aluska
napsal(a):
takže zakládám pokračování a zdravím v novém týdnu
Tak já přidám po dlouhé době něco pracovního. Jinak se se mnou nestalo nic, jenom schází čas a do zimy to lepší nebude
sally
napsal(a):
Tak já přidám po dlouhé době něco pracovního. Jinak se se mnou nestalo nic, jenom schází čas a do zimy to lepší nebude
Tak něco přidám z dnešního rána
m i s i c k a
napsal(a):
A poslední. Za chvíli příjde kovář, tak jdu koně nachystat. Hezký den
sally
napsal(a):
A ještě jednu v běhu a též běžím makat.
aluska
napsal(a):
ahojky, včerejší den jsem přežila bez úhony a mohu vás zahrnout hramadou foteček z náchodské přehlídky koní
vše začalo nakládáním 3leté Noričky Kamily
madow
napsal(a):
ahojky, včerejší den jsem přežila bez úhony a mohu vás zahrnout hramadou foteček z náchodské přehlídky koní
vše začalo nakládáním 3leté Noričky Kamily
už Kamča naložená a můžeme frčet
madow
napsal(a):
už Kamča naložená a můžeme frčet
hromadný nástup kočárů a vozů
6ti spřeží frízkých koní pana Valáška ze Šonova u nového města nad metují
aluska
napsal(a):
spřežení p. Kuťáka z Úpice vidět je kobylka Karin po Brekon
madow
napsal(a):
spřežení p. Kuťáka z Úpice vidět je kobylka Karin po Brekon
ještě jenou spřežení p. Kuťaka Karin po Brekon a Artur po Basbar
aluska
napsal(a):
plemenný hřebec Bret po Brekon nynější majitel p.Košťál vysoká srbská
madow
napsal(a):
plemenný hřebec Bret po Brekon nynější majitel p.Košťál vysoká srbská
Bret ještě jednou
madow
napsal(a):
Bret ještě jednou
plemenný hřebec Hiszpan po Atos majitel p. Košťál vysoká srbská
madow
napsal(a):
plemenný hřebec Hiszpan po Atos majitel p. Košťál vysoká srbská
Plemeník Dantes po Davignon I stanice p. Jiráska majitel ZH tlumačov
madow
napsal(a):
Plemeník Dantes po Davignon I stanice p. Jiráska majitel ZH tlumačov
plemeník Brix po Bingo stanice p. vLach jetřichov majitel ZH Písek (krásný zvíře)
madow
napsal(a):
plemeník Brix po Bingo stanice p. vLach jetřichov majitel ZH Písek (krásný zvíře)
Brix
madow
napsal(a):
Kelis po Korbus majitel p.Nývlt Úpice
Kessidy po Korbus od p.Nývlta z Úpice
madow
napsal(a):
Kessidy po Korbus od p.Nývlta z Úpice
roční klisničky ČT
SALMA po landino
LUNETA po Le Patron
STORY po Rock´n roll
REBEKA po Rock´n roll
RENESANCE po Rock´n roll
KORIDA po Rock´n roll
aluska
napsal(a):
roční klisnička ČMB Body po Azur majitel p.Vlach jetřichov
madow
napsal(a):
roční klisnička ČMB Body po Azur majitel p.Vlach jetřichov
dvouletá ČMB Amanda po Bosbar pana Vlacha jetřichov
madow
napsal(a):
dvouletá ČMB Amanda po Bosbar pana Vlacha jetřichov
dvouletá ČMB Astra po Bosbar pana vlacha
madow
napsal(a):
dvouletá ČMB Astra po Bosbar pana vlacha
jezdecká kavalerie pod vedením p. Votavy z Poříčí u Náchoda
Byl tam jeden moc krásný Kavalerista
madow
napsal(a):
jezdecká kavalerie pod vedením p. Votavy z Poříčí u Náchoda
Byl tam jeden moc krásný Kavalerista
frízové v akci
aluska
napsal(a):
bonita:letos byl opravdu bohatý program byla to 20. výstava...ani jsme všechno neviděli...nezůstali jsme do konce...museli jsme jet zase s Kamčou domů....
tak to mi je líto že howík nevyšel a to jsem ti držela tolik pěsti
já na Roze..konečně se našla hodná duše která mě zvěčnila
aluska
napsal(a):
a ještě jednu
(nechtěla moc stát už se těšila do výběhu)
aluska
napsal(a):
Sally, ak mam byt uprimna, tak my doma tu tiez hovorime zemaaaky, alebo erteple, lebo my sme tu medzi Moravou a Rakuskom, takze nasa zahoractina je skomolenina moravciny, nemciny a slovenciny
mozna bys mje aj rozumjela
aluska
napsal(a):
madow: no vidis, parada, ze ta niekto odfotil, ako si si mohla urcite vsimnut, ja som na strasne malo fotkach s nasimi konikmi, nikto ma nie je ochotny fotit, a ked uz tak, tak bud ureze nohy alebo hlavu a podobne...
aluska
napsal(a):
to máš pravdu..když jsem na koni já tak nikdo nemá nic čím by fotil nebo jsou najednou všichni do něcoho strašně zabraní....
jak ted koukám na ty fotky, tak tam Roza vypadá nějaká hubená...ale není to se nebojte
Bret a Marek při závodech v ohradě (jak jinek než po dešti..takže v ohradě půl metrový díry a vykopaná tráva(hotový tankodrom)
madow
napsal(a):
to máš pravdu..když jsem na koni já tak nikdo nemá nic čím by fotil nebo jsou najednou všichni do něcoho strašně zabraní....
jak ted koukám na ty fotky, tak tam Roza vypadá nějaká hubená...ale není to se nebojte
Bret a Marek při závodech v ohradě (jak jinek než po dešti..takže v ohradě půl metrový díry a vykopaná tráva(hotový tankodrom)
Bret a jeho vzněšená chůze
aluska
napsal(a):
já když na tu fotku koukala poprvé tak jsem taky přemýšlela co to tam má, pak mi to došlo že se kluci honili
bret vybírá zatáčku
aluska
napsal(a):
tu som ju vyfotila
bonita
napsal(a):
to mas teda dobreako je u vas? U nas pekne a hadica bola zasa v zahradke, nejako sa jej tam zapacilo
krásná hadice....u nás jednu chvíli pršelo, ale ted svítí sluníčko...tak já se zatím loučím prchám za koníkama
Deset,dvacet, rozárka za vozem
bonita
napsal(a):
no u nas tiez, dnes letim do mesta, potrebujem overit u notara podpis...kone sa tvarili, ze nechcu ist ani von do toho horka, este stastie, ze fuka vetrisko
tak to u nás se nehne ani větvička.....asi se dnes pojedu s rozárkou vykoupat do řeky pokud teda nezačne lejt, protože to vše o tom svědčí......
aluska
napsal(a):
ha tak ja som si dnes dala grecky salat s olivkami a teraz sa davim s ceresnamiinak vcera ten nas otruba cierny si natiahol v boxe! nohu, nechapem, ako to je mozne, ale ked som ho rano vypustila klckal o troch, tak som ho chvilu pozorovala a o 5 minut bol zasa OK, ale pre istotu som chladila a naordinovala tyzden bez sedla...
aluska
napsal(a):
tak konule su ulozene na spanok a pridavam nejake fotecky
aluska
napsal(a):
este
aluska
napsal(a):
este
aluska
napsal(a):
cože????u vás jsou už třešničky??? já chci taky...u nás jsou to zatím jen zelené bobule už se těším až dozrají to zas bude bolebřich
tak hlavně že černýmu není nic horšího....
dnes jsem byla chvíli s rozou jen tak bez sedla na louce a mám pěkně naklepanou prdelku...příště beru deku
aluska
napsal(a):
jj to si musis zobrat aspon cabrakuinak aky ma rozinka chrbat? Citis chrbticu, ked na nej sedis? Zrebec je ako sud, jemu by sa chrbtica tazko nahmatala, no a kobyla je zatial tiez OK, ale pocitam, ze s vekom bude opadavat.
aluska
napsal(a):
když jsem jí koupila dalo se na ní jezdit uplně v pohodě bez sedla...byla jak kresílko...pěkně kulatoučká....ted jak má skoro pravidelný pohyb tak to je znát i na jízdě bez sedla
mnam čokoládový pudink.....teda dobrý nápad na zítra...budu taky kuchtit
madow
napsal(a):
když jsem jí koupila dalo se na ní jezdit uplně v pohodě bez sedla...byla jak kresílko...pěkně kulatoučká....ted jak má skoro pravidelný pohyb tak to je znát i na jízdě bez sedla
mnam čokoládový pudink.....teda dobrý nápad na zítra...budu taky kuchtit
Tak já se po delší odmlce hlásím, už má m zavařenou druhou várku třešniček. a i jahůdky, ale ještě se chystám nějaký jet dokoupit a nacpat do přecpaného mrazáku, bych se jich mohla ujíst.
JInak my jsme včera pracovali a ještě budeme pracovat zítra při plečkování řepy, tak jak stáíhnu z mobilu fotky tak nějakou přidám.
aluska
napsal(a):
ahoj, tak tady je zdokumentováno, jak můj manžel sedí poprvé vživotě na koni!!!
Koně máme už tak 5let.......
madow
napsal(a):
Saborka: pěkná fotečka, držím pěsti při dalším ježdění
děkuju a snad to půjde, byl nad očekávání šikovnej
a tyhle fotky se mi líbí nejvíc, manžel sice na koni, ale koně mám na "vodítku" já a bič v ruce!!!!
jo a mám dotaz, sekáte koním někdo trávu křoviňákem? já že mi jo, a soused se nás včera ptal, jestli koním nevadí že v tom je vlastně ta struna, to mě vůbec nenapadlo, že když ta sekací struna se opotřebovává, že ty kousínky vlastně zůstanou v trávě, na jedno sekání je to asi 1-2cm, já snad myslím, že to se "odírá snad po tak malinkých kousínkách, že to snad nevadí? vážně nevim. byl by to docela problém, protože s klasickou sekačkou se unás v těch stráních nemam šanci dostat a manžel má poněkud velkou spotřebu kos, on to s kosou prostě neumí, loni zničil-rozlámal asi 5 kosišť a jednou dokonce ohnul v sečišti, plete si to s krumpáčem.......... já sekat nemůžu, mám špatný zápěstí.
madow
napsal(a):
hojky bonito...taky u nás začalo pršet...včera hic na chcípnutí a dnes zima jak v rusku..pak mě nemá bolet v krku
ahoj holky, u nás taky hnusně, pršelo v noci, teď zatím ne. Měla jsem dneska jet na jahody na pole, těšila jsem se, že udělám džemík a knedlíky a koláček, jo houby, jahody nezrajou, pole je ještě zavřený, tak prej až příští týden.
aluska
napsal(a):
ahoj holky, u nás taky hnusně, pršelo v noci, teď zatím ne. Měla jsem dneska jet na jahody na pole, těšila jsem se, že udělám džemík a knedlíky a koláček, jo houby, jahody nezrajou, pole je ještě zavřený, tak prej až příští týden.
ale našla jsem v lese hřiba, kozáka, dva křemenáče a dva modráky, tak aspoň malá náplast, byla včera bramboračka a smaženička na topinkách , ňam
aluska
napsal(a):
tu u nas na nizine boruvky nemame, iba same maliniste, ale vyssie su aj borievky, ale zasa je riziko, ze vedla vas si ich do huby bude oberat aj taky pekny velky hnedy macik a pri takomto spatreni by mi asi na ne chut velmi rychlo presla
bonita
napsal(a):
tu u nas na nizine boruvky nemame, iba same maliniste, ale vyssie su aj borievky, ale zasa je riziko, ze vedla vas si ich do huby bude oberat aj taky pekny velky hnedy macik a pri takomto spatreni by mi asi na ne chut velmi rychlo presla
medvídci??? nestraš....toho bych vážně nechtěla potkat
aluska
napsal(a):
babenky, tak toto je fakt nadhera a mala som z toho skutocne dobry pocit, myslim, ze prave toto sa nazyva umenie a krasa
http://www.youtube.com/watch? v=r1nkcDsr-9E&feature=related
aluska
napsal(a):
mě to nejde
tý jo já dnes trpím jako pes....přišly na mě naše dny a dnes to teda fakt stojí za to
aluska
napsal(a):
ahojky .... tedka řeším hrozný dilema chtěla bych na Rozu zkusit jak mi bude reagovat na bezudidlový uždění jen ted řeším co mám zkusit....hackamore nebo sidepull???
co by jste volili vy???
bonita
napsal(a):
a zmazala si medzeru? jejda, no tak t ti nezavidim, snad budes OK, ja by som skusila asi ten sidepull, hackamore sa mi zda ostrejsie, teda podla mna
taky u mě při pročítání rozdílů vede sidepull....jsem si před chvílí zhltla růžového kamaráda štěstí a bude to ok.....no vidíš mezera mě nenapadla
ambra
napsal(a):
Tu som a jsem zralá akorát do vany, kobyla vyšamponováná a spokojeně papká, ale já smrdím jak ona ba i hůř. Odcházím utonout do vany a nebo aspoň pod sprchu.
krásné páteční ráno, jsem jenom na skok v kanclu, vyřídit nejdůležitější věci a odjíždíme dneska s kamarádkou na koníkách na výlet. 25 kiláků na osadu, tam budem v sobotu odpočívat a v neděli se zase vracíme. V pondělí budu referovat.
bonita
napsal(a):
jej no to je super, musis fotit a dat dokumentaciu
Dámy vím, že jste to tu už někde probíraly, ale chtěla jsem se zeptat čím pak fotíte, jaký máte digitálek a jak jste s ním spokojeni?
Já jsem stále bez foťáku a začíná mě to děsně štvát protože vůbec netuším co s ním na té opravě tak dlouho dělaj a jestli to vůbec půjde opravit.
aluska
napsal(a):
Ambricko, ja som verna Sony, ale co tak Canon alebo Olympus, aj Fuji ma dobry zoom, ma ho brat a robi pekne fotky..zalezi len na tom, kolko si ochotna do neho vrazit, ja som napriklad minule chcela este jednu nahradnu baterku, no ale 2000 korun sa mi veru do nej nechcelo vrazit
bonita
napsal(a):
Ambricko, ja som verna Sony, ale co tak Canon alebo Olympus, aj Fuji ma dobry zoom, ma ho brat a robi pekne fotky..zalezi len na tom, kolko si ochotna do neho vrazit, ja som napriklad minule chcela este jednu nahradnu baterku, no ale 2000 korun sa mi veru do nej nechcelo vrazit
Nojá právě, že uvažuju nad Canonem, ale otázka je jakým, říkám si tak max. za 5tis. a rozhodně na baterky nechci na nabíjení, jsem skleroza a zapomínám dávat na nabíječku i mobil na tož foťák a nějaká klasicky AA baterky se daj sehnat prakticky kdekoliv, to už mám odzkoušeno.
aluska
napsal(a):
ahojky chladomilky...musím se vám nejprve omluvit za mojí odmlku....byla jsem dva dny ve špitále....ze čtvrtka na pátek mě v noci z ničeho nic chytl uplně šílený astmatický záchvat, tak jsem si do dneška do pěti hodin poležela v nemocnici...už je to ok....vyfasovala jsem nějaké přásky a inhalátor....no ale tohle dušení nepřeji zažít nikomu...ani svému největšímu nepříteli...naštěstí to prý není tak hrozné, takže koníků se vzdát nemusím (já bych se ani nevzdala)
esssi
napsal(a):
Ahoj, můžu se vetřít?:-) včera jsem absolvovala svou první ofiko vyučovací hodinu v jízdě na koni a byl to chlaďásek:-)
tak se hlásím z výletu. Bylo to super, zadek mám teda trochu odřenej, ale jinak paráda. Celkem jsme ušli asi 60 kiláků (Cípa byl i v sobotu na vyjížďce ), jinak to bylo 25 kilometrů tam a 25 zpátky. V pátek jsem šli 6 hodin, kluci se vlekli, vyšlápli jsme docela vysokej kopec, v neděli už mazali domů jenom 4,5 hodiny.
Fotka ze startu, psí taška jako osvědčená sedlová brašna . Měla jsem tam bundu, svačinu, pití a foťák.
aluska
napsal(a):
tak se hlásím z výletu. Bylo to super, zadek mám teda trochu odřenej, ale jinak paráda. Celkem jsme ušli asi 60 kiláků (Cípa byl i v sobotu na vyjížďce ), jinak to bylo 25 kilometrů tam a 25 zpátky. V pátek jsem šli 6 hodin, kluci se vlekli, vyšlápli jsme docela vysokej kopec, v neděli už mazali domů jenom 4,5 hodiny.
Fotka ze startu, psí taška jako osvědčená sedlová brašna . Měla jsem tam bundu, svačinu, pití a foťák.
svačina cestou
aluska
napsal(a):
aluska: tak to jste měli krásný výšlap..hlavně to počasí bylo konečně jakž takž ok...žádné náhlé průtrže mračem jako v sobotu...moc ti to s Cípískem sluší
ted 5.7. se u nás taky jede puták je teda jednodenní, ale taky se na něm tak 30-40km ušlápne, tak právě přemýšlím zda to risknu v sedle, nebo se povezu ve voze....nevím nevím....
esssi...vítej mezi námi....a jáký jsou zážitky z první jízdy
madow
napsal(a):
aluska: tak to jste měli krásný výšlap..hlavně to počasí bylo konečně jakž takž ok...žádné náhlé průtrže mračem jako v sobotu...moc ti to s Cípískem sluší
ted 5.7. se u nás taky jede puták je teda jednodenní, ale taky se na něm tak 30-40km ušlápne, tak právě přemýšlím zda to risknu v sedle, nebo se povezu ve voze....nevím nevím....
esssi...vítej mezi námi....a jáký jsou zážitky z první jízdy
aluska a kdes nechala psiska, když jsi jim seberala tu tašku
No já nevím jestli je to takovej odvaz první jízda na chlaďasovi, ale osobně děti jedině na chlaďase výhod to má hned několik, když teda někdy taková ostřílená matadorka ty děti ani unést nemůže a potřebuje podepřít.
ambra
napsal(a):
aluska a kdes nechala psiska, když jsi jim seberala tu tašku
No já nevím jestli je to takovej odvaz první jízda na chlaďasovi, ale osobně děti jedině na chlaďase výhod to má hned několik, když teda někdy taková ostřílená matadorka ty děti ani unést nemůže a potřebuje podepřít.
No koukám, že to není moc vidět, tak ještě jedna
aluska
napsal(a):
Bonita: neboj zatím jsem uplně ready...už žádný náznaky dušení...včera jsem už byla u koníků a s rozárkou jsme se proháněly v řece....byla jsem snad mokřejší něž Kobča měla takovou radost a já teda taky
zítra jedu s našima na Alexandrovce tak jsem zvědavá.....vždy se mi moc líbili tajk snad nezklamou
madow
napsal(a):
Bonita: neboj zatím jsem uplně ready...už žádný náznaky dušení...včera jsem už byla u koníků a s rozárkou jsme se proháněly v řece....byla jsem snad mokřejší něž Kobča měla takovou radost a já teda taky
zítra jedu s našima na Alexandrovce tak jsem zvědavá.....vždy se mi moc líbili tajk snad nezklamou
psiny mi přivezl přítel večer autem. Ta starší by to klidně ušla, malá ne, ta procházky moc nemusí. Jednou už jsme šli 4 hodiny k našim na chalupu, starší šla s náma, 2x jsem jí narvala do tašky, protože honila jeleny a museli jsem na ní pořád čekat a 2x mi z té tašky vyskočila, že prostě půjde po svých. V neědli ráno zase pro ně přijel. Výlet byl super, jenom mám trošku odřenej zadek. Ale stálo to za to
aluska
napsal(a):
psiny mi přivezl přítel večer autem. Ta starší by to klidně ušla, malá ne, ta procházky moc nemusí. Jednou už jsme šli 4 hodiny k našim na chalupu, starší šla s náma, 2x jsem jí narvala do tašky, protože honila jeleny a museli jsem na ní pořád čekat a 2x mi z té tašky vyskočila, že prostě půjde po svých. V neědli ráno zase pro ně přijel. Výlet byl super, jenom mám trošku odřenej zadek. Ale stálo to za to
Aluska: to mohlo být fakt super....
aluska
napsal(a):
ahojte, takze psice sa viezli ako pani grofkytomu sa hovori komfort
tak my sme vcera znova tyrali tych nasich chudakov, prisli dievcence a muselo sa makat, jaj ale sli najpr ako lemre, ale potom sa dali aj do pohybu a slapali ako hodinky, sme si potrenovali holene, sedy a musim povedat, ze na moju velku radost pekne reagovali
fotky dodam neskor
bonita
napsal(a):
ahojte, takze psice sa viezli ako pani grofkytomu sa hovori komfort
tak my sme vcera znova tyrali tych nasich chudakov, prisli dievcence a muselo sa makat, jaj ale sli najpr ako lemre, ale potom sa dali aj do pohybu a slapali ako hodinky, sme si potrenovali holene, sedy a musim povedat, ze na moju velku radost pekne reagovali
fotky dodam neskor
zdravim vsechny po dlouhý době
hattatitla
napsal(a):
zdravim vsechny po dlouhý době
zdravím, hlásím, že máme doma nového "cvrčka" a posílám malý seriálek s ním a mou dcerkou 2,5r.
saborka
napsal(a):
zdravím, hlásím, že máme doma nového "cvrčka" a posílám malý seriálek s ním a mou dcerkou 2,5r.
fáze 1
saborka
napsal(a):
fáze 2
saborka
napsal(a):
fáze 3
saborka
napsal(a):
fáze 4
saborka
napsal(a):
ne ne, neboj, myslím že dětí mám tak akorát, a soumerně i toho ostatního, jen ti psi se z 2/3 k nám nastěhovali vpodstatě sami :)
Jejda tak to bych asi nedala, já si jsem jedináček a mám tři psi, kteří ve většině případů poslouchaj jenom mě a úpně nejlíp poslouchaj sami sebe, ale tak nějak to koriguju a miminko moje černý mě úplně zbožňuje, tak ho mám 2/3dne v patách.
bonita
napsal(a):
AhojkySaborka, teda tie fotecky su k zozraniu! Kde sa da zohnat tak kuzelne zvieratko, ako je vas novy clen rodiny???A s dcerunkou to je fotka roka
tahle se taky koupe Cipísek
madow
napsal(a):
Alčo, tak to je taky úžasný...to vidím poprvý že by se koník takhle válel ve vodě....
Markét, není to pokaždý, ale to jsem zrovna přišli z toho výletu a potřebovali se asi ochladit
aluska
napsal(a):
Markét, není to pokaždý, ale to jsem zrovna přišli z toho výletu a potřebovali se asi ochladit
já teda zrovna sbírala opodál hřiby, ještě že mám fotografku vždy sebou, majitelku Cipískovo brášky
aluska
napsal(a):
i bráška se válel
to je supr koupáníčko, my mále blísko jen řeku Jizeru a ta je dost kamenitá.....
poníček je 4,5letý hřebeček, albín-modrooký, máme ho od neděle, je fakt hodnej, dokud mu nedám ohlávku...... docela se vzpírá ale když zjistí, že to semnou nic nedělá, zas přetane, snad se to brzy srovná, a už má objednanou kastraci, ať může postupně za velkejma koňma do ohrady. Musím trochu přibrat a taky jsem ho hned vykoupala
saborka
napsal(a):
to je supr koupáníčko, my mále blísko jen řeku Jizeru a ta je dost kamenitá.....
poníček je 4,5letý hřebeček, albín-modrooký, máme ho od neděle, je fakt hodnej, dokud mu nedám ohlávku...... docela se vzpírá ale když zjistí, že to semnou nic nedělá, zas přetane, snad se to brzy srovná, a už má objednanou kastraci, ať může postupně za velkejma koňma do ohrady. Musím trochu přibrat a taky jsem ho hned vykoupala
a poslední v tomto "fóru" už napapanej a vykoupanej