bonita
napsal(a):
tak a zakladam nove, lebo vy sa nikdy k tomu nemate
bonita, děkujeme....a jak se mají vaši obrové....já mám teď puntíkatou kobylu...vyválela se mi v pampeliškách a nejde to z ní dolů
madow
napsal(a):
bonita, děkujeme....a jak se mají vaši obrové....já mám teď puntíkatou kobylu...vyválela se mi v pampeliškách a nejde to z ní dolů
madow buď ráda, že jsou to jenom pampelišky. My jsme včera pracovaly (fotky nemám jenom dvě doma v mobilu rodičů) a na mě bylo aspoň půl metru prachu na kobyly asi nic(vítr z ní ten prach stíhal i zfoukat), protože naše na letošní zimu nenastrstěná kobyla začala línat a je totálně lysá (vypadaly z ní fleky chlupů takže taková mírně vyplešatělá - opravdu ideální způsob jak přelínat především na hřbetě a zadku). Ale pokrok po dvouch letech se naučila chodit v samotě a bez oje.
bonita
napsal(a):
a dam vam sem nejake foto z nasej Sahary zo vcera, my tu mame tie zlate piesky vsade naokolo a ked fukal ten vietor, tak fakticka pust...
bonita
napsal(a):
moj chlap a synovec
bonita
napsal(a):
a dam vam sem nejake foto z nasej Sahary zo vcera, my tu mame tie zlate piesky vsade naokolo a ked fukal ten vietor, tak fakticka pust...
bonita děkuju ale moc mi to nepomohlo, protože jsem zjistila, že tam jsou vyhledat jenom hřebci(plemeníci) a nebo kobyly Valachy nebo hřebce mimo chov nikdo v potaz nebere:-( Ale je tam i pozvánka na výstavu ve Valašským Meziříčí, jak tady psala Míša. Takže tak koukám, že jste na Slovensku více informováni než my tady v ČR, kde na předních webech jsou pouze klasické zmíňky bez plakátků.
A ještě jak je to s těma výžehama na které straně se pálí koně na Slovensku?
bonita
napsal(a):
Ambra, neviem, kde sa palia, pred shirmi sme sa pohybovali u plnokrvnikov a ti sa nepalia, takze neviem(ani shirovia sa nepalia), ale skus popozerat na fotkach z akcii u nasich furmanoch(tiez na horses.sk) a zisti, kde maju vyzeh.
bonita
napsal(a):
alebo v katalogu zrebcov, kde maju oni vyzehy, tam by si to mala dobre vidiet
No v katalogu jsem viděla výžeh na některých hřebcích (lipicánech na levé straně), ale huculové ho maj na pravé. Na hclaďasích není vidět nic. Takže nevím, ale v propozicích k pasu koně a životnímu číslu je napsané, že by se mělo skládat to životní čislo s číselného kodu, oblasti, plemene .... a výžehu na pravé straně. No to si pak vyber, proto se ptám.
bonita
napsal(a):
alebo v katalogu zrebcov, kde maju oni vyzehy, tam by si to mala dobre vidiet
přesně tak ryzák se žlutými fleky.....pařilo se dobře, byla sranda, tančilo se...jen to ráno bylo poněkud horší
ale projížďka mě pak postavila na nohy....
bonita
napsal(a):
zahlcujem ideme domov z pastvy
bonita
napsal(a):
aj druhy
bonita
napsal(a):
aha tak tam nie je nic vidiet, tak druhu
bonita
napsal(a):
hatattitla: tusim na inom fore si hovorila, ze sis neni ista, ci maska vydrzi, nuz ja davam uz tretim rokom tie iste a az na male zasivacky, stale drzia
bonita
napsal(a):
este druhy ufonek
bonita
napsal(a):
tak davam nove fotecky, mala prist mala holka jazdit, tak este pred nou som si zajazdila ja v kratkych strmenoch, bola to sranda
bonita
napsal(a):
este
bonita
napsal(a):
a posledna
ambra
napsal(a):
Toš také něco přidám... něco ze včera
A koukám, že i na foťák kvalita ujde, tak něco z dneška
ambra
napsal(a):
A koukám, že i na foťák kvalita ujde, tak něco z dneška
Prostě mi to přistálo na dvoře i to se stane
ambra
napsal(a):
Prostě mi to přistálo na dvoře i to se stane
No a tady náš staříček valášek, dělal prubíře.
ambra
napsal(a):
Kdyby jsi chtěla rozšířit zvěřineš zrzule je na prodej ale je to starší dáma už.
Tak tady ta zrzule http://www.schct.cz/pk/ pk_display.php3?id=68413 (mezera)
a hnědou nemůžu najít nemůžu si vzpomenout na jméno ale to přijde
bonita
napsal(a):
dobré ráno....zdrávím vás všechny a přeji krásný slunečný den
bonita
napsal(a):
heh ja som sice napisala dobre rano, ale velmi dobre nebolo, kobyla eskejpla z dvorka a dostala sa mi k okrasnej trave a celu mi ju zozrala, moj sa tak nastval, ked ju pocul chodit po dvore nad ranom, ze vstal a uviazal ju v stajni
bonita
napsal(a):
heh ja som sice napisala dobre rano, ale velmi dobre nebolo, kobyla eskejpla z dvorka a dostala sa mi k okrasnej trave a celu mi ju zozrala, moj sa tak nastval, ked ju pocul chodit po dvore nad ranom, ze vstal a uviazal ju v stajni
tak pro ty co jdou spinkat......krásnou dobrou noc
jejda kalamita....a chudák kobča má domácí vězení
mě takhle jednou z výběhu utekla kobylka a sežrala snad půl pole ještě zeleného obilí....já se pak modlila aby jí nic nebylo, vše dopadlo dobře...kobča měla jako trest 3hodinovou procházku na vodítku aby to vychodila
bonita
napsal(a):
madow, ake mas vlastne sedielko na tvoju krasavicu?
tak my máme westernovou výbavu, ale mám i anglické...minulý týden jsem v něm jela s kobčou připouštět a zjistila jsem že v něm už neumím moc sedět...nebyla jsem si v něm moc jistá
v sedle dcera mé kamarádky (jinak na delší vyjížďky používáme ještě poprsák)
madow
napsal(a):
tak my máme westernovou výbavu, ale mám i anglické...minulý týden jsem v něm jela s kobčou připouštět a zjistila jsem že v něm už neumím moc sedět...nebyla jsem si v něm moc jistá
v sedle dcera mé kamarádky (jinak na delší vyjížďky používáme ještě poprsák)
a už nemáme navajo, ale černou neoprenovou deku
bonita
napsal(a):
no a my nemame navajo, ale to, co nam prislo z Ameriky spolu so sedlom, taky tkany koberec
bonita
napsal(a):
no a my nemame navajo, ale to, co nam prislo z Ameriky spolu so sedlom, taky tkany koberec
jednou jsem seděla na shirovi u nás v čechách v zooparku v chomutově...a i bez sedla jsem si připadala jak na žirafě...jsou to krásní tvorové.....musím říct že závidím.....miluji toto plemeno...jinak o tom "koberci"jsem původně taky přemýšlela, ale kobylka je dosti vybíravá
madow
napsal(a):
jednou jsem seděla na shirovi u nás v čechách v zooparku v chomutově...a i bez sedla jsem si připadala jak na žirafě...jsou to krásní tvorové.....musím říct že závidím.....miluji toto plemeno...jinak o tom "koberci"jsem původně taky přemýšlela, ale kobylka je dosti vybíravá
já když jsem si pořizovala Rozárku, už jsem věděla i to že si pořídím westrenové sedlo....před tím jsem jezdila 12 let huculku a ČT a anglie mě nějak omrzela....
bonita
napsal(a):
toto si pozrite, ludia maju naozaj bujnu fantaziu http://www.youtube.com/watch? v=DqANtViviME
bonita
napsal(a):
toto si pozrite, ludia maju naozaj bujnu fantaziu http://www.youtube.com/watch? v=DqANtViviME
nevím zda mi to našlo dobré video, ale pokud se to týkalo těch ověček, tak to bylo něco úžasného
modelka¨, jak se to vezme...když měla ještě to navajo, byl zespodu umělý beránek, jakmila se trochu víc zapotila (což s berenem na zádech nebyl problém) měla nutkání se válet...někdy to člověk uhlídal..někdy práskla o zem i se mnou...nic příjemného..proto má ted neopren ze kterého pot stéká a nic jí nehrýže...a je klid.
jejda ted jsem koukla do kalendáře a úplně jsem se zhrozila...zítra koveme mladého hřebce...to zas bude modřin
madow
napsal(a):
fakt úžasné...hlavně to vymyslet, aby to klaplo....super
ahojky holky, posílám hlavičky, Cipísek a jeho mladší pravej bráška Shakir
aluska
napsal(a):
no to asi bude, budu muset sehnat někoho k němu na pastevko, ostatní 3 ČT chodí na večer bydlet a oni jsou spolu venku 24/7, tak aby tam potom nebyl sám
opravdu pěkná pára.....a kdo je víc zavislý cipísek nebo jeho bratr
věřím že to vše dobře dopadne.....já mám kobču taky závislačku a ze začátku když měla jít na vyjížďku sama, vypadalo to že mě sundá v první zatáčce (o jejím pisklavím řehtání ani nemluvím)začali jsme chodit ven na ruce zezačátku blbla, ale postupem času zjistila, že se vždy domů vrací a ven sama ted chodí jak hodinky
madow
napsal(a):
věřím že to vše dobře dopadne.....já mám kobču taky závislačku a ze začátku když měla jít na vyjížďku sama, vypadalo to že mě sundá v první zatáčce (o jejím pisklavím řehtání ani nemluvím)začali jsme chodit ven na ruce zezačátku blbla, ale postupem času zjistila, že se vždy domů vrací a ven sama ted chodí jak hodinky
no není to zas tak strašný, ale když jdou každej sám, občas na sebe zavolaj. Jinak Cipísek brášku ochraňuje před ostatníma a tak. Taky je o dva roky starší
madow
napsal(a):
ahoj, s Shakem a Cipískem to neni s tou závislostí tak strašný, jen na sebe volaji, jinak neblbnou
lenoska
napsal(a):
ahoj, s Shakem a Cipískem to neni s tou závislostí tak strašný, jen na sebe volaji, jinak neblbnou
no, vždyť to píšu, že na sebe občas zavolaj, ale jinak se maj rádi
bonita
napsal(a):
chcela som vam sem hodit fotecky dvoch cistych holandskych chladasek, ale zabudla som si akurat fotaklebo tu vo vedlajsej dedine ich ma jeden chlap a este aj frizanku. Tie chladasky su ako biela kava a cierne nohy maju, no, su to fesandy
podruhykrat ten fotak nesmiem zabudnut
bonita
napsal(a):
chcela som vam sem hodit fotecky dvoch cistych holandskych chladasek, ale zabudla som si akurat fotaklebo tu vo vedlajsej dedine ich ma jeden chlap a este aj frizanku. Tie chladasky su ako biela kava a cierne nohy maju, no, su to fesandy
podruhykrat ten fotak nesmiem zabudnut
většinou dělám do 4 někdy i do půl pátý, záleží jak moc mám práce
na fotečky už se moc těším....zítra mi držte pěsti...budeme kovat na všechny 4 nevycváleného obrovského mladého hřebce...když se tu dlouho nebudu objevovat..asi ležím někde v nemocnici
co to furt má v těch kapsách(moje mamka furt rozárku rozmazluje suchým chlebem)
madow
napsal(a):
většinou dělám do 4 někdy i do půl pátý, záleží jak moc mám práce
na fotečky už se moc těším....zítra mi držte pěsti...budeme kovat na všechny 4 nevycváleného obrovského mladého hřebce...když se tu dlouho nebudu objevovat..asi ležím někde v nemocnici
co to furt má v těch kapsách(moje mamka furt rozárku rozmazluje suchým chlebem)
tak to je on.....Bret po otci 2844 Bret
potvůrka jedna...občas s námi pěkně cvičí
bonita
napsal(a):
je to máš stájový bloňďáček....jen povahu po tatínkovi nezdědil...maminku neznám....jinak jediné co má po tatkovi je ten tmavý flíček na levé straně
bonita
napsal(a):
ahojte
andrys
napsal(a):
dobrý večer....tak jsme kování přežili....sice to byly dvouhodinové muka....ale zvládli jsme to...střídali jsme se tři držáci nohou a je to přikováno...fotky bohužel nemám...byla jsem jeden z držičů a na focení jsem sílu neměla...skro jsme se obešli i bez úrazů...držáci mají nějakou tu modřinu, kovář přišlápnutý malíšek na noze...a já ještě trochu orašplovaný palec na ruce...jinak vše ok....v sobotu máme konskou akci tak to něco určo pošlu....takže přeji krásný zbytek večera a zítra páčko
madow
napsal(a):
Renčo...to je taky čistý shiráček????ta fotka jak běží po louce je úžasná, krásný chody
Pro Míšu:Hojky!Chtěla jsem se zeptat,Keli měla svoje první hříbě??A narodilo se v termínu nebo přenášela a jak dlouho??
skvrnilmiky
napsal(a):
Pro Míšu:Hojky!Chtěla jsem se zeptat,Keli měla svoje první hříbě??A narodilo se v termínu nebo přenášela a jak dlouho??
Keli měla svoje 1.hříbě a narodilo se 18.3. v 1:10 v noci. měla termín 17.3. takže se narodilo skoro v termínu A známy co měl taky prvničku mu taky rodila v termínu. Ale s kobylama se pořád chodilo ven, pod sedlo nebo do vozu, akorát 14 dní před poroden se chodilo jen na procházky..
m i s i c k a
napsal(a):
Keli měla svoje 1.hříbě a narodilo se 18.3. v 1:10 v noci. měla termín 17.3. takže se narodilo skoro v termínu A známy co měl taky prvničku mu taky rodila v termínu. Ale s kobylama se pořád chodilo ven, pod sedlo nebo do vozu, akorát 14 dní před poroden se chodilo jen na procházky..
Ahojky ženský....tak jak se při dnešku vede???? už máte nachytaná koštata a vysavače??? hlavně večer bacha ať se někde nesrazíme
foto památka na zimu Bret a Marek při souboji
madow
napsal(a):
Ahojky ženský....tak jak se při dnešku vede???? už máte nachytaná koštata a vysavače??? hlavně večer bacha ať se někde nesrazíme
foto památka na zimu Bret a Marek při souboji
ahojky, já ne, my budem dneska balit auto na offroad, zejtra jedem s partou na dva dny někam do terénu a vyzkoušet střešní stan před expedicí do Transylvánie. POvezu obě psiny, Dafča zdrhá za zvěří, Wendule v autě blije, to bude paráda. Samozřejmě budem jezdit různejma výmolama, psiny budou lítat v autě sem a tam, jak to bude házet
aluska
napsal(a):
ahojky, já ne, my budem dneska balit auto na offroad, zejtra jedem s partou na dva dny někam do terénu a vyzkoušet střešní stan před expedicí do Transylvánie. POvezu obě psiny, Dafča zdrhá za zvěří, Wendule v autě blije, to bude paráda. Samozřejmě budem jezdit různejma výmolama, psiny budou lítat v autě sem a tam, jak to bude házet
jejda, tak to tedy přeji šťastnou cestu a ať to vše v pohodě zvládnete...a jáké máš pejsky???
madow
napsal(a):
jejda, tak to tedy přeji šťastnou cestu a ať to vše v pohodě zvládnete...a jáké máš pejsky???
dvě trpasličí jezevčičky, čtyřletou a skoro roční
aluska
napsal(a):
u nás v Budějcích včera pršeloooooo, heč heč heč. Všechno už bylo pěkně vyschlý, byla jsem ráda, že zapršelo, skoro celý odpoledne
a pro Markétu
madow
napsal(a):
alenka: no jsou fakt úžasný....mají hezkou barvu jsou dobře zbarvené
bonita
napsal(a):
Déšť ??? co to je??? to už ani u nás neznáme!!!!!! všude to je jak na sahaře...dnes ráno se to zatáhlo...už to i vypadala, že něco i spadne, ale opak byl pravdou...za chvíli vylezlo slunce a je zase pařák....asi dnes když jsou ty čarodejnice zkusím dešťový tanec
bonita
napsal(a):
jj ti su ale zlatunki a vyzdravela uplne, ta starsia, z tej jej nehody?
jj, srostla , jenom trošku šejdrem, má jednu kyčli malinko posunutou dopředu. Jak je hubená, tak je vidět na zadku hrbolek, ale v pohybu jí to vůbec nebrání, lítá s Cipískem a za srnkama stejně jako dřív
bonita
napsal(a):
ambricko, na horses.sk su odkazy na jednotlive plemena, co maju u nas PK, tak jedine cez nich.
Basia-Po Bonetě.Na Bonetce jsem se učila jezdit před 11 lety na Šámalově louce v Jizerkách.Zhruba 2 roky na to skončila v O.S, svítání v Liberci v Hanychově.Před dvěmi měsíci jsem byla v této stáji a Bonetka zde už nebyla jen její dcera Basia.Takže prosím ty co jí znaj a vědí o ní.Dejte vědět na email.