Helma:jezdecká vs. cyklistická

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2009 12:59
chomda

XXX.XXX.161.21

co vy na to? zvažuji to teď pro holčičku, která bude jezdit na koníkovi přede mnou, krokovky, na dece, žádná divočina. co používají koňské maminy tady na fauně? myslíte že ta cyklistická je adekvátní náhrada za jezdeckou? vzhledem k dětskýmu růstu je to samozřejmě velká finanční úspora, na pády dělaná je, celkem často je její využití k vidění.... tak babo raď

2.5.2009 21:22
jaruska

XXX.XXX.38.124

chomda napsal(a):
co vy na to? zvažuji to teď pro holčičku, která bude jezdit na koníkovi přede mnou, krokovky, na dece, žádná divočina. co používají koňské maminy tady na fauně? myslíte že ta cyklistická je adekvátní náhrada za jezdeckou? vzhledem k dětskýmu růstu je to samozřejmě velká finanční úspora, na pády dělaná je, celkem často je její využití k vidění.... tak babo raď

Tak já Ti asi moc neporadím,ale myslím si,že cyklistická helma je sice dělaná na pády,ale jen z určité výšky,jako když dítě sedí na kole,ale né na koni,který má třeba 160 KVH,a ještě mám takový pocit,že kdyby se dítěti něco stalo,a pojišťovna zjistí,že dítě nemělo adekvátní ochranné pomůcky,tak nebude proplacena celá částka za úraz,to víš,oni pak hledají mouchy.
Já osobně bych dítěti cyklistickou přilbu nedala,ale byla tady holčina,která se v cyklistický helmě jezdit učila na poničce,ale za přímého dozoru své maminky.

3.5.2009 11:58
kobylkalucni

XXX.XXX.156.250

chomda napsal(a):

No tam jde hlavně o to, že když sletíš z koně, tak padáš většinou na vršek hlavy, zatímco z kola jde hlavně o "držkopády". A podle toho jsou ( nebo měly by být ) zařízené i přilby. Je pravda, že na většině táborů apod., kdy děti nejezdí pravidelně stačí jenom jezdecká, ale kdo ví co by kdyby... Nešlo by koupit třeba starší bazarovou a až z ní dcerka vyroste poslat ji o dům dál?

Přidejte reakci

Přidat smajlík