Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2009 11:29

Dobrý den, chtěla bych se zda-li máte někdo zkušenosti s koňmi, kteří by zakopávali díky dlouhým spěnkám? Bohužel s tím nemáme zkušenosti. Díky

18.6.2009 21:44
tauria

XXX.XXX.104.75

kettysharp napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zda-li máte někdo zkušenosti s koňmi, kteří by zakopávali díky dlouhým spěnkám? Bohužel s tím nemáme zkušenosti. Díky

Mám stejný problém,ale bohužel se mi to nedalo odstranit..jen trochu regulovat chozením přes kavalety nebo jak mi radili starší koňáci, cváláním v hlubším povrchu...

buggyna

19.6.2009 10:10
buggyna

XXX.XXX.81.124

kettysharp napsal(a):

a nebude to spíš dlouhýma špicema na předních nohách? my máte taky delší spěnky,ale správnou úpravou kopyt není problém s prošlapováním či zakopáváním

19.6.2009 13:51

buggyna napsal(a):
a nebude to spíš dlouhýma špicema na předních nohách? my máte taky delší spěnky,ale správnou úpravou kopyt není problém s prošlapováním či zakopáváním

No dlouhé špice nejsou a děláme pravidelnou korekturu kopyt, takže špice nejsou vůbec dlouhé. A i když jsme strouhali a zkrátili špice, bylo to trošičku lepší, ale zakopávání se vůbec neodstranilo, takže se s tím potýkáme pořád. Dočetla jsem se, že by bylo dobré dělat pravidelně jízdárnu, jiné názory jsou chození po tvrdém povrchu, jiní to zase vylučují....tak už bohužel nevím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík