Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2009 12:23
etnies

XXX.XXX.216.220

Mám shetlanda,ale nenechá si nandat uzdečku.Já si myslím,že je to z předchozích špatných zkušeností,když jsem ho ještě neměla v péči já.Otěže mu kolem krku dám,ale pak jakmile mu chci dát udidlo nebo jen přetáhnout uzdečku přes hlavu,začne se vzpínat...doufám,že mi s tím poradíte,já už si nevím rady,vždy je to samé...zkoušela jsem mu s ním jezdit po těle a to bylo v pohodě,ale pak se začal zase vzpínat.Díky za rady!

6.7.2009 12:50
ampinka

XXX.XXX.43.2

etnies napsal(a):
Mám shetlanda,ale nenechá si nandat uzdečku.Já si myslím,že je to z předchozích špatných zkušeností,když jsem ho ještě neměla v péči já.Otěže mu kolem krku dám,ale pak jakmile mu chci dát udidlo nebo jen přetáhnout uzdečku přes hlavu,začne se vzpínat...doufám,že mi s tím poradíte,já už si nevím rady,vždy je to samé...zkoušela jsem mu s ním jezdit po těle a to bylo v pohodě,ale pak se začal zase vzpínat.Díky za rady!

Nenechá si nandat uzdečku, pod sedlem vyhazuje a ty na něj nabízíš ježdění za peníze? Zvláštní...

6.7.2009 12:51
ambra

XXX.XXX.12.143

etnies napsal(a):

A co takhle první zkontrolovat hubu? A zkoušela jsi mu nandat uzdečku bez udidla? A ještě jakou použiváš uzdečku je jich víc typů. TAky hodně záleží co s koníkem chceš dělat atd.

6.7.2009 13:52
etnies

XXX.XXX.216.220

ampinka napsal(a):
Nenechá si nandat uzdečku, pod sedlem vyhazuje a ty na něj nabízíš ježdění za peníze? Zvláštní...

jezdí se na ohlávce,vyhazuje,protože má plno energie,po pár minutách už nevyhazuje!!proč bych nemohla,zkušenému člověku?!

6.7.2009 13:55
etnies

XXX.XXX.216.220

ambra napsal(a):
A co takhle první zkontrolovat hubu? A zkoušela jsi mu nandat uzdečku bez udidla? A ještě jakou použiváš uzdečku je jich víc typů. TAky hodně záleží co s koníkem chceš dělat atd.

Zkoušela jsem i bez udidla,jen přetáhnout přes hlavu,ale taky se začal vzpínat.Uzdečka je nějaká stará,obyčejné stihlo...chtěla bych vozit děti,na normální ježdění bych ji ale nepoužívala.

6.7.2009 15:12
redbla

XXX.XXX.169.27

etnies napsal(a):

Já fakt ráda rejpu, ale máš to jednoduchý, vychovej si koně to je základ, pak nebudeš řešit uzdečku, bude mu to zkrátka šumák

6.7.2009 15:28
moninka

XXX.XXX.241.234

redbla napsal(a):
Já fakt ráda rejpu, ale máš to jednoduchý, vychovej si koně to je základ, pak nebudeš řešit uzdečku, bude mu to zkrátka šumák

No já si myslim, že tady už nemá cenu něco radit, stejně si slečna udělá všechno po svým, je přece velká drsňačka, tak proč by poslouchala něčí dobré rady že.

6.7.2009 16:30
etnies

XXX.XXX.216.220

moninka napsal(a):
No já si myslim, že tady už nemá cenu něco radit, stejně si slečna udělá všechno po svým, je přece velká drsňačka, tak proč by poslouchala něčí dobré rady že.

no,tak mi neradte no :P

6.7.2009 17:06
ampinka

XXX.XXX.43.2

moninka napsal(a):

Monika: Taky si myslim, ona a sheril umí jen brečet o rady a pak se s každým hádat ptz oni dělají všechno nejlíp... do jejich diskuzí už se odmítám jakkoliv zapojovat

6.7.2009 17:17
sheril

XXX.XXX.88.21

ampinka napsal(a):
Monika: Taky si myslim, ona a sheril umí jen brečet o rady a pak se s každým hádat ptz oni dělají všechno nejlíp... do jejich diskuzí už se odmítám jakkoliv zapojovat

SLEČINKO LASKAVĚ SE STAREJ O SEBE,ŠKODA ,ŽE TĚ NEMÁM PŘI RUCE.LIDOVĚ ŘEČENO,NEBER DO HUBY CO SE TĚ NETÝKÁ.jESTLI JSI NÁDHERNÁ ,CHYTRÁ,SEXY,MÁŠ VŠE CO CHCEŠ NA CO UKÁŽEŠ,KONĚ VE VOLNÉM USTÁJENÍ,V PERFEKTNÍM STAVU,NA KONI NEJEZDÍŠ,POUZE SE NA NĚJ DÍVÁŠ A DĚLÁ TI TO RADOST,TAK PROSIM.aLE POKUD NEMÁŠ TOTO VŠE POHROMADĚ,TAK LASKAVĚ NEREJPEJ,NEDĚLEJ ZE SEBE GENIA A Z JINÝCH KRETÉNA.oD ČEHO JE FAUNA,ABY SE LIDÉ PTALI O RADY,NE Z KNÍŽEK,ALE KDO JAKÉ MÁ ZKUŠENOSTI A NĚJAKÉ REJPÁNÍ,BAVÍ MOŽNÁ NĚJAKÉ ROZMAZLENÉ SLEČINKY,KTERÉ NEVĚDÍ CO ROUPAMA.

6.7.2009 17:18
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
SLEČINKO LASKAVĚ SE STAREJ O SEBE,ŠKODA ,ŽE TĚ NEMÁM PŘI RUCE.LIDOVĚ ŘEČENO,NEBER DO HUBY CO SE TĚ NETÝKÁ.jESTLI JSI NÁDHERNÁ ,CHYTRÁ,SEXY,MÁŠ VŠE CO CHCEŠ NA CO UKÁŽEŠ,KONĚ VE VOLNÉM USTÁJENÍ,V PERFEKTNÍM STAVU,NA KONI NEJEZDÍŠ,POUZE SE NA NĚJ DÍVÁŠ A DĚLÁ TI TO RADOST,TAK PROSIM.aLE POKUD NEMÁŠ TOTO VŠE POHROMADĚ,TAK LASKAVĚ NEREJPEJ,NEDĚLEJ ZE SEBE GENIA A Z JINÝCH KRETÉNA.oD ČEHO JE FAUNA,ABY SE LIDÉ PTALI O RADY,NE Z KNÍŽEK,ALE KDO JAKÉ MÁ ZKUŠENOSTI A NĚJAKÉ REJPÁNÍ,BAVÍ MOŽNÁ NĚJAKÉ ROZMAZLENÉ SLEČINKY,KTERÉ NEVĚDÍ CO ROUPAMA.

A JEŠTĚ NĚCO,TAK PROČ SEM TEDA LEZEŠ?????????????

6.7.2009 17:29
etnies

XXX.XXX.216.220

to je pro ampinku!!

6.7.2009 17:35
ampinka

XXX.XXX.43.2

sheril napsal(a):

Myslela jsem že tohle je diskuze o koních a ne o tom, jak je někdo chytrý, krásný a sexy. Jestli si zakomplexovaná, tak za to já nemůžu. Nikomu necpu že všechno vim a v jakym úžasnym stavu mám koně (na to je tu odborník někdo jiný, že). Kdo mě zná, ví. A cizým to dokazovat nemusim. Když chceš radu, tak si nech poradit a ne že ti lidé napíšou desítky rad a ty z nich ještě uděláš idioty. Tenhle přístup se mi prostě příčí a jak vidím, tak nejsem sama. A neponižuj se nadáváním, nedokážeš diskutovat bez nadávek a urážek jako normální člověk?

6.7.2009 17:50
moninka

XXX.XXX.241.234

sheril napsal(a):

Ifauna je od toho, aby se lidé ptali, ale aby si odsud také vzali ponaučení a tu dobrou radu. Což etnies neumí. Jak dalece to umíš ty, to nevím, nečtu všechno. Ampinka ze sebe genia nedělá, jen se snaží dobře poradit, jako hodně lidí tady a buď prosím slušná, jestli máš nějaké komplexy, které si tu chceš na někom vylévat, tak si je nejdřív vyřeš sama v sobě a neútoč na ostatní slušné lidi.

6.7.2009 17:54
moninka

XXX.XXX.241.234

etnies napsal(a):
to je pro ampinku!!

Chovej se slušně etnies. Ponižuješ sama sebe. Ráda bych tě viděla, jak jí tohle řekneš do očí. Pochybuju. U klávesnice jsi hrdinka a nadáváš lidem co ti chtějí dobře poradit do idiotů. Co to o tobě vypovídá?

6.7.2009 18:04
moninka

XXX.XXX.241.234

Ona ale poradit umí a dobře. Jen ty nejsi ochotná si dobře míněné rady vzít k srdci. Co z toho vyplývá? Že ona je na správném místě - ty ne. Možná ti to za pár let dojde, až trochu dospěješ... Snad poník za tu dobu neodnese tvojí tvrdohlavost zničenými zády.

6.7.2009 18:10
etnies

XXX.XXX.216.220

moninka napsal(a):
Ona ale poradit umí a dobře. Jen ty nejsi ochotná si dobře míněné rady vzít k srdci. Co z toho vyplývá? Že ona je na správném místě - ty ne. Možná ti to za pár let dojde, až trochu dospěješ... Snad poník za tu dobu neodnese tvojí tvrdohlavost zničenými zády.

já tu mluvim o uzdečce,né o zádech....veterinář řikal,že je silnej a ta váha mu nevadí,tak co to tu vubec řešíš?!

6.7.2009 18:12
woldemortik

XXX.XXX.199.200

etnies napsal(a):
já tu mluvim o uzdečce,né o zádech....veterinář řikal,že je silnej a ta váha mu nevadí,tak co to tu vubec řešíš?!

nezapomínej každej vet někdy říka něco jinýho.mě jeden řekl je kůn je v pořádku nic mu není ani se na nej pomalu nekoukl a druhej ho prohlídl.vzal krev poslech a zjistil že má šelesti na plicích a na srdci.z toho jak ho byv.majitel hnal v pořádném tempu a nedal mu odechnout

6.7.2009 18:13
etnies

XXX.XXX.216.220

woldemortik napsal(a):
nezapomínej každej vet někdy říka něco jinýho.mě jeden řekl je kůn je v pořádku nic mu není ani se na nej pomalu nekoukl a druhej ho prohlídl.vzal krev poslech a zjistil že má šelesti na plicích a na srdci.z toho jak ho byv.majitel hnal v pořádném tempu a nedal mu odechnout

já ho nehonim,to rozhodně ne

6.7.2009 18:14
moninka

XXX.XXX.241.234

etnies napsal(a):

Děvče Bůh s tebou. Nebudu si tu snižovat vibrace

6.7.2009 18:15
moninka

XXX.XXX.241.234

etnies napsal(a):
já ho nehonim,to rozhodně ne

Tady je ukázkovej příklad, že vůbec nechápeš souvislosti a co ti chce člověk říct.

6.7.2009 18:15
etnies

XXX.XXX.216.220

moninka napsal(a):

chápu,veterinář ho prohlížel,nohy,záda...nic mu není,nebolí a řikal,že je to silnej kůň a může bez problému nosit i 60kg!

6.7.2009 18:17
ampinka

XXX.XXX.43.2

woldemortik napsal(a):

woldemortik: mluvíš mi přímo z plic... jednoho takovýho rádoby veta jsme tu měli. pořád se jen chvástal že vystudoval s červeným diplomem a koně léčil tak, že na něj pouze kouknul a léčil... kobylce pořád teklo z nosu tak už jsme to nevydrželi a zavolali jinou vetku, ta udělala rozbory a zjistila že má v dutinách plísně, což je život ohrožující... Tak jsme se okamžitě dali do léčby a ten první vet mi nemůže přejít přes práh
monika: slečně nemá cenu cokoliv říkat, stejně ví všechno nejlíp.... já už končim, na tohle nemám nervy

6.7.2009 18:19
woldemortik

XXX.XXX.199.200

etnies napsal(a):
chápu,veterinář ho prohlížel,nohy,záda...nic mu není,nebolí a řikal,že je to silnej kůň a může bez problému nosit i 60kg!

každej kůn je jejinej jeden unese víc jeden mín,ale nikdy bych neskoušela kolik snese.měla jsem hucula jemnější typ.jezdila sem sním western pod sedlen dělal jak blbej prvních pár minut pak byl v klidu.bylo to tim že nebil zvyklej dělat prostě se mu to nelibilo,postupem času se to utlumovalo,ale pak to přišlo na novo bylo to velkým sedlem.koupila jsem jiné a toho při cvalu bouchalo do zad.

6.7.2009 18:27
ampinka

XXX.XXX.43.2

moninka napsal(a):

monika: koukám že máš v profilu Dvůr Králové? To jsme od sebe relativně kousek, já sem od Pardubic.... Neznáš Terku Poláczykovou?

6.7.2009 18:35
moninka

XXX.XXX.241.234

ampinka napsal(a):
monika: koukám že máš v profilu Dvůr Králové? To jsme od sebe relativně kousek, já sem od Pardubic.... Neznáš Terku Poláczykovou?

Neznam Já tady celkově nikoho moc neznam, jsem původně z Budějc

6.7.2009 18:36
michaela z

XXX.XXX.21.230

ampinka napsal(a):

sheril, měla by jsi nejdřív najít příčinu proč to dělá a pak hledat řešení. Může to být nějakým zdravotním problémem jak tu už někdo zmiňoval(pak zavolat veterináře, aby se mu podíval na zuby, to je často opomínaná věc) a pokud to je špatnou zkušeností z minulosti, tak budeš muset najít takové uždění, které bude gut. Je spousta bezudidlových variant a myslím, že to je o přístupu ke koni samotnému-mít trpělivost a hlavně vyloučit zdravotní problém v hubě. Ještě bych se zeptala jaký typ udidla má?má správnou velkost? je správně do uzdečky zapnuté?

6.7.2009 18:37
michaela z

XXX.XXX.21.230

michaela z napsal(a):
sheril, měla by jsi nejdřív najít příčinu proč to dělá a pak hledat řešení. Může to být nějakým zdravotním problémem jak tu už někdo zmiňoval(pak zavolat veterináře, aby se mu podíval na zuby, to je často opomínaná věc) a pokud to je špatnou zkušeností z minulosti, tak budeš muset najít takové uždění, které bude gut. Je spousta bezudidlových variant a myslím, že to je o přístupu ke koni samotnému-mít trpělivost a hlavně vyloučit zdravotní problém v hubě. Ještě bych se zeptala jaký typ udidla má?má správnou velkost? je správně do uzdečky zapnuté?

tedy ne sheril, ale etnies....

6.7.2009 18:39
ampinka

XXX.XXX.43.2

moninka napsal(a):
Neznam Já tady celkově nikoho moc neznam, jsem původně z Budějc

A co děláš ve Dvoře? Na studiích? A koňouchy máš ve Dvoře? A vyjíždíte s nima někam? Že by jsme se třeba někde potkaly

6.7.2009 18:45
etnies

XXX.XXX.216.220

michaela z napsal(a):
tedy ne sheril, ale etnies....

no já si myslim,že je to z předchozí špatné zkušenosti,nechám mu prohlídnout zuby a uvidim ale co jsem se tak dozvěděla,tak minulý pečovatelky mu s tím silně trhaly,pak mu to nějak natrhly a nemohlo se na něm mesic jezdit...

6.7.2009 22:28
jurasek

XXX.XXX.112.250

etnies napsal(a):
no já si myslim,že je to z předchozí špatné zkušenosti,nechám mu prohlídnout zuby a uvidim ale co jsem se tak dozvěděla,tak minulý pečovatelky mu s tím silně trhaly,pak mu to nějak natrhly a nemohlo se na něm mesic jezdit...

no zubama to nebude ,je to následek špatného dávání uzdečky na hlavu ,prostě hrrrr a hrubě,koni to bylo nepříjemné tak se brání,navíc pravděpodobně ví co bude následovat stereotipní práce a možná i ta váha která na mě bude sedět

6.7.2009 22:38
jurasek

XXX.XXX.112.250

jurasek napsal(a):
no zubama to nebude ,je to následek špatného dávání uzdečky na hlavu ,prostě hrrrr a hrubě,koni to bylo nepříjemné tak se brání,navíc pravděpodobně ví co bude následovat stereotipní práce a možná i ta váha která na mě bude sedět

spoustu věcí asi s ním děláš špatně proto si s ponclem nerozumíte,trestáš ho zato že ti nerozumí,tam chybí respekt a důvěra ,bez toho si ani rozumět nebudete

6.7.2009 22:44
etnies

XXX.XXX.216.220

jurasek napsal(a):
spoustu věcí asi s ním děláš špatně proto si s ponclem nerozumíte,trestáš ho zato že ti nerozumí,tam chybí respekt a důvěra ,bez toho si ani rozumět nebudete

no ta váha jezdí maximálně jednou týdně,ale ted už dlouho nebyla,prostě to neni žádný přetěžování!!a chtěla bych na něm vozit děti,ale na ohlávce si netroufnu

6.7.2009 23:14
moninka

XXX.XXX.241.234

etnies napsal(a):
no ta váha jezdí maximálně jednou týdně,ale ted už dlouho nebyla,prostě to neni žádný přetěžování!!a chtěla bych na něm vozit děti,ale na ohlávce si netroufnu

No, takže koník bez svalů a jednou tejdně Na! zátěž. Bomba. Nezlob se na mě, ale když se na tebe podívam, neříkej mi, že nezvládneš poníka na ohlávce. Zvládala jsem divočejší poníky když mi bylo 13 a to jsem věchejtka. Neber to prosím jako narážku.

6.7.2009 23:20
etnies

XXX.XXX.216.220

moninka napsal(a):
No, takže koník bez svalů a jednou tejdně Na! zátěž. Bomba. Nezlob se na mě, ale když se na tebe podívam, neříkej mi, že nezvládneš poníka na ohlávce. Zvládala jsem divočejší poníky když mi bylo 13 a to jsem věchejtka. Neber to prosím jako narážku.

já jsem u něj i 5x do týdne a když se nejezdí,tak ho lonžuju nebo nic nedělá...jo a já nejezdim!!!já bych ho zvládla,ale já nejezdim!ta holka na fotce nejsem já

6.7.2009 23:24
moninka

XXX.XXX.241.234

etnies napsal(a):
já jsem u něj i 5x do týdne a když se nejezdí,tak ho lonžuju nebo nic nedělá...jo a já nejezdim!!!já bych ho zvládla,ale já nejezdim!ta holka na fotce nejsem já

Já vim, že ty nejezdíš, že to nejsi ty. Proto říkam, že se divim, že bys ho nezvládla vést na ohlávce a vozit děti

6.7.2009 23:44
etnies

XXX.XXX.216.220

moninka napsal(a):
Já vim, že ty nejezdíš, že to nejsi ty. Proto říkam, že se divim, že bys ho nezvládla vést na ohlávce a vozit děti

no,vést na ohlávce ho samozřejmě umim,ale s dětma je to horší,moc se na to necítim :(

7.7.2009 00:17
moninka

XXX.XXX.241.234

etnies napsal(a):
no,vést na ohlávce ho samozřejmě umim,ale s dětma je to horší,moc se na to necítim :(

Tak zase lepší to neriskovat viď, než aby se někomu něco stalo. I proto tě ale prosím, zkus s ním ty hry, je to fakt zábava pro oba a ten vztah potom, je to krásný zažívat s koníkem kterýho máš moc ráda ty pokroky Ještě k tomu když nejezdíš - co taky pak dělat, procházky zatím nejsou uplně bezpečné, pořád lonžovat neni dobrý, nudí to nakonec oba, prostě ty hry jsou skvělý po všech stránkách

7.7.2009 09:14
klawdie

XXX.XXX.100.124

moninka napsal(a):
Tak zase lepší to neriskovat viď, než aby se někomu něco stalo. I proto tě ale prosím, zkus s ním ty hry, je to fakt zábava pro oba a ten vztah potom, je to krásný zažívat s koníkem kterýho máš moc ráda ty pokroky Ještě k tomu když nejezdíš - co taky pak dělat, procházky zatím nejsou uplně bezpečné, pořád lonžovat neni dobrý, nudí to nakonec oba, prostě ty hry jsou skvělý po všech stránkách

TAkže milá ethnis pokud hodláš takto reagovat na každého kdo se ti snaží poradit, brzy zjistíš že ti nikdo radit nechce...za druhé slušné vyjadřování je na ifauně podmínkou, mám chuť celou tuto dizkuzi smazat..., ale zas máš právo získat tu informace, takže nadále slušnou formou...
A tebe sheril žádám aby jsi se věnovala svým tématům, a přestala uráže normální lidi tím, že z ních děláš rozmazlený holčičky, většina z nás tvrdě dře, aby si své koně plnohodnotně uživila a pokud nemáš nic k tématu nevyjádřuj se a nevyhazuj z dikuze přispívající...na to ty nemáš právo.
Pro ostatní čásdt neslušných příspěvků jsem vymazala, aby nedošlo k nějakým omylům.
Správce.

7.7.2009 13:15
etnies86

XXX.XXX.245.35

etnies napsal(a):

a co se opravdu zamyslet nad sebou, jestli ta váha není na koníka moc, on se tímto vším brání a pak už prostě nemá sílu,hmm

7.7.2009 13:21
etnies

XXX.XXX.216.220

etnies86 napsal(a):
a co se opravdu zamyslet nad sebou, jestli ta váha není na koníka moc, on se tímto vším brání a pak už prostě nemá sílu,hmm

zkusim to ještě jednou ty hry

Přidejte reakci

Přidat smajlík