doufám,že pořád bude,i když je to někdy hrozný s tím bahnem,ona si tam dokáže nahňahňat takový koule bahna,že žasnu,že jí ta tíha toho bahna tu hřívu nevytrhne,ale hold to vždycky něják z ní dostanu.

7.3.2009 17:48
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Usině ježourek slušel,ale je fakt,že se mi mnohem víc líbí s tou krásnou hřívou,co má teď!!!!Já jsem skoro všem koním hřívu stříhala,ale jediná Moruše je zatím hřivnatá a doufám,že pořád bude,i když je to někdy hrozný s tím bahnem,ona si tam dokáže nahňahňat takový koule bahna,že žasnu,že jí ta tíha toho bahna tu hřívu nevytrhne,ale hold to vždycky něják z ní dostanu.

No jo..já to obrečela. Nestříhala jsem ji dobrovolně.
Jedno léto (bylo ji 3 a půl let) ji zeštípaly takové malé svině..mušky..ne muchničky, ještě menší. Zalezlo ji to do hřívy a zeštípalo do krve. A ona se dřela jako o život, až se mi jednoho večera skalpovala za stájí o roh kumbálku. Jsem ji volala na večeři a kůň přišel, krk a plece šíleně od krve a hříva ji visela krvavá dolů. A na krku měla asi 20cm na hřebeni skalpovanou hřívu do masa. Mě braly mdloby, když jsem to viděla! hřívu měla dlouhatánskou, krásnou a takhle se zřídila. Jsem s brekem brala nůžky a musela jsem ji ostříhat a oholit dohola. Byla úplně oholená a asi 14 dní jsem ji holila, než se ta kůže zahojila a začala růst všude hříva.

Tady byla druhý den ...oholená ohola

7.3.2009 17:50
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
No jo..já to obrečela. Nestříhala jsem ji dobrovolně.
Jedno léto (bylo ji 3 a půl let) ji zeštípaly takové malé svině..mušky..ne muchničky, ještě menší. Zalezlo ji to do hřívy a zeštípalo do krve. A ona se dřela jako o život, až se mi jednoho večera skalpovala za stájí o roh kumbálku. Jsem ji volala na večeři a kůň přišel, krk a plece šíleně od krve a hříva ji visela krvavá dolů. A na krku měla asi 20cm na hřebeni skalpovanou hřívu do masa. Mě braly mdloby, když jsem to viděla! hřívu měla dlouhatánskou, krásnou a takhle se zřídila. Jsem s brekem brala nůžky a musela jsem ji ostříhat a oholit dohola. Byla úplně oholená a asi 14 dní jsem ji holila, než se ta kůže zahojila a začala růst všude hříva.

Tady byla druhý den ...oholená ohola

takovou hřívu měla pár dní před tím. Ale už byla trochu vydrbaná uprostřed, ale pořád byla slušná. A pak bác..zřídila ji totálně

7.3.2009 18:02
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

holky, tak jsem se vrátila z bahenního a v podstatě už jezerního králosvství...
jinak Jaruško, k tomu, jak sjem se dostala ke své černé a rezavé věci, no, to by byl fakt dlouhý příběh..:)))
každopádně koupit si 5 letého neobsednutého plňasa v páťáku v září na výšce, před státnicema, diplomkou mlže jedině takový magor jako já....
jela jsem pro něho rovnou s přívěsem, neměl se evidentně zrovna nejlíp, což mi teda pak prvních pár měsíců dával docela vyžrat, no co, byla jsem taky prostě jenom člověk...:))jsem ho dokonce pak i inzerovala, jak jsem ho obsedla a byl už pojízdný..že se s bestyjí věčně na zadních, snažící se přetryskat akždé pole otravovat nebudu...jsem ale nakonec nějak podlehal a už mi černoch zůstal....a už ho nikdy nedám, a teď udělám vše, aby se uzdravil a mohl vůbec nějak fungovat....

7.3.2009 18:08
lucky

XXX.XXX.230.77

kukinatost napsal(a):
holky, tak jsem se vrátila z bahenního a v podstatě už jezerního králosvství...
jinak Jaruško, k tomu, jak sjem se dostala ke své černé a rezavé věci, no, to by byl fakt dlouhý příběh..:)))
každopádně koupit si 5 letého neobsednutého plňasa v páťáku v září na výšce, před státnicema, diplomkou mlže jedině takový magor jako já....
jela jsem pro něho rovnou s přívěsem, neměl se evidentně zrovna nejlíp, což mi teda pak prvních pár měsíců dával docela vyžrat, no co, byla jsem taky prostě jenom člověk...:))jsem ho dokonce pak i inzerovala, jak jsem ho obsedla a byl už pojízdný..že se s bestyjí věčně na zadních, snažící se přetryskat akždé pole otravovat nebudu...jsem ale nakonec nějak podlehal a už mi černoch zůstal....a už ho nikdy nedám, a teď udělám vše, aby se uzdravil a mohl vůbec nějak fungovat....

hlavně že se dostal do dobrých rukou, ne? Ne každé koník má to štěstí.
jsou šťastlivci, kteří si sice prošli svým, ale nakonec se dostanou do dobrých ruku k lidem, kteří je milují. A pak jsou chudáci, co se část života měli dobře a pak vinou osudu nedopadnou zrovna nejlépe...

7.3.2009 18:11
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

no a protože vím,že s ním není zorvna lehké pořízení, tak věřím, že by i šel z ruky do ruky....a navíc on je rigida přecitlivělá a z cizích lidí je všechno, jen ne nadšený...:))
naše fotky z prvního spol. roku..:)

7.3.2009 18:30
lucky

XXX.XXX.230.77

kukinatost napsal(a):
no a protože vím,že s ním není zorvna lehké pořízení, tak věřím, že by i šel z ruky do ruky....a navíc on je rigida přecitlivělá a z cizích lidí je všechno, jen ne nadšený...:))
naše fotky z prvního spol. roku..:)

hele , na tohle jukněte!

dooost dobré

http://www.stream.cz/video/198244-apassionata-5/0

7.3.2009 20:13
canis lupus

XXX.XXX.15.94

lucky napsal(a):
hele , na tohle jukněte!

dooost dobré

Tak ta moje kobylka dostala pěkný kopanec do kolene - do svalu.. I přes to, že ještě nechodí s ostatními, někdo se do ní trefil přes ohradu. Oteklo jí to, jako by tam měla meloun. Ale stála jak socha, když jsem jí na tom držela obklad. Ani jsem ji neuvazovala. Je neuvěřitelná, strašně hodná... Mám z ní fakt radost, i když stála většinu mých úspor.

7.3.2009 20:19
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
hele , na tohle jukněte!

dooost dobré

Jéžíš,Janí,no to jsi teda fakt odvaha,ale když ho vidím,tak se Ti nedivím,je fakt nádhernej,člověk se zamiluje,viď,a jde všecko stranou,ta realita krutá pak přijde pozdějc.
To jo,to chápu,žes ho pak nakonec neprodala,hele,proto já jsem taky raději volila,že do světa půjde hodnej,bezproblémovej koník,ale Moruši už taky nedám,i když měla taky pááárkrát namále.Taky by to neměla lehký ve světě,samozřejmě nevíš,každej není blázen,ale hold lidi to napsaný na čele nemaj,že jsou rozumný,tak si jí radši nechám,už to spolu doklepeme.

7.3.2009 20:23
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jéžíš,Janí,no to jsi teda fakt odvaha,ale když ho vidím,tak se Ti nedivím,je fakt nádhernej,člověk se zamiluje,viď,a jde všecko stranou,ta realita krutá pak přijde pozdějc.
To jo,to chápu,žes ho pak nakonec neprodala,hele,proto já jsem taky raději volila,že do světa půjde hodnej,bezproblémovej koník,ale Moruši už taky nedám,i když měla taky pááárkrát namále.Taky by to neměla lehký ve světě,samozřejmě nevíš,každej není blázen,ale hold lidi to napsaný na čele nemaj,že jsou rozumný,tak si jí radši nechám,už to spolu doklepeme.

Jéžíííš,to mě moc mrzí,noo,ale je to,bohužel,většinou pravidlo,s tím člověk musí počítat,tak hlavně že je takhle strašně moc hodná,to Ti věřím,že jsi ráda a moc Ti takovoudle hodnou kobču přeju.Doufám,že se brzo uzdraví,brouček.
Jak se Vlku jmenuješ jménem???

7.3.2009 20:27
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jéžíííš,to mě moc mrzí,noo,ale je to,bohužel,většinou pravidlo,s tím člověk musí počítat,tak hlavně že je takhle strašně moc hodná,to Ti věřím,že jsi ráda a moc Ti takovoudle hodnou kobču přeju.Doufám,že se brzo uzdraví,brouček.

Jůůů,to je kráásnej ponclík šikovnéééj,jééé,tak mám zase inspiraci.

7.3.2009 20:33
bospor

XXX.XXX.193.16

canis lupus napsal(a):
Tak ta moje kobylka dostala pěkný kopanec do kolene - do svalu.. I přes to, že ještě nechodí s ostatními, někdo se do ní trefil přes ohradu. Oteklo jí to, jako by tam měla meloun. Ale stála jak socha, když jsem jí na tom držela obklad. Ani jsem ji neuvazovala. Je neuvěřitelná, strašně hodná... Mám z ní fakt radost, i když stála většinu mých úspor.

no nazdar!!! to jsou radosti hned zkraje klika že není s nima dohromady
to by byla pěkně zřízená!!!
a my při kurzu neezmoklííííí
byla docela zima a foukalo ale ani kapička

7.3.2009 20:36
bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):

inspiraci? budeš trénovat kačenku?
já se inspirovala tady před časem a včera obložila balík paletama. koně se toho nejdřív hodně báli ale už žerou a nešereděj!!!!!!!!

7.3.2009 20:39
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

No vidííš,Ivčí,tak to je super,že počásko vyšlo!!!!

7.3.2009 20:39
canis lupus

XXX.XXX.15.94

jaruska napsal(a):

Jsem Markéta. No, nevím, jestli mám štěstí, nebo jsou tak vyrovnané všechny appaloosy... Můj první kůň byl valach ČT vysoko v krvi, něco jako Kerka, ale mohutnější..( Mimochodem, jak dopadl obrázek domu o vánocích?). A to se tedy nedá srovnat, to bylo pako a i odčervení byl zápas. Srovnal se až po dvou letech a intenzivní práci ze země. Tak jsem z toho vydřená, že Toosie nevadí, že je sama ve stáji, že klidně odejde od koní a jde se na mě podívat na druhou stranu ohrady... Chtěla jsem ji dnes vzít na lonž, ale když má ten kopanec. tak z toho nebylo nic. Ale byli jsme na přehlídce hřebců v Písku. Jeden mladík tam předváděl super PNH, skoro jako H. Bláha.

7.3.2009 20:41
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
No vidííš,Ivčí,tak to je super,že počásko vyšlo!!!!

Kačenku i Moruši!!!!
No jooo,to je strašidlóó,hihi,Kačenka by tuuutově dělala suprovýho andalůzánka na tohle!!!!Ale přitom je první,která se k tomu přiřítí se podívat!

7.3.2009 20:47
jaruska

XXX.XXX.38.124

canis lupus napsal(a):
Jsem Markéta. No, nevím, jestli mám štěstí, nebo jsou tak vyrovnané všechny appaloosy... Můj první kůň byl valach ČT vysoko v krvi, něco jako Kerka, ale mohutnější..( Mimochodem, jak dopadl obrázek domu o vánocích?). A to se tedy nedá srovnat, to bylo pako a i odčervení byl zápas. Srovnal se až po dvou letech a intenzivní práci ze země. Tak jsem z toho vydřená, že Toosie nevadí, že je sama ve stáji, že klidně odejde od koní a jde se na mě podívat na druhou stranu ohrady... Chtěla jsem ji dnes vzít na lonž, ale když má ten kopanec. tak z toho nebylo nic. Ale byli jsme na přehlídce hřebců v Písku. Jeden mladík tam předváděl super PNH, skoro jako H. Bláha.

Jojo,každej koník je jinej a od každýho se člověk něco naučí,hihi,připomíná mi to našeho Bobana,když jsme odvedli koně na vyjížďku a on zůstal úplně sám v ohradě,přitom vůůbec neschízoval a když jsme pak přicházeli k domovu,tak jsme ho nachytali,jak v přístřešku chrápe!!!!takoví koně jsou v pohodě a nemusíš se bát,že se tam přizabije,když mu odejde jiný kůň,prostě to neřeší,však on zase přijde.
Nevzpomeneš si na jméno toho mladíka?

7.3.2009 21:06
trajekt

XXX.XXX.223.65

jaruska napsal(a):
Jojo,každej koník je jinej a od každýho se člověk něco naučí,hihi,připomíná mi to našeho Bobana,když jsme odvedli koně na vyjížďku a on zůstal úplně sám v ohradě,přitom vůůbec neschízoval a když jsme pak přicházeli k domovu,tak jsme ho nachytali,jak v přístřešku chrápe!!!!takoví koně jsou v pohodě a nemusíš se bát,že se tam přizabije,když mu odejde jiný kůň,prostě to neřeší,však on zase přijde.
Nevzpomeneš si na jméno toho mladíka?

Nazdárek děvčátka,omlouvám se, že vám sem lezu ,ale chtěla jsem se zeptat Lucky - někde tady na Fauně jsi psala,že má Usa 700 Kg.Luci , ty jsi ji někde vážila ? Mě to totiž strašně vrtá v palici - mám hucula taky 148 Kvh , no a máme odčervovat a vet ho odhadl na 450 Kilo.Tak mám obavy , jestli teda neváží víc , aby nedostal málo odčervováku. Holky , kdyžtak mi napište i vy , kolik myslíte,že by mohl vážit .Děkujůůůů
To je on:

7.3.2009 21:12
jaruska

XXX.XXX.38.124

trajekt napsal(a):
Nazdárek děvčátka,omlouvám se, že vám sem lezu ,ale chtěla jsem se zeptat Lucky - někde tady na Fauně jsi psala,že má Usa 700 Kg.Luci , ty jsi ji někde vážila ? Mě to totiž strašně vrtá v palici - mám hucula taky 148 Kvh , no a máme odčervovat a vet ho odhadl na 450 Kilo.Tak mám obavy , jestli teda neváží víc , aby nedostal málo odčervováku. Holky , kdyžtak mi napište i vy , kolik myslíte,že by mohl vážit .Děkujůůůů
To je on:

Ahoj bělinko,no tenhle fešák určitě nemá tolik,co Usa,ale odčervovala bych ho klidně na 500 kg,je to lepší víc,než míň.

7.3.2009 21:25
bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):
Ahoj bělinko,no tenhle fešák určitě nemá tolik,co Usa,ale odčervovala bych ho klidně na 500 kg,je to lepší víc,než míň.

usa nemůže mít 700 ani omylem vážili jsme nažraný velký čt a měl 670kg
ale to byl kůň jak stodola. proti use zaručeně. a na předávkování taky bacha. řekla bych že vet má dobrej odhad

7.3.2009 21:26
trajekt

XXX.XXX.223.65

jaruska napsal(a):

Ahojky Jarů,jé,ty myslíš,že arab je těžší,než huculáč? No vet právě tpoval jen 400 a já ho ukecala ,aby mně toho nachystal aspon na 450.Zítra pro to jedem,tak zkusím ještě na těch 500.Téda,já to vůbec nedokážu odhadnout.

7.3.2009 21:30
trajekt

XXX.XXX.223.65

trajekt napsal(a):
Ahojky Jarů,jé,ty myslíš,že arab je těžší,než huculáč? No vet právě tpoval jen 400 a já ho ukecala ,aby mně toho nachystal aspon na 450.Zítra pro to jedem,tak zkusím ještě na těch 500.Téda,já to vůbec nedokážu odhadnout.

Mě to právě taky zarazilo,když jsem četla těch 700 u Usy,říkala jsem si,že tolik váží spíš větší koně,možná tam měla teda jen překlep.Tak snad mě Lucka nezabije,že píšu kraviny,já už vůbec nevím,ve které diskusi jsem to četla.

7.3.2009 21:46
jaruska

XXX.XXX.38.124

trajekt napsal(a):
Mě to právě taky zarazilo,když jsem četla těch 700 u Usy,říkala jsem si,že tolik váží spíš větší koně,možná tam měla teda jen překlep.Tak snad mě Lucka nezabije,že píšu kraviny,já už vůbec nevím,ve které diskusi jsem to četla.

Já odčervovala naposledy Buffína na 650 kg,vždycky dávám klidně víc,asi o 100 kilo,ale kolik přesně váží taky nevím,jen odhaduju.Taky by mě fakt docela zajímalo,kolik koníci kterej váží.

7.3.2009 21:57
trajekt

XXX.XXX.223.65

jaruska napsal(a):
Já odčervovala naposledy Buffína na 650 kg,vždycky dávám klidně víc,asi o 100 kilo,ale kolik přesně váží taky nevím,jen odhaduju.Taky by mě fakt docela zajímalo,kolik koníci kterej váží.

Jaru a kolik měří Buf prosím tě?Mě přijde,že se dost vytáhl.
Kdyby ten Konrád nebyl takovej raplouš venku,tak s ním jedu tady 6 Km od nás na váhu ,ale to prostě nejde.Počítám,že až se oteplí,že ho snad ty šílenosti přejdou.Bude otrávenej z much,horka a tak............kéž by .Bělka už má se mnou celkem problém,přibrala jsem 6 kilo.Sice se snažila chuděrka,ale bylo vidět,že mých ted 58 kilo jí už vadí

7.3.2009 23:02
lucky

XXX.XXX.230.77

trajekt napsal(a):
Jaru a kolik měří Buf prosím tě?Mě přijde,že se dost vytáhl.
Kdyby ten Konrád nebyl takovej raplouš venku,tak s ním jedu tady 6 Km od nás na váhu ,ale to prostě nejde.Počítám,že až se oteplí,že ho snad ty šílenosti přejdou.Bude otrávenej z much,horka a tak............kéž by .Bělka už má se mnou celkem problém,přibrala jsem 6 kilo.Sice se snažila chuděrka,ale bylo vidět,že mých ted 58 kilo jí už vadí

ehm ehm...kde jsem proboha psala 700 kilo???? To buď někdo blbě viděl, nebo to mohl být jedině překlep?!? Jedině že by mi třeba snědla slona. Nééé...Usa může vážit tak 400 -450 kilo..víc podle mě mít nebude. I vet to tak tipoval..těch 430 + -
700 mívají tak čétéčka, ne?

hopíká

7.3.2009 23:03
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
ehm ehm...kde jsem proboha psala 700 kilo???? To buď někdo blbě viděl, nebo to mohl být jedině překlep?!? Jedině že by mi třeba snědla slona. Nééé...Usa může vážit tak 400 -450 kilo..víc podle mě mít nebude. I vet to tak tipoval..těch 430 + -
700 mívají tak čétéčka, ne?

hopíká

ještě štěstí, že tyhle kraviny ji nenapadají pod sedlem

7.3.2009 23:13
trajekt

XXX.XXX.223.65

lucky napsal(a):

Asi jsem blbě viděla,tak promin.Takže budou tak nějak nastejno

7.3.2009 23:13
bospor

XXX.XXX.193.16

lucky napsal(a):

to je hezký honzu to i ve výběhu napadne jen občas a většinou si u toho hned rozbije hubu tele jedno

7.3.2009 23:27
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
to je hezký honzu to i ve výběhu napadne jen občas a většinou si u toho hned rozbije hubu tele jedno

8.3.2009 07:39
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):

Bělinko,Buff měřil na podzim přesně 148 cm,měřil mi ho pan holík,když mi tu byl popisovat kostíka,ale Buff je dost macatej,takovej těžkej typ.
Nooo,taky jsem ráda,že tohle Moruše se mnou nevyvádí pod sedlem,ale když je honíme v ohradě,tak ona je právě z těch,kteří vyhazujou nááádherně!!!!Taky mi vyhodila,ale jen asi 2 x za tu dobu,co jí mám,a to po Fousovi,ale to její vyhazování je i docela příjemný,jen jsem cítila,jak jsem se trošíčku nadjakobyhoupla,hihi,to je slovo,a zrovna tak vyhazuje Buff,ale ta tunika,co jsem jí tu měla,vyhazovala děsným způsobem,to bylo harakiri.

8.3.2009 07:42
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Bělinko,Buff měřil na podzim přesně 148 cm,měřil mi ho pan holík,když mi tu byl popisovat kostíka,ale Buff je dost macatej,takovej těžkej typ.
Nooo,taky jsem ráda,že tohle Moruše se mnou nevyvádí pod sedlem,ale když je honíme v ohradě,tak ona je právě z těch,kteří vyhazujou nááádherně!!!!Taky mi vyhodila,ale jen asi 2 x za tu dobu,co jí mám,a to po Fousovi,ale to její vyhazování je i docela příjemný,jen jsem cítila,jak jsem se trošíčku nadjakobyhoupla,hihi,to je slovo,a zrovna tak vyhazuje Buff,ale ta tunika,co jsem jí tu měla,vyhazovala děsným způsobem,to bylo harakiri.

Bělinko,Konrád nebude z much otrávenej,ale naopak,příšerně naštvanej a nesoustředěnej,dokud mu to někdo nesrovná v hlavičce,bohužel.

8.3.2009 08:46
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Bělinko,Konrád nebude z much otrávenej,ale naopak,příšerně naštvanej a nesoustředěnej,dokud mu to někdo nesrovná v hlavičce,bohužel.

JJ, Usa vyhazuje hodně. Jak lítá v ohradě s koňmi, sama v přírodě, nebo si vzpomene, že to na chvilku rozjede v kruhovce. Občas sebou někde i praští. Kdysi jsem z ní byla na prášky. Jako mladinká chodila věčně s prdelí nahoře a já měla mrtvici z toho, že tohle zvíře budu jednou obsedat! Já, která nesnáším koně co vyhazují pod sedlem budu mít magora, který mě sundá snad na každém kilometru. No a světe div se..ona si vyhazuje i dnes pži každé příležitosti, ale když na ni sedím, tak ji to ani nenapadne! Dlouho se bála se mnou i cválat bez sedla, abych ji někde nespadla! A pod sedlem mi nikdy teda nevyhodila...charakter.

8.3.2009 09:11
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

Zdravím holky, jinak spešl pro Market -díky moc, kresba se chytla, naši byli příjemně překvapeni..:)
no, mě dneska čeká trénink s ryzoněm, po 14 dnech půjde Vica s udidlem, si včil zvykla jenom na ohlávku, ale je fakt, že tohle dvakrát lomené jí fakt sedí, po tréninku jsem vždycky nejdobitější já...
tož na mě myslete při té skokové gymnastice..
Jinak ti moji taky předvádí kreace prakticky jenom v ohradě...a pod sedlem výjimečně..:))ale m seto líbí, takže mě potěší, jak má Černoch radost z pohybu..bohužel teď už to dlouho neprobíhalo..no, snad se konečně dočkám...

8.3.2009 09:20
lucky

XXX.XXX.230.77

kukinatost napsal(a):
Zdravím holky, jinak spešl pro Market -díky moc, kresba se chytla, naši byli příjemně překvapeni..:)
no, mě dneska čeká trénink s ryzoněm, po 14 dnech půjde Vica s udidlem, si včil zvykla jenom na ohlávku, ale je fakt, že tohle dvakrát lomené jí fakt sedí, po tréninku jsem vždycky nejdobitější já...
tož na mě myslete při té skokové gymnastice..
Jinak ti moji taky předvádí kreace prakticky jenom v ohradě...a pod sedlem výjimečně..:))ale m seto líbí, takže mě potěší, jak má Černoch radost z pohybu..bohužel teď už to dlouho neprobíhalo..no, snad se konečně dočkám...

JJ, já taky ráda koukám na to, jak koně lítají, vyhazují a různě dělají kravinky

Jinak sedím tady tak a koukám na youtube na arabáše a tak jsem se dostala samozřejmě k westernu a jukám na western pleasure araby a pak jsem narazila na tohle...tož jako nic proti quarterům, ale čekala jsem celou dobu, který z nich nejdřív chcípne

http://www.youtube.com/watch?v=B39vqtB02dM

8.3.2009 09:24
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
JJ, já taky ráda koukám na to, jak koně lítají, vyhazují a různě dělají kravinky

Jinak sedím tady tak a koukám na youtube na arabáše a tak jsem se dostala samozřejmě k westernu a jukám na western pleasure araby a pak jsem narazila na tohle...tož jako nic proti quarterům, ale čekala jsem celou dobu, který z nich nejdřív chcípne

http://www.youtube.com/watch?v=B39vqtB02dM

tady zmiňování arabáši

http://www.youtube.com/watch?v =LC8RefCBJrw&feature=related

já vím, každý má jiný vkus. Pro mě to spíš má prostě jiný náboj, eleganci, prostě mě ti koně celkově více zaujmou a mám z nich pocit, že "žijí" , než koně, kteří vypadají, že už padnou na hubu a odveze je pohřebák

Jinak teda koukala jsem jak puk na WP s frísákama

http://www.youtube.com/watch?v =Xn6Ub8Q5wz4&feature=related

8.3.2009 09:30
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

no, jestli něco z westernu enmusím, tak pleasure...jak se tam plazí jak zdechliny, to není nic pro mě..mám ráda temperament, jiskru....pávě proto jsem přeci Luci, vždycky chtěla arabáše...nicméně finance prostě nebyly...tak sjem chtěla apsoň pdoobnou temperamentní citlivku a koupila si plňasa...
ale jednou budu mít krásného černého arabáče:)
škoda že je rozpůlený, ale tyhle chody u plňasa taky stojí za to:)

8.3.2009 09:44
lucky

XXX.XXX.230.77

kukinatost napsal(a):
no, jestli něco z westernu enmusím, tak pleasure...jak se tam plazí jak zdechliny, to není nic pro mě..mám ráda temperament, jiskru....pávě proto jsem přeci Luci, vždycky chtěla arabáše...nicméně finance prostě nebyly...tak sjem chtěla apsoň pdoobnou temperamentní citlivku a koupila si plňasa...
ale jednou budu mít krásného černého arabáče:)
škoda že je rozpůlený, ale tyhle chody u plňasa taky stojí za to:)

JJ, právě mě se třeba pleasure fakt líbí v podání těch arabů. Ono i třeba u Usy dnes dosáhnu toho, že jde pomalu klusem fakt pomalinkým. Když je dobře uvolněná, podsadí zadní, vyklene krk a hlavu hezky nese..dost na tom pracujeme, protože jako většina arabášů tu hlavu má nejraději co nejvýše..tak jde klidně úplně jako v pleasure. Cval tak pmalý ještě nezvládne, na to není připravená, naježděná a nasvalená, ale klus umí a když se s ní chvíli pracuje, je schopná fakt jít pomalounku hodně, ale přitom pořád člověk má pocit, že pod ním ten kůň prostě žije, jde a nepadne na hubu. možná to hodně dělá i to, že jsou krátcí. Ti quarteři na to videu mi připadají, že strašně moc padají na předek. By mě zajímalo jak na tom mají za X let přední nohy.
Plňasi jsou taky krásní, i když to není zrovna můj šálek čaje, jsou už většinou více nervní..i když to jsou šechno plnokrevníci. Jsou vzrušivější a citlivější. Ale já vím jak jsem o tom kdysi mluvila i s H:Bláhou. Vždycky říkal, že arabáš a vůbec plnokrevníci jsou na komunikaci hodně vhodní, protože se stále učí a učí člověka. Sami nabízejí situace a sami se z nich učí. No je to složité..to by bylo na dlouho.

Já kdysi taky říkala, že budu mít černého araba..eh..nějak jsem skončila u bělouše ani nevím jak
Sakra, dneska je zase tááák odporně.

8.3.2009 09:55
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
JJ, právě mě se třeba pleasure fakt líbí v podání těch arabů. Ono i třeba u Usy dnes dosáhnu toho, že jde pomalu klusem fakt pomalinkým. Když je dobře uvolněná, podsadí zadní, vyklene krk a hlavu hezky nese..dost na tom pracujeme, protože jako většina arabášů tu hlavu má nejraději co nejvýše..tak jde klidně úplně jako v pleasure. Cval tak pmalý ještě nezvládne, na to není připravená, naježděná a nasvalená, ale klus umí a když se s ní chvíli pracuje, je schopná fakt jít pomalounku hodně, ale přitom pořád člověk má pocit, že pod ním ten kůň prostě žije, jde a nepadne na hubu. možná to hodně dělá i to, že jsou krátcí. Ti quarteři na to videu mi připadají, že strašně moc padají na předek. By mě zajímalo jak na tom mají za X let přední nohy.
Plňasi jsou taky krásní, i když to není zrovna můj šálek čaje, jsou už většinou více nervní..i když to jsou šechno plnokrevníci. Jsou vzrušivější a citlivější. Ale já vím jak jsem o tom kdysi mluvila i s H:Bláhou. Vždycky říkal, že arabáš a vůbec plnokrevníci jsou na komunikaci hodně vhodní, protože se stále učí a učí člověka. Sami nabízejí situace a sami se z nich učí. No je to složité..to by bylo na dlouho.

Já kdysi taky říkala, že budu mít černého araba..eh..nějak jsem skončila u bělouše ani nevím jak
Sakra, dneska je zase tááák odporně.

Fuj..teda koukala jsme na fotky jednoho místního fotografa..krásné fotky..až na to, že teda mě zamrazilo při fotkách z Napajedel z připouštění. Hřebci na ohlávkách s řetězem v hubě..to je síla. Koukám že tam asi běžná praktika

http://fotokisza.com/index.php?id=gale& dir=dostihy/2009/nap_23_2_09_I

8.3.2009 10:18
bospor

XXX.XXX.193.16

lucky napsal(a):
Fuj..teda koukala jsme na fotky jednoho místního fotografa..krásné fotky..až na to, že teda mě zamrazilo při fotkách z Napajedel z připouštění. Hřebci na ohlávkách s řetězem v hubě..to je síla. Koukám že tam asi běžná praktika

http://fotokisza.com/index.php?id=gale& dir=dostihy/2009/nap_23_2_09_I

to si zas některej kretén ušetřil práci normálně se používá udidlo s řetízkem na připnutí k ohlávce
taky jsem kdysi moc chtěla araba, pak měla plňasa a teď mám klusáky ty sou jim povahou hodně podobný

8.3.2009 10:23
lucky

XXX.XXX.230.77

bospor napsal(a):
to si zas některej kretén ušetřil práci normálně se používá udidlo s řetízkem na připnutí k ohlávce
taky jsem kdysi moc chtěla araba, pak měla plňasa a teď mám klusáky ty sou jim povahou hodně podobný

no právě..že aspoň udidlo, ale řetěz do huby a ještě docela tenký...to je síla. na to jsem koukala jako puk. Chudáci hřebci.

8.3.2009 10:35
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):

http://www.bospor.estranky.cz/cla nky/nova-videa/hura-na-louku

8.3.2009 10:47
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):

8.3.2009 10:48
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Holky,kouknu na videjka za chvíli,teď Vám chci ukázat noví členové naší rodiny!!!!Jsou to saaamý ženskýýýý!!!!
Byli jsme si u Trávníčků pro kozu s kůzlatama,no a to bychom nebyly my ženský,abychom něco nepopletly,hihi,přivezli jsme si domů kůzle,který bylo cizí kozy,ale chodily spolu ty kůzlátka,tak my myšleli,že je to sourozenecký pár.Tady právě trká do toho cizího kůzleteKoza je teda diiiivočina,něco na způsob tri dni ma naháňali,ale na dojení byla hodná.

8.3.2009 10:51
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):

Tak jsem volala paní Trávníčkový,že jakto,že koza trká to kůzle,že jsme asi bafli nějáký cizí,a paní říkala-no jo,mě tady taky jedno chodí a bečí,tak ho naložila a přivezla.To bylo radosti při setkání,kozička hned maminku poznala a koza kůzlátko taky,a hned pila.

jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Tak jsem volala paní Trávníčkový,že jakto,že koza trká to kůzle,že jsme asi bafli nějáký cizí,a paní říkala-no jo,mě tady taky jedno chodí a bečí,tak ho naložila a přivezla.To bylo radosti při setkání,kozička hned maminku poznala a koza kůzlátko taky,a hned pila.

Šup do krabice.

bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):
Holky,kouknu na videjka za chvíli,teď Vám chci ukázat noví členové naší rodiny!!!!Jsou to saaamý ženskýýýý!!!!
Byli jsme si u Trávníčků pro kozu s kůzlatama,no a to bychom nebyly my ženský,abychom něco nepopletly,hihi,přivezli jsme si domů kůzle,který bylo cizí kozy,ale chodily spolu ty kůzlátka,tak my myšleli,že je to sourozenecký pár.Tady právě trká do toho cizího kůzleteKoza je teda diiiivočina,něco na způsob tri dni ma naháňali,ale na dojení byla hodná.

jééé ty jsou krásnýýýýý takže kůzle povezete zpátky a domu jiný??
co s nima budete dělat?

8.3.2009 10:55
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Šup do krabice.

Noo,to jsme musely vyřešit hned včera,jak jsem si všimla,že ho trká,tak jsem okamžitě volala a během půl hodinky jsem měla doma to správný kůzle.Tamto,jak je focený to bílý u tý krabice,je asi o 14 dní starší.
Jinak by ho nenechala napít koza a ono by v tý zimě mohlo přijít k nějáké újmě.A krásně si zalezou do králíkárny a je jim tam za chviličku teploučko.
Koza zavelela-nástup!!!!

8.3.2009 10:56
bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):
Šup do krabice.

no úžasný teď budeš muset bejt jak ostříž koza zničí všechno na co se dostane a dostane se skoro všude

8.3.2009 10:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
no úžasný teď budeš muset bejt jak ostříž koza zničí všechno na co se dostane a dostane se skoro všude

Já zapoměla dát fotku!

8.3.2009 10:58
kukinatost

XXX.XXX.219.111

jaruska napsal(a):
Šup do krabice.

tož vidím, že máte slušnou farmičku doma..:)
Jaruško, já jsem si teď uvědomila, že mám od tebe sedla, toho hnědého Jupitera, jak se ti do něho nevlezl chlop:)))Páč vím, že paní byla Špurková..:)Jak je ten svět malý...sedlo zbožňuju, sedí jak ulité mi i kobyle..

8.3.2009 10:58
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Já zapoměla dát fotku!

Ivčí,tady bude na zahradě,až se trochu ochočí,a tady není fakt co zničit,kruhovku mi snad nesežerou....

8.3.2009 11:01
kukinatost

XXX.XXX.219.111

lucky napsal(a):

no, to jsem taky chtěla podotknout, že co si pamatuju kozy, tak každý druhý kamzík se mohl jít zahrabat, kam ty byly schopné vylézt...:) a jediné štěstí jsem měla, že nekouřím cigarety..to padlo krabiček, co ty potvory vždycky sežraly:))

8.3.2009 11:01
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):
tož vidím, že máte slušnou farmičku doma..:)
Jaruško, já jsem si teď uvědomila, že mám od tebe sedla, toho hnědého Jupitera, jak se ti do něho nevlezl chlop:)))Páč vím, že paní byla Špurková..:)Jak je ten svět malý...sedlo zbožňuju, sedí jak ulité mi i kobyle..

Janí,to jsem ale určitě nebyla já,já jsem sice jedno anglický sedlo prodávala,ale určitě bylo černýýýý!!!!

8.3.2009 11:05
kukinatost

XXX.XXX.219.111

kukinatost napsal(a):
no, to jsem taky chtěla podotknout, že co si pamatuju kozy, tak každý druhý kamzík se mohl jít zahrabat, kam ty byly schopné vylézt...:) a jediné štěstí jsem měla, že nekouřím cigarety..to padlo krabiček, co ty potvory vždycky sežraly:))

fakt..? Bych byla ochotna tvrdit, že Špurková...i když teď mi myslím posílal PFku, tož sa musím pozriet....:)
No, muže jsme vypravila do práce, stihla mu vyrobit oběd, tak teď jsu sebe vypravit ke koním...¨
holky, byste nevěřily, kolik vody mi tam šude stojí...už uvažuju, že mi snad u stáje vyvěrá nějaký pramen...
letos jsem rozhodnutá to tam zavézt hlínoua udělat nějakou dlažbu, teda pokud zbydou finance...ale s makačkou počítám..

8.3.2009 11:09
jaruska

XXX.XXX.38.124

kukinatost napsal(a):
fakt..? Bych byla ochotna tvrdit, že Špurková...i když teď mi myslím posílal PFku, tož sa musím pozriet....:)
No, muže jsme vypravila do práce, stihla mu vyrobit oběd, tak teď jsu sebe vypravit ke koním...¨
holky, byste nevěřily, kolik vody mi tam šude stojí...už uvažuju, že mi snad u stáje vyvěrá nějaký pramen...
letos jsem rozhodnutá to tam zavézt hlínoua udělat nějakou dlažbu, teda pokud zbydou finance...ale s makačkou počítám..

Janí,nebreč,my máme taky výběh z kopečka,ale právě k nám se hrne ten tající sníh,takže tuny bahna a ta doba,než to vyschne,olda pořád říká,jak objedná tatry hlíny a pořád h....,aby tam ta voda nemohla dotýct,mě by se tak ulevilo,bylo by to tam daleko sušší...

8.3.2009 11:11
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Janí,nebreč,my máme taky výběh z kopečka,ale právě k nám se hrne ten tající sníh,takže tuny bahna a ta doba,než to vyschne,olda pořád říká,jak objedná tatry hlíny a pořád h....,aby tam ta voda nemohla dotýct,mě by se tak ulevilo,bylo by to tam daleko sušší...

Fakt,Janí,to jsem já určitě nebyla,a Špurkovejch určitě běhá po světě víc.

8.3.2009 11:13
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Fakt,Janí,to jsem já určitě nebyla,a Špurkovejch určitě běhá po světě víc.

Mě se vařej ptáčci ze Španělska na plotně,pak jenom frknu rejž do Mikrovlnnyho trouby a bude oběd hotov,už se těšííím!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík