Objevili jsme u bez 2 měsíců dvouletého hřebečka tento problém. Jsme z toho vyděšení ,nevíte někdo co s tím má? Ze spodu mu roste zub dovnitř tlamy. Prosím o každou radu. Díky
kessidis
napsal(a):
Objevili jsme u bez 2 měsíců dvouletého hřebečka tento problém. Jsme z toho vyděšení ,nevíte někdo co s tím má? Ze spodu mu roste zub dovnitř tlamy. Prosím o každou radu. Díky
připadne mi to jako kdyby tam měl pryč dáseň prostě jako kdyby slezla!nejsem odborník!určitě zavolej alespoň veta! a dej prosím vědět jak to dopadlo a co s tím měl ju?
kessidis
napsal(a):
podle me meni zuby .. novy tlaci ven stary, muj kun to mel taky, ted ma zuby jako perlicky, zda se mi to jako normalni jev, taky mu brzy upadne, zub zkus sama vytrhnout pokud te tam irituje a schovej si ho, rika se, ze pak budes mit zdraveho konika, nebo ho tam nech a ono se to srovna .. neboj
kessidis
napsal(a):
ted na to koukam, na vymenu zubu je dost mlady, mozna mel uraz v tlame, nekdo ho kopl ci jinak bylo dasno mechanicky odstraneno, mozna to nezregeneruje a bude to jako kosmeticka vada.. jako odhalen krcek .. nevim jestli to vadi zdravotne .
zwiratgo
napsal(a):
ted na to koukam, na vymenu zubu je dost mlady, mozna mel uraz v tlame, nekdo ho kopl ci jinak bylo dasno mechanicky odstraneno, mozna to nezregeneruje a bude to jako kosmeticka vada.. jako odhalen krcek .. nevim jestli to vadi zdravotne .
nebo zanet a ted je to mrtvy zub, chce to fakt veta ci zubare ..
zwiratgo
napsal(a):
podle me meni zuby .. novy tlaci ven stary, muj kun to mel taky, ted ma zuby jako perlicky, zda se mi to jako normalni jev, taky mu brzy upadne, zub zkus sama vytrhnout pokud te tam irituje a schovej si ho, rika se, ze pak budes mit zdraveho konika, nebo ho tam nech a ono se to srovna .. neboj
Taky mě napadlo, jestli se mu nemění zuby. Ale takovým drastickým způsobem???
zwiratgo
napsal(a):
nebo zanet a ted je to mrtvy zub, chce to fakt veta ci zubare ..
Na prezubeni to nevypada,to je rezak 1 a ten se meni az ve 2,5-3 letech.je mozne,ze kun memi zoubek driv,ale to se mi nezda-ten zub by se takhle odhalit asi nemel-respektive sem se s tim jeste nesetkala.Treba se to po prezubeni zpravi,ale nevim.Doporucuji zavolat veta a poradit se s nim.
kes
napsal(a):
Na prezubeni to nevypada,to je rezak 1 a ten se meni az ve 2,5-3 letech.je mozne,ze kun memi zoubek driv,ale to se mi nezda-ten zub by se takhle odhalit asi nemel-respektive sem se s tim jeste nesetkala.Treba se to po prezubeni zpravi,ale nevim.Doporucuji zavolat veta a poradit se s nim.
Díky za Vaše rady- můžete mi někdo doporučit nějakého veterináře pro koně?Nejlépe co nejbílže Bílovci.
kessidis
napsal(a):
Víte někdo něco o końských zubech? kdy narůstají?Kdy vypadávají a jakým způsobem ? cokoliv díky
konske zuby jsou zuby s prodlouzenou dobou rustu,rozlisuje se na nich pouze korunka a koren,nemaji krcek.Hrebec ma zubu 40,kobyla 36.Mlecny chrup nema stolicky,spicaky se vetsinou v mlecnem chrupu neprorezavaji.
Mlecný chrup:
Id1 se prorezava pred narozenim,nebo 1. den
Id2 ve 2-4 tydnech
Id3v 5-9 mesicich
Cdvetsinou neni
Pd1-3před narozenim,nebo 1. týden
stolicky az trvale M1 6-9 mesicu,M2 2-2,5, M3 3,5-4,5 roku.
Kdy se meni sem psala na nemoderku-tema kdy kun meni zuby,tak mrkni tam,at to nemusim vypisovat.
jinak Id-mlecny rezak, Cd-mlecny spicak,Pd- mlecny trenovy,M-stolicka.Snad je to dobre.