Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2009 20:56
gabrielle

XXX.XXX.55.215

Ahoj, máte někdo zkušenost s tím, že by koníkovi sedlo zavazelo v lopatce? Mám kobylku trochu menší, asi 145 cm, máme sedlo angl. všestranné. A mám pocit, že jí v lopatce zavazí. A když jí ho dám víc dozadu, tak ho má strašně vzadu. Setkali jste se s tím někdy u menších koní, co měli angl. sedlo? Uvažuju, že sedlo změníme. bojím se, že by časem byl problém (pohyb v lopatce jí to omezuje). Uvažuju o western syntetice (chci, aby to bylo lehký, naše je taky syntetika) nebo bezkostrovým...

21.6.2009 23:01
lesterka

XXX.XXX.106.108

gabrielle napsal(a):
Ahoj, máte někdo zkušenost s tím, že by koníkovi sedlo zavazelo v lopatce? Mám kobylku trochu menší, asi 145 cm, máme sedlo angl. všestranné. A mám pocit, že jí v lopatce zavazí. A když jí ho dám víc dozadu, tak ho má strašně vzadu. Setkali jste se s tím někdy u menších koní, co měli angl. sedlo? Uvažuju, že sedlo změníme. bojím se, že by časem byl problém (pohyb v lopatce jí to omezuje). Uvažuju o western syntetice (chci, aby to bylo lehký, naše je taky syntetika) nebo bezkostrovým...

JJ setkala jsem se s tím, když jsem vybírala sedlo na mého koně...buď jsi zvyklá sedlat moc dopředu, proto sedlo zavazí nebo prostě koník potřebuje jiný typ sedla. Dle mého názoru na koně s problémovou lopatkou lépe sedí drezurní sedla, mají rovnou bočnici kolmo dolů a drezurky se sedlají níž, než ostatní. Ale i skočka se dá vybrat, mně se povedlo, ale nepočítej s tím, že koníkovi padne první nebo druhé sedlo na které narazíš. To bys měla moc velké štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík