Čím bych měla krmit mladého koně? Má čtyři roky. Obsednutý je rok. Práce cca třikrát až čtyřikrát v týdnu, asi hodinu. O víkendech vyjíždky několika hodinové. Pobyt na pastvě 8-10 hodin denně. Nedávno jsme začali i skákat. Český teplokrevník. Ničím netrpí. Zcela zdravý.
Krmení máme drcený ječmen, otruby, sladový květ, kukuřici, oves, granule. Nevím ale jestli je vhodné všechno kombinovat a kolik by měl zhruba čeho dostávat? Popřípadě měl by mít nějaký vitamíny? Poradíte někdo?
hakyshka
napsal(a):
Čím bych měla krmit mladého koně? Má čtyři roky. Obsednutý je rok. Práce cca třikrát až čtyřikrát v týdnu, asi hodinu. O víkendech vyjíždky několika hodinové. Pobyt na pastvě 8-10 hodin denně. Nedávno jsme začali i skákat. Český teplokrevník. Ničím netrpí. Zcela zdravý.
Krmení máme drcený ječmen, otruby, sladový květ, kukuřici, oves, granule. Nevím ale jestli je vhodné všechno kombinovat a kolik by měl zhruba čeho dostávat? Popřípadě měl by mít nějaký vitamíny? Poradíte někdo?
centrumkrmiv.cz. Doporučuju.
buggyna

XXX.XXX.81.124
hakyshka
napsal(a):
podkova.websnadno.cz -přednášky
všechno ti vysvětlí a zodpoví dotazy
hakyshka
napsal(a):
já to shánět nemusím. Mám koníka ve stáji kde to všechno shání jeden člověk, jen nevím jak velkou dávku by toho koník měl dostávat.
já říkám méně je více...porad se tedy s odborníky které navrhli holky, tady ti bude radit každý podle sebe jak je zvyklý krmit, jinak já bych vyřadila aspon jednu ze složek oves-kukřice-ječmen-zbytečná kombinace vše vysokoenergetické, taky záleží jaké granuel dáváš, bývají dost často celkem kompletní a dodává se pouze oves či ječmen, či kukuřice...ukaž koníka jak vypadá, jsou tací kterému postačí kvalitní pastva seno, sůl a voda...
klawdie
napsal(a):
já říkám méně je více...porad se tedy s odborníky které navrhli holky, tady ti bude radit každý podle sebe jak je zvyklý krmit, jinak já bych vyřadila aspon jednu ze složek oves-kukřice-ječmen-zbytečná kombinace vše vysokoenergetické, taky záleží jaké granuel dáváš, bývají dost často celkem kompletní a dodává se pouze oves či ječmen, či kukuřice...ukaž koníka jak vypadá, jsou tací kterému postačí kvalitní pastva seno, sůl a voda...
jj,máš pravdu ten můj tloustne snad i ze vzduchu
klawdie
napsal(a):
To mi povídej, mám plnasku a tu skoro musím držet na dietě, což u těhle koní je neuvěřitelné, většinou to bývá naopak, já jí dát to co píše zadavatelka tak bych jí musela nosit...
asi tak ,já dávám jen seno,protože valacha bych tedy neunesla museli by se mu udělat nějaká kolečkakdyž jsem se ptala krmiváře tak mi ale tvrdil že když budu dávat jejich dietní krmení a jen 6kg sena tak že zhubne ,docela mě pobavil granule skoro stejné složení jako energis relax jen 2x draší a seno 6kg na den mi příjde jako holej nesmysl.tak má jen seno nebo zelený 24/7venku a váha sice neklesá ale ani nestoupá.sice se občas někdo zeptá kdy bude hříbátko ale jinak celkom ok
kessi
napsal(a):
asi tak ,já dávám jen seno,protože valacha bych tedy neunesla museli by se mu udělat nějaká kolečkakdyž jsem se ptala krmiváře tak mi ale tvrdil že když budu dávat jejich dietní krmení a jen 6kg sena tak že zhubne ,docela mě pobavil granule skoro stejné složení jako energis relax jen 2x draší a seno 6kg na den mi příjde jako holej nesmysl.tak má jen seno nebo zelený 24/7venku a váha sice neklesá ale ani nestoupá.sice se občas někdo zeptá kdy bude hříbátko ale jinak celkom ok
Ja mam taky celkem tlustoprda i kdyz ted jak sme zacli konecne nejak kloudne pracovat shodil.Hlavne pupek,byl jak brezi kobyla a to je plnokrevnik..tedka uz nastupujou svaliky a nevypada jak burt..Dostava seno ted uz mene a ma denne zhruba 6 hodin pastvu..Rano a vecer mu davam pul odmerky jecmene a to jn aby nerval ze ostatni zerou,protoze myslim ze u nej je to zbytecne..nazranej je a energie ma taky na rozdavani.
Tohle je tezky soudit kdyz kone nevidime a nezname..ale pokud ti nehubne,ja bych davala treba jen oves,seno pastva..liz a vitaminky..:)
kessi
napsal(a):
Ahojky tak to se k vám přidám. Mám ČT valacha a vypadá jak kombajn na nožičkách. Mám koně celoročně venku a neustálej přístup k senu a je pravda že Roxy by potřeboval vyloženě dietu,někam zavřít nebo náhubek . Jinak přidávám jen hrstku granulí kuli preventivnímu podávání Gelapony vitamíny. A nejhorší je to ,že je i strašně línej pod sedlem a jediné co ho v životě baví je žrádlo. Čekám každou chvilkou co z něho konečně vypadne. No myslím že jedině slepená koule sena
Opravdu záleží na tom jak je kůň krmitelnej, tedy jak vypadá.Pa Ivana