Ahoj, dnes jsem dojela ke koníkovi a konik apaticky bez jiskry v oku tak se patralo proc no a zjistili jsme ze kovar ktery tam byl ve stredu mu moc vystrouhal kopyta (konik chodi na boso) a nemuze na zadni nohy vubec skoror doslapnout jak je ma citlivy a predni jsou o neco malo lepsi kazdopadne konik udelala 3 kroky po staji a rezignoval... s konma mam zkusenosti ale takovy problem jsem nikdy nemela s kopyty, zazila jsem jen schvaceni. Kopyta hreji. Mate nekdo takovou zkusenost? jestli chladit nebo nechat byt. Konik zustane v klidu v boxu hodne se mu nastlalo. Vet dojede snad vecer. Chci se jen zeptat jestli jste to nekdy nekdo zazil ...
Diky za nazory
buggyna

XXX.XXX.81.124
xanty
napsal(a):
Ahoj, dnes jsem dojela ke koníkovi a konik apaticky bez jiskry v oku tak se patralo proc no a zjistili jsme ze kovar ktery tam byl ve stredu mu moc vystrouhal kopyta (konik chodi na boso) a nemuze na zadni nohy vubec skoror doslapnout jak je ma citlivy a predni jsou o neco malo lepsi kazdopadne konik udelala 3 kroky po staji a rezignoval... s konma mam zkusenosti ale takovy problem jsem nikdy nemela s kopyty, zazila jsem jen schvaceni. Kopyta hreji. Mate nekdo takovou zkusenost? jestli chladit nebo nechat byt. Konik zustane v klidu v boxu hodne se mu nastlalo. Vet dojede snad vecer. Chci se jen zeptat jestli jste to nekdy nekdo zazil ...
Diky za nazory
já bych mu určitě hodně nestlala, a dovedla ho do výběhu aby si sám chodil co mu bolest dovolí.
Zavřít ho a nastlat mu, bych řekla že dobrý nápad není. On pár dní bude citlivý,a bude chodit hůř,ale rohovina mu zas doroste a bude ok.
xanty
napsal(a):
Diky za nazory
Víc jak před měsícem jsem si dovezla kobylu a ta měla dříve přerostlá kopyta,na moje požádání nechali kopyta zkrátit,bohužel jí to kovář udělal moc a nemohla vůbec chodit po tvrdém přes týden,rohovina už zarostla,takže je to ok.Doporučuji spíše podestlat a kopyta nechat v suchu,kopyto se lépe spevní a rychleji doroste.Mohl zajet do citlivého místa.
buggyna

XXX.XXX.81.124
sheril
napsal(a):
Víc jak před měsícem jsem si dovezla kobylu a ta měla dříve přerostlá kopyta,na moje požádání nechali kopyta zkrátit,bohužel jí to kovář udělal moc a nemohla vůbec chodit po tvrdém přes týden,rohovina už zarostla,takže je to ok.Doporučuji spíše podestlat a kopyta nechat v suchu,kopyto se lépe spevní a rychleji doroste.Mohl zajet do citlivého místa.
tím že bude stát rychleji doroste? hmmm,asi sem tedy ponatek, že kopyto se lépe prokrvuje a tím i více roste když má pohyb,pochopila kruciš nějak špatně
Asi teda kobylu zavřu do boxu,pořádně nastelu (aby kopýtka měli dostatek tepla a rychleji rostly) a budu čekat,až nám pěkně to ošklivé staré odroste
xanty
napsal(a):
Diky za nazory
Ahoj, tohle se mi stalo před pár lety taky - koupila jsem koně s přerostlými kopyty, kovář to vzal moc a koník pak sotva lezl. Koně nejlépe co nejvíce venku, na prvních pár dní bych možná klidně dala do kopyt náboje, obzvláště pokud hřejí - nejlepší je takové to blátíčko z rybníka! A až začne kůň trochu chodit sám, postupně bych začala s procházkama na ruce po měkku, postupně "přitvrďovat". Já tenkrát nejezdila asi měsíc nebo dva, než byl kůň zase ok. Hodně štětsí a at je brzo lépe!