Australské honácké sedlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.6.2009 17:01
avelanc

XXX.XXX.92.19

Všechny moc zdravím.
Už dlouho uvažuji o koupi druhého sedla. Před lety jsem si koupila western, ale po radě jsem ho raději prodala. Prý nesedělo.. A na to, abych vědomě ničila koni záda nemám.. Tak jsem si narychlo koupila anglii, protože investovat velký peníze do sedla na míru nemám a stejně bych se bála, že by mi kobylka přesvalila...
Napadlo mě tedy australské honácké sedlo.. Jaké s ním máte zkušenosti? Jak sedí koním? Jak je pohodlné? Z jedné fotky na inzerátu jsem pochopila, že jse stavěné spíše jako anglie...?
Když jsem koukala po internetu, našla jen jeden typ za 7 tis. Poměrně se bojím kvality. Také se mi nelíbí ten řemen na posedlí...
Předem moc díky za jakékoliv připomínky...

14.6.2009 17:23
jurasek

XXX.XXX.112.250

avelanc napsal(a):
Všechny moc zdravím.
Už dlouho uvažuji o koupi druhého sedla. Před lety jsem si koupila western, ale po radě jsem ho raději prodala. Prý nesedělo.. A na to, abych vědomě ničila koni záda nemám.. Tak jsem si narychlo koupila anglii, protože investovat velký peníze do sedla na míru nemám a stejně bych se bála, že by mi kobylka přesvalila...
Napadlo mě tedy australské honácké sedlo.. Jaké s ním máte zkušenosti? Jak sedí koním? Jak je pohodlné? Z jedné fotky na inzerátu jsem pochopila, že jse stavěné spíše jako anglie...?
Když jsem koukala po internetu, našla jen jeden typ za 7 tis. Poměrně se bojím kvality. Také se mi nelíbí ten řemen na posedlí...
Předem moc díky za jakékoliv připomínky...

jestli myslíš tohle ,sedí se v něm super ,řemen přes posedlí vůbec nevadí ,ale spíše sedí kohoutkovým koním ,jinak zatím drží pohromadě a uši na ty si zvykneš

14.6.2009 18:17
bospor

XXX.XXX.193.16

jurasek napsal(a):
jestli myslíš tohle ,sedí se v něm super ,řemen přes posedlí vůbec nevadí ,ale spíše sedí kohoutkovým koním ,jinak zatím drží pohromadě a uši na ty si zvykneš

dojdi si k pavlovi vachutkovi. jedno tam má a třeba by ho pučil na vyzkoušení

14.6.2009 19:40
avelanc

XXX.XXX.92.19

bospor napsal(a):
dojdi si k pavlovi vachutkovi. jedno tam má a třeba by ho pučil na vyzkoušení

Moc děkuji za radu, ale neznám ho.. Odkud je? a nějaký kontakt bys mi mohla dát? díky moc.. A jak jsi spokojená s westernem na míru?

14.6.2009 21:10
saddlery

XXX.XXX.2.142

avelanc napsal(a):
Moc děkuji za radu, ale neznám ho.. Odkud je? a nějaký kontakt bys mi mohla dát? díky moc.. A jak jsi spokojená s westernem na míru?

Iva má sedlo na této kostře,dnes jsem okolo ní jel z Hradce přes Bohdaneč a nové wade už frčí po polích

14.6.2009 21:12
saddlery

XXX.XXX.2.142

saddlery napsal(a):
Iva má sedlo na této kostře,dnes jsem okolo ní jel z Hradce přes Bohdaneč a nové wade už frčí po polích

tréning na pole bending

14.6.2009 21:17
saddlery

XXX.XXX.2.142

saddlery napsal(a):
tréning na pole bending

učiněná Montana.......

14.6.2009 21:19
avelanc

XXX.XXX.92.19

saddlery napsal(a):
učiněná Montana.......

Paráda!
Mít peníze, tak do toho jdu taky...
A když Vás tady už mám, pane Císaři.. Co vy říkáte na ty australský? Je jednodušší ho napasovat jako angli?

14.6.2009 21:23
bospor

XXX.XXX.193.16

avelanc napsal(a):
Paráda!
A když Vás tady už mám, pane Císaři.. Co vy říkáte na ty australský? Je jednodušší ho napasovat jako angli?

zuzi pavel má obchod kousek od nás, v Hradišti na písku.
http://www.jezdeckepotrebyvachutka.cz/kontakt.htm

14.6.2009 21:28
bospor

XXX.XXX.193.16

avelanc napsal(a):
Paráda!

to víš, že jsem spokojená se sedlem na míru je perfektní

14.6.2009 21:30
saddlery

XXX.XXX.2.142

avelanc napsal(a):
Paráda!

je austrálie a austrálie,a je v nich rozdíl,ta australská sedla co zde koupíte okolo 9 až 11000,- atd,tak to je indie či jiná vesnice na východě,pákistán atd. Třeba Hill Saddlery v Austrálii to je o něčem jiném,mělo by sedět stejně jako anglické,přední komorou nesvírat koně a sedět celou plochou sedlového polštáře,ale nebývají na široké koně,pokud mají i zadní uši,tak bacha na vystupování ze sedla,dost to fixuje

14.6.2009 22:09
microfon

XXX.XXX.182.201

bospor napsal(a):
to víš, že jsem spokojená se sedlem na míru je perfektní

Bospor: já ted vedu takové e-mail rozhovory s panem sedlářem a doporučoval by mi na mou atypickou kobušu wade. Konkrétně když už, tak bych měla zájem o stejnou ekonomy verzi, jako máš ty,takže bych měla na tebe otázek kopici... snad nevadí?
Jak je sedlo těžké?, jak sis zvykala na tento typ hrušky a vlastně i bez bucking rolls(píšu l ito dobře)? Je měkké posedlí, v sedle by hodně času trávila i moje mamka a té připadalo zatím snad každé sedlo (vyjma Zajace) hrozně tvrdé? Drží ti dobře sed a zároveň dovoluje lehce pobízet i vzadu apod?
A jakýkoliv další dojem o který by jsi byla ochotná se se mnou podělit bych si moc cenila?

15.6.2009 07:24
klawdie

XXX.XXX.100.124

saddlery napsal(a):
je austrálie a austrálie,a je v nich rozdíl,ta australská sedla co zde koupíte okolo 9 až 11000,- atd,tak to je indie či jiná vesnice na východě,pákistán atd. Třeba Hill Saddlery v Austrálii to je o něčem jiném,mělo by sedět stejně jako anglické,přední komorou nesvírat koně a sedět celou plochou sedlového polštáře,ale nebývají na široké koně,pokud mají i zadní uši,tak bacha na vystupování ze sedla,dost to fixuje

Austrálii jsem měla, nazvala bych to křížencem westernu a anglie, aspoň na mě to tak působilo..nejezdí se v tom špatně, spíš mě vadilo upínání, kvalita nijak extra, vrchní podbřišník jsem nepocítila, jinak známa nabízí australák, my\slím bez hrušky bez toho vrchního řemene...když už tak wintec vyrabí parádní autralák, ale je to jiná cenovka...
Jinak Kájo, škoda, že jsem nevěděla že míříš do našeho kraje, kolega ve stáji by si přál k zajacovi brašny, tak jsem mu říkala o tobě, že by to třeba šlo, pokud ano, předám kontakt...

15.6.2009 10:12
avelanc

XXX.XXX.11.25

klawdie napsal(a):
Austrálii jsem měla, nazvala bych to křížencem westernu a anglie, aspoň na mě to tak působilo..nejezdí se v tom špatně, spíš mě vadilo upínání, kvalita nijak extra, vrchní podbřišník jsem nepocítila, jinak známa nabízí australák, my\slím bez hrušky bez toho vrchního řemene...když už tak wintec vyrabí parádní autralák, ale je to jiná cenovka...
Jinak Kájo, škoda, že jsem nevěděla že míříš do našeho kraje, kolega ve stáji by si přál k zajacovi brašny, tak jsem mu říkala o tobě, že by to třeba šlo, pokud ano, předám kontakt...

A mohla bych poprosit buď o bližší info k tomu sedlu nebo kontakt? Předem moc děkuji

15.6.2009 10:15
avelanc

XXX.XXX.11.25

saddlery napsal(a):

No já ho chci na tu naší druhou kobylku, hlaflinga jsem musela prodat. Kobucha je postavou spíše takový shagya arab, ale ráda bych, aby mi to pak sedlo i na poloviční paintku, co jsme si nechali.. Tak uvidím, třeba něco seženu... A snad to i konečně sedne..

15.6.2009 13:39
saddlery

XXX.XXX.184.160

klawdie napsal(a):

nebyl čas,nejsou lidi...... ale jo,snad bych je zvládl

Přidejte reakci

Přidat smajlík