Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2009 11:03
zurnal

XXX.XXX.181.50

Jak se vyrovnáváte s línáním koně, jak dlouho přelínávají a máte na nějakou vychytávku na urychlení?

18.5.2009 12:38
klawdie

XXX.XXX.100.124

zurnal napsal(a):
Jak se vyrovnáváte s línáním koně, jak dlouho přelínávají a máte na nějakou vychytávku na urychlení?

lněný semínko..my jsem před nedávnem dolínali..dalo nám to zabrat...

18.5.2009 12:48
zurnal

XXX.XXX.181.50

klawdie napsal(a):
lněný semínko..my jsem před nedávnem dolínali..dalo nám to zabrat...

To dávám už delší dobu a nic.Minulý rok už byl vylíňaný jenže to byl "garážovaný", letos je od dubna venku tak je na tom hošík hůř, letní srst černá, zimní světle hnědá, vypadá jak chlupatý stzrakoš.

18.5.2009 12:50
sabina

XXX.XXX.64.178

zurnal napsal(a):
To dávám už delší dobu a nic.Minulý rok už byl vylíňaný jenže to byl "garážovaný", letos je od dubna venku tak je na tom hošík hůř, letní srst černá, zimní světle hnědá, vypadá jak chlupatý stzrakoš.

lněné semínko....a takové speciální ,,línátko,,

Je to pro psy...taková pilka, stočená do rukojeti...a jde to tím jak po másle

18.5.2009 12:52
zurnal

XXX.XXX.181.50

sabina napsal(a):
lněné semínko....a takové speciální ,,línátko,,

Je to pro psy...taková pilka, stočená do rukojeti...a jde to tím jak po másle

Jsem slayšela od kováře, že to jde dobře obrácenou stranou pilky, ale ještě jsem to nezkoušela, když mi příjde, že tam ty chlupy nějak drží.

18.5.2009 13:30
petas

XXX.XXX.156.34

zurnal napsal(a):
Jsem slayšela od kováře, že to jde dobře obrácenou stranou pilky, ale ještě jsem to nezkoušela, když mi příjde, že tam ty chlupy nějak drží.

No ja mela kone na jare oholeného...takze ted je to snad jeste horsíTy krátký chlupy josu desný!!!

18.5.2009 13:35
jenysimons

XXX.XXX.237.100

petas napsal(a):
No ja mela kone na jare oholeného...takze ted je to snad jeste horsíTy krátký chlupy josu desný!!!

já měla valacha oholeného a ten přelínal během dvou dnů, co jsem byla na školním výletě...
zato mladák, co bude v červnu roček je, jak píšeš, strakáč...zimní srst hnusná a hnědá, pod tím na plecích a krku černá letní...chudák, potí se v tom, ale prostě to nechce pustit...

buggyna

18.5.2009 13:45
buggyna

XXX.XXX.81.124

zurnal napsal(a):

my s tím problém tedy nemáme,ba naopak to kobyla shodila už v půlce doubna úplně všechno.
Ale prodává se od Farnamu taková krychle ze skelných vláken který berou zimní srst.Ta krychlička stojí 130,- a je to na 12 koní

18.5.2009 13:47
zurnal

XXX.XXX.181.50

buggyna napsal(a):
my s tím problém tedy nemáme,ba naopak to kobyla shodila už v půlce doubna úplně všechno.
Ale prodává se od Farnamu taková krychle ze skelných vláken který berou zimní srst.Ta krychlička stojí 130,- a je to na 12 koní

Tak to dík za tip .

18.5.2009 13:49
zurnal

XXX.XXX.181.50

zurnal napsal(a):
Tak to dík za tip .

Nevíš jak se to jmenuje? Nemůžu to najít ..

18.5.2009 13:52
hanzy

XXX.XXX.138.250

zurnal napsal(a):
Tak to dík za tip .

Jak presne ma ta krychlicka fungovat? Protoze ja ji mam a kdyz s ni po koni jedu, neregistruju,z e by to melo nejaky zvlastni efekt. Mnohem lepe to jde jak tu nekdo psal s takovou "pilkou" stocenou do spiraly, nebo jeste lepe uplne obycejnym plastovym hribilkem, ktery ma tak 2cm hroty. Na tom se ta srst krasne drzi a jde vycesavat Horsi je pak, kdyz to kun nechce pustit.. Muj je taky vylinanej zatim jen malo...

18.5.2009 13:53
hanzy

XXX.XXX.138.250

hanzy napsal(a):
Jak presne ma ta krychlicka fungovat? Protoze ja ji mam a kdyz s ni po koni jedu, neregistruju,z e by to melo nejaky zvlastni efekt. Mnohem lepe to jde jak tu nekdo psal s takovou "pilkou" stocenou do spiraly, nebo jeste lepe uplne obycejnym plastovym hribilkem, ktery ma tak 2cm hroty. Na tom se ta srst krasne drzi a jde vycesavat Horsi je pak, kdyz to kun nechce pustit.. Muj je taky vylinanej zatim jen malo...

Toto je to, co myslim, proste uplne obycejne za par korun a chlupy vycesava uzasne...

18.5.2009 13:55
zurnal

XXX.XXX.181.50

hanzy napsal(a):
Toto je to, co myslim, proste uplne obycejne za par korun a chlupy vycesava uzasne...

Jen by to chtělo něco aby ty chlupy povolily

18.5.2009 13:58
jenysimons

XXX.XXX.237.100

zurnal napsal(a):
Jen by to chtělo něco aby ty chlupy povolily

mě se teda na vydrbávání chlupů osvědčilo spíš gumový než plastový hřbílko...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2009 14:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

jenysimons napsal(a):
mě se teda na vydrbávání chlupů osvědčilo spíš gumový než plastový hřbílko...

Ono to záleží na délce chlupů - mám koně celoročně venku a zezačátku vyčesávám takovýma těma hrabičkama na línající srst co jsou pro psy , později můžu přejít na plastové hřbílko a nakonec právě na to gumové. Jinak už jsme skoro přelínaní - jen ještě trocha chlupů na břiše, co ještě drží, ale tak do týdne je to dole.

18.5.2009 14:18
bonbonka

XXX.XXX.40.213

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono to záleží na délce chlupů - mám koně celoročně venku a zezačátku vyčesávám takovýma těma hrabičkama na línající srst co jsou pro psy , později můžu přejít na plastové hřbílko a nakonec právě na to gumové. Jinak už jsme skoro přelínaní - jen ještě trocha chlupů na břiše, co ještě drží, ale tak do týdne je to dole.

Biotin , začať podávať už vo februári najneskôr, ľan, ľanový olej .
Kobylu tradične trimujem-- vytrhávam chlpy, ktoré idú, potom sa zázračne už rozbehne sama . Toho roku vymenila srsť pomerne dobre a skoro a to má 26 rokov .

18.5.2009 16:23
etnies

XXX.XXX.216.220

bonbonka napsal(a):
Biotin , začať podávať už vo februári najneskôr, ľan, ľanový olej .
Kobylu tradične trimujem-- vytrhávam chlpy, ktoré idú, potom sa zázračne už rozbehne sama . Toho roku vymenila srsť pomerne dobre a skoro a to má 26 rokov .

mě pomohlo si namáčet rýžák do vody

18.5.2009 18:48
sabina

XXX.XXX.64.178

etnies napsal(a):
mě pomohlo si namáčet rýžák do vody

jj nebo v teple koně okoupat a vydrhnout

buggyna

18.5.2009 19:04
buggyna

XXX.XXX.81.124

zurnal napsal(a):
Nevíš jak se to jmenuje? Nemůžu to najít ..

na Equiservisu v novinkách nějaká 7stránka(?)

buggyna

18.5.2009 19:05
buggyna

XXX.XXX.81.124

hanzy napsal(a):

nevim jak to funguje, psala sem že my to nepotřebujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík