Zdravímvšechny vespolek!!!
Mám dotaz: minulé pondělí jsem si z Ostravy dovezla údajně 17letého valacha slezského norika. Nedostala jsem k němu žádné papíry - původním majitelům je prý nevydal předchozí majitel. Je možné nějak dohledat původ? Kůň je pálený. Kam se obrátit a je případně možné vystavit nový modrý průkaz? Kůň ho prý měl. Děkuji za odpovědi!!!
petra136
napsal(a):
Zdravímvšechny vespolek!!!
Mám dotaz: minulé pondělí jsem si z Ostravy dovezla údajně 17letého valacha slezského norika. Nedostala jsem k němu žádné papíry - původním majitelům je prý nevydal předchozí majitel. Je možné nějak dohledat původ? Kůň je pálený. Kam se obrátit a je případně možné vystavit nový modrý průkaz? Kůň ho prý měl. Děkuji za odpovědi!!!
Zkus ústřední evidenci koní - www.uek.cz
remonek
napsal(a):
Zkus ústřední evidenci koní - www.uek.cz
Ano ano,
z vlastní zkušenosti též poradím ÚEK. Také jsme koupili koně naprosto bez dokladů.. vastně měl starý veterinární průkaz pro koně - malý - něco jako pro psy. Stačí napsat i na e-mail, kde uvedete co se stalo, co víte a především napíšete číslo pálení. Podle toho čísla Vám potom dojde více informací´- jméno, příp. rodiče, původ atd. U nás měli chvilku bordel ve jménu - jak přesně se o píše, ale nakonec se to ustálilo.
Dále jsem vyplnila Hlášení změny, přiložila jsem kopii kupní smlouvy, a k Hlášení jsem ještě napsala žádost o vystavní duplikátu koně.
Duplikát se musel doplácet, nemám u sebe doklady, abych napsala kolik. Už tam byl zrovna napsaný nový majitel. Evidentně kůň už průkaz měl, jen člověk, od kterého jsme jej koupili o tom asi nic moc nevěděl.