Drolí se mu střelka ...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2009 21:18
red and white

XXX.XXX.125.26

Ahoj, chtěla bych vás poprosit o rady a zkušenosti s jedním problémem, který se mi u koníka objevil..
Poslední dobou se mu začíná straštně drolit střelka, když koníkovy čistím kopyta, loupe se sama jako máslo Ale nejen střelka, ale i kopyto zespod není úplně OK - rohovina se jakoby odděluje v šupinky .. snad jsem to dobře popsala když jsem ho koupila tak to měl také - tu loupavou střelku, ale v mnohem menší míře a samotná rohovina byla krásná - byl to jen doprovodný problém ke hnilobě, po vyléčení hniloby se kopýtka stala naprosto zdravá.
A teť se objevil tento problém..nevíte, čím je to způsobeno, jak hodně se toho mám obávat a jak to případně řešit? Hnilobu koník už dávno nemá. Je to známka nedostatku nějakých minerálů nebo vitamínů..? mám mu do krmiva přidat nějaké vitamíny ?
Díky za poznatky

12.5.2009 21:20
red and white

XXX.XXX.125.26

red and white napsal(a):
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o rady a zkušenosti s jedním problémem, který se mi u koníka objevil..
Poslední dobou se mu začíná straštně drolit střelka, když koníkovy čistím kopyta, loupe se sama jako máslo Ale nejen střelka, ale i kopyto zespod není úplně OK - rohovina se jakoby odděluje v šupinky .. snad jsem to dobře popsala když jsem ho koupila tak to měl také - tu loupavou střelku, ale v mnohem menší míře a samotná rohovina byla krásná - byl to jen doprovodný problém ke hnilobě, po vyléčení hniloby se kopýtka stala naprosto zdravá.
A teť se objevil tento problém..nevíte, čím je to způsobeno, jak hodně se toho mám obávat a jak to případně řešit? Hnilobu koník už dávno nemá. Je to známka nedostatku nějakých minerálů nebo vitamínů..? mám mu do krmiva přidat nějaké vitamíny ?
Díky za poznatky

Ještě dodávám, že poslední návštěva kováře byla týden zpět, takže přerostlá nejsou

12.5.2009 21:33
klarusa

XXX.XXX.75.162

red and white napsal(a):
Ještě dodávám, že poslední návštěva kováře byla týden zpět, takže přerostlá nejsou

ahoj, s tim, ze odlupujes to kopyto se mi stavalo ve Svedsku u sportaku taky, u nich to bylo diky tomu, ze chodili porad po pisku nic jineho neznali nez halu, a meli podkovy, no a kovar kazdych sest tydnu, kopyto se nemelo jak obrusovatb ( ikdyz ma kun potkovy ale chodi ven, tak jsou tam kameny a tak)

12.5.2009 21:35
petapeta

XXX.XXX.8.42

red and white napsal(a):

Ahoj. Nejsem odborník na kopyta - jen popíšu svou zkušenost - kobyla, 10 let, hodně nekvalitní kopyta, loupala se, drolila, odlamovala - na doporučení naší vetky jsme přidávali do krmení Kerabol (nebo Cerabol, už nevím...). Výsledky až po delší době, ale opravdu to bylo znát, stav kopyt se výrazně zlepšil, neloupou se, nedrolí, kobyla šlape bosa. Takže spokojenost! Ale u Vás může být příčina jinde, opravdu nevím - snad poradí zkušenější!

buggyna

13.5.2009 10:46
buggyna

XXX.XXX.81.124

red and white napsal(a):
Díky za poznatky

Nerčuše, nafoť! Pak můžem diskutovat dál.Takhle se špatně odhaduje, a každý si pod tím představí něco jiného

Přidejte reakci

Přidat smajlík