bonita
napsal(a):
tak, co bosorkyprezili ste 1 maja?
a maja v druhej dedine
bonita
napsal(a):
detail hlavinky noricky
bonita
napsal(a):
ahojenky bonita....u nás se už ani pořádně 1.máj neslaví..... dnes jsme měli koňáci jarní vyjížďku a to stálo za to...pěkné počasí, hodně koní, dobré párky, a prostě ta skvělá atmosféra kolem koní....až se mi do rukou dostanou nějaké fotky určitě pošlu...bohužel jsem nestíhala fottit...měla jsem plné ruce své Rozárky...dnes obvzlášť bujné
bonita
napsal(a):
jj to je, vzdy sa clovek modli, len aby vyslo pocasie
bonita
napsal(a):
no a kedze to tu stale stoji, tak posuvam
bonita
napsal(a):
no a kedze to tu stale stoji, tak posuvam
No koukám bonita že tu trošku trpíš samomluvou. No my dneska byly s valáškem u veterináře a prohlídka probíhala formou rozcvičky a já čuměla tak, že jsem zapomněla i fotit. No snad stihnu příště nafotit aspoň to broušení zubu.
ambra
napsal(a):
No koukám bonita že tu trošku trpíš samomluvou. No my dneska byly s valáškem u veterináře a prohlídka probíhala formou rozcvičky a já čuměla tak, že jsem zapomněla i fotit. No snad stihnu příště nafotit aspoň to broušení zubu.
Ahojky, zdravím a přeji krásné ponděli....připojuji slibované fotečky
(Bret a Marek a masky proti mouchám....jsou to dva frajeři)
madow
napsal(a):
Ahojky, zdravím a přeji krásné ponděli....připojuji slibované fotečky
(Bret a Marek a masky proti mouchám....jsou to dva frajeři)
kluci při pasení
madow
napsal(a):
a Marek sám
a aby to Roze nebylo líto tak sem dám i tu se špinavou maskou (čerstvě po válení)
bonita
napsal(a):
E.T. volat domů
včera jsem to poprvé rvala na hlavu bloňďákovi a myslela jsem že mě u toho hned odvezou...má snad největší velikost masky která se vyrábí a ona mu je tak tak.....to samé jsme zažili v sobotu ráno před odjezdem na koňáckou jarní vyjížďku....šel do vozu s Markem....snažím se mu narvat uzdečku, to se nakonec podařilo, ale pokud mu stále poroste palice tak fakt nevím s čím pojede například na podzim Huberta...je to náš starosta je 4letý a chomout má 29 a to ještě ani pořádně nedělá v lese, takže až se nasvalí, tak bude mít snad 32...jsem zvědavá kde to budeme schánět
bonita
napsal(a):
jeee madow, vitaj v klube ufonkovvyzeraju dobre a asi sa aj citia dobre, ze?no, ja teda mozem povedat, ze tomu nsmu gebula cez zime tiez narastla a na jeho peknej vystavnej uzdecke budeme musiet nadplatat podnakrcnik, este stastie, ze kobyla sa uz na hlave nemeni(iba na tele
)
madow
napsal(a):
včera nic neříkali ale alespon mají klid a nemusí furt máchat hlavama...chudinky
ahoj, po dlouhý době, jen mám jiný nick, nějak jsem nenašla heslo k starému SABORA
s Kulíškem v neděli před vyjížďkou, celou zimu jsme nejezdily a tak teď postupně doháníme.
napatláno repelentem a nemám s mouchama problém, dnes mi má přijet vet. na koně napatlat nějakým repelentem co je na skot atd a má vydržet až 2 měsíce
bonita
napsal(a):
A nasa Saborka a kde si sa nam tulala? mala si si dat napriklad Sabora II alebo tak nejak, to, co mas teraz je prilis dlheeeee
saborka
napsal(a):
teď se chystám vyrazit na víkend do Českého ráje, moc se těším, mám tam známého, kde můžu mít koně v ohradě a já spát na seně, snad pojede i kamarádka, ta má ale koně po těžkým úrazu tak to bude jen couračka pohodička krok.....
co vy tady, co nového?
ahoj holky, tak výlet o ffroadama se vydařil, jenom v noci byla trochu zima ve stanu. Večer, když jsme zakempovali, tak Wendulka postupně ukradla dva špekáčky, řízek a hovězí plátek, Dafča zase celou dobu štěkala, že chce házet klacky. Ale jinak bezva výlet. Fotka, jak to tam vypadalo
bonita
napsal(a):
Saborka, zavidimMne staci ist len po dialnici Praha-Brno a strasne sa kocham krasnou prirodou, ja nemusim ist ani k moru, ono ist niekam do tichomoria, to by som brala, ale tu okolo nas ma to uz nebavi, vzdy som mala radsej nasu prirodu, uz nejaky rok sa chystam do Slovenskeho raja a stale mi to nevychadza
vies, co tam lozis po tych drevenych rebrikoch po skalach
bonita
napsal(a):
Saborka, zavidimMne staci ist len po dialnici Praha-Brno a strasne sa kocham krasnou prirodou, ja nemusim ist ani k moru, ono ist niekam do tichomoria, to by som brala, ale tu okolo nas ma to uz nebavi, vzdy som mala radsej nasu prirodu, uz nejaky rok sa chystam do Slovenskeho raja a stale mi to nevychadza
teda máme doma taky 4x4, ale do tohodle bych fakt nešla.....mě stačí občas když se tatka zblázní a vezme to s náma doma po louce a do kopce a z kopce a křičím jak pominutá....adrenalin mi neva, ale tohle jo
bonita...souhlasím s tebou, taky mě moře neláká.....to jedině když už tak nový zélend...ale toho se asi nedožiju
jinak s našima jsme jezdili 8 let jen po různých koutech čr a asi tři roky po sobě jsme byli i u vás na slovensku.... loni byli naši už sami na Slovensku v Tatrách.... já jsme zkrátka vlastenec
na slovensku jsem zažila i svojí velkou první lásku
bonita
napsal(a):
Bonito , moje představa shira, jak se sápe po žebříku ve skalách je docela dobrá
škoda, že to nejde vypodobnit
po dálnici Praha-Brno..... to jsem jela jednou a pak celý den (blinkala) a o tom drncání se mi ještě snad i v noci zálo....
já taky nejsem na moře a ani jinou dálku, mám fóbii z cestování, jen na koni mi to vyhovuje :)
madow
napsal(a):
teda máme doma taky 4x4, ale do tohodle bych fakt nešla.....mě stačí občas když se tatka zblázní a vezme to s náma doma po louce a do kopce a z kopce a křičím jak pominutá....adrenalin mi neva, ale tohle jo
bonita...souhlasím s tebou, taky mě moře neláká.....to jedině když už tak nový zélend...ale toho se asi nedožiju
jinak s našima jsme jezdili 8 let jen po různých koutech čr a asi tři roky po sobě jsme byli i u vás na slovensku.... loni byli naši už sami na Slovensku v Tatrách.... já jsme zkrátka vlastenec
na slovensku jsem zažila i svojí velkou první lásku
saborka: co je kulíšek za plemeno....má úžasnou barvu...je fakt krásný
saborka
napsal(a):
Bonito , moje představa shira, jak se sápe po žebříku ve skalách je docela dobrá
škoda, že to nejde vypodobnit
po dálnici Praha-Brno..... to jsem jela jednou a pak celý den (blinkala) a o tom drncání se mi ještě snad i v noci zálo....
já taky nejsem na moře a ani jinou dálku, mám fóbii z cestování, jen na koni mi to vyhovuje :)
to ten můj, to je jeho koníček, ale když jsem hodná, můžu si taky zařídit v terénu . Moc se těším na expedici do Transylvánie, už skoro za 6 týdnů. K moři musím, jednou za rok, aby si přítel odpočinul. Je zedník a tady by nedokázal nic nedělat. Já to tam přetrpím s kufrem plným knížek.
aluska
napsal(a):
to ten můj, to je jeho koníček, ale když jsem hodná, můžu si taky zařídit v terénu . Moc se těším na expedici do Transylvánie, už skoro za 6 týdnů. K moři musím, jednou za rok, aby si přítel odpočinul. Je zedník a tady by nedokázal nic nedělat. Já to tam přetrpím s kufrem plným knížek.
aluska no toto, brr asi bych měla strach, že se to převrátí. Já mám fobku už jenom z toho když sečeme břehy u Moravy, který jsou parádně hrbatý od toho jak tam každé jaro stojí voda a ty tady toto. NO fuj.
bonita ty neznáš nic hezčího než dálnici Brno Praha? Když si na to cestování v autě vzpomenu ta se mi za a) chce spát protože to drncání uspává a za b) bolej mě kyčelní klouby z toho drncání. A to jsou v čr určitě krásnější kouty. Pokud jsi na kopečky tak doporučuju cestu z Prostějova směr čechy . Okolí Ptení, Jevíčka,Moravská Třebová. Pokud radši rovinku tak zavítaj k nám na Hanou, kde se tu problétá řeka Morava a po jejich březí lze ujet i několik desítek kilometrů s koňmi.
madow
napsal(a):
saborka: co je kulíšek za plemeno....má úžasnou barvu...je fakt krásný
ahoj, Kulich je čistej NORIK po Nemo
každej půlrok je světlejší a světlejší.......... mě se nejvíc líbil předminulou zimu, ale to byl teda skoro jen zezatej
saborka
napsal(a):
ahoj, Kulich je čistej NORIK po Nemo
každej půlrok je světlejší a světlejší.......... mě se nejvíc líbil předminulou zimu, ale to byl teda skoro jen zezatej
to je ono
bonita
napsal(a):
praveze Cechy moc dobre nepoznam, co ma teda fakt stve, iba trasu Brno-Praha-Plzen-RozvadovAle chcem to napravit a uz som si kupila i automapu Hrady a zamky Ceskej a Slovenskej republiky
bonita mohu mírně provést po krásách hané někde doma o tom mám i knihu a nějaká brožurky se taky nejdou. Ale co můžu doporučit tak Podzámeckou zahradu v Kroměříži (vhodný i pro dětičky maj tam zvířátka), ale k odpočinku v horkých letních dnech super pak teda i zámek je krásný a ještě zámek v Chropyni (tam se na konci května chystaj Ječmínkovi slavnosti, takže koníšci). A můžu doporučit opravdu krásné.
ambra
napsal(a):
bonita mohu mírně provést po krásách hané někde doma o tom mám i knihu a nějaká brožurky se taky nejdou. Ale co můžu doporučit tak Podzámeckou zahradu v Kroměříži (vhodný i pro dětičky maj tam zvířátka), ale k odpočinku v horkých letních dnech super pak teda i zámek je krásný a ještě zámek v Chropyni (tam se na konci května chystaj Ječmínkovi slavnosti, takže koníšci). A můžu doporučit opravdu krásné.
saborka, tak ten je fakt úžasný....
bonita a já tě provedu po krásách broumovských stěn
ambra
napsal(a):
hm tak se mi nám tu teďka pomráklo a ochladilo, brr. No ale vypadá to, že bych nemusela večer zalévat zahrádku, že by konečně.
já se už skoro "modlím" ať prší, v ohradě je to zoufalý, a to jsme v údolí podél potoka, nahoře po okolí je to už fakt bída........ po loukách jen hřebříček a pampelišky.......
zataženo je, ale spadlo dohromady tak 10kapek (rozmezí středočeského a libereckého kraje)
saborka
napsal(a):
já se už skoro "modlím" ať prší, v ohradě je to zoufalý, a to jsme v údolí podél potoka, nahoře po okolí je to už fakt bída........ po loukách jen hřebříček a pampelišky.......
zataženo je, ale spadlo dohromady tak 10kapek (rozmezí středočeského a libereckého kraje)
teď jsem psala sedláři, mám nějak prošoupaný třmeny- krytky na řemeny. je to normální´=používáním (5let)? nebo blbě sedlám?
bonita
napsal(a):
tu sa tiez behom pol hodky pekne ochladilo, brrr, aj zahrmelo, ale napadla ani kapka a ja mam pocit uz kompletnej saharyhruza
Dobry den teta Andrejka,
to som ja Barbora Sisolakova,no uz vam Marianka pisala ze teda uz nejazdime tam v Podhradí ale v Laksarskej Novej Vsi tam je ta dostihova stajna a su tam sami A1/1 nekedy keby ste chceli vam poslem fotky(ked ich nafotime)inak tam maju naadherne boxy.....
bonita
napsal(a):
Ahoj Barborka, poznam, poznam, v Laksaroch mam tetuale kludne daj fotky aj sem
bonita
napsal(a):
to je tam tusim na byvalom PD, ze? a nejakych chladasov tam nemaju? alebo krizenca?
bonita
napsal(a):
to je tam tusim na byvalom PD, ze? a nejakych chladasov tam nemaju? alebo krizenca?
Ano tusim to je na byvalomn PD....a neviem,v tej dostihovej stajni kde sme teraz zacali chodit chladascov nemaju urcite ale ak myslite ze ci v Laksaroch,tak tam mozno niaky sukromnik ma neviem
No a za take 2 roky pobezi jedna kobyla odtial aj Velku Pardubicku
bonita
napsal(a):
kto ich tam teraz trenuje? nie je tam taka mala pani stajnicka?
no vidim ze uz aj barborka sa Vam predstavila:DDd tam v laksarskej je majitel Sokol a potom dvaja ludia Sasa a nicolas a oni ich jazdia a staraju sa o nich...a potom je tam druhy majitel Strnisko a ten tam ma viac zamestnancov takze mozno odtial niekoho poznate:D....dufam ze sa tej Gorgi nic nestane ked spapala co nemala..no...a ona keby to zacala jest po mensich davkach by si na to zvykla alebo by jej to uskodilo?
mgbbarus
napsal(a):
Ano tusim to je na byvalomn PD....a neviem,v tej dostihovej stajni kde sme teraz zacali chodit chladascov nemaju urcite ale ak myslite ze ci v Laksaroch,tak tam mozno niaky sukromnik ma neviem
No a za take 2 roky pobezi jedna kobyla odtial aj Velku Pardubicku
ahoj Barus...tak co uz aj ty si sa registrovala? no musime niekedy dat fotky ze???
mgbmimi
napsal(a):
no vidim ze uz aj barborka sa Vam predstavila:DDd tam v laksarskej je majitel Sokol a potom dvaja ludia Sasa a nicolas a oni ich jazdia a staraju sa o nich...a potom je tam druhy majitel Strnisko a ten tam ma viac zamestnancov takze mozno odtial niekoho poznate:D....dufam ze sa tej Gorgi nic nestane ked spapala co nemala..no...a ona keby to zacala jest po mensich davkach by si na to zvykla alebo by jej to uskodilo?
a este jedna odpoved: v skole som bola len sme mali informatiku tak som sa presmykla
bonita
napsal(a):
no a tu ani kvapkamusela som rano vsetko polievat, keby sme chceli ist niekam na konoch, tak bud rychlejsie by sme nemohli ist, lebo zem ako beton, alebo by sme boli celi zapraseni, potrebujeme vodu ako sol!
Cipísek měl včera narozeniny, už je mu 5 let, klukovi ušatýmu
madow
napsal(a):
Boni: u nás taky spadlo slovy deset kapek......hrozný sucho...koníci za chvíli nebudou mít co pást...chudinky moje milovaný ušatý
alenka: tak dodatečně cipískovi všechno nejlepší
u nás už taky byly ohrady vypasený, chodila jsem s Cípou každej den aspoň na dvě hodinky pást na jezedáků louku, teď zapršelo, tak se snad tráva v ohradě zberchá
aluska
napsal(a):
u nás už taky byly ohrady vypasený, chodila jsem s Cípou každej den aspoň na dvě hodinky pást na jezedáků louku, teď zapršelo, tak se snad tráva v ohradě zberchá
No tak u nás si včera zapršelo, ale teda takovej lepší zahradnickej ale pršelo skoro 4hodiny. TAkže snad aspoň něco. Narozdíl od místa kde pracuju, kde včera nai nekáplo, jenom bylo děsně zamračeno.
ambra
napsal(a):
No tak u nás si včera zapršelo, ale teda takovej lepší zahradnickej ale pršelo skoro 4hodiny. TAkže snad aspoň něco. Narozdíl od místa kde pracuju, kde včera nai nekáplo, jenom bylo děsně zamračeno.
Sabora: Kulíšek mění barvy jak chameleon, je krásnej. Cipísek mění jenom odstíny hnědý podle ročního období, akorát na jaře je takhle pěkně grošatej
mgbmimi
napsal(a):
cawko MgB.....no sak posleme sem niake fotky aj do Anglicaci....a aj sem tete Andrejke
saborka
napsal(a):
tak groše taky můžu jo a koukala jsem že je Kulich s Cipískem jen o pár dní od sebe, K. měl 5 nar. 28.4.
s tím třmenem, mi nikdo neporadí?
saborka, pokud to chápu dobře...máš prasklou pojistku, která drží délku třmenu tam kde má být!!!!! měla jsem podobný problém..já ted atakový že mě pojistka nedržela a při větší zapření třeba v kluku nebo cvalu se mi třmen posouval.....sehnat novou snad ani není možné....mě jí nechal tatka udělat u nějakýho pána...nemyslím si že by to mělo být špatným sedláním.
madow
napsal(a):
saborka, pokud to chápu dobře...máš prasklou pojistku, která drží délku třmenu tam kde má být!!!!! měla jsem podobný problém..já ted atakový že mě pojistka nedržela a při větší zapření třeba v kluku nebo cvalu se mi třmen posouval.....sehnat novou snad ani není možné....mě jí nechal tatka udělat u nějakýho pána...nemyslím si že by to mělo být špatným sedláním.
rozárka je starší ne teda o moc......nám bylo 17.3. krásných šest
madow
napsal(a):
Ahoj Markéto, je to přesně jak píšeš, ten "díl" nedrží a vypadává, už mi tak vypad celý třmen při nasedání a to jsem koukala, mám to provizorně zalepený širokou náplastí
, myslíš že by jsi mi mohla sehnat telefon, adr na toho pána co to opravoval tobě?
Já psala sedláři Zajacovi, od nějž sedlo je a nějak to pro něj asi neni lukrativní obchod a neozval se, ikdyž jsme chtěla při tý příležitosti pořídit i poprsák.... nevim?
saborka
napsal(a):
ty máš kobylku jen pod sedlo?
saborka: jj Rozárka je jen a jen pod sedlo. občas jde do vozu s valachem ze stáje....já se tatky zeptám na tel....ale ten pán není žádný sedlář nic....jen občas něco sváří a tak, tak vzal kus plechu u podle té původní pojistky mi vyrobil tu novou
madow
napsal(a):
saborka: jj Rozárka je jen a jen pod sedlo. občas jde do vozu s valachem ze stáje....já se tatky zeptám na tel....ale ten pán není žádný sedlář nic....jen občas něco sváří a tak, tak vzal kus plechu u podle té původní pojistky mi vyrobil tu novou
nechctěl by ji někdo???
bonita
napsal(a):
tak sa vam hlasim, ale je to bieda, vcera 38.9 horucky, dnes trosku lepsie, ale bohvieco to nie je Marianka, neviem, vcera som zalahla a dnes rano som sa zobudila, o kone sa stara Andrej, iba to viem, ze Brego bol sam a Molly v druhom boxe vedla Georgy, ako prezili, fakt neviem
bonita
napsal(a):
a tu vam dam nejakych anglanov
bonita
napsal(a):
madow, dakujem, teraz som si merala teplotu, no, tak uz zvysenu nemam, ale hlava mi tresti statocne...a u nas prsalo tiez, sice len taky malinky dazdik, ale vdaka aj za to
posílám foto z jerní vyjíďky...bohužel Roza není vidět celá...škoda...snad se mi do rukou dostanou i jiné fotky...
bonita
napsal(a):
no je to u jedneho z poslednych PANOV chovatelov, co si sami kone odchovavaju a nie skupuju, ako je teraz v UK velkou modou i tak sa obavam, zeked pan majitel odide na onen svet(nie je uz najmladsi), tak cele chone stado pojde do tahu
bonita
napsal(a):
no je to u jedneho z poslednych PANOV chovatelov, co si sami kone odchovavaju a nie skupuju, ako je teraz v UK velkou modou i tak sa obavam, zeked pan majitel odide na onen svet(nie je uz najmladsi), tak cele chone stado pojde do tahu
jaj sorry za preklepy, ale ako ma boli hlava, tak dobre nevnimam
bonita
napsal(a):
tak sa vam hlasim, ale je to bieda, vcera 38.9 horucky, dnes trosku lepsie, ale bohvieco to nie je Marianka, neviem, vcera som zalahla a dnes rano som sa zobudila, o kone sa stara Andrej, iba to viem, ze Brego bol sam a Molly v druhom boxe vedla Georgy, ako prezili, fakt neviem
zelam Vam skore uzdravenie....a ako si Molly zvykla na box?
bonita
napsal(a):
aj ja Vam prajem skore uzdravenie...a pozdravujte koniky
No a chcem sa este spytat,ze ked ste minule boli v tom equite tak to boli 2 poschodia?
bonita
napsal(a):
moji synovcekovia
bonita
napsal(a):
Barborka, ano dolu su pre kone a hore pre ludi, akurat vcera sme tam mali ist, chybaju nam aspon 4 klbka pasky na ohrady, ale na obed mi bolo uz tak zle, ze sme nikam nesli
aha....to je skoda...no to my sa uz pekne dlhu dobu chystame do spisak-riding,ale stale nam to niak nevychazda....lebo aj s Mariankou si tam ideme kupit chapsy.....a v tom eguite to nemusi byt tiez zle,jak ste hovorili,a prosim Vas kde to asi tak priblizne je?
bonita
napsal(a):
jezdci se seřadili na horizontu
madow
napsal(a):
jezdci se seřadili na horizontu
slalom vozů...v zápalu boje
bonita
napsal(a):
odjezd na vyjížďku
madow
napsal(a):
jejda tuto fotku jsem nechtěla..
tak znovu odjez na vyjížku
madow
napsal(a):
tak znovu odjez na vyjížku
zpět z vyjížďky....koník nalevo je moje rozárka
bonita
napsal(a):
madowicka moja, naaadheraaato musi byt parada, ja by som nieco take chcela zazit, ach jaaaj....
tak a pro dnešek ještě jednu
řazení před vyjížďkou
madow
napsal(a):
tak a pro dnešek ještě jednu
řazení před vyjížďkou
tak ještě jedna z vyjížďky.....jinak pro vozy je jiná trasa než pro sedlové koně....u nás pořádají tyto akce dvě obce...do jedné se sjíždí kolem 20 vozů a klidně i 30 koní pod sedlem
bonita
napsal(a):
Dobré ranko zlatíčka.....tak nám opět svítí sluníčko a je hned lepší nálada
Bonitka jak tobě se daří???
bonita
napsal(a):
ahojky, no, nic moc, stale v posteli
bonita
napsal(a):
sama neviem...najprv ma zacalo stipat v krku, nie boliet, ale stipat, no a potom mi vyskocila vysoko teplota, vcera som ju teda uz nemala, ale citim sa ako opita, nekaslem, nesoplim,len sa necitim dobre, v Mexiku som nebola a ani v inej exotike, tak neviem, co ma to pochytilo
bonita
napsal(a):
sama neviem...najprv ma zacalo stipat v krku, nie boliet, ale stipat, no a potom mi vyskocila vysoko teplota, vcera som ju teda uz nemala, ale citim sa ako opita, nekaslem, nesoplim,len sa necitim dobre, v Mexiku som nebola a ani v inej exotike, tak neviem, co ma to pochytilo
Jejda s mexickou chřipkou ani nestraš....
hlavně ať je ti co nejdříve dobře.......asi už jsi potřebovala pořádný odpočinek...tak si o to tělo řeklo tímto způsobem....
bonita
napsal(a):
aha...imunita je svinstvo...já hodně marodila když jsem byla mimčo, ted musím zatukat nemoce se mi vyhýbají...jediný co mi zůstalo je alegrie na pyl z bříz a řepky olejky plus slabé astma.....což je v tomto období horor....jezdím, ale poctivě každý rok na 14 dní k moři a možná to i vypadá, že i to astma
zaženu
bonita
napsal(a):
a jejej, astma, to tiez nie je vyhra, ze? A kam chodievas k moru? To by si mala chodit k Mrtvemu moru, nie? To by ti asi robilo najviac dobre
jezdím s mamkou do italie...jak píšu astma zas tak silné nemám, tak mi ten vlhký vzduch stačí (jiank kousek od mého bydliště je solná jeskyně, kam občas s našima taky zajedeme...je to tam super relax...doporučuji) jinak mrtvé moře by bylo asi nejlepší...to máš pravdu
původně mi naši chtěli zakázat i koně, ale prosadila jsem si svou a loni jsem si koupila Rozárku
madow
napsal(a):
jezdím s mamkou do italie...jak píšu astma zas tak silné nemám, tak mi ten vlhký vzduch stačí (jiank kousek od mého bydliště je solná jeskyně, kam občas s našima taky zajedeme...je to tam super relax...doporučuji) jinak mrtvé moře by bylo asi nejlepší...to máš pravdu
původně mi naši chtěli zakázat i koně, ale prosadila jsem si svou a loni jsem si koupila Rozárku
stejně až jednou vyhraju ve sportce tak si koupím taky shira
moje sestra bydlí v chomutově...je tam zoopark, kde mají pro děti naukázku statek..kravičky, prasata, kozy, ovečky, slípky, husy......a koně vzácné plemeno konik a dvě shírské dámy(jedna měla pod sebou hříbátko, když já tam byla) plus ještě dva chladnokrevníky...večer bych třeba zas poslala foto, techto koníku......z toho statku mě nemohla sestra dostat...nemohla jsem se vynadívat....ty dvě shírské dámy jezdí hodně po české republice po různách výstavách a akcích
bonita
napsal(a):
Ahoj děvčata ,chtěli jste vědět jak to dopadne s Juráškem, tak jsem se to konečně dověděla proč neustále kulhá. Bohužel ale hodně špatná správa. Nejprve to vypadalo že paldá z ramene ale nakonec se ukázala hodně rozšířená a ve vysokém stádiu artróza těsně nad kopytem. Dostal hodně silné prášky které bude muset dostávat do konce života,ale ani se neptejte kolik stojí. Na 2 měs 3400,-No ale co bych pro dědečka neudělala hlavně aby mu to aspoň pomohlo od bolesti.Takže mazec.Mějte se všichni krásně Ivana