gabrielle
napsal(a):
Ahoj, kobylka nám kvůli nemoci zhubla... Chceme pořídit něco, po čem by zase přibrala. Dočetla jsem se, že řepa, sladový květ, kukuřice jsou dobré... Jaké máte zkušenosti? Je to 21letá plňaska. Díky
U nás trvalo půl roku než se kobča vrátila do původní kondice a váhy.Dávali jsem 3x denně oves, sena kolik chtěla,pastvu. Žádné extra věci jsme kupovat nemuseli, dříve to taky nebylo a koně byli v pohodě.
kessidis
napsal(a):
U nás trvalo půl roku než se kobča vrátila do původní kondice a váhy.Dávali jsem 3x denně oves, sena kolik chtěla,pastvu. Žádné extra věci jsme kupovat nemuseli, dříve to taky nebylo a koně byli v pohodě.
oves bych si jí netroufla dát A myslím, že je spíš na energii než na váhu, ne? Dostává Müsli a granule (Mikrop). Ještě jsem se dočetla něco o oleji?
gabrielle
napsal(a):
oves bych si jí netroufla dát A myslím, že je spíš na energii než na váhu, ne? Dostává Müsli a granule (Mikrop). Ještě jsem se dočetla něco o oleji?
Já kobyle po těžkém úrazu a v důsledku něj přišla i o hříbě dávala všechny osvědčené tipy, co jsem kde četla a sehnala - vojtěškové granule, cukrovarky, olej, sladový květ, rýžové otruby....koupila jsem i přípravky na přibírání.... Musím teda podotknout, že z mého pohledu nepomohlo vůbec nic, kobyla pořád vypadala strašně i když popravdě po půl roce už nebyla ostuda ju někde ukazovat. Pořádně se mi spravila až letos na jaře a to už bylo po úraze víc jak rok.
gabrielle
napsal(a):
Olej můžeš přidávat, ale po trochách, začít na 0,5-1 dcl. Dobrá je taky extrudovaná kukuřice, lněné semínko... záleží taky co vše a v jakém množství obsahuje konkrétní druh müsli a těch granulí. Oves je zas dobrý v tom, že obsahuje na jádro poměrně dost vlákniny, takže se koním líp tráví. A třeba sladový květ má skoro stejnou energet. hodnotu jako ječmen a taky víc vlákniny, takže je část ovsa můžeš nahradit třeba tím.
gabrielle
napsal(a):
Ahoj, kobylka nám kvůli nemoci zhubla... Chceme pořídit něco, po čem by zase přibrala. Dočetla jsem se, že řepa, sladový květ, kukuřice jsou dobré... Jaké máte zkušenosti? Je to 21letá plňaska. Díky
Tak já v současné době nedám dopustit zjeména na kvalitní pastvu, rpstě koně o nejvíc, nejlépe furt v ohradě s dostatkem kvalitní trávy...na trávě se spravuj většina koní, plu jak už zde zaznělo - mám dobré zkušenosti se směsí - granule schaumann, ječný šrot a sladový květ, super jsou taky vojtěškové granule a řepné řízky...
můj vychrtlík, když přišel..
kukinatost
napsal(a):
Tak já v současné době nedám dopustit zjeména na kvalitní pastvu, rpstě koně o nejvíc, nejlépe furt v ohradě s dostatkem kvalitní trávy...na trávě se spravuj většina koní, plu jak už zde zaznělo - mám dobré zkušenosti se směsí - granule schaumann, ječný šrot a sladový květ, super jsou taky vojtěškové granule a řepné řízky...
můj vychrtlík, když přišel..
ježiš, zas píšu jak retard, prosím, chyby si odmyslete....:)
Tady valach po nějaké době u mě...je krásně grošatý, kulatý...
kukinatost
napsal(a):
Mám dorbou zkušenost a extrudovanou kukuřicí a řepnými řízky...
kukinatost
napsal(a):
Pastva je každopádně super, jen teď s blížícím se podzimem už to není taková bomba jako na začátku vegetačního období. A určitě kvalitní seno :))
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
jaruska
napsal(a):
Jéžíš,Janí,teda ten vypadal
,i na tý zmenšený fotce je vidět,jak je hubenej....
Teda byl,teď už je nádhernej.
Chtěla bych se zeptat ohledně kobči. Je po porodu spadlá svalovina žebra ji jdou vidět ale bříško má ( celkem dost ). Je to pouze nedostatkem nasvaleni a po hříbatku to břicho ?