Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2006 20:39

Letos chceme připustit kobylku je to čistá plňaska, ale bohužel nemáme moc zkušeností. M"žete někdo poradit, kdy je nejlepší připoušťět? A hlavně jestlí živě hřebcem nebo uměle.
Chceme nějakého westerňáka ,aby to mělo povahu co myslíte vy?

2.5.2006 05:21

kessidis napsal(a):
Letos chceme připustit kobylku je to čistá plňaska, ale bohužel nemáme moc zkušeností. M"žete někdo poradit, kdy je nejlepší připoušťět? A hlavně jestlí živě hřebcem nebo uměle.

Čistokrevný A1/1 se inseminačně připouštět nesmí. Je to jediné plemeno se tak připouštět nesmí. Ale jen tehdy, když to má být čistokrevný A1/1. POkud to bude Quater, appaloosa, nebo jiný hřebec, tak to nevím, jest-li to může být inseminačně. Ale dnes je všechno

2.5.2006 08:41

kessidis napsal(a):

Pokud chcete letos připouštět, tak je na čase začít s přípravou. Nechte kobyle vzít krev a udělat stěry. Na výsledky budete šekat tak dva týdny.
Jakého koně z westernových plemen (quarter, paint, appaloosa) si vybereš je věcí vkusu, také asi dost záleží na tom, odkud jsi, jaká je v okolí nabídka hřebců.
Zda připouštět živě hřebcem, nebo inseminací, záleží také na tom hřebci, ne každý nabízí oba způsoby.
U hříběte počítej se stavbou těla spíš po matce, po otci může převzít spíš temperament, ale vzorce chování se bude učit zase od matky.

2.5.2006 21:21

pegaska napsal(a):
Pokud chcete letos připouštět, tak je na čase začít s přípravou. Nechte kobyle vzít krev a udělat stěry. Na výsledky budete šekat tak dva týdny.
Jakého koně z westernových plemen (quarter, paint, appaloosa) si vybereš je věcí vkusu, také asi dost záleží na tom, odkud jsi, jaká je v okolí nabídka hřebců.
Zda připouštět živě hřebcem, nebo inseminací, záleží také na tom hřebci, ne každý nabízí oba způsoby.
U hříběte počítej se stavbou těla spíš po matce, po otci může převzít spíš temperament, ale vzorce chování se bude učit zase od matky.

A nevíš náhodou jak by se tocdalo zjistit?To připouštění inseminačně nebo můžeš mi dopuručit nějaké hřebce?(westernové) díky hlavně co mají povahu.

2.5.2006 21:28

kessidis napsal(a):
A nevíš náhodou jak by se tocdalo zjistit?To připouštění inseminačně nebo můžeš mi dopuručit nějaké hřebce?(westernové) díky hlavně co mají povahu.

www.appaloosalaschinka.com

tady mají supr hřebce, záleží to asi ale na domluvě jezdila a starala jsem se o jejich dva potomky a byli vážně supr !!!!

Indignant Illusion
Nootka's Star

2.5.2006 21:48

ajulka napsal(a):
www.appaloosalaschinka.com

tady mají supr hřebce, záleží to asi ale na domluvě jezdila a starala jsem se o jejich dva potomky a byli vážně supr !!!!

Indignant Illusion
Nootka's Star

a nevíš za jakou cenu připouštějí?A jestli insemin. nebo živě?

2.5.2006 21:54

kessidis napsal(a):
a nevíš za jakou cenu připouštějí?A jestli insemin. nebo živě?

myslím že když si tam kobču dovezeš tak ti na ni hřebce pustí, cenu bohužel nevím, známý kupoval jen koně takže v té době jsem se o připouštění moc nezajímala, zkus jim napsat na e-mail, určitě ti odpoví
ukázali by ti potomky po těch hřebcích ale ty můžeš skouknout i na těch stránkách v sekci na prodej

Přidejte reakci

Přidat smajlík