Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2009 09:41
majcika

XXX.XXX.81.199

ráda bych se zeptala,zda má někdo zkušenosti s touto formou onemocnění a jak jste byli úspěšní v léčbě a jak jste postupovali.Díky

31.5.2009 16:27
redbla

XXX.XXX.169.27

majcika napsal(a):
ráda bych se zeptala,zda má někdo zkušenosti s touto formou onemocnění a jak jste byli úspěšní v léčbě a jak jste postupovali.Díky

přípravek ke koupi v lékárně DUOFILM úspěšnost 100% - taková smradlavá vodička co se štětečkem nanáší (ozkoušeno i ně mě nebolí jen v krvavé rance trošku štípne), nanést kamkoliv mimo sliznic a očí - sarkoid to vysuší a vyloupne

31.5.2009 17:13
sabina

XXX.XXX.64.178

redbla napsal(a):
přípravek ke koupi v lékárně DUOFILM úspěšnost 100% - taková smradlavá vodička co se štětečkem nanáší (ozkoušeno i ně mě nebolí jen v krvavé rance trošku štípne), nanést kamkoliv mimo sliznic a očí - sarkoid to vysuší a vyloupne

víceméně se to vyřízne...a mělo by to být Ok.
My ovšem měly v uchu což by musely odejmout i kus ucha...aby se nevrátil...tak sme ho pod narkozou při kastraci podvázali...a dneska je to měsíc a něco...a po Sarkoidu ani stopa....prostě zmizel...odumřel a padl...já jen doufám, že né do ucha

31.5.2009 17:52
lucky

XXX.XXX.133.26

sabina napsal(a):
víceméně se to vyřízne...a mělo by to být Ok.
My ovšem měly v uchu což by musely odejmout i kus ucha...aby se nevrátil...tak sme ho pod narkozou při kastraci podvázali...a dneska je to měsíc a něco...a po Sarkoidu ani stopa....prostě zmizel...odumřel a padl...já jen doufám, že né do ucha

Sabi, a odpadl? Já právě mazala Duofilm a nic moc... Tak ve čtvrtek při očkování vet poradil podvázat, tak čekám, jestli odpadne..na břichu vypadá, že dlouho nevydrží....v tom uchu uvidím

31.5.2009 21:41
ladys

XXX.XXX.45.106

lucky napsal(a):
Sabi, a odpadl? Já právě mazala Duofilm a nic moc... Tak ve čtvrtek při očkování vet poradil podvázat, tak čekám, jestli odpadne..na břichu vypadá, že dlouho nevydrží....v tom uchu uvidím

My je máme taky...
Asi 3 za loktem u levé přední, přesně tam kde je podbříšák při ježdění a jeden na vnitřní straně stehna, ten je velkej a dost volnej. Ale asni jeden s emi zatím nepodařilo podvázat, tak nevím. A taky mám celkem strach to udělat

31.5.2009 21:56
lesterka

XXX.XXX.106.108

ladys napsal(a):
My je máme taky...
Asi 3 za loktem u levé přední, přesně tam kde je podbříšák při ježdění a jeden na vnitřní straně stehna, ten je velkej a dost volnej. Ale asni jeden s emi zatím nepodařilo podvázat, tak nevím. A taky mám celkem strach to udělat

Ládys, radši neexperimentuj a zavolej si na to veta. sama to rozhodně nepodvazuj, ne všechny se dají podvázat!

olga visnakova

1.6.2009 08:30
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

lesterka napsal(a):
Ládys, radši neexperimentuj a zavolej si na to veta. sama to rozhodně nepodvazuj, ne všechny se dají podvázat!

Jak tedy bez vyšetření víš, že jde o sarkoid? Bez veterináře ani ránu.
Genciálka k udržení bez problému postačí. Sarkoid se i po vyřezání navrací, je hluboko ve tkáni. Nepodvazuj!! Vadí Ti kvůli vzhledu koně? To je tak důležité?
Naše Tica-na pleci, u oka, na břichu-no a??

1.6.2009 09:14
majcika

XXX.XXX.65.183

redbla napsal(a):

Zkusím to koupit,kobyla má na krku hodně to krvácelo a část jsme tedy operativně odstranili,co vyselo a neůnavně to rozežíraly mouchy.Nyní má jak dlaň velikou sarkoidy posetou plochu a jsou krvavé ne zaschlé.Uvidím co bude dělat,pokud DUOFILM seženu a začnu natírat.Díky za radu.

1.6.2009 10:40
ladys

XXX.XXX.45.106

majcika napsal(a):
Zkusím to koupit,kobyla má na krku hodně to krvácelo a část jsme tedy operativně odstranili,co vyselo a neůnavně to rozežíraly mouchy.Nyní má jak dlaň velikou sarkoidy posetou plochu a jsou krvavé ne zaschlé.Uvidím co bude dělat,pokud DUOFILM seženu a začnu natírat.Díky za radu.

Já právě na to veta měla... Ten mi řekl, že mu to může jedině vyříznout, ale že to má na tak blbým místě, že tam bude mít jizvu a děsně slabou a jemnou kůži, že potom bude problém s podbřišníkem. Já teda na něm moc nejezdim, ale občas jo, nevadí mu to, nebolí ho to, ale co když ho budu chtít třeba prodat? Co pak?
Vet mi taky řekl, že to může přenést na ostatní koně, ale ti nic nemají a to jsou spolu 24 hodin denně. Nebo taky pohrozil, že na to může umřít, z čehož jsem teda měla několika denní trauma. Nevím jestli nepřeháněl, ale nějakou dobu jsem měla fakt strach a po náladě... Ale kůň je s tím už 2 roky v klidu (Nevím jestli to měl před tím, než jsem ho koupila, nenapadlo mě se na to podívat na takhle blbém místě ).

Prý to může mít po klíštěti nebo po očkování jehlou... Jeden měl na krku, kde se očkuje, ten byl první a zmizel úplně a si po půl roce, co jsem ho měla... Jeden měl z boku kohoutku pod sedlem, ten zmizel taky. Ale ty na jemné kůži se vytrvale drží.

1.6.2009 12:02
smejdka

XXX.XXX.165.56

majcika napsal(a):

Tak Vám ženy nevím, asi má redbla nějaký snížený práh bolestivosti, ale Duofilmem jsem si drtila bradavici a na tento masochistický zážitek skutečně nezapomenu. Ve chvíli, kdy se natřel do "živého", jsem přesně věděla, kde bradavice končí, respektive jsem věděla i který nerv k ní vede a že jde celým tělem až do mozku :-). Navíc, :-), Duofilm stojí okolo 180 Kč (tuším, hádám, myslím, ale pod stovku to nebude), je ho malá flaštička s malým štětečkem, na plochu alá dlaň a opakované natírání (pokud tě kobyla nezabije) se asi dost nevyplatí. navíc fakt nevím, jak moc je vhodný na krvavé...
Proč to neřešíš s vetem ???

1.6.2009 12:54
sabina

XXX.XXX.64.178

smejdka napsal(a):
Tak Vám ženy nevím, asi má redbla nějaký snížený práh bolestivosti, ale Duofilmem jsem si drtila bradavici a na tento masochistický zážitek skutečně nezapomenu. Ve chvíli, kdy se natřel do "živého", jsem přesně věděla, kde bradavice končí, respektive jsem věděla i který nerv k ní vede a že jde celým tělem až do mozku :-). Navíc, :-), Duofilm stojí okolo 180 Kč (tuším, hádám, myslím, ale pod stovku to nebude), je ho malá flaštička s malým štětečkem, na plochu alá dlaň a opakované natírání (pokud tě kobyla nezabije) se asi dost nevyplatí. navíc fakt nevím, jak moc je vhodný na krvavé...
Proč to neřešíš s vetem ???

Jasně...odpadl...a nikdy bys nepoznala že tam něco měl..já jen doufám, že napadl dolů do ucha.

Na sarkoidy určitě veterinře...ten řekne bu´d mazat, nebo vyřízne, nebo podváže a maže....my měly jeden na prsou.... velikosti posledního článku palce u ruky...
Ale pře zimu marodil..tak musel běhat s dekou....a ta mu ho nějakým zázračným stylem prostě skalpovala....zešmirglovala, nebo nevim...a je taky pryč. Ten v uchu se podvázal. zaschl, zčernal a najednou tam není Při každém nasazení ohlávky se rozkrvácel..jak sem ohla ucho...tak je to te´d lepší...z ucha mu nic netrčí a je krásnej.

Nedělat se sarkoidy nic je hovadina...pořád rostou, bují a koně otravují...muchy do můžou zanítit...a jeto....hlavně čekat až to bude na tom krku váži 10 kilo...a pak bohužel muset operovat není zrovna moudré protože potom jde i o život.

1.6.2009 13:48
redbla

XXX.XXX.169.27

majcika napsal(a):

pro majcika - náš byl velikosti dlaně na plecích a když prasknul tak to byl dost humáč, po pravidelném mazání byl do měsíce pryč a definitivně (kůň se jen trošku šklebil na ten smrad, ale díky smradu na to nelezly ani mouchy) no a pak jsem chytře nedomyslela použití jeho cajků na druhýho koně a tak se nám udělalo pár malejch a jelikož přálo počasí i zkušenost tak byly hned pryč. Foto s tím původním hnusným nikde nemám (nikdo si to dobrovolně nefotí a nechlubí se) držím palce

1.6.2009 13:52
lucky

XXX.XXX.133.26

redbla napsal(a):
pro majcika - náš byl velikosti dlaně na plecích a když prasknul tak to byl dost humáč, po pravidelném mazání byl do měsíce pryč a definitivně (kůň se jen trošku šklebil na ten smrad, ale díky smradu na to nelezly ani mouchy) no a pak jsem chytře nedomyslela použití jeho cajků na druhýho koně a tak se nám udělalo pár malejch a jelikož přálo počasí i zkušenost tak byly hned pryč. Foto s tím původním hnusným nikde nemám (nikdo si to dobrovolně nefotí a nechlubí se) držím palce

Tak podvázaný na uchu (velikost hrášku) nám právě upadl ..mám děsnou radost.
Ještě zbývá zlikvidovat to bříško. Vet říkal vše podvázat, ale kobyla si od něj nenechá, já můžu na bříšku vše, tak jsem to musela zvládnout sama. jeden už vypadá dost jetě..asi brzy padne za vlast

1.6.2009 13:53
sabina

XXX.XXX.64.178

redbla napsal(a):

já mám ten v uchu

1.6.2009 13:55
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
já mám ten v uchu

a tady nad prsama...snad to bude vidět

1.6.2009 14:02
lucky

XXX.XXX.133.26

sabina napsal(a):
a tady nad prsama...snad to bude vidět

tak v tom uchu jsme měli menší..jako hrášek

ale ty na bříšku jsou větší

1.6.2009 14:35
ladys

XXX.XXX.45.106

lucky napsal(a):
tak v tom uchu jsme měli menší..jako hrášek

ale ty na bříšku jsou větší

Tak já vám nevím, ale ty naše nejsou vůbec vidět, jen když na ně sáhnu tak vím, že tam jsou. A vůbec se nemění, jsou pořád stejně veliké, jen někdy měkčí a někdy tvrdší... A nedají se skoro chytit, natož podvázat.

A koníka jste při podvazování nějak oblbli? Protože ten můj nějak nemusí kováře, natož veta, od toho se drží v uctivé vzdálenosti, tak se neumím představit, že mu něco takového dělá... Ode mě si nechá všechno, ale zase nevím, jestli to zvládnu

1.6.2009 15:26
lucky

XXX.XXX.133.26

ladys napsal(a):
Tak já vám nevím, ale ty naše nejsou vůbec vidět, jen když na ně sáhnu tak vím, že tam jsou. A vůbec se nemění, jsou pořád stejně veliké, jen někdy měkčí a někdy tvrdší... A nedají se skoro chytit, natož podvázat.

A koníka jste při podvazování nějak oblbli? Protože ten můj nějak nemusí kováře, natož veta, od toho se drží v uctivé vzdálenosti, tak se neumím představit, že mu něco takového dělá... Ode mě si nechá všechno, ale zase nevím, jestli to zvládnu

Nene, neoblbli. Ta moje si taky nenechá sahat na břicho a něco podvazovat od veta už vůbec nee. Nekopne, ale zdrhá a mlátí ocasem..je nervní. Ale já mohu vše, takže jsme se domluvili, že klasickou gumičku, co je do hřívy a pak si to v klidu s kobčou vyřídím sama.

Večer jak vet odjel jsem si ji v klidu vzala a na uchu ji to na třikrát otočila kolem té bradavice... u kořene... no a je to pátý den a ono to upadlo
No a ty na bříšku..kolem toho největšího mi prdla gumička, takže to večer musím podvázat znovu. Ten prostřední už je od toho čtvrtku a stále drží, ale vypadá, že to brzy vzdá. A ten nejmenší jsem se dnes pokusila taky s tou gumičku a zatím to vypadá, že se "operace" povedla..tak uvidím. On je taky děsně prťavý, ale snad to ta gumka udrží.
Ovšem nedovedu si představit takhle se rýpat pod břichem s gumičkami u koně, co třeba kope. Ta moje si sice švihne ocasem a dělá, že se ji to nelíbí, ale mlčí, stojí a nedovolí si nic....

1.6.2009 15:58
majcika

XXX.XXX.65.183

lucky napsal(a):
Nene, neoblbli. Ta moje si taky nenechá sahat na břicho a něco podvazovat od veta už vůbec nee. Nekopne, ale zdrhá a mlátí ocasem..je nervní. Ale já mohu vše, takže jsme se domluvili, že klasickou gumičku, co je do hřívy a pak si to v klidu s kobčou vyřídím sama.

Večer jak vet odjel jsem si ji v klidu vzala a na uchu ji to na třikrát otočila kolem té bradavice... u kořene... no a je to pátý den a ono to upadlo
No a ty na bříšku..kolem toho největšího mi prdla gumička, takže to večer musím podvázat znovu. Ten prostřední už je od toho čtvrtku a stále drží, ale vypadá, že to brzy vzdá. A ten nejmenší jsem se dnes pokusila taky s tou gumičku a zatím to vypadá, že se "operace" povedla..tak uvidím. On je taky děsně prťavý, ale snad to ta gumka udrží.
Ovšem nedovedu si představit takhle se rýpat pod břichem s gumičkami u koně, co třeba kope. Ta moje si sice švihne ocasem a dělá, že se ji to nelíbí, ale mlčí, stojí a nedovolí si nic....

Tak jsme koupili Kolodium forte nic jiného neměli a zkusíme ale nebudu to dávat na to vyřezané oživlé ale na ještě nezoperované celé.Veterinář vyřezal veliký převyslý sarkoid ale kolem má ještě cca 6 útvarů v celku nešlo to vzít na jednou byla by to veliká jizva vyfotím po omytí a uvidíte.Stejně se to rozjelo-prořezalo.Je to ošklivé.Musím zase veta přesvědčit o dalším léčebném postupu.Tady je to s veterináři těžké......jeden pod pojmem sarkoid vidí cizopasníka atd....

olga visnakova

1.6.2009 16:20
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

majcika napsal(a):
Tak jsme koupili Kolodium forte nic jiného neměli a zkusíme ale nebudu to dávat na to vyřezané oživlé ale na ještě nezoperované celé.Veterinář vyřezal veliký převyslý sarkoid ale kolem má ještě cca 6 útvarů v celku nešlo to vzít na jednou byla by to veliká jizva vyfotím po omytí a uvidíte.Stejně se to rozjelo-prořezalo.Je to ošklivé.Musím zase veta přesvědčit o dalším léčebném postupu.Tady je to s veterináři těžké......jeden pod pojmem sarkoid vidí cizopasníka atd....

Nějak nestačím zírat, opravdu si většina z Vás nepletete sarkoid s bradavicí? Sarkoid nikdy nezmizí, je vratný, hloub, nejde podvázat a neobjevit se oopět. Jde o nemoc. Stálou, neřešitelnou, opakující se. Jde udržovat. Většinou pochází od krav, much, jde o vir.
Nelze rozeznat sarkoid od jiných novotvarů bez histologického vyšetření. Občas u malých je pár variant k odstranění, ale nejde o podvázání. Existují vakcíny, chirurgicky, ale výsledek? Nejistý.............

1.6.2009 17:40
majcika

XXX.XXX.68.132

olga visnakova napsal(a):
Nějak nestačím zírat, opravdu si většina z Vás nepletete sarkoid s bradavicí? Sarkoid nikdy nezmizí, je vratný, hloub, nejde podvázat a neobjevit se oopět. Jde o nemoc. Stálou, neřešitelnou, opakující se. Jde udržovat. Většinou pochází od krav, much, jde o vir.
Nelze rozeznat sarkoid od jiných novotvarů bez histologického vyšetření. Občas u malých je pár variant k odstranění, ale nejde o podvázání. Existují vakcíny, chirurgicky, ale výsledek? Nejistý.............

Ano bylo to na rozboru.Veterinář odebral část a poslali jsme to na rozbor.

1.6.2009 17:48
redbla

XXX.XXX.169.27

olga visnakova napsal(a):

Pro Olgu - vím co chcete naznačit, ale oni v tom nemají kolikrát vážně jasno ani veti. Vakcínu mi na koni taky kdosi ozkoušel (byla to vakcína pro krávy a kůň vypadal že umře - otekl, ztratil prostorovou orientaci a ze strachu sám o sebe začal být velmi útočný, ale nekoordinovaný - hroznej pohled) a mělo se to dohromady aplikovat 3x. Nevím jak ostatní, ale ano vím že jde o přenosné onemocnění, vím i že se vrací, jen jsem napsala co mi pomohlo a kůň už to podruhé neměl, ale ve stáji se to občas na někoho přeneslo (prý napomáhá špatná obranyschopnost a nervíky a samozřejmě hmyz nebo použití stejných potřeb pro více koní) jednomu koníkovi jich část vydloubali a část podvázali a trápil se s tím ještě dlouho poté co já už o našem mega hnusíku neměla ani památku.
K mému zdůvodnění přípravku DUOFILM vylíčila jsem svůj problém kamarádce z kožního a hle zabralo to a to je hlavní (takže dohromady shrnuto snaha vetů co spěla k většímu a hnusnějšímu a pokusech na koni cca rok a DUOFILM od lidský kožařky cca měsíc a definitivně je to už tři roky pryč).

olga visnáková

2.6.2009 07:40
olga visnáková

XXX.XXX.79.90

redbla napsal(a):
Pro Olgu - vím co chcete naznačit, ale oni v tom nemají kolikrát vážně jasno ani veti. Vakcínu mi na koni taky kdosi ozkoušel (byla to vakcína pro krávy a kůň vypadal že umře - otekl, ztratil prostorovou orientaci a ze strachu sám o sebe začal být velmi útočný, ale nekoordinovaný - hroznej pohled) a mělo se to dohromady aplikovat 3x. Nevím jak ostatní, ale ano vím že jde o přenosné onemocnění, vím i že se vrací, jen jsem napsala co mi pomohlo a kůň už to podruhé neměl, ale ve stáji se to občas na někoho přeneslo (prý napomáhá špatná obranyschopnost a nervíky a samozřejmě hmyz nebo použití stejných potřeb pro více koní) jednomu koníkovi jich část vydloubali a část podvázali a trápil se s tím ještě dlouho poté co já už o našem mega hnusíku neměla ani památku.
K mému zdůvodnění přípravku DUOFILM vylíčila jsem svůj problém kamarádce z kožního a hle zabralo to a to je hlavní (takže dohromady shrnuto snaha vetů co spěla k většímu a hnusnějšímu a pokusech na koni cca rok a DUOFILM od lidský kožařky cca měsíc a definitivně je to už tři roky pryč).

Přenést na jiného koně se sarkoidy u koně mohou, co vím, pouze krev na krev, drbat si například zranění o zranění je naštěstí nevídám, takže jsme u Tici, krom útulkového stáda měli klidně i hříbo a veřejné tréninky a závody nyní u nového majitele nejsou problém. Sarkoid by mi vadil, kdyby byl v místě podbřišáku. Jinak nás naštěstí netrápí.

20.5.2011 08:01
hovope

XXX.XXX.125.26

Ahoj, tak se s Vámi podělím o své zkušenosti se "sarkoidy"
Včera mi totiž přijel vet, a u mého tříletka konstatoval, že to co jsem považovala za nevinné mladistvé bradavice jsou s největší pravděpodobností sarkoidy. Bavili jsme se o tomto problému jak dál řešit, a uklidnil mě, že jsme to podchytili včas a že 70% koní se při správné léčbě tohoto problému zbaví, a na hodně koní prý fungují i obyčejné lidské připravky na bradavice. Když to nezabere, mají prý nějaké přípravky veterinární ( ale je to šupa finančně ). Podvazovat nedoporučoval, prý s tím nemá dobré zkušenosti, a řezat také zatím ne, dokud jsou jiné varianty, vyřezávání prý volí jako poslední možnost. Infekční to údajně je, ( jak říkala p. Olga víše ) krev na krev, ale prý po započetí léčby se infekčnost snižuje.
Ještě chci říct že sarkoidy konstatoval jen pohledem na koně, žádne vzorky nikam neposílal.
smajlík

20.5.2011 12:11
marketka

XXX.XXX.179.3

My máme velký sarkoid v uchu u 23-letého valacha.Kdysi mu ho vyřízli, do půl roku narostl a roste neustále.
Včera mi jiný vet řekl,že by ho vyřízl a odstranil část ucha.Cena? 2 tisíce.

23.5.2011 12:52
hovope

XXX.XXX.125.26

Kolik příbližně stojí histologické vyšetření vzorku, zda se jedná o sarkoid?

23.5.2011 13:55
hovope

XXX.XXX.125.26

Přidávám foto našeho problému, nad kterým začínám docela zoufat.. tohle je největší útvar, je na břichu.

Chci nechat udělat histologii, i když vet řekl docela s jistotou stanovisko Sarkoidy..

Doporučení začít mazat klasickou látkou na lidské bradavice - mažeme 4 dny, výsledek zatím žádný.

Bílá barva je právě vrstva této látky -> "Kolodium Forte"

23.5.2011 13:58
hovope

XXX.XXX.125.26

A pod pravou přední nohou.. další máme na pleci a pár malích je ještě v oblasti břicha :-(

8.7.2013 11:43
jessyn

XXX.XXX.59.66

Prosim poradte nekdo mam zkusit DUO FILM? Nebo vite o nejake prirodni lecbe, mate praxi se stavou z marihuany nebo vlastovicniku? Udelal se moji kobylce v miste podbrisniku. Dojela jsem ze zahranici, cistim kone a vidim tohle je to na infarkt...........smajlík

8.7.2013 23:26
chomda

XXX.XXX.117.58

sarkoid je skutečně virový, může ho přenést třeba moucha, a řezat ho je velmi špatné. bohužel si ho ještě v dnešní době mnoho vetů plete s bradavicemi...sarkoid jde "vymazat" speciální mastí, kterou vám ovšem vet nesvěří a jezdí mazat osobně, sarkoid pak uschne a vyloupne se, někdy je to běh na dlouhou trať, ale řešitelné to je

Přidejte reakci

Přidat smajlík