Pravidla west soutěží

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2009 12:01
redbla

XXX.XXX.169.27

Pokud někdo víte o odkazu na pravidla westernových soutěží včetně rozměrů a rozestavení překážek, budu za něj ráda. Pokud to někdo máte zmáklý a písnete tak taky super.

22.8.2009 13:20
nikousek

XXX.XXX.241.158

redbla napsal(a):
Pokud někdo víte o odkazu na pravidla westernových soutěží včetně rozměrů a rozestavení překážek, budu za něj ráda. Pokud to někdo máte zmáklý a písnete tak taky super.

Pravidla najdeš na www.wrc.cz

22.8.2009 15:05
redbla

XXX.XXX.169.27

nikousek napsal(a):
Pravidla najdeš na www.wrc.cz

To co chci jsem tam nenašla, ale napsala jsem jim. Na netu umím hledat docela slušně, ale některé konkrétní věci mi unikají.

22.8.2009 15:30
nikousek

XXX.XXX.241.158

redbla napsal(a):
To co chci jsem tam nenašla, ale napsala jsem jim. Na netu umím hledat docela slušně, ale některé konkrétní věci mi unikají.

A které pravidla jakých soutěží potřebuješ? Rozepiš je třeba poradím?

22.8.2009 15:33
redbla

XXX.XXX.169.27

nikousek napsal(a):
A které pravidla jakých soutěží potřebuješ? Rozepiš je třeba poradím?

Rozestupy tyčí, klobouk se šňůrkou pod bradu, velikost čtverce pro obraty, branka, atp.

22.8.2009 15:40
westgirl

XXX.XXX.227.219

redbla napsal(a):
Rozestupy tyčí, klobouk se šňůrkou pod bradu, velikost čtverce pro obraty, branka, atp.

Ahoj, mezi tyčemi 6,36 metru,klobouk se šňůrkou nesmí být na soutěžích C,B,A-na těch vstupních C až kvalifikace na MČR -A.mám v klobouku nalepenou takovou pěnovou pásku,aby neodlítl,viděla jsem že někdo tam cpal i toaleťák jinak čtverec ,branka nevím,ale jistě je tu někdo,kdo se věnuje trailu

22.8.2009 15:47
nikousek

XXX.XXX.241.158

westgirl napsal(a):
Ahoj, mezi tyčemi 6,36 metru,klobouk se šňůrkou nesmí být na soutěžích C,B,A-na těch vstupních C až kvalifikace na MČR -A.mám v klobouku nalepenou takovou pěnovou pásku,aby neodlítl,viděla jsem že někdo tam cpal i toaleťák jinak čtverec ,branka nevím,ale jistě je tu někdo,kdo se věnuje trailu

Trail

Povinné překážky
• Otevření a projetí a zavření branky (ztráta kontroly nad brankou je
penalizována) musí být použita branka, která neohrožuje jezdce
ani koně. Pokud má branka plastovou, železnou nebo dřevěnou
středovou spojovací část na zemi nesmí být překonávána jinak než
projitím popředu.
• Jízda přes nejméně 4 tyče nebo kavalety. Tyto mohou být v jedné
přímce, do zatáčky, cik-cak a mohou být i přizvednuty.
Přizvednuté klusové a cvalové kavalety nesmí být použity v
začátečnických třídách. Všechny prostředky pro přizvednutí
překážek musí být bezpečné tak, aby neumožňovaly samovolné
rolování kavalet. Výška překážky se měří od povrchu po vrchní
linii kavalety. Vzdálenosti kavalet pro krok, klus a cval musí být
následující:
A – Pro krok 40 – 60 cm, mohou být přizvednuty do 30cm.
Přizvednuté krokové kavalety by měly být nejméně 55 cm od sebe.
B – Pro klus 90 – 105 cm, mohou být přizvednuty do 20cm.
C – Pro cval 180 – 210 cm, mohou být přizvednuty do 20cm.
81
• Překážky pro couvání. Tyto překážky by měly být rozmístěny
minimálně 70cm od sebe, pokud jsou přizvednuty, je vyžadováno
aby byly min. 75cm od sebe. Účastník nesmí být žádán couvat
přes pevné objekty, jako jsou dřevěné tyče nebo železné součásti
překážek.
A – Couvání mezi nebo kolem nejméně 3 značek.
B – Couvání do L, V, U, Z, rovně nebo podobného tvaru. Mohou
být přizvednuty, ne více než 60cm.
Volitelné překážky.
• Vodní příkop (malý rybníček). Nesmí mít kovové či kluzké dno.
• Slalomové překážky pro krok nebo klus. Pro klus musí být
minimální vzdálenost 180cm.
• Přenášení předmětu z jedné části kolbiště do druhé (smí se použít
jen předměty, které se dají v rozumné míře nést).
• Jízda přes dřevěný most (min. šíře 90cm a délka 185cm). Most by
měl být masivní, bezpečný a překonávaný pouze v kroku.
• Oblečení a svlečení pláště proti dešti.
• Vybrání a vložení materiálu do poštovní schránky.
• Boční chod nad překážkou. Může být zvýšena max. 30cm.
• Čtverec z tyčí o délce 150 – 200cm. Každý účastník musí do
tohoto čtverce vstoupit. Když jsou všechny čtyři nohy uvnitř
čtverce jezdec by měl vykonat obrat dle nákresu a poté čtverec
opustit tak jak je předepsáno.
Může se použít jakákoli jiná bezpečná a zvládnutelná překážka,
která je schválená rozhodčím.
Kombinace dvou nebo více překážek je možná.

22.8.2009 15:56
redbla

XXX.XXX.169.27

redbla napsal(a):

Tak to je super, dík za rady, kouká se na to jinak než když to člověk chce doma ve ztížených podmínkách zkusit. Mám docela vtipnýho koně, tak si hraju s myšlenkou něco ho naučit (i sebe) a zkusit nějaký hobbíky. Pokud máte triky jak to koni zpříjemnit ráda si je přečtu, juknu i na vaše stránky, můj brouček je zde (teprve 4 roky).
http://vsedle.blog.cz/

22.8.2009 16:06
nikousek

XXX.XXX.241.158

redbla napsal(a):
Tak to je super, dík za rady, kouká se na to jinak než když to člověk chce doma ve ztížených podmínkách zkusit. Mám docela vtipnýho koně, tak si hraju s myšlenkou něco ho naučit (i sebe) a zkusit nějaký hobbíky. Pokud máte triky jak to koni zpříjemnit ráda si je přečtu, juknu i na vaše stránky, můj brouček je zde (teprve 4 roky).
http://vsedle.blog.cz/

Sem ráda že můžu pomoci. Letos jsme dělali první závody a zařadila jsem trail, takže jsem vše taky hledala. Jezdci si to moc chválili, měli zpestření a u nás se to na závodech moc nejezdí. Takže na příští rok chystám další závody a veřejné tréninky, tak se třeba uvidíme. Jinak stačí písnout na maila a ráda poradím i ohledně dalších soutěží.

22.8.2009 16:14
redbla

XXX.XXX.169.27

nikousek napsal(a):
Sem ráda že můžu pomoci. Letos jsme dělali první závody a zařadila jsem trail, takže jsem vše taky hledala. Jezdci si to moc chválili, měli zpestření a u nás se to na závodech moc nejezdí. Takže na příští rok chystám další závody a veřejné tréninky, tak se třeba uvidíme. Jinak stačí písnout na maila a ráda poradím i ohledně dalších soutěží.

No mě se rychlostky a trail líbí celej život a co k tomu mám snad i koně, tak by byla škoda to nezkusit, čas a peníze jsou věc druhá
Jsem poblíž ČB, nějak se mi nechce hledat v mapách odkud Ty ? Jinak na stránkách máš některý věci taky fajn popsaný, něco je pro mě ovšem španělská vesnice
Teď si asi dám za cíl klobouk bez šňůrky, to ostatní bude trochu složitější

22.8.2009 16:32
redbla

XXX.XXX.169.27

westgirl napsal(a):

Dík
snad klobouk někde solidní seženu

22.8.2009 20:12
nikousek

XXX.XXX.241.158

redbla napsal(a):
No mě se rychlostky a trail líbí celej život a co k tomu mám snad i koně, tak by byla škoda to nezkusit, čas a peníze jsou věc druhá
Jsem poblíž ČB, nějak se mi nechce hledat v mapách odkud Ty ? Jinak na stránkách máš některý věci taky fajn popsaný, něco je pro mě ovšem španělská vesnice
Teď si asi dám za cíl klobouk bez šňůrky, to ostatní bude trochu složitější

Já jsem od Rychnova nad Kněžnou. Jinak držím palce a kdyžtak jsem na mailu.

23.8.2009 18:50
sajma

XXX.XXX.200.139

nikousek napsal(a):
Já jsem od Rychnova nad Kněžnou. Jinak držím palce a kdyžtak jsem na mailu.

ahoj, můžu jen ktomu klobouku?-bez šňůrky i v rychlostních soutěžích??

23.8.2009 19:26
avalanche

XXX.XXX.118.175

redbla napsal(a):

Rychlostky nejezdíme, ale na závodech vidíváme jzdce, kteří mají šňůrku na klobouku a ani v pravidlech jsem nikde nenašla, že by to bylo zakázané. H.

23.8.2009 21:22
westgirl

XXX.XXX.227.219

avalanche napsal(a):
Rychlostky nejezdíme, ale na závodech vidíváme jzdce, kteří mají šňůrku na klobouku a ani v pravidlech jsem nikde nenašla, že by to bylo zakázané. H.

zakázané to není,jen to na těch vyšších soutěžích jde vidět fakt jen v těch rychlostkách,já měla buď bez šňůrky jak jsem jezdívala rychlostky,(nikdy mi nespadl mám ho fakt dost natěsno díky té jakési pásce-vycpávce uvnitř) nebo takovou tenkou téměř neviditelnou šňůrku z nitě na šití bot pevné je to jen estetická vada někdy, na závodech,mít tu šňůrku - každého věc :-)vím že se to považuje za neprofi na těch vyšších...moc to tam neuvidíte

24.8.2009 10:46
redbla

XXX.XXX.169.27

westgirl napsal(a):
zakázané to není,jen to na těch vyšších soutěžích jde vidět fakt jen v těch rychlostkách,já měla buď bez šňůrky jak jsem jezdívala rychlostky,(nikdy mi nespadl mám ho fakt dost natěsno díky té jakési pásce-vycpávce uvnitř) nebo takovou tenkou téměř neviditelnou šňůrku z nitě na šití bot pevné je to jen estetická vada někdy, na závodech,mít tu šňůrku - každého věc :-)vím že se to považuje za neprofi na těch vyšších...moc to tam neuvidíte

Já právě taky pravidla pročítala horem dolem a něco mi nějak uniklo. Každopádně sehnat dobrý klobouk za dobrou cenu (nejsem z Prahy atp.) je docela drahá sranda a bez ozkoušení je to podle mě nemožné a jet někam jen pro klobouk :-(
Ale chystáme se do Lysý tak třeba tam něco slušnýho za rozumný peníze koupím teď mám toto (asi 15 let starý dárek od rodičů, co mi ho zakázali nosit ke koním aby se neumazal, prej byl moc drahej - vtipálci tak si holt pár let poležel ve skříni a stejně u koní skončil )
Jo estetika neestetika, lepší než platit flastr, ale nějak by to vypadat mělo to zase jo

24.8.2009 22:42
darsey

XXX.XXX.185.140

redbla napsal(a):
Já právě taky pravidla pročítala horem dolem a něco mi nějak uniklo. Každopádně sehnat dobrý klobouk za dobrou cenu (nejsem z Prahy atp.) je docela drahá sranda a bez ozkoušení je to podle mě nemožné a jet někam jen pro klobouk :-(
Ale chystáme se do Lysý tak třeba tam něco slušnýho za rozumný peníze koupím teď mám toto (asi 15 let starý dárek od rodičů, co mi ho zakázali nosit ke koním aby se neumazal, prej byl moc drahej - vtipálci tak si holt pár let poležel ve skříni a stejně u koní skončil )
Jo estetika neestetika, lepší než platit flastr, ale nějak by to vypadat mělo to zase jo

na rychlostkach byt snurka na klobouku muze. tam je spis lepsi aby ti klobouk neulit

25.8.2009 15:07
westgirl

XXX.XXX.227.219

darsey napsal(a):
na rychlostkach byt snurka na klobouku muze. tam je spis lepsi aby ti klobouk neulit

ja sem koupila klobouk na závodech v Koryčanech myslím,za 650 od Walker ´s Western..takový že hodně drží tvar :-)

25.8.2009 18:27
redbla

XXX.XXX.169.27

westgirl napsal(a):
ja sem koupila klobouk na závodech v Koryčanech myslím,za 650 od Walker ´s Western..takový že hodně drží tvar :-)

trochu odbočím, už mám i pracovního jezdce a trenéra (viz. foto)
Kdo trénuje vás ?
Kam až jste byli schopní dojít vlastní snahou ?
Co je vaše cílová meta ?
Má cílová meta je naprosto spolehlivý kůň a nějaké ty sranda akce a pak se uvidí

25.8.2009 21:52
westgirl

XXX.XXX.227.219

redbla napsal(a):
trochu odbočím, už mám i pracovního jezdce a trenéra (viz. foto)
Kdo trénuje vás ?
Kam až jste byli schopní dojít vlastní snahou ?
Co je vaše cílová meta ?
Má cílová meta je naprosto spolehlivý kůň a nějaké ty sranda akce a pak se uvidí

ahoojky,tak to máš dobrého bereittera.trénuje mně občas jedna holka tady z ranče nového,chodím tam od zač.letošního roku.má cvičitelák a supr zkušenosti do Karla Barotka.ten taky zezačátku trénoval,ale teď už je asi moc vytížený..ale Aneta to umí fakt dobře podatakorát člověk si to může za ty prachy dovolit 1-2x do měsíce.občas na jejich koních,občas si tam dovedu svou.Došla jsem že jsem se nominovala na MČR v rychlostkách,ale o tu kobuš jsem přišla.moje cílová meta..stačí mi se umisťovat na C,B,áčkách jak dřív..ale teď to nějak neřeším,už nějakou dobu jen sranda-akce-vyjížďky a huberty.Ráda bych aby ta nová kobča se vypracovala(a že se na ni fakt nespěchá,docela se fláká mám furt moc práce se senem,atp.)aby chodila korektně,pomaleji a taky spolehlivě..a já taky musím vylepšit sed..a aby se třeba někdy nějakých závodů zúčastnila.

26.8.2009 09:36
redbla

XXX.XXX.169.27

westgirl napsal(a):
ahoojky,tak to máš dobrého bereittera.trénuje mně občas jedna holka tady z ranče nového,chodím tam od zač.letošního roku.má cvičitelák a supr zkušenosti do Karla Barotka.ten taky zezačátku trénoval,ale teď už je asi moc vytížený..ale Aneta to umí fakt dobře podatakorát člověk si to může za ty prachy dovolit 1-2x do měsíce.občas na jejich koních,občas si tam dovedu svou.Došla jsem že jsem se nominovala na MČR v rychlostkách,ale o tu kobuš jsem přišla.moje cílová meta..stačí mi se umisťovat na C,B,áčkách jak dřív..ale teď to nějak neřeším,už nějakou dobu jen sranda-akce-vyjížďky a huberty.Ráda bych aby ta nová kobča se vypracovala(a že se na ni fakt nespěchá,docela se fláká mám furt moc práce se senem,atp.)aby chodila korektně,pomaleji a taky spolehlivě..a já taky musím vylepšit sed..a aby se třeba někdy nějakých závodů zúčastnila.

Koník na fotce je z tý plňasky ? Docela se povedl

26.8.2009 09:47
tadik

XXX.XXX.236.50

redbla napsal(a):

Ahojte, nevěděl byste, prosím, někdo, kde sehnat westernovou košili v oranžové barvě?? Mám prolezlý snad všechny e-shopy a bez výsledku.

26.8.2009 12:32
nikousek

XXX.XXX.35.242

tadik napsal(a):
Ahojte, nevěděl byste, prosím, někdo, kde sehnat westernovou košili v oranžové barvě?? Mám prolezlý snad všechny e-shopy a bez výsledku.

Ahojky jedině si jí nechat ušít zkus se mrknout tady http://www.dallan.estranky.cz/ stranka/westernove-kosile.

26.8.2009 16:39
westgirl

XXX.XXX.227.219

nikousek napsal(a):
Ahojky jedině si jí nechat ušít zkus se mrknout tady http://www.dallan.estranky.cz/ stranka/westernove-kosile.

ano,je z té plňasky,ona byla taky široká a tohle je vazba díky..

Přidejte reakci

Přidat smajlík