Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2009 19:52
samueliprostor

XXX.XXX.158.238

Ahojky, koník má problémy se šlachou, po větší námaze na noze nechce déle stát (např. při čištění protilehlé nohy), ale nekulhá. Tak jsem se chtěla zeptat jestli by mu na to mohla pomoci nějaká hřejivá mast (např. Kostival, Koňská mast), a přebandážovat ještě? Díky za odpovědi.

3.6.2009 21:46
klarusa

XXX.XXX.75.162

samueliprostor napsal(a):
Ahojky, koník má problémy se šlachou, po větší námaze na noze nechce déle stát (např. při čištění protilehlé nohy), ale nekulhá. Tak jsem se chtěla zeptat jestli by mu na to mohla pomoci nějaká hřejivá mast (např. Kostival, Koňská mast), a přebandážovat ještě? Díky za odpovědi.

no ja nevim, podle toho co pises, tak se neda nic usoudit, hlavne to jestli kulha nemusis vubec ty poznat (tim te nechci nejak podcenovat) ale laik to mnohokrat vubec nepozna, a kdyz uz jo, tak je pozde... ma na slase oblouk? natyka mu noha, nebo neco takoveho...jestli jo, tak bych volala veta, nejakeho lepsiho, aby ti udelal pohybovky a pripadne skouknul sonem...kdyz si zavolaj jak ja rikam "kravskeho doktora" tak ti to nemusi vubec poznat.... ze zkusenosti v zahranici.... normalni vetove co jsou specializovani na kone, ale ne ortopedi, rikaj jo nic mu neni, a odbornik toho najde, ze se nestacis divit...
skus konika vzit na tvrdy povrch a klusat snim na lonzi dokola, tvrdy povrch hodne ukaze, a pak at ti konika nekdo naruce obkuse od tebe a k tobe na rovnem povrchu.... koukej jestli nedoslapuje na jednu nohu za delsi nebo kratsi dobu, jestli se mu neprohyba krk, nehazi hlavou... nebo se mu nepropada zad na jednu stranu... a jestli tam vidis nejake nesrovnalosti volej veta a hlavne klid.
vic ti asi tady nikdo neporadi, kdyz nevime co stim konik ma, muzou ti lidi poradit co na co zabira, ale ne ze to zabere tobe

Přidejte reakci

Přidat smajlík